FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)

Go down 
+38
Kaplar M
Senad
dvomotorac
Slobodan.
raketaš
Četni evidentičar
janeztrdi
guster danijel
ercov54
tomerc
mirko bratuš
sasa staza
dražen
Minolovac
Pera-Sopot
semsudin
Mikula 67
alexandar
Pero™
panon
vladimir
ZAGORAC
lacoš
dojran
SveJug
Max Blitz
Delboy
zokika
dinosaurus
purger
East&West
Srdjan Radovanov
milutins
pera84
dpuric
BEOGRAD
Stazio
bojnik
42 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
AutorPoruka
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSat Jul 05, 2014 4:43 pm

lacoš (citat):
Perice evo i ja odlučio da malo proslavim Dan nezavisnosti Very Happy  pa se dao u posao.
Taze roba,jučer proizvedene.Danas fasovale jedan dim i spremne za konzumaciju cheers

Auuuuuuuuuuuuuu, i uz to tvoje vino iz podruma Exclamation   drunken  drunken  drunken

Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 372
ČLAN OD: : 2014-04-06
DOB : 54
M(j)esto kostolac

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSat Jul 05, 2014 5:15 pm

Prijatno Lacose ,ali pazi nemoj mnogo kobasice jer posle bice =manje vina Very Happy  Rolling Eyes  -manje vina
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSat Jul 05, 2014 5:27 pm

lacoš (citat):
Perice evo i ja odlučio da malo proslavim Dan nezavisnosti Very Happy  pa se dao u posao.
Taze roba,jučer proizvedene.Danas fasovale jedan dim i spremne za konzumaciju cheers 

Lacos, ovu robu da izneses ispred White House, da se ne postidis!  cheers
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSat Jul 05, 2014 6:55 pm

pera84 (citat):
Lacos, ovu robu da izneses ispred White House, da se ne postidis!  cheers

Koji White House Perice,nije ovo roba za bilo koga. Very Happy Ovo je roba samo za prijatelje. king

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSat Jul 05, 2014 9:08 pm

Javljam se dobrovoljno da probam i degustiram robu-zrtvovacu se zarad mojih drugova ne zaleci da u tom konzumiranju dam i SVOJ zivot. salutiranje
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSun Jul 06, 2014 3:29 am

Drniški pršut:

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSun Jul 06, 2014 10:09 am

sasa staza (citat):
Javljam se dobrovoljno da probam i degustiram robu-zrtvovacu se zarad mojih drugova ne zaleci da u tom konzumiranju dam i SVOJ zivot. salutiranje

Prijatelju nije ti daleko da odeš i probaš.Otišlo par kila u Palanku, a bogami nečeš biti ni žedan.Sa kobasicama otišlo i 25 kila vina a knjaza imate,ili još bolje kiseljaka tu iz bliza. cheers

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSun Jul 06, 2014 2:09 pm

lacoš (citat):
sasa staza (citat):

Prijatelju nije ti daleko da odeš i probaš.Otišlo par kila u Palanku, a bogami nečeš biti ni žedan.Sa kobasicama otišlo i 25 kila vina a knjaza imate,ili još bolje kiseljaka tu iz bliza. cheers

Odavno ovo nisam cuo. Mislim da smo mi, balkanci, jedini u svijetu koji tekucinu mjere u kilama. Laughing 

Lacos, ti si stara skola koja na zalost polagano izumire.

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSun Jul 06, 2014 7:05 pm

pera84 (citat):
Odavno ovo nisam cuo. Mislim da smo mi, balkanci, jedini u svijetu koji tekucinu mjere u kilama. Laughing 

Kod mene se ne koristi ta terminologija Very Happy ,mislim u mom kraju.Kod mene je to litra i voda.
Tako smo nekad  narućivali u nekim dijelovima YU,KILO VINA I SIFON,ako se sječaš king

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSun Jul 06, 2014 7:21 pm

lacoš (citat):
Kod mene se ne koristi ta terminologija Very Happy ,mislim u mom kraju.Kod mene je to litra i voda.
Tako smo nekad  narućivali u nekim dijelovima YU,KILO VINA I SIFON,ako se sječaš king

Ne diraj mi srcu rane! Laughing 

Kod mene se tako govorilo od kako pamtim za sebe. Ne toliko za vino, al' za rakiju obavezno. Bilo je domacina koji su prodavali rakiju, pa kad neko svrati i zatrazi npr. pet litara oni ga vrate s praga: ne prodajem ja nikakve litre!  Laughing  Laughing
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1335
ČLAN OD: : 2013-01-08
DOB : 61
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSun Jul 06, 2014 8:19 pm

pera84 (citat):
lacoš (citat):
sasa staza (citat):

[You must be registered and logged in to see this link.]

Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 1:15 am

pera84 (citat):
Pero™ (citat):
Nego Perice imam jedno pitanje, na šta ložiš ti to svoju lokomotivu? Ja za duža pečenje upotrebljavam brikete, za krače drveni ugalj (čini mi se bolji okus) a za dim imam od webera Hickory komadiče drva.

Imenjace, k'o da si pravio inventuru u mojoj garazi.  Suspect  Laughing

Osim hickorija, obezbijedim se i zalihama jabukovog drveta. Za dobra rebarca, to je obavezno! Drveni ugalj moze i za duza pecenja ali ima vise zajebancije. Posto brze gori i razvija malo vecu temperaturu, treba koristiti manje kolicine ali dodavati cesce. Tu pomaze rostilj kao moj sa komorom sa strane u kojoj se lozi vatra a glavna se ne otvara svako malo tako da se lakse regulise temperatura. Naravno, ovo se odnosi na proces sporijeg pecenja (rebra, curke, veci komadi mesa). Za odreske, pljeskavice, kobasice, ribu, povrce...nije bitno. Druga stvar, skuplji je. A da gori cistije, istina je.
Briketi, zavisi sve od proizvodjaca. Ja koristim Kingsford. Kvalitetnijeg od toga (ovdje) nema, al' i on sadrzi u sebi dodatke koji nisu "prirodni". Jedna od prednosti briketa je sto se moze kupiti sa vec upresovanim komadicima aromaticnih drveca pa ne treba posebno dodavati. Postoje i varijante "impregnirane" naftom za lakse potpaljivanje. Samo napunis rostilj i bacis zapaljenu sibicu. Nema papirica, grancica, trescica, duvanja...ziva zgoda. "Prave rostiljdzije" ga nebi koristili ni u snu jer ostavlja na mesu ukus dizela.

Ovo je "way to go":

Brzo, jednostavno i "zdravo". Ispod se zguzva malo papira, i za deset minuta spremno.

Hvala zasve savete koliko god mogu slušam jih, li ko se nešto ne dobije...

Jabuka može da se dobije od webera. Ja kao gradsko ''dete'' ne mogu da dobijem direktno. Hickory sam kupio kao univerzan dim. 

Što se tiče loženja: u mojoj lokanoj trgovini dobije se samo jedna vrsta:Piše Made in Bosnia (BiH)

Nije ništa specilno. NI stvarno loše, ni nešto nročito dobro.

Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 2:32 am

Interesantna je prica o tome kako su nastali ti Kingsford briketi. U vreme kada se proizvodio T model, Henry Ford je zapazio da nekon tokom proizvodnje postoji dosta drvenog otpada koji se baca. Tako je dosao na ideju da se sav drveni otpad preradi u brikete za gril.
Na vrh Go down
Mikula 67
Podporučnik
Podporučnik
Mikula 67

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Tehnička Služba Tehnička Služba
BROJ POSTOVA: : 1546
ČLAN OD: : 2013-12-22
DOB : 57
M(j)esto Šabac

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 11:23 am

Juče popodne ja i paša malo gulaš i lagani roštilj...

Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 1:12 pm

Mikula 67 (citat):

Jel to pod lagani roštilj podrazumijevaš roštilj za vegterijance? Laughing Ili je posni dan u Šapcu Wink   
Vidim samo papriku,tikvice,gljive.......
Nije valjda i gulaš samo krumpiri i luk.
A i bačve ti se rasušile Mikula,ispali obrući drunken  drunken

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 2:31 pm

lacoš (citat):
Jel to pod lagani roštilj podrazumijevaš roštilj za vegterijance? Laughing Ili je posni dan u Šapcu Wink   

....nigdje flase na vidiku. Shocked 

Da nije presao u "subotare", daleko bilo!?!?  Laughing

Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2745
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 59
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 6:58 pm

Dečki, dali se netko sjeća DVOGUZE (boca vina od dvije litre)?

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 9:11 pm

bojnik (citat):
Dečki, dali se netko sjeća DVOGUZE (boca vina od dvije litre)?

Ovako su nekako izgledale....

Na vrh Go down
mirko bratuš
Kapetan
Kapetan

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3737
ČLAN OD: : 2012-04-15
DOB : 77

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 10:00 pm

U upotrebi negde do 80.godina,ili manje.
Na vrh Go down
Mikula 67
Podporučnik
Podporučnik
Mikula 67

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Šabac

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 11:41 pm

lacoš (citat):
Mikula 67 (citat):

Au Lacoš, pa ukopa me skroz... Laughing 
Što se tiče roštilja pored ovog "posnog sa slaninicom" bila je i kobasica da malo zamiriše,
a što se tiče gulaša pored gore navedenog ( Shocked  pa nisam pravio paprikaš) bilo
srnetine i junetine... Razz 
A nažalost što se tiče bačvi potpuno si u pravu  Sad  davno su presušile...a nemam čime
da ih napunim, tu bi mi ti mogao pomoći  Laughing Laughing Laughing

Podporučnik
Podporučnik
Mikula 67

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Šabac

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeMon Jul 07, 2014 11:45 pm

pera84 (citat):

Pu, pu daleko bilo, pomeri se s'mesta  Laughing Laughing Laughing  flaše su se znojile u bunaru  geek

Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeTue Jul 08, 2014 6:31 am

Mikula 67 (citat):
pera84 (citat):

Pu, pu daleko bilo, pomeri se s'mesta  Laughing Laughing Laughing  flaše su se znojile u bunaru  geek

Znojile se od muke, ne hladnoće.....a mesa ni za lijek.... lol! 

Ha ha ma smijemo se a i te kako je zdravije ponekad pojesti malo više povrća, i to ljeti, a na ražnjić se može i kasnije nabitim malo mesa ....[You must be registered and logged in to see this image.]

Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeTue Jul 08, 2014 7:37 am

Mikula 67 (citat):
Au Lacoš, pa ukopa me skroz... Laughing 
Što se tiče roštilja pored ovog "posnog sa slaninicom" bila je i kobasica da malo zamiriše,
a što se tiče gulaša pored gore navedenog ( Shocked  pa nisam pravio paprikaš) bilo
srnetine i junetine... Razz 
A nažalost što se tiče bačvi potpuno si u pravu  Sad  davno su presušile...a nemam čime
da ih napunim, tu bi mi ti mogao pomoći  Laughing Laughing Laughing

Neznam na što si mislio na to kad kažeš,davno su presušile.Ako se to odnosi vremenski na ovu godinu,to nije ništa nenormalno.Tu blizu mene,u Zagorju,to je normalna stvar Laughing ,tamo ko ima vina duže od 1.maja nije Zagorac.Čak sam čuo tvrdnju da pravi Zagorci riješe problem do Božića Laughing ,(reči će nam više o tome  Gringo i Zagorac tongue ).
A ako su prazne duže vrijeme,Mikula ti operi flaše i navrati.Ima još 500tinjak litara pa će biti nešto i za prijatelje da se ne jede gulaš na suho.[You must be registered and logged in to see this image.]

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeWed Jul 09, 2014 2:12 am

Surprised  Shocked  Smile 

Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeWed Jul 09, 2014 2:25 am

Max Blitz (citat):

nije to  nista za Mudijadu.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeThu Jul 10, 2014 5:10 am

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeThu Jul 10, 2014 9:33 am

Ajme majko.....toliko nauke oko jednog odojka......

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8065
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeThu Jul 10, 2014 9:39 am

Max Blitz (citat):
Surprised  Shocked  Smile 

beli bubrezi.taj izraz sam prvi put cuo kad sam jednu devojku izveo na veceru. to je bio I poslednji put.

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeThu Jul 10, 2014 10:42 am

Zašto.....preplašio si se da ne budu i tvoji na njezinom jelovniku????

Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 372
ČLAN OD: : 2014-04-06
M(j)esto kostolac

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeThu Jul 10, 2014 5:38 pm

Pa covek se plasi Gringo.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 12:24 am

Prvi put kad mi je jedan rekao da je najbolji motor za prase, motor od brisača za Golf2, mislio sam da se zeza, kad sam pogledao snimke na Youtube, ugotovio sam da su stvarno motori od brisača. 

Gringo: pa nije lako okrenuti jedno prase ili jagnje. Ja sam jih u JNA okrenuo, i prava je to umetnost. Iz prvog pokušaja nebi znao, da nisam imao drugare što su več znali.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Samo za ljubitelje prave hrane   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 3:20 am

'Hrabri Stanko' probao najljući feferon na svijetu.

Pravi ljubitelji hrane koriste prave začine.
Tako je uradio i naš Stanko.
Pogledajte kako to izgleda ovdje.

Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 7:28 am

Ovom coveku treba dodeliti orden za hrabrost za ovo sto je proziveo u ovih 5-6 minuta pojevsi ovu najljucu papriku. Kako mu je bilo sutradan samo on zna...... Sad  Shocked  Shocked  Shocked  Shocked 

SVAKA CAST ZA ISPOLJENU HRABROST.... salutiranje
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 9:04 am

ma nobelovu nagradu bez komentara.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 9:32 am

vladimir (citat):

Nobelovu nagradu za glupost ili ludost No .Ja sam naručio za sebe ljuti sos iz USA,Mad Dog 357 se zove,jačine 357000 skolvila.Dovoljno je da vrh čačkalice umočiš u sos i umočiš u tanjir i več teku suze.Ljutina je strahovita i ne preporuča se onima koji ne vole i jedu ljuto.Od ljutine se može pasti u šok ili čak umrijeti,nije šala.
I još kad vidim kako tip dira papriku od 1 000 000 skolvila golom rukom,luđak i totalni neznalica.
Ovaj moj Mad Dog kad ga diraš rukom i nedaj bože povučeš po nosu,licu ili nedaj bože očima,katastrofa,i to još drugi dan.Ili bolje ne probati što se dogodi kad ideš na pišanje takvim rukama,ko jedan moj prijatelj,gadno. affraid 
Jedino što je ispravno napravio tip, je čaša mljeka.Jedino mlijeko neutralizira ljutinu,do neke granice.
Inače preporuka je da sve što je iznad 500 000 skolvila je krajnje opasno za zdravlje u direktnoj konzumaciji i preporuča se konzumirati samo u hrani tj razblaženo.
Inače za informaciju,drugi dan, tj kod pražnjenja nema uopće problema.Problem je samo kod konzumacije.

Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 10:24 am

Ako za okretanje ražnja nije dovoljno jak motor brisača od Golf II, valjda ovo jeste??

Izvinjavam se ako je ova slika već bila na našem forumu.  Wink

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 10:33 am

lacoš (citat):
vladimir (citat):

Nobelovu nagradu za glupost ili ludost No .Ja sam naručio za sebe ljuti sos iz USA, Mad Dog 357 se zove,jačine 357000 skolvila.Dovoljno je da vrh čačkalice umočiš u sos i umočiš u tanjir i več teku suze.Ljutina je strahovita i ne preporuča se onima koji ne vole i jedu ljuto.Od ljutine se može pasti u šok ili čak umrijeti,nije šala.
I još kad vidim kako tip dira papriku od 1 000 000 skolvila golom rukom,luđak i totalni neznalica.
Ovaj moj Mad Dog kad ga diraš rukom i nedaj bože povučeš po nosu,licu ili nedaj bože očima,katastrofa,i to još drugi dan.Ili bolje ne probati što se dogodi kad ideš na pišanje takvim rukama,ko jedan moj prijatelj,gadno. affraid 
Jedino što je ispravno napravio tip, je čaša mljeka.Jedino mlijeko neutralizira ljutinu,do neke granice.
Inače preporuka je da sve što je iznad 500 000 skolvila je krajnje opasno za zdravlje u direktnoj konzumaciji i preporuča se konzumirati samo u hrani tj razblaženo.
Inače za informaciju,drugi dan, tj kod pražnjenja nema uopće problema.Problem je samo kod konzumacije.

Malo za one koji tek kreću u svijet ljutih paprika..

