FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Točno,to su dimnjaci. Kraula je imala 2 spavaone,dnevni boravak,kuhinju,Gavrinu kancelariju,kotlovnicu i wc sa kupaonicom(samo tuševi) Na slici se vide otvorena vrata štale,a tu gdje ti je dimnjak,sa strane karaule su vrata skladišta hrane i opreme. Iznad štale gdje je kosi krov, to je svinjac čija je gradnja počela u ožujku 83. Dok sam ja bio na Drenku svinje nismo imali za poslije neznam.
Znaš što me još zanima.!??
Kažeš da su to dimnjaci, sad se postavlja pitanje po ovim slikama da ste na karauli imali 4 peći i 4 dimnjaka + 1 peć za konja "Brnju" u njegovoj štali.!? Ko vam je pripravljao drva za tolike peći, mislim da ste posjekli čitavu Makedoniju da se ogrijete, ha ha ha ha.!! Je li vaša karaula bila na vrhu nekoga brda, po satelitskim snimkama mi se čini da je.!!
Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 23.02.12 13:53; prepravljeno ukupno 4 puta
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 14:07
DIMNJACI SU OD 2 SPAVAONE,GAVRINE KANCELARIJE I KUHINJE.ZGRADA ŠTALE IMA SAMO DIMNJAK U SKLADIŠTU. U LIPNJU 82 BILO JE U ŠUPI PORED REXOVA BOKSA 15M DRVA,ALI SMO IH SAMO KORISTILI ZA KUHINJU. KARAULA SE GRIJALA NA LOŽIVO ULJE.KAD SAM OTIŠAO OSTALO JE POLA DRVA.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 14:19
Citat :
Graničar Zagorac.!!
DIMNJACI SU OD 2 SPAVAONE,GAVRINE KANCELARIJE I KUHINJE.ZGRADA ŠTALE IMA SAMO DIMNJAK U SKLADIŠTU. U LIPNJU 82 BILO JE U ŠUPI PORED REXOVA BOKSA 15M DRVA,ALI SMO IH SAMO KORISTILI ZA KUHINJU. KARAULA SE GRIJALA NA LOŽIVO ULJE.KAD SAM OTIŠAO OSTALO JE POLA DRVA.
Kažeš ovako: "Zgrada štale ima samo dimnjak u skladištu", sad mi reci koja je svrha bila da skladište ima dimnjak i vjerojatno peć, ko se je grijao u skladišt, ili sam ja ovu tviju izjavu krivo protumačio.!??
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 14:31
Zašto je dimnjak u skladištu? Neznam, dok sam ja bio na Drenku drvima se ložilo samo u kuhinji.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 14:35
Graničar Zagorac.!! Reci mi šta ste radili sa svinjama kad bi došao dan za odstrjel, ha ha ha ha
Kako ste to rješavali.!!????
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 14:41
Rekao sam da svinje nismo imali dok sam ja bio na karauli.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 14:47
Citat :
Graničar Zagorac.!!!
Dobro, dobro.!!! A jeste li imali gdje to meso sušiti ili šta bi ste mogli učiniti sa tim mesom, valjda si se nekada zapitao.!!??
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 14:52
Molim da se jave:Josip Bubalo,Fatmir Deari,Sibin Dunič,Hariz Đerzić,Marjan Gojak,Davor Gulam,Damir Kantolić,Nenad Kusturin,Ivan Lampert,Nikola Lalić,Momčilo Lazarević,Ljubomir Perić,Bratislav Stoiljković,Živko Sokolovski,Martin Sotenšek,Laci Šimon,Hajrudin Šabović,Ešref Šehu,Goran Vukčević i drugi.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 14:57
Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Graničar Zagorac.!!!
Dobro, dobro.!!! A jeste li imali gdje to meso sušiti ili šta bi ste mogli učiniti sa tim mesom, valjda si se nekada zapitao.!!??
Iskreno, nisam, nije mi palo na pamet.
mad-nier ne voli ovaj upis
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 17.02.12 15:06
Citat :
Graničar Zagorac.!!
Iskreno, nisam, nije mi palo na pamet.
Imaš sa moje strane jedan +... Da ti dignem reputaciju, što si se trudio odgovarati na sva moja pitanja, nastavljano drugi put, pripremi se i naoštri koplje, za danas dosta.!!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 18.02.12 18:41
Citat :
Graničar Zagorac.!!!
Bilo je konja i "KONJA",Brnja nam nije bio potreban zbog terena,drug Gavro je 24h bio na karauli a 24h ne. Brnjo je prvenstveno služio da Gavro jaše od i do karaule i autobusne stanice.
-Brnju bi doveli Albanski graničari do E-24,preuzela bi ga patrola od 3 vojnika,jedan bi prelazio graničnu liniju bos, u donjem rublju i doveo Brnju "doma"-
Danas sam se nekoliko puta sjetio ove tvoje izjave: "Bilo je konja i "KONJA" i ja bi prasnio u smijeh, ljudi oko mene bi me čudno gledali, šta mi bi od jednom!!!
Da te Zagorac još pitam, kažeš ovako: "Brnju bi doveli Albanski graničari do E-24, preuzela bi ga patrola od 3 vojnika" , sad me zanima jesu li oni od vas tražili neku uslugu, je li nekada nešto njima trabalo i kako se vršila primopredaja.!!!
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 18.02.12 18:44
Pratim vas dvojcu pažljivo i meni se čini da su se oni slatko naslađivali navedenim graničarima i njihovim gaćama Griješim ili.....
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Vojnik Graničar voli ovaj upis
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 1982/1983 18.02.12 19:06
Citat :
Purger General Armije.!!
Pratim vas dvojcu pažljivo i meni se čini da su se oni slatko naslađivali navedenim graničarima i njihovim gaćama Griješim ili.....
Ma moram da ga ispitam, ovo je meni jako zanimljivo na toj karauli, samo moram iz "Graničara Zagorca" sve izvlačiti na silu, neće da nešto napiše o svojoj "Karauli DRENAK" neki događaj, nešto smiješno, moran mu postavljati pitanja i potpitanja.!!!
A primjetio sam ja da "Purger General Armije" već nekoliko puta dolje na dnu da stalno ulaziš na stranice "MAKEDONIJA" i da nas pratiš kako se prepucavamo.!!! Treba Graničara Zagorca malo ohrabriti da se otvori, ko zna što još on zna a nije kazao a nama bio bilo zanimljivo, moram ga provuči kroz sito i rešeto pa će mo viditi što je još ostalo zanimljivo.!!!
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 18.02.12 19:39
Pratim,pratim i zanimljivo je nema što! Kako graničara zagorca ohrabriti?Hm..... ima jedan način
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 19.02.12 14:30
Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Graničar Zagorac.!!!
Bilo je konja i "KONJA",Brnja nam nije bio potreban zbog terena,drug Gavro je 24h bio na karauli a 24h ne. Brnjo je prvenstveno služio da Gavro jaše od i do karaule i autobusne stanice.
-Brnju bi doveli Albanski graničari do E-24,preuzela bi ga patrola od 3 vojnika,jedan bi prelazio graničnu liniju bos, u donjem rublju i doveo Brnju "doma"-
Danas sam se nekoliko puta sjetio ove tvoje izjave: "Bilo je konja i "KONJA" i ja bi prasnio u smijeh, ljudi oko mene bi me čudno gledali, šta mi bi od jednom!!!
Da te Zagorac još pitam, kažeš ovako: "Brnju bi doveli Albanski graničari do E-24, preuzela bi ga patrola od 3 vojnika" , sad me zanima jesu li oni od vas tražili neku uslugu, je li nekada nešto njima trabalo i kako se vršila primopredaja.!!!
Oni bi bili zadovoljni sa kutijom cigareta,a što se tiče primopredaje,njihov vojnik je držao Brnju za konopom pleteni oglavnik, naš "golač"bi ga primio,njihov pustio,malo smijanja i gestikulacije rukama i to je to.
Vojnik Graničar voli ovaj upis
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 1982/1983 19.02.12 22:09
Citat :
Graničar Zagorac.!!!
Oni bi bili zadovoljni sa kutijom cigareta,a što se tiče primopredaje,njihov vojnik je držao Brnju za konopom pleteni oglavnik, naš "golač"bi ga primio, njihov pustio,malo smijanja i gestikulacije rukama i to je to. Ha, ha, ha, ha, ha... A Graničar Zagorac, svašta od tebe, ko ovo bude čitao svašta može pomisliti, zadovoljni, njihov vojnik, golač, primio, pustio, smijanje Ha ha ha ha Ma da mi je to bilo vidjeti i kamerom snimiti dao bi sve na ovome svijetu.!!!
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 19.02.12 22:25
Graničar zagorac daj nam reci ta "pravila" oko primopredaje Brnje,skidanje u gaće i ostalo to ste nasljedili ili ste ih ti i tvoja klasa uveli
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 19.02.12 22:45
A znate li da je postojala i zastitna maska za konja......MZK-JNA...Znate li o tome nesto ;)Evo i slicice
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 07.07.13 1:36; prepravljeno ukupno 2 puta (Reason for editing : ....resize...)
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 20.02.12 8:10
purger (citat):
Graničar zagorac daj nam reci ta "pravila" oko primopredaje Brnje,skidanje u gaće i ostalo to ste nasljedili ili ste ih ti i tvoja klasa uveli
Mi smo to "nasljedili" i nije se događalo prečesto.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 1982/1983 21.02.12 15:00
Graničar Zagorac.!!!
Graničar Zagorac znaš čega sam se sjetio, to nisam imao koga pitati.!! Taj konj kako ste ga zvali "BRNJO", je li on bio obična konjina ili je bio dresiran za potrebe JNA, jer znam da su pasi u službi JNA bili dresirani, recimo za napad, obranu, da se ne plaše pucnjave itd....!? Još me zanima to da li se ikada dogodilo da je "BRNJO" dao sebi malo oduška pa dok je nosio "GAVRU" da ga je bacio tj. da je "GAVRO" prije sašao sa "BRNJE" nego se na njega popeo.!?
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.02.12 17:02
Ja ću poludit Taj konj kako ste ga zvali "BRNJO", je li on bio obična konjina ili je bio dresiran za potrebe JNA
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 1982/1983 21.02.12 17:26
Citat :
Purger General Armije..!!
Ja ću poludit.! Taj konj kako ste ga zvali "BRNJO", je li on bio obična konjina ili je bio dresiran za potrebe JNA.!
Druže Purgeru Generale Armije.!! To pitanje mi je palo na pamet kad sam vidio sliku konja i gasmaske za konja koju je postavio General potpukovnik Aleksandar Obradović.!! Na slici se vidi da konj baš i nije oduševljen kad je vidio sliku gasmaske sa desne strane.!! He he he he
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.02.12 19:20
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 22.02.12 8:03
Vojnik Graničar (citat):
Graničar Zagorac.!!!
Graničar Zagorac znaš čega sam se sjetio, to nisam imao koga pitati.!! Taj konj kako ste ga zvali "BRNJO", je li on bio obična konjina ili je bio dresiran za potrebe JNA, jer znam da su pasi u službi JNA bili dresirani, recimo za napad, obranu, da se ne plaše pucnjave itd....!? Još me zanima to da li se ikada dogodilo da je "BRNJO" dao sebi malo oduška pa dok je nosio "GAVRU" da ga je bacio tj. da je "GAVRO" prije sašao sa "BRNJE" nego se na njega popeo.!?
Brnjo je običan,normalan konj. Kakva dresura? Gavro je dobro podnosio Brnju,kao i Brnjo njega i dobro su se slagali. Usput,karaula ti je stvarno ružna.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 1982/1983 22.02.12 8:33
Citat :
Graničar Zagorac.!!
Usput,karaula ti je stvarno ružna.
Usput mi nisi ništa rekao, nisi mi ništa objasnio, kako je moja karaula ružna, po čemu je to ružna za razliku od tvoje.!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 22.02.12 10:11
Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Graničar Zagorac.!!
Usput,karaula ti je stvarno ružna.
Usput mi nisi ništa rekao, nisi mi ništa objasnio, kako je moja karaula ružna, po čemu je to ružna za razliku od tvoje.!!!
Pa,usporedi slike,karaula ti izgleda kao zatvor ili možda malo blaže,kao popravni dom.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 1982/1983 22.02.12 13:30
Citat :
Graničar zagorac.!!!
Pa,usporedi slike,karaula ti izgleda kao zatvor ili možda malo blaže,kao popravni dom.
Citat :
General potpukovnik Aleksdandar Obradović.!!!
Pa da ti kazem Splite , izgleda mocno poput nekog bunkera, za takvu namenu je i pravljena svakako.
Pa graničar Zagorac. Što da kažem, kad ste svi vi rekli svoje, svi ste u pravu.!!!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaula Drenak 1982/1983 22.02.12 13:52
Graničar Zagorac.!!!
Hajdemo dalje.!!!
Zanima me da li imaš koju sliku sa karaule "Drenak", evo baš sam se sada sjetio da nisi napisao ni koja je to bila vojna pošta.!!! Također me zanima da li ste imali na granici neko mjesto gdje ste bili u zasjedi 24 sata na dan , te jesu li vam u kontrolu dolazilu iz graničnog odsjeka u kontrolu, u karaulu, na teren, danju ili noću.!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 22.02.12 14:02
Vojnik Graničar (citat):
Graničar Zagorac.!!!
Hajdemo dalje.!!!
Zanima me da li imaš koju sliku sa karaule "Drenak", evo baš sam se sada sjetio da nisi napisao ni koja je to bila vojna pošta.!!! Također me zanima da li ste imali na granici neko mjesto gdje ste bili u zasjedi 24 sata na dan , te jesu li vam u kontrolu dolazilu iz graničnog odsjeka u kontrolu, u karaulu, na teren, danju ili noću.!!!
Što se tiče slike skener mi ne radi. Vojna pošta je bila 6052/9.Zasjednih mjesta je bilo puno, no ni na jednom nismo bili duže od 4h. Kontrole su dolazile na karaulu i teren.Noču je na teren u kontrolu išao samo Gavro.
Vojnik Graničar Pukovnik
Što se tiče slike skener mi ne radi. Vojna pošta je bila 6052/9. Zasjednih mjesta je bilo puno, no ni na jednom nismo bili duže od 4h. Kontrole su dolazile na karaulu i teren. Noču je na teren u kontrolu išao samo Gavro.
Ajde popravi skener baš me zanimaju te slike da vidim kako je to izgledalo u V.P. 6052/9 na karauli "Drenak" - 1982/1983. Je li se na kojoj slici vidi komandir karaule "Gavro" i konjičak "Brnjo".!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 24.02.12 12:58
Mudrac, znaš li možda što su značile šifre: 1-0-0, 1-1-1, 2-1-2, 2-1-1,"dva manje"?
Vojnik Graničar Pukovnik
Mudrac, znaš li možda što su značile šifre: 1-0-0, 1-1-1, 2-1-2, 2-1-1,"dva manje"?
Ako mene pitaš, ne znam .!! Podsjeća me na kladionicu, pobjeda domaćina , pobjeda gostiju , nerješeno .!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 24.02.12 13:24
Reči ču ti za posljednju: "dva manje" je značilo da si na rup-ovima stavio frekvenciju manju za dva kanala i onda Debar nije mogao prisluškivati Drenak pa je bilo onda svakakvih razgovora između patrola i karaule. O ostalim šiframa razmisli pa se sjeti ili ste preko veze komunicirali kao "kumice" na placu?
Vojnik Graničar Pukovnik
:arrow:Reči ču ti za posljednju: "dva manje" je značilo da si na rup-ovima stavio frekvenciju manju za dva kanala i onda Debar nije mogao prisluškivati Drenak pa je bilo onda svakakvih razgovora između patrola i karaule. O ostalim šiframa razmisli pa se sjeti ili ste preko veze komunicirali kao "kumice" na placu?
:arrow:I nije bilo kako ti kažeš: "prisluškivanja" između karaula, niti smo bili koa "kumice na placu".! Javljali bi ono što smo moraili i tu bi bio kraj između karaule i Mariborskog graničnog odsjeka.!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 24.02.12 13:52
Zar vi niste znali da vam je kompletna veza bila na istoj frekvenciji i da je onaj u Mariboru čuo sve što se događalo u cijelom graničnom odsjeku? Inače, mi smo frekvenciju smanjivali na donjoj strani rup-ova (kontra od tastera za prijam i odašiljanje).
Vojnik Graničar Pukovnik
Zar vi niste znali da vam je kompletna veza bila na istoj frekvenciji i da je onaj u Mariboru čuo sve što se događalo u cijelom graničnom odsjeku? Inače, mi smo frekvenciju smanjivali na donjoj strani rup-ova (kontra od tastera za prijam i odašiljanje).
Nas nikada nitko nije podučavao za rad na tim uređajima, niti smo ikada imali obuku na njima .! Sve se svodilo na to, ovo ti je možda ovo, pokušaj ovako, čak nas ni "Komandir Karaule Ceršak V.P. 5457 Spasković Radoje" nije obučavao na te uređaje, mislim da ni on nije znao sa tim rukovati.!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 24.02.12 14:37
Majko Božja,pa vi nam nebi bili dobri ni za vježbu. Što bi se dogodilo da ste imali bilo kakvo "sranje",kako i koga obavijestiti i pozvati u pomoč? Na našoj karauli svi smo znali rukovati sa svim naoružanjem i opremom!
Vojnik Graničar Pukovnik
Majko Božja,pa vi nam nebi bili dobri ni za vježbu. Što bi se dogodilo da ste imali bilo kakvo "sranje",kako i koga obavijestiti i pozvati u pomoč? Na našoj karauli svi smo znali rukovati sa svim naoružanjem i opremom!
Rukovanje sa puškama koje je karaula imala je znao svatko.!!! Kontakt sa Graničnim odsjekom Maribor je išao samo preko uređaja "M - 63", drugo se nije koristilo.!! Niti sam ja to naredio , niti sam ja to odobravao , niti se je mene pitalo , svodilo se je na onu narodnu izreku "Veži Brnju gdje Gavro kaže, pa makar nogu slomio".!!!
Vojnik Graničar Pukovnik
Točno,sve prema sposobnostima, he, he,.. Što je sa osnovnim naoružanjem?
Graniičar Zagorac, što je sa tvojim osnovnim naoružanjem na "Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983" .!!! Tj. sa kakvim ste vi to naoružanjem baratali, a koje moja karaula nije imala.!!!
Vojnik Graničar Pukovnik
Zagorac je li ikada komandir "Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983" (GAVRO ) dolazio pijan na posao, je li se opijao bar do si ti tu bio.!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 28.02.12 13:50
Vojnik Graničar (citat):
Graničar Zagorac.!!!
Zagorac je li ikada komandir "Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983" (GAVRO ) dolazio pijan na posao, je li se opijao bar do si ti tu bio.!!
Nikad ga nismo vidjeli pijanog dok sam ja bio na Drenku.Kad bih rekao drugačije bio bi lažljivac. Kad si postao "primjeran vojnik",na obuci ili granici?
Vojnik Graničar Pukovnik
Nikad ga nismo vidjeli pijanog dok sam ja bio na Drenku. Kad bih rekao drugačije bio bi lažljivac. Kad si postao "primjeran vojnik",na obuci ili granici?
Graničar Zagorac, zabrinio sam se za tebe, nikako da se nađemo na prvoj crti obrane F.B.P.N. JNA.!!! Ali dobro je živ si.!! Što se tiče "Primjeran vojnik".! Hm, hm, ja nikada u JNA nisam bio primjeran vojnik, ne samo ja nego nitko iz noje čete i karaule.!!! Nisam nikada bio ni razvodnik ni desetar.!! Ovo su postavili generali sa ovoga foruma.!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 28.02.12 17:37
Dobro,dobro, bar ste u jednoj stvari bili nama slični.
Vojnik Graničar Pukovnik
Dobro,dobro, bar ste u jednoj stvari bili nama slični.
Slični ili ne idemo dalje ima puno pitanja.!!!
Jesi li vidio kako sam ti postavio još slika sa tvoje "Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983".!!!
Zanimaju ne one sobe, je su li te sobe bila baš ovakve, sa ovakvim krevetima ili je ovo nešto preuređivano.!!!
Vidim da ima u karauli i cijevi vjerojatno od centralnoga grijanja.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 29.02.12 11:01
Vidio sam slike,sve je isto,osim što su ofarbali zidove,maknuli vojnićke krevete na kat i iskopali iz vrta rezervoar za loživo ulje. Nisu se potrudili obnoviti parket.Prostorija gdje su pločice je bila dnevni boravak. Karaula se grijala na loživo ulje i to sam več spomenuo. Od glavnog ulaza, druga vrata desno,bila je kotlovnica sa dvije peči. Radila je jedna,a druga se upotrebljavala kad bi ona koja je radila bila u kvaru,što ja ne pamtim.
Vojnik Graničar Pukovnik
Vidio sam slike,sve je isto,osim što su ofarbali zidove,maknuli vojnićke krevete na kat i iskopali iz vrta rezervoar za loživo ulje. Nisu se potrudili obnoviti parket. Prostorija gdje su pločice je bila dnevni boravak. Karaula se grijala na loživo ulje i to sam več spomenuo. Od glavnog ulaza, druga vrata desno,bila je kotlovnica sa dvije peči. Radila je jedna,a druga se upotrebljavala kad bi ona koja je radila bila u kvaru,što ja ne pamtim.
Nije mi nikako jasmo da od tvoje "Karaule Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983" pokušavaju napraviti neku turističku atrakciju a karaula, tj. sobe imaju onako prljavi i izgrebani pod.!! To mi izgleda isto kao hajde zagorac danas ćeš ručati ali nisam oprao tanjur pa jedi iz onoga nepopranoga od nekidan!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 29.02.12 11:20
Vjerojatno žele što više autentičnosti,inače znaš da Makedonija nije baš bogata. Karaula Drenak je na prekrasnom mjestu,do nje vodi asfaltirani put od prometnice Debar-Ohrid.
Vojnik Graničar Pukovnik
Vjerojatno žele što više autentičnosti,inače znaš da Makedonija nije baš bogata. Karaula Drenak je na prekrasnom mjestu,do nje vodi asfaltirani put od prometnice Debar-Ohrid.
Ha ha ha ha, kažeš žele što više autentičnosti, ha ha ha, po tvome ne bi se iznenadio ka na taj objekat karaule "Drenak" vrate i nekoga konja "Brnju" i sve to obogate sa 10- ak svinja kojih nije bilo kad si ti tu bio.!!! ha ha ha ha
A kažeš još i ovo da Makedonija nije bila baš bogata!
Pa da ti Graničar Zagorac kažem da pristupni put do sela Ceršaka do moje karaule "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek - 1988 -1989 godina, nije bio asfaltiran već makadam put pun lokava i blata, a kažu da je Slovenija bila bogata zemlja tj. republika.!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 29.02.12 11:49
Svakom prema zasluzi. Imali smo stvarno dobre uvjete na karauli, vjerojatno je to bila kompenzacija za udaljenost i teren. Svatko tko je bio na toj karauli u ono vrijeme može to potvrditi, samo što se baš ne javljaju.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)