FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)

Go down 
+31
gigi63
humka83
Matrix
milutins
dojran
Max Blitz
Stazio
Pero™
Boske
SekiCet
ćato2
duci64
šepa
FOSIL
Patrick
Gringo
Juan
missar
pera84
dixi
pelister1
Kemo Specijalac
tose
SherifMCloud
vladimir
Kaplar M
nerona
alexandar
purger
Vojnik Graničar
ZAGORAC
35 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 20  Next
AutorPoruka
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime06.05.12 14:31

Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Arrow VOJNIK GRANIČAR...!!! sunny bounce

Arrow Ima jedna izreka u narodu koja bi se mogla odnositi na Zagorca pa kaže:
Arrow  "Mogao bi žednoga prevesti preko vode".!!!  Rolling Eyes  Wink
Citat :
Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK"..!! sunny bounce
Mislim da bi zadnju rečenicu trebao pojasniti. Question  Na što konkretno misliš?  confused  Question
Arrow Pa da i ovu enigmu riješimo.!!!??? Rolling Eyes Wink
Arrow Mislim da je ova narodna izreka bila vrlo slikovito kazana.!!! Twisted Evil bounce
Arrow Sposobnost vojnika da u bilo kakvoj nepredviđenoj i zahtjevnoj situaciji kako u karauli tako i na terenu riješi problem na koji je naišao bez nečije pomoći u svoju korist... Twisted Evil Very Happy  Smile  Laughing
Arrow Kao  Suspect "ulaziti u kuhinju i pripremati hranu bez znanja kuhara i komandira karaule",  Suspect "koristiti municiju iz skladišta bez znanja komandira karaule", "izbjegavati šišanje" itd....!!! bounce

ZAHVALJUJEM NA POJAŠNJENJU!!!!! cheers 
Nego, što je sa odlaskom na redovno i procedurom?  Question   Question confused
Što se je nosilo na rejon, u onim čuvenim, plastićnim kutijama za sapun?  confused   Question

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime08.05.12 20:41

Citat :
Arrow Arrow Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK"...!!! sunny bounce

Arrow Što se je nosilo na rejon, u onim čuvenim, plastićnim kutijama za sapun? Exclamation Question No

Arrow Moji sa Arrow Karaule "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek - 1988 -1989 godine, su na teren u tim plastičnim kutijama za sapun nosili duhan tj. onaj usitnjeni kako se kaže "škilja" ili ručno sječeni duhan.... Very Happy Smile Laughing
Arrow Sada kad gledaš na to u tim plastičnim kutijama se moglo nositi svega i svačega scratch No Embarassed , čega se sve vojska mogla dosjetiti scratch u tim vremenima i što im je trebalo tada za njihove potrebe...!!! Twisted Evil Rolling Eyes
Arrow Kako je kod tebe na Arrow Karauli Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983 bilo tada ne znam, baš me zanima šta ste vi izmislili.!!??? Suspect Rolling Eyes Shocked Twisted Evil scratch
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime08.05.12 21:25

Vojnik Graničar (citat):
Citat :

Arrow Što se je nosilo na rejon, u onim čuvenim, plastićnim kutijama za sapun? Exclamation Question No

Arrow Moji sa Arrow Karaule "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek - 1988 -1989 godine, su na teren u tim plastičnim kutijama za sapun nosili duhan tj. onaj usitnjeni kako se kaže "škilja" ili ručno sječeni duhan.... Very Happy Smile Laughing
Arrow Sada kad gledaš na to u tim plastičnim kutijama se moglo nositi svega i svačega scratch No Embarassed , čega se sve vojska mogla dosjetiti scratch u tim vremenima i što im je trebalo tada za njihove potrebe...!!! Twisted Evil Rolling Eyes
Arrow Kako je kod tebe na Arrow Karauli Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983 bilo tada ne znam, baš me zanima šta ste vi izmislili.!!??? Suspect Rolling Eyes Shocked Twisted Evil scratch

Mi smo u tim kutijama nosili: špricu+iglu+ampulu=protivotrov za zmijski ugriz(bio je na bazi konjske krvne plazme) cheers
Kad je patrola išla na teren to se nije smjelo zaboraviti! Exclamation
Meni još dan danas nije jasno zašto baš u tim kutijama No Question
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime11.05.12 18:43

Citat :

Arrow Arrow Arrow Nego, što je sa odlaskom na redovno i procedurom? Exclamation Question scratch

Arrow Kakva je bila procedura za odlazak na redovno na Arrow Karauli "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek - 1988 -1989 godina.!??? Exclamation Question Suspect
Arrow Nije bilo procedure za odlazak na redovno.!!! Evil or Very Mad No Suspect Embarassed
Arrow Na karauli je vedrio o oblačio Arrow Arrow Arrow zastavnik I klase Spasković Radoje. Exclamation Twisted Evil Suspect
Arrow On je taj koji je donosio odluke tko ide na redovno a tko ne ide na redovno, kad se može ići a kad ne. Exclamation Twisted Evil
Arrow Nije bilo izbora ni pogađanja sa njim Evil or Very Mad , svidjelo se to nekome ili ne. Rolling Eyes Embarassed No pale
Arrow Njegova je bila prva i posljednja..... Twisted Evil Arrow Embarassed Suspect No
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime12.05.12 7:57

Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Arrow  Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK"...!!! sunny bounce

Arrow Arrow  Arrow Nego, što je sa odlaskom na redovno i procedurom?  Exclamation  Question  scratch    

Arrow Kakva je bila procedura za odlazak na redovno na Arrow Karauli "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek - 1988 -1989 godina.!??? Exclamation Question  Suspect
Arrow Nije bilo procedure za odlazak na redovno.!!! Evil or Very Mad No  Suspect  Embarassed
Arrow Na karauli je vedrio o oblačio Arrow Arrow  Arrow zastavnik I klase Spasković Radoje. Exclamation Twisted Evil  Suspect
Arrow On je taj koji je donosio odluke tko ide na redovno a tko ne ide na redovno, kad se može ići a kad ne. Exclamation Twisted Evil
Arrow Nije bilo izbora ni pogađanja sa njim Evil or Very Mad, svidjelo se to nekome ili ne. Rolling Eyes Embarassed  No  pale
Arrow Njegova je bila prva i posljednja.....  Twisted Evil  Arrow  Embarassed  Suspect  No

Mi smo se uredno izjasnili,kad kome odgovara,pa je onda Gavro to "frizirao"da ne trpi raspored i borbena gotovost.
Što se tiće procedure mislio sam na to kod koga ste išli po dozvolu?
Mi smo morali u Debar kod Jezde.
O odlasku na redovno u čizmama,oprtačima, sa borbenim rancem i sumnjom u dezerterstvo drugom prilikom.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime13.05.12 22:23

Citat :

Arrow Mi smo u tim kutijama nosili: špricu+iglu+ampulu=protivotrov za zmijski ugriz(bio je na bazi konjske krvne plazme)
Arrow Kad je patrola išla na teren to se nije smjelo zaboraviti! scratch
Arrow Meni još dan danas nije jasno zašto baš u tim kutijama Exclamation Question

Arrow Zašto ste u tim plastičnim kutijama nosili Arrow špricu - Arrow iglu - Arrow ampulu. Suspect Rolling Eyes Exclamation Question
Arrow Pa vjerojatno zato kada bi to svatko dirao rukama i nosio po džepovima to bi bilo sve samo ne igla, šprica i ampula. Rolling Eyes Suspect Embarassed No
Arrow Mislim da bi se sve isprljalo, igla bi se slomila, a možda bi dio toga izgubili, razbili ili oštetili. Twisted Evil Rolling Eyes No Suspect
Arrow Jer patrolirati kilometrima uz granicu, i danju i noću, biti po zasjedama a da šprica - igla i ampula budu na okupu i čitave nije baš moguće. Evil or Very Mad No Embarassed
Arrow Naj kasnije Arrow nije moguće da su baš svi bili i spretni i odgovorni prema tim stvarima.!!! scratch Rolling Eyes Suspect No Embarassed
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime14.05.12 8:12

Vojnik Graničar (citat):
Citat :

Arrow Mi smo u tim kutijama nosili: špricu+iglu+ampulu=protivotrov za zmijski ugriz(bio je na bazi konjske krvne plazme)
Arrow Kad je patrola išla na teren to se nije smjelo zaboraviti! scratch
Arrow Meni još dan danas nije jasno zašto baš u tim kutijama Exclamation Question

Arrow Zašto ste u tim plastičnim kutijama nosili Arrow špricu - Arrow iglu - Arrow ampulu. Suspect Rolling Eyes Exclamation Question
Arrow Pa vjerojatno zato kada bi to svatko dirao rukama i nosio po džepovima to bi bilo sve samo ne igla, šprica i ampula. Rolling Eyes Suspect Embarassed No
Arrow Mislim da bi se sve isprljalo, igla bi se slomila, a možda bi dio toga izgubili, razbili ili oštetili. Twisted Evil Rolling Eyes No Suspect
Arrow Jer patrolirati kilometrima uz granicu, i danju i noću, biti po zasjedama a da šprica - igla i ampula budu na okupu i čitave nije baš moguće. Evil or Very Mad No Embarassed
Arrow Naj kasnije Arrow nije moguće da su baš svi bili i spretni i odgovorni prema tim stvarima.!!! scratch Rolling Eyes Suspect No Embarassed

Sve ja to znam,samo mislim da je možda bilo moguče naći nešto primjerenije od plastićnih kutija za sapun,žute i zelene boje! scratch
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime15.05.12 11:46

Evo pitanja....... Smile
Nikako da spomenete sledece........Da li ste imali situacije da se susretnete sa granicarima sa susednih nasih karaula, odnosno, da li je postojalo "preklapanje" reona ili nesto slicno......Neka situacija kada ste se u patroli sretali ili bar bili blizu jedni drugih..... Question
Generacijo nemoj pos'o da trpi.... Wink
Splite pitanje je isto i za tebe i ostale granicare na Forumu..... Smile
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime16.05.12 10:19

aleksandar obradovic (citat):
Evo pitanja....... Smile
Nikako da spomenete sledece........Da li ste imali situacije da se susretnete sa granicarima sa susednih nasih karaula, odnosno, da li je postojalo "preklapanje" reona ili nesto slicno......Neka situacija kada ste se u patroli sretali ili bar bili blizu jedni drugih..... Question
Generacijo nemoj pos'o da trpi.... Wink
Splite pitanje je isto i za tebe i ostale granicare na Forumu..... Smile

Nikad za vrijeme mog boravka na Drenku,nisam sreo susjenu patrolu,pa čak ni vidio. No
Bezbroj puta sam ostavio poruke kod E-23 i E-27,nikad odgovora. Crying or Very sad
Pokušavao sam i preko radio-veze,sistemom "dva manje"i mijenjanjem kanala na sve moguće naćine,ali nikad ništa. No Sad
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime16.05.12 13:34

Citat :
Arrow Arrow Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK".!!! sunny bounce

Arrow Nikad za vrijeme mog boravka na Drenku,nisam sreo susjenu patrolu,pa čak ni vidio. No
Arrow Bezbroj puta sam ostavio poruke kod E-23 i E-27,nikad odgovora. Crying or Very sad
Arrow Pokušavao sam i preko radio-veze,sistemom "dva manje"i mijenjanjem kanala na sve moguće naćine,ali nikad ništa. No Sad

Arrow Arrow Arrow Ovo je zanimljivo.!!! Twisted Evil Shocked
Arrow "Bezbroj puta sam ostavio poruku kod E-23 i E-27".... Twisted Evil Rolling Eyes Shocked Very Happy Smile Laughing
Arrow Zagorac, na koji način si im ostavljao poruku i gdje bi je stavio.!!! Rolling Eyes
Arrow Meni je palo na pamet Rolling Eyes ono "Poruka u boci".!!! Rolling Eyes
Arrow Šta bi u toj poruci napisao.!!! Rolling Eyes
Arrow I kada bi se vratio drugom prilikom ta poruka je predpostavljam Rolling Eyes i dalje ostala tamo gdje si je i ostavio.!!! Rolling Eyes
Arrow Očito da ta karaula nije davala neku veliku važnost obilasku granice kao vi. Twisted Evil Embarassed No
Arrow Vjerojatno su imali neke druge važnije zadatke i prioritete.!!! Twisted Evil Rolling Eyes Very Happy Smile Laughing
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime16.05.12 14:14

Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Arrow  Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK".!!! sunny bounce

Arrow Nikad za vrijeme mog boravka na Drenku,nisam sreo susjenu patrolu,pa čak ni vidio. No
Arrow Bezbroj puta sam ostavio poruke kod E-23 i E-27,nikad odgovora. Crying or Very sad
Arrow Pokušavao sam i preko radio-veze,sistemom "dva manje"i mijenjanjem kanala na sve moguće naćine,ali nikad ništa. No  Sad

Arrow Arrow  Arrow Ovo je zanimljivo.!!! Twisted Evil Shocked
Arrow"Bezbroj puta sam ostavio poruku kod E-23 i E-27".... Twisted Evil Rolling Eyes  Shocked  Very Happy  Smile  Laughing
Arrow Zagorac, na koji način si im ostavljao poruku i gdje bi je stavio.!!! Rolling Eyes
Arrow Meni je palo na pamet Rolling Eyes ono "Poruka u boci".!!! Rolling Eyes
Arrow Šta bi u toj poruci napisao.!!! Rolling Eyes
Arrow I kada bi se vratio drugom prilikom ta poruka je predpostavljam Rolling Eyes i dalje ostala tamo gdje si je i ostavio.!!! Rolling Eyes
Arrow Očito da ta karaula nije davala neku veliku važnost obilasku granice kao vi. Twisted Evil Embarassed  No
Arrow Vjerojatno su imali neke druge važnije zadatke i prioritete.!!! Twisted Evil Rolling Eyes  Very Happy  Smile  Laughing

Poruke sam ostavljao u foliji od kutija cigareta da se ne navlaže,stavio bi na poruku kamen da se vidi,ali obavezno sa one strane granićnog stupa gdje je bio grb. Idea
Samo slijepac je nebi vidio. confused
U poruci sam naveo kad mi dolazimo kroz dva dana,a raspored sam si sredio. Wink
Da sam ih sreo,znao bih nešto o važnosti i prioritetima koje su oni imali,ovako jedno veliko ništa!  Sad

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime16.05.12 20:09

Citat :

Arrow Poruke sam ostavljao u foliji od kutija cigareta da se ne navlaže,stavio bi na poruku kamen da se vidi,ali obavezno sa one strane granićnog stupa gdje je bio grb. Idea
Arrow Samo slijepac je nebi vidio. confused
Arrow Arrow Arrow U poruci sam naveo kad mi dolazimo kroz dva dana,a raspored sam si sredio. Wink
Arrow Da sam ih sreo,znao bih nešto o važnosti i prioritetima koje su oni imali,ovako jedno veliko ništa! Sad

Arrow Baš šteta.!!! Sad Crying or Very sad
Arrow Nikada nisi sreo vojnike graničare sa karaula koje se nalaze sa lijeve i desne strane tvoje karaule "DRENAK".!!! Crying or Very sad Sad
Arrow Baš bi me zanimalo što su to oni radili kad nisu ništa radili, kako su oni provodili dane JNA graničara na svojim karaulama... Rolling Eyes Shocked
Arrow Ali i ovaj podatak o radu na tvojoj karauli, a koji si sam naveo je zanimljiv.!!! Rolling Eyes Shocked bounce
Arrow Pa kažeš: Arrow Arrow Arrow "U poruci sam naveo kad mi dolazimo kroz dva dana,a raspored sam si sredio". Suspect No Twisted Evil
Arrow Kod mene na Arrow Arrow Arrow Karauli "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek - 1988 -1989 godine, se to nije Evil or Very Mad dalo srediti gdje će i kada će ko ići u obilazak državne granice...!!! Suspect No
Arrow Bilo je onako kako kaže Arrow komandir karaule Zastavnik I klase Spasković Radoje i nikako drugačije... Evil or Very Mad Embarassed No
Na vrh Go down
The author of this message was banned from the forum - See the message
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime17.05.12 11:55

nerona (citat):
za zagorec!
Dali se ti sjećaš onog bezbednjaka iz Debra,kako se ono zvao?Nas je strašil tankim brkovima kaj su mu zakljanale osmjeh!
Jezda ga se bojal ko vraga!
No jeli svraćao na Drenak?

Ne sječam se takvog lika,možda je dolazio na Drenak,jednostavno ga nisam uočio. No
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime18.05.12 11:33

Citat :
ZAGORAC - KARAULA "DRENAK"...!!!

Arrow  Arrow  Arrow Vidi, vidi, netko skuplja zvjezdice! tongue  ČESTITAM!  cheers

[You must be registered and logged in to see this image.]

Arrow Pa VODNIČE ZAGORAC, vidim da i ti ideš mojim stopama.!!! Twisted Evil Rolling Eyes  Shocked  Exclamation
Arrow Čestitka na promaknuću od strane Arrow Arrow  Arrow Generalštaba F.B.P.N. JNA...!!! Twisted Evil Very Happy  Smile  Laughing
Arrow Nemoj se zaustavljati sve do čina Arrow Arrow  Arrow General graničnih jedinica JNA.!!! bounce Cool
Arrow Neka graničari sa Arrow Karaule "DRENAK" vide koga imaju na forumu.!! Shocked Shocked  Shocked  Twisted Evil  Rolling Eyes  

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime18.05.12 12:13

Vojnik Graničar (citat):
Citat :

Arrow Poruke sam ostavljao u foliji od kutija cigareta da se ne navlaže,stavio bi na poruku kamen da se vidi,ali obavezno sa one strane granićnog stupa gdje je bio grb. Idea
Arrow Samo slijepac je nebi vidio. confused
Arrow Arrow  Arrow U poruci sam naveo kad mi dolazimo kroz dva dana,a raspored sam si sredio. Wink
Arrow Da sam ih sreo,znao bih nešto o važnosti i prioritetima koje su oni imali,ovako jedno veliko ništa!  Sad

Arrow Baš šteta.!!! Sad Crying or Very sad
Arrow Nikada nisi sreo vojnike graničare sa karaula koje se nalaze sa lijeve i desne strane tvoje karaule "DRENAK".!!! Crying or Very sad Sad
Arrow Baš bi me zanimalo što su to oni radili kad nisu ništa radili, kako su oni provodili dane JNA graničara na svojim karaulama... Rolling Eyes Shocked  
Arrow Ali i ovaj podatak o radu na tvojoj karauli, a koji si sam naveo je zanimljiv.!!! Rolling Eyes Shocked  bounce
Arrow Pa kažeš:  Arrow  Arrow  Arrow "U poruci sam naveo kad mi dolazimo kroz dva dana,a raspored sam si sredio". Suspect No  Twisted Evil
Arrow Kod mene na Arrow Arrow  Arrow Karauli "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek - 1988 -1989 godine, se to nije  Evil or Very Mad dalo srediti gdje će i kada će ko ići u obilazak državne granice...!!! Suspect No
Arrow Bilo je onako kako kaže Arrow komandir karaule Zastavnik I klase Spasković Radoje i nikako drugačije... Evil or Very Mad Embarassed  No  

Raspored dužnosti (dnevne zapovovjesti),na Drenku je radio dežurni karaule,Gavro bi povremeno prekontrolirao,prvenstveno je gledao pokrivenost rejona.  study
Valjda sam mogao sam sebi složiti raspored  Wink ,ili mi to uradi kolega confused  Very Happy Razz
Nisi valda pomislio da 2 dana nije bilo nikog na rejonu? "Kroz dva dana",tu sam prvenstveno mislio na patrolu u sastavu koja je ostavila potuku! geek
Ubuduće ću stavljati "svaki zarez",vidim da je kod nas bilo bitno drugaćije,pa sam neki put nerazumljiv. study Wink  Suspect

Na vrh Go down
pelister1
Džomba
Džomba
pelister1

BROJ POSTOVA: : 101
ČLAN OD: : 2011-08-02

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime18.05.12 12:43

Zagorac cestitam ti unapredzenje ! Ujedno predlazem da se Vojnik granicar tj. Splico vanredno i direktno unapredi u kapetana 1 klase !! - Nema tu sta da se ceka .A zasto ? Pa zna se - zbog sarena slova ! Dosada je potrosio ton boje , a to kosta dzavo ipo ... cheers
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime18.05.12 21:18

Citat :

Raspored dužnosti (dnevne zapovovjesti),na Drenku je radio dežurni karaule,Gavro bi povremeno prekontrolirao,prvenstveno je gledao pokrivenost rejona. study
Valjda sam mogao sam sebi složiti raspored Wink ,ili mi to uradi kolega confused Very Happy Razz
Arrow Arrow Arrow Nisi valda pomislio da 2 dana nije bilo nikog na rejonu? "Kroz dva dana",tu sam prvenstveno mislio na patrolu u sastavu koja je ostavila potuku! geek
Ubuduće ću stavljati "svaki zarez",vidim da je kod nas bilo bitno drugaćije,pa sam neki put nerazumljiv. study Wink Suspect

Arrow Zagorac.!!! Exclamation Exclamation
Arrow Niti sam mislio niti sam napisam da vas dva dana nije bilo rajonu.!!! Exclamation Evil or Very Mad
Arrow Ja znam da je glavnu odluku kod tebe donosio Arrow "Gavro" Twisted Evil , pa kad bi i on rekao "danas nitko neće ići u obilazak granice", tako je moralo biti i tu se nije dalo ništa učiniti. Evil or Very Mad No
Arrow Samo me je interesiralo to kako si sređivao raspored da te se stavi za obilazak tog rajona gdje si ostavio poruku za dva dana.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Sve je j a s n o.....!!!! Twisted Evil Rolling Eyes Wink
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime18.05.12 21:27

Citat :
Arrow Arrow Arrow P O L I E S T E R 1... sunny bounce

Arrow Zagorac cestitam ti unapredzenje ! Exclamation
Arrow Ujedno predlazem da se Vojnik granicar tj. Splico vanredno i direktno unapredi u kapetana 1 klase !!
Arrow Nema tu sta da se ceka .
Arrow A zasto ?
Arrow Pa zna se - zbog sarena slova !
Arrow Dosada je potrosio ton boje , a to kosta dzavo ipo ... cheers

Arrow POLIESTER1...!!!
Arrow Predlažem da se Generalštab ipak pozabavi uvođenjem čina "General graničnih jedinica JNA"...!!!
Arrow To bi trebao biti prioritet...
Arrow A kao prvog nosioca tog čina ja osobno predlažem graničara "Zagorca" sa Karaule "Drenak"...
Arrow A za tebe Poliester1 evo velike promjene, bez šarenih slova, he he he he.!!!
Na vrh Go down
pelister1
Džomba
Džomba
pelister1

BROJ POSTOVA: : 101
ČLAN OD: : 2011-08-02

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime18.05.12 22:05

A da nije to malo previse - cak General granicnih jedinica,bolje porucnik. Jeste da je i drug Tito bio zagorac, ali ljudi ce reci da je to protekcija.
A zasto predlazes to unapredzenje,da nije to zbog izuzetne brige oko Brnje ??? Laughing
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime18.05.12 22:46

Citat :
Arrow Arrow Arrow P O L I E S T E R 1...!!! sunny bounce

A da nije to malo previse - cak General granicnih jedinica,bolje porucnik.
Jeste da je i drug Tito bio zagorac, ali ljudi ce reci da je to protekcija.
A zasto predlazes to unapredzenje,da nije to zbog izuzetne brige oko Brnje ??? Laughing

Arrow Pa sad što se tiče Arrow čina Generala graničnih jedinica JNA. Exclamation Question Rolling Eyes No
Arrow Hm hm hm, mislim da bi ipak trebao biti General graničnih jedinica JNA. Exclamation
Arrow Granica države je jako velika, treba nadzirati vojsku u svim republikama a to nije baš lako. Exclamation
Arrow Organizirati zasjede, obilaziti granicu, raditi rsaporede, pratiti stanje na terenu itd.... Exclamation Rolling Eyes
Arrow Mislim da to nije lagan posao u današnje vrijeme.!!! Rolling Eyes Wink
Arrow Što se tiče protekcije, ma pusti ljude što oni misle, ljudi nemaju pametnijega posla nego se baviti tuđim problemima. Rolling Eyes Twisted Evil
Arrow Mislim da je Graničar Zagorac osvjetlao obraz svoje karaule "Drenak" ispisan na 18 stranica ovoga foruma što do sada nije postigla niti jedna karaula na prostoru bivše države SFRJ...!!! Very Happy Smile Laughing
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime20.05.12 13:35

Vojnik Graničar (citat):
Citat :

Raspored dužnosti (dnevne zapovovjesti),na Drenku je radio dežurni karaule,Gavro bi povremeno prekontrolirao,prvenstveno je gledao pokrivenost rejona.  study
Valjda sam mogao sam sebi složiti raspored  Wink ,ili mi to uradi kolega confused  Very Happy Razz
Arrow Arrow  Arrow Nisi valda pomislio da 2 dana nije bilo nikog na rejonu? "Kroz dva dana",tu sam prvenstveno mislio na patrolu u sastavu koja je ostavila potuku! geek
Ubuduće ću stavljati "svaki zarez",vidim da je kod nas bilo bitno drugaćije,pa sam neki put nerazumljiv. study Wink  Suspect

Arrow Zagorac.!!! Exclamation Exclamation
Arrow Niti sam mislio niti sam napisam da vas dva dana nije bilo rajonu.!!! Exclamation Evil or Very Mad
Arrow Ja znam da je glavnu odluku kod tebe donosio  Arrow "Gavro" Twisted Evil, pa kad bi i on rekao "danas nitko neće ići u obilazak granice", tako je moralo biti i tu se nije dalo ništa učiniti. Evil or Very Mad No
Arrow Samo me je interesiralo to kako si sređivao raspored da te se stavi za obilazak tog rajona gdje si ostavio poruku za dva dana.!!! Very Happy Smile  Laughing
Arrow Sve je   j a s n o.....!!!! Twisted Evil Rolling Eyes  Wink

Raspored mi nije bilo teško srediti,između ostalog obavljao sam i dužnost dežurnog karaule,kad sam bio dežuran,napisao sam si raspored za drugi dan,ako se to poklapalo sa terminom ostavljene poruke,o.k.,a ako ne,dužnost mi je prilagodio kolega koji je pisao dnevnu zapovjest za dan koji se poklapao sa ostavljenom porukom  cheers
Spomenuo sam da je dnevnu zapovjest i dnevnik službe vodio dežurni,Gavro je samo nadgledao i potpisivao,za dane kad je bio na karauli,a ostalo su potpisivali dežurni. study
Po naredbi Gavre,na rejon se nije išlo samo onda i na dio na kojem se nalazila inžinjerija koja je čistila granićnu liniju. bounce

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime20.05.12 13:44

pelister1 (citat):
A da nije to malo previse - cak General granicnih jedinica,bolje porucnik. Jeste da je i drug Tito bio zagorac, ali ljudi ce reci da je to protekcija.

Pustite "puste"činove,Brnjo nije bio zanemarivan,dapače,ali su prednost ipak imali Rex i Bin što je mislim, razumljivo i u redu! lol!
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime23.05.12 21:29

Vojnik Graničar (citat):
Citat :
Arrow  Arrow  Arrow ZAGORAC - KARAULA "DRENAK"...!!! sunnybounce

ArrowArrow Arrow Nego, što je sa odlaskom na redovno i procedurom?  Exclamation  Question  scratch    

Arrow Kakva je bila procedura za odlazak na redovno na Arrow Karauli "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek - 1988 -1989 godina.!??? ExclamationQuestion Suspect
Arrow Nije bilo procedure za odlazak na redovno.!!! Evil or Very MadNo Suspect  Embarassed
Arrow Na karauli je vedrio o oblačio ArrowArrow Arrow zastavnik I klase Spasković Radoje. ExclamationTwisted Evil Suspect
Arrow On je taj koji je donosio odluke tko ide na redovno a tko ne ide na redovno, kad se može ići a kad ne. ExclamationTwisted Evil
Arrow Nije bilo izbora ni pogađanja sa njim Evil or Very Mad, svidjelo se to nekome ili ne. Rolling EyesEmbarassed No  pale
Arrow Njegova je bila prva i posljednja.....  Twisted Evil  Arrow  Embarassed  Suspect  No

Mi smo se uredno izjasnili,kad kome odgovara,pa je onda Gavro to "frizirao"da ne trpi raspored i borbena gotovost.

Po PS-u prilikom odlaska na redovno morao sam se javiti kod "Jezde",gdje bih dobio potvrdu od kojeg datuma i sata sam na redovnom i kojeg se datuma i sata moram "nacrtati" na karauli. Znaći jedna vrsta "raporta",a na isti se po PS-u moralo ići u čizmama i oprtačima.
Potvrdu sa majorovim potpisom dao mi je neki zastavnik,ne sječam se imena,normalno da sam bio upozoren na šišanje,a podrazumjevalo se da se vratim na Drenak i ostavim čizme i oprtače,te idem u cipelama i onom torbicom. Ja sam uredno pokupio na kapiji borbeni ranac koji sam tamo ostavio,pravac"Čardak" iznad autobusnog kolodvora,te prvim busom za Skoplje.
U ono vrijeme željeznićki kolodvor u Skoplju bio je najmoderniji u "Jugi". Prvim vlakom za Zagreb, sa presjedanjem u Beogradu.
Po dolasku u Beograd,morao sam čekati vlak za Zagreb nepuna dva sata,sa titovkom zavučenom za opasač,pravac u kolodvorski restoran na pivicu.
Mislim da sam nakon treće pivice izašao i motao se po peronima,nakon određenog vremena,eto dežurnog oficira u činu kapetana.
Pošto mi je kapa bila zataknuta za opasač,stao sam u stav "mirno",a on uredno pozdravio i zatražio dokumente.
Kad je pregledao dokumente,rekao je da je pomislio zbog moje malo duže kose da sam rezervista, a činilo mu se da sam ipak malo premlad za rezervistu. Ni jednom rijeći nije spomenuo kapu za opasačem. Rekao mi kad ide vlak za Zagreb,zaželio sretan put,pozdravio,a ja opet u stav "mirno". Meni bilo malo neugodno zbog kape,on se okrenuo baš kad sam ju stavljao na glavu i malo bacio osmjeh, te otišao.
Tog gospodina neću nikad zaboraviti,dao mu bog sreću i zdravlje.
Dalje do mog Zagorja nikakvih problema. Taman sam uhvatio "radnički"autobus u 14,10 do mog sela,bio je pun ko šipak,svi su me malo čudno gledali kad sam rekao da sam na redovnom,nije mi bilo jasno zašto,pa svi su me poznavali.
Drugo jutro oko 04,30 moji su se starci spremali na posao,probudio me otac i rekao da me traži milicija,stvarno u dvorištu milicijski "fičo" i dva milicajca.
Otac ih je pozvao u kuču,tražili su moje dokumente,jer sam prijavljen na miliciji, da sam pobjegao iz vojske.Dok smo mi to razjasnili,mojim starcima je zbrisao autobus tako da ih je na kraju na posao odvezla milicija.
Putem su mom ocu rekli tko me je prijavio za navodno dezerterstvo.
Sve zbog čizama i oprtača.

Na vrh Go down
Kemo Specijalac
GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Kemo Specijalac

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 1139
ČLAN OD: : 2012-03-03
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime23.05.12 22:39

Citat :

je li to bio neki vojnik, desetar, komandir karaule, ili neko iz granicnog odseka?

sta je posle bilo sa njim?
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime24.05.12 7:32

Nije me prijavila vojska,već moj sumještanin,skinuo se nedavno prije mog dolaska na redovno. Shocked
Bio sam mu sumnjiv zbog oprtača i čizama,a još da sve bude ljepše to je bio moj danji rođak. cheers
Na vrh Go down
Kemo Specijalac
Kemo Specijalac

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime24.05.12 12:44

Citat :
Nije me prijavila vojska,već moj sumještanin

Citat :
Čudni smo mi Zagorci!

ima toga svuda, i ovde...kažu, Nek komšiji crkne krava Smile
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime24.05.12 20:35

Sve je dobro završilo,jer nije ni bilo problema. Laughing bounce
Na Drenak sam se vratio isto bez problema,normalno sa punim rancem! drunken drunken drunken
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime24.05.12 22:30

nerona (citat):
ZAGORAC (citat):
Sve je dobro završilo,jer nije ni bilo problema. Laughing bounce
Na Drenak sam se vratio isto bez problema,normalno sa punim rancem! drunken drunken drunken

Kaj veli sused denes ,ono mislim si ga videl?
Jebete vrag kaj mu nisi opalil pljusku?
Mi Zagorci se znamo sam kaj šutimo..rekel bi Drele! bounce bounce bounce

On veli da nije,ja znam da je i na tome je ostalo. Embarassed
Meni je dovoljno da on zna,da ja znam! Wink
Na vrh Go down
Kemo Specijalac
Kemo Specijalac

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime24.05.12 23:20

Prekrsio je "omertu"...dovoljan razlog za pola "vendette"....

Very Happy
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime25.05.12 11:25

Oprostio jesam Suspect ,zaboravio nisam No !
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime25.05.12 14:57

Citat :

Po PS-u prilikom odlaska na redovno morao sam se javiti kod "Jezde",gdje bih dobio potvrdu od kojeg datuma i sata sam na redovnom i kojeg se datuma i sata moram "nacrtati" na karauli. Znaći jedna vrsta "raporta",a na isti se po PS-u moralo ići u čizmama i oprtačima.
Potvrdu sa majorovim potpisom dao mi je neki zastavnik,ne sječam se imena,normalno da sam bio upozoren na šišanje,a podrazumjevalo se da se vratim na Drenak i ostavim čizme i oprtače,te idem u cipelama i onom torbicom.
Ja sam uredno pokupio na kapiji borbeni ranac koji sam tamo ostavio,pravac"Čardak" iznad autobusnog kolodvora,te prvim busom za Skoplje.
U ono vrijeme željeznićki kolodvor u Skoplju bio je najmoderniji u "Jugi".
Prvim vlakom za Zagreb, sa presjedanjem u Beogradu.
Po dolasku u Beograd,morao sam čekati vlak za Zagreb nepuna dva sata,sa titovkom zavučenom za opasač,pravac u kolodvorski restoran na pivicu.
Mislim da sam nakon treće pivice izašao i motao se po peronima,nakon određenog vremena,eto dežurnog oficira u činu kapetana.
Pošto mi je kapa bila zataknuta za opasač,stao sam u stav "mirno",a on uredno pozdravio i zatražio dokumente.
Kad je pregledao dokumente,rekao je da je pomislio zbog moje malo duže kose da sam rezervista, a činilo mu se da sam ipak malo premlad za rezervistu.
Ni jednom rijeći nije spomenuo kapu za opasačem. Rekao mi kad ide vlak za Zagreb,zaželio sretan put,pozdravio,a ja opet u stav "mirno". Meni bilo malo neugodno zbog kape,on se okrenuo baš kad sam ju stavljao na glavu i malo bacio osmjeh, te otišao.
Tog gospodina neću nikad zaboraviti,dao mu bog sreću i zdravlje.
Dalje do mog Zagorja nikakvih problema.
Taman sam uhvatio "radnički"autobus u 14,10 do mog sela,bio je pun ko šipak,svi su me malo čudno gledali kad sam rekao da sam na redovnom,nije mi bilo jasno zašto,pa svi su me poznavali.
Arrow Drugo jutro oko 04,30 moji su se starci spremali na posao,probudio me otac i rekao da me traži milicija,stvarno u dvorištu milicijski "fičo" i dva milicajca.
Otac ih je pozvao u kuču,tražili su moje dokumente,jer sam prijavljen na miliciji, da sam pobjegao iz vojske. Shocked Suspect  No  Embarassed  scratch

Dok smo mi to razjasnili,mojim starcima je zbrisao autobus tako da ih je na kraju na posao odvezla milicija.

Arrow Ma mogu sve da zamislim ali da JNA vojnika koji je došao sa redovno sa Karaule, traži i kontrolira  Arrow "Policija" ne mogu zamisliti nikako. Evil or Very Mad No  Embarassed  scratch
Arrow Zagorac, imamo koga pitati da li je JNA ikada angažirala pripadnike "Policije" da traži i kontrolira JNA vojnike. Twisted Evil Rolling Eyes  Shocked  bounce
Arrow Pitat će mo  Arrow  Arrow  Arrow "DIXI - Maribor - VP 4095 kasarna Vojvode Misic... Very Happy Smile  Laughing
Arrow Ustvari tražit ću od Arrow Arrow  Arrow DIXI-ja da dođe na Karaulu "DRENAK" i da to malo razjasni.!!! Twisted Evil Suspect  

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime25.05.12 21:27

"Mudrac",mene je "savjestan"građanin prijavio miliciji,ne vojsci.Milicijska stanica je od mog sela bila udaljena 6,5 km.
Najbliži garnizoni JNA bili su udaljeni 50-60 km(Varaždin,Zagreb,Karlovac),pa malo vidi.
Dali je milicija kontaktirala po prijavi vojsku? Nemam pojma!
Molim, čitaj pažlivije i sa razumjevanjem,mene Jna nije tražila i kontrolirala jer je znala da sam na redovnom.
Moje osobno mišljenje je da su milicajci došli na osnovu prijave.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime25.05.12 22:32

Kapetan me nije imao razloga prijavljivati,papiri su mi bili u redu. study
Problem su mogle biti čizme,oprtači i kosa,vidio je čovjek otkud idem pa si pustio mira. king
Jedino se značka sjajila ko "pesja jajca". geek
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime26.05.12 7:43

Citat :
Arrow Arrow Arrow ZAGORAC - KARAULA " DRENAK"...!!! sunny bounce

Arrow "Mudrac",mene je "savjestan"građanin prijavio miliciji,ne vojsci.
Arrow Milicijska stanica je od mog sela bila udaljena 6,5 km.
Arrow Najbliži garnizoni JNA bili su udaljeni 50-60 km(Varaždin,Zagreb,Karlovac),pa malo vidi.
Arrow Dali je milicija kontaktirala po prijavi vojsku? Nemam pojma!
Arrow Molim, čitaj pažlivije i sa razumjevanjem,mene Jna nije tražila i kontrolirala jer je znala da sam na redovnom.
Arrow Moje osobno mišljenje je da su milicajci došli na osnovu prijave.

Arrow ZAGORAC...!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Pročitao sam ja kompletan događaj.!!! Twisted Evil
Arrow I sve sam razumio. Twisted Evil
Arrow I tko te je prijavio i tko je došao kod tebe na osnovu prijave... Twisted Evil
Arrow Samo mi je to čudno, "Policija" se mješa u poslove vojske. Rolling Eyes
Arrow Bez obzira na dojavu policija bi sva saznanja trebala telefonom izvjestiti naj bližu kasarnu u kojoj je smještena Vojna Policija, jer to je njihov posao i u njihovoj nadležnosti bez obzira na udaljenost od garnizona. Twisted Evil
Arrow Zato me baš zanima mišljenje "DIXI-ja" - Maribor - VP 4095 kasarna Vojvode Misic... da vidim kako on gleda na ovaj događaj... Rolling Eyes Shocked
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime26.05.12 17:07

Te 82",nisam imao pojma jeli milicija nadležna,ili nije,nije mi palo na pamet da ih pitam. No
Nikad dotad nisam imao sa njima posla,oni su odradili ono zbog čega su došli,smjeli ili ne. Question Exclamation Question
Oni su onda bili jedan od čuvara ustavnog poretka! affraid
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime26.05.12 19:28

Citat :

Te 82",nisam imao pojma jeli milicija nadležna,ili nije,nije mi palo na pamet da ih pitam. No
Nikad dotad nisam imao sa njima posla,oni su odradili ono zbog čega su došli,smjeli ili ne. Question Exclamation Question
Oni su onda bili jedan od čuvara ustavnog poretka! affraid

Arrow ZAGORAC...!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Nebitno je li Policija tada bila nadležna ili nenadležna. Evil or Very Mad
Arrow Mene je zanimalo šta kaže na takvu situaciju Arrow DIXI - VOJNI POLICAJAC...!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Da vidim njegovo mišljenje kao Vojnog Policajca na takvu situaciju u kojoj si ti bio te 1982 godine.!!! Rolling Eyes Shocked Rolling Eyes Shocked Suspect Suspect
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime26.05.12 20:23

Arrow Deder (rekao bi jedan od članova ovoga foruma)...!!!! he he he he Rolling Eyes Wink Very Happy Smile Laughing
Arrow Zagorac izvjesti me javno kad budeš imao vremena, koliko ste vi graničari sa karaule Arrow "DRENAK" nosili sa sobom metaka kad bi ste išli u obilazak granice. Shocked Rolling Eyes Suspect
Arrow Pokušaj se sjetiti bar za sebe za ostale baš nije tako hitno.. Suspect Embarassed
Arrow Jer različita oružja su imala na raspolaganju različiti broj metaka... Twisted Evil Very Happy Smile Laughing

Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 26.05.12 20:29; prepravljeno ukupno 2 puta
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime26.05.12 20:24

Razumijem ja tebe,samo mislim da su odnosi 82",bili bitno drugačiji od vremena kad ste Vi služili JNA. Rolling Eyes
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime27.05.12 6:11

Arrow Pa Zagorac, vidim da si došao do čina  Arrow  Arrow  Arrow "VODNIKA I KLASE"...!!! Very Happy Smile  Laughing

[You must be registered and logged in to see this image.]

Arrow Čestitke na unapređenju Zagorac...!!! Very Happy Smile  Laughing
Arrow Da te  Arrow "GAVRO" vidi rekao bi ovo je moja škola, ja sam ovo obučio i izvježbao, ovo je pravi graničar sa Arrow Karaule "DENAK"...!!! Very Happy Smile  Laughing

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime27.05.12 10:18

Vojnik Graničar (citat):

Arrow Deder (rekao bi jedan od članova ovoga foruma)...!!!! he he he he Rolling Eyes Wink Very Happy Smile Laughing
Arrow Zagorac izvjesti me javno kad budeš imao vremena, koliko ste vi graničari sa karaule Arrow "DRENAK" nosili sa sobom metaka kad bi ste išli u obilazak granice. Shocked Rolling Eyes Suspect
Arrow Pokušaj se sjetiti bar za sebe za ostale baš nije tako hitno.. Suspect Embarassed
Arrow Jer različita oružja su imala na raspolaganju različiti broj metaka... Twisted Evil Very Happy Smile Laughing

-Snajperist:50 kom. 7,9mm
-AP:150 kom. 7,62mm
-PM:150 kom.+150 kom 7,62mm,ovih drugih 150kom.bilo je u zasebnom rap-u na šoškama povrh PM-a,a uzimali su se u slučaju uzbune i drugih ekstremnih situacija.
Na rejon je svakodnevno nošeno propisanih 150 kom za AP i PM, te 50 kom. za snajper.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983    Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime27.05.12 20:54

Citat :

Naš Vojnik Granićar želi nešto naučiti, nemoj mu uskratiti to zadovoljstvo, bez obzira što on na sve gleda birokratski. cheers
Citat :

Arrow Arrow Arrow VOJNIK GRANIČAR...!!! sunny bounce

Arrow Zagorac.!!! Suspect Shocked Rolling Eyes Embarassed
Arrow Deder se ti vrati doli u Makedoniju na Karaulu "Drenak".!!!
Arrow Država nije sigurna kad tebe nema.!!!
Arrow A "Gavro" zbog toga ne spava nočima...
Arrow I zadnje forum je velik, doće još neki vojnik koji je rukovao protu-avijonskim topom.!!!

Citat :

Čemu nervoza druže stariji vodniće? tongue
Nemoj se brinuti za Drenak i Makedoniju,ima tko će me zamijeniti. Suspect
Gavru bih sad mogao smijeniti,imam zvjezdicu više! king

Arrow ZAGORAC...!!! Exclamation
Arrow Joj da mi je viditi tu situaciju.!!! Shocked Exclamation
Arrow Dolaziš na karaulu, sa činom "Vodnik I klase".!!! Exclamation Shocked
Arrow A onda ona situacija o kojoj samo mogu sanjati, Arrow "Zagorac" zajaše konja "Brnju" i uz pratnju komandira karaule "Gavre" svi krenuše do prvog stajališta za autobus.!!! Very Happy Smile Laughing
Arrow Pa kome obojci kome opanci, he he he he Very Happy Smile Laughing

Arrow Arrow Arrow JE LI SADA BOLJE...!!! scratch Very Happy Smile Laughing

Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 28.05.12 10:25; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime27.05.12 20:59

Majko moja,opet će te staviti u rubriku "najsmješniji komentar"!!! tongue
Na vrh Go down
Kemo Specijalac
Kemo Specijalac

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime27.05.12 22:06

Citat :
Vodnik I klase ZAGORAC zajaše na Brnju a Gavro vodi Brnju na kome jaše Zagorca do prvog stajališta za autobus.!!!

ko koga ovde jase ? Smile Smile Smile
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime28.05.12 6:56

Pitaj Vojnika Granićara! No No No
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 6 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)
Na vrh 
Stranica 6/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
» Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)
» Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)
» SVAŠTARA
» Priroda u mome kraju (prvi dio teme)