FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 22:04
VBČ (citat):
Sardinu s lukom. Nikad ni čuo ni jeo.
A sa jajima? Isti princip, samo izgnječiš kuvana jaja i sardinu zajedno
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 59 Đakovo
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 22:08
Imao sam priliku mnogo puta biti na raznim sajmovima i priredbama sa Almom Čatlakom. Osim njega upoznao sam se i sa Stafanom Machijem i sa još nekoliko vrhunskih ili poznatih (kod nas) kuhara. Almo je na mene ostavio najbolji dojam i kao čovjek a i kao kuhar. On je čarobnjak da iz ničega napravi savršeno jelo. Ove kuglice su jedno od njih.
_________________ In medias (t)res...
Doktor Živago voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 22:10
PORUCNIK (citat):
VBČ (citat):
Moram priznati da nisam probao sa jajima. Nekako mi se ne "podudaraju". Ako ima jaja, ne jedem sardinu
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15077 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 22:25
PORUCNIK (citat):
VBČ (citat):
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 22:33
VBČ (citat):
Gori ste od Kineza!
Mislim se nesto, ako ovo cita neko iz SZO, eto nove teorije odakle je posla korona.
PORUCNIK, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 22:34
Sunca mi, i ti bi preživljavao da si na mom mjestu. Od kako sam se oženio, naučio sam kuhati. Ako čekam da moja deblja polovica dođe sa posla, svaki dan ću jesti jučerašnje jelo ili ću jesti nešto suho. E onda kako nam se obitelj proširila, samo sam povećao količinu spremljene hrane. Ipak, sva sreća pa su u prizemlju baka i dida, pa njihov unuk tamo može dobiti i ptičjeg mlijeka, a ja se onda prikrpim - onako "o istom trošku"...
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 22:35
pera84 (citat):
VBČ (citat):
Gori ste od Kineza!
Mislim se nesto, ako ovo cita neko iz SZO, eto nove teorije odakle je posla korona.
Šišmiše još ne lovimo. Nisam shvatio njihov sistem leta i nikako da kompenziram ta nagla skretanja. Tako da njihova krila konzumiram samo kod punice/tašte...
PORUCNIK and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 22:45
Evo jedno jednostavno jelo koje možete nazvati i "lovačkim". Koristi se ono što ulovite u hladnjaku/frižideru.
Da bih opravdao naziv "gurmana", svakako da treba biti i malo mesa. Dovoljno je 2-3 kotletića, a prilog je bitniji.
Meso narežete na rezance i začinite (sol, biber - po ukusu) U tavu/tiganj možete staviti malo masnoće (ulje ili mast) tek da meso ne zagori. Propržite, ali ne prepržite i stavite sa strane. Na toj masnoći onda pržite povrće koje se nađe. Ja volim lagano propržiti crveni/crni luk narezan na kolutiće. Tek toliko da ga malo "uplašim" a da potamni i ostane sočan. Nakon toga u istu tavu ide paprika narezana na ploškice ili kolutiće. Najbolja je roga, ali ako nema - svaka je dobra. Ista stvar je i sa tikvicama koje se narežu na ploškice i proprže, i na kraju šampinjoni. Ako imate još kakvog drugog povrća - sve je dozvoljeno.
Nakon toga podijelite na "porcije" meso i svako od onog povrća. I jedan savjet - povrće možete propržiti i sve zajedno, ali onda dobijete neku "kašu" pa mi se to i nije svidjelo. Ovako - svako za sebe je puno bolje.
Osim što je jednostavna, priprema je i veoma brza. Kad se naučite, može se raditi sa dvije ili tri tave istovremeno.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 23:24
PORUCNIK (citat):
Ti si gurman... A samci jedu da prežive, a ne da uživaju, bar je kod mene taj slučaj [You must be registered and logged in to see this image.]
"Jednostavna hrana" ne mora da bude buckuris. Mislim da se ovdje vise radi o nedostatku volje da se ulozi malo napora u pripremu. I mozda filozofskim pogledima na zivot. Jbg, jaje je jaje, nije bitno kako ga pripremis. Isto tako, malo je teze i dosta skuplje kuhati samo za jedno nego za cijelu porodicu. Ali, moze se isplanirati i skuhati malo vise pa tako pripremljene obroke jesti tokom sedmice. Poznajem dosta ljudi koji tako rade iz razlicitih razloga. Bilo zbog nedostatka vremena radnim danima, bilo zbog toga sto iz zdravstvenih razloga ili sporta kojim se bave racunaju koliko cega jedu. Znam da to ovdje nije slucaj ali nije razlog da se isti model ne kopira.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.02.21 23:50
pera84 (citat):
PORUCNIK (citat):
Ti si gurman... A samci jedu da prežive, a ne da uživaju, bar je kod mene taj slučaj [You must be registered and logged in to see this image.]
"Jednostavna hrana" ne mora da bude buckuris. Mislim da se ovdje vise radi o nedostatku volje da se ulozi malo napora u pripremu. I mozda filozofskim pogledima na zivot. Jbg, jaje je jaje, nije bitno kako ga pripremis. Isto tako, malo je teze i dosta skuplje kuhati samo za jedno nego za cijelu porodicu. Ali, moze se isplanirati i skuhati malo vise pa tako pripremljene obroke jesti tokom sedmice. Poznajem dosta ljudi koji tako rade iz razlicitih razloga. Bilo zbog nedostatka vremena radnim danima, bilo zbog toga sto iz zdravstvenih razloga ili sporta kojim se bave racunaju koliko cega jedu. Znam da to ovdje nije slucaj ali nije razlog da se isti model ne kopira.
Jednom sam u frižideru imao samo jaja i konzervu sardina, pa sam probao i sviđelo mi se... Sad napravim krompir salatu, sipam sirće i dodam konzervu tunjevine ili sardina... Ne voliom ni da spremam, ni da jedem hranu. To radim zato što moram...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 0:15
Jao ljudi,
čime se sve vi trpate, kakve sardine, jaja i mast...
Za jelo treba izvojit vrijeme, ali se isplati. Naravno sve u skladu s financijskim mogućnostima. Ipak, i neka jeftina jela spravljena s ljubavlju mogu biti krajnje ukusna, a i kvalitetna.
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 2:30
VBČ (citat):
Jao ljudi,
Za jelo treba izvojit vrijeme, ali se isplati. Naravno sve u skladu s financijskim mogućnostima. Ipak, i neka jeftina jela spravljena s ljubavlju mogu biti krajnje ukusna, a i kvalitetna.
Tako priča i moj rođak, bivši oficir JNA, sad restorater u Švici. Meni je da to obavim što prije, ili da je na stolu pa da polako mecuckam dok sjedim, može i satima, dok radim nešto drugo. A i druga potreba, proistakla iz prve mi je čisto gubljenje vremena i horor mi je pomisao da tamo odem a nemam ništa za čitanje ili slično...
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 8:38
Evo da se i ja ubacim. Jaja i sardine mi ne idu nikako zajedno, no nisam probao, pa opet ne mogu ništa više o tome reći. Sa Poručnikom Nessom se slažem...naime, najbolje je jesti polako, svaki zalogaj prožvakati i da to bude onako natenane, uz neku dobru literaturu, to bi bilo idealno. I njega i samce potpuno razumijem, jer oni jedu da bi preživjeli i nemaju ni volje ni želje da rade od jela filozofiju. S druge strane, moja bolja polovica, em voli kuhati, em to izvrsno radi, a ovo što kaže Pera, to i moja žena tako...skuha malo više..jer preko radnog tjedna nema vremena. Često prati jednostavne recepte preko Youtubea, a u posljednjih nekoliko mjeseci je na meniju bosanska kuhinja, i to ne samo pite, nego i sva slana jednostavna jela. Autori su jedan bračni par koji su naši Bosanci, ali žive i rade u Austriji.
PORUCNIK and goran9030 vole ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 16:00
Citat :
I njega i samce potpuno razumijem, jer oni jedu da bi preživjeli i nemaju ni volje ni želje da rade od jela filozofiju.
Svi jedu da bi prezivjeli. To se uci u trecem osnovne. A ako si sam ne znaci da treba da predjes u vegetativno stanje.
goran9030 voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 17:49
A ima i onih koji žive da bi jeli
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 18:51
pera84 (citat):
Citat :
I njega i samce potpuno razumijem, jer oni jedu da bi preživjeli i nemaju ni volje ni želje da rade od jela filozofiju.
Svi jedu da bi prezivjeli. To se uci u trecem osnovne. A ako si sam ne znaci da treba da predjes u vegetativno stanje.
Ma jel' bi ti to od naših Poručnika i Doktora napravio Vegetu? Ja sam mislio da se ona drugačije proizvodi. Eto, opasno je biti samac (ili oženjen) i vegetirati
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 19:02
VBČ (citat):
Jao ljudi,
Eh, pa opće je poznato da mi ovdje "na brdovitom Balkanu" i široj okolici jedemo sve prirodno i zdravo. Jedno od takvih jela je i mast. Nemoj mi reći da nisi nikad pojeo onako pozamašan komad kruha namazan sa domaćom "mašćom"??? Nema te paštete koja bi je zamijenila. Kad sam bio mali, baba mi je znala namazati mast i po tome posuti šećer. To ti je bio svojevrsni kolač. Ma može šećer na kruh i bez masti, ali ovako je bilo fenomenalno. I opet sam u to vrijeme bio "kao letva", visok i štrkljast. Sva si mi rebra mogao prebrojati, a stomak kao da mi se zalijepio za kičmu. Od kako pazim na to šta jedem, trbuščić mi je sve veći. Više ličim na Hogara strašnog nego na kakvo čeljade...
p.s. pokušaj zapaliti mast i ulje. Vidjet ćeš da mast gori laganim plavičastim plamenom, a ulje "pucketa" i daje crni dim. A ovo sa izdvajanjem vremena za jelo - tu se slažemo u potpunosti.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 20:06
goran9030 (citat):
VBČ (citat):
Jao ljudi,
Eh, pa opće je poznato da mi ovdje "na brdovitom Balkanu" i široj okolici jedemo sve prirodno i zdravo. Jedno od takvih jela je i mast. Nemoj mi reći da nisi nikad pojeo onako pozamašan komad kruha namazan sa domaćom "mašćom"??? Nema te paštete koja bi je zamijenila. Kad sam bio mali, baba mi je znala namazati mast i po tome posuti šećer. To ti je bio svojevrsni kolač. Ma može šećer na kruh i bez masti, ali ovako je bilo fenomenalno. I opet sam u to vrijeme bio "kao letva", visok i štrkljast. Sva si mi rebra mogao prebrojati, a stomak kao da mi se zalijepio za kičmu. Od kako pazim na to šta jedem, trbuščić mi je sve veći. Više ličim na Hogara strašnog nego na kakvo čeljade...
p.s. pokušaj zapaliti mast i ulje. Vidjet ćeš da mast gori laganim plavičastim plamenom, a ulje "pucketa" i daje crni dim. A ovo sa izdvajanjem vremena za jelo - tu se slažemo u potpunosti.
Potpuno se slažem s tobom. Mast i pašteta se ni na koji način ne mogu usporediti. Mast je fina ekološka namirnica. Naime, kad sam služio JNA u Petrinji imao prilike obici tvornicu Gavrilović i tamo mi je neki sef proizvodnje pokazao u jednom kutu bezličnu hrpu mesa. Upitah ga..što je to? On mi je odgovoro da je to smjesa za paštetu..odn.otpad od ostalih prerađevina..mast..mljevena crijeva..želatina i sl. Pa da se ne baci " PA ŠTETA"JE DA SE BACI..OD čega dolazi rijec pašteta!
PORUCNIK and goran9030 vole ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 20:35
goran9030 (citat):
Nemoj mi reći da nisi nikad pojeo onako pozamašan komad kruha namazan sa domaćom "mašćom"??? Nema te paštete koja bi je zamijenila.
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 20:48
Puno je tu i do standarda ljudi...sve sto je ekološko..znatno više kosta no obična namirnica. Ja dosta pazim sto jedem..jer puno sjedim..kruh i tijesto izbjegavam. Koristimo bučino i maslinovo ulje..kao i mast..ulje nikada. Mast volim ali se ne sjecam kad sam je mazao na kruh..sigurno nekoliko godina
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 20:53
Ima zamjenska mast na biljnoj bazi, s uprženim lukom. Jako fino!
VBČ: komentar modifikovan dana: 15.02.21 21:20; prepravljeno ukupno 1 puta
PORUCNIK voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 21:18
VBČ (citat):
goran9030 (citat):
Nemoj mi reći da nisi nikad pojeo onako pozamašan komad kruha namazan sa domaćom "mašćom"??? Nema te paštete koja bi je zamijenila.
Ne, odista nisam! A i ne planiram
Moram priznati da sam ostao bez teksta. No, ukusi su različiti i nema se tu šta dodati. Ne zamjeri ako sam nešto pogrešno napisao. Mi Slavonci smo odrasli na masti i "masnim" prerađevinama. Koristimo je od prehrane do medicine i zato možda povremeno budemo nerazumljivi drugima
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 21:20
Doktor Živago (citat):
Mast volim ali se ne sjecam kad sam je mazao na kruh..sigurno nekoliko godina
evo, ja sam danas po podne a u subotu sam iskoristio bonus da ne ručam, nego namazao (onu crvenu) mast od kobasice...
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 21:24
goran9030 (citat):
VBČ (citat):
goran9030 (citat):
Moram priznati da sam ostao bez teksta. No, ukusi su različiti i nema se tu šta dodati. Ne zamjeri ako sam nešto pogrešno napisao. Mi Slavonci smo odrasli na masti i "masnim" prerađevinama. Koristimo je od prehrane do medicine i zato možda povremeno budemo nerazumljivi drugima
Ma sve u redu.
Ne samo mast već ništa svinjsko se u mojoj obitelji (mješovita) nije jelo. Onda sam kasnije bio povezan s adventistima (mada oficijelno to nikad nisam bio). Ni oni ne jedu svinjetinu. Pa onda, supruga orijentalna kršćanka - ni ona nije jela. Tako da to nikad nije bila tema.
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.02.21 22:14
Da ti mogu dati 2 plusa dao bih..baka mi je mazala mast sa crv.papriku..i masti i šećera. I sad bih jeo ali cekam operaciju pa mi je zabranjeno
vladimir voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 16.02.21 12:14
VBČ (citat):
goran9030 (citat):
VBČ (citat):
goran9030 (citat):
Ma sve u redu.
Ne samo mast već ništa svinjsko se u mojoj obitelji (mješovita) nije jelo. Onda sam kasnije bio povezan s adventistima (mada oficijelno to nikad nisam bio). Ni oni ne jedu svinjetinu. Pa onda, supruga orijentalna kršćanka - ni ona nije jela. Tako da to nikad nije bila tema.
Primam na znanje i poštujem!!!
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 16.02.21 12:16
Doktor Živago (citat):
Da ti mogu dati 2 plusa dao bih..baka mi je mazala mast sa crv.papriku..i masti i šećera. I sad bih jeo ali cekam operaciju pa mi je zabranjeno
Ovo ti ne mogu lajkati. Kad prođe zabrana, javi se, uvijek se nađe ponešto te crvene masti...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 19.07.21 12:30
Meni prija na vrućini:
Isjeckam pera luka i posolim (mogu i krastavci, ili kombinovano)...
goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 19.07.21 13:15
To je fantastično...lagano i osvježavajuće, no ja to ne smijem jesti ( luk strogo zabranjen, a mlijeko ili jogurt ne smijem jer 7 dana ne bi izlazio iz WC-a)
PORUCNIK voli ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6774 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 29.08.21 11:18
Prženice ili Moče, već kako ko zove. Vrlo jednostavno spremiti.
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.10.21 21:54
Sad si se ipak ispraksirao?
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6774 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 14.10.21 21:59
Da, plin smanjiti i rešen problem.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 13:24
Samo mom kumu može da se desi da supa zagori.
goran9030 voli ovaj upis
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 13:40
[You must be registered and logged in to see this image.] naj jednostavnije i najbrze .92sek ili 9eur swedski sto. jednu porciju pojedes ili 10 to je ta cena. plus salata,kafa i cokoladni kolac po izboru. za one koji nikad nisu bili u swedskom restoranu kasika ne postoji jer swedi dok nisu dosli stranci nisu znali sta je to supa ili corba
goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 17:57
pera84 (citat):
Nije za one koji imaju pune dzepove nalaza i uputnica.
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 22:55
Ness, a da promijenis ti doktora?
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 23:00
pera84 (citat):
Ness, a da promijenis ti doktora?
Haha! Nalazi hormona su mi u redu, štitnjača šljaka, pa pitam doktorku zašto mi je tjelesna temperatura između 34,5 i 35,5 stepeni, ona mi reče da prestanem da je mjerim
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 23:09
Ti k'o ona baba sto se zalila doktoru da je bole krsta. Jel' kad stojis? Nije. Jel' kad sjedis? Nije. Jel' kad lezis? Nije, samo kad ih pipam. Pa koji se moj pipas!
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 23:28
A ako osjećaš da te bole rebra, onako "po sredini" i to na lijevoj i desnoj strani približno isto, svakako promjeni birtiju ili šank. Pokušaj jedno vrijeme sjediti za stolom.
PORUCNIK voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 23:29
PORUCNIK (citat):
Godinu ipo nisam jeo kajganu...
Isto kao i ja. Ne da nisam jeo kajganu..nego žumanjak ne smijem ni za živu glavu..točno godinu i pol..isto kao i ti Poručniče!
PORUCNIK voli ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za samce i druge "ljubitelje" jednostavne hrane 15.10.21 23:32