FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 23.06.14 19:39
Siromašni ti je tanjur......kod nas je šnicla uvijek van rubova tanjura.......pofrija ko u priči......slabo ti to tamo jedeš......da mi nisi oslabio....možda????
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 23.06.14 21:35
Gringo (citat):
Siromašni ti je tanjur......kod nas je šnicla uvijek van rubova tanjura.......pofrija ko u priči......slabo ti to tamo jedeš......da mi nisi oslabio....možda????
IKEA je poznata po niskim cenama a ne o kvantitetu pa tako i u njihovim restoranu. A šta se kilaže tiče ima i na pretek.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 23.06.14 21:56
Avtomobile imajo res dobre,kar za hrano na krožniku ne bi mogel reči.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.06.14 16:37
SveJug (citat):
Gringo (citat):
IKEA je poznata po niskim cenama a ne o kvantitetu pa tako i u njihovim restoranu. A šta se kilaže tiče ima i na pretek.
Dobro onda,..... preksutra i ja idem na operaciju pak ti javim kakvi su bili tanjuri, .....u klinici za tumore,..... nadam se barem upola kao u IKEI !!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.06.14 18:54
Gringo, sve najbolje, nadam se da če se operacija uspešno završiti, bez komplikacija.
A za hranu, sačekaj, pa kad češ kuči , kad dijete dozvole, samo navali.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.06.14 21:41
Sve
Gringo (citat):
SveJug (citat):
Gringo (citat):
Dobro onda,..... preksutra i ja idem na operaciju pak ti javim kakvi su bili tanjuri, .....u klinici za tumore,..... nadam se barem upola kao u IKEI !!!!
Želim ti sve najbolje a u IKEA ima i repeta.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
guster danijel Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 25.06.14 6:45
Gringo zelim ti svu srecu sveta da prodjes super i da budes kao nov i da nam se opet vratis.Javi nam se nekako da znamo kako ti je.Pozdrav i ziv nam bio.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 26.06.14 1:55
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 26.06.14 16:37
E to ti je zakon juha.Dal imao piletinu za supu ili ne imao sa kokosjom juhom uvek si jeo supu.
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 26.06.14 21:59
guster danijel (citat):
E to ti je zakon juha.Dal imao piletinu za supu ili ne imao sa kokosjom juhom uvek si jeo supu.
Ako je kokoš bila "muška",onda si jeo "jebačku" juhu!!!!!!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 26.06.14 22:14
dojran (citat):
guster danijel (citat):
Ako je kokoš bila "muška",onda si jeo "jebačku" juhu!!!!!!
ne dorjan, Madjarica kaze: zaklao sam musku kokos i napravila jebacku supu.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 11:50
Znam,samo sam malo okrenuo.....
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 11:51
dojran (citat):
Znam,samo sam malo okrenuo.....
Koga?
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 11:53
Madžaricu!!
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 17:21
E pa ja drugovi imam komsinicu madjaricu ,pa mislim sta da vam kazem ,sta kazete kakva je juha.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 22:02
guster danijel (citat):
E pa ja drugovi imam komsinicu madjaricu ,pa mislim sta da vam kazem ,sta kazete kakva je juha.
Ova zna skuhat' supu....
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 22:05
Ako me ova moja vidi skuvat će mi "pašta šutu"..
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 22:25
dojran (citat):
Madžaricu!!
I Tata bi sine
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 22:43
E pa ja se neozeni Madjaricom pa sam mozda zato zeljan supe.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.06.14 22:45
dojran (citat):
guster danijel (citat):
Ova zna skuhat' supu....
dojran, ti ovo sve razumes ili pak samo nagadjas o cemu je rec?
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.06.14 8:39
Pa druze SveJug-bolje da budes zeljan supe i ovih blagodeti nego zeljan glave na ramenima....
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.06.14 21:53
SveJug (citat):
dojran (citat):
guster danijel (citat):
Ova zna skuhat' supu....
dojran, ti ovo sve razumes ili pak samo nagadjas o cemu je rec?
Kako ne bih razumio.....govorim ja Mađarski,Švedski,Njemački.....ali što bole ruke i noge Šala,ovog "komada"gledam na jednoj lokalnoj TV postaji,i komad je dobar.....a za kuhanje paaaa,skoro svugdje isto,jedino je lijepo pogledati običaje nekog drugog podneblja. Moj žena misli kako mene zanima kuhanje..
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.06.14 22:00
dojran (citat):
Kako ne bih razumio.....govorim ja Mađarski,Švedski,Njemački.....ali što bole ruke i noge Šala,ovog "komada"gledam na jednoj lokalnoj TV postaji,i komad je dobar.....a za kuhanje paaaa,skoro svugdje isto,jedino je lijepo pogledati običaje nekog drugog podneblja. Moj žena misli kako mene zanima kuhanje..
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.06.14 22:08
Tako Mađari kažu.....Moj žena,ako te to buni. [You must be registered and logged in to see this link.]
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.06.14 22:55
U augustu će tačno 40 godina kako sam prvi put bio ovde.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 29.06.14 15:39
Stazio, pa ne izgleda loša ponuda hrane, sigurno bi se našlo nešto dobro. Iako sam ljubitelj mesa, može i nešto drugo.
A za gospođe ja bi nešto mlađe, iako ja sam više kao diabetičar ispred izloga slatkiša. Mogu da gledam a nesmem da probam.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 29.06.14 21:50
East&West (citat):
Stazio (citat):
Ta ti je fešta više za ljubitelje zeleniša (žućenice), slabo je tu mesa, ribe i onoga što bi vas zainteresovalo.
Hmm, a pršut, a Pro Corde, a lepog ženskog sveta? Pustite vi generale demagogiju. Stara kuka i kada je na dijeti voli pogledati jelovnik (i pićovnik).
Nema ovde demagogije. O ukusima se ne raspravlja, za dobro krme nema loseg napoja, al' meni je ovo sve Tankosava. I jelovnik i picovnik. ("c" bez kvacice )
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 30.06.14 0:41
Eh i ja bi nesto pored juhe i ostalog. Ako moze ona u belom madjarica ili da ja sa Stazia odem do Tivta.Uf tamo sam bio i ima dobre crnogorke i mogu da nam skuhaju neki cpecijalitet.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 30.06.14 16:43
guster danijel (citat):
Eh i ja bi nesto pored juhe i ostalog. Ako moze ona u belom madjarica ili da ja sa Stazia odem do Tivta.Uf tamo sam bio i ima dobre crnogorke i mogu da nam skuhaju neki cpecijalitet.
Opaaa.....ta Madjarica je moja.prvi sam ju vidio.....nađi si svoju
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 30.06.14 17:57
Ovakva dogadjanja su raj za svalere!
Sto je lopata, skupi se na jednom mjestu, okolo ostane dobra roba....
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 30.06.14 20:18
pera84 (citat):
Nema ovde demagogije. O ukusima se ne raspravlja, za dobro krme nema loseg napoja, al' meni je ovo sve Tankosava. I jelovnik i picovnik. ("c" bez kvacice )
Perice, posle dve čaše Vranca kriterijum opada, a u mraku su sve mačke crne To ja 'nako, po sećanju
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 30.06.14 23:01
Probao sam ovo s ražnja dva put, jednom mi je bio tako-tako, neloš, jednom nisam mogao jest. Treba ga znat peć, vrti se satima, pa se skida sloj po sloj.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 03.07.14 0:04
Naslov komentara: samo za ljubitelje hrane 03.07.14 10:52
Probao sam ovo s ražnja dva put, jednom mi je bio tako-tako, neloš, jednom nisam mogao jest. Treba ga znat peć, vrti se satima, pa se skida sloj po sloj.
AL UZIVAJU. Kod mene je tako svakog 6.avgusta.U mom mestu se tad slavi Dan rudara, pa na plazi se to degustira sa trubacima i ladno pivce.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 04.07.14 19:28
Negdje je Dan Borca, negdje Dan Nezavisnosti. Cestitam ko slavi i jedan i drugi! Za ovaj drugi, ja castim, bujrum.
1. svinjska rebra (St Louis style, Perina verzija) 2. pljeskavica od bizona ( lazu indijanci da smo ih sve pobili (mislim bizone)) 3. hamburgeri od curke (za one koji broje kalorije) 4. italijanske kobasice (blage) 5. italijanske kobasice (ljute) 6. biftek uvijen u slaninu (jbg, sta zna seljacko dijete sta je "filet mignon", daj ti uz to i malo "adidaske") 6a. prethodno bez slanine (za kolege sa razlicitim religijskim ubjedjenjima) 7. jagnjeca "rebarca" (rebarce samo sluzi kao drska)
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 04.07.14 19:45
Uf Pero ,pa ti jadan nista neznas drugo ,vec samo da nan pravis zazubice i voda da nam polazi na usta.Kod mojih u tazbinu u Smederevo je sad vasar ali ja sam radio u prvu i nisam mogao da odem .
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 04.07.14 20:51
Perice, majstore.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 05.07.14 2:00
Vidi se da je leto, pa je kod Pere počela sezona lake hrane - rebarca, kobasice, pljeskavice...
Sutra, zapravo danas ču i ja da malo podpalim, lepo je vreme, napraviču si malo solate za nedelju, red pečenih paprika, pa red pečenih tikvica, pa red malo prodinstanog paradajza, pa tako nagore dok ima materiala, a preko toga nariban polutvrdi sir (naravno u svaki red idu začini češnjk/beli luk, biber, so, možda malo maslinovog ulja... sutra je to umesto klasičnih priloga.
ALI žar treba da se zamasti pa če još pre toga iči koji čevapi, i malo kobasica za žar, pa još koja lepinja ili svež kruh/hleb...
Za nedelju još neznam šta ču peči.... ma hebiga, najbolje od svega po malo
Nego Perice imam jedno pitanje, na šta ložiš ti to svoju lokomotivu? Ja za duža pečenje upotrebljavam brikete, za krače drveni ugalj (čini mi se bolji okus) a za dim imam od webera Hickory komadiče drva.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 05.07.14 2:35
pera84 (citat):
Negdje je Dan Borca, negdje Dan Nezavisnosti. Cestitam ko slavi i jedan i drugi! Za ovaj drugi, ja castim, bujrum.
1. svinjska rebra (St Louis style, Perina verzija) 2. pljeskavica od bizona ( lazu indijanci da smo ih sve pobili (mislim bizone)) 3. hamburgeri od curke (za one koji broje kalorije) 4. italijanske kobasice (blage) 5. italijanske kobasice (ljute) 6. biftek uvijen u slaninu (jbg, sta zna seljacko dijete sta je "filet mignon", daj ti uz to i malo "adidaske") 6a. prethodno bez slanine (za kolege sa razlicitim religijskim ubjedjenjima) 7. jagnjeca "rebarca" (rebarce samo sluzi kao drska)
Dobio si polutku preko sindikata?
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 05.07.14 6:40
Pero™ (citat):
Nego Perice imam jedno pitanje, na šta ložiš ti to svoju lokomotivu? Ja za duža pečenje upotrebljavam brikete, za krače drveni ugalj (čini mi se bolji okus) a za dim imam od webera Hickory komadiče drva.
Imenjace, k'o da si pravio inventuru u mojoj garazi.
Osim hickorija, obezbijedim se i zalihama jabukovog drveta. Za dobra rebarca, to je obavezno! Drveni ugalj moze i za duza pecenja ali ima vise zajebancije. Posto brze gori i razvija malo vecu temperaturu, treba koristiti manje kolicine ali dodavati cesce. Tu pomaze rostilj kao moj sa komorom sa strane u kojoj se lozi vatra a glavna se ne otvara svako malo tako da se lakse regulise temperatura. Naravno, ovo se odnosi na proces sporijeg pecenja (rebra, curke, veci komadi mesa). Za odreske, pljeskavice, kobasice, ribu, povrce...nije bitno. Druga stvar, skuplji je. A da gori cistije, istina je. Briketi, zavisi sve od proizvodjaca. Ja koristim Kingsford. Kvalitetnijeg od toga (ovdje) nema, al' i on sadrzi u sebi dodatke koji nisu "prirodni". Jedna od prednosti briketa je sto se moze kupiti sa vec upresovanim komadicima aromaticnih drveca pa ne treba posebno dodavati. Postoje i varijante "impregnirane" naftom za lakse potpaljivanje. Samo napunis rostilj i bacis zapaljenu sibicu. Nema papirica, grancica, trescica, duvanja...ziva zgoda. "Prave rostiljdzije" ga nebi koristili ni u snu jer ostavlja na mesu ukus dizela.
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 05.07.14 15:11
Perice evo i ja odlučio da malo proslavim Dan nezavisnosti pa se dao u posao. Taze roba,jučer proizvedene.Danas fasovale jedan dim i spremne za konzumaciju