FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.

Go down 
+37
posavljak
miran cvilak
SiniZkk
miro81
zokika
Viking
013gonzo
VojnikGranicar
vuk sa kapunara
Mirko Stojanovic
zeljoni
halo 92
jovanovt
zonta
lacoš
Četni evidentičar
zastavnik
dpuric
Max Blitz
missar
Stazio
KOTLOVNICAR
bubamara
nokru
titinudbas
šepa
cxfan
Lunatik 1
ZAGORAC
Profa
Kemo Specijalac
alexandar
Gringo
vladimir
mad-max
purger
Vojnik Graničar
41 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorPoruka
cxfan
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 48
ČLAN OD: : 2012-04-28
M(j)esto Mb

Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime14.05.12 20:58

Prijatelju, ja sam ti pravi Balkanac,u kasarni su u glavnom kancelarije a ima tu i tamo i koja trgovina.

Tvornica se zove MLM - Mariborska Livarna još radi ali u malo maje - a eto ima buke još uvek i upravo slušam to isto.

Kada sitignem stavit ču i koju sliku.
Na vrh Go down
šepa
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
šepa

BROJ POSTOVA: : 384
ČLAN OD: : 2012-04-27
DOB : 54
M(j)esto ZENICA

KomentarNaslov komentara: Kasarna "Tone Tomšić"   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime15.05.12 17:09

Mogli bi organizovati jedan posjet našoj kasarni, a onda predlažem izlet na karaulu "Špičnik" koja je kako smo vidjeli pretvorena u restoran.Ja već znam kakvo je vino na Špičniku ne bi se pokajali.A kad malo popijemo idemo u "patrolu", desnim rejonom Ciringa (kamen 92 malogranični prelaz)-spoj Špičnik-Šentilj mjesto se zove Plač-njihovim lijevim rejonom preko prelaza Šentilj dalje na Ceršak i prepuštam "vojniku graničaru" vođstvo patrole, to je već njegov dom.
Tragajući za starim slikama nađem voznu kartu od 15.09.1989. postaja Maribor-pravac Zenica, via Zidani most,kilometara 635, cijena 140.500 Dinara sa popustom-osnova popusta "Otpust iz JLA", ne mogu vjerovati da sam je sačuvao.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime15.05.12 20:35

Citat :
Arrow Arrow Arrow C X F A N...!!! sunny bounce

Arrow Prijatelju, ja sam ti pravi Balkanac Very Happy Smile Laughing bounce ,u kasarni su u glavnom kancelarije a ima tu i tamo i koja trgovina. Twisted Evil
Arrow Tvornica se zove MLM - Mariborska Livarna još radi ali u malo maje - a eto ima buke još uvek i upravo slušam to isto. pale
Arrow Kada sitignem stavit ču i koju sliku. Very Happy Smile Laughing

Arrow CXFAN, vidim ja po pisanju da nisi pravi Slovenac.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Reci mi šta se nalazi sada u kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 u prostorijama "nekadašnje trpezarije".!!! Rolling Eyes Exclamation Question
Arrow Što se tiče MLM - Mariborske Livarne, ja sam sa svoga kreveta vidio prozore te tvornice. Exclamation
Arrow Mislim Rolling Eyes da u njoj ima neka krovna dizalica koja je po čitavu noć se kretala iz smjera istoka u smjeru zapada i obrnuto.!!! Exclamation Question
Arrow Ali nama unatoč te buke nije to smetalo, zaspali bi ko bebe od umora.!!! Sleep Twisted Evil Suspect
Arrow Mogli su lupati do mile volje, he he he he.... Twisted Evil Very Happy Smile Laughing
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime15.05.12 21:15

Ja sam ti u največoj zgradi prvi sprat možda baš prostorijama gdje si ti spavao. inače žao mi je ali na neznam koja zgrada je bila trpezarija.

Ako možeš da mi na slici označiš koji je to objekat i reči ču ti.

Ta krovna dizalica je do pre mjesec dana radila ali sada su neke programe ukinuli i vidim, da ne radi više. To je izgledalo kao voz koji se kreče.

[You must be registered and logged in to see this image.]

tu gdje je označeno tu se nalazim i naravno sa druge strane zgrade.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime15.05.12 21:28

Citat :
Arrow Arrow Arrow Š E P A...!!! sunny bounce

Arrow Mogli bi organizovati jedan posjet našoj kasarni, a onda predlažem izlet na karaulu "Špičnik" koja je kako smo vidjeli pretvorena u restoran.
Arrow Ja već znam kakvo je vino na Špičniku ne bi se pokajali.
Arrow A kad malo popijemo idemo u "patrolu", desnim rejonom Ciringa (kamen 92 malogranični prelaz)-spoj Špičnik-Šentilj mjesto se zove Plač-njihovim lijevim rejonom preko prelaza Šentilj dalje na Ceršak i prepuštam "vojniku graničaru" vođstvo patrole, to je već njegov dom.
Arrow Tragajući za starim slikama nađem voznu kartu od 15.09.1989. postaja Maribor-pravac Zenica, via Zidani most,kilometara 635, cijena 140.500 Dinara sa popustom-osnova popusta "Otpust iz JLA", ne mogu vjerovati da sam je sačuvao.

Arrow Baš me zanima kakve će slike kasarne postaviti Arrow "C X F A N", da vidimo što je od nje ostalo.!!! Rolling Eyes Twisted Evil Shocked
Arrow Što se tiče posjeta kasarne i karaule, mislim da je daleko Arrow zemlja Slovenija i daleko je Arrow zamlja Evropa.!!! Sad Embarassed No
Arrow A vino na Arrow karauli "Špičnik" ostavi se vina odmah si me podsjetio na Arrow Kurtović Pašu, od vina je i on krenio pa je bilo nereda umjesto reda.!!! Rolling Eyes Twisted Evil
Arrow Što se tiče obilaska terena Arrow karaule "Ceršak" , znaš da mi i to nekada padne na pamet, da bi i to volio ponovno viditi i tuda proći. Twisted Evil Shocked Very Happy Smile Laughing
Arrow Možda nećeš vjerovati ja sam Arrow sačuvao bounce Very Happy Smile Laughing putnu kartu za vlak sa kojom sam došao u JNA.!!! Twisted Evil
Arrow Samo je trebam skenirati i postavit ću je na ove stranice kasarne "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3.!!! bounce
Arrow Jesi li naučio kao se stavljaju slike na forum.!!! Embarassed No Suspect pale
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime17.05.12 13:17

cxfan (citat):
Ja sam ti u največoj zgradi prvi sprat možda baš prostorijama gdje si ti spavao.
Arrow Arrow Arrow Inače žao mi je ali na neznam koja zgrada je bila trpezarija ( Arrow strelica broj Arrow 12). Exclamation Question Question Question
Ako možeš da mi na slici označiš koji je to objekat i reči ču ti.
Ta krovna dizalica je do pre mjesec dana radila ali sada su neke programe ukinuli i vidim, da ne radi više. To je izgledalo kao voz koji se kreče.

tu gdje je označeno tu se nalazim i naravno sa druge strane zgrade.

Arrow Arrow Arrow A ovo sam ja dopunio.!!! Exclamation Exclamation Exclamation Rolling Eyes Twisted Evil Very Happy Smile Laughing
Arrow Strelica 1. Gdje su ova 4 prozora tu je nekada bila učionica, držali su političku nastavu, gledali smo televiziju, čistili naoružanje, a tu se je uz prva 2 prozora sa zapadne strane slikala čitava četa za sliku u vojnoj knjižici.!!!
Arrow Strelica 2. Tu je bio hodnik koji je vodio od jedne na drugu stranu zgrade (ništa posebno).!!!
Arrow Strelica 3. Nasuprot toga prozora se nalazila moja spavaonica, možda koji metar ljevo ili desno.!!!

Arrow Arrow Arrow CXFAN - Evo ti satelitska snimka kasarne i oznaka za sve objekte...!!! Twisted Evil sunny bounce Shocked Twisted Evil

Ovo je satelitska snimka moje kasarne u Mariboru "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3.

Strelica 1: Arrow To je zgrada u kojoj se nalazila 1 i 2 četa, 1 četa se nalazila na 2 katu, a moja 2 četa je bila na 1 katu te zgrede, u prizemlju te zgrade je bilo skladište.

Strelica 2: Arrow To je objekat koji je bio naj značajniji za granične jedinice Mariborskog graničnog odsjeka.
U njoj je bio smješten jedan vod vojnika graničara, mi smo ga zvali granični vod.
Njihov zadatak je bio da nam prvi dođu u pomoć ako netko napadne neku od karaula iz Mariorskog graničnog odsjeka.

Strelica 3: Arrow Tu je bilo parkiralište za vojna vozila.

Strelica 4: Arrow U ovom objektu je smještena kupaonica sa kotlovnicom i prostor gdje smo se i šišali.

Strelica 5: Arrow Tu je bio prostor sa preprekama namjenjen za vježbanje.

Strelica 6: Arrow U ovom objektu je bilo skladište ugljena.

Strelica 7: Arrow U tom objektu su spavali oficiri.

Strelica 8: Arrow Tu je bio ulaz-izlaz za kamione a i za nas kad bi išli na teren.

Strelica 9: Arrow U ovom objektu je bila smještena 3 četa.

Strelica 10: Arrow Na ćošku objekta 3 čete je bila smještena kantina.

Strelica 11: Arrow U ovom objektu je bio smješten minobacački vod.

Strelica 12: Arrow Ovaj objekat je menza sa kuhinjom.
Za napomenuti je da se hrana dovozila već pripremljena odnekuda a vojnici koji bi tu radili bi je samo raspodjelili i oprali suđe.

Strelica 13: Arrow Glavna zgrada kasarne tj. komanda kasarne.
Kroz sredinu te zgrade sam ušao u svijet JNA i izišao iz svijeta JNA.

Strelica 14: Arrow U tom objektu je bila neka administracija, u njega nikada nisam ušao.

Strelica 15: Arrow Naravno najprostranija površina u kasarni je pista za postrojavanje a sada po ovoj satelitskoj snimci parkiralište za vozila.
Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime17.05.12 15:35

Ajmo onda po redu:

u podromu zgrade koji je bio posle rata podubljen nalazi se ili nalazilO se je STRIPTIZ bar u dužini cjele zgrade - cca 100 metara ima zgrada. Sada je taj bar u stečaju i prostori če se prodavati.
Jedna od plesačica bila je čak u finalu SLOVENIJA IMA TALENT [You must be registered and logged in to see this link.]

ETO KAPČAM SLIKU ZGRADE I ULAZA U "PODRUM"

Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime17.05.12 15:53

može neko reč gdje sam pogrešio ?
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime18.05.12 9:48

Arrow Arrow Arrow CXFAN...!!! sunny bounce

Arrow Postavio si slike u punom formatu.! Exclamation Exclamation Exclamation
Arrow Neko pravilo je da se slike na ovaj forum postavljaju u Arrow Arrow Arrow formatu 800 x 600.!!!! Exclamation Exclamation Exclamation
Arrow Ti si slike postavio u Arrow Arrow Arrow formatu 3872 x 2592.!!!! Exclamation Exclamation Exclamation
Arrow Zato je kompjuter razvuka sliku foruma na dugo i na široko.!!! Embarassed No
Arrow He he he he he Very Happy Smile Laughing
Arrow Nisi jedini koji je pogrješio, ako imaš vremena ispravi ako nemaš, šta je tuje, ko voli neka izvoli.!!!! scratch geek
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime18.05.12 20:59

Kao što je rekao Graničar stavi sliku u format 800*600 study

Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime19.05.12 10:23

RAZUMEM DRUŽE GENERALU ARMIJE

Samo, da još prođem obuku....
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime22.05.12 19:21

Arrow Dobio sam dvije slike od člana Arrow F.B.P.N. JNA koji se zove Arrow "CXFAN"...!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow "CXFAN" sada radi to toj zgradi na 1 katu tj. tu gdje je bila smještena moja II četa... Twisted Evil bounce
Arrow On je slikao za mene južnu zgradu u mojoj kasarni u kojoj je Arrow 1988 godine na Arrow 1 katu bila smještena moja II četa a na Arrow 2 katu je bila smještena I četa. Shocked Rolling Eyes Very Happy Smile
Arrow Nakon što se vojska neslavno povukla iz Slovenije, objekti JNA su iskorišteni u druge svrhe. Twisted Evil Rolling Eyes Shocked Cool
Arrow Tako je podrumu te zgrade bio preuređen i u njega je bio smješten Arrow Arrow Arrow "Striptiz bar". Very Happy Smile Laughing
Arrow Uglavnom Arrow "Striptiz bar" je propao Crying or Very sad Sad , ne znam zbog čega, ili su žene bile loše Rolling Eyes , ili Slovenci nisu imalo doboljno novaca Rolling Eyes za takve provode.. Very Happy Smile Laughing
Arrow Evo prve slike na kojoj sam označio sa Arrow strenicom 1 gdje je bio ulaz u podrum u kome je smješten "Striptiz bar", Arrow strelica 2 pokazuje ulaz u zgradu koji je vodio na 1 i 2 kat te zgrade... Very Happy Smile Laughing

Arrow Ovo je ulaz u taj Arrow "Striptiz bar"... Very Happy Smile Laughing bounce

Arrow A ovako je izgledao 1 kat u kome je bila smještena moja II četa a i ja skupa sa njima.!!!
Arrow Iako nisam baš sve zapamtio Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Embarassed No gdje je što bilo ovo je ono čega sam se na brzinu sjetio.!!! Rolling Eyes Shocked

Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: sadašnje stanje   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime22.05.12 19:26

Tu gdje si spavao ja upravo sjedim za kompjuterom. Prostor ima veličinu 70 m2.

A spavaonica i učionica sada su plesne dvorane.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime22.05.12 19:54

Arrow "CXFAN"...!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Što se nalazi u objektu koji se vodi pod Arrow Arrow Arrow brojem 12, to je nakada bila kuhinja-trpezarija-menza ili kako god hoćeš, to je bio "strateški vrlo važan" objekat za nas vojnike JNA u toj kasarni te Arrow 1988 godine, he he he he he he...!!! Rolling Eyes Shocked No

Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime22.05.12 20:18

idem, da uslikam..........
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime22.05.12 20:29

Citat :
Arrow Arrow Arrow CXFAN...!!! sunny bounce

Arrow Idem, da uslikam.......... Very Happy Smile Laughing

Arrow Ovo se zove informacija iz prve ruke, u jednoj sekundi.!!! lol! lol! lol! Very Happy Smile Laughing Wink Exclamation Exclamation Exclamation bounce
Arrow "CXFAN" nemoj sada slikavati, Arrow mrak je Cool , sada je 22.5.2012.god. - 20:26 sati, mrak je slike će ispasti mutne, kada budeš imao vremena drugom prilikom i kasa bude ljep dan tj. kada bude sunčano.!!! Twisted Evil Rolling Eyes Wink
Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime29.05.12 23:20

Pogled kroz prozor !

kada smo več pričalo o onom vozu u susednjoj fabriki, danju to izgleda ovako;

Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime29.05.12 23:27

a tako je kasarna izkledala nekada jako jako davno.......

Na vrh Go down
šepa
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
šepa

M(j)esto ZENICA

KomentarNaslov komentara: Prva noć u Melju   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime29.05.12 23:32

Vojnik Graničar (citat):
Arrow Dobio sam dvije slike od člana Arrow F.B.P.N. JNA koji se zove Arrow "CXFAN"...!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow "CXFAN" sada radi to toj zgradi na 1 katu tj. tu gdje je bila smještena moja II četa... Twisted Evil bounce
Arrow On je slikao za mene južnu zgradu u mojoj kasarni u kojoj je Arrow 1988 godine na Arrow 1 katu bila smještena moja II četa a na Arrow 2 katu je bila smještena I četa. Shocked Rolling Eyes Very Happy Smile
Arrow Nakon što se vojska neslavno povukla iz Slovenije, objekti JNA su iskorišteni u druge svrhe. Twisted Evil Rolling Eyes Shocked Cool
Arrow Tako je podrumu te zgrade bio preuređen i u njega je bio smješten Arrow Arrow Arrow "Striptiz bar". Very Happy Smile Laughing
Arrow Uglavnom Arrow "Striptiz bar" je propao Crying or Very sad Sad , ne znam zbog čega, ili su žene bile loše Rolling Eyes , ili Slovenci nisu imalo doboljno novaca Rolling Eyes za takve provode.. Very Happy Smile Laughing
Arrow Evo prve slike na kojoj sam označio sa Arrow strenicom 1 gdje je bio ulaz u podrum u kome je smješten "Striptiz bar", Arrow strelica 2 pokazuje ulaz u zgradu koji je vodio na 1 i 2 kat te zgrade... Very Happy Smile Laughing

Arrow Ovo je ulaz u taj Arrow "Striptiz bar"... Very Happy Smile Laughing bounce

Arrow A ovako je izgledao 1 kat u kome je bila smještena moja II četa a i ja skupa sa njima.!!!
Arrow Iako nisam baš sve zapamtio Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Embarassed No gdje je što bilo ovo je ono čega sam se na brzinu sjetio.!!! Rolling Eyes Shocked

U ovoj spavaonici u kojoj si ti spavao, ja sam proveo prvu i mnoge noći u Melju, samo mi se nekako čini da nije bila samo jedna u ovom dugačkom hodniku ali nisam siguran, znam samo da sam gledao onaj famozni vagon u livnici i od buke nisam mogao zaspati. Mislim da je pored oružane bila Šokecova kancelarija, bar sam ja tu išao na prvi razgovor po dolasku(ostao mi je u sječanju jer je Šokec znao sve o Zenici i sve moje nastavnike iz osnovne škole, čak mi je opisao gdje se škola nalazi).
U jesen 1988. iseljeni smo u zgradu kod KPS-a spavaonica tačno iznad rampe(između strelica 8 i 9), a ovdje gdje pokazuje tvoja strelica 10. u prizemlju bila je kantina

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime30.05.12 11:55

Citat :
Arrow Arrow Arrow ŠEPA - KARAULA "ŠPIČNIK"...!!! sunny bounce

U ovoj spavaonici u kojoj si ti spavao, ja sam proveo prvu i mnoge noći u Melju, samo mi se nekako čini da nije bila samo jedna u ovom dugačkom hodniku ali nisam siguran, znam samo da sam gledao onaj famozni vagon u livnici i od buke nisam mogao zaspati.
Arrow Mislim Exclamation Question Rolling Eyes da je pored oružane bila Šokecova kancelarija, bar sam ja tu išao na prvi razgovor po dolasku(ostao mi je u sječanju jer je Šokec znao sve o Zenici i sve moje nastavnike iz osnovne škole, čak mi je opisao gdje se škola nalazi).
U jesen 1988. iseljeni smo u zgradu kod KPS-a spavaonica tačno iznad rampe(između strelica 8 i 9), a ovdje gdje pokazuje tvoja strelica 10. u prizemlju bila je kantina.

Arrow ŠEPA, ne mogu se ni ja sjetiti gdje je bila koja prostorija i kancelarija.
Također ne znam da li su oficiri koristili svak svoju kancelariju ili su mogli koristiti bilo koju.
A ja sam ti imao priliku biti na razgovoru kod Arrow REXHA NAIM ( Arrow Redža Naim), ali on o mome gradu nije znao ništa.
Osim da se nalazi uz obalu mora.
Mislim da je to bilo negdje u ovoj kancelariji označenoj strelicom...

O tome sam već pisao na prvoj stranici kasarne Arrow Arrow Arrow "Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988". Very Happy Smile Laughing Exclamation
Razgovor nije trajao baš dugo jer je trebao ispitati ješ neke vojnike i izgledalo je to ovako:

" Arrow Arrow Arrow Jednom me je pozvao u svoju kancelariju koja je bila u tom trenutku polumračna tj. gorjela je jedna stolna svjetiljka.
Svjetlo te stolne svjetiljke je svjetlo osvjetljavalo samo površinu stola (izgledalo je kao u onim filmovima kada pripadnici "Njemačkog Gestapa" ispitivanju osumljičenika).
Prvo me je izmjerio pogledom koliko sam dug i širok.
Prvo što je rekao kad sam sjeo na stolicu pored njegova stola je bilo bilo ovo: "Što misliš ako nisi mater slušao da nećeš mene slušati".
Ne znam otkuda mu je to palo na pamet, niti sam mu na to nešto odgovorio.
Možda je mislio da sam ja neki buntovnik ili pitaj boga što je on mislio.
Zatim me Rexha Naim pita: "Što ti misliš o JNA da li je ona potrebna ovoj državi".!
Ja mu odgovorin: "Pa mislim da JNA nije potrebna te je treba ukinuti".!!
Redža Naim me gleda, ne skida pogleda sa mene pa kaže: "Kako misliš da treba ukinuti JNA".!???
Kažem ja: "Pa Jugoslavija nije u ratu sa nikim, sa svim susjedima je u dobrim odnosima, a državu može braniti i milicija".
Ne znam da li je ta moja izjava sa njegove strane upisana u neki moj JNA dosje.!!!
Zatim me je pitao: "U kojoj ti je vojscu djed bio u II Svjetskom ratu".!?
Ja sam mu odgovorio: "Ne znam, nikada ga nisam pitao"." Rolling Eyes Embarassed Suspect No Exclamation
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime30.05.12 22:03

Arrow
Citat :
Arrow Arrow Arrow C X F A N...!!! sunny bounce

Pogled kroz prozor !

Kada smo več pričalo o onom vozu u susednjoj fabriki, danju to izgleda ovako.

Citat :
Arrow Arrow Arrow Š E P A - KARAULA "ŠPIČNIK"...!!! sunny bounce

U ovoj spavaonici u kojoj si ti spavao, ja sam proveo prvu i mnoge noći u Melju, samo mi se nekako čini da nije bila samo jedna u ovom dugačkom hodniku ali nisam siguran, znam samo da sam gledao onaj famozni vagon u livnici i od buke nisam mogao zaspati.
Mislim da je pored oružane bila Šokecova kancelarija, bar sam ja tu išao na prvi razgovor po dolasku(ostao mi je u sječanju jer je Šokec znao sve o Zenici i sve moje nastavnike iz osnovne škole, čak mi je opisao gdje se škola nalazi).
U jesen 1988. iseljeni smo u zgradu kod KPS-a spavaonica tačno iznad rampe(između strelica 8 i 9), a ovdje gdje pokazuje tvoja strelica 10. u prizemlju bila je kantina.

Arrow Evo slike tvornica točnije Arrow Arrow Arrow "MLM - Mariborska Livarna", nakon Arrow 24 godine ponovno Arrow oči u Arrow oči sa njom...!!! Exclamation Exclamation Exclamation
Arrow ŠEPA evo tvornice koja ti nije dala spavati.!!! Exclamation No Suspect
Arrow Označio sam crvenom strelicom prozore gdje bi iz svoje spavaonice sa moga kreveta vidio kako se u tvornici kreće neka krovna dizalica, kretala se je smjerom istok - zapad... Suspect Embarassed No
Arrow Ponekada bi se i ja probudio ali večinim bi tvrdo zaspa i od umora i od iscrpljenosti tako da mi nije puno smetala. Sleep Suspect
Arrow Radili su non stop i danju i noću. bounce Basketball
Arrow Ako su tako dobro i zarađivali, onda im svaka im čast... Very Happy Smile Laughing
Na vrh Go down
titinudbas
Gušter
Gušter
titinudbas

BROJ POSTOVA: : 98
ČLAN OD: : 2012-05-01
M(j)esto Bijeljina

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime30.05.12 22:53

Spavaonicu koju si oznacijo strelicom se nalazi na desnoj strani iduci hodnikom prema njoj. Ona spavaonica na lijevoj strani je u kojoj sam ja spavao puna 3 mjesca, treci krevet s lijeve strane.

Bilo je to od 21 avgusta do kraja novembra 1977 godine

Koliko se secam komandir 2 cete nam je bio (pijanac) Porucnik Lukic. Kad je trijezan, bijo je kao majka, a kad je pijan, gori od macehe. Ja ipak nosim lijepe uspomene iz te kasarne..
Na vrh Go down
Kemo Specijalac
GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Kemo Specijalac

BROJ POSTOVA: : 1139
ČLAN OD: : 2012-03-03
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime31.05.12 0:26

kako se zvao taj porucnik Lukic? u moje vreme (a to je tacno za 10 godina), 87, u Mariboru je bio potpukovnik Luka Lukic
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime31.05.12 10:40

titinudbas (citat):
Arrow Spavaonicu koju si oznacijo strelicom se nalazi na desnoj strani iduci hodnikom prema njoj.
Arrow Ona spavaonica na lijevoj strani je u kojoj sam ja spavao puna 3 mjesca, treci krevet s lijeve strane. Exclamation Very Happy Smile Laughing Shocked
Bilo je to od 21 avgusta do kraja novembra 1977 godine
Koliko se secam komandir 2 cete nam je bio (pijanac) Porucnik Lukic.
Kad je trijezan, bijo je kao majka, a kad je pijan, gori od macehe.
Ja ipak nosim lijepe uspomene iz te kasarne..

Arrow TITIN - UDBAŠ...!!! Exclamation
Arrow Prvo moram ti priznati da imaš jako zanimljivo ime, he he he he he he Very Happy Smile Laughing
Arrow Samo pazi da te ko ne pribije zbog toga... Wink Exclamation
Arrow Okrivit će te za likvidaciju jugo emigranata... No pale Suspect Embarassed
Arrow Jesi mislio da je ovo bila tvoja spavaonica koju sam označio strelicom..!!!

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 8:12

Citat :
Arrow Arrow Arrow VLADIMIR...!!! sunny bounce

Arrow Do mete koja je bila udaljena oko 150 metara. No Suspect Embarassed
Arrow Meni nije poznato da postoji meta na ovoj udaljenosti za gadjanje puskom. Embarassed No Suspect

Drugo M75 je koriscena vezbovna a ne bojeva, trece kontrolu pogodaka u metu vrse destari i pogoci moraju biti grupisani u krugu od 16cm.
To je ono sto se ocenjue.
Uzimanje tudjis stvari i delova vojne opreme?
Ja se time nebih hvalio.

Arrow Vladimire.!!! sunny bounce
Arrow Dana 2.7.1988. god. subota, bilo je oblačno.!!! Smile Very Happy
Otišli smo na poligon za gađanje (Strelište) u mjesto Arrow Radvanje, Arrow jugo-zapadno od grada Arrow Maribora, gdje smo gađali iz pušaka. Embarassed
Na karti sam našao to mjesto se nalazi ovdje:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Procedura za gađanje iz pušaka je bila sljedeća.
Arrow Prvo se gađalo u mete iz ležećeg stava a nakon ispaljenig 10-15 metaka, trebalo je zakočiti pušku te uz pratnju desetara trčeći pretrčati poligon u lijevu stranu oko 50 metara udaljenosti te se popeti na neki zemljani nasip na visinu od oko 5 metara i iz stoječeg stava ponovno gađati u mete koja je sada bila bliže 50 metara..!!!
To je tih spornih 50 metara koje si ti ti komentirao.!!!
E sada kolika je bila udaljenost do mete kada sam gađao iz ležećeg stava a kolika je bila udaljenost kad sam gađao nakon pretrčanih 50 metara iz stoječeg stava, da li je bilo 150 metara ili 200 metara ...!!!???? Exclamation Question Rolling Eyes Suspect

Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 10.07.12 13:48; prepravljeno ukupno 2 puta
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8058
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 8:42

kod nas je bilo drugacije.gadjalo se iskljucivo iz lezeceg stava i to 3+6.prva 3 metka ispaljuju se u metu udaljenu 100m.Na taj nacin je trebalo utvrditi koliko je puska upucana i gde nosi u odnosu na centar mete.Moja je nosila gore desno, sva tri metka su zavrsila u gornjem desnom uglu mete. utvrdjerno je tako sto samo zajedno sa desetarima prisli meti i videli rezultate pogodaka. od ispaljenih 6 metaka za ocenu ja sam imao 5 pogodaka u metu ali su priznata 4 koji su grupisani u krugu od 16cm
Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 9:08

U Radvanju nima više poligona i nema više strelišta .
Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 9:19

Moje iskustvo oko gađanja,

kada smo išli na gađanje bilo nas je oko 30 u redu u ležečem stavu. Pošto mi se nije dalo čistiti pušku odlučio sam, da neču pucati.

Ali dogodilo se neočekivano nakon prva tri metka koja su trebala da pokažu kako puška funkcionira, ja normalno nisam imao nijedan pogodak.

Kada smo krenuli sa pravim gađanjem imali smo, da ispucamo 10 metaka. A u mojoj meti našlo se dvanajst pogodaka i to sve jako blizu centra
iako sam ja u đepu imao svih 10 metaka i čistu pušku.

Tako sam zaradio tri dana nagradnog dopusta i još puška mi je bila čista. Pucali smo sa PAP om.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 9:21

cxfan (citat):
Arrow U Radvanju nima više poligona i nema više strelišta . Exclamation Question

Arrow Arrow Arrow CXFAN...!!! sunny bounce Smile

Arrow Što se dogodilo sa strelištem i poligonom da ih više nama.!!??? Suspect Exclamation Question
Arrow Strelište je bilo jako dobro uređeno.!! Twisted Evil Shocked Smile Very Happy
Arrow Poligon na Radvanju mogu zamisliti da ga nema, šuma, ledina, ništa vrijedno ali strelište se moglo iskoristiti za potrebe Slovenske vojske..!!! Smile
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 9:36

Citat :
Arrow Arrow Arrow VLADIMIR...!!! sunny bounce

Kod nas je bilo drugacije.gadjalo se iskljucivo iz lezeceg stava i to 3+6.prva 3 metka ispaljuju se u metu udaljenu 100m.
Na taj nacin je trebalo utvrditi koliko je puska upucana i gde nosi u odnosu na centar mete.
Arrow Moja je nosila gore desno, sva tri metka su zavrsila u gornjem desnom uglu mete. Smile
Arrow Utvrdjerno je tako sto samo zajedno sa desetarima prisli meti i videli rezultate pogodaka. Smile

Od ispaljenih 6 metaka za ocenu ja sam imao 5 pogodaka u metu ali su priznata 4 koji su grupisani u krugu od 16cm.

Arrow VLADIMIR...!!! sunny bounce
Arrow Nikada nitko od vojnika, razvodnika, desetara, mlađi vodnika, vodnika.......,
nije otišao sa nama do mete da provjere što smo pogodili u meti.!!!! No Embarassed Suspect

Arrow NIKADA....!!! Embarassed pale No Suspect
Arrow Pisalo se bez veze, od oka, izmišljali su, lagali, maslali, kako hoćeš, kakvi oficiri takva i vojska a usput i država.... Twisted Evil Rolling Eyes Smile Very Happy
Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 9:39

Puno se toga izmenilo u 20 i kusur godina. Zemljište je bilo brzo nakon rata preneseno na opštinu. Pošto ja neznam baš tačno gdje je strelište bilo, ne mogu ti dat tačan odgovor što je sada tamo.

Mogu ti samo reč da su tamo u blizini niknuli hoteli i što šta - dođi pa vidi - bit ču ti vodič, a možeš i prespavati u bivšoj kasarni - kod mene ako hočeš.

Inače moram da ti kažem da sam ja posjetio prije mjesec dan kasarnu gdje sam ja služio i bio jako razočaran. Dom JNA srušen, mjesto u razsulu a u kasarni brdo brdo brdo gvođurije i skoro ništa vojnika.

Kada sam služio bilo je gostionica, slastičarni i slični stvari na svakom koraku a sada sam jedva našao gostionicu da pojedem ručak.

Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8058
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 19:12

Kakvo je to bojevo gadjanje kad neznas koliko si puta pogodio metu? ZEZANJE?
Na vrh Go down
cxfan
Gušter
Gušter

M(j)esto Mb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime10.07.12 19:57

Bilo kako bila ali ova tri dana su bila fantastična pa makar sam jih izgubio kasnije zbog kazne.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime12.07.12 8:31

vladimir (citat):
Arrow Kakvo je to bojevo gadjanje kad neznas koliko si puta pogodio metu? ZEZANJE? Exclamation Question Suspect No Embarassed pale

Arrow VLADIMIRE... sunny bounce
Nije do mene niti do vojnika iz moje II motorizovane čete iz Maribora - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988..

Tada je sve dokumente JNA falsificirao tadašnji podporučnik JNA, REDŽA NAIM ili kako se piše na Albanskome REXHA NAIM.
Arrow Možeš ga vidjeti ovdje na slici drugi sa desne strane: Arrow [You must be registered and logged in to see this link.]
Arrow Arrow Arrow On je sada Policijski podpukovnik u kosovskoj policiji.!!! Smile Very Happy bounce
Arrow Lagao je državu Embarassed , lagao je JNA Embarassed , lagao je kapetana kasarne Embarassed , lagao je nas Embarassed , lagao je sebe i sve oko sebe Embarassed No pale ....
Ja nisam mogao vjerovati kako on to laže da nisam slučajno bio prisutan kada je izvještavao kapetana VELIMIRA BAJATA.
Kažem ti nitko od nas nije došao do mete i vidio što je pogodio u meti, nitko nikada...
Rexa Naim ili Redža Naim je ocjene iz gađanja izmišljao tako da ti službeni dokumenti JNA iz tog vremena su prava izmišljotina..
Pada mi na pamet ako je on kao podporučnik tako izmišljao kao su to tek radili oni što su po činu jačio od njega...!!!???
Na vrh Go down
šepa
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
šepa

M(j)esto ZENICA

KomentarNaslov komentara: Gađanje na Radvanju   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime12.07.12 16:52

Vojnik Graničar (citat):
vladimir (citat):
Arrow Kakvo je to bojevo gadjanje kad neznas koliko si puta pogodio metu? ZEZANJE? Exclamation Question Suspect No Embarassed pale

Arrow VLADIMIRE... sunny bounce
Nije do mene niti do vojnika iz moje II motorizovane čete iz Maribora - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988..

Tada je sve dokumente JNA falsificirao tadašnji podporučnik JNA, REDŽA NAIM ili kako se piše na Albanskome REXHA NAIM.
Arrow Možeš ga vidjeti ovdje na slici drugi sa desne strane: Arrow [You must be registered and logged in to see this link.]
Arrow Arrow Arrow On je sada Policijski podpukovnik u kosovskoj policiji.!!! Smile Very Happy bounce
Arrow Lagao je državu Embarassed , lagao je JNA Embarassed , lagao je kapetana kasarne Embarassed , lagao je nas Embarassed , lagao je sebe i sve oko sebe Embarassed No pale ....
Ja nisam mogao vjerovati kako on to laže da nisam slučajno bio prisutan kada je izvještavao kapetana VELIMIRA BAJATA.
Kažem ti nitko od nas nije došao do mete i vidio što je pogodio u meti, nitko nikada...
Rexa Naim ili Redža Naim je ocjene iz gađanja izmišljao tako da ti službeni dokumenti JNA iz tog vremena su prava izmišljotina..
Pada mi na pamet ako je on kao podporučnik tako izmišljao kao su to tek radili oni što su po činu jačio od njega...!!!???
Čitam ovo i iako smo gađali na istom poligonu ne sječam se kako su se brojali pogodci. Mi smo na Radvanju gađali i mete koje padaju kad ih pogodiš, te se povremeno pojavljuju i nestaju kao vojnik (silueta).Posebna priča je bilo noćno gađanje, e to je bilo rasipanje municije.Sječam se da je bilo užasno hladno, decembar u Mariboru, dok smo u podnožju strelišta čekali na red, posmrzavali smo se tako da je por. Šokec u jednom momentu naredio da trčimo lagano u krug jer nismo mogli rukovati sa oružjem od hladnoće.Mete za noćno gađanje su takođe siluete koje mala svjetlost povremeno obasja kao plamen iz cijevi, kao da pucaju, tada treba reagovati i brzo nanišaniti, ali malo koja meta je pala, osim silueta mitraljesca koje budu malo duže osvjetljene jer on kao puca rafalno.E sad zadatak za vojnika graničara, mi smo išli na vježbu tokom koje smo izveli i usiljeni marš mislim oko 50 km jer smo cijeli dan i skoro cijelu noć pješačili, sada se jednostavno ne mogu sjetiti gdje smo išli da li je to bio Ptuj ne znam, spavali smo u sali osnovne škole, pa ako si išao na taj marš zaviri malo u svoj dnevnik.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime13.07.12 7:48

Citat :

Čitam ovo i iako smo gađali na istom poligonu ne sječam se kako su se brojali pogodci.
Mi smo na Radvanju gađali i mete koje padaju kad ih pogodiš, te se povremeno pojavljuju i nestaju kao vojnik (silueta).
Posebna priča je bilo noćno gađanje, e to je bilo rasipanje municije.
Sječam se da je bilo užasno hladno, decembar u Mariboru, dok smo u podnožju strelišta čekali na red, posmrzavali smo se tako da je por.
Šokec u jednom momentu naredio da trčimo lagano u krug jer nismo mogli rukovati sa oružjem od hladnoće.
Mete za noćno gađanje su takođe siluete koje mala svjetlost povremeno obasja kao plamen iz cijevi, kao da pucaju, tada treba reagovati i brzo nanišaniti, ali malo koja meta je pala, osim silueta mitraljesca koje budu malo duže osvjetljene jer on kao puca rafalno.
E sad zadatak za vojnika graničara, mi smo išli na vježbu tokom koje smo izveli i usiljeni marš mislim oko 50 km jer smo cijeli dan i skoro cijelu noć pješačili, sada se jednostavno ne mogu sjetiti gdje smo išli da li je to bio Ptuj ne znam, spavali smo u sali osnovne škole, pa ako si išao na taj marš zaviri malo u svoj dnevnik.

Arrow ŠEPA..!!! sunny bounce
Ovo je poligon za gađanje na kojem smo bili u mjestu Radvanje (to su ovih 5 travnjaka nanizanih jedna iznad druge).!!!
Arrow Arrow Arrow [You must be registered and logged in to see this link.] Smile Very Happy bounce
Mada na karti piše da se službeno to mjesto zove "RAZVANJE" a do poligona za gađanje vodi ulica koja se zove "STRELIŠKA CESTA"...

Arrow Arrow Arrow Ja se sjećam da dok smo mi čekali red za gađanje u podnožju poligona za gađanje bili smo gladni ajme, pojeo bi kruha staroga 10 dana samo da ga je bilo.
Tu ispod poligona za gađanje je bila jedna privatna kuća i ispred te kuće je bilo ograđeno dvorište u kojemu je bilo nekih voćaka.
Ja više nisam mogao izdržati od gladi i ušao sam u to dvorište i ubrao nekoliko tih voćaka (sada se ne mogu sjetiti što je to bilo) mada su bile zelene i neukusne ja sam ih jeo samo da zavaram glad.
Kasnje nas je vidio vlasnik tih voćaka i prijavio nas je podporučniku REXHI NAIMU ili REDŽI NAIMU da smo mu ušli u dvorište i brali u njegovu dvorištu voće.
REXHA NAIM ili REDŽA NAIM nas je odmah okupio i zabranio da više ulazimo u taj voćnjak i beremo to voće jer da će uskoro iz Maribora doći kombi sa hranom te da se malo strpimo.

Kako su se brojali pogoci kod mene, ja sam to dobro zapamtio, također tko je odgovoran za brojanje pogodaka i evidentiranje svega toga, to je bio REXHA NAIM ili REDŽA NAIM, podporučnik moje II motorizovane čete u Mariboru, kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988.
Sve što je upisano da smo pogodili je izmišljeno..!!!
Ovo što spominješ noćno gađanje, to je istina, pucalo se bez veze, samo da pucaš, niti znaš ušto pucaš niti jesi li pogodio niti na kojoj je udaljenosti.
Dobro si rekao R A S I P A N J E - M U N I C I J E ....
A što se tiče ovog tvoga "usiljenog marša od 50 kilometara", nisam ja tu bio niti sam ja tu išao, niti smo spavali u sali osnovne škole.!!! Exclamation Rolling Eyes

Arrow I za kraj Arrow ŠEPA evo ti jedan Arrow + za tvoj "usiljeni marš od 50 kilometara" te ti reputaciju podižem sa Arrow 8 na Arrow 9.!!! Smile Very Happy
Na vrh Go down
šepa
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
šepa

M(j)esto ZENICA

KomentarNaslov komentara: Melje   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime13.07.12 19:14

Vojnik Graničar (citat):
Citat :

Čitam ovo i iako smo gađali na istom poligonu ne sječam se kako su se brojali pogodci.
Mi smo na Radvanju gađali i mete koje padaju kad ih pogodiš, te se povremeno pojavljuju i nestaju kao vojnik (silueta).
Posebna priča je bilo noćno gađanje, e to je bilo rasipanje municije.
Sječam se da je bilo užasno hladno, decembar u Mariboru, dok smo u podnožju strelišta čekali na red, posmrzavali smo se tako da je por.
Šokec u jednom momentu naredio da trčimo lagano u krug jer nismo mogli rukovati sa oružjem od hladnoće.
Mete za noćno gađanje su takođe siluete koje mala svjetlost povremeno obasja kao plamen iz cijevi, kao da pucaju, tada treba reagovati i brzo nanišaniti, ali malo koja meta je pala, osim silueta mitraljesca koje budu malo duže osvjetljene jer on kao puca rafalno.
E sad zadatak za vojnika graničara, mi smo išli na vježbu tokom koje smo izveli i usiljeni marš mislim oko 50 km jer smo cijeli dan i skoro cijelu noć pješačili, sada se jednostavno ne mogu sjetiti gdje smo išli da li je to bio Ptuj ne znam, spavali smo u sali osnovne škole, pa ako si išao na taj marš zaviri malo u svoj dnevnik.

Arrow ŠEPA..!!! sunny bounce
Ovo je poligon za gađanje na kojem smo bili u mjestu Radvanje (to su ovih 5 travnjaka nanizanih jedna iznad druge).!!!
Arrow Arrow Arrow [You must be registered and logged in to see this link.] Smile Very Happy bounce
Mada na karti piše da se službeno to mjesto zove "RAZVANJE" a do poligona za gađanje vodi ulica koja se zove "STRELIŠKA CESTA"...

Arrow Arrow Arrow Ja se sjećam da dok smo mi čekali red za gađanje u podnožju poligona za gađanje bili smo gladni ajme, pojeo bi kruha staroga 10 dana samo da ga je bilo.
Tu ispod poligona za gađanje je bila jedna privatna kuća i ispred te kuće je bilo ograđeno dvorište u kojemu je bilo nekih voćaka.
Ja više nisam mogao izdržati od gladi i ušao sam u to dvorište i ubrao nekoliko tih voćaka (sada se ne mogu sjetiti što je to bilo) mada su bile zelene i neukusne ja sam ih jeo samo da zavaram glad.
Kasnje nas je vidio vlasnik tih voćaka i prijavio nas je podporučniku REXHI NAIMU ili REDŽI NAIMU da smo mu ušli u dvorište i brali u njegovu dvorištu voće.
REXHA NAIM ili REDŽA NAIM nas je odmah okupio i zabranio da više ulazimo u taj voćnjak i beremo to voće jer da će uskoro iz Maribora doći kombi sa hranom te da se malo strpimo.

Kako su se brojali pogoci kod mene, ja sam to dobro zapamtio, također tko je odgovoran za brojanje pogodaka i evidentiranje svega toga, to je bio REXHA NAIM ili REDŽA NAIM, podporučnik moje II motorizovane čete u Mariboru, kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988.
Sve što je upisano da smo pogodili je izmišljeno..!!!
Ovo što spominješ noćno gađanje, to je istina, pucalo se bez veze, samo da pucaš, niti znaš ušto pucaš niti jesi li pogodio niti na kojoj je udaljenosti.
Dobro si rekao R A S I P A N J E - M U N I C I J E ....
A što se tiče ovog tvoga "usiljenog marša od 50 kilometara", nisam ja tu bio niti sam ja tu išao, niti smo spavali u sali osnovne škole.!!! Exclamation Rolling Eyes

Arrow I za kraj Arrow ŠEPA evo ti jedan Arrow + za tvoj "usiljeni marš od 50 kilometara" te ti reputaciju podižem sa Arrow 8 na Arrow 9.!!! Smile Very Happy
Spustio sam se ovom satelitskom snimkom od Radvanja do Melja, i zamisli naša pista se sada zove "Trg izgnancov" ili Izbjeglički trg", mogu si misliti ćemu je kasarna služila tokom ovih "naših ratova"

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime25.08.12 8:08

Citat :

CXFAN...!!!
Nikako da mi odgovoriš što se nalazi u objektu pod brojem 12.!!!???

cxfan (citat):
DOBRO JUTRO - ENO NIJE ME BILO NEKO VRIJEME.
u BROJU 12 NALAZI SE ILI SE JE NALAZILA PEKARA[You must be registered and logged in to see this image.]. PROSTOR JE MALO POVEČAN I MALO PRODUŽEN.
A DALI TA PEKARA SADA RADI ILI NE NEZNAM JE NEŠTO BAŠ NE MIRIŠE U POSLJEDNJE VRJEME IZ NJE.
CXFAN

Arrow Arrow Arrow CXFAN...!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Taj objekat je i bio namjenjen za prehranu, to je bila menza JNA, ili trpezarija JNA, kako hoćeš, tako da me ne čudi Rolling Eyes Suspect što su to prenamjenili za pekaru.!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Znači sad radiš u sred kasarne bez mogučnosti da nabaviš komada kruha u blizini. Smile Very Happy Rolling Eyes Wink
A nekada se tu tako dobro jelo Twisted Evil , a vrlo rijetko smo imali mogučnost da se najedemo.!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Tek kad smo otišli na karaule došli smo do dobre hrane i mogli jesti koliko nas je volja pa i uzimali iz skladišta bez znanja i dozvole... [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
nokru
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2012-09-20
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime20.09.12 20:19

Pozdrav! ovaj forum me nekako bacio u sjetu hehehe! ja sam bio u toj kasarni 87/88 septembar,prilikom dolaska boravio sam u zgradi 1 zatim u zgradi 9 pa nakraju u zgradi br 2. mene zanima dali se netko sjeća i zna nešto o jednom slovencu mislim da se preziva Orel ili tako nešto,on se skinuo u 5mj '88.bio je desetar u zgradi br 2! evo pratim ovaj forum i fakat mi budi sjećanja uh!hehehe Very Happy Smile
Na vrh Go down
Kemo Specijalac
Kemo Specijalac

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime20.09.12 22:39

Pozdrav, Nokru, i dobrodosao na forum...

bili smo ista klasa, ali druga kasarna...u Melju mi je ostao u secanju jedan ogromni vojnik, kome nisu mogli naci cipele...Smile hodao je u patikama dok mu nisu napravili cizme

Je li vasa ceta bila u oktobru 87, posle zakletve, na Pivki (zdruzena takticka vezba Jesen 87) ?
Na vrh Go down
nokru
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2012-09-20
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime21.09.12 12:41

hvala! hahaha jel to ono di smo spavali u klaustrofobičnim šatorima nas 100?? znam da sam se probudio usred noći i nisam znao di sam jer smo bili natiskani ko sardine,fakat me uhvatila panika hehehe Laughing
Na vrh Go down
Kemo Specijalac
Kemo Specijalac

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime22.09.12 1:50

jedna ceta iz Melja je bila sa nama iz (tada) Klavore na tom terenu, kao fazani...mi nismo imali sator za 100, nego vise satora po 5-6 ljudi...secam se samo da sam u svom satoru jedini ja govorio neki slovenski jezik Smile
Na vrh Go down
bubamara
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2012-10-29
DOB : 55
M(j)esto Valjevo

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime29.10.12 17:35

pozdrav za forumaše...ja sam bio pripadnik 2. čete...u kasarni tone tomšić...generacija septembar 87/88...inače sam iz Valjeva...vozač kamiona...Kapetan Fazlija šabanović mi je bio prvi komadnir čete,a,komandir voda je bio aktivni vodnik Kipić Zlatko....tek kasnije dolazi p.por.Redža Naim,za komandira voda...interesantan je bio susret kap.Šabanovića i Redže Naima,kad se Redža tek javio na dužnost....Kap.Šabanović,bio je jedan boem,možda više alkoholičar,nego boem..al je bio šmeker..jedini je ona na posao dolazio u civilnom odelu..kad mu se hoće,oblačio je uniformu...svi su mu sve tolerisali...inače,sva odela koja je nosio,bila su firmirana...znači,onaj stari šmeker..kaldrmaš...koga je alkohol upropastio...!..dolazi Redža,javlja se Šabanoviću na dužnost...a,ovaj ga gleda,i pita-koji si ti?..šta si ?...Redža mu se predstavlja,da je p.por..itd...ovaj ga gleda i kaže...znaš šta ja radim p.poručnicima...vako ih skidam sa Qurca...ima dosta interesantnih detalja o njima...al,eto..nekom drugom prilikom...inače,por.Šokeca,izuzetno cenim...vozio sam ga dosta puta.pričali smo o privatnim stvarima,i smatram da on i por.Milošević,iz 1. čete su imali najveću širinu...oni su vojsku doživljavali,kao nauku..Šokec je imao jedan normalan,i sređen život...u to vreme,je imao troje dece...!..on je došao u 2. četu,a,Redža je mislim otišao u minobacački vod...inače,ja sam bio u spavaonici,gde smo bili samo nas četvorica...Krašnja Igor,vodnik...Milan Timek,četni evidentičar,iz Beogradaja kao vozač...sa Krašnjom je bio haos..svako veče ga prskam dezodoransom,jer je spavao blizu mene...inače,je isto bio sasvim ok lik...on je iz Nove Gorice,slovenac...eto,samo ukratko..drugi put više...podatak,za Vijnika Graničara,da je kap.Milića žena,radila u kantini..i dal se seća,kad su došli,kao fazani,kad su se prijavljivali,ko ima položen vozački ispit....pravio se spisak...e,posle su ti sa spiska,išli kad treba da se radi nešto u auto parku...mažu gume kamiona imalinom,čiste kamioni,nose akumulatori..itd...Wink

Na vrh Go down
Kemo Specijalac
Kemo Specijalac

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime31.10.12 0:37

bubamara...dobrodosao na forum...

kao i u prethodnom slucaju, bili smo u isto vreme u istoj klasi u istom gradu u istom rodu vojske u razlicitim kasarnama

Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime02.11.12 15:32

Bubamara pozdrav! cheers

Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime02.11.12 18:39

Bubamara!!!

Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2012-10-29
DOB : 55
M(j)esto Valjevo

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime05.11.12 10:59

ima jedna zanimljiva priča,kako je kap.Šabanović ispalio Redžu....pošto se četni magacin godinama nije sređivao,najavljen je bio dolazak GIN-e,u kontrolu...i naravno,Šabanović naredi Redži,da se sredi magacin...stanje u magacinu haos..i viška..i manjka...Redža uzme par vojnika,i oni su bukvalno danima od ujutro do kasno uveče sređivali...brojali..ma,haos...!..Šabanović se ni jednom nije pojavio za to vreme..!..Dolazi inspekcija..gledaju magacin..oduševljeni...i čestitaju Šabanoviću,kako mu je sređen magacin....a,Šabanović se zahvaljuje,i kaže,jbg...trudio sam se..a,malo mi je i p.por. Redža pomogao....ovaj hteo da pukne od muke..tresao sa ko jeb...na zečica...!
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime05.11.12 15:27

Vojna hijerarhija, što češ uvijek u životu netko pokupi nečije lovorike, kao što netko maora iza nekoga počistiti govna!!!

Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2012-12-02

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime02.12.12 0:40

Vojnik Mehmedovic Senad kasarna tone tomsic 4 Ceta radio u kotlovnici
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime02.12.12 0:43

Dok ti se ne pridruži neko koga znaš, pogledaj druge postove i slobodno se pridruži gdje ti je zanimljivo. Smile
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.   Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988. - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.
Na vrh 
Stranica 2/9Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Maribor, kasarna 'Tone Tomšič' 17.09.1986 - 17.09.1987
» Karaula "ŠPIČNIK" VP 5457, granični odsjek Maribor sept. 1988.-1989.
» Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.
» Vojni orkestar VP 8164 Maribor 87/88
» Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.