FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Za Ljubitelje Dobre Kapljice

Go down 
+14
goran9030
Doktor Živago
PORUCNIK
zokika
Max Blitz
Brkakougar
ianmarkk
sasa staza
semsudin
pera84
dpuric
VBČ
Srdjan Radovanov
milutins
18 posters
Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4  Next
AutorPoruka
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4607
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

Za Ljubitelje Dobre Kapljice Empty
KomentarNaslov komentara: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 17:17

Garant sam mjerodavan po ovom pitanju,prvi put se posteno ubio domacom brljom 10 marta 1979 na ispracaju u vojsku kod jednog svog jarana u komsiluku.Sada se rijetko napijem "k'o treska" ali volim da popijem dobru kapljicu.Mogu reci da sada sa svojim dugogodisnjim stazom na osnovu pica mogu da procijenim ljude,njihov karakter pa i zanimanje vrlo cesto.Vec sam naveo da volim domacu rakiju-po redu bi dosla loza,(moze i komovica)zatim sljiva,dunja,kajsijevaca,kruska..............
Vino najcesce po restoranima na poslovnim vecerama,pivo ljeti ako bas nema domace brlje.
U alkoholu sam disciplinovan,nema mijesanja pica,aperitiva prije jela,presijecanja i sl-znaci sa cime pocnem time i zavrsim lumpovanje..

Evo klasifikacije koju sam spomenuo u drugoj recenici ove "price"-nvescu za sada samo pocetak,vi dodavajte svoja misljenja.

Pivo-dokoni ispred prodavnice,studenti tehnickih fakulteta,zidari,navijaci i pecarosi,
Vino-gradska gospoda piju bevandu i spricer,oni koji hoce da ispostuju drustvo a ne zele da se napiju,djevojke na izlasku sa momcima da pokazu da su prave ribe,bambus obicno gradske koke,kuvano licno pijem kada se prehladim a napolju snijeg pada,jedno -150 C i moram izaci ocistiti .

Rakija i kafa-to vec piju ozbiljni alkosi,ja samo izjutra za dobro jutro,popodne za dobar dan i uvece "cindija"za laku noc ili dobro vece.

Loza-za mene je to boemsko pice samo ako se pije uz pihtije i bijeli luk-nema da omane skida holesterol garant.

Doktor Živago voli ovaj upis

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 17:40

Pivo, vino, bambus.......i to je to što se mene tiče...
Žestoka pića (bilo koja) vrlo rijetko.

Znače su me baš te domaće varijante prevarit, posebno šljivovica, pa mi završi večer prije nego što sam planirao. Smile
A to mi nije to.
Tako da više ni ne eksperimentiram s domaćim, to jest 'domaće' izbjegavam.
Na vrh Go down
Srdjan Radovanov
Vodnik
Vodnik

BROJ POSTOVA: : 432
ČLAN OD: : 2013-12-16

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 17:47

Uh uh, ima tu velike istine, al opet je od čoveka do čoveka. Malo sam mlad, ali imam staža. Počeo sam da pijem rakiju. Svoj staž. Ali sam odmah nastavio sa pelinkovcem, zašto? jedan od ljudi na koje sam se ugledao je pio Pelinkovac. Pio sam 10ak godina, i to u uglavnom u kafanama, a ređe kod kuće. Onda kada je to postao trend prešao sam na stomakliju, i pijem je dan danas, u kafanama. Kod kuće rakija domaća, po mogućstvu šljiva. U vrele letnje dane kad se ne vozi il se parkira za taj dan i kuca pauzu, onda jedno hladno pivo, eventualno dva, al jedno je mera, ako ceo dan ne radim, nego se samo krećem i fizički sam aktivan onda može po nekoliko piva da ode. Nemam omiljenu marku, Jelen, Lav, Zaječarsko, nekada tamno neko, sada gotivim tamno zaječarsko. Ja sam jedan od tih, koji mogu da piju rakiju i pre i posle jela. Uživam u njoj i pijem zarad toga što volim, nikada da bih se napio. Vino neznam da pijem, i smatram da je to za ljude kako da kažem, drugačije od mene, nekako finije, bem li ga. Jedared sam popio dva litra Cara Lazara otišo kući i ko da i nisam pio. Ne privlači me. Uvek sam se bojao ljudi koji ni za živu glavu neće ni kapi alkohola da popiju. Ili je pak nešto do mene.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 17:54

Dunjevaca

Vrlo kvalitetno pice ako je naprave dobri majstori,kao i svaka vocna rakija mora da bude jaka barem 17-18 gradi.U zadnje vrijeme je u trendu.Ko je pije?Rekao bih boemi koji to jos nisu ali ako je nastave piti za nekih 10-ak godina postace boemi.Tako ja posmatram sva ta trendovska pica-nekada je bio vlahov u trendu,i sam sam ga pio,narocito onaj Maraska Zadar.
Tako ti je Srdjo i sa pelinkovcem Very Happy Smile ,ides i ti pomalo ali sigurno u boeme Smile

Vodnik
Vodnik

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 18:03

milutins (citat):
Dunjevaca

Vrlo kvalitetno pice ako je naprave dobri majstori,kao i svaka vocna rakija mora da bude jaka barem 17-18 gradi.U zadnje vrijeme je u trendu.Ko je pije?Rekao bih boemi koji to jos nisu ali ako je nastave piti za nekih 10-ak godina postace boemi.Tako ja posmatram sva ta trendovska pica-nekada je bio vlahov u trendu,i sam sam ga pio,narocito onaj Maraska Zadar.
Tako ti je Srdjo i sa pelinkovcem Very Happy Smile ,ides i ti pomalo ali sigurno u boeme Smile
Moja Jelena kaže, danas nema boema, svi ste vi alkosi. lol!  Ja pijem šljivu i stomakliju. O aferi stomaklija drugi puta.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 18:23

U mlađim danima se može pit "sve" i poprilično Smile  i mamurluci lakše padaju....

Nakon cca 40-te se stvari lagano mijenjaju, pa mnogi skrenu u alkoholizam, tj. alkohol postane svakodnevan i obavezan.
Po tom pitanju imam listu od nekoliko ljudi koje danas - izbjegavam.
Jbg, kad god ga vidim - on pod laganim (ili manje laganim) gasom.
Ne ide to uz svakodnevne obaveze plus vožnju...

Na vrh Go down
Srdjan Radovanov
Vodnik
Vodnik

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 18:28

Max Blitz (citat):
U mlađim danima se može pit "sve" i poprilično Smile  i mamurluci lakše padaju....

Nakon cca 40-te se stvari lagano mijenjaju, pa mnogi skrenu u alkoholizam, tj. alkohol postane svakodnevan i obavezan.
Po tom pitanju imam listu od nekoliko ljudi koje danas - izbjegavam.
Jbg, kad god ga vidim - on pod laganim (ili manje laganim) gasom.
Ne ide to uz svakodnevne obaveze plus vožnju...
Apsolutno tačno! Treba imati meru.

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15056
ČLAN OD: : 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 18:58

Antialkoholičar!

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 19:12

VBČ (citat):
Antialkoholičar!

Dobro, ne treba živjet ni sterilno  Smile , ali je alkoholzam, kad je riječ o svakodnevnom pijenju, jedna zaista odvratna stvar.
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 19:20

Pijem retko (ako se tako moze reci za upraznjavanje ovog sporta - 2-3 puta godisnje kada je neki povod - mada, neko ce reci, povod uvek moze da se nadje). Tada se i nasikam drunken, smejem se, pevam a ponekad i placem. Pice - vinjak (moze i Koka-kola). Nikada na prazan stomak. Pice ne menjam.Od pre neki dan na nagovor zene popijem ujutru na prazan zeludac jednu domacu ljutu - prepecenicu 21 grad. Kaze- dobro je za cirkulaciju a i inace. Ja joj poverovao... Very Happy
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 20:00

Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Antialkoholičar!

Dobro, ne treba živjet ni sterilno  Smile , ali je alkoholzam, kad je riječ o svakodnevnom pijenju, jedna zaista odvratna stvar.

Držim se biblijskih preporuka glede alkohola.

pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 20:02

U mladosti, bilo je dana kad nisam znao jesam li dosao il' posao iz kafane.
Danas, casica-dvije ako je bas neki izuzetan dogadjaj. U prevodu, jednom, mozda dvaput godisnje.

I jedan savjet kolegi Puricu. Kad ti zena nudi nesto jer je "dobro za cirkulaciju", to znaci da imas problema (po njenom misljenju) s "cirkulacijom". Laughing
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 20:18

pera84 (citat):
Danas, casica-dvije ako je bas neki izuzetan dogadjaj. U prevodu, jednom, mozda dvaput godisnje.

