FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 02.11.15 19:25
VBČ (citat):
Trebali bi biti, ili možda su bili. Ja sam upravo s paleoprehranom prekinuo za vrijeme boravka na mediteranu, konkretno u Dalmaciji. Od bureka i peciva ne nisam mogao odbranit.
Prosječna obitelj u Dalmaciji se još uvijek doma hrani mediteranski, ali to isto je u restoranima preskupo.
Nešto se probalo s kioscima brze hrane gdje bi bile ribice i slično za pristupačniju cijenu, međutim..... nekako ne ide na taj način.
Domaći jedu doma, a turist ipak hoće restoran.
Mladi koji putuju s ruksacima jedu burek,.... a mnogi od njih imaju zlatne American kartice od roditelja, vidjeh....
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15057 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 02.11.15 19:34
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Trebali bi biti, ili možda su bili. Ja sam upravo s paleoprehranom prekinuo za vrijeme boravka na mediteranu, konkretno u Dalmaciji. Od bureka i peciva ne nisam mogao odbranit.
Prosječna obitelj u Dalmaciji se još uvijek doma hrani mediteranski, ali to isto je u restoranima preskupo.
Nešto se probalo s kioscima brze hrane gdje bi bile ribice i slično za pristupačniju cijenu, međutim..... nekako ne ide na taj način.
Mladi koji putuju s ruksacima jedu burek,.... a mnogi od njih imaju zlatne American kartice od roditelja, vidjeh....
Restorani, konkretno u Splitu, nisu dobri - bar što sam ja imao priliku vidjeti. Cijene su visoke ali jela nisu nešto ukusna. Dapače imam dojam da je u konobama bolje od "pravih" restorana. Ipak u restoranima mi se svidja što su zadržane neke ugostiteljske forme, može li se reći bonton (Umgangsform) kojih je na Zapadu sve manje. Sve manje ljudi se zna ipravno ponašati za stolom, a još manje konobara (čitaj studenata) zna pravilno poslužiti.
Takodjer nisam primjetio da domaći jedu baš mediteranski. No dobro.
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 02.11.15 19:36
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Da ne idemo s teme ali samo ovo: Iznenadio bi se koliko njih ima svoje kartice! Naravno, ako pricas o mladim turistima sa zapada.
"Mediteranska ishrana" i "dijete" se i ovdje reklamiraju ali i ja sam misljenja da je to ono od prije nekoliko desetljeca. A o restoranskim cijenama u turistickim mjestima je bezvezno i govoriti.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 02.11.15 19:43
Možete jesti šta god hoćete, koristiti ishranu "ovakvu ili onakvu" ali nabitnija je genetska predispozicija i normalno umerenost u ishrani. Marketing je čudo...kao npr. pomada što od babe pravi devojku i sl. pa tako i u zdravoj hrani što je po meni u suštini samo uzimanje para i zaglupljivanje čoveka, sa zdravom hranom se pojavilo i hiljade kojekakvih nutricionista a sve u službi lake zarade, tako da mi je sve to nekako degutantno... Volim sve da probam, a da li ću doživeti šesdesetu, sedamdesetu, vreme će pokazati a ja ovaj i ovako relativno kratak život želim da proživim sa što manje odricanja i "punih pluća" kako ne bih imao za čim da žalim. Generalno, čovek treba da jede ono što mu godi i prija.
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 02.11.15 19:57
Mikula (citat):
po meni u suštini samo uzimanje para i zaglupljivanje čoveka,
Ako je tako, 'ajmo onda svi u McDonalds. "Big Mac" ili ono sto ti spremas kod kuce je isto.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 02.11.15 20:04
pera84 (citat):
Ako je tako, 'ajmo onda svi u McDonalds. "Big Mac" ili ono sto ti spremas kod kuce je isto.
Moja kćer od 8 god. ga ne voli.
Nije joj fino.
Radije bi neki drugi sendvič i sl. ako je od vani usput....
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 02.11.15 20:06
Pametno dijete.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 02.11.15 20:13
Andjelcic lijepi, nek je dragi Bog cuva i da joj svaku srecu! Nije uspjelaa da nas obmane ni maskom za noc vjesstica, ili sta vec pokusala. Predivno, Max, sto znas za koga zivis!!!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 04.11.15 9:32
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 04.11.15 11:54
Samo ih još napuni pršutom i sirom pa onda na roštilj probao sam nedavno kod frenda,odlično je.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 04.11.15 13:15
013gonzo (citat):
Jel' kod tebe u Šabac behu one kazančine sa pasuljom tj. "pasuljijada" Odmah dolazim ....
Šabac nema pasuljijadu, ali je ima kod Purić-a u Kraljevu ali bez obzira volim da ga napravim u zemljanom loncu i normalno da ćeš doći čim nađem dobru "butkicu"
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (treći dio teme) 27.11.15 6:27
Procjenjuje se da je ove godine u USA za Dan zahvalnosti, platilo glavom oko 52000000 (slovima: pedeset i dva miliona) curki. Ovo je moj skromni doprinos.