FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 20.09.14 18:51
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
halo 92 Desetar
BROJ POSTOVA: : 280 ČLAN OD: : 2014-08-22 Beograd
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 22.09.14 22:07
Moje "kopanje" po nazivima karaula za vreme 81. godine se nastavlja uspešno. Otkrio sam da se karaula "Duh" zvala "Đuro Đaković"( to mi je već poznato), zatim da sam stalno pisao karula "Hektorović", a ustvari trebalo je "Nikola Hećimović" za karaulu "Veliki Boč", kako je znaju generacije u drugoj polovini osamdesetih. Ostalo mi je da otkrijem još ime jedne karaule. Na Vikipediji stoji da je karaula "Gaj" imala ime "Jožica Flander" i da je komandir bio vodnik Rangelov. Nije mi poznato ni jedno od ta dva imena, a Rangelov je 81. bio komandir karaule "Špičnik". Dakle moj spisak za sada izgleda ovako: Gornja Radgona, Kerenčić, Slatki Vrh, Ceršak, Šentilj, Špičnik, (Gaj-Jožica Flander), Hećimović, Đaković, Šarh, Kveder, Kapunar, Brezovnik.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 11.11.14 23:48
Juce sam bio u poseti Sloveniji. Put do moje privatne destinacije vodio me je jako blizu karaule na italijanskoj granici u mestu Sempeter, GO Nova Gorica.
Posto u JNA nisam bio granicar, resio sam da budem bar 15 min u karauli i oko nje, tj da zamislim granicnu sluzbu na ovom delu bivse jugoslovensko-italijanske granice. Neobicno je za skoro sve karaule na ovom delu granice to, sto se nalaze u okviru naseljenog mesta, kao i svaka druga kuca u ulici...slicno karauli Krvavi Potok, GO Sezana, i ovde je karaula u okruzenju drugih stambenih i poslovnih objekata, stotinak metara od bivseg granicnog prelaza.
A posto sam specijalac samo u nadimku na forumu...trebalo mi je dobrih 20ak min da je pronadjem, jer sam lokaciju i adresu zaboravio u Beogradu ; nasao sam je pitajuci jednog mladjeg mestana, na basic indijanskom slovenackom jeziku...dok sam je nasao, pao je mrak, tako da danas imate slike Karaula Sempeter by night .
U njoj danas jedno preduzece za trgovinu staklenom ambalazom ima svoju maloprodaju. Ljubaznoscu mladjeg trgovca, jedinog strazara danas na karauli Sempeter (koji je, btw, bio odusevljen time sta ja trazim i zasto slikam, i ima simpatije prema beogradskom nocnom zivotu), imam ove slike. Jos me je i prekoreo sto sam dosao nocu, obecavsi da posalje slike slikane na dnevnom svetlu koje ce napraviti ovih dana.
U njoj danas vise nema granicara...posedeo sam malo unutra i obisao skoro sve dostupne prostorije, koje nisu bile interesantne za slikanje jer unutra nema tragova boravka granicara.
Posto nije bilo nikog da me zaustavi, krenuo sam u osvajanje granicne linije i uspesno je osvojio, bez da su me granicari primetili, zaustavili, i priveli u karaulu
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Karaule JNA - Slovenija 12.11.14 2:12
Kemo Specijalac (citat):
Juce sam bio u poseti Sloveniji. Put do moje privatne destinacije vodio me je jako blizu karaule na italijanskoj granici u mestu Sempeter, GO Nova Gorica. Posto u JNA nisam bio granicar, resio sam da budem bar 15 min u karauli i oko nje, tj da zamislim granicnu sluzbu na ovom delu bivse jugoslovensko-italijanske granice. Neobicno je za skoro sve karaule na ovom delu granice to, sto se nalaze u okviru naseljenog mesta, kao i svaka druga kuca u ulici...slicno karauli Krvavi Potok, GO Sezana, i ovde je karaula u okruzenju drugih stambenih i poslovnih objekata, stotinak metara od bivseg granicnog prelaza. A posto sam specijalac samo u nadimku na forumu...trebalo mi je dobrih 20ak min da je pronadjem, jer sam lokaciju i adresu zaboravio u Beogradu ; nasao sam je pitajuci jednog mladjeg mestana, na basic indijanskom slovenackom jeziku...dok sam je nasao, pao je mrak, tako da danas imate slike Karaula Sempeter by night . U njoj danas jedno preduzece za trgovinu staklenom ambalazom ima svoju maloprodaju. Ljubaznoscu mladjeg trgovca, jedinog strazara danas na karauli Sempeter (koji je, btw, bio odusevljen time sta ja trazim i zasto slikam, i ima simpatije prema beogradskom nocnom zivotu), imam ove slike. Jos me je i prekoreo sto sam dosao nocu, obecavsi da posalje slike slikane na dnevnom svetlu koje ce napraviti ovih dana. U njoj danas vise nema granicara...posedeo sam malo unutra i obisao skoro sve dostupne prostorije, koje nisu bile interesantne za slikanje jer unutra nema tragova boravka granicara. Posto nije bilo nikog da me zaustavi, krenuo sam u osvajanje granicne linije i uspesno je osvojio, bez da su me granicari primetili, zaustavili, i priveli u karaulu Doduse, bio sam adekvatno uniformisan i maskiran
Bravo Specijalac. Da te nema trebalo bi te izmisliti. Baš me zanima hoće li trgovac poslati suncem obasjanu karaulu. Naj kasnije dobro si ga uspio vrbovati da te pusti u karaulu da je razgledaš. Nekidan je moj dopisnik iz Šentilja uspio nagovoriti privatnika da ga pusti u karaulu "Ceršak" da napravi par slika pod svjetlom baterijske lampe.
zeljoni Džomba
BROJ POSTOVA: : 180 ČLAN OD: : 2014-11-12 DOB : 56 Novi Sad
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 13.11.14 15:55
Pročitao sam celu temu i nigde nisam video sliku karaule Šentilj . Na njoj smo proveli skoro mesec dana menjajući vojnike koji su na redovnom odsustvu. Inače dužnost Graničnog voda je bila da poznaje do u najsitnije detalje sve reone svih karaula koje su pripadale 66 graničnom odseku Maribor. Za osam meseci provedenih u graničnom vodu tri puta smo onako u kompletu obišli svih 166 km za tri dana . A svake nedelje smo imali vežbe na reonