zvao "Manevar 77" u kojemu sam i licno ucestvovao 14 dana, ali sam zaboravio.?
Today at 0:30
by Krajke
Ja sam dosao u kasarnu Melje u Julu 1980 god. Bio sam u granicnoj ceti, kojom je komamdovao, ako se ne varam, kap.I klase,
Sabanadzovic! Vrlo brzo sam angazovan u klubu, s obzirom da sam bio blizu 28 god. U klubu je glavni bio vojnik Novica Jovovic iz Titograda, kao i Nesa iz Beograda! U klubu su se jus muvali Mika Sakan, Mijo Radulovic i jos par, ulavnom vojnika godisnjaka! Jos dok sam bio u ceti prvih mesec dana, upoznao sam pomenutog Marinka iz Rijeke, finog decka, sa kojim sam odmah nasao zajednicki jezik! Bio je svetski prvak da iz kantine, krcate vojnicima, izvuce po pivo (Zlatorog), za nas dvojicu!
U to vreme, komandant kasarne, ili vec kako se zvao, bio je major Lukic! Fin oficir, za razliku od njegovog zamenika, Makedonca kome sam zaboravio prezime!
Posle 3 meseca, dobio sam prekomandu na kataulu Duh na Ostrem vrhu, gde sam ostao do kraja Juna 1981. Komandir karaule je bio jedan fin Slovenac Konrad Javornik! Posle kratkog vremena prilagodjavanja, proveo sam ostatak vojnog roka u divnom ambijentu, koji nikada necu zaboraviti!
Pozdrav svim starim cuvarima bivse prelepe Jugpslavije!