15,000.000–16,000.000 čisti Kapsaicin, Dihidrokapsaicin
8,800.000 - 9,100.000 Nordihidrokapsaicin
6,000.000 - 8,600.000 Omodiidrokapsaicin, Omokapsaicin
2,500.000 - 5,300.000 Papreni sprej
1,067.286 - 2,000.000 Škorpion Trinidada, Infinity čili paprika
855,000 - 1,041.427 Naga Jolokia
876.000 - 970.000 Dorset Naga
350.000 - 855.000 Crvena habanero Savina, Indijski tezpur
100.000 - 350.000 Habanero paprika, Scotch Bonnet
50.000 - 100.000 Santaka, Chiltepin, Tajlanska paprika, Rocoto
30.000 - 50.000 Ají, Cayenna, Tabasco, Piquin
15.000 - 30.000 Chile de Arbol, Manzano, Calabrese
5.000 - 15.000 Yellow Wax, Serrano
2.500 - 5.000 Jalapeno, Mirasol, Chipotle, Poblano
1.500 - 2.500 Sandia, Cascabel, NuMex Big Jim
1.000 - 1.500 Ancho, Pasilla, Espanola, Anaheim
100 - 1.000 Meksičko zvono, Cherry, New Mexico, Anaheim, Peperone
0 - 100 Paprika slatko zvono, Pimento

Sve do Habanero je na neki način jestivo,u malim količinama,naravno..dalje je lokomotiva!!
Inače,ljutina se "liječi"mentolom,naime pri konzumaciji ljutine se pokreću receptori za vruće koji pokušavaju
ohladiti "ralje"ali ne uspijevaju.Mentol pokreće receptore za hlađenje koji rade obrnuti proces od ljutih paprika.
Tekućine ne pomažu!!!!!Tvar koja je sastojak paprika zove se Kapsaicin.

dojran: komentar modifikovan dana: Fri Jul 11, 2014 10:36 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 10:36 am

East&West (citat):
Ako za okretanje ražnja nije dovoljno jak motor brisača od Golf II, valjda ovo jeste??

[url=/wiki/Tiranosaur]Bata Niđo u kojoj se brzini peće Brontosaur ili slična ovakova životinjica?Kolika je potrošnja na sat po kili?Kolika je potrošnja publike, te što najviše troše? Laughing  drunken

lacoš: komentar modifikovan dana: Fri Jul 11, 2014 10:42 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 10:40 am

@lacoš
Jesi li ikada probao nekome u bocu slatkih feferona staviti ljute Laughing Laughing ..doživljaj zagarantiran!
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 10:49 am

dojran (citat):
@lacoš
Jesi li ikada probao nekome u bocu slatkih feferona staviti ljute Laughing Laughing ..doživljaj zagarantiran!

Poslije šale koju je napravio moj prijatelj drugom prijatelju sa takvim se stvarima ne igram.Naime, donio jedan od kolega kulen,pravi domaći,kod mene u klijet.Zvao drugi kolega da dolazi a ovaj prvi mu krišku kulena namazao mojim Mad Dogom, i na tanjiru ostavio samo tu krišku.kad je ovaj došao i zagrizao kulen,inače ne jede uopće ljutu hranu,čovjek je pao u šok.Jedva smo ga povratili u normalu i to nakon par sati.
Ljuti su fefaroni dječja igra prema ovome.
Na flašici lijepo piše da je konzumacija na vlastitu odgovornost i da može uzrokovati zdrastvene probleme.

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 10:58 am

Ja sam se ipak igrao s normalnim feferonima koji se daju prožvakat.. Very Happy

Inače,porodicu Jolokhia paprika,pošto je Mađarska,možeš naći i kod nas pa sam raditi umak po želji ljutine.

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 3:41 pm

lacoš (citat):
Nobelovu nagradu za glupost ili ludost No .Ja sam naručio za sebe ljuti sos iz USA,Mad Dog 357 se zove,jačine 357000 skolvila.Dovoljno je da vrh čačkalice umočiš u sos i umočiš u tanjir i več teku suze.Ljutina je strahovita i ne preporuča se onima koji ne vole i jedu ljuto.Od ljutine se može pasti u šok ili čak umrijeti,nije šala.

Redovno posjecujem jednu takvu prodavnicu u kojoj se snabdijevam zacinima. Citav jedan zid je samo polica sa ljutim sosovima. Ne mogu se tacno sjetiti preko koliko skolvila ali gazda ima formular koji moras ispuniti i potpisati (uz foto-kopiju licne karte) i kojim se skida svaka odgovornost s njega kao prodavca.
S tim stvarima se nije zajebavati i podmetati nekome kao "salu". Gledao sam momcine od 100+ kg kako klece na koljenima ili gube svijest od jednog zalogaja necega sto je "pospricano" kojekakvim budalastinama.
Inace, sosovi ne prave probleme kod "izlaza" ali sirove/preradjene papricice da.

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 3:54 pm

East&West (citat):

Izvinjavam se ako je ova slika već bila na našem forumu.  Wink

Dobar stari IMT 539

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 4:35 pm

Pero™ (citat):
Prvi put kad mi je jedan rekao da je najbolji motor za prase, motor od brisača za Golf2, mislio sam da se zeza, kad sam pogledao snimke na Youtube, ugotovio sam da su stvarno motori od brisača. 

Mene samo cudi kako si mogao da posumnjas u Golf-a II , pa jos ako je TAS-ov dizel. Very Happy 

Sto se tice ljutih paprika, Meksikanci peku Jalapeno i serviraju ih kao salatu, a imaju i neku vrstu ajvara. Ljute jesu ali ko voli moze da se jede. Imaju i neku mlevenu salatu od habernero paprike, koja se najcesce prodaje u malim teglama ali to je vec nepodnosljivo ljuto.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 4:52 pm

Mogu ljuto pojest, ali da je toliko malo ljuto da zapravo nema tako.  Smile 

Npr. ljuti feferon iz teglice (onaj što Meksikanci valjda daju maloj dječici za doručak) stavim na pizzu, pa ga samo malo pomažem po pizzi i brzo van s njim.
Eto, tako mi je ok.
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 5:13 pm

Nisam licno probao ali sam cuo da indijska hrana moze da bude jos ljuca od meksicke. Ja indijske restorane zaobilazim u sirokom krugu jer ne podnosim miris curry-ija, koji oni stavljaju u sve moguce.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 5:23 pm

Jbg, odrastao sam na dalmatinskoj prehrani, u kojoj su ljuti začini nepoznati.

Hrana mora imat okus, a ne da je ubija ljutina.

Znači okus ribe, mesa, povrća....

Začini su sol i papar i rijetko što drugo, ima, ali ništa ekstremno...

Ovo s ljutim paprikama mi je više kao neka macho spika koju ne razumijem sasvim.  scratch 

Ili u tim krajevima trećeg svijeta moraju jest koješta, i polupokvareno, pa je lakše ako je ljuto, nisam pametan što da mislim.
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 5:42 pm

Max Blitz (citat):
Jbg, odrastao sam na dalmatinskoj prehrani, u kojoj su ljuti začini nepoznati.

Hrana mora imat okus, a ne da je ubija ljutina.

Ovde moram da se slozim. Kod te ekstremne ljutine, jeo ribu ili prasetinu isto ti dodje, jer je jedini ukus ljuto.Ja jedem ljuto ali umereno. Feferone koje spominjes ili sremska od Todorica i tu se zavrsava. Nije samo jesti, nego i zavrsetak celog procesa moze da bude jako neprijatan.

Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeFri Jul 11, 2014 11:14 pm

BEOGRAD (citat):
Nisam licno probao ali sam cuo da indijska hrana moze da bude jos ljuca od meksicke. Ja indijske restorane zaobilazim u sirokom krugu jer ne podnosim miris curry-ija, koji oni stavljaju u sve moguce.

Pre nekog vremena sam poznavao jednog čoveka rodom iz mađarske. Ode on jednom u indijsku restavraciju, tamo je bila obeležena hrana koliko ljuto hočeš. 1-7. Pomisli pa ja sam Mađar, dajte mi 3, tek malo da zaljuti. Kad je dobio, jedva je pojeo. I za njega isuviše ljuto. 

Volim i ja ljute stvari, ali u malim količinama. Tek toliko da malo bude ''šarf''. Neko vreme sam dosta konzumirao Tabasco, pa onda u svaki obrok daješ sve više i više, nema smisla, onda sve ima okus po Tabascu, biberu, ljutoj/oštroj papriki...  granata
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitimeSat Jul 12, 2014 12:43 am

Madjarska  kuhinja.  Po meni najbolja, cast svima
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)   Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) - Page 18 Icon_minitime

Na vrh Go down

Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)
Na vrh 
Stranica 18/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme)
» Samo za ljubitelje prave hrane (IV)
» Samo za ljubitelje prave hrane (prvi dio teme)
» Za Ljubitelje Dobre Kapljice
» Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.