FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)

Go down 
+31
gigi63
humka83
Matrix
milutins
dojran
Max Blitz
Stazio
Pero™
Boske
SekiCet
ćato2
duci64
šepa
FOSIL
Patrick
Gringo
Juan
missar
pera84
dixi
pelister1
Kemo Specijalac
tose
SherifMCloud
vladimir
Kaplar M
nerona
alexandar
purger
Vojnik Graničar
ZAGORAC
35 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
AutorPoruka
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 11:07

ZAGORAC (citat):
aleksandar obradovic (citat):
E jbg...generacijo......pa ne da sam "poderao" internet,...."ispilio" sam ga,...... ne nadjoh sta je "tandzara"....... scratch

Generacijo,pa to ti je M-48 bounce Basketball
Opaka stvar sa optikom Exclamation
To sam ja zvao puška sa kurblom lol!

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 12:35

"Vrazja" sprava generale.......ima "kurblu" al' kad zakurbla.... Exclamation

@generacijo.....jel' moze i K98 i M24 u "tandzare"....ja sam M-63.....ne znam tongue Wink
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 13:59

"Vrazja" sprava generale.......ima "kurblu" al' kad zakurbla.... Exclamation

@generacijo.....jel' moze i K98 i M24 u "tandzare"....ja sam M-63.....ne znam tongue Wink

K98 DA bounce ,To je to, M24 NE, No ne odgovara izvornoj "mauzerki" i nije po mom ukusu! No confused
Mada mi je draga cheers i ona bez optike pirat
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 14:28

Снајперска муниција 7,92 Први партизан, врсте и карактеристике:
Надзвучна Почетна брзина 730 m/s Маса зрна 12,85 g Дужина зрна 34 mm Пречник зрна 8,22 mm
Подзвучна Почетна брзина 290 m/s Маса зрна 15,6 g Дужина зрна 39,5 mm Пречник зрна 8,17 mm

Ovo je ako mislis na snajpersku pusku zastava M76............od proizvodjaca municije zavisi tezina zrna.....ima ih nekolicina..
Nisi bio "najprecizniji" ZAGORAC.... Wink

Zaboravio sam reći da sam M76 prvi put vidio 82"na Orizarju, affraid vršili smo probna gađanja,optika nije bila nešto,mogao si biti relativno precizan do 500 m Sad
Bila je jedna jedina i ista je vračena vrag bi ga znao kamo Question Question Exclamation zajedno sa čahurama,metama i dnevnikom scratch
Nisam je vidio do 90",imala je bolju optiku(mislim rusku) i imala je plastićni kundak. Idea
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 14:57

Znaci m-24 nije "tandzara".... Wink
A M-76 .....u vojsci nisam video, nismo je imali u Crnomelju..
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 16:31

Znaci m-24 nije "tandzara".... Wink
A M-76 .....u vojsci nisam video, nismo je imali u Crnomelju..

"Tanđare" su puške porodice "Mauser"(ne poluaotomatske i automatske) Arrow Wink
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 17:38

Kada sam rekao K98 i M24......mislio sam na M1924.......ne na SWS........ Wink

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 20:02

Generacijo,24 i 1924, nikako nije isto No ovu prvu(M24) mislim da proizvodi Izrael,ali nisam siguran confused
Što se tiće ove druge,to je u redu,koliko me služi sječanje sa nastave gađanja scratch bila je "trometka" Question imala je magacin za samo 3 metka! cheers To je ono što pamtim cyclops
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 20:36

Ma dobro , samo se nismo razumeli.......kad pricamo o "tandzarama", odnosno tzv karabinima, M-24 , podrazumeva M-1924, zato sam i stavio sliku......A M24, je vrsta REMINGTONA, Americkog , Odnosno Sniper Weapon System (SWS) , kao sto sam ti vec napisao..... Smile

PS.....ne ljuti se sto sam se malo salio Wink
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 20:42

Inace u vojsci sam bojevo gadjanje imao iz PM-a vec sam pisao.......Ovu nasu m-48 nisam ni video u JNA , duzile su se PAP-ovke , i automatske puske....kako ko....
Inace zanimljivo , sada sam se setio.....Kada sam bio 4.godina u Gimnaziji, imali smo BOJEVO GADJANJE, na vojnom strelistu....i to svi cela generacija.....U okviri predmeta ONO i DSZ......Tada se gadjanje izvodilo sa M-48......Joj al' je bilo polupanih obraza i noseva, pogotovo kod devojaka..... Smile
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime13.04.12 20:44

Ma dobro , samo se nismo razumeli.......kad pricamo o "tandzarama", odnosno tzv karabinima, M-24 , podrazumeva M-1924, zato sam i stavio sliku......A M24, je vrsta REMINGTONA, Americkog , Odnosno Sniper Weapon System (SWS) , kao sto sam ti vec napisao..... Smile

PS.....ne ljuti se sto sam se malo salio Wink

Kakva ljutnja,nimalo Very Happy ,znaći ameri, a ne Izrael,neznam gdje sam to "pokupio" scratch ,ali u "trometku"sam siguran, cheers to se ne zaboravlja Cool cyclops
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.04.12 19:17

Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Arrow  Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK".!!! sunny bounce

Sve je ovisilo o zdravlju i kondiciji pasa.
Po PS-u jednom mjesečno se pas vodio veterinaru u Debar na pregled.
Pošto je kurir išao jednom tjedno po poštu, obavezno je vodio i psa, pa bi i mimo PS-a navratio do veterinara.
Psi su jednom godišnje išli u Ohrid na provjeru sposobnosti i kondicije.
To je trajalo 7 dana, Arrow Arrow  Arrow tada smo naručili i nove gramofonske ploče jer u Debru nije bio neki izbor. bounce Very Happy  Smile  Laughing
Svakog tko bi došao novi na karaulu,psi su prihvačali sa suzdržanošču.Nakon par dana sve bi bilo u redu.

ArrowGraničar Zagorac,  Arrow  Arrow  Arrow ovo je svima promaklo.!!!! bounce Very Happy  Smile  Laughing
Arrow Zamima me koje ste ploče kupovali,  Arrow znam da je svatko od vas imao različite ukuse za glazbu,  Arrow ali šta si ti slušao i  Arrow šta se je na karauli naj više slušalo,  Arrow šta bi vas bacalo u trans,  Arrow koju je pjesmu "GAVRO" naj više slušao.!!! Very Happy Smile  Laughing  Basketball  Rolling Eyes  Wink
ArrowŽeim iscrpan odgovor.!!! bounce Exclamation  Wink  Twisted Evil

Slušalo se svašta,narodnjaci,rock,zabavna glazba,jednostavno,sve. Gavro je kao i mi,slušao što je sviralo,ako se nekome i nije nešto sviđalo,
pretrpio je.
Meni je najdraža bila "singl" Meri Cetinič - "U prolazu"! cheers  bounce  tongue Wink

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.04.12 22:25

Arrow Samo za  Arrow Graničara Zagorca bounce, pjesma od Meri Cetinić  Arrow  Arrow  Arrow "U prolazu".!!! Very Happy Smile  Laughing
Arrow Ovu pjesmu darujem Graničaru Zagoracu.!!!
Arrow  Da se sjeti te Arrow 1982/1983 godine i Arrow karaule "DERNAK" u Makedoniji Arrow na Jugoslovensko - Albanskoj granici.!!!

bounce Very Happy  Smile  Laughing  Twisted Evil  Rolling Eyes  Wink

Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime18.04.12 11:45

ODGOVORI ZA "NERONU":

1.Kako sam sve to popamtio?
Kad prođeš takvu obuku,pa te onda pošalju na Drenak,jednostavno nemožeš zaboraviti kolko je bilo zajebano!
Istina, bilo je i lijepih trenutaka,a njih smo si većinom stvorili sami!

2.U mojoj klasi,na Drenku,nije bilo zagrebčana,čak ni nikog iz okolice Zagreba. Interesantno,nije bilo ni nikog od "guštera",koji su došli dok sam ja bio dolje!

3.Major Jezdić je bio korektan,nije nas "davio" nićim,osim povremenih kontrola.Kad sam se razdužio sa unuformama,javio sam se po knjižicu i potpis,kulturno smo se pozdravili,uz najbolje obostrane želje u civilstvu i službi.(naoružanje i streljivo sam razdužio na karauli)
Nikad se "Jezdi"nije desilo, da se ne pozdravi sa granićarem koji odlazi,to su znali svi i zbog toga su ga cijenili.Moglo se desiti da se ne pozdravi,samo ako je bio službeno odsutan!
On i Marko Angelovski iz Velesa,bili su jedini od mojih nadređenih vrijedni spomena.
Na vrh Go down
The author of this message was banned from the forum - See the message
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime18.04.12 20:05

Naravno,"Gavro" pripada uz spomenutu dvojicu!!!
Na vrh Go down
pelister1
Džomba
Džomba
pelister1

BROJ POSTOVA: : 101
ČLAN OD: : 2011-08-02

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime19.04.12 11:22

Zagorac , cestitam ti jubilejnu 15 stranicu za temu "Karaula Drenak" . Nisam ni sanjao da ce jedna karaula podstaci toliki interes , veci i od kasarne Stip.Idemo dalje lol!

Doktor Živago voli ovaj upis

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime19.04.12 12:41

pelister1 (citat):
Zagorac , cestitam ti jubilejnu 15 stranicu za temu "Karaula Drenak" . Nisam ni sanjao da ce jedna karaula podstaci toliki interes , veci i od kasarne Stip.Idemo dalje lol!

Hvala, nije karaula Drenak bila bez razloga najbolja karaula 82" godine. cheers bounce Wink
Nisi rekao,jesi li zadovoljan odgovorom što se tiće obuke. Surprised Neutral Question
Koliko bi tek stranica bilo,da neke "papire" nisam ostavio kod "nerone" na "Debar 83" affraid Crying or Very sad
Na vrh Go down
pelister1
Džomba
Džomba
pelister1

BROJ POSTOVA: : 101
ČLAN OD: : 2011-08-02

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime19.04.12 17:34

Hvala ti za odgovor ,zadovoljan sam.A sto se tice karaule,sigurno imas sta jos pricati o dozivljanjima tamo na planini.Sigurno da je tamo zivot bio dinamicniji nego li da si ostao u kasarni u Veles.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime19.04.12 18:26

Arrow  Arrow  Arrow Mislim da se Graničar ZAGORAC ne smije opustiti nikada a nikada se nije ni opustio, on je prošao Arrow specijalnu obuku Graničnih jedinica JNA i spreman je za nove zadatke i da neprijatelja pokori na prvoj crti obrane Jugoslavije tj. na Jugoslavensko - Albanskoj granici.!! Embarassed pale  No
Arrow Samo da ga podsjetim na borbenu gotovost Arrow Arrow  Arrow Karaule "Drenak" Very Happy Smile  Laughing .!!! bounce Rolling Eyes  Wink
Arrow Prvi komentar na Arrow Arrow  Arrow Karauli "DRENAK" je ostavila moja malenkost...!!! Very Happy Smile  Laughing  bounce

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime19.04.12 20:02

Znate li,kako se izbjegavalo šišanje na karauli Drenak,osobito pred odlazak na "redovno"???
Osobito me zanima, jesu li to mogli raditi ovi glumci sa slovenskih karaula???
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime20.04.12 10:51

Citat :
Arrow Arrow Arrow ZAGORAC - KARAULA DRENAK.!!! sunny bounce

Arrow Znate li,kako se izbjegavalo šišanje na karauli Drenak,osobito pred odlazak na "redovno"??? Very Happy Smile Laughing
Arrow Osobito me zanima, jesu li to mogli raditi ovi glumci sa slovenskih karaula??? Cool Basketball bounce

Arrow Pa kod mene na Arrow Arrow Arrow karauli "Ceršak" kad bi došao brico iz Arrow Arrow Arrow Mariborskog graničnog odsjeka morali smo svi na šišanje, jedino da kojom slučajnošću odeš u Arrow Arrow Arrow Maribor u ambulantu ili tako nešto.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Uglavnom brico je na karauli ostao dok sve nije ošišao i dok se svi nisu vratili sa zasjeda No i obilaska granice No tj. terena No .!!! bounce
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime20.04.12 15:11

Citat :
ZAGORAC
Znate li,kako se izbjegavalo šišanje na karauli Drenak,.........?

Koji li je to sistem bio........objasnjavaj generacijo... Wink
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 21:20

Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Arrow Arrow Arrow ZAGORAC - KARAULA DRENAK.!!! sunny bounce

Arrow Znate li,kako se izbjegavalo šišanje na karauli Drenak,osobito pred odlazak na "redovno"??? Very Happy Smile Laughing
Arrow Osobito me zanima, jesu li to mogli raditi ovi glumci sa slovenskih karaula??? Cool Basketball bounce

Arrow Pa kod mene na Arrow Arrow Arrow karauli "Ceršak" kad bi došao brico iz Arrow Arrow Arrow Mariborskog graničnog odsjeka morali smo svi na šišanje, jedino da kojom slučajnošću odeš u Arrow Arrow Arrow Maribor u ambulantu ili tako nešto.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Uglavnom brico je na karauli ostao dok sve nije ošišao i dok se svi nisu vratili sa zasjeda No i obilaska granice No tj. terena No .!!! bounce

Postojala su dva termina kad se izbjegavalo,pred odlazak na redovno i pred skidanje,ako si uspio još i između bilo je super.
Taktika je bila,izbjegavanje odlaska u Debar kao kurir,ali i da sam išao ,lako sam se izvukao iz Debra neošišan.Uvijek si mogao reći dežurnom ili bilo kome nadređenom da ideš na šišanje kad obaviš sa psom kod veterinara,jer pas je važniji od šišanja i nije nitko tome mogao ptigovoriti.
"Brico"je na karaulu dolazio svakih 30-35 dana,uz plaćeno par rundi u "Čardaku" znao sam kad je Drenak na rasporedu,te si sredim rejon 2 do E-27,ali od 8 do 20h,pa ostanem neošišan,na Drenku gospoda iz Debra nisu baš imala neku posebnu volju za zadržavanjem,bili bi do 16h i "magla".
Gavro je "kužio",ali nije stvarao ptobleme.

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 21:37

Pa to je klasicna "krivina"...... Wink
Niste vi imali vojnika kalibra kao Split.... Wink .........to bi bilo smisljeno....... Wink
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 21:48

Niste vi imali vojnika kalibra kao Split.... Wink .........to bi bilo smisljeno....... Wink

E,moj generale,kad je trebalo mi smo bili praktićari, a po potrebi i inprovizatori. cheers Idea
Mislim da bi se Split uz neke naputke mogao prikljućiti Drenku,možda bi ga malo "proveli"kroz naš poligon i mislim da bi bio u redu. Question bom Arrow Shocked
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 22:07

Vi ste 82. bili najbolja karaula u vasoj Armijskoj oblasti ili.... Question
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 22:26

Vi ste 82. bili najbolja karaula u vasoj Armijskoj oblasti ili.... Question

Što ti misliš generacijo??? confused Question tongue
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 22:32

Pa ......ja mislim........eeeeej, sad vidim, neka je sa srecom ml.vodnice cheers cheers cheers
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 22:38

Pa ......ja mislim........eeeeej, sad vidim, neka je sa srecom ml.vodnice cheers cheers cheers

Da,izgleda da sam upravo izašao iz Bileće, tongue da me vide oni "moji" Mad križali bi se do besvjesti!!!! affraid

Doktor Živago voli ovaj upis

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 22:46

Pa ja mislim da ste bili najbolji , na nivou..........Armije... Smile
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.04.12 23:10

Pa ja mislim da ste bili najbolji , na nivou..........Armije... Smile

Rekli bi u mom kraju: "Ni tvoj vrag bedast!" bounce Laughing Idea
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.12 12:39

A sta se ocenjivalo....?.Odnosno sta je obuhvatalo rangiranje i davanje ocene najbolja karaula.....malo nam priblizi.. Smile
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.12 13:35

Arrow Mlađi vodniče ZAGORAC, čestitke na novom činu Arrow Arrow Arrow MLAĐEG VODNIKA.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Da si takav čin imao na Arrow karauli "DRENAK" pokorio bi i karaulu "Drenak", Debar, Albaniju, Gavru i Brnju sve odjednom i ne bi ti bilo premca ni kraja.!!! Very Happy Smile Laughing Twisted Evil Rolling Eyes Wink

Arrow A što kaže Arrow General potpukovnik Aleksandar Obnradović za mene, hm, hm... Suspect Cool Shocked
Arrow Bar u Arrow Arrow Arrow JNA imaš vremena za razmišljanje, Arrow vojsci svašta pada na pamet, Arrow uvijek nešto možeš isplanirati i predvidjeti, a mislim da i Zagorcu to nebi bilo teško nešto smisliti i isplanirati.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Ima jedna izreka u narodu koja bi se mogla odnositi na Zagorca pa kaže: Arrow Arrow Arrow "Mogao bi žednoga prevesti preko vode".!!! Suspect Very Happy Smile Laughing Shocked

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.12 16:21

Vojnik Graničar (citat):

Arrow Mlađi vodniče ZAGORAC, čestitke na novom činu Arrow Arrow Arrow MLAĐEG VODNIKA.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Da si takav čin imao na Arrow karauli "DRENAK" pokorio bi i karaulu "Drenak", Debar, Albaniju, Gavru i Brnju sve odjednom i ne bi ti bilo premca ni kraja.!!! Very Happy Smile Laughing Twisted Evil Rolling Eyes Wink

Arrow A što kaže Arrow General potpukovnik Aleksandar Obnradović za mene, hm, hm... Suspect Cool Shocked
Arrow Bar u Arrow Arrow Arrow JNA imaš vremena za razmišljanje, Arrow vojsci svašta pada na pamet, Arrow uvijek nešto možeš isplanirati i predvidjeti, a mislim da i Zagorcu to nebi bilo teško nešto smisliti i isplanirati.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Ima jedna izreka u narodu koja bi se mogla odnositi na Zagorca pa kaže: Arrow Arrow Arrow "Mogao bi žednoga prevesti preko vode".!!! Suspect Very Happy Smile Laughing Shocked

Mislim da bi zadnju rečenicu trebao pojasniti. Question Na što konkretno misliš? Question confused
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.12 15:39

Ja mislim da je to Split .....vise onako Wink
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.04.12 10:35

Citat :
Arrow Arrow Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK".!!! sunny bounce

Arrow Mislim da bi zadnju rečenicu trebao pojasniti. Question Na što konkretno misliš? Question confused

Arrow Mlađi Vodniče - Arrow Arrow Arrow ZAGORAC.
Arrow Sjetio sam se one tvoje rečenice koju si jednom uputio meni a glasila je ovako.!!! Rolling Eyes Embarassed No pale

Citat :
Arrow Arrow Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK".!!! sunny bounce

Arrow Primjerna vojnićino, koji ti je bio broj osnovnog naoružanja na obuci, a koji na karauli? Embarassed No pale

Arrow I jedno i drugo se može protumačiti na 100 načina.
Arrow Pa Arrow ZAGORAC, uzmi onu verziju koja ti naj više odgovara, he he he he.!!! bounce Rolling Eyes Wink

Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 26.04.12 20:44; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.04.12 13:40

Vojnik Graničar (citat):
Citat :

Arrow Mislim da bi zadnju rečenicu trebao pojasniti. Question  Na što konkretno misliš?  Question  confused  

Arrow Mlađi Vodniče - Arrow Arrow  Arrow ZAGORAC.
Arrow Sjetio sam se one tvoje rečenice koju su jednom uputio meni a glasila je ovako.!!! Rolling Eyes Embarassed  No  pale

Citat :
Arrow Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK".!!! sunny bounce

Arrow Primjerna vojnićino, koji ti je bio broj osnovnog naoružanja na obuci, a koji na karauli? Embarassed No  pale  

Arrow Pa Arrow ZAGORAC, uzmi onu verziju koja ti naj više odgovara, he he he he.!!! bounce Rolling Eyes  Wink

J.... muhe po tavanu,fakin jedan! bom Twisted Evil  Mad

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime27.04.12 15:15

ZAGORAC "di si", bre.........ne odgovori mi na pitanje;......."sta je obuhvatalo rangiranje i davanje ocene najbolja karaula"...... Smile
PS......nece brajde pobeci... Wink
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime28.04.12 8:35

Citat :
Arrow  Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA DRENAK...!!! sunny bounce

Arrow Arrow  Arrow J.... muhe po tavanu,fakin jedan!  bom  Twisted Evil  Mad    

Arrow Ehhhhhhhhhhh Suspect Rolling Eyes  Shocked
Arrow Ovaj čovjek je biciklom krenuo iz Crne Gore da bi došao u Sarajeva i rekao nešto o tome kako droga uzima živote mladih..... Basketball
Arrow On je imao naj bolju želju i volju ali kad je trebao dati intervju novinarima o tom svome pothvatu, krenulo je sve naopako... Embarassed pale  No
Arrow I onda se to nije dalo ispraviti...... Evil or Very Mad Rolling Eyes  Embarassed  pale  No

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime02.05.12 14:29

ZAGORAC "di si", bre.........ne odgovori mi na pitanje;......."sta je obuhvatalo rangiranje i davanje ocene najbolja karaula"...... Smile
PS......nece brajde pobeci... Wink

Još sam živ bounce ,malo sam u gužvi na poslu i doma study odgovor brzo slijedi! Embarassed
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime02.05.12 15:35

Karaula je dobila ime po mestu Drenak....a mesto........po cemu od ova dva.... Wink

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.12 10:14

Karaula je dobila ime po mestu Drenak....a mesto........po cemu od ova dva.... Wink

Mislim da po ovome desno,jer u okolici Drenka nisam vidio vinograda,dok je drenovine bilo dosta.Nisam se trudio naći značenje imena "Drenok".
Što se tiče ocjenjivanja:
-nastava gađanja
-rezultati bojevog gađanja
-pokazne vježbe
-sposobnosti i kondicija pasa
-poznavanje svakog dijela rejona(linijska i dubinska staza)
-poznavanje situacije u "zaleđu"karaule(potencijalna ugroženost stanovništva i matrijalnih dobara)
-kvaliteta i točnost izviješča(dnevnik)
-kvalitetna procjena borbene gotovosti,brojnog stanja,vatrene moći karaule sa Albanske strane
-poznavanje vojne infrastrukture sa Albanske strane granice(rovovi,bunkeri)
-poznavanje šifrovanog oblika komuniciranja patrola,zasjeda i rejonskih stražara sa karaulom
-psihofizićke sposobnosti
-znanje i praktićno pokazivanje sposobnosti izvedbe svega što se "apsorbiralo"tijekom obuke

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.12 11:27

Vojnik Graničar (citat):
Citat :

Arrow Mislim da bi zadnju rečenicu trebao pojasniti. Question  Na što konkretno misliš?  Question  confused  

Arrow Mlađi Vodniče - Arrow Arrow  Arrow ZAGORAC.
Arrow Sjetio sam se one tvoje rečenice koju si jednom uputio meni a glasila je ovako.!!! Rolling Eyes Embarassed  No  pale

Citat :
Arrow Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK".!!! sunny bounce

Arrow Primjerna vojnićino, koji ti je bio broj osnovnog naoružanja na obuci, a koji na karauli? Embarassed No  pale  

Arrow Pa Arrow ZAGORAC, uzmi onu verziju koja ti naj više odgovara, he he he he.!!! bounce Rolling Eyes  Wink

Koja je bila procedura kod vas prilikom odlaska na "redovno"? Kad več nečeš odgovoriti na gornje pitanje!

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.12 16:10

Citat :
ZAGORAC
.........Što se tiče ocjenjivanja:.......

Boga mi, stvarno nije mala stvar bila, biti prvi u armijskoj oblasti iz svih ovih disciplina... Smile Svaka cast ZAGORAC cheers
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.12 19:39

Citat :
Arrow  Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK"....!!! sunny bounce

Arrow Mislim da po ovome desno,jer u okolici Drenka nisam vidio vinograda,dok je drenovine bilo dosta.Nisam se trudio naći značenje imena "Drenok".
-nastava gađanja
-pokazne vježbe
-poznavanje situacije u "zaleđu"karaule(potencijalna ugroženost stanovništva i matrijalnih dobara)
-kvalitetna procjena borbene gotovosti,brojnog stanja,vatrene moći karaule sa Albanske strane
-poznavanje šifrovanog oblika komuniciranja patrola,zasjeda i rejonskih stražara sa karaulom
-znanje i praktićno pokazivanje sposobnosti izvedbe svega što se "apsorbiralo"tijekom obuke bounce 

Arrow  Arrow  Arrow MLAĐI VODNIČE ZAGORAC...!!! sunny bounce
Arrow Mislim da u ovome gornjem tekstu nešto fali.!!! Rolling Eyes Shocked  Embarassed  No  pale
Arrow Svaka kasarna i svaka karaula je to imala na prvome mjestu.. Twisted Evil
Arrow Ne mogu vjerovati da si to zaboravio scratch, a u vezi toga su te tlačili i u kasarni i na karauli svaki dan.... bounce
Arrow Urednost karaule i prostora oko karaule, čistoča naoružanja i opremne, urednost vojnika i uniforme, međuljudski odnosi na karauli, izvršavanje službenih zadataka, ophođenje prema starješinama... bounce

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime04.05.12 7:10

Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Arrow  Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK"....!!! sunny bounce

Arrow Mislim da po ovome desno,jer u okolici Drenka nisam vidio vinograda,dok je drenovine bilo dosta.Nisam se trudio naći značenje imena "Drenok".
-nastava gađanja
-pokazne vježbe
-znanje i praktićno pokazivanje sposobnosti izvedbe svega što se "apsorbiralo"tijekom obuke bounce 

Arrow  Arrow  Arrow MLAĐI VODNIČE ZAGORAC...!!! sunny bounce
Arrow Mislim da u ovome gornjem tekstu nešto fali.!!! Rolling Eyes Shocked  Embarassed  No  pale
Arrow Svaka kasarna i svaka karaula je to imala na prvome mjestu.. Twisted Evil
Arrow Ne mogu vjerovati da si to zaboravio scratch, a u vezi toga su te tlačili i u kasarni i na karauli svaki dan.... bounce
Arrow Urednost karaule i prostora oko karaule, čistoča naoružanja i opremne, urednost vojnika i uniforme, međuljudski odnosi na karauli, izvršavanje službenih zadataka, ophođenje prema starješinama... bounce

Spomenuo sam samo bitne stvari,čak je i Gavro političku nastavu održavao u najmanjoj mogučoj mjeri.
Urednost karaule i vojske se podrazumijevala kao svakodnevna normalna stvar,ako izuzmemo šišanje.
Čistoča naoružanja također,pa te su stvari onda sa nama jednostsvno "srasle",tako je onda bilo!

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime04.05.12 9:29

Zaboravio sam spomenuti odnos prema starješinama,još uvijek čekam da se javi netko od mojih pa da veli što se dogodilo kad su došli drugovi iz generalštaba. affraid
Što su drugovi potpukovnici i pukovnici doživjeli na Drenku. Twisted Evil affraid bom dotad.. silent
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime04.05.12 9:29

Zaboravio sam spomenuti odnos prema starješinama,još uvijek čekam da se javi netko od mojih pa da veli što se dogodilo kad su došli drugovi iz generalštaba. affraid
Što su drugovi potpukovnici i pukovnici doživjeli na Drenku. Twisted Evil affraid bom dotad.. silent
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime06.05.12 2:30

Citat :
Arrow VOJNIK GRANIČAR...!!! sunny bounce

Arrow Ima jedna izreka u narodu koja bi se mogla odnositi na Zagorca pa kaže:
Arrow "Mogao bi žednoga prevesti preko vode".!!! Rolling Eyes Wink
Citat :
Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK"..!! sunny bounce
Mislim da bi zadnju rečenicu trebao pojasniti. Question Na što konkretno misliš? confused Question
Arrow Pa da i ovu enigmu riješimo.!!!??? Rolling Eyes Wink
Arrow Mislim da je ova narodna izreka bila vrlo slikovito kazana.!!! Twisted Evil bounce
Arrow Sposobnost vojnika da u bilo kakvoj nepredviđenoj i zahtjevnoj situaciji kako u karauli tako i na terenu riješi problem na koji je naišao bez nečije pomoći u svoju korist... Twisted Evil Very Happy Smile Laughing
Arrow Kao Suspect "ulaziti u kuhinju i pripremati hranu bez znanja kuhara i komandira karaule", Suspect "koristiti municiju iz skladišta bez znanja komandira karaule", "izbjegavati šišanje" itd....!!! bounce
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 5 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)
Na vrh 
Stranica 5/20Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
» Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)
» Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)
» SVAŠTARA
» Priroda u mome kraju (prvi dio teme)