I jedan savjet kolegi Puricu. Kad ti zena nudi nesto jer je "dobro za cirkulaciju", to znaci da imas problema (po njenom misljenju) s "cirkulacijom". Laughing
Ma nemam to ona , valjda, preventive radi Laughing
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 20:32

dpuric (citat):
pera84 (citat):

Ma nemam to ona , valjda, preventive radi Laughing

To, kažu, dolazi tek s pedesetima. Imamo još fore cheers

semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
DOB : 57
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 20:40

Domaću rakiju(šljiva ili kruška)popijem ujutro uz kafu dok ako idem u grad i uđem u kafić sam ili u društvu sa nekim poznatim pijem pelinkovac.U ljetnom periodu pivo dok u zimskom ne pijem pivo nego više volim vino naročito uz dobru mezu.Amaterski svake godine napravim 50-ak litara vina a i rakije ispečem i do 100 litara ako je rodila šljiva ili kruška do 30 litara.Naravno ne napijam se i vodim računa kad vozim ne pijem.

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 21:17

dpuric (citat):
Pijem retko (ako se tako moze reci za upraznjavanje ovog sporta - 2-3 puta godisnje kada je neki povod - mada, neko ce reci, povod uvek moze da se nadje). Tada se i nasikam drunken, smejem se, pevam a ponekad i placem. Pice - vinjak (moze i Koka-kola). Nikada na prazan stomak. Pice ne menjam.Od pre neki dan na nagovor zene popijem ujutru na prazan zeludac jednu domacu ljutu - prepecenicu 21 grad. Kaze- dobro je za cirkulaciju a i inace. Ja joj poverovao... Very Happy

Vinjak?Ko ga pije?

Obicno penzioneri dok igraju sah ili citaju omiljenu dnevnu stampu,cesto i pisci ili novinari u penziji.Piju ga otprilike oni koji su nekada svasta pili i sada im nista drugo nema nikakav ukus.Podrazumeva se da oni ne piju lozu ili vodku.
Vinjak-kola je greh,ubijati tako dobar ukus nije bash najpametnije???

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime08.02.16 21:54

tongue

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Srdjan Radovanov
Vodnik
Vodnik

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime09.02.16 7:30

milutins (citat):
dpuric (citat):

Vinjak?Ko ga pije?

Obicno penzioneri dok igraju sah ili citaju omiljenu dnevnu stampu,cesto i pisci ili novinari u penziji.Piju ga otprilike oni koji su nekada svasta pili i sada im nista drugo nema nikakav ukus.Podrazumeva se da oni ne piju lozu ili vodku.
Moj stari od kako pamtim, pije vinjak, i ja sam pio vinjak dok nije bilo stomaklije u prodaje, sad od kako je opet ima, vratio sam se na stomakliju.
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime09.02.16 21:58

Ta stomaklija se u mom kraju zove -POTRBUSINA-verovatno asocijacija na stomak .... drunken drunken drunken
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.02.16 14:03

milutins (citat):
dpuric (citat):

Vinjak?Ko ga pije?

Jbg, standardno se uz vinjak sluzi k.voda. Nisam ljubitelj koka-kole ali mi se uz vinjak slaze.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.02.16 15:09

Neznam kakav je kvalitet naseg Rubinovog Vinjaka danas,nekada je on bio manje vise originalan Francuski konjak.Nije bilo velike razlike izmedju njega i Remy Martin-a.Po meni je Rubinov nekadasnji Vinjak,uz rakiju Exelenciju i Manastirku najbolje pice sto smo ikada proizveli,u rangu svjetskih pica poput Remy Martina i skotskog Whiskey-a,mada i Kentucky nije los.Poenta kod Whiskey-a je da se ne pije ako nije 12 godina star.
Ovdje u crkvenom baru dosta se pije Whiskey,najcesce(ja samo ga tako pijem)puna casa leda,0,5 dl Whiskey i napunim sa mineralnom vodom,mnogi ga piju i sa ginger.
U Ohio svi piju ali nevjerovatno nasu flasiranu rakiju sa coca colom,ostalo im to kao navika iz mladosti,poceli mladi piti rakiju a cola im sluzila jednostavno kao "maska"

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.02.16 15:23

Na "radnom mjestu"za crkvenim barom [You must be registered and logged in to see this image.]

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.02.16 17:49

milutins (citat):
Neznam kakav je kvalitet naseg Rubinovog Vinjaka danas,nekada je on bio manje vise originalan Francuski konjak.Nije bilo velike razlike izmedju njega i Remy Martin-a.Po meni je Rubinov nekadasnji Vinjak,uz rakiju Exelenciju i Manastirku najbolje pice sto smo ikada proizveli,u rangu svjetskih pica poput Remy Martina i skotskog Whiskey-a,mada i Kentucky nije los.Poenta kod Whiskey-a je da se ne pije ako nije 12 godina star.
Ovdje u crkvenom baru dosta se pije Whiskey,najcesce(ja samo ga tako pijem)puna casa leda,0,5 dl Whiskey i napunim sa mineralnom vodom,mnogi ga piju i sa ginger.
U Ohio svi piju ali nevjerovatno nasu flasiranu rakiju sa coca colom,ostalo im to kao navika iz mladosti,poceli mladi piti rakiju a cola im sluzila jednostavno kao "maska"
Makedonska mastika je bila dobra rakija. U umerenim kolicinama je pomagala cirasima. Moj stari ju je koristio zbog cira na zelucu.
Kao pitomac sam pio vodku, najcesce 'trojka' Segestice iz Siska. Prestao sam kad sam osjetio bolove u kostima ruku poslije budjenja nakon pijanke.
Kasnije sam rijetko pio zestoka pica. Vekia, zvecevo konjak, a narocito zvecevo jubilarac, dok nisam naisao na albanski skenderbeg. On mi je bio pice broj 1, bolje od viskija. Francuski konjak nisam nikad pio.
Sad mogu da popijem koju casicu domace rakije, lozu, sljivu, krusku i jabukovacu. Dunjevacu, tresnjevacu i ostale nisam probao. S pelinkovcem nikad nisam dobro stajao, ako on i spada u zestoka pica. Vise mi je kao liker.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.02.16 21:32

Wink

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime11.02.16 6:46

Kao student (propali) sam proveo par dana na vjezbama u cuvenom Jagomiru.
E, tu se imalo sta vidjeti i cuti iz prve ruke od "ljubitelja dobre kapljice" koje je ta ljubav dovela do najnizih grana u zivotu. Sjecam se jednog Nessovog zemljaka koji nam se predstavio i poceo svoju zivotnu pricu stihovima:

"konjak, vinjak i rakija loza,
 to je majko, moja dijagnoza"

Da sve bude veselije, iz razgovora je saznao da se prezivamo isto pa me je odmah posle vjezbi odveo kod dezurnog ludologa. Tu me je predstavio kao "rodjaka" pa zatrazio izlaz. Kao dosla mu posjeta.
"...Ama da odvedem ovog mog jadu na rucak, jadan, vidju kaki se osusio od nauke.."
Naravno, od toga nije bilo nista, kako smo presli kapiju tako se "rodjak" na brzinu pozdravio i zazdio iza prvog coska da se malo "oporavi od lijecenja".
drunken
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime06.04.17 18:03

[You must be registered and logged in to see this link.]

drunken
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime07.04.17 21:29

Na vrh Go down
ianmarkk
Vodnik I klase
Vodnik I klase
ianmarkk

BROJ POSTOVA: : 508
ČLAN OD: : 2014-07-07
DOB : 61
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime21.04.17 19:57

Sakupljam mnoge stvari pa i pića u glavnom žestoka. kad pijem pijem malo ali kvalitetno. Pivo najbolje za mene Karlovačko i nemačka piva. Pošto imamo privatni vinograd dosta kvalitetno vino renski rizling i sivi pinot, Egri bikaver, Tokaji itd. Žestoko redko pijem ali svaki put drugo. Martini, Žubrovka, beli rum Bacardi i dominikanski Brugal ili Barcelo, Becherovka, Cujka (rumunjsko piće), Amarula (afrički liker) Advocat, mađarska žestoka pića Palinka, Amaro, Amaretto, Jaegermeister, Mamajuana (dominikanski liker afrodiziak) Absinth, Calvados, Cointreau (liker od naranđe) Metaxa jasno pa i whisky....obavezno sa vodom. Konjak gruzijski ili armenski Arararat-najbolji na svetu ( stvar ukusa) nekoliko slika jakih pića samo nema naše domaće žganje po slovensko šnops cherry .

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime26.04.17 0:19

50-tih u američkim firmama...

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime03.08.17 14:38

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.08.17 8:22

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.08.17 13:50

Prodaja unučića je naglo skočila kad je zabranjeno točenje alkohola prije 7 ujutro.
Sjećam se jutarnjih prizora od cca 5:30 do 6:30 u lokalu na tramvajskom okretištu na Savskom mostu.
Konobarica, normalno, 'uniforma', u pregači i borosanama, na šanku tri-četiri tacne s već natočenim najčešćim žesticama 0.5.
Ekipa koja ide na posao izađe iz busa koji ih je doveo u grad, pa u birtiju, s nogu drmaju i ostave novac, sve skupa traje manje od minute, pa dalje na tramvaj. Kao na tekućoj traci, uglavnom šutke.

Na vrh Go down
zokika
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 607
ČLAN OD: : 2013-10-10
DOB : 67
M(j)esto SG - SLO

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.08.17 14:17

Max Blitz (citat):
Prodaja unučića je naglo skočila kad je zabranjeno točenje alkohola prije 7 ujutro.
Sjećam se jutarnjih prizora od cca 5:30 do 6:30 u lokalu na tramvajskom okretištu na Savskom mostu.
Konobarica, normalno, 'uniforma', u pregači i borosanama, na šanku tri-četiri tacne s već natočenim najčešćim žesticama 0.5.
Ekipa koja ide na posao izađe iz busa koji ih je doveo u grad, pa u birtiju, s nogu drmaju i ostave novac, sve skupa traje manje od minute, pa dalje na tramvaj. Kao na tekućoj traci, uglavnom šutke.

Tako je bilo svuda. Nema načina, da se spreči točenje alkohola, kako predviđa zakon. Bilo je tu 'hladnog čaja' ili 'hladne kave'.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.08.17 16:15

Citat :
Sjećam se jutarnjih prizora od cca 5:30 do 6:30 u lokalu na tramvajskom okretištu na Savskom mostu

Doboj, ispred zeljeznicke stanice, trafika "kod Nikole".
Prava soc-realisticka, novine, cigare, "covjece ne ljuti se", carape, hljeb, pastete, tirolska, pivo i zestoko.
Decembar, sest ujutru, njih pet-sest skuplja izmedju sebe "za bocu". 
Onaj sto kupuje i okrece se ostalima, 'ej ostalo nam je jos, 'ocemol' sta za mezu. 
Ma jebo mezu, uzmi nam kol'ko more piva.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 2:29

Stigli "suveniri" iz Evrope,hehe znaju sta volim [You must be registered and logged in to see this image.]

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 2:49

Sleva na desno.Grcka loza sa anisom,popularni "uzo",Gorki List-popularno pice iz "dezele",tj Slovenije.Zatim manastirska loza iz Hilandara 55 stepeni/ 22 grada.Violina je Austrijski liker od kajsije.italijanski sampanjac te domaca brlja iz okoline Bijeljine,poklon od meni drage kolegice.

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 4:28

milutins (citat):
Sleva na desno.Grcka loza sa anisom,popularni "uzo",Gorki List-popularno pice iz "dezele",tj Slovenije.Zatim manastirska loza iz Hilandara 55 stepeni/ 22 grada.Violina je Austrijski liker od kajsije.italijanski sampanjac te domaca brlja iz okoline Bijeljine,poklon od meni drage kolegice.
A ja se čudim što je prolom voda zamućena drunken

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 4:34

Djavolja varos  Very Happy .
Zaista vrhunska domaca rakija sljivovica u boci Prolom vode.20 gradi,prepecenica ,veceras uz kafu popio oko 1,5 decilitara .

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 4:38

milutins (citat):
Djavolja varos  Very Happy .
Zaista vrhunska domaca rakija sljivovica u boci Prolom vode.20 gradi,prepecenica ,veceras uz kafu popio oko 1,5 decilitara .
Hoćeš reći da si uz 1,5dcl popio kafu Razz

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 4:44

Bash tako.
Mogu ja josh uvijek maznut litru dobre domace brlje a da izgledam potpuno trijezan,mozda malo veseliji.
Nego prvi dan je posta,pio bez meze a i ponedeljak je,poprilicno obaveza.
Kad god napisem neku pjesmu,eventualno finu prozu budi siguran da sam pod "chokom ".

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 5:40

milutins (citat):
Bash tako.
Mogu ja josh uvijek maznut litru dobre domace brlje a da izgledam potpuno trijezan,mozda malo veseliji.
Nego prvi dan je posta,pio bez meze a i ponedeljak je,poprilicno obaveza.
Kad god napisem neku pjesmu,eventualno finu prozu budi siguran da sam pod "chokom ".
Samo dalje od volana, sve ostalo je OK.

sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 21:09

Sta je u flasi od koka kole a na njoj cep od prolom vode...???
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 21:18

Nema flase of koka kole,ima flasa od prolom vode u kojoj je domaca brlja.Najinteresantnija flasa ovdje je Hilandarska loza u kojoj je zrno grozdja iz loze iznikle iz groba Nemanje,tj Sv Simeona oca Rastka Nemanjica/Sv Save.

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime15.08.17 22:11

Ma to je vic-sta je u flasi od koka kole na kojoj je cep od prolom vode----PA RAKIJA...

-Baja je zamenio cepove jer je popio neku vise dok je tocio... drunken drunken drunken
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime16.08.17 2:48

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime06.09.17 21:18

U Londonu možete uzeti bolovanje zbog mamurluka

Koliko puta vam je prošlo kroz glavu da ne možete izaći sa prijateljima na piće jer se plašite da će vas to onesposobiti za rad narednog dana. Znate već kako to ide, pođete na jedno piće, a na kraju završite raspoloženi i veseli, a kući odlazite tek nakon što svane. Ko nakon takve večeri može da ustane i ujutro pođe na posao?

Upravo iz tih razloga u Londonu je u okviru jedne kompanije odlučeno da se sa dosadašnjom praksom, prema kojoj je besmisleno da uzimate bolovanje onda kada ste se samo malo zapili sa prijateljima, što pre prestane! Ali kako će oni to onda rešiti?

Ideja je da u ovom londonskom preduzeću svi oni kojima se desi da se prethodno vječe zapiju sa društvom, naredno jutro svojim šefovima pošalju jedan od tri sljedeća emotikona: „pivo“, „bolestan smajli“ ili „muzika“ na taj način će šifrovanu poruku razumjeti i vaš pretpostavljeni, i neće biti potrebe za lažima, ili otvaranjem bespotrebnog bolovanja.

Mamurluk može da bude zbilja neprijatan, ali zaposleni u ovom preduzeću dobijaju mogućnost izbora, i to ne jednom već 4 puta godišnje! U pitanju je preduzeće koje posluje na polju muzike, pa vjerujemo da su i ove pijanke makar djelimično povezane sa poslovnim obavjezama. Jer ova firma ne želi da svojim zaposlenima oduzima mogućnost da uživaju u kvalitetnoj londonskoj muzičkoj sceni, upravo zato da bi bolje razumjeli posao kojim se i sami bave!

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime25.09.17 8:25

Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1557
ČLAN OD: : 2015-01-15

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime25.09.17 10:38

Porucnice, sve pohvale za ovaj post...
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime25.09.17 16:19

Rijetko dajem reputaciju. Ovaj put sam morao drugu porucniku-genaral majoru udeliti + .

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime10.10.17 16:32

Majka (88) ga (55) u kafiću tukla štakom jer puno pije, branila ga policija

Ženi (88) iz Križevaca početkom ožujka ove godine dozlogrdilo je opijanje njezinog sina (55) pa ga je odlučila spriječiti da uđe u lokalni kafić.
On je već bio pijan i u krvi imao 1,2 promila, a kad se htio vratiti u bar pred njim ga je dočekala majka koja ga je štakom udarila nekoliko puta. No, to ga nije spriječilo da uđe, a majka ga je nastavila tući. U međuvremenu je stigla i policija pa je 55-godišnjaka obranila od daljnjih napadaja starice...
U svom iskazu na križevačkom Prekršajnom sudu, majka se branila rekavši da je problem u sinu koji je skoro stalno pijan, ne da joj mira i gotovo svakodnevno ju uznemirava.
Nakon obavljenog razgovora okrivljenica je puštena, a sudac ju je, uzimajući u obzir obiteljsko i imovinsko stanje, stariju dob te nekažnjavanost kaznio najblažom kaznom.
Za nasilje u obitelji dobila je novčanu kaznu od 500 kuna, no ako plati iznos od 333 kune u roku od 90 dana, smatra se da je kazna plaćena u cjelini.
Nije poznato je li platila kaznu jer je okrivljenica u međuvremenu preminula.

Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice   Za Ljubitelje Dobre Kapljice Icon_minitime

Na vrh Go down

Za Ljubitelje Dobre Kapljice
Na vrh 
Stranica 1/4Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Dobre Vijesti
» Samo za ljubitelje prave hrane (prvi dio teme)
» VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje
» Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)
» Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme)