FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 01.11.12 16:42
Ljudi se ne vole mijenjati, jer ne žele ubiti u sebi ono što misle da jesu.
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
SekiCet Džomba
BROJ POSTOVA: : 141 ČLAN OD: : 2011-10-20 CETINJE
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 01.11.12 23:50
smrt fasizmu
missar Stariji vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 735 ČLAN OD: : 2012-05-21 DOB : 71
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 02.11.12 0:13
SekiCet (citat):
smrt fasizmu
Sloboda narodu ! pozdrav
SekiCet Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 02.11.12 0:49
kako si pocrvenio misar sto je ovo
SekiCet Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 02.11.12 0:49
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 02.11.12 1:15
SekiCet (citat):
Ovo mi je poslednja prilika da nešto učinim sa karijerom u vojsci. U onoj prvoj vojnik ušo, vojnik izašo. Tu grešku neću ovde ponoviti. Ćeraću do kapetana najmanje, samo da me zdravlje posluži... pozz
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 02.11.12 14:23
missar (citat):
SekiCet (citat):
Ovo mi je poslednja prilika da nešto učinim sa karijerom u vojsci. U onoj prvoj vojnik ušo, vojnik izašo. Tu grešku neću ovde ponoviti. Ćeraću do kapetana najmanje, samo da me zdravlje posluži... pozz
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 02.11.12 15:46
Vojsko oftopičarite!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 11.11.12 23:22
tose (citat):
alo ZAGORAC gde da di ostavim podatke o crvenom MARKU
Tose , pošalji mu na PP ( privatna poruka) i ne beri gajle.. pozz
SekiCet Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 12.11.12 18:56
sto je granicari i vi ste se smrzli ka oni u granicni vod niko ne ulazi na ovaj mrcni forum
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 12.11.12 19:58
SekiCet (citat):
sto je granicari i vi ste se smrzli ka oni u granicni vod niko ne ulazi na ovaj mrcni forum
Stiglo guštera ko pleve, neka se oni malo dokazuju. Možda bi vi mogli da pošaljete nekog iz graničnog voda na zamenu. Stoji činjenica da je Zagorac nezamenjljiv, ali problem morate da rešite. Moj predlog je da to bude Duci64 , kome se to svakako neće dopasti, ali zna se naređenje -izvršenje, molim lepo. Vojska je to. pozz
Boske Zastavnik
BROJ POSTOVA: : 879 ČLAN OD: : 2012-10-28 DOB : 60 Austrija
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 12.11.12 20:48
Halo graničari! Upoznao sam ovdje u Austriji popriličan broj ljudi koji su svojevremeno kao azilanti, prešli našu granicu. Neki i po dva puta i svi kažu da to uopće nije bio neki problem. Pritajiš se dok granična patrola prođe i onda možeš prevesti cijeli bataljun tvrdi jedan izbjegli Rumunj. Meni čisto bude neugodno kad on o tome priča i uvijek se pitam kakvi su to vojnici čuvali naše granice
_________________ Živjeti znači boriti se
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 14.11.12 12:06
Boske (citat):
Halo graničari! Upoznao sam ovdje u Austriji popriličan broj ljudi koji su svojevremeno kao azilanti, prešli našu granicu. Neki i po dva puta i svi kažu da to uopće nije bio neki problem. Pritajiš se dok granična patrola prođe i onda možeš prevesti cijeli bataljun tvrdi jedan izbjegli Rumunj. Meni čisto bude neugodno kad on o tome priča i uvijek se pitam kakvi su to vojnici čuvali naše granice
Da tačno je, bilo je i spavanja, ali je uvek neko ostao budan. Dok sam bio gušter na granici crkavao sam od umora i prespavao malo, ali sam se uvek sam budio od hladnoče. Kad sam bio đomba u neku ruku sam se ponašao kao oficitr i uvek pitao guštera dali želi da odmori/spava. Tad je bilo več toplije i patrole su bile po 6 sati. Na granici je bio đomba/vođa patrole bog i batina. Ni oficiri nam nisu ništa mogli, o tome kasnije.
Moj rejon je bio 10 kilometara!!! I da sam hteo, nisam video sa kraja na kraj. Nedkad su bile 2 karaule na tom rejonu, a pre možda i više. Bar sam ostatke jedne karaule uz granicu i video.
Dali su bili ilegalni prelazi? Neznam, mi jih nismo videli. Ali veruj mi da ako bi videli nekog, nebi dobro prošao. Malo sam napisao tamo o mrtvoj straži. Slično bi bilo i da nekog nađemo noču na rejonu.
Ali ajde pogledaj uslove… da bismo mi pokrivali 100% rejona na vidljivosti 10m trebalo bi 1000 vojnika, pa još smene, spavanje, itd… to bi trebalo oko 3000 vojnika, pa pomnoži sa dužinom cele granice SFRJ… koliko bi mi služili? 3-4 godine? Ako uspoređujem, sa Bugarima, i oni su imali redke patrole. Teoretski se moglo proči i njihovu i našu granicu.
I nije toliki problem šta češ uraditi ilegalcu, nego šta če on tebi!? Nas su plašili da su bugari poklali celu karaulu baš na našem rejonu. Dali je to istina ili ne, neznam, niti ču ikad saznati. Možda je samo bajka. Ali kad šetaš rejonom, pa svake toliko vidiš čaure od metaka različitih kalibara, onda se zamisliš, da su se stvarno događala sranja. Uz granicu se ne puca onako bez veze za neke vežbe. Ajde idi ti sad u patrolu 10 km… pa kaži da graničari nismo bili neka specialna vojska….
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 14.11.12 15:12
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti ili neznanja većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na realnom razmišljanju. I eto ti možebitni scenarij apsurdnog straha od ovog što si naveo!! Rijetko koji ilegalac bježači preko naše zemlje na zapad je bio naružan, jer civil s oružjem zapravo prema međunarodnoj klasifikaciji jest terorista to je vrijedilo i i Jugi a kako se postupa s teroristom jasno je!!! potvrđeno u Jugi dosta puta da sad ne nabrajam, navesti ču samo Bugojansku skupinu kao posljednju!!! Znači svi oni koji su bježali činili su to iz velike nužde i nije im ni na kraj pamteti bilo pucati po vojsci a svaki pametniji vojnik na granici uglavnom je okretao glavu kad bi vidio nekog da bježi, to su mi rekli mnogi koji su bili graničari i nemam namjeru dvojiti u istinitost njihovih tvrdnji, a sad tko je to ulazio u zemlju, tu zapravo nastaje dilema, za vrijeme moje službe u JNA uz sve naše manevre, vojne vježbe, ma bilo kakvo kretanje veče vojne jedinice, redovito su išli i Bugarski obavještajci u ladama i pokušavali zametnuti razgovor s nekim vojnicima ne bi li doznali cilj i svrhu pokreta ili ime vježbe! imao sam doista svejdočiti tome!! No nije nas nitko nikada napadao, možda provocirali hodajuči oko graničnog kamena, no to su i naši radili!!! Bojim se reči da nama doista u zadnijh 20 godina prije raspada juge doista nitko nije bio otvoreni neprijatelj barem ne veči već smo bili sami sebi unutar iste tvorevine zvane Juoslavija, nedavna povijesna događanja u nažalost potvrdile su to!!
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 14.11.12 17:20
Pero™ (citat):
Da tačno je, bilo je i spavanja, ali je uvek neko ostao budan. Dok sam bio gušter na granici crkavao sam od umora i prespavao malo, ali sam se uvek sam budio od hladnoče. Kad sam bio đomba u neku ruku sam se ponašao kao oficitr i uvek pitao guštera dali želi da odmori/spava. Tad je bilo več toplije i patrole su bile po 6 sati. Na granici je bio đomba/vođa patrole bog i batina. Ni oficiri nam nisu ništa mogli, o tome kasnije.
Moj rejon je bio 10 kilometara!!! I da sam hteo, nisam video sa kraja na kraj. Nedkad su bile 2 karaule na tom rejonu, a pre možda i više. Bar sam ostatke jedne karaule uz granicu i video.
Dali su bili ilegalni prelazi? Neznam, mi jih nismo videli. Ali veruj mi da ako bi videli nekog, nebi dobro prošao. Malo sam napisao tamo o mrtvoj straži. Slično bi bilo i da nekog nađemo noču na rejonu.
Ali ajde pogledaj uslove… da bismo mi pokrivali 100% rejona na vidljivosti 10m trebalo bi 1000 vojnika, pa još smene, spavanje, itd… to bi trebalo oko 3000 vojnika, pa pomnoži sa dužinom cele granice SFRJ… koliko bi mi služili? 3-4 godine? Ako uspoređujem, sa Bugarima, i oni su imali redke patrole. Teoretski se moglo proči i njihovu i našu granicu.
I nije toliki problem šta češ uraditi ilegalcu, nego šta če on tebi!? Nas su plašili da su bugari poklali celu karaulu baš na našem rejonu. Dali je to istina ili ne, neznam, niti ču ikad saznati. Možda je samo bajka. Ali kad šetaš rejonom, pa svake toliko vidiš čaure od metaka različitih kalibara, onda se zamisliš, da su se stvarno događala sranja. Uz granicu se ne puca onako bez veze za neke vežbe. Ajde idi ti sad u patrolu 10 km… pa kaži da graničari nismo bili neka specialna vojska….
Pero, post za svaku pohvalu. Napisano pošteno i realno , i naravno zasluženi " +" za tebe. pozdrav
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 14.11.12 23:03
missar (citat):
Pero, post za svaku pohvalu. Napisano pošteno i realno , i naravno zasluženi " +" za tebe. pozdrav
Hvala za podržku i pozitivni komentar Missar. Inače ne znači mi puno ta reputacija na forumu, što više dobijam minusa, to više znam da govorim istinu.
Gringo (citat):
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti ili neznanja većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na realnom razmišljanju. I eto ti možebitni scenarij apsurdnog straha od ovog što si naveo!!
Dali si to nekde kopirao ili stvarno tako misliš???
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća,..... pa to nisu neka mišlenja, to se meni stvarno desilo.
nesposobnosti ili neznanja većine ljudi.. opet, to se meni desilo, kad si na granici moraš da znaš bistvo.
Vlastito mišljenje....... pa na osnovi čega ču imati mišlenje?
scenarij apsurdnog straha...... e baš bi te voleo da idemo ti i ja nekde daleko u šumu. Pa da vidimo ko če da ima apsurdni strah.
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 14.11.12 23:37
Pero™ (citat):
Hvala za podržku i pozitivni komentar Missar. Inače ne znači mi puno ta reputacija na forumu, što više dobijam minusa, to više znam da govorim istinu.
Pero, samo opušteno ,ideja ovog foruma je da se družimo. Pre ili kasnije to svi shvate. E,da smo bliže popili bi nešto žestoko.... večeras je kasno. Pozdrav za tebe i tvog oca svakako
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 08.03.13 21:07
Ovdje Pohorje 9...prijem...Pohorje 91 javi se...prijem....
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 08.03.13 21:18
ZAGORAC (citat):
Druže zastavniče, prvi se javljam... samo da imate u vidu, ako vam treba dobar vezista. pozdrav
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 08.03.13 21:25
missar (citat):
ZAGORAC (citat):
Druže zastavniče, prvi se javljam... samo da imate u vidu, ako vam treba dobar vezista. pozdrav
Hvala,inače je karaula bila Pohorje 9,a patrole,zasjede i rejonski stražari su bili Pohorje 91,92,93,itd. Sve je ovisilo kad je tko išao na dužnost. Pohorje 91 bili su oni koji su prvi krenuli poslije primopredaje dužnosti dežurnog karaule pa onda redom.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 08.03.13 21:58
Pozdrav ZAGORAC, dobro došao.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 08.03.13 22:04
Stazio (citat):
Pozdrav ZAGORAC, dobro došao.
Hvala na dobrodošlici, samo,ja sam već dosta dugo tu. Bio sam na redovnom,koji sam si doduše sam odobrio. U svakom slučaju, "sve pet",druže general-majore!
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 08.03.13 22:27
....pohorje91na vezi.......bilo je tehn. problema...prijem!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 08.03.13 22:34
aleksandar obradovic (citat):
..ovdje Pohorje 9 prijem... 1-0-0-prijem...(što je značilo da treba ostati i dalje na rejonu do opoziva)
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 08.03.13 22:44
Citat :
ZAGORAC ..ovdje Pohorje 9 prijem... 1-0-0-prijem...(što je značilo da treba ostati i dalje na rejonu do opoziva)
Neka bude onda... Pohorje 9 prijem... 1-0-0-prijem...i Dobro ti nama dosao generacijo...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 08.03.13 23:21
ZAGORAC (citat):
..ovdje Pohorje 9 prijem... 1-0-0-prijem...(što je značilo da treba ostati i dalje na rejonu do opoziva)
Zdravo Zagorac! Čuo sam samo hvalospjeve o tebi, je li pretjeruju neki forumaši možda?!
Ne pretjeruju, čitao sam 'karaulu Drenak'.......
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.03.13 11:42
Max Blitz (citat):
ZAGORAC (citat):
Zdravo Zagorac! Čuo sam samo hvalospjeve o tebi, je li pretjeruju neki forumaši možda?!
Ne pretjeruju, čitao sam 'karaulu Drenak'.......
Vjerojatno malo i pretjeruju. Inače, ima još dosta toga za opisati ,a ostalo je i nešto slika!
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.03.13 19:21
ZAGORAC (citat):
Nije li bilo 0-0-1 pa dalje ......?
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4617 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.03.13 19:43
dojran (citat):
ZAGORAC (citat):
Bas tako dojran,mi smo pocinjali od 001. Moja karaula Stari Dojran je bila "Bosna",straza,patrola,rejonska straza i zaseda su bili adam1,adam2,adam3 i adam 4. Jedne prilike momak,zaseda na rejonu, poslao mi poruku "Bosna"ovdje adam 4 primi signal 007.Ja kao ZKK sam nocu dezurao na vezi. U prevodu bi bilo imamo mrtvih i ranjenih,a on u stvari bio dzomba,brojao 007.To njegovo zezanje je izazvalo pravu uzbunu.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.03.13 20:06
Biti ću iskren, taj dio sam zaboravio! Godine čine svoje j..e me pomalo onaj švaba!
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4617 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.03.13 20:12
Dojran,mislim da smo bili zajedno,samo na razlicitim karaulama,u istom granicnom odseku.Da li se secas kada je(negdje u leto)1981,nacelnik generalstaba General Potpukovnik Petar Gracanin obilazio nase karaule sa helikopterom?
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.03.13 20:23
Ne,ja sam bio 12.82.-09.83. Ali moguće da nas je mastika op....a...paaaa
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 11.03.13 7:37
milutins (citat):
dojran (citat):
ZAGORAC (citat):
Bas tako dojran,mi smo pocinjali od 001. Moja karaula Stari Dojran je bila "Bosna",straza,patrola,rejonska straza i zaseda su bili adam1,adam2,adam3 i adam 4. Jedne prilike momak,zaseda na rejonu, poslao mi poruku "Bosna"ovdje adam 4 primi signal 007.Ja kao ZKK sam nocu dezurao na vezi. U prevodu bi bilo imamo mrtvih i ranjenih,a on u stvari bio dzomba,brojao 007.To njegovo zezanje je izazvalo pravu uzbunu.
0-0-1 =što ima novog na rejonu? 0-0-0 =stanje redovno! 2-1-2 =vratiti se odmah na karaulu! Za 1-0-0 sam več rekao,ostalih šifri se ne sječam točno. ranjen prvi ili drugi pratioc,poginuli,ranjen službeni pas,ubijen,idi dubinskom stazom,radi po procjeni i zanemari pisanu zapovjed prije polaska....prošlo 30 ljeta,možda se sjetim još koje šifre.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 11.03.13 13:09
ZAGORAC (citat):
tose (citat):
Zdravo druže ZAGORAC! Ono što si pito o Marku Angelovskom, biije jedan Marko za prezime ne znam tašno ako pitaš za kasarnu u Titovom Velesu .Ja sam ga sreo u 2001-ve godine ali tada je bio major,ibio je bezbednjak u istu kasarnu. Sad je u penziu, sreo sam ga kasnije opet imao neku vikendicu u gorno Vranoce u Velesu. Daj mi neki kratki opis da ynam dali se radi za isti čovek
pozdrav
Poručnik Marko Angelovski bio je zapovjednik 4.voda(protivoklopni) i zamjenik zapovjednika 2.mtč. Stevana Vampole.Bio je visok oko 175cm,pročelav i crvenog lica,pa smo mu dali nadimak "crveni Marko".Bio je strog, ali pravedan i vojska ga je cijenila više nego Vampolu. On nas je vodio na pokretnom logorovanju na Krivolaku(21 dan).Prićalo se da je on bio rezervni oficir,pa su ga primili u aktivnu službu. Vidi što možeš "iskopati" o njemu.
Veliki podrav VELESU!!!
"Crveni Marko",več je hvala bogu u mirovini 9 godina, umirovljen u činu podpukovnika! tose,lokacija vikendice je točna!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 18.03.13 9:38
Zapovjednik karaule Drenak, Marko Angelovski-"Gavro",u mirovini 10 godina. Umirovljen u činu zastavnika prve klase.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 19:29
purger: komentar modifikovan dana: 21.04.13 19:36; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : purger resize)
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 19:38
Prekrasan je pes! Jel postojala mogućnost da ga neko dobije i na kraju vojnog roka odnese doma?
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 19:38
Odlična slika samo kad se sjetim onog snijega i leda muka me hvata
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
humka83 Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 368 ČLAN OD: : 2013-01-09
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 19:46
Zagorac ova fotografija je prekrasna, odmah navru uspomene, nije to nostalgija ali je nešto što je predstavljalao mladost, zdravlje i sve ljepo što smo doživjeli i što se pamti.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 19:53
E,e zdravlje ajd sad ovako lezi na snijeg
humka83 Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 368 ČLAN OD: : 2013-01-09
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 20:02
hahaha pa mi još i možeo to je čvrsta generacija, i danas bi to isto tako prošao s lakoćom još sam u kondi
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 22:21
Slikano je pred Božić 82",u blizini E-25/9 i napuštene karaule Modrić. Pas Rex se malo čudi, u čijem je smjeru okrenut PM. Kao da očekuje reakciju. Rex i Bin su imali 7 godina dok sam ja bio dolje,tako da ne znam dali je bilo moguće uzeti ih doma kad "odsluže".
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 22:26
Rex je bio prelijep a znao je i da zauzme pozu.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 22:30
Kako su oni reagirali(psi) kad im je došao novi vojnik? Koliko si ti bio s njim? Ispričaj mi kako si se osječao kada si ga napustio,jel ti bilo teško i je li postojao kakav neslužbeni protokol kad je vojnik napuštao psa zbog skidanja?
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 22:42
ZAGORAC (citat):
Ja osobno nisam mogao otiči sa Drenka,a da se ne "pozdravim"sa Rexom i Binom,jer kad čuješ ono njihovo "mumlanje",jer te prepoznaju a nisi u uniformi,oni jednostavno znaju da se nešto događa,to se neda opisati,a zajedno smo bili nepunih 9 mjeseci. Zaslužili su oni da ih se "pozdravi"! Stražar koji je imao čast da mi digne rampu,bio je jedan pravi makedonac,Živko Sokolovski iz okolice Bitole.
Takav je u mom slučaju bio rastanak sa Rexom i Binom. Ja nisam dužio nijednog od njih,u patrole i zasjede sam vodio oba,posebno mi je drag bio Bin,o tome kako je počelo to prijateljstvo napisat ću jednom prilikom.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 22:45
Sav sam se naježio sad! Jesu li dobili kakav poklon?Nešto što su posebno voljeli?
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.04.13 22:48