FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)

Go down 
+25
Stazio
Gringo
missar
purger
stari FAZAN
humka83
milutins
Nikola-lav
oficir s ruzom
dražen
duci64
ercov54
emir
šepa
miran cvilak
SveJug
Max Blitz
ćato2
alexandar
dojran
kukulje
Pero™
lacoš
ZAGORAC
Vojnik Graničar
29 posters
Idi na stranicu : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next
AutorPoruka
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 9:36

NASTAVAK S ISTOIMENE TEME: [You must be registered and logged in to see this link.]

Vojnik Graničar (citat):
ZAGORAC (citat):

Onaj dan kad je ovo slikano,jedini put smo palili vatru na rejonu.
Nismo bili na dužnosti i nismo palili da se zagrijemo.

A sad se postavlja pitanje zašto je gorila vatra.
Valjda ste ponijeli nešto da ispečete na vatri.!?
ZAGORAC (citat):

Svinjetina i salama iz skladišta hrane.

Graničarski piknik, he he he he
Tko je bio glavni kuhar na terenu ili je svatko sebi spremao marendu.
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 9:42

Vojnik Graničar (citat):
Graničarski piknik, he he he he
Tko je bio glavni kuhar na terenu ili je svatko sebi spremao marendu.

Svatko sebi,nabodenu na drveni štap.
Bili smo trojica,ja,"Vučko" i "Brale"
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Vojska jed na terenu   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 9:51

ZAGORAC (citat):
Svatko sebi,nabodenu na drveni štap.
Bili smo trojica,ja,"Vučko" i "Brale"

Ja nikada nisam vidio da je netko od mojih nosio na teren meso da bi ga pekao u graničnom pojasu.
A kad si spomenuo hranu u "graničnom pojasu" postavit ću jednu sliku koju mi je poslao Miran Cvilak slikana je kod zasjednog mjesta "Rupa".
Tiče se također hrane.!
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 9:54

Vojnik Graničar (citat):
Ja nikada nisam vidio da je netko od mojih nosio na teren meso da bi ga pekao u graničnom pojasu.
A kad si spomenuo hranu u "graničnom pojasu" postavit ću jednu sliku koju mi je poslao Miran Cvilak slikana je kod zasjednog mjesta "Rupa".
Tiče se također hrane.!

Tog smo dana utvrdili svoj pravac izvlačenja kojim bi išli ako bi se nešto desilo,a Gavro ne bi bio na karauli.

ZAGORAC: komentar modifikovan dana: 19.10.15 8:23; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Pravac izvlačenja iz karaule "Drenok"   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 10:30

ZAGORAC (citat):
Tog smo dana utvrdili svoj pravac izvlačenja kojim bi išli ako bi se nešto desilo,a Gavro ne bi bio na karauli.

Volio bi da sam i ja bio sa vama taj dan pa da smo skupa utvrđivali pravac izvlačenja, he he he he....
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 10:56

ZAGORAC (citat):

Sad mi nije jasno,toliko priće o lovu na granici a oni ponijeli salamu pig
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 11:55

lacoš (citat):
ZAGORAC (citat):

Sad mi nije jasno,toliko priće o lovu na granici a oni ponijeli salamu pig

Ja se ne sjećam da sam spominjao lov scratch .
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 12:04

Nisam mislio direktno na tebe.Pogledaj pod karaula Janković,također Makedonija što govore tvoji kolege.Shocked Shocked
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 12:39

lacoš (citat):
Nisam mislio direktno na tebe.Pogledaj pod karaula Janković,također Makedonija što govore tvoji kolege.Shocked Shocked

Bilo je i kod nas,o tome drugi put.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 20:27

Opet E-25 i Bin.
[You must be registered and logged in to see this image.]

ZAGORAC: komentar modifikovan dana: 25.10.14 20:54; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime09.09.13 22:45

Verovatno je bilo uređenost linije dogovorena međudržavnim propisima, koliko vidim i kameni i oznake su drugačije. Mi smo imali posečeno dosta dalje od granice, osim na jednom mestu.

Mi smo ponekiput založili neku vatricu, da se zimi pogrejemo, ali vrlo retko. Hranu nismo nosili na rejon. Dok smo imali leti duple patrole, jednom sam se dogovarao sa jednim drugim vođom patrole, da on drpi iz magacina jednu kokicu, pa da je okrenemo. Nije mu uspelo.

Ulovili nismo ništa, iako smo sanjali srnine šnicle. Jednom mi je skoro uspelo, ali su me ipak čule (i videle) dok sam stavljao metak u cev. Možda je tako i bolje.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 9:37

Pero™ (citat):
Verovatno je bilo uređenost linije dogovorena međudržavnim propisima, koliko vidim i kameni i oznake su drugačije. Mi smo imali posečeno dosta dalje od granice, osim na jednom mestu.

Mi smo ponekiput založili neku vatricu, da se zimi pogrejemo, ali vrlo retko. Hranu nismo nosili na rejon. Dok smo imali leti duple patrole, jednom sam se dogovarao sa jednim drugim vođom patrole, da on drpi iz magacina jednu kokicu, pa da je okrenemo. Nije mu uspelo.

Ulovili nismo ništa, iako smo sanjali srnine šnicle. Jednom mi je skoro uspelo, ali su me ipak čule (i videle) dok sam stavljao metak u cev. Možda je tako i bolje.

Kad se je išlo do E-27, SDO je bilo obavezno sljedovanje.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 9:44

Jeste li dobivali bolji SDO od nas drugih ili je bilo isto.

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:00

lacoš (citat):
Jeste li dobivali bolji SDO od nas drugih ili je bilo isto.

Mislim da su bile tri vrste SDO-a, imali smo mogućnost da iz kutije gdje je kupus i ovčetina tu konzervu zamijenimo sa goveđim gulašem
iz druge kutije.
To sam najčešće radio, mijenjao sam i konzervu sa sardinama sa onom sa skušom.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:09

Znači ništa bolje hrane(SDO) za oči i uši domovine Very Happy
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:11

lacoš (citat):
Znači ništa bolje hrane(SDO) za oči i uši domovine Very Happy

Kako ne,pa mogučnost biranja je rješavala sve probleme cheers .
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:15

Što je bilo kad se probralo ono bolje,nova naruđba ili?

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:25

lacoš (citat):
Što je bilo kad se probralo ono bolje,nova naruđba ili?

SDO je dolazio sa redovnim sljedovanjem namirnica tako da je bilo uvijek "materijala".
Kuhar je koristio mogućnost naručivanja boljeg,koliko je bio u mogućnosti.
Mora se priznati da što se toga tiče,nismo oskudijevali.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:35

Izgleda da smo mi zbog vas sljedovali samo kupus i ovčetinu Laughing,mi nismo mogli birati,jedino između sebe.Čak nam se i služenje poklapa,ja od oktobra 1981 do decembra 1982 i ista Skopska oblast.Sad mi je jasno ko je pojeo naš grah i špagete Wink
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:43

lacoš (citat):
Izgleda da smo mi zbog vas sljedovali samo kupus i ovčetinu Laughing,mi nismo mogli birati,jedino između sebe.Čak nam se i služenje poklapa,ja od oktobra 1981 do decembra 1982 i ista Skopska oblast.Sad mi je jasno ko je pojeo naš grah i špagete Wink

Svakome po zasluzi! Laughing
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:49

Sreča da je u kantini bilo Jadro napolitanki i čokoladnog mlijeka,inače,ko zna.Izgleda da ste vi koji ste nas branili od vanjskih neprijatelja bolje prolazili od nas unutarnjih,takva mi je valjda karma.

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:54

lacoš (citat):
Sreča da je u kantini bilo Jadro napolitanki i čokoladnog mlijeka,inače,ko zna.Izgleda da ste vi koji ste nas branili od vanjskih neprijatelja bolje prolazili od nas unutarnjih,takva mi je valjda karma.

Pa,vojska koja je više od 9 mjeseci po PS-u neprekidno na borbenom zadatku,zaslužuje pristojnu ishranu. king
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 10:58

Dobro kažeš zaslužuje,neznam što sam ja bio tih 13 mjeseci te 81-82 godine u Uroševcu nego na borbenom zadatku, a hranu koju smo dobivali nebih poželio ni neprijatelju.

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 11:02

lacoš (citat):
Dobro kažeš zaslužuje,neznam što sam ja bio tih 13 mjeseci te 81-82 godine u Uroševcu nego na borbenom zadatku, a hranu koju smo dobivali nebih poželio ni neprijatelju.
Vjerojatno ti nije bilo bajno. No 
Svejedno ne vjerujem da bi se mijenjao sa mnom. Suspect
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 11:09

Neznam bi li se mjenjao,ali po pisanju tvojih kolega graničara ipak ste vi to radili kao neki normalan posao i ako ste radili dobro niko te ne dira i imaš mir.Osim toga nema vas puno,nema puno oficira,više funkcionirate kao familija.Vidiš i sam kako je bilo sa hranom.U kasarni je to puno drugačije,a još ako je oko tebe stalno neko sranje pa naje. oficiri zbog toga udare po vojsci koja ispašta.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 12:23

lacoš (citat):
Neznam bi li se mjenjao,ali po pisanju tvojih kolega graničara ipak ste vi to radili kao neki normalan posao i ako ste radili dobro niko te ne dira i imaš mir.Osim toga nema vas puno,nema puno oficira,više funkcionirate kao familija.Vidiš i sam kako je bilo sa hranom.U kasarni je to puno drugačije,a još ako je oko tebe stalno neko sranje pa naje. oficiri zbog toga udare po vojsci koja ispašta.
Nije na svakoj granici i karauli bilo isto,ako "prošečeš" svim stranicama na ovoj temi,sve će ti biti jasno.
U odnosu na 82", 83" je bila mila majka.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.13 12:28

Da slažem se,JNA je bila jedna velika lutrija,mislim na mjesto i uvjete Very Happy Sad
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 8:29

ZAGORAC (citat):

Evo i prvog pratioca,sa dalekozorom u kutiji.

Lacoš, sa njim si mogao zamijeniti kupus sa ovčetinom za mesni narezak

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 10:35

Da dobro je bilo gdje je bilo vojnika muslimanske vjere koji nisu jeli svinjetinu,takovog je bilo dobro imat za pratioca Very Happy,nekako mu đep čudno stoji,da to nije narezak Laughing
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 10:38

lacoš (citat):
Da dobro je bilo gdje je bilo vojnika muslimanske vjere koji nisu jeli svinjetinu,takovog je bilo dobro imat za pratioca Very Happy,nekako mu đep čudno stoji,da to nije narezak Laughing
Rukavice.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 10:46

Onda je valjda narezak u drugom đepu Wink
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 10:49

lacoš (citat):
Onda je valjda narezak u drugom đepu Wink

Nije,to je na početku rejona 1,nije trebalo nositi SDO, išlo se do E-23.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 11:03

Jel ti je karaula bila negdje na ovoj slici?

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 11:57

Moraš ići još prema Lukovu i Strugi,naći ćeš.(prema jugu)
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 12:39

Mislim da je onda to.

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 12:44

Da, sa kojeg si to linka skinuo?
Pokušati ću označiti granične kamene.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 12:46

O.k.,vidim u desnom čošku.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime12.09.13 12:54

Evo jedna malo šire gdje se vide brda,a druga karaula izbliza.

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 10:32

Crvenom linijom označena je šetnica druga Zagorca

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 11:47

Plava linija je dužina rejona karaule Drenak.
Ova tvoja lacoš (crvena) isto je točna jer smo mi ulazili i u rejon karaule Lakavica, što sam spomenuo na predhodnim
stranicama ove teme.

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 11:55

Mjerenjem udaljenosti na programu ispada da je dužina šetnice cca 11 km.Ne čini mi se previše.

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 12:01

lacoš (citat):
Mjerenjem udaljenosti na programu ispada da je dužina šetnice cca 11 km.Ne čini mi se previše.

Garant je puno više,patrolna staza dosta krivuda,a od karaule do E-27 je sve uzbrdo.
Vidi nadmorsku visinu karaule i E-27.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 12:23

Ovi objekti oko centralne zgrade bili su i u tvoje vrijeme ili je  to od poslije,što su te  zgrade.

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 12:35

Objekata označenih pod 1 i 2 u moje vrijeme nije bilo.
Pod brojem 3 se lijepo vidi početak patrolne staze.

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 12:45

Što ste uvijek kretali desnom patrolnom stazom?Ova čistina ispred centralno objekta je pista ili parking,dosta to veliko izgleda.Zanimljivo na drugoj strani ne vidi se nikakav objekt koji bi bio karaula Albanske vojske.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 12:55

lacoš (citat):
Što ste uvijek kretali desnom patrolnom stazom?Ova čistina ispred centralno objekta je pista ili parking,dosta to veliko izgleda.Zanimljivo na drugoj strani ne vidi se nikakav objekt koji bi bio karaula Albanske vojske.

Ta staza sa slike vodi prema E-25 i dalje na rejon 1 do E-23.
Lijevo od spoja ceste i piste vodi staza za rejon 2 do E-27,ne vidi se zbog stabala.
Jugoistočno od albanskog sela Trebište,prema granici je jedan objekat malo izdvojen,to je bila njihova karaula.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 13:10

Ovo izgleda kao neki objekt ali je srušeno.

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 13:15

Lokacija odgovara,možeš povećati? Da se vidi i dio sela,ostao mi je u sječanju njihov pristupni put.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 13:27

Pogled od tvoje strane-granice prema AL.

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime13.09.13 13:39

1.Pristupni put za karaulu
2.Staza kojom su išli prema E-23 i dalje prema rejonu naše karaule Džepište.
3.Staza kojom su išli prema E 25 i E-27.
4.U tom smjeru su imali oko 5-6 manjih bunkera.

Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme) Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)
Na vrh 
Stranica 1/20Idi na stranicu : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)
» Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)