FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)

Go down 
+17
Vojnik Graničar
mornar71
ZAGORAC
terrra
bogdan Mrdja
mirko bratuš
dojran
duci64
gerard ford
Djida
dinosaurus
AleksKs
Kuhar-Debar.
Prke
013gonzo
ercov54
lacoš
21 posters
Idi na stranicu : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next
AutorPoruka
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSun Mar 08, 2015 8:42 pm

ercov54 (citat):

[You must be registered and logged in to see this link.]

Pokusavam da se bolje organizulem oko citata,ali nesto mi kao i puno toga ne polazi za rukom,bruka:oops:Evil or Very Mad.Ali koliko mene secanje sluzi otac negde bio u Gracanici,ali isaoje po nekim terenima jer bio gradjevinac,sto sad nemora da znaci i da i momcinja iz Bituse nisu zalazili ovamo.scratch
Ne vidim tu problem sa citiranjem.Klikneš na ikonicu u gornjem desnom uglu  komentara-QUOTE- i ispod komentara pišeš.Ne razumijem gdje uzimaš nick i čin za citiranje scratch

Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSun Mar 08, 2015 9:03 pm

lacoš (citat):
ercov54 (citat):

Pokusavam da se bolje organizulem oko citata,ali nesto mi kao i puno toga ne polazi za rukom,bruka:oops:Evil or Very Mad.Ali koliko mene secanje sluzi otac negde bio u Gracanici,ali isaoje po nekim terenima jer bio gradjevinac,sto sad nemora da znaci i da i momcinja iz Bituse nisu zalazili ovamo.scratch
Ne vidim tu problem sa citiranjem.Klikneš na ikonicu u gornjem desnom uglu  komentara-QUOTE- i ispod komentara pišeš.Ne razumijem gdje uzimaš nick i čin za citiranje scratch
Mislio na neku drugu verziju,a ova poznata,ipak hvala na savetu,ali sto kazu u mojem,verovatno i u tvojem narodu-mator konj,nevredi ga uciti-.Daj nesto jos iz tvog asortimana podataku iz Bituse,ti bar imas razne veze i vezice po raznim osnovama Wink
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSun Mar 08, 2015 9:06 pm

lacoš (citat):
ercov54 (citat):

Podpukovnik
[You must be registered and logged in to see this image.]

samo levi klik ispod avatara, pa mišem do početka imena (tj. select) ja upotrebim kombinaciju tastera CTRL / C tj "copy", quote pa levi klik mišem gde hoćeš ja opet CTRL / V tj. paste gde hoćeš  bounce

ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSun Mar 08, 2015 10:38 pm

Голем Крчин (2341 m) е највисок врв на планината Крчин. Се наоѓа во северниот дел на планината, над селото Ростуше, на границата со Република Албанија. ...[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 992
ČLAN OD: : 2014-11-26
DOB : 60
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeMon Mar 09, 2015 1:50 pm

ercov54 (citat):
Голем Крчин (2341 m) е највисок врв на планината Крчин. Се наоѓа во северниот дел на планината, над селото Ростуше, на границата со Република Албанија. ...[You must be registered and logged in to see this image.]
 Ako letos uspemo da organizujemo da se nadjemo na ovo divno mesto, siguran sam da cemo naci na mnogo drveta urezana slova "PRKE".  Very Happy Very Happy Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeMon Mar 09, 2015 8:31 pm

Ako letos uspemo da organizujemo da se nadjemo na ovo divno mesto, siguran sam da cemo naci na mnogo drveta urezana slova "PRKE".  [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Obzirom da je to kod tebe i red je da napravis organizaciu,usta i nesumnjam jer tisi dobar momak,a o mestanima nemam nikad sumnju.Iako je puno vremena proslo,izmenilese generacije,ali mentalitet Bitusana nikadase nece promeniti.Neznam za vas kakvo misljenje stekli o mestanima,ali jasam pet meseci svakodnevno kontaktirao sa mestanima i mogu samo da kazem da razumniji odnos prema nama granicarima nigde nije mogao biti bolji.
Vec sam to rekao,ali od viska glava ne boli;),tu u lokalnoj prodavnici od divnog coveka trgovca prvi put probao ceten alvu,bezbroj malih pakovanja badelove zestine doneo momcima na karaulu,i sve gratis,i to ne jednom,vec uvek kad svrarimo u povratku iz Rostuse.Tako nesto nikad se na zaboravlja!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeMon Mar 09, 2015 9:52 pm

Sa mestanima smo imali prelepa iskustva..
Ne zna se kolko sam sira i mleka pojeo gore na reonu po bacilima.
Ne secam se da sam ijednom bio u selima u kafanama ua da neko ne casti vojsku pice..
Verovatno divljina u kojoj ovi ljudi zive ih je ucinila da budu brizni prema nekoga ko im je cuvao san...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeMon Mar 09, 2015 10:08 pm

Prke (citat):
Sa mestanima smo imali prelepa iskustva..
Ne zna se kolko sam sira i mleka pojeo gore na reonu po bacilima.
Ne secam se da sam ijednom bio u selima u kafanama ua da neko ne casti vojsku pice..
Verovatno divljina u kojoj ovi ljudi zive ih je ucinila da budu brizni prema nekoga ko im je cuvao san...
Upravo i to prijatelju,momci sa reona donosili sir koji dobijali na bacilima sunny .Sjajno misljenje da ljudi bili brizni prema onima ko im cuvao san,i po tome se poznaje vrednost tih istih ljudi! salutiranje
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeWed Mar 11, 2015 12:24 am

Hvala onom tko je izmislio sir to je zaista jedno remek djelo.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeWed Mar 11, 2015 12:28 am

Kuhar-Debar. (citat):
Bar toga na Zlatiboru ima u izobilju Wink
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeWed Mar 11, 2015 12:30 am

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Istina a i ruku na srce najbolji je planinski sir.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeWed Mar 11, 2015 12:43 am

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Istina a i ruku na srce najbolji je planinski sir.
I to si potpuno u pravu,a sta ima ja da ti pricam kad ti imas kulinarstvo u malom prstu,jer i da nisi kuhar po profesiji,nauciosi to kuvajuci u vojsci Wink
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeWed Mar 11, 2015 2:39 pm

Nas kuvar je bio iz Nisa, mada ruku na srce nije bog zna kako kuvao... Evo i drugi s kojima komuniciram se slazu s tim.. Namirnice su bile veoma kvalitetne, marenda odlicna, jelo koje se nosilo na teren kombinirano s sirom i jogurtom iz bacila, sve je bilo odlicno...
Iako rekao bih da je pitanje hrane u vojsci imala i individualnu stranu, eto ja na primer nisam neki izbirac, pio sam jogurt iz sudova koje su nam mestani davali i nije mi bilo nimalo neprijatno,dok sam poznavao neke granicare koji ni za sta na svetu ne bi probali Evil or Very Mad i cudili su se kako mogu...  Laughing
Ali eto i dan danas pamtim da je na terenu sve bilo veoma ukusno... rabbit
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeWed Mar 11, 2015 10:46 pm

Prke (citat):
Nas kuvar je bio iz Nisa, mada ruku na srce nije bog zna kako kuvao... Evo i drugi s kojima komuniciram se slazu s tim.. Namirnice su bile veoma kvalitetne, marenda odlicna, jelo koje se nosilo na teren kombinirano s sirom i jogurtom iz bacila, sve je bilo odlicno...
Iako rekao bih da je pitanje hrane u vojsci imala i individualnu stranu, eto ja na primer nisam neki izbirac, pio sam jogurt iz sudova koje su nam mestani davali i nije mi bilo nimalo neprijatno,dok sam poznavao neke granicare koji ni za sta na svetu ne bi probali Evil or Very Mad i cudili su se kako mogu...  Laughing
Ali eto i dan danas pamtim da je na terenu sve bilo veoma ukusno... rabbit
Kod mene,generacija ispred,bio kuvar momak iz Valjeva Jeremic Milovan.Jako dobar momak u svakom pogledu,i kao covek i kao kuvar.Doduse bioje jako tih povucen miran.I dalje ostao u tom poslu,samo sad kuva svadbarski kupus ,corbu i gulas po svadbama Very Happy ,a drugi kuvar koji ostao iza mene Jakimovski Temelko,jako pozitivan nasmejan opusten momak,a kao sto ti rece prijatelju nisam ni ja bio neki razmazen izbirac,tako da meni odgovaralo sto mamak kuvao Exclamation
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeWed Mar 11, 2015 10:49 pm

бачилото на патот кон Рудина
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 12, 2015 1:32 am

ercov54 (citat):
бачилото на патот кон Рудина
Ovdje jos uvijek ima zivota koliko se vidi.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 12, 2015 8:22 pm

Vodnik I klase
[You must be registered and logged in to see this image.] Ima zivota kako da ne.Iako u selu Bituse ostalo oko 90 stanovnika,ipak od necega mora ziveti.

Neznam jesili imao uvid uslova zivota samih mestana,verovatno sad zive nekim boljim zivotom,tad bilo jako oskudno u svakom pogledu,ali  bili jako ponosni posteni i iskreni,nesumnjam da takvi nisu i sada!sunny
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 12, 2015 8:24 pm

ercov54 (citat):
Vodnik I klase
[You must be registered and logged in to see this image.] Ima zivota kako da ne.Iako u selu Bituse ostalo oko 90 stanovnika,ipak od necega mora ziveti.

Neznam jesili imao uvid uslova zivota samih mestana,verovatno sad zive nekim boljim zivotom,tad bilo jako oskudno u svakom pogledu,ali  bili jako ponosni posteni i iskreni,nesumnjam da takvi nisu i sada!sunny
Takvi su oni i danas vjerujem da oni neznaju biti losi.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 12, 2015 8:46 pm

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Vodnik I klase

Upravo tako.Imaosam na prvom delu teme nekakav prilog od momka iz Bituse koji ilustruje mentalitet i sirokogrudo razmisljanje mladih,ali na tom postu sam zaradio - od nekog naseg "dobrodusnog" citaca istog posta.No taj gest nikako nije govorio o meni iliti o momku koji okacio taj post,vec o onom samom sto pokusao da leci svoju bolesnu dusu dajuci - Rolling Eyes
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeFri Mar 13, 2015 12:37 am

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Vodnik I klase

Upravo tako.Imaosam na prvom delu teme nekakav prilog od momka iz Bituse koji ilustruje mentalitet i sirokogrudo razmisljanje mladih,ali na tom postu sam zaradio - od nekog naseg "dobrodusnog" citaca istog posta.No taj gest nikako nije govorio o meni iliti o momku koji okacio taj post,vec o onom samom sto pokusao da leci svoju bolesnu dusu dajuci - Rolling Eyes
Druze Ercov plus da nadomjestimo taj nezasluzeni minus.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeFri Mar 13, 2015 8:07 pm

Vodnik I klase
[You must be registered and logged in to see this link.]Hvala prijatelju,ali tad mi jako smetalo.ne zbog -,vec zbog toga sto ima jos uvek jako niskih ljudi,ne u fizickom,vec u psihickom smislu;).Znam ja da ni mene,a ni ja svakog nemogu gotiviti,ali bar ne obracam paznju kao da ne postoji,totalno ignorisanje:evil:
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeFri Mar 13, 2015 8:33 pm

Pronasao sam uplatnicu kad su mi slali od kuce novac preko poste... Eh pogledajte datum 15.03.1983.. Tad sam jos bio teska "sisa" na karauli ... Tek samo nekoliko dana kako sam napustio Bitolu. Secam se da kad sam prvi put dosao, karaula mi se cinila kao u raju, u poredjenju sa kasarnom u Bitoli. Naravno tu je i broj poste u Rostuse...

[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeFri Mar 13, 2015 8:55 pm

Vodnik
[You must be registered and logged in to see this link.]Ovote sad izvadi,a vec bio zreo za golem ukor za neovlasceno odsustvovanje sa karaule:bat:
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeFri Mar 13, 2015 9:01 pm

ercov54 (citat):
Vodnik
[You must be registered and logged in to see this link.]Ovote sad izvadi,a vec bio zreo za golem ukor za neovlasceno odsustvovanje sa karaule🦇
Kapetan I klase

A to neovlasceno odsustvovanje je nesto kao kad smo po mraku obilazili kafanu u Trebistu, gde smo sa Miljevic Miletom nekoliko puta pravili dzumbus... Naravno kad smo bile teska dzombe... Pa se vracali onako "veseli" u nas dom..Dragu nam karaulu... Neovlasceno odsustvovanje... Svakako druze kapetane  drunken
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeFri Mar 13, 2015 9:10 pm

Dzinova cesma:?:
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeFri Mar 13, 2015 9:15 pm

Vodnik
[You must be registered and logged in to see this image.]I u moje vreme bilo izleta u vecernjim satima,ali dali u Trebiste ili Velebrdo nedrzi secanje,ali znam da bilo.Samo ja nisam imao prilike za takve izlete.Pet meseci bio mlad vojnik,a onih drugih pet nisam mogao od obaveza jbg Wink
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeFri Mar 13, 2015 9:21 pm

Kapetan I klase

Po mom secanju , OVO je Dzinova  cesma. Nadam se da cemo letos konacno rascistiti neke stvari.. Twisted Evil  
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSat Mar 14, 2015 9:21 pm

На сртот (1900m) - назад Меденица, долу: Битуше, Веле Брдо, св.Јован Бигорски
(photo by Стефан Пепоски)
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 101
ČLAN OD: : 2015-01-19

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSat Mar 14, 2015 10:10 pm

Prke (citat):
Pronasao sam uplatnicu kad su mi slali od kuce novac preko poste... Eh pogledajte datum 15.03.1983.. Tad sam jos bio teska "sisa" na karauli ... Tek samo nekoliko dana kako sam napustio Bitolu. Secam se da kad sam prvi put dosao, karaula mi se cinila kao u raju, u poredjenju sa kasarnom u Bitoli. Naravno tu je i broj poste u Rostuse...

Pa gde si ovo pronaso svaka cast imas veliki + za ovo  sunny
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSat Mar 14, 2015 10:15 pm

ercov54 (citat):
Vodnik
[You must be registered and logged in to see this image.]I u moje vreme bilo izleta u vecernjim satima,ali dali u Trebiste ili Velebrdo nedrzi secanje,ali znam da bilo.Samo ja nisam imao prilike za takve izlete.Pet meseci bio mlad vojnik,a onih drugih pet nisam mogao od obaveza jbg Wink
Prke ja sam isao u jedno selo desno od karaule za pivo donosio po punu transportnu vrecu za starije vojnike jer nisam ni pio ni pusio u to vreme e sad da li je Trebiste ili Velebrdo stvarno neznam
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSat Mar 14, 2015 10:29 pm

AleksKs (citat):
ercov54 (citat):
Vodnik
Prke ja sam isao u jedno selo desno od karaule za pivo donosio po punu transportnu vrecu za starije vojnike jer nisam ni pio ni pusio u to vreme e sad da li je Trebiste ili Velebrdo stvarno neznam
Rodjo moj,dalice biti desno ili levo Wink .Kolikose ja secam oba sela bila sa leve strane puta gledajuci od karaule. Very Happy
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSat Mar 14, 2015 10:59 pm

Iako su oba sela(Trebiste i Velebrdo) na levu stanu puta od karaule kad ides prema dole, na neki drugi nacin Trebiste je levo a Velebrdo desno kao na slici. Tako da obojca imte pravo.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSat Mar 14, 2015 11:03 pm

Vodnik
[You must be registered and logged in to see this image.] Sjajansi prijatelju!Nebitno ko u pravu,ali bas zeleo da te zamolim da ovako nesto skines.Bre ti umes da citas misli,a slika bas sjajna + Wink
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSun Mar 15, 2015 8:51 pm

Nasa karaula ima novi krov 
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeSun Mar 15, 2015 10:49 pm

Vodnik
[You must be registered and logged in to see this image.]Nestoti ovo prijatelju nije validno,bar kod mene nista se neda videti!
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeMon Mar 16, 2015 7:43 pm

Prke (citat):
Nasa karaula ima novi krov 
Iako nisam zagovornik ponavljati vise puta sliku,ali ovu moram. cheers Sta reci,osim da se jako obradovao kao i kad dobio prve slike karaule posle 40 godina. sunny Veliko hvala prijatelju na ovako sjajnoj slici,a sad moram da prepipam gde nasao.Ukoliko nebudem mogao uci u trag,a imam ja ovde drugara koji to pogode iz prvog pokusaja scratch ++++++++
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeMon Mar 16, 2015 9:52 pm

Lijepa je i dan danas . Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeMon Mar 16, 2015 10:29 pm

Kuhar-Debar. (citat):
Lijepa je i dan danas . Very Happy
Nama koji svoje najbolje dane tamo proveli ostaje kao jako draga uspomena sunny
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeTue Mar 17, 2015 2:45 pm

Kako stoje stvari trebalo bi da je vidimo letos samo da budemo zdravi i zivi . Davorin Novak nas kurir koji je trenutno U Kini , a inace zivi u Sloveniju,obecava 100 % da ce doci letos u Makedoniju kod mene a usput moze da uzme devetoro ( ima kombi ). Onda svi bi trebali ici na Bituse...Mozemo da se dogovorimo oko termina , kao i gde bi koga pokupio usput. Ovo je jos uvek samo NACRT PLAN ali sudeci po zelji koju ima Davorin, kao i spremnosti da ne putuje sam (bas tako mi je rekao " Samo da ne idem sam...") mozemo se dogovoriti dragi moji drugovi granicari... 
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeTue Mar 17, 2015 9:39 pm

Prke (citat):
Kako stoje stvari trebalo bi da je vidimo letos samo da budemo zdravi i zivi . Davorin Novak nas kurir koji je trenutno U Kini , a inace zivi u Sloveniju,obecava 100 % da ce doci letos u Makedoniju kod mene a usput moze da uzme devetoro ( ima kombi ). Onda svi bi trebali ici na Bituse...Mozemo da se dogovorimo oko termina , kao i gde bi koga pokupio usput. Ovo je jos uvek samo NACRT PLAN ali sudeci po zelji koju ima Davorin, kao i spremnosti da ne putuje sam (bas tako mi je rekao " Samo da ne idem sam...") mozemo se dogovoriti dragi moji drugovi granicari... 
Veoma lepa ideja ali kao sto i sam kazes ako bog da ja sam za  salutiranje Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeTue Mar 17, 2015 10:09 pm

AleksKs (citat):
Prke (citat):
Veoma lepa ideja ali kao sto i sam kazes ako bog da ja sam za  salutiranje Very Happy
Obzirom da Novak menja ne drzave vec kontinente,malomi to jako nerealno,ali aj i ja da se nekad prevarim u proceni Twisted Evil
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeTue Mar 17, 2015 10:16 pm

ercov54 (citat):
AleksKs (citat):
Prke (citat):
Obzirom da Novak menja ne drzave vec kontinente,malomi to jako nerealno,ali aj i ja da se nekad prevarim u proceni Twisted Evil
On je bio dve nedelje kuci u Sloveniji , inace radi preko nemacke firme u Shangaju, dolazi svaka dva tri meseca kuci u Sloveniji. Po njegovim recima, bice za vreme letnjeg odmora u Sloveniji pa tada ce... Arrow Nadam se. Rolling Eyes
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeWed Mar 18, 2015 2:53 am

Novak nebi bi ti trebao veci sevap od toga sto bi organizovao taj prevoz,kad bih bio tamo nebih to propustio nizasta,neka vam je sretno drugovi.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 19, 2015 12:12 pm

6 meseci na grudima... Vecito u srcu !
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 19, 2015 7:05 pm

Prke (citat):
Sta reci,10 meseci na mojim grudima bila.Ostace u secanju vreme sa njom kao najbolji period mog zivota! salutiranje
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 19, 2015 7:34 pm

на Џинова ливада - некаде на 1600 m - назад - карпите на Крчинска краста[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 19, 2015 7:44 pm

ercov54 (citat):
Prke (citat):
Sta reci,10 meseci na mojim grudima bila.Ostace u secanju vreme sa njom kao najbolji period mog zivota! salutiranje
+ ZA EMOTIVNOST....Svaka čast momci za Bitušu,skupilo se odlično društvo i zadovoljstvo je čitati vaše tekstove...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 19, 2015 8:01 pm

KONTRA ADMIRAL Sav(j)etodavni član Foruma

Služio: Prizren-izvidjač mart 87-88 
Broj komentara: 3124
REPUTACIJA: 225
Član od: 2013-10-09
[You must be registered and logged in to see this image.] Beograd

[You must be registered and logged in to see this image.]Sta reci,osim hvala sto bio samnom u startu,podrzavao savetovao pomogao da tema Bituse zazivi i opstane.
Doslisu mladji dobri momci,ali stara prijateljstva ovde ostvarena netreba zaboravljati.
Pametansi momak,znam da umes da cenis kao i ja coveka i bez fizickog poznanstva,ali na osnovu onoga sto covek ostavi pisan trag na ovim stranama++++++++ Laughing
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 19, 2015 8:06 pm

Neki nasi predeli,ili od komsija iz Zirovnice:roll:
Жировница - Куртово Ќуле - Високо Брдо - 19 октомври 2014

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitimeThu Mar 19, 2015 8:38 pm

Krcin
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
Na vrh 
Stranica 1/20Idi na stranicu : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)