FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 08.06.14 21:26
Četni evidentičar (citat):
dojran (citat):
Četni evidentičar (citat):
Graševina moj prijatelj, ali ti lubini nikaj ne vrede, i ako su naši - domači i uvjek gledam, da kupim hrvatske - ipak ne mogu da se primerjaju sa oborenom ribom, kaj sam je pekel u maju na Pašmanu.
Ti samo dojdi, dojdi.
Sad idem na Kupu, ali je vruuuče.
Gdje na Pašmanu?Tamo si stalno ili.....?
U Dobropoljani na Pašmanu. Nisam tamo stalno, tek za 1. maj sam bio tamo prvi put za sedam dana i kako se nam mnogo sviđalo, idemo za ljeto ponovo.
U tom mjestu ljetujem već 12-13 godina.Već sam tamo inventar.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 08.06.14 21:30
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 09.06.14 23:05
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 09.06.14 23:09
A moze i pasteta pa sir i paradajz uf uf.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 13:40
A krastavci i crni luk....??????
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 15:59
Crni luk???? što je to....???
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 16:16
Kapula.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 16:22
Ma kapula se kaže u Dalmaciji za luk obični, crveni!! A kakav je to crni ima li tu kakve razlike,... crveni, srebrenac...znam kakvije su,... bijeli luk je češnjak....a ovo crni nikad nisam čuo??
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 21:17
Crni se zove kod mene u Sumadiji a slican je belom (bijelom) samo sto su kod crnog pera okrugla a kod belog (bijelog) pljosnata ili ravna.
STO LJUDI-STO CUDI , STO ZENA-DVESTA SISA....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 21:38
sasa staza (citat):
Crni se zove kod mene u Sumadiji a slican je belom (bijelom) samo sto su kod crnog pera okrugla a kod belog (bijelog) pljosnata ili ravna.
A ja cijelo vrijeme mislim da je crni luk onaj koji ovdje zovemo crveni, tj. kapula.
Znači crni luk je vrst češnjaka?
Kako se zove onda ona ljubičasto-bijela kapula?
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 21:43
Max Blitz (citat):
sasa staza (citat):
A ja cijelo vrijeme mislim da je crni luk onaj koji ovdje zovemo crveni, tj. kapula.
Al ga ti Sasa umes da zamutis ,Upravo tako Mahi,crni luk kod nas je crveni tj kapula kod vas,a beli luk je cesnjak,a crnog luka ima u vise verzija boje,a u svakom slucaju od bilo koje boje da je,od njega se place kad se secka
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 21:47
ercov54 (citat):
Max Blitz (citat):
sasa staza (citat):
Al ga ti Sasa umes da zamutis ,Upravo tako Mahi,crni luk kod nas je crveni tj kapula kod vas,a beli luk je cesnjak,a crnog luka ima u vise verzija boje,a u svakom slucaju od bilo koje boje da je,od njega se place kad se secka
A ti pozoveš susjedu nek ona sjecka....a ti .....joj Bože...ak je mlada...ja bih odmah plakao....i bez luka!!!!
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 21:50
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 21:53
Ljubičasti....tako ga kod nas prodaju, crveni je obični i postoji onaj srebrenac i naravno vlasac.... A slika iznad je bijeli luk ili ti češnjak i on je zakon za sve umake koji idu po ribi!!!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 21:58
Gringo (citat):
Ljubičasti....tako ga kod nas prodaju, crveni je obični i postoji onaj srebrenac i naravno vlasac.... A slika iznad je bijeli luk ili ti češnjak i on je zakon za sve umake koji idu po ribi!!!
Svi umaci sa belim lukom dosta jaki,umeju jako da drmaju pritisak,ali najgore sto pritisak drmaju tamo gde nije pozeljno,a onde gde bi valjalo,tu nema pomoci od luka iliti bilo cega
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 22:04
Sada je uzgojen jedan bijeli luk koji nema takav miris ali ima ista ljekovita svojstva, uzgaja se tu kod nas u Zagorju a ima plantaža po cijeloj HR i možeš sve vidjeti na internetu doista egzotičnih voća i povrća!!! [You must be registered and logged in to see this link.]
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 22:50
A bre-ja pisem kako se kod nas zove luk ili lukac ili praziluk ,a neznam kako se naziva u drugim delovima bivse nam zemlje. Izvinjavam se na pometnji u vezi ovog i samo mogu dodati da kod mene raste pretezno bela vrsta luka ili kapule. Crveni je malo diskriminisan od nas samih....
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 10.06.14 22:58
Ma ne sekiraj se pa razjasnili smo....a to je najvažnije.....sad doista znamo na što si mislio a usput što pretendirate u jelu i uzgoju!!!!
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 11.06.14 19:59
Kod mene na selu se proizvodi voce i povrce za sopstvene potrebe,paradajz , paprika ,kupus , grasak ,sargarepa . Onda -kajsija ,breskva , sljiva za rakiju i cacanska rana za kompot i rakiju ,grozdje za vino i ono malo sto ostana od vina ide opet za rakiju ,jabuka ,kruska itd. A od zivotinja pretezno svinje za sebe i neko prase za prodaju a glavna grana je stocarstvo.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 11.06.14 21:14
Grožđe je Smederevka ona fino slatko!!! nekada se iz tvojeg kraja vozilo i prodavalo grožđe u Hrvatsku najviše u Zagorje.....ako se sječaš možda!!!
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 11.06.14 21:37
Kako da ne-taj gigant je proizvodio vino za pola tadasnje drzave i zaposljavao mnogo radnika a sada je tamo pusto kao na groblju.....
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 11.06.14 22:14
sasa staza (citat):
Kako da ne-taj gigant je proizvodio vino za pola tadasnje drzave i zaposljavao mnogo radnika a sada je tamo pusto kao na groblju.....
Ne vrijeđaj......ne znaš ti koliko mi možemo popit vina!!!!!!
Kako to....vi za pola države,mi za pola države a Makedonci za preostalu polovicu?
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 11.06.14 22:23
dojran (citat):
sasa staza (citat):
Kako to....vi za pola države,mi za pola države a Makedonci za preostalu polovicu?
A tek koliko smo popili!!!!!!!!!!!! bravo kolega doista vrijedi [You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 11.06.14 22:24
E, moram stavit ovu etiketu. Poslije rata su još koristili stare zalihe...
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 11.06.14 22:31
Gringo (citat):
dojran (citat):
sasa staza (citat):
A tek koliko smo popili!!!!!!!!!!!! bravo kolega doista vrijedi [You must be registered and logged in to see this image.]
Ne zna on da je kod nas 0,5*u zraku
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 12.06.14 7:21
Vise necu komentarisati nista o ovome.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 12.06.14 9:24
sasa staza (citat):
Mi te malo a ti odmah.....na zadnje noge!!Samo ti piši,ima vina.......
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 12.06.14 16:38
sasa staza (citat):
Nemoj se ljutiti mi se šalimo i to na svoj račun jer opće je poznato da u Zagorju ima 0.5 promila alkohola u zraku zato je i onaj zakon u HR. o vozačkih 0.0 brzo pao!!!!
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 12.06.14 21:15
sasa staza (citat):
A bre-ja pisem kako se kod nas zove luk ili lukac ili praziluk ,a neznam kako se naziva u drugim delovima bivse nam zemlje. Izvinjavam se na pometnji u vezi ovog i samo mogu dodati da kod mene raste pretezno bela vrsta luka ili kapule. Crveni je malo diskriminisan od nas samih....
Beli luk je na hrvatskom češnjak ili česen u Sloveniji
Kapula je na srbskom crni luk, a teoretski mislim da može biti i crveni. Neznam zašto se zove crni, jer može biti i bele ili rumenkasto braon boje.
Praziluk je na slovenačkom por, kako je na hrvatskom ni neznam.
Probajte da napravite salatu od paradajza/rajčica sa svežim prazilukom umesto luka. Upotrebite samo beli deo. Nije loše.
guster danijel Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 12.06.14 22:20
Aman ljudi jedite rostilj,gilice sa lukom pa udarite vina ladnog i uzivajte u ovom kratkom i brzom zivotu,jaka mustra gde se i kako zove luka i vino.Pozdrav svima
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 13.06.14 15:57
Nije važno naravno, no samo smo malo pojasnili detalje, pa nije loše znati koju više!!!!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 13.06.14 16:03
Pero™ (citat):
Praziluk je na slovenačkom por, kako je na hrvatskom ni neznam.
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 19.06.14 20:33
Nije baš problem pojesti....kasnije kad krene vani....ajme majko treba lepeza za guzicu....ma ne kaže se uzalud na Mađarskom Feferon....jedeš-peče.....sereš-peče
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 20.06.14 0:58
guster danijel (citat):
Ali imas jednu gresku nije bilo 7 vec 6
Bilo je i sa 5, kao i na moju sliku iz Osijeka. Bilo je vec diskusije o tome ranije. Sorry za OFF.