FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Sat 12 Nov 2022 - 16:21
Doktor Živago (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Istovremeno su sogor i nećak ostali vjerni mediteranskim delicijama.
U zadnje vreme radje uzmem ovo nego prasetinu.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
vladimir voli ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Sat 12 Nov 2022 - 16:23
goran9030 (citat):
SveJug (citat):
vladimir (citat):
od nase hrane nema bolje. jedino pored nas su Madjari
Onda sam na prvo mesto.
Kod mene Madjarska/Srpska/Crnogoraska kuhinja dominira.
Ja u principu volim sve probati i uvijek se vratim domaćoj kuhinji. Pod sve računam i vegetarijansku prehranu iako nisam taj tip. Uglavnom do sada sam manje-više uživao u raznim kuhinjama, jedino sam se razočarao u dvije: nizozemska - praktički ne postoji. Kao svoje "autohtono" su nam pripremili stekove (ne znam odakle im to), ali su bili tako slabo pečeni da je majoneza (koja je uz pomes bila prilog) u roku par sekundi izgledala kao kečap. indijska - možda je greška bila u lošoj kombinaciji začina koji su se međusobno potirali, ili jednostavno nisam došao na pravo mjesto...
A kada sam na putu, obično dominira lovačka kuhinja - što ulovim. Pa tu najčešće bude kombinacija američke (sendvič) i bosanske (burek, pa makar i bio i sa sirom ).
Prosto receno, kada sam gladan nebiram sta ima.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 20 Dec 2022 - 17:44
[You must be registered and logged in to see this image.] Svježe hurmašice sa puno manje šećera no po receptu. Svi ste pozvani!
pera84, SveJug and goran9030 vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 20 Dec 2022 - 22:59
Doktor Živago (citat):
Svježe hurmašice sa puno manje šećera no po receptu. Svi ste pozvani!
A sta je to?
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 20 Dec 2022 - 23:07
Majku mu Južni? To jedna od najpoznatijih muslimanskih ili bošnjačkih slastica koju smo mi tako rado prihvatili u Slavoniji i šire...
Za baklavu si valjda čuo..ili baš i ne?
SveJug and goran9030 vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 20 Dec 2022 - 23:13
Doktor Živago (citat):
Majku mu Južni? To jedna od najpoznatijih muslimanskih ili bošnjačkih slastica koju smo mi tako rado prihvatili u Slavoniji i šire...
Za baklavu si valjda čuo..ili baš i ne?
Za baklavu da. Jeo sam u Grcku, Tursku, Egipat. Na Kosovo, u CG. Ali ime humasnice su mi nepoznate.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 20 Dec 2022 - 23:18
Ne brini. Zato i postoji ovaj Forum. Tu svaki dan možeš nešto novo naučiti!
SveJug voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Wed 21 Dec 2022 - 3:41
SveJug (citat):
Za baklavu da. Jeo sam u Grcku, Tursku, Egipat. Na Kosovo, u CG. Ali ime humasnice su mi nepoznate.
Ja cu tebi (privremeno) obrisati ono Jug iz nicka dok se malo ne iskolujes.
SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Wed 21 Dec 2022 - 7:36
pera84 (citat):
SveJug (citat):
Ja cu tebi (privremeno) obrisati ono Jug iz nicka dok se malo ne iskolujes.
goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Wed 21 Dec 2022 - 8:43
E moj prika, budi sretan dok na forumu prevladava ova zelena boja. Kad se forum počne prelijevati u duginim bojama, onda će ti ćebovanje biti najmanja kazna. Ne bih da prognoziram bilo što, ali sam razmisli koliko si sada dobro prošao.
_________________ In medias (t)res...
pera84, SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 26 Dec 2022 - 15:25
Vojnik Graničar, Mikula 67 and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Wed 4 Jan 2023 - 18:42
Sosa je danas bila veoma razpolozena i dobre volje pa je nesto i zamesila/izpekla. Kaze, dobro se za dobro vraca. [You must be registered and logged in to see this image.]
pera84, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 24 Apr 2023 - 11:09
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 24 Apr 2023 - 11:11
Samo ti dođi do Osijeka i javi se, ostalo je naša briga
SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 24 Apr 2023 - 11:19
Mnogo, braco, jedete te mesine. Nego, kako ide ona djecija pjesmica? Nesto kao, ...kad sam bio u Osijeku.... ne mogu dalje da se sjetim
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 24 Apr 2023 - 11:25
Ne znam ja čega se ti ne možeš sjetiti po pitanju Osijeka, ali kao malu pomoć predlažem ove stihove:
"Kad smo išli iz Đakova, popili smo tri akova misnog vina. Krenuli smo put Štitara, al smo stigli majko stara, do Čepina..."
Eto, od Čepina pa do Osijeka sad više nije daleko
pera84, SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 24 Apr 2023 - 11:40
pera84 (citat):
Mnogo, braco, jedete te mesine. Nego, kako ide ona djecija pjesmica? Nesto kao, ...kad sam bio u Osijeku.... ne mogu dalje da se sjetim
Da nije ovo ucinilo da pobrkas Djakovo i Osijek?! [You must be registered and logged in to see this image.]
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 24 Apr 2023 - 11:54
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 24 Apr 2023 - 11:57
Ne kaže se badava: "kod jutarnje kavice, najvažnije je da rakija bude hladna."
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Mon 24 Apr 2023 - 11:58
Dobro je meni pokojna baba govorila. Ti, dijete, vazda s nekim pjanama.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 7:24
Evo za oprostaj sa omiljenom temom.
Zovu ih svakako. Rib roast, prime rib, standing rib roast, iliti "stojeca (govedja) rebra".
Pravi ih svako i svakako ali (mi) "pravovjerni" priznaju samo komad sa svih sedam rebara (od 6-12) i "medium rare". Isto tako, koliko kuhara toliko i recepata, "tajnih zacina", i "pravih nacina". Necemo ni u te detalje. Samo slike. I jedan podatak, cca 8kg. A razlog, Bozic. Znam da ima i "duhovitih" kolega i ocekujem komentare tipa, samo sto ne muce, skocice sa tanjira kad ubodes viljuskom... Kazu da je oralni seks stvar licnog ukusa, isto vazi i za kuhinju.
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 7:39
Gledajući ovu zadnju sliku, zaista ne znam zašto si se mučio i ložio vatru? Jednostavno si mogao utrljati meso u pepeo i dobio bi približno isti učinak. Samo si ga zagaravio, a ono još skakuće na tanjuru
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 7:46
Pero,super izgleda,iako ja to malo jače zapečem,nisam ljubitelj medium pečeno.Probao briskets u smokeru.....izvrsna stvar,jedino je kod nas problem nabaviti tako obrađeno meso.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 18:26
Dojran, osim obrade, jos su dvije razlike izmedju americke i evropske govedine. Americka je uzgajana na kukuruzu za razliku od evropske cija je primarna ishrana trava. To se na mesu vidi po vecem procentu masti u korist prve, tzv. "marbling" Druga, veoma bitna razlika, americko meso se u hladnjacama drzi izmedju dvije i tri sedmice prije nego sto se okaci na kuku u mesnici. Bolje (skuplje) prodavnice i restorani zahtijevaju cak i mjesec dana. To omogucava da meso "sazri" i ima daleko intenzivniju aromu od onog koje direktno iz klanice ide na panj. A sto se tice debate "uvaljano u pepeo kontra 'rska pod zubima", o ukusima se ne raspravlja. Ipak, savjetujem svakome da proba nesto prije nego sto izadje za govornicu.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 19:12
[You must be registered and logged in to see this image.] ovaj je spreman za konzumaciju..i to odmah!
goran9030 voli ovaj upis
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 20:59
pera84 (citat):
Dojran, osim obrade, jos su dvije razlike izmedju americke i evropske govedine. Americka je uzgajana na kukuruzu za razliku od evropske cija je primarna ishrana trava. To se na mesu vidi po vecem procentu masti u korist prve, tzv. "marbling" Druga, veoma bitna razlika, americko meso se u hladnjacama drzi izmedju dvije i tri sedmice prije nego sto se okaci na kuku u mesnici. Bolje (skuplje) prodavnice i restorani zahtijevaju cak i mjesec dana. To omogucava da meso "sazri" i ima daleko intenzivniju aromu od onog koje direktno iz klanice ide na panj. A sto se tice debate "uvaljano u pepeo kontra 'rska pod zubima", o ukusima se ne raspravlja. Ipak, savjetujem svakome da proba nesto prije nego sto izadje za govornicu.
Ima i ovdje...Enjingi (vinar)uzgaja pravi Angus,samo ga je teško nabaviti,brzo se rasproda.Ja ovdje moram naručiti pa kad stigne kupim.Jbt...trebam vezu za kupit meso.Za odležavanje znam ali nemamo mi vremena čekat :lol:sad i odmah.
dojran: komentar modifikovan dana: Tue 25 Apr 2023 - 21:01; prepravljeno ukupno 1 puta
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:01
Prijatelju, baš me ovih dana nešto put vodi oko Vinkovaca. Feder (škljocu, bricu...) nosim sa sobom, a kruha će se već negdje naći. A možda će i u komšiluku bit kakvog domaćeg vina, pa da doživljaj bude kompletan.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:09
pera84 (citat):
Ma kud više ide i ta Amerika? Nećete ni vi još dugo. Goveda uzgajate na kukuruzu??????? Pa gdje su oni nepregledni rančevi, pa stada goveda koja iz Teksasa tjeraju u Dodge ili Sedaliu? Ta goveda su bila prvoklasna, a pasla su travu. Na kukuruzu možeš utoviti živinče, ali to nije to.
Savjet o tome da probam, prihvaćam sa zadovoljstvom. Eto me sutra odmah da provjerim kako stoji sa kartama za eroplan ili (neki novi) Titanik. Nešto se ne sjećam, je li nama ukinut onaj zeleni karton za ulazak u SAD ili nije? (Imam zeleni karton još od registracije auta ako baš treba). Ipak, da odmah kažem - ja sam ipak više za medium+ , a ne da krv šiklja okolo dok rezuckam odrezak na svom tanjuru.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:20
goran9030 (citat):
pera84 (citat):
Ma kud više ide i ta Amerika? Nećete ni vi još dugo. Goveda uzgajate na kukuruzu??????? Pa gdje su oni nepregledni rančevi, pa stada goveda koja iz Teksasa tjeraju u Dodge ili Sedaliu? Ta goveda su bila prvoklasna, a pasla su travu. Na kukuruzu možeš utoviti živinče, ali to nije to.
Savjet o tome da probam, prihvaćam sa zadovoljstvom. Eto me sutra odmah da provjerim kako stoji sa kartama za eroplan ili (neki novi) Titanik. Nešto se ne sjećam, je li nama ukinut onaj zeleni karton za ulazak u SAD ili nije? (Imam zeleni karton još od registracije auta ako baš treba). Ipak, da odmah kažem - ja sam ipak više za medium+ , a ne da krv šiklja okolo dok rezuckam odrezak na svom tanjuru.
Da,ukinut je.Bez obzira što nisam ljubitelj njihove vanjske politike,ima tamo dobrih stvari ako izuzmemo automobile.Moja streličarska oprema je potpuno Američka i tu nema popuštanja.Hrana,ona kvalitetna vjerojatno nije za svačiji džep.Znam da su kolači dosta skupi..do 12$ kriška torte itd.Ha....u NY ima trgovina sa svim Kraš proizvodima.Imam negdje sliku,kćerka poslala.
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:28
To što su kolači u SAD skupi, vjerojatno je stoga što oni podržavaju zdravu hranu, a ne onu nezdravu punu šećera kao što su torte i kolači. Istina, jednom sam probao (navodno) pravu američku pitu od jabuka (nema veze sa onim borbenim filmom), i nisam bio baš nešto jako oduševljen. Imamo mi u Slavoniji bolju pitu sa jabukama (kako bi kod nas nazvali "domaću"), a čiji recept je valjda ostao od Švaba. Što se tiče roštilja, imaju Ameri svoji aduta, i Pero ih redovito ističe. Nije da su loši. Ali kad smo već kod roštilja - ne bih ja taj američki nikad zamjenio za leskovački ili makedonsku "skaru". O sarajevskim (netko će reći i travničkim ili banjalučkim) ćevapima da ne pričamo...
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:33
goran9030 (citat):
To što su kolači u SAD skupi, vjerojatno je stoga što oni podržavaju zdravu hranu, a ne onu nezdravu punu šećera kao što su torte i kolači. Istina, jednom sam probao (navodno) pravu američku pitu od jabuka (nema veze sa onim borbenim filmom), i nisam bio baš nešto jako oduševljen. Imamo mi u Slavoniji bolju pitu sa jabukama (kako bi kod nas nazvali "domaću"), a čiji recept je valjda ostao od Švaba. Što se tiče roštilja, imaju Ameri svoji aduta, i Pero ih redovito ističe. Nije da su loši. Ali kad smo već kod roštilja - ne bih ja taj američki nikad zamjenio za leskovački ili makedonsku "skaru". O sarajevskim (netko će reći i travničkim ili banjalučkim) ćevapima da ne pričamo...
Bio u "Mak meraku" u Zg i razočarao se.Samo dobra reklama i razvikanost.Ali zato "Sofra" već prolazi. A i tvoj "Bonus" i "Mon ami"isto prolazi.
goran9030 voli ovaj upis
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:42
Ima u ZG vrhunskih "steak house"restorana ali ja tamo ne zalazim zbog poznatih razloga.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:44
Istina, nisam bio u Meraku, ali Sofra je OK. Makar svojevremeno i NK Trnje nije bilo za odbaciti. Bio sam prije par godina u jednom restoranu (nisam siguran je li to bilo kod Koste) u Zagrebu - i nije bio loš leskovački roštilj. Bili smo tamo kad se već smračilo, a sjećam se da je ulica bila neugledna i bez asfalta. Bonus je OK, i to stoji. Ali Mon Ami je bez premca u Đakovu i okolici po pitanju roštilja. Barem je to bio dok nije promjenio lokaciju. Sad je malo nazadovao.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:50
dojran (citat):
Ima u ZG vrhunskih "steak house"restorana ali ja tamo ne zalazim zbog poznatih razloga.
Ne znam za Zagreb, tamo nikad nisam išao na dobar steak. Svojevremeno smo išli u Alamo (mislim da se tako zvao, pa je promjenio naziv) u Sv. Nedjelji, prema Bregani. Međutim, najbolji stekovi na ovim prostorima su bili u Čakovcu u Rustici. Istina, nakon što se promjenio vlasnik, promjenio se i kuhar i recept, pa više to nije tako dobro. Ali još uvijek su pri vrhu. Tamo je OK i tjestenina, a osobito preporučam vinogradske puževe kao predjelo. [You must be registered and logged in to see this image.]
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:50
goran9030 (citat):
Istina, nisam bio u Meraku, ali Sofra je OK. Makar svojevremeno i NK Trnje nije bilo za odbaciti. Bio sam prije par godina u jednom restoranu (nisam siguran je li to bilo kod Koste) u Zagrebu - i nije bio loš leskovački roštilj. Bili smo tamo kad se već smračilo, a sjećam se da je ulica bila neugledna i bez asfalta. Bonus je OK, i to stoji. Ali Mon Ami je bez premca u Đakovu i okolici po pitanju roštilja. Barem je to bio dok nije promjenio lokaciju. Sad je malo nazadovao.
Da,kad je bio kod katedrale redovito sam tamo bio inventar,sad mi je Bonus bolji.
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 21:54
No, kad već reklamiram lokale, u Zagrebu mogu pohvaliti "Kremenko" Grill na Savskoj. Cijene su im korektne, porcije prave balkanske, čak i za mene povelike. I što je najbolje - rade skoro cijelu noć. Tamo nikad ne možeš zakasniti.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:00
dojran (citat):
goran9030 (citat):
Da,kad je bio kod katedrale redovito sam tamo bio inventar,sad mi je Bonus bolji.
Ista stvar je i sa mnom. Čak sam tamo redovito vodio svoje poslovne partnere koji su birali roštilj za ručak/večeru. Ni Makedonci, ni Srbi nisu našli zamjerku. Tamo je i interijer bio pravi, domaći. Nedavno sam naručio kod njih klopu i ostao razočaran. Nije to bilo to, nema onog pravog šmeka. Osim toga, počeli su štedjeti i na porcijama. Ne bi se to toliko ni primjetilo samo da nisu drastično uštedjeli na krumpiru (pomes). Kad mi je dostavljač donio naručeno, čim me je vidio (i prepoznao) odmah se ispričao zbog mogućih propusta. Šteta. Bonus nije loš, ali solidna je i "Laguna", a morao bih testirati bivši "Sokak" - tamo nisam bio od kako se ponovno otvorio.
p.s. svakako se javi kad si u Đakovu. Bila bi to dobra prilika za testiranje nekih od restorana. Pa makar otišli i u Looru na neko fensi-šmensi jelo
goran9030: komentar modifikovan dana: Tue 25 Apr 2023 - 22:03; prepravljeno ukupno 1 puta
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:03
goran9030 (citat):
No, kad već reklamiram lokale, u Zagrebu mogu pohvaliti "Kremenko" Grill na Savskoj. Cijene su im korektne, porcije prave balkanske, čak i za mene povelike. I što je najbolje - rade skoro cijelu noć. Tamo nikad ne možeš zakasniti.
Ima jedan problem...da živim dva života ne bih stigao sve probati ovdje a kamoli da je grad puno veći.Inače se baziramo na provjerenim restoranima i tamo odlazimo a ove neke jeftinjare probamo usput.Znam tko ima dobar Giros,dobar kebap,roštilj i to je to.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:05
goran9030 (citat):
dojran (citat):
goran9030 (citat):
Ista stvar je i sa mnom. Čak sam tamo redovito vodio svoje poslovne partnere koji su birali roštilj za ručak/večeru. Ni Makedonci, ni Srbi nisu našli zamjerku. Tamo je i interijer bio pravi, domaći. Nedavno sam naručio kod njih klopu i ostao razočaran. Nije to bilo to, nema onog pravog šmeka. Osim toga, počeli su štedjeti i na porcijama. Ne bi se to toliko ni primjetilo samo da nisu drastično uštedjeli na krumpiru (pomes). Kad mi je dostavljač donio naručeno, čim me je vidio (i prepoznao) odmah se ispričao zbog mogućih propusta. Šteta. Bonus nije loš, ali solidna je i "Laguna", a morao bih testirati bivši "Sokak" - tamo nisam bio od kako se ponovno otvorio.
p.s. svakako se javi kad si u Đakovu. Bila bi to dobra prilika za testiranje nekih od restorana. Pa makar otišli i u Looru na neko fensi-šmensi jelo
U Lagunu ne ulazi....pušiona,bar meni za roštilj.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:06
Sjećam se da je u Savskoj bio jedan dobar Meksički restoran. Ali najviše mi je bilo žao kad se zatvorio China Garden. Imali su odličnu rakiju od bambusa. Klopa je također bila OK. Proljetne rolice, kiselo-slatka juha, "osam blaga", pohane banane, pohani sladoled...
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:11
dojran (citat):
U Lagunu se ne ide na roštilj. Tamo je čobanac solidan. Osim toga, nisu im loše plate, i imaju onaj domaći štih - dobiješ zdjelu, pa sipaj sam koliko hoćeš. U gradskom podrumu pripreme odličnu janjetinu kad se tamo najavimo. Đakovo je malo, pa obično svi poznamo vlasnike ovih restorana, a i oni nas. Kod Baloga je svojevremeno bio specijalitet "šumski odrezak". Moj sin ga i danas obožava, ali nije kao nekad dok je stari Balog bio gazda.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:15
goran9030 (citat):
dojran (citat):
U Lagunu se ne ide na roštilj. Tamo je čobanac solidan. Osim toga, nisu im loše plate, i imaju onaj domaći štih - dobiješ zdjelu, pa sipaj sam koliko hoćeš. U gradskom podrumu pripreme odličnu janjetinu kad se tamo najavimo. Đakovo je malo, pa obično svi poznamo vlasnike ovih restorana, a i oni nas. Kod Baloga je svojevremeno bio specijalitet "šumski odrezak". Moj sin ga i danas obožava, ali nije kao nekad dok je stari Balog bio gazda.
U moje vrijeme je podrum bio pojam gotovih jela....nisam bio dugo tamo,iako kad odem na korzo na kavu nemogu otići baš brzo,uvjek netko naleti. Odjavljujem se...krevet zove sutra obaveze cijeli dan.Pozzzzz...
dojran: komentar modifikovan dana: Tue 25 Apr 2023 - 22:17; prepravljeno ukupno 1 puta
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:17
Doktor Živago (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] ovaj je spreman za konzumaciju..i to odmah!
Kazu da je ovo jako opasno. Sadrzi puno holestorola pa prema tome, oprezno.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:17
Neeee... u podrum odemo kada nešto feštamo. Onda se javimo Anti (gazdi) i on sve pripremi za nas. Ovako, na gotova jela nemam običaj odlaziti u Đakovo. Kuću dida Tunje nismo spominjali. Tamo nije loše, ali moraš se prvo najesti pa onda otići tamo.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 22:36
goran9030 (citat):
Prijatelju, baš me ovih dana nešto put vodi oko Vinkovaca. Feder (škljocu, bricu...) nosim sa sobom, a kruha će se već negdje naći. A možda će i u komšiluku bit kakvog domaćeg vina, pa da doživljaj bude kompletan.
Ništa ti ne treba nosit.
Sve ima kod mene.
Treba samo dobre volje i apetita.
Eto, možemo i bojnika dovest..on je ljubitelj tih sušenih svinjarija..jedino ga u zadnje vrijeme bas i nema.
Shvatio na vrijeme da forum ide u nepovrat...
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 23:12
Čuj, ako su dovoljni samo dobra volja i apetit, znaš da to nikad nije bio problem. Nego, daleko si mi... A što se Bojnika tiče, on se svakako javlja u intervalima, pa je moguće da će se pojaviti nakon pomrčine.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Tue 25 Apr 2023 - 23:13
SveJug (citat):
Doktor Živago (citat):
Kazu da je ovo jako opasno. Sadrzi puno holestorola pa prema tome, oprezno.
Kulin se oduvijek i jeo oprezno, osobito ako je malo ljući. Tako da ne brineš po pitanju naše siguranosti
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (IV) Wed 26 Apr 2023 - 3:17
goran9030 (citat):
Ipak, da odmah kažem - ja sam ipak više za medium+ , a ne da krv šiklja okolo dok rezuckam odrezak na svom tanjuru.
Treba tebe upisat u prvi razred rostilja. Sikljanje nema nikakve veze kako je (koliko) meso peceno nego koliko se "odmaralo" kad je skinuto sa vatre. Razlicito meso, razlicita i vremena. Npr. 4cm debeo "new york strip" treba desetak minuta. Za ono sa mojih slika i do 45 prije nego sto se pocne sa rezanjem.
Ovo su slike jednako pecenih odrezaka sa razlicitim vremenima koliko se "odmaralo" prije nego sto je prerezano.