FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 14.04.15 0:12
PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):
Prilično dugo sam se hranio po studentskim menzama, a i ostalim oblicima organizirane društvene prehrane.
Hrana u JNA je bila nešto ispod tog nivoa, ipak.
Ne mogu da vjerujem... U kom studendomu je bila bolja hrana nego u JNA 1986/87. godine?
Evo kakva je danas hrana po nekim institucijama u Hrvatskoj, pa usporedite s onom u JNA. (Napomena: iz mog iskustva je hrana u studentskoj menzi prije 20-25 god. bila ista.)
Članak i opširnije: [You must be registered and logged in to see this link.]
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 14.04.15 0:22
Super! Bolje se hrane zatvorenici nego djeca u vrticu. I studenti nego saborci...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 14.04.15 0:31
Ja lepo rece da se studentima uvek ugadja. Najbolji obrok i to po ceni od 10 kuna.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 14.04.15 0:35
BEOGRAD (citat):
Ja lepo rece da se studentima uvek ugadja. Najbolji obrok i to po ceni od 10 kuna.
Preskupo. Koliko li je u Saboru?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 14.04.15 0:39
BEOGRAD (citat):
Osnovni studentski meni je 6.50 kuna.
PORUCNIK (citat):
Koliko li je u Saboru?
U Saboru je 36 kuna za zastupnike, a 26 za službenike, ako se nije nešto promijenilo. (Ima neka razlika u menzi i restoranu (to je valjda po narudžbi), u članku čak piše da je za zastupnike 22 kn.)
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Hrana 14.04.15 1:57
Max Blitz (citat):
BEOGRAD (citat):
Osnovni studentski meni je 6.50 kuna.
PORUCNIK (citat):
Koliko li je u Saboru?
U Saboru je 36 kuna za zastupnike, a 26 za službenike, ako se nije nešto promijenilo. (Ima neka razlika u menzi i restoranu (to je valjda po narudžbi), u članku čak piše da je za zastupnike 22 kn.)
Cijene su, koliko cujem preko 'rekla-kazala, priblizne nasim, s tom razlikom da je standard veci u RH, a objed za studente losiji nego u zatvorima u HR.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 14.04.15 3:34
Ovako je bilo kod mene, mada ovaj restoran nije radio "moje vreme". Mislim da je bilo mnogo manje vegetarijanskih opcija, kao i azijskih jela. Posto nisam ziveo na kampusu, obicno sam restoran koristio samo za rucak. U to vreme si mogao da dobijes whopper za manje od $1, sto je jeftinije od studentske menze.
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 20.04.15 18:21
Vidim na mjeracu temperature da prave razliku izmedju Bar.B.Q i Griling. Ja sam uvjek mislio da je to sve rostilj. U cemu je razlika?
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 20.04.15 18:32
tomerc (citat):
Vidim na mjeracu temperature da prave razliku izmedju Bar.B.Q i Griling. Ja sam uvjek mislio da je to sve rostilj. U cemu je razlika?
Amateri!
BBQ je niza temperatura i duze vrijeme, grill je jaka vatra i kratko vrijeme. Smoking je niska temperatura i (zavisno od mesa) sati i sati. Ja npr dimim curku za Thanksgiving i do 12 sati.
tomerc Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 227 ČLAN OD: : 2014-01-09
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 20.04.15 18:33
Aaaaaa OK Hvala
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Nedeljni lagani doručak oko 10 sati pre podne 20.04.15 20:26
Nedeljni lagani doručak oko 10 sati pre podne
Svinjski butić 2,5 do 3 kg bez koske, pokvaren režnjevima mesnate plečne slanine i režnjevima kačkavalja. Stavljen u kesu za pečenje pa u staklenu posudu i krčkao se dok mu zorica nije rekla dosta.
Ja doneo vruč hrskave kore hleb iz pekare, pa umakao u moču i grickao komadiće slanine i neotopljenog kačkavalja. za kraj zasladio komadom mesa da se ne kaže da nisam jeo i meso.
znam da bi bilo bolje da se ispekao krompir i prelio močom, ali ja više volim vruč hleb.
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 06.05.15 3:05
lacoš (citat):
Citat :
Em gladan,em neznam što je ponuđeno
Baki ja tradicionalno zaboravim na taj deo.
Jaja sa przenim krompirom, gore desno. Levo, meksicka verzija palacinaka sa jabukama. U centru, pilece grudi sa kackavaljem i sunkom. Rucak za $7.99. Sva sreca sve sto ne pojedes, spakuju ti da poneses kuci, tako da imas barem jos dva obroka.
Nego baki kakav je jelovnik u Lepoglavi? Vidim internet radi.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 06.05.15 13:08
Ajde silazite prošlo je, ponovo ste domaće životinje.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 06.05.15 20:27
BEOGRAD (citat):
Baki ja tradicionalno zaboravim na taj deo.
Jaja sa przenim krompirom, gore desno. Levo, meksicka verzija palacinaka sa jabukama. U centru, pilece grudi sa kackavaljem i sunkom. Rucak za $7.99. Sva sreca sve sto ne pojedes, spakuju ti da poneses kuci, tako da imas barem jos dva obroka.
Nego baki kakav je jelovnik u Lepoglavi? Vidim internet radi.
Spasih se od Lepoglave Daki,Dobio uvjetno Svđa mi se ovaj tvoj izbor,osim palačinke i jabuke.Ako je to desert,palačinke mogu ali sa čokoladom,sirom,šlagom ili pekmezom. Ja sam trenutno več par dana na Mediteranskoj hrani,ništa posebno,možda bi ona lepoglavska bila bolja a bogami i jeftinija.Za tvojih 7,99$ u Dalmaciji, nebi ništa nosio kući
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 09.05.15 16:52
Gonzo i g-đa Gica slavili godišnjicu u kafani "Ispod mosta", uz gulaš sa čokoladom ???, salatom, palačinkama, ... Čudan ukus junećeg gulaša i kelner otkrio tajni sastojak.
Ambijent je preuređeno skladište iz prve polovine 20.tog veka
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo: komentar modifikovan dana: 09.05.15 16:56; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : Zaboravio slike)
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 09.05.15 17:18
čestitam na godišnjici kolega, a gospođi još više što je toliko izdržala (šala mala), inaće danas sam se ubio sa dobrim čobancem.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 09.05.15 17:30
bojnik (citat):
čestitam na godišnjici kolega, a gospođi još više što je toliko izdržala (šala mala), inaće danas sam se ubio sa dobrim čobancem.
Radiš sa tijestom(domaći noklice),ili bez?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 09.05.15 19:38
lacoš (citat):
bojnik (citat):
Radiš sa tijestom(domaći noklice),ili bez?
Čisti bez tjestenine i noklica, inaće je to kolega koji je mađar radio, i naravno koristio mađarsku papriku i slatku i ljutu (ufffffff), meso mješano junetina, janjetina, svinjetina, teletina i svinjske nogice, dodavao pišta baći i vina na kraju, prava rapsodija za nepce, ekipa nas cca 30 siti i debeli.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 10.05.15 8:24
bojnik (citat):
Čisti bez tjestenine i noklica, inaće je to kolega koji je mađar radio, i naravno koristio mađarsku papriku i slatku i ljutu (ufffffff), meso mješano junetina, janjetina, svinjetina, teletina i svinjske nogice, dodavao pišta baći i vina na kraju, prava rapsodija za nepce, ekipa nas cca 30 siti i debeli.
Za tridesetak gladnih grla treba več malo ozbiljnija količina čobanca,a čim se ga više sprema tim je bolji.Bemti šteta što nisam bliže ,ja ga obožavam,a i nisam ga još probao na Mađarski štih.Jeo sam dosad samo na Slavonski način,tj Đakovački i Vinkovački.moja rođaka u VK sprema ga sa noklicima,i uvijek malo veču količinu tako da imam za ponjeti kući da se sladim još 2-3 dana. Nije ni taj Našički kraj na kraju svijeta
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 10.05.15 10:36
bojnik (citat):
Kolega, znam da bi i ti volio biti na tom mjestu, riječ je o lokaciji kod Osijeka. Inaće, što se mora, mora se, ako je suđeno neka bude punog stomaka, nego prazne guzice.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 12.05.15 4:43
da li je potrebno objašnjenje o tome što koja slika prikazuje?
_________________ In medias (t)res...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 13.05.15 14:56
goran9030 (citat):
da li je potrebno objašnjenje o tome što koja slika prikazuje?
Sjajni pejzazi
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 13.05.15 15:27
Ja prirodne lepoteee.. bravo druze Gorane!!
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 13.05.15 16:54
Da ne napišem obično "hvala", priložit ću jedan slavonski pejzaž. Jedina mana mu je što kad se jednom nareže na tanjur, ne traje dugo. Plane u trenu...
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 13.05.15 20:02
Gorane, slike su ti za najvišu ocjenu, dobio si plus od mene, suze su mi krenule niz obraze, takav pejzaž kako veli poručnik ostaje vjećno urezan u mojim sjećanjima, hvala ti za ovakve prekrasne slike.
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 14.05.15 11:57
Dragi moj bojniče, ti znaš da mi u Slavoniji imamo slabo pošumljenih vrleti koje treba obraditi,
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 26.05.15 1:35
Gdje ste sad mesožderi prema ovima:
Jedu samo neslano meso - oko 5 kg/dan Obitelji Anderson svaki je dan gozba - jedu dok nisu krcati, a na meso ne stavljaju ni začine. Ne uzimaju niti dodatne vitamine, piju samo vodu, a tako hrane i djecu. Na početku su još jeli proteinske namirnice poput jaja, sira i zobi te razne vrste mesa poput ribe, slanine, piletine i janjetine. No brzo su uvidjeli da im druge vrste mesa ne odgovaraju toliko koliko govedina.
Joe vjeruje kako je voće najgora moguća vrsta namirnice za ljude, a to je isprobao na svojim dječacima, koji su nakon jabuka i kupina plakali.
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 30.05.15 23:23
ISTARSKA SUPICA
Švrljajući internetom naletih na recept i setih se zime 1981/82, kada sam radio u Poreču i uveće smo sa kolegama iz HTP Riviera odlazili u lokalne krčme i pili / jeli ovu supicu
Ako volite kiselkasti ukus istarskog terana, upotrebite ga za specijalitet koji se ne može naći (možda) nigde drugde u svetu osim u Dalmaciji, a posebno Istri.
Istarska supica se pravi i konzumira SAMO u BUKELATAMA, zemljani vrč sa ili bez vinskih motiva.
Mislim da se u Splitu to zove BUKARA ako me sećanje dobro služi.
Sastoji se od kuvanog vina sa udrobljenim prepečenim hlebom i jede se uz otvorene kamine (bar sam ja to tako konzumirao te zime)
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 31.05.15 3:02
Danci imaju neku supu od starog hleba i piva. Ako nisi video negde danski restoran , nije bez razloga, jer su kao i Englezi totalni antitalenti za kuvanje. Ja sam to probao na poslovnom rucku i izblamirao se kao nikada u zivotu. Bio gladan kao pas, a hrana u restoranu sve u nekom eksperimentalnom stilu. Baki, nisam mogao dovoljno brzo da dotrcim do WC-a nego sam povratio u hodniku, pred svim gostima. Mora da sam ocajno izgledao, jer su pozvali vlasnika koji se izvinjavao do iznemoglosti i nudio da pozove hitnu pomoc.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme)