FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sat Jul 05, 2014 4:43 pm
lacoš (citat):
Perice evo i ja odlučio da malo proslavim Dan nezavisnosti pa se dao u posao. Taze roba,jučer proizvedene.Danas fasovale jedan dim i spremne za konzumaciju
Auuuuuuuuuuuuuu, i uz to tvoje vino iz podruma
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
guster danijel Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sat Jul 05, 2014 5:15 pm
Prijatno Lacose ,ali pazi nemoj mnogo kobasice jer posle bice =manje vina -manje vina
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sat Jul 05, 2014 5:27 pm
lacoš (citat):
Perice evo i ja odlučio da malo proslavim Dan nezavisnosti pa se dao u posao. Taze roba,jučer proizvedene.Danas fasovale jedan dim i spremne za konzumaciju
Lacos, ovu robu da izneses ispred White House, da se ne postidis!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sat Jul 05, 2014 6:55 pm
pera84 (citat):
Lacos, ovu robu da izneses ispred White House, da se ne postidis!
Koji White House Perice,nije ovo roba za bilo koga. Ovo je roba samo za prijatelje.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sat Jul 05, 2014 9:08 pm
Javljam se dobrovoljno da probam i degustiram robu-zrtvovacu se zarad mojih drugova ne zaleci da u tom konzumiranju dam i SVOJ zivot.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sun Jul 06, 2014 3:29 am
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sun Jul 06, 2014 10:09 am
sasa staza (citat):
Javljam se dobrovoljno da probam i degustiram robu-zrtvovacu se zarad mojih drugova ne zaleci da u tom konzumiranju dam i SVOJ zivot.
Prijatelju nije ti daleko da odeš i probaš.Otišlo par kila u Palanku, a bogami nečeš biti ni žedan.Sa kobasicama otišlo i 25 kila vina a knjaza imate,ili još bolje kiseljaka tu iz bliza.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sun Jul 06, 2014 2:09 pm
lacoš (citat):
sasa staza (citat):
Prijatelju nije ti daleko da odeš i probaš.Otišlo par kila u Palanku, a bogami nečeš biti ni žedan.Sa kobasicama otišlo i 25 kila vina a knjaza imate,ili još bolje kiseljaka tu iz bliza.
Odavno ovo nisam cuo. Mislim da smo mi, balkanci, jedini u svijetu koji tekucinu mjere u kilama.
Lacos, ti si stara skola koja na zalost polagano izumire.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sun Jul 06, 2014 7:05 pm
pera84 (citat):
Odavno ovo nisam cuo. Mislim da smo mi, balkanci, jedini u svijetu koji tekucinu mjere u kilama.
Kod mene se ne koristi ta terminologija ,mislim u mom kraju.Kod mene je to litra i voda. Tako smo nekad narućivali u nekim dijelovima YU,KILO VINA I SIFON,ako se sječaš
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sun Jul 06, 2014 7:21 pm
lacoš (citat):
Kod mene se ne koristi ta terminologija ,mislim u mom kraju.Kod mene je to litra i voda. Tako smo nekad narućivali u nekim dijelovima YU,KILO VINA I SIFON,ako se sječaš
Ne diraj mi srcu rane!
Kod mene se tako govorilo od kako pamtim za sebe. Ne toliko za vino, al' za rakiju obavezno. Bilo je domacina koji su prodavali rakiju, pa kad neko svrati i zatrazi npr. pet litara oni ga vrate s praga: ne prodajem ja nikakve litre!
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sun Jul 06, 2014 8:19 pm
pera84 (citat):
lacoš (citat):
sasa staza (citat):
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 1:15 am
pera84 (citat):
Pero™ (citat):
Nego Perice imam jedno pitanje, na šta ložiš ti to svoju lokomotivu? Ja za duža pečenje upotrebljavam brikete, za krače drveni ugalj (čini mi se bolji okus) a za dim imam od webera Hickory komadiče drva.
Imenjace, k'o da si pravio inventuru u mojoj garazi.
Osim hickorija, obezbijedim se i zalihama jabukovog drveta. Za dobra rebarca, to je obavezno! Drveni ugalj moze i za duza pecenja ali ima vise zajebancije. Posto brze gori i razvija malo vecu temperaturu, treba koristiti manje kolicine ali dodavati cesce. Tu pomaze rostilj kao moj sa komorom sa strane u kojoj se lozi vatra a glavna se ne otvara svako malo tako da se lakse regulise temperatura. Naravno, ovo se odnosi na proces sporijeg pecenja (rebra, curke, veci komadi mesa). Za odreske, pljeskavice, kobasice, ribu, povrce...nije bitno. Druga stvar, skuplji je. A da gori cistije, istina je. Briketi, zavisi sve od proizvodjaca. Ja koristim Kingsford. Kvalitetnijeg od toga (ovdje) nema, al' i on sadrzi u sebi dodatke koji nisu "prirodni". Jedna od prednosti briketa je sto se moze kupiti sa vec upresovanim komadicima aromaticnih drveca pa ne treba posebno dodavati. Postoje i varijante "impregnirane" naftom za lakse potpaljivanje. Samo napunis rostilj i bacis zapaljenu sibicu. Nema papirica, grancica, trescica, duvanja...ziva zgoda. "Prave rostiljdzije" ga nebi koristili ni u snu jer ostavlja na mesu ukus dizela.
Ovo je "way to go":
Brzo, jednostavno i "zdravo". Ispod se zguzva malo papira, i za deset minuta spremno.
Hvala zasve savete koliko god mogu slušam jih, li ko se nešto ne dobije...
Jabuka može da se dobije od webera. Ja kao gradsko ''dete'' ne mogu da dobijem direktno. Hickory sam kupio kao univerzan dim.
Što se tiče loženja: u mojoj lokanoj trgovini dobije se samo jedna vrsta:Piše Made in Bosnia (BiH)
Nije ništa specilno. NI stvarno loše, ni nešto nročito dobro.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 2:32 am
Interesantna je prica o tome kako su nastali ti Kingsford briketi. U vreme kada se proizvodio T model, Henry Ford je zapazio da nekon tokom proizvodnje postoji dosta drvenog otpada koji se baca. Tako je dosao na ideju da se sav drveni otpad preradi u brikete za gril.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 11:23 am
Juče popodne ja i paša malo gulaš i lagani roštilj...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 1:12 pm
Mikula 67 (citat):
Jel to pod lagani roštilj podrazumijevaš roštilj za vegterijance? Ili je posni dan u Šapcu Vidim samo papriku,tikvice,gljive....... Nije valjda i gulaš samo krumpiri i luk. A i bačve ti se rasušile Mikula,ispali obrući
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 2:31 pm
lacoš (citat):
Jel to pod lagani roštilj podrazumijevaš roštilj za vegterijance? Ili je posni dan u Šapcu Vidim samo papriku,tikvice,gljive....... Nije valjda i gulaš samo krumpiri i luk. A i bačve ti se rasušile Mikula,ispali obrući
....nigdje flase na vidiku.
Da nije presao u "subotare", daleko bilo!?!?
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 6:58 pm
Dečki, dali se netko sjeća DVOGUZE (boca vina od dvije litre)?
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 9:11 pm
bojnik (citat):
Dečki, dali se netko sjeća DVOGUZE (boca vina od dvije litre)?
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 10:00 pm
U upotrebi negde do 80.godina,ili manje.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 11:41 pm
lacoš (citat):
Mikula 67 (citat):
Au Lacoš, pa ukopa me skroz... Što se tiče roštilja pored ovog "posnog sa slaninicom" bila je i kobasica da malo zamiriše, a što se tiče gulaša pored gore navedenog ( pa nisam pravio paprikaš) bilo srnetine i junetine... A nažalost što se tiče bačvi potpuno si u pravu davno su presušile...a nemam čime da ih napunim, tu bi mi ti mogao pomoći
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Mon Jul 07, 2014 11:45 pm
pera84 (citat):
Pu, pu daleko bilo, pomeri se s'mesta flaše su se znojile u bunaru
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Tue Jul 08, 2014 6:31 am
Mikula 67 (citat):
pera84 (citat):
Pu, pu daleko bilo, pomeri se s'mesta flaše su se znojile u bunaru
Znojile se od muke, ne hladnoće.....a mesa ni za lijek....
Ha ha ma smijemo se a i te kako je zdravije ponekad pojesti malo više povrća, i to ljeti, a na ražnjić se može i kasnije nabitim malo mesa ....[You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Tue Jul 08, 2014 7:37 am
Mikula 67 (citat):
Au Lacoš, pa ukopa me skroz... Što se tiče roštilja pored ovog "posnog sa slaninicom" bila je i kobasica da malo zamiriše, a što se tiče gulaša pored gore navedenog ( pa nisam pravio paprikaš) bilo srnetine i junetine... A nažalost što se tiče bačvi potpuno si u pravu davno su presušile...a nemam čime da ih napunim, tu bi mi ti mogao pomoći
Neznam na što si mislio na to kad kažeš,davno su presušile.Ako se to odnosi vremenski na ovu godinu,to nije ništa nenormalno.Tu blizu mene,u Zagorju,to je normalna stvar ,tamo ko ima vina duže od 1.maja nije Zagorac.Čak sam čuo tvrdnju da pravi Zagorci riješe problem do Božića ,(reči će nam više o tome Gringo i Zagorac ). A ako su prazne duže vrijeme,Mikula ti operi flaše i navrati.Ima još 500tinjak litara pa će biti nešto i za prijatelje da se ne jede gulaš na suho.[You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Wed Jul 09, 2014 2:12 am
beli bubrezi.taj izraz sam prvi put cuo kad sam jednu devojku izveo na veceru. to je bio I poslednji put.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Thu Jul 10, 2014 10:42 am
Zašto.....preplašio si se da ne budu i tvoji na njezinom jelovniku????
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
guster danijel Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Thu Jul 10, 2014 5:38 pm
Pa covek se plasi Gringo.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 12:24 am
Prvi put kad mi je jedan rekao da je najbolji motor za prase, motor od brisača za Golf2, mislio sam da se zeza, kad sam pogledao snimke na Youtube, ugotovio sam da su stvarno motori od brisača.
Gringo: pa nije lako okrenuti jedno prase ili jagnje. Ja sam jih u JNA okrenuo, i prava je to umetnost. Iz prvog pokušaja nebi znao, da nisam imao drugare što su več znali.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Samo za ljubitelje prave hrane Fri Jul 11, 2014 3:20 am
'Hrabri Stanko' probao najljući feferon na svijetu.
Pravi ljubitelji hrane koriste prave začine. Tako je uradio i naš Stanko. Pogledajte kako to izgleda ovdje.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 7:28 am
Ovom coveku treba dodeliti orden za hrabrost za ovo sto je proziveo u ovih 5-6 minuta pojevsi ovu najljucu papriku. Kako mu je bilo sutradan samo on zna......
SVAKA CAST ZA ISPOLJENU HRABROST....
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8065 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 9:04 am
ma nobelovu nagradu bez komentara.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 9:32 am
vladimir (citat):
Nobelovu nagradu za glupost ili ludost .Ja sam naručio za sebe ljuti sos iz USA,Mad Dog 357 se zove,jačine 357000 skolvila.Dovoljno je da vrh čačkalice umočiš u sos i umočiš u tanjir i več teku suze.Ljutina je strahovita i ne preporuča se onima koji ne vole i jedu ljuto.Od ljutine se može pasti u šok ili čak umrijeti,nije šala. I još kad vidim kako tip dira papriku od 1 000 000 skolvila golom rukom,luđak i totalni neznalica. Ovaj moj Mad Dog kad ga diraš rukom i nedaj bože povučeš po nosu,licu ili nedaj bože očima,katastrofa,i to još drugi dan.Ili bolje ne probati što se dogodi kad ideš na pišanje takvim rukama,ko jedan moj prijatelj,gadno. Jedino što je ispravno napravio tip, je čaša mljeka.Jedino mlijeko neutralizira ljutinu,do neke granice. Inače preporuka je da sve što je iznad 500 000 skolvila je krajnje opasno za zdravlje u direktnoj konzumaciji i preporuča se konzumirati samo u hrani tj razblaženo. Inače za informaciju,drugi dan, tj kod pražnjenja nema uopće problema.Problem je samo kod konzumacije.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 10:24 am
Ako za okretanje ražnja nije dovoljno jak motor brisača od Golf II, valjda ovo jeste??
Izvinjavam se ako je ova slika već bila na našem forumu.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 10:33 am
lacoš (citat):
vladimir (citat):
Nobelovu nagradu za glupost ili ludost .Ja sam naručio za sebe ljuti sos iz USA, Mad Dog 357 se zove,jačine 357000 skolvila.Dovoljno je da vrh čačkalice umočiš u sos i umočiš u tanjir i več teku suze.Ljutina je strahovita i ne preporuča se onima koji ne vole i jedu ljuto.Od ljutine se može pasti u šok ili čak umrijeti,nije šala. I još kad vidim kako tip dira papriku od 1 000 000 skolvila golom rukom,luđak i totalni neznalica. Ovaj moj Mad Dog kad ga diraš rukom i nedaj bože povučeš po nosu,licu ili nedaj bože očima,katastrofa,i to još drugi dan.Ili bolje ne probati što se dogodi kad ideš na pišanje takvim rukama,ko jedan moj prijatelj,gadno. Jedino što je ispravno napravio tip, je čaša mljeka.Jedino mlijeko neutralizira ljutinu,do neke granice. Inače preporuka je da sve što je iznad 500 000 skolvila je krajnje opasno za zdravlje u direktnoj konzumaciji i preporuča se konzumirati samo u hrani tj razblaženo. Inače za informaciju,drugi dan, tj kod pražnjenja nema uopće problema.Problem je samo kod konzumacije.
Malo za one koji tek kreću u svijet ljutih paprika..
Sve do Habanero je na neki način jestivo,u malim količinama,naravno..dalje je lokomotiva!! Inače,ljutina se "liječi"mentolom,naime pri konzumaciji ljutine se pokreću receptori za vruće koji pokušavaju ohladiti "ralje"ali ne uspijevaju.Mentol pokreće receptore za hlađenje koji rade obrnuti proces od ljutih paprika. Tekućine ne pomažu!!!!!Tvar koja je sastojak paprika zove se Kapsaicin.
dojran: komentar modifikovan dana: Fri Jul 11, 2014 10:36 am; prepravljeno ukupno 1 puta
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 10:36 am
East&West (citat):
Ako za okretanje ražnja nije dovoljno jak motor brisača od Golf II, valjda ovo jeste??
[url=/wiki/Tiranosaur]Bata Niđo u kojoj se brzini peće Brontosaur ili slična ovakova životinjica?Kolika je potrošnja na sat po kili?Kolika je potrošnja publike, te što najviše troše?
lacoš: komentar modifikovan dana: Fri Jul 11, 2014 10:42 am; prepravljeno ukupno 1 puta
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 10:40 am
@lacoš Jesi li ikada probao nekome u bocu slatkih feferona staviti ljute ..doživljaj zagarantiran!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 10:49 am
dojran (citat):
@lacoš Jesi li ikada probao nekome u bocu slatkih feferona staviti ljute ..doživljaj zagarantiran!
Poslije šale koju je napravio moj prijatelj drugom prijatelju sa takvim se stvarima ne igram.Naime, donio jedan od kolega kulen,pravi domaći,kod mene u klijet.Zvao drugi kolega da dolazi a ovaj prvi mu krišku kulena namazao mojim Mad Dogom, i na tanjiru ostavio samo tu krišku.kad je ovaj došao i zagrizao kulen,inače ne jede uopće ljutu hranu,čovjek je pao u šok.Jedva smo ga povratili u normalu i to nakon par sati. Ljuti su fefaroni dječja igra prema ovome. Na flašici lijepo piše da je konzumacija na vlastitu odgovornost i da može uzrokovati zdrastvene probleme.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 10:58 am
Ja sam se ipak igrao s normalnim feferonima koji se daju prožvakat..
Inače,porodicu Jolokhia paprika,pošto je Mađarska,možeš naći i kod nas pa sam raditi umak po želji ljutine.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 3:41 pm
lacoš (citat):
Nobelovu nagradu za glupost ili ludost .Ja sam naručio za sebe ljuti sos iz USA,Mad Dog 357 se zove,jačine 357000 skolvila.Dovoljno je da vrh čačkalice umočiš u sos i umočiš u tanjir i več teku suze.Ljutina je strahovita i ne preporuča se onima koji ne vole i jedu ljuto.Od ljutine se može pasti u šokili čak umrijeti,nije šala.
Redovno posjecujem jednu takvu prodavnicu u kojoj se snabdijevam zacinima. Citav jedan zid je samo polica sa ljutim sosovima. Ne mogu se tacno sjetiti preko koliko skolvila ali gazda ima formular koji moras ispuniti i potpisati (uz foto-kopiju licne karte) i kojim se skida svaka odgovornost s njega kao prodavca. S tim stvarima se nije zajebavati i podmetati nekome kao "salu". Gledao sam momcine od 100+ kg kako klece na koljenima ili gube svijest od jednog zalogaja necega sto je "pospricano" kojekakvim budalastinama. Inace, sosovi ne prave probleme kod "izlaza" ali sirove/preradjene papricice da.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 3:54 pm
East&West (citat):
Izvinjavam se ako je ova slika već bila na našem forumu.
Dobar stari IMT 539
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 4:35 pm
Pero™ (citat):
Prvi put kad mi je jedan rekao da je najbolji motor za prase, motor od brisača za Golf2, mislio sam da se zeza, kad sam pogledao snimke na Youtube, ugotovio sam da su stvarno motori od brisača.
Mene samo cudi kako si mogao da posumnjas u Golf-a II , pa jos ako je TAS-ov dizel.
Sto se tice ljutih paprika, Meksikanci peku Jalapeno i serviraju ih kao salatu, a imaju i neku vrstu ajvara. Ljute jesu ali ko voli moze da se jede. Imaju i neku mlevenu salatu od habernero paprike, koja se najcesce prodaje u malim teglama ali to je vec nepodnosljivo ljuto.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 4:52 pm
Mogu ljuto pojest, ali da je toliko malo ljuto da zapravo nema tako.
Npr. ljuti feferon iz teglice (onaj što Meksikanci valjda daju maloj dječici za doručak) stavim na pizzu, pa ga samo malo pomažem po pizzi i brzo van s njim. Eto, tako mi je ok.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 5:13 pm
Nisam licno probao ali sam cuo da indijska hrana moze da bude jos ljuca od meksicke. Ja indijske restorane zaobilazim u sirokom krugu jer ne podnosim miris curry-ija, koji oni stavljaju u sve moguce.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 5:23 pm
Jbg, odrastao sam na dalmatinskoj prehrani, u kojoj su ljuti začini nepoznati.
Hrana mora imat okus, a ne da je ubija ljutina.
Znači okus ribe, mesa, povrća....
Začini su sol i papar i rijetko što drugo, ima, ali ništa ekstremno...
Ovo s ljutim paprikama mi je više kao neka macho spika koju ne razumijem sasvim.
Ili u tim krajevima trećeg svijeta moraju jest koješta, i polupokvareno, pa je lakše ako je ljuto, nisam pametan što da mislim.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 5:42 pm
Max Blitz (citat):
Jbg, odrastao sam na dalmatinskoj prehrani, u kojoj su ljuti začini nepoznati.
Hrana mora imat okus, a ne da je ubija ljutina.
Ovde moram da se slozim. Kod te ekstremne ljutine, jeo ribu ili prasetinu isto ti dodje, jer je jedini ukus ljuto.Ja jedem ljuto ali umereno. Feferone koje spominjes ili sremska od Todorica i tu se zavrsava. Nije samo jesti, nego i zavrsetak celog procesa moze da bude jako neprijatan.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Fri Jul 11, 2014 11:14 pm
BEOGRAD (citat):
Nisam licno probao ali sam cuo da indijska hrana moze da bude jos ljuca od meksicke. Ja indijske restorane zaobilazim u sirokom krugu jer ne podnosim miris curry-ija, koji oni stavljaju u sve moguce.
Pre nekog vremena sam poznavao jednog čoveka rodom iz mađarske. Ode on jednom u indijsku restavraciju, tamo je bila obeležena hrana koliko ljuto hočeš. 1-7. Pomisli pa ja sam Mađar, dajte mi 3, tek malo da zaljuti. Kad je dobio, jedva je pojeo. I za njega isuviše ljuto.
Volim i ja ljute stvari, ali u malim količinama. Tek toliko da malo bude ''šarf''. Neko vreme sam dosta konzumirao Tabasco, pa onda u svaki obrok daješ sve više i više, nema smisla, onda sve ima okus po Tabascu, biberu, ljutoj/oštroj papriki...
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8065 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) Sat Jul 12, 2014 12:43 am
Madjarska kuhinja. Po meni najbolja, cast svima
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)