FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Loj jagnjeta (ili ovce) se sitno nareze u tavu i ostavi da se otopi i zagrije. Onda se u masnocu doda sitno sjeckani crni i bijeli luk i proprzi neko vrijeme. Moze se isjeckaati i feferonka. Zatim se dodaju komadi crne (a mogu i bijele) dzigerice i mijesaju dok ne dobiju smedju boju. Dodaju se zacini po ukusu ili zavisno od onih koje imate. Dolije se malo vode. Ko voli ljuci ukus, moze doliti corbu iz tegle sa ljutim feferonima. Ostavi se da se sve dinsta neko vrijeme, dok ne ogladnite.
Da prste olizes Prijatno!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Doktor Živago voli ovaj upis
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 16.11.15 21:54
Joj a ja drndam po sokočalu od 19:00H i sve sad ću da jedem a ti mi baš otvori apetit
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 18.11.15 16:13
Paprike se pazljivo ispeku na ploci, rostilju ili jari vatre i ogule se. Mogu se iskomadati idvojene od peteljke ili u ulju prziti zajedno sa peteljkom, ako je veca kolicina ili vas mrzi da se bakcete. Ako se doda sirce, mogu se sluziti kao salata, a mogu biti i glavno jelo, narocito ako im se doda mlijeko (kao na slici), ili sir, ili vrhnje/pavlaka ili jaja ili sve zajedno. Tada se ponovo vrati na plocu i saceka da mlijeko prokuva. Ako se dodaje sir, ceka se da se sir otopi, pa tek dodaje mlijeko, a jaja se dodaju izmijesanja sa mlijekom ili poslije mlijeka. So se dodaje po zelji dok se jos termicki obradjuje. U mom kraju je, do pojave plastenika, bila popularna sezonska hrana.
Recept: Koliko cega imas ili mislis da ti je dovoljno.
Prijatno!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 27.11.15 18:42
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 18.01.16 5:24
Ako imate u blizini dobru pekaru preporucujem - mantije. Spremaju se kao i burek, s razlikom da su isjecene na kockice i prelivene kiselim mlijekom, kefirom ili jogurtom u koji se dodaje sjeckani bijeli luk i so.
Sluze se uz jogurt, mlijeko ili (kao sto ja praktikujem) uz pivo Inace, cijena je 0,10 eura po kockici, bar kod mene.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 18.01.16 19:20
Sad upravo žena pravi mantije, ne mogu da dočekam da budu gotove...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 18.01.16 20:04
Mikula 67 (citat):
Sad upravo žena pravi mantije, ne mogu da dočekam da budu gotove...
Prijatno
milutins Kapetan I klase
Spomenica 2009 Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 22.01.16 20:04
Kod nas u Bosni postoji jaka tradicija da se "mezeti"(glagol je zameziti),ne toliko kao predjelo-vise se sluzi uz rakiju,suhomesnati proizvodi,i kao nasledstvo od otomanske imperije svjezi sir,razne salate poput hladne salate od patlidzana,articoke i naravno bureci. Spanci i juznoamerikanci ovdje takodje to praktikuju,vise kao predjelo i nazivaju to tapasi. Kod Italijana su to antipasti,hladna i topla predjela,najcesce tjestenina ali i morski proizvodi. Neznam kako se taj deo naziva kod Grka,imam prijatelje Grke,cesto se posjecujemo-uvijek kuci sluze predjelo.Obavezno kalamati masline,sitne przene ribe,lignje i razni sosevi na bazi maslinovog ulja,persuna i naravno grcka fetta.Pije se uzo uz predjelo,kasnije uz ribu prelazi se na vino.Smokve su obavezno na stolu. Makedonci imaju takodje izuzetno kvalitetnu mezu,shopska salata je neizostavna,ajvar,pindzur,ljutica,dosta povrca u svjezem,kuhanom ili pecenom obliku.Takodje servira se dosta tjestenine,bureci-imaju jedan specifican burek,nemogu se sjetiti imena,znam da je dizano tijesto(kvasac),najcesce slagano(ne uvijeno)sa sirom ili mesom-vrhunski ukus.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Sloba1 Podpukovnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6606 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 29.01.16 20:57
Ja živim kao samac i u početku sve se svodilo na brzo spremanje tipa ispečem par jaja, ili skuvam viršle, ili kupim supu u kesici, pa naresci, salama, paštete. Međutim, onda sam uvideo da jelo bez kašike nije jelo, te sam naučio da kuvam i sada mi se to toliko dopalo da kuvam kad mogu. Naučio sam da kuvam 4 jela i to pasulj, grašaka, krompir paprikaš i pirinač, što je sasvim dovoljno i na kašiku se jede i zdravo je. Šerpa mi je mala pa kad skuvam pasulj hteo bi da imam za više dana ali bude taj dan i naredni a već treći pitanje je. Neko je pomenuo mantije, mislim da je ovde u Ns cena komada 15 dinara i ide na merenje i otprilike kad radnica baci na vagu onu jednu mantiju, dođe tih 15 dinara, a da su lepe jesu ali i skupe, jer 3 mantije su skoro 50 dinara a za te pare je pogačica sa čvarcima ili dve kifle recimo.
vladimir Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7481 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 29.01.16 22:13
ne znam koiliko milijardi zena ima na ovoj zemaljskoj kugli milijarda dve ili vise. zato vam savetujem pod hitno pronadjite zenu koja dobro kuva
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 29.01.16 22:39
vladimir (citat):
ne znam koiliko milijardi zena ima na ovoj zemaljskoj kugli milijarda dve ili vise. zato vam savetujem pod hitno pronadjite zenu koja dobro kuva
(+)
(posle ponoci, ispucao bonus za danas)
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 29.01.16 22:57
Sloba1 (citat):
Naučio sam da kuvam 4 jela i to pasulj, grašaka, krompir paprikaš i pirinač,
Slobo, pa nisi se bas raskin'o od ucenja.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 0:40
Sloba1 (citat):
Ja živim kao samac i u početku sve se svodilo na brzo spremanje tipa ispečem par jaja, ili skuvam viršle, ili kupim supu u kesici, pa naresci, salama, paštete. Međutim, onda sam uvideo da jelo bez kašike nije jelo, te sam naučio da kuvam i sada mi se to toliko dopalo da kuvam kad mogu. Naučio sam da kuvam 4 jela i to pasulj, grašaka, krompir paprikaš i pirinač, što je sasvim dovoljno i na kašiku se jede i zdravo je. Šerpa mi je mala pa kad skuvam pasulj hteo bi da imam za više dana ali bude taj dan i naredni a već treći pitanje je. Neko je pomenuo mantije, mislim da je ovde u Ns cena komada 15 dinara i ide na merenje i otprilike kad radnica baci na vagu onu jednu mantiju, dođe tih 15 dinara, a da su lepe jesu ali i skupe, jer 3 mantije su skoro 50 dinara a za te pare je pogačica sa čvarcima ili dve kifle recimo.
Postavi neki svoj, samacki, jednostavan recept
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 0:42
vladimir (citat):
Kakve sam srece, nasao bih neku da kuvam i za sebe i za nju
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 4:46
PORUCNIK (citat):
Kakve sam srece, nasao bih neku da kuvam i za sebe i za nju
Ili stob' rekli u Bosni..... kakve si srece, u punoj vreci p...e ti bi za k...c uhvatio.
vladimir Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 7:07
kaze meni onaj pakistanac , mladji gazda////// moj otac kupi zeni cipele a ona kaze da joj se ne svidjaju, odma dobije nogu u dupe I dovede drugu zenu kojoj se te cipele svidjaju.//// poenta ove pakistanske price je da zena mora da slusa I postuje muskarca, glavu kuce. ako ne slusa jedna nacice se druga. ako nekom das krov nad glavom I primis ga u svoju kucu pa valjda je red da te postuje I slusa. ako nezna da kuva ,naucice . ako nece nacice se druga koja hoce. ima stvari u zivotu koje se nemogu promeniti a zena to sigurno nije.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 9:23
Da, što rekoste maločas, muškarci su bolji kuvari i već sam navikao da kuvam sam i mislim da bi mi smetalo to žensko petljanje a Ja to znam sve da radim. E, sad ima dana kada mi se ne kuva ili sam umoran ili radim ceo dan, pa onda čekam vikend da nešto na kašiku bude, možda u tim trenucima, kad bih došao s posla, sigurno bi prijalo da me nešto čeka onako na kašiku... Recept nema tu ništa posebno... Pasulj nekad potopim po noći a nekad odmah direktno na dan kuvanja prokuva voda i bacim je ili ostavim da kuva još malo. Obično sam tanak sa prilozima mesnog tipa, pa pored luka, šargarepe, beli luk, bar dva tri ona češnjaka, stavim i 1 papriku rogu ili baburu isečenu a pred kraj kuvanja stavim malo i makarona ako ih ima... Ako je dobar pasulj skuva se do dva sata i onda zaprška, ako nije onda i po tri sata i nikad kraja.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 9:26
Naravno i začin stavim obično tipa vegete a nekad ubacim i onu kocku za supu, već gotovu pa bude super, so stavljam kasnije jer par puta sam omašio i da nekad stavim i onu ljutu papriku,bar malo jer i tu nekad omanem u zavisnosti od ljutine paprike a šerpa mala pa doza ljutine bude nekad da na uši izlazi vrelina.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 13:19
vladimir (citat):
kaze meni onaj pakistanac , mladji gazda////// moj otac kupi zeni cipele a ona kaze da joj se ne svidjaju, odma dobije nogu u dupe I dovede drugu zenu kojoj se te cipele svidjaju.//// poenta ove pakistanske price je da zena mora da slusa I postuje muskarca, glavu kuce. ako ne slusa jedna nacice se druga. ako nekom das krov nad glavom I primis ga u svoju kucu pa valjda je red da te postuje I slusa. ako nezna da kuva ,naucice . ako nece nacice se druga koja hoce. ima stvari u zivotu koje se nemogu promeniti a zena to sigurno nije.
Dobro, je li se ti zezaš ili stvarno misliš da je ovakav odnos prema ženama ispravan? Kako se dolazi do tih pustih žena da ih mijenjaš kako ti dođe? Što švedski zakoni kažu na sve to?
Ovo što si ispričao mi nije napoznanica, ali želim da su takve 'kulture' čim moguće dalje od mene.... Niti me zanima da bih sam imao takav "tip" žene kako je opisano...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 13:25
vladimir (citat):
Jel joj da 5000 eura?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 14:06
PORUCNIK (citat):
Jel joj da 5000 eura?
Aha, ima i cjenik,... krasno....
Njoj sigurno ne idu novci.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 14:54
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Jel joj da 5000 eura?
Po serijetskom zakonu, sklopi se i ugovor o nadoknadi u slucaju da muz odluci da se razvede. Mislim da je u BiH i CG okvirno ta suma, mada bi trebalo biti izrazena u zlatu. Ali, nije isto 5000 eura u svedskoj i u BiH. Suma bi trebala da bude dovoljna da zena moze da se izdrzava dok se ponovo ne uda ili nadjee drugi nacin egzistencije. Naravno, uz to ide polovina imetka koje su stekli zajednickim radom.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 14:57
PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Jel joj da 5000 eura?
Po serijetskom zakonu, sklopi se i ugovor o nadoknadi u slucaju da muz odluci da se razvede. Mislim da je u BiH i CG okvirno ta suma, mada bi trebalo biti izrazena u zlatu. Ali, nije isto 5000 eura u svedskoj i u BiH. Suma bi trebala da bude dovoljna da zena moze da se izdrzava dok se ponovo ne uda ili nadjee drugi nacin egzistencije. Naravno, uz to ide polovina imetka koje su stekli zajednickim radom.
Kako god okrenes, skuplja pi....ta neg' tepsija.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 15:16
Sloba1 (citat):
pred kraj kuvanja stavim malo i makarona...
Slobo, aj' slikaj jednom taj pasulj, 'ljebati, da vidim na sta to lici. Jeo sam svasta, al' pasulj s makaronama....
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 15:19
E, udaljismo se od teme... Ako treba nek neko iz administracije premjesti u temu o ravnopravnosti.
Evo jos jedan recept iz mog iskustva:
PRAZNA SUPA/JUHA
U prokuhanu vodu dodati malo ulja i soli. Ako ima papra, doda se i on i to na laganoj vatri vri oko 5 minuta. Poslije se malo ohladi i servira toplo.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 15:40
Ness, zajebo si kuhinju iz Auschwitza.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 15:44
Sloba1 (citat):
Naravno i začin stavim obično tipa vegete a nekad ubacim i onu kocku za supu, već gotovu pa bude super, so stavljam kasnije jer par puta sam omašio i da nekad stavim i onu ljutu papriku,bar malo jer i tu nekad omanem u zavisnosti od ljutine paprike a šerpa mala pa doza ljutine bude nekad da na uši izlazi vrelina.
Ako presolis ili prezacinis pasulj, dodaj vode i krompir ili dva, pa dok se skuvaju, oni ce upiti visak.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 15:46
pera84 (citat):
Ma sta da ti kazem, bila teska vremena...
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 20:48
PORUCNIK (citat):
pera84 (citat):
Nisi ti jedini, Ness.
Radi samnom jedan Rumun. Ozenio se prije nekoliko godina, doveo "kuharicu" samo takvu. Vise jaja od guzicu nego od tavu razbila. Kaze on meni jednom, ima li negdje po bosanskim prodavnicama kupiti Vegete, veli mi zena skuhala bi ti jednu supu al' mi treba "vedjeta" (tak' je oni zovu) za recept. Meni ne bude mrsko pa mu kupim taj vikend kutiju od pola kila, evo jebote Causesku, nosi joj nebil' sta skuvala po kuci. On sav sretan. Eto ti ga za par dana, pokunjio se nesto. Sta je bilo, kaze skuvala mi zena supu...I? Kakva ispade? Kaze, mamu joj kurvanjsku samo prokuvala vodu, ubacila ulje i dvije kasike vegete i to je to.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 21:53
pera84 (citat):
PORUCNIK (citat):
pera84 (citat):
Nisi ti jedini, Ness.
Radi samnom jedan Rumun. Ozenio se prije nekoliko godina, doveo "kuharicu" samo takvu. Vise jaja od guzicu nego od tavu razbila. Kaze on meni jednom, ima li negdje po bosanskim prodavnicama kupiti Vegete, veli mi zena skuhala bi ti jednu supu al' mi treba "vedjeta" (tak' je oni zovu) za recept. Meni ne bude mrsko pa mu kupim taj vikend kutiju od pola kila, evo jebote Causesku, nosi joj nebil' sta skuvala po kuci. On sav sretan. Eto ti ga za par dana, pokunjio se nesto. Sta je bilo, kaze skuvala mi zena supu...I? Kakva ispade? Kaze, mamu joj kurvanjsku samo prokuvala vodu, ubacila ulje i dvije kasike vegete i to je to.
U pravu si, sjetih se. Nisam imao papra nego vegetu. A bio sam ubijedjen da sam ja izumio taj recept, nisam znao da sam ne znajuci provalio rumunjski recept. Moj je iz 1995. godine, ne znam koliko je njihov star.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 23:08
Aha, to sa krompirom u tom smislu da pokupi slanoću, nisam znao. Hvala, ako se desi sad znam
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 30.01.16 23:29
pera84 (citat):
Eto ti ga za par dana, pokunjio se nesto. Sta je bilo, kaze skuvala mi zena supu...I? Kakva ispade? Kaze, mamu joj kurvanjsku samo prokuvala vodu, ubacila ulje i dvije kasike vegete i to je to.
Paaa, vegeta može 'zamijenit' juhu iz vrećice u nekoj nuždi, mislim da tako čak i piše na pakiranju....
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 18:11
PORUCNIK (citat):
E, udaljismo se od teme... Ako treba nek neko iz administracije premjesti u temu o ravnopravnosti.
PRAZNA SUPA/JUHA
U prokuhanu vodu dodati malo ulja i soli. Ako ima papra, doda se i on i to na laganoj vatri vri oko 5 minuta. Poslije se malo ohladi i servira toplo.
Može se i koji rezanac staviti
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 18:52
Sloba (citat):
Neko je pomenuo mantije, mislim da je ovde u Ns cena komada 15 dinara i ide na merenje i otprilike kad radnica baci na vagu onu jednu mantiju
Nikako dokučit šta je mantija???
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
vladimir Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 19:31
dodjes u NS I probas
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 20:22
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 20:26
ovo je mantija ali ima i bez ovog preliva, obične onako isečene na kockicu ili okrugle pa se prodaju na merenje i možeš uzeti tri komada i radnica u pekari baci na vagu i to izađe negde 45 d, srbijanskih...Ta tri komada pojedeš ili 5 kao od šale i ode 75 d, a za te pare mogu lepe pogačice se kupiti, sa čvarcima i da ti ostane za jednu kiflu recimo ili može da se kupe 2 pletenice koje po meni mogu više da zasite nego 5 manitija.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 20:45
Srdjan Radovanov (citat):
PORUCNIK (citat):
PRAZNA SUPA/JUHA
Može se i koji rezanac staviti
Ako ima rezanaca. Mogu i mrve od hljeba, takodje, ako ih ima. Ja nisam imao.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 20:48
vladimir (citat):
dodjes u NS I probas
Najpopularnije su novopazarske
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 20:52
Dobro vidim da su sa preljevom daj malo više od čega su?
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 20:58
Sloba1 (citat):
ovo je mantija ali ima i bez ovog preliva, obične onako isečene na kockicu ili okrugle pa se prodaju na merenje i možeš uzeti tri komada i radnica u pekari baci na vagu i to izađe negde 45 d, srbijanskih...Ta tri komada pojedeš ili 5 kao od šale i ode 75 d, a za te pare mogu lepe pogačice se kupiti, sa čvarcima i da ti ostane za jednu kiflu recimo ili može da se kupe 2 pletenice koje po meni mogu više da zasite nego 5 manitija.
Par puta mjesecno uzmem ovako mantije, kosta oko 3-4 eura i ne mislim na spremanje hrane bar dva-tri dana. Nisam gurman i ne jedem mnogo. Meni je to povoljno. Ima ih i ovdje bez preliva, ali onda moram kupiti jogurt, sjeckati luk i sam prelivati. Onda je jednostavnije kupiti prelivene. Dobro idu i uz pivo, ne samo uz jogurt.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 21:01
Ja ne znam kakve ste se vi trave dosinuli pa kreirate recepte za supu, al' evo mojih sastojaka:
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 21:12
1kg junetine 1glavica luka 2-3 mrkve tjestenina po zelji 1 kasika vegete (Stevo Karapandza )
Meso se isijece na kocke, proprzi desetak minuta na jacoj vatri, doda se isjeckan luk, smanjiti na laganu vatru, poklopiti i dinstati dok se luk ne "istopi". Doda se isjeckana mrkva, kuha jos petnaest minuta (bez dodavanja vode). Doliti vodu, pojacati vatru, kad prokljuca ubaciti tjesteninu, lisce mrkve, zacin. Kuhati jos deset minuta.
Citav process traje oko 90 minuta. Ako se doda malo vise tjestenine (mesa ima dovoljno) moze proci i kao samostalan obrok.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 21:42
pera84 (citat):
1kg junetine 1glavica luka 2-3 mrkve tjestenina po zelji 1 kasika vegete (Stevo Karapandza )
Meso se isijece na kocke, proprzi desetak minuta na jacoj vatri, doda se isjeckan luk, smanjiti na laganu vatru, poklopiti i dinstati dok se luk ne "istopi". Doda se isjeckana mrkva, kuha jos petnaest minuta (bez dodavanja vode). Doliti vodu, pojacati vatru, kad prokljuca ubaciti tjesteninu, lisce mrkve, zacin. Kuhati jos deset minuta.
Citav process traje oko 90 minuta. Ako se doda malo vise tjestenine (mesa ima dovoljno) moze proci i kao samostalan obrok.
Ovo je za srodnu temu, druze pero. To je za "ljubitelje prave hrane", a ovdje su improvizacije.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 21:43
pera84 (citat):
Uz ovo, stavim još crvenu papriku (svježu, ne ljutu), par rajčica, peršin, celer, sol i malo papra, ali ne vegetu. S vegetom prava juha ima okus umjetne, pa mi to nije to.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 21:52
PORUCNIK (citat):
Ovo je za srodnu temu, druze pero. To je za "ljubitelje prave hrane", a ovdje su improvizacije.
Kako si stavio naslov ispada da se podrazumijeva da samci jedu samo improvizirano....
Ne bih se uvijek složio....
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 22:00
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Kako si stavio naslov ispada da se podrazumijeva da samci jedu samo improvizirano....
Ne bih se uvijek složio....
Tema je "Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane". Dakle, sto brze i jednostavnije. Naravno, ima samaca koji bas uzivaju u kulinarstvu. Ja nisam od tih. Jedem zato sto moram, a ne zato sto to volim.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 22:06
PORUCNIK (citat):
Naravno, ima samaca koji bas uzivaju u kulinarstvu.
Taj sam (kad mi se da).
I kuhinja je samo MOJA, bez ikoga da ometa s ovim i onim.
Neke stvari su neprocjenjive.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 22:13
PORUCNIK (citat):
Koliko ja znam pise "jednostavne". A kud ces sta jednostavnije od ovog. Osim toga, ja iz ovakve jedne serpe izvucem (zavisno koliko su musterije gladne) 8-10 dobrih porcija. Za samca, prava stvar. Ostavis serpu u frizider, (moze bez problema stajati sedam do deset dana) kad ti treba pogrijes sebi jedan tanjur, pet minuta imas rucak.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 31.01.16 22:16
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Naravno, ima samaca koji bas uzivaju u kulinarstvu.
Taj sam (kad mi se da).
I kuhinja je samo MOJA, bez ikoga da ometa s ovim i onim.
Neke stvari su neprocjenjive.
Kad bih se dugo baktao oko hrane, jos manje bih uzivao u njoj. Zamisli, trazis namirnice, obradjujes ih, izgubis sate, a pojedes za 15' ili pola sata. Cisto gubljenje vremena.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane
Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane