FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 13.03.13 13:30
Klopali ste vjerojatno teletinu ispod peke,brancina na gradelama,salata od hobotnice,a jednom mjesećno za promjenu vojnički grah.Zato se Bojnik još i sad poželi mesnog nareska,jer ga se nije posluživalo kad ste bili regruti.
Mozda bi trebali otvoriti novu temu: kako je kod nas?
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 13.03.13 14:10
lacoš (citat):
Klopali ste vjerojatno teletinu ispod peke,brancina na gradelama,salata od hobotnice,a jednom mjesećno za promjenu vojnički grah.Zato se Bojnik još i sad poželi mesnog nareska,jer ga se nije posluživalo kad ste bili regruti.
Evo ti u prilogu slike iz Zadra od jučer,procvjetala voćka šljive.
Ne takvu hranu su dobijali pitomci SVS i VA koji su isli na drugu liniju.Pa posto se uzele pasulja, gulasa i sl. Oni sa nama cesto menjaju. A rekao sam da je hrana bila OK jer sam pravio poredjenje sa hranom koju sam kasnije jeo u Aleksincu.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 13.03.13 14:10
Evo da ne lomiš vrat,ili nedaj bože moraš nešto konzumirat(slika rađena uz pomoć rajnskog rizlinga).Loza se rezala u petak,a poslije je bio 8.mart,ha,ha
lacoš: komentar modifikovan dana: 13.03.13 14:50; prepravljeno ukupno 1 puta
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 13.03.13 14:49
purger: komentar modifikovan dana: 19.03.13 12:45; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : Slika uklonjenja zbog isticanja nacionalnog obilježja)
flado Gušter
BROJ POSTOVA: : 50 ČLAN OD: : 2012-10-10 Zagreb
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 19.03.13 12:52
Ovo je sa Poljanica, 2 km iznad mene, pogled na stari grad Okić, a u daljini Zagreb, Medvednica.
Stazio, nemoj me plasiti jer necu naleto doci Postavi nesto lepse, privlacnije da bi turusti dosli do CG, one moje od prosle godine su kud i kamo lepse/privlacnije
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 19.03.13 13:50
SveJug (citat):
Stazio, nemoj me plasiti jer necu naleto doci Postavi nesto lepse, privlacnije da bi turusti dosli do CG, one moje od prosle godine su kud i kamo lepse/privlacnije
To ti je zimska idila, more, jugo i ...
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 19.03.13 14:09
SveJug (citat):
pukovnik (citat):
Par brzinskih slika moje proljetno - ljetno - jesenske rezidencije.
Ako se sme znati, odakle
Novalja na otoku Pagu.
_________________ Semper Fidelis
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 19.03.13 14:28
pukovnik (citat):
Par brzinskih slika moje proljetno - ljetno - jesenske rezidencije.
Zadnja promjena: purger; uto oľu 19, 2013 12:45 pm; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Slika uklonjenja zbog isticanja nacionalnog obilježja)
Obrisano: Administrator (nema rasprave s moderatorima!!!)
_________________ Semper Fidelis
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 19.03.13 14:41
Vjetroelektrana ima sve više u zaleđu Dalmacije na vjetrovitim predjelima. Kako bi ti nazvao vjetroelektranu SveJug?
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 20.03.13 17:14
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
lacoš (citat):
Vjetroelektrane iznad Šibenika rade punom parom.
Vjetroelektrane ??? Jeli se to tako zove u juznijim krajevima ???
Vjetroelektrana ima sve više u zaleđu Dalmacije na vjetrovitim predjelima. Kako bi ti nazvao vjetroelektranu SveJug?
Ovo je prvi put da cujem ovo ime (od naroda). Pitao sam jer je meni bila totalna nova rec. Citao sam na Wikipediju za Vjetroagregat ali Wikipedija kao vikipedija. Inace ih ovde ima dosta i sve vise i vise se ide na takve opcije makar da imamo par nuklerke.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 20.03.13 17:19
Danas je prvi dan proljeća,procvjetalo cvijeće u Dalmaciji.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 21.03.13 0:33
SveJug (citat):
Ovo je prvi put da cujem ovo ime (od naroda). Pitao sam jer je meni bila totalna nova rec. Citao sam na Wikipediju za Vjetroagregat ali Wikipedija kao vikipedija. Inace ih ovde ima dosta i sve vise i vise se ide na takve opcije makar da imamo par nuklerke.
Vjetroagregat bi bio samo jedan uređaj, u najboljem slučaju samo jedan od onih stupova. Vjetroelektrana je naziv za sve skupa, to je cijelo postrojenje sa svom opremom, uređajima i svim stupovima.
Bravo! Ovo je pogled s kule Kamerlengo. Nema psa nigdje, ali ne samo sad, i puno ranije su otišli, dobro si stavio da vide ljudi kako je zimi tamo. Interesantno da puno ljudi misli da je cijelu godinu kao i ljeti...
P.S. Ovo je bilo sinoć, a kamera šeta na razna mjesta.......
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 25.03.13 13:11; prepravljeno ukupno 1 puta
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 25.03.13 8:09
Max Blitz (citat):
Bravo! Ovo je pogled s kule Kamerlengo. Nema psa nigdje, ali ne samo sad, i puno ranije su otišli, dobro si stavio da vide ljudi kako je zimi tamo. Interesantno da puno ljudi misli da je cijelu godinu kao i ljeti...
Pa zna se dobro gdje su Dalmatinci zimi-U Zagrebu.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 25.03.13 17:24
P.S. Ovo je bilo sinoć, a kamera šeta na razna mjesta.......
To sam ja za tebe stavio tvoj kraj
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme)