FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 06.05.14 3:14
pera84 (citat):
Hooters nije bio interesantan? I propali??? Prvo, cure. To je ono sto privlaci i uvijek je privlacilo goste. Drugo, nema puno pocetnog ulaganja. Ako je bio pravi, americki enterijer, drvene klupe i stolice, zidovi lamperija, nekoliko televizora. Trece, menu je prilicno jednostavan, ne mozes zajebat przena krila, nije to "filet mignon" Jedino ako cijene nisu bile razlog.
A jbg, nije baš sve u cicama i guzicama. Nije bilo najskuplje, a ni jeftino, nego bezveze. Ne znam zašto bih išao tamo jest. Bio sam isto jedan put.
Ovdje će ljudi rađe izabrat pizzeriju ili ćevape za jeftinije proć ili bolji restoran za skuplje. Ovo je ni vrit ni mimo. Nije prošlo, mene bi čudilo da je. Za zabavu gdje su cure služe drugi lokali gdje je piće bez hrane, ne ide to skupa. Hoće ljudi u miru jest što god bilo.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 06.05.14 3:55
pera84 (citat):
BEOGRAD (citat):
Za ljutu piletinu je najbolje mesto Popeyes ali mislim da ih jos uvek nemate.
Sada ako smo vec kod te vrste piletine meni se vise svidja irska [You must be registered and logged in to see this link.]
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 06.05.14 4:01
Nema ih mnogo u "mom kraju". Jedan jedini, nekih petnaestak milja od STL.
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 06.05.14 18:14
pera84 (citat):
Cijene ili sta???
Starbucks je odustao nakon ispitivanja tržišta koje je reklo kako Hrvati ne žele ići po ulici i piti kavu. Ali zato "deru"po vodi,svaki drugi mladi se nacjeda s vodom,meni neobjašnjivo,ako popiješ sad vodu.....kako možeš biti žedan za dvije minute.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 06.05.14 22:09
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 06.05.14 22:27
Jeli uopšte ima neki vegetarijanac na forumu
guster danijel Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 06.05.14 22:51
Ovaj Vladimir pravi opasn zazubice e posla mi voda na usta .Pozdrav Vladimire.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 07.05.14 8:34
dojran (citat):
Starbucks je odustao nakon ispitivanja tržišta koje je reklo kako Hrvati ne žele ići po ulici i piti kavu.
Naravno da ne vole po ulici pit kavu kad svi imaju vremena za sjedenje na štekatima i kafenisanje. Sad kad je zatoplilo, kud ćeš ljepše, što bi inače drugo i radili. I pogled na zaista predivne djevojke koje prolaze, ma kakvi Hootersi, koga to zanima...
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 07.05.14 20:00
Pero™ (citat):
Možeš mislit
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 07.05.14 20:10
Pero™ (citat):
Mo'š mislit.Čak i oni pravi mislim da muljaju.Ali svakako bih volio vidjeti nekog vegeterijanca da kopa kanale cijeli dan na kruhu i siru.Vjerojatno je državna služba u našim zemljama idealna za šminku s vegeterijanstvom.Inače nemam ništa protiv,poznajem ih ali ni jedan ne radi fizikalu,pa na moje pitanje samo sliježu ramenima.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 11.05.14 10:24
E, da si me zvao i ja bi došao, ma da više volim janca. Tako, da znaš, kad češ sledeči put peči janca slobodno me pozovi i nemoj se ustručavati. I spremi graševino i mladog luka, da nebi imao troškova sa pivom. Ja ču ti lepo na poklon donjeti sliku od maršala.
_________________ Audaces fortuna iuvat
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 12.05.14 22:42
Pero™ (citat):
Ima Pero, ima.
Ne brini, ja sam pravi vegetarijanac.
Jedem samo travoždere i tu i tamo neku ribu.
_________________ Audaces fortuna iuvat
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 16.05.14 22:00
Manifestacije Smotra čuvara prirode grada Zagreba i 2. otvoreno natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša održat će se u subotu 17.5.2014. od 10 do 17 sati u parku Bundek. Kuhanje lovačkog gulaša počinje u 8:00, a kulturno-umjetnički program predviđen je od 11:00 sati. Najboljima će biti uručene nagrade, a od 14:30 će se podijeliti oko 3.000 porcija gulaša. 2. otvoreno natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša organiziraju Lovački savez grada Zagreba, 19 zagrebačkih lovačkih društava i 7 lovačkih društava koja provode Program zaštite divljači u Parku prirode Medvednica, uz potporu Udruge vinara Zagrebačko vinogorje, Vinske ceste grada Zagreba i vinara Zagrebačke županije.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 23.05.14 23:30
E ja volim krilca pa pivce a moze i onaj takmicarski gulas a pre bi njega
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 23.05.14 23:59
Danielu i ostalima, sada sam se setio. Ja ako pravim gulš za više ljudi, očistim luk/kapulu, nasečem na četvrtine pa ga stavim u vodu, da odstoji nekoliko sati. Ne izgubi na ukusu, ali nema toliko plakanja kad se seče. Za luk ili dva i nije to neki problem da bi se morao od močiti.
Inače gulaš je bolji ako se peče iznad prave vatre - doda ukus. ali ne možemo to svi.
A kod Pere iz USA neču da idem, da me ovako ugosti pa da ja dobijem višak kilograma, pa da za povratak plačam duplu kartu za avijon.... Šalim se Pero, rado bi otišao ali si malo daleko. Ovo što praviš izgleda baš slastno i ukusno.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 0:26
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 0:43
Molim administratore i moderatore da ovu temu uklone u 21h. I da je ponovo stave u 8h.
Vidi šta je stavio Ercov, baš motivacija da napadnem fržider i da pojedem šta ima od salame. Ne kažem da je loše, ali u ovo vreme noči....
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 0:58
Pero™ (citat):
Molim administratore i moderatore da ovu temu uklone u 21h. I da je ponovo stave u 8h.
Vidi šta je stavio Ercov, baš motivacija da napadnem fržider i da pojedem šta ima od salame. Ne kažem da je loše, ali u ovo vreme noči....
Atak na frizider,moja zanimacija u kasne sate,ako mogu,a znam da nije merilo,da se iskupim za nenamernu provokaciju sa +
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 1:50
Ercove, znam da si imao dobre namere. Stvrno izgleda super, ali ono što ja pojeden uveče se mi skoro 2x stavja u težinu.
Ako čemo se ikad sresti doneču ti domaču salamu iz Slovenije. Veruj da nije loša. Dali si nekad probao zaseku? Ni to nije loše... Naravno ako se konzumra u manjim količinama.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 5:27
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 5:56
Prva slika iz Urugvaja? Tamo je "mesozderstvo" razvijenije nego kod nas u krajevima, mada oni vise tamane junetinu. Imaju jako puno restorana u kojima je gril u centru a oko njega su stolovi sa gostima. Kada kazem gril, ja u zivotu nisam video vecu "lomacu" oko koje su u krug postavljene resetke na kojima se pece meso. Zaboravih da kazem da oni taj gril zovu asado.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 13:04
BEOGRAD (citat):
Prva slika iz Urugvaja? Zaboravih da kazem da oni taj gril zovu asado.
Grill na slici je iz Argentine.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 15:06
Pero™ (citat):
Danielu i ostalima, sada sam se setio. Ja ako pravim gulš za više ljudi, očistim luk/kapulu, nasečem na četvrtine pa ga stavim u vodu, da odstoji nekoliko sati. Ne izgubi na ukusu, ali nema toliko plakanja kad se seče. Za luk ili dva i nije to neki problem da bi se morao od močiti.
Inače gulaš je bolji ako se peče iznad prave vatre - doda ukus. ali ne možemo to svi.
A kod Pere iz USA neču da idem, da me ovako ugosti pa da ja dobijem višak kilograma, pa da za povratak plačam duplu kartu za avijon.... Šalim se Pero, rado bi otišao ali si malo daleko. Ovo što praviš izgleda baš slastno i ukusno.
Aaaaa, nema viska kilograma, imenjace! Posle klope, pravac teretana!!!
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 24.05.14 22:41
Pero™ (citat):
Ercove, znam da si imao dobre namere. Stvrno izgleda super, ali ono što ja pojeden uveče se mi skoro 2x stavja u težinu.
Ako čemo se ikad sresti doneču ti domaču salamu iz Slovenije. Veruj da nije loša. Dali si nekad probao zaseku? Ni to nije loše... Naravno ako se konzumra u manjim količinama.
Nikako nesumnjam u kvalitet bilo cega,a pogotovu salame iz Slovenije.Nekad u neka stara vremena bio sam redovan na proputovanju kroz Sloveniju za Trst,i tada ste bili puno ispred nas ostalih.A mene jako drago na mislju da se nekad sretnemo,ko zna sta i kuda nas zivot moze usmeriti
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 25.05.14 14:41
Pero pa to je specijalitet Ercovog kraja, ma ja i ti sad letos da idemo kod njega ,pa on nama prsute i ladno vince i pivce a mi njemu da pravimo gulas.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 25.05.14 22:55
Pa zovite i mene-hocu i ja da pomognem u degustaciji doticnog gulasa i naravno da upoznam druga Ercova....
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 25.05.14 23:23
Pero,Danijele i naravno Sasa,sviste sjajni momci,bilo bi mi drago da se sretnemo,a sto se tice degustacije i konzumacije to stoji.Danijel pominje vino,ali nema to "brend"kod nas.Pivo ok,a pogotovu domaca kvalitetna sljivovica kod nas je zakon,a sto se tice za prezalogajiti,e to je raznovrsno kvalitetno domace,pocevsi od raznih prsuta kobasica,sireva i kajmaka,a takodje i pecenja od mlade jagnjetine a takodje i prasetine
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 25.05.14 23:29
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 26.05.14 18:31
E moj Pero, treba uhvatiti kornjaču, nekidan kaže kolega poslije ovih kiša da je išao u puževe, kaže da se nije toliko u životu natrčao za njima. (šalamala)
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.05.14 10:31
bojnik (citat):
E moj Pero, treba uhvatiti kornjaču, nekidan kaže kolega poslije ovih kiša da je išao u puževe, kaže da se nije toliko u životu natrčao za njima. (šalamala)
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.05.14 12:29
A kod tebe Pero ima vince pa ti ponesi vince a ja cu somovinu i sarana pa riblju curbu da skuvam i pivce a ostalo ce Ercov a ti Sale ponesi Ercovu malo nafte da ima covek da sredi imanje da bi imali i za dogodine da nas saceka.Pozdrav svima
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.05.14 14:37
Dogovoreno-samo kazite koliko treba goriva-imam 300 litara da vas sve podavim. Evo ja donosim moju domacu mucenicu pride a ako treba jos nesto kazite da nabavim blagovremeno.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.05.14 14:43
sasa staza (citat):
Dogovoreno-samo kazite koliko treba goriva-imam 300 litara da vas sve podavim. Evo ja donosim moju domacu mucenicu pride a ako treba jos nesto kazite da nabavim blagovremeno.
Hrana i piće na stolu, a mene niko ni da spomene a kamoli pozove [You must be registered and logged in to see this image.]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 27.05.14 22:02
lacoš (citat):
sasa staza (citat):
Hrana i piće na stolu, a mene niko ni da spomene a kamoli pozove [You must be registered and logged in to see this image.]
Pa prijatelju ti si vek ukalkulisan u samom razmatranju planova.Ti si sastavni deo tkr inventar,a Sasa to 300 litara goriva verovatno mislis ima na pumpi,a mucenicu ja tek treba da pecem za par dana.Jes da je sad kasno,ali kad bilo vreme za tu delatnost,nekakvi drugi poslovi i problemi uzeli vreme
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.05.14 0:08
A tebe Lacose ja nisam zaboravio jer ti si moj i Ercov otkad vec drug pa ti se podrazumevas da ides s nama.Pozdrav Lacosu
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.05.14 0:26
Druze Ercov moze letos i kod mene na Dunav da se okupimo jer ja sam blizu Dunava
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.05.14 1:18
guster danijel (citat):
Druze Ercov moze letos i kod mene na Dunav da se okupimo jer ja sam blizu Dunava
Hvala na pozivu,ali od toga nema nista jer mene uzasava iole veca voda
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.05.14 7:29
A mene uzasava malo vece prasence-jer nebih sam znao sta sa njime e onda bih verovatno zvao sve vas da se okomimo na njega.
Dva losa ubise Milosa...
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.05.14 16:19
E onda se dobro Ercovu spremi kad neces kod drugoga
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme) 28.05.14 17:09
ercov54 (citat):
Hvala na pozivu,ali od toga nema nista jer mene uzasava iole veca voda
Baš šteta da te nije mornarica onda dopala, i služba na brodu, recimo graničarskom patrolnom čamcu.
Rekao bih da su ti šanse bile ovakve:
- 80% da bi izgubio strah - 20% da bi te morali skinut s broda (ili još manje)
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Samo za ljubitelje prave hrane (drugi dio teme)