FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)

Go down 
+38
Kaplar M
Senad
dvomotorac
Slobodan.
raketaš
Četni evidentičar
janeztrdi
guster danijel
ercov54
tomerc
mirko bratuš
sasa staza
dražen
Minolovac
Pera-Sopot
semsudin
Mikula 67
alexandar
Pero™
panon
vladimir
ZAGORAC
lacoš
dojran
SveJug
Max Blitz
Delboy
zokika
dinosaurus
purger
East&West
Srdjan Radovanov
milutins
pera84
dpuric
BEOGRAD
Stazio
bojnik
42 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20
AutorPoruka
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime04.08.14 21:29

Gringo (citat):
Gljive i tijesto a možda i malo blitve ili poriluka!!!

Morske biljke kolega Laughing

Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2745
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 59
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime04.08.14 21:45

Dali je to prava hrana? ili čista provokacija? Twisted Evil

Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime04.08.14 22:00

Nista bez mlade presetine i jagnjetine - ovaj zelenis mozes jesti koliko hoces i opet si gladan.... Sleep  drunken  drunken
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime04.08.14 22:06

lacoš (citat):
Gringo (citat):
Gljive i tijesto a možda i malo blitve ili poriluka!!!

Morske biljke kolega Laughing

To ti ja jako volim.....više nego prasence!!!

Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 372
ČLAN OD: : 2014-04-06
DOB : 54
M(j)esto kostolac

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime05.08.14 18:26

sasa staza (citat):
Nista bez mlade presetine i jagnjetine - ovaj zelenis mozes jesti koliko hoces i opet si gladan.... Sleep  drunken  drunken

Ma druze zelenis jedu koze a mi udri samo na prasetinu i jagnjetinu.Pa onda Golobacko vino ono domace belo.Ja  sam u Saraorce pio vino iz Goloboka pre dve godine 4 bokala i nista mi nije falilo jer sam ubio dobru prasetinu .Proslog ponedeljka sam bio u Planu za  neko  ocevo nasledsto.
Na vrh Go down
GRANIČAR DPŠ
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 18
ČLAN OD: : 2014-02-04

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime05.08.14 19:38

[You must be registered and logged in to see this image.]  Danas probali šarana na rašlji mogu reći da je odlično!
Na vrh Go down
guster danijel
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 372
ČLAN OD: : 2014-04-06
DOB : 54
M(j)esto kostolac

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime05.08.14 21:16

GRANIČAR DPŠ (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]  Danas probali šarana na rašlji mogu reći da je odlično!

Gde ces bolje od toga.Kod mene je to specijalitet pa onda preliv sa belim lukom,ufuf Laughing .I na kraju ladan spriceraj.
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 8:14

BRACO-pazite na pritisak od tolikog vina i hrane... drunken  drunken  drunken  drunken
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 11:43

guster danijel (citat):
GRANIČAR DPŠ (citat):

Gde ces bolje od toga.Kod mene je to specijalitet pa onda preliv sa belim lukom,ufuf Laughing .I na kraju ladan spriceraj.
Samo bi pil špricere....da i ti nemaš kaj Zagorske krvi u sebi????

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 12:25

Posle ovakvog jela mora ici alkohol u vidu spricera jer riba mora de se kupa 3 puta...... scratch  drunken  drunken  drunken  drunken  study  Sleep
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 12:36

Ma daj,...... pa neće moći plivati u toliko Vina!!!!

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 13:57

Prvi put se kupa u VODI ,drugi put se kupa u ULJU (zetinu), a treci put ide u SPRICER -ili nesto drugo,zavisi od situacije.... drunken  drunken  drunken  drunken  drunken  bijeg
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 14:19

Ne kvarite covjeku temu s ribom! Batine 

'Ebo mezu koja se pljucka.  Laughing 
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 14:41

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 17:50

Koljenica?? teleća!!!

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 18:28

Svinjska. Zdrava hrana. Very Happy
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 19:11

affraid

Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 22:51

Beograde jeli ovaj slatkiš ispečen u štednjaku ili na žaru (pokriveno). Ako znaš, naravo, ali izgleda njami.
Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
DOB : 57
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime06.08.14 23:52

Za ljubitelje hrane iz prirode predlažem uz jestive gljive i puževe sa kućicama koji su se pojavili posle ovih kiša u velikom broju.Najviše ih se može naći pored potoka,rijeka i u šumi.Jesti se mogu kao prženje na ulju,pohovati ili kao gulaš a sistem čišćenja je ovakav kako je ovaj čovjek preko snimka youtube objasnio.Puževe sam probao pre 20 godina prvi put i evo juče ponovo iz znatiželje jeo pržene u jestivom ulju.

Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 3:46

Pero™ (citat):
Beograde jeli ovaj slatkiš ispečen u štednjaku ili na žaru (pokriveno). Ako znaš, naravo, ali izgleda njami.

Na zaru, pokriveno u posudi od gline. Pece se nekoliko sati, a meso se samo odvaja od koske. To je specijalitet iz Virdzinije, u kombinaciji sa karamelisanim jabukama i pireom. Svaki put kada odem tamo ja se nakokam, a trebalo bi da izbegavam svinjetinu. Very Happy
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 15:17

semsudin (citat):

Za ljubitelje hrane iz prirode predlažem uz jestive gljive i puževe sa kućicama koji su se pojavili posle ovih kiša u velikom broju.Najviše ih se može naći pored potoka,rijeka i u šumi.Jesti se mogu kao prženje na ulju,pohovati ili kao gulaš a sistem čišćenja je ovakav kako je ovaj čovjek preko snimka youtube objasnio.Puževe sam probao pre 20 godina prvi put i evo juče ponovo iz znatiželje jeo pržene u jestivom ulju.

Pa više i nema puževa, kod nas došli neki crvenkasto-smeđi bez kućica i jedu i pojeli su sve živo u vrtu čak i živice, šimšire, cvijeće....strašno prava pošast!!!
A ne znam kako ih se riješti ima ih na milijune!!!

Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 17:04

Mi o pravoj hrani a Šemsudin nam servira puževe. 

Gringo jeli ti treba rešenje za  baštu ili za pravu njivu. Inače takvi puževi su kod nas odkad pamtim, a ima i običnih. Ima otrova za puževe, a možeš oko vrta do posuješ vapno/kreč, samo to kiša ispire

A što nemaju kučica, kriza je pa ne mogu da reše stambeno pitanje Wink
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 17:45

Pero™ (citat):

Puzevi su ipak bezbedniji od gljiva. Mada ukus i nije neki ali jos nisam cuo da se neko otrovao od puzeva. Very Happy
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 20:15

Pero™ (citat):

Gringo jeli ti treba rešenje za  baštu ili za pravu njivu. Inače takvi puževi su kod nas odkad pamtim, a ima i običnih. Ima otrova za puževe, a možeš oko vrta do posuješ vapno/kreč, samo to kiša ispire

Pa tko bi pokupovao toliko pužomor a i kratko traje posipao sam 3 vreče vapna ali je ove godine kiša pak je nestalo, otoplilo se i ušlo u zemlju,.... na godinu ak _Bog da zdravlja budem grabicu oko vrta, pa nasipao malo više....a sad dvorište je ipak preveliko....bi trebal i kompoziciju!!!!

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 21:09

E da su ti puzevi Kinezima lumpovali bi  do zore, a vi ih trujete. Very Happy
Na vrh Go down
mirko bratuš
Kapetan
Kapetan

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3737
ČLAN OD: : 2012-04-15
DOB : 77

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 21:20

Vsak naj si izbere svojo. Very Happy

Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 21:30

Ha ha dobro si me nasmijao Pero u vezi puževa.Ti naviko na klasično meso koje svi poznajemo a nudi se nešto iz potoka i šuma.Ja sam nekad bio skeptičan po pitanju jedenja nečeg neobičnog ali danas ne bih se ustručavo pojesti neki specijalitet ako je jestiv.Za Sloveniju sam slušao da se puno vole loviti po šumi puhovi i jesti.Čak sam čuo i za naziv,IDEMO U PUHARIJU,a na moru sam vidio da domaći ljudi vade školjke i onako svježe jedu.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 22:09

Gringo (citat):
Pero™ (citat):

Pa tko bi pokupovao toliko pužomor a i kratko traje posipao sam 3 vreče vapna ali je ove godine kiša pak je nestalo, otoplilo se i ušlo u zemlju,.... na godinu ak _Bog da zdravlja budem grabicu oko vrta, pa nasipao malo više....a sad dvorište je ipak preveliko....bi trebal i kompoziciju!!!!

I ja imam manju bašticu 5x5 m, tek toliko da se nađe nešto sveže, svaki komšija je ima jer je urađena u projektu kuča, i sklonjen od ulice. Ove godine sam odlučio da sadim samo takve stvari što jih puževi ne jedu. Ako ti želiš salatu i slično što ide puževima stavi samo u deo bašte, pa češ manje potrošiti za odbranu. A i ne fali mi zelena salata, ove sezone je nisam ni kupio, puno sam dobio od rodbine i poznanika, koji su imali viška.

Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 23:23

E moj Šemsudine, pečurke se love u Crnoj gori, kod nas se skupljaju. 

To je u mnogim zemljama specialitet. Začudilo me da u JNA on sa juga nisu znali ništa o pečurkama/gljivma iako su bili sa sela. Inače pečurke se beru/skupljaju tako da se jih nožem odseče od korenja, da če i druge godine porasti i stavljaju se u korpe, ne u vrečice/kese. Pa ako neko zna kde jih je ''pustio'' pokupiče jih druge godine opet. 

Ima više vrsti, takve što se teško zamene za otrovne, takve što je dobro pitati nekog ko zna, takve što su napola otrovne, ali kad se skuvaju su OK, i takve što se jedu samo jednom i nikad više.

Na slici pileči odrezci sa vrganjima. Zaprapravo skoro svaka kafana sa hranom ima i supu od pečuraka i različite odreske/šnicle u umaku od gljiva.

Ima puuuuuno načina kako mogu da se spremaju, U supama, u solatama, na žaru samostalno, kao dodatak ražnjičima, kao umaci, u rižotama ili paštama, ukiseljene za zimnicu, posušene za dodatak jelima, smrznute, na Pizama, u solatama... Naravno nije svaka pečurka za sve. 

U pravu si da neki jedu puževe, ali meni to nije ona prava hrana ko prasence na žaru, dobar gulaš ( i tu mogu pečurke), prebranc, tek tolko da malo nabrojim, ima još puno dobre hrane, priloga, umaka, itd.. Ovde mogu ponekde da se dobiju i žablji bataci, ali ni to nije za mene po nekim krajevima azije i afrike jedu se i insekti, skorpijoni, male ptice i šta ja znam šta. Nije to za mene.

Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime07.08.14 23:58

Druže Pero kad sam rekao lovenje ,PUHA, u šumi mislio sam na životinjicu sličnu vjeverici a u Dolenjskoj (Kočevje)sam to slušao od prijatelja slovenaca da je to dobar specijalitet za jesti.
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime08.08.14 3:48

Semsudine tvoj zemljak napravio bum u Teksasu.Bio sam dva puta kod njega u restoranu ali je u medjuvremenu otvorio jos dva.

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime08.08.14 9:02

BEOGRAD (citat):
Semsudine tvoj zemljak napravio bum u Teksasu.Bio sam dva puta kod njega u restoranu ali je u medjuvremenu otvorio jos dva.

Bosanac Amerima otkrio čevape i Bosanski lonac lol! .
Za čevape u Texasu ništa čudno,ali lonac,tj povrče iz lonca scratch .To valjda naručuju samo Piročanci Laughing  Wink

Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime08.08.14 9:41

semsudin (citat):
Druže Pero kad sam rekao lovenje ,PUHA, u šumi mislio sam na životinjicu sličnu vjeverici a u Dolenjskoj (Kočevje)sam to slušao od prijatelja slovenaca da je to dobar specijalitet za jesti.

Nekad je to bio popularan ''sport''. Stave se klopke uveče, pa se zapali vatra, pa se pije, pije, pije (zato i jeste bil popularno). Pa se ujutru pokupi plen. 

Meso puhova (polha) je bilo tek tako za usput, lovili su se uglavnom za kože, pa su se pravile kape/šubare. Za jednu je trebalo da umre barem 32 životinja. Sad takve šubare i ostala odela od divljih životinja nisu više popularna, pa je i lovljenja manje.

Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

BROJ POSTOVA: : 1310
ČLAN OD: : 2014-01-18
DOB : 55
M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime08.08.14 10:00

Pero™ (citat):
semsudin (citat):

Nekad je to bio popularan ''sport''. Stave se klopke uveče, pa se zapali vatra, pa se pije, pije, pije (zato i jeste bil popularno). Pa se ujutru pokupi plen. 

Meso puhova (polha) je bilo tek tako za usput, lovili su se uglavnom za kože, pa su se pravile kape/šubare. Za jednu je trebalo da umre barem 32 životinja. Sad takve šubare i ostala odela od divljih životinja nisu više popularna, pa je i lovljenja manje.

Puh je veliki specialitet još i danas. Nekad su se lovili zbog potrebe, pre svega zbog ljekovite masti (ulja), zbog kože i da kako zbog hrane. Puhova mast izleči želudac od čirova i svih tegoba, a isto tako jako brzo isceljuje otvorene rane.  

Danas je to više "sport", kako kaže Pero, jer se hrpama odlazi u šumu i stavlja se klopke. Toga ne podpiram, kako se u klopke uhvate i premladi puhovi i lov nema svog pravog namena zbog potrebe, osim onog isprevrženog namena t.j opijanja i objesnog tamanjenja tih divnih životinjica.

Svoje vreme u Skradu pored Delnica bio je restoran Skrad, gdje jim je bio puh specijaliteta. U tom restoranu bio jim je specijalitet i kiselo mleko, kojeg su posluživali u kriglama. Postoji taj restorančič i danas ali nije više ni R od onog starog, čak se u njemu ne poslužje hrana, več je samo Bistro odnosno kafič. Malo napred prema Rijeci bio je restoran Žaba sa specijalitetom žabjih krakova, no i toga više nema. Iamali su žabje krakove i u Skradu ali bili su najbolji u tom restoranu ispred Delnica. A da bi puha mogao kao specialitet naručiti, tad ili kasnije, u bilo kojoj drugoj gostioni, toga isto nije bilo.

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime08.08.14 12:26

lacoš (citat):
Bosanac Amerima otkrio čevape i Bosanski lonac lol! .
Za čevape u Texasu ništa čudno,ali lonac,tj povrče iz lonca scratch .To valjda naručuju samo Piročanci Laughing  Wink

Promakle ti jagnjece butkice u loncu. Very Happy
Sada nije bas da samo Bosanci u Americi reklamiraju cevape. Very Happy 

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime08.08.14 12:36

BEOGRAD (citat):
Promakle ti jagnjece butkice u loncu. Very Happy 

Nije,nije.To je OK.Ja komentiram ono pride što ti utrpaju u tanjur,onu zelenjavu. Laughing
Kupus i Texas scratch .Ali jebga,gdje god dođu ljudi s ovih prostora promjene sve živo,a kako nebi kauboje naučili jesti kupus Laughing  Wink .
Kolega jel služe voz,ali lovački,kakav služe u Pirotu? Suspect

ps:šešir ne čini čovjeka Laughing  Laughing

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime08.08.14 13:50

lacoš (citat):
Ja komentiram ono pride što ti utrpaju u tanjur,onu zelenjavu. Laughing
Kupus i Texas scratch .Ali jebga,gdje god dođu ljudi s ovih prostora promjene sve živo,a kako nebi kauboje naučili jesti kupus Laughing  Wink .
Kolega jel služe voz,ali lovački,kakav služe u Pirotu? Suspect

ps:šešir ne čini čovjeka Laughing  Laughing

Nema voza ali ima sve ostalo. Od sarme do bureka i cevapa.Mnogo dobar mali restoran a najvece iznenadjenje je bas to sto je u Teksasu. Sesir ne cini coveka a kako stoji sa odelom? Very Happy 

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime08.08.14 14:23

BEOGRAD (citat):
Nema voza ali ima sve ostalo. Od sarme do bureka i cevapa.Mnogo dobar mali restoran a najvece iznenadjenje je bas to sto je u Teksasu. Sesir ne cini coveka a kako stoji sa odelom? Very Happy 

I sarmu spremaju?Svaka čast.
Da je bar David Crockett živ Very Happy .
Ps:to ti je staro odijelo,još iz Francuske 1998g.

Podporučnik
Podporučnik
Mikula 67

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Tehnička Služba Tehnička Služba
BROJ POSTOVA: : 1546
ČLAN OD: : 2013-12-22
M(j)esto Šabac

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime09.08.14 3:19

study 

Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime09.08.14 3:30

Mikula 67 (citat):

study 

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime09.08.14 16:07

Od jučer.Nešto domačih i nešto Bavarske bijele cheers 

-------

[You must be registered and logged in to see this link.]

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 20 Icon_minitime

Na vrh Go down

Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)
Na vrh 
Stranica 20/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20
 Similar topics
-
» Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme)
» Samo za ljubitelje prave hrane (IV)
» Samo za ljubitelje prave hrane (prvi dio teme)
» Za Ljubitelje Dobre Kapljice
» Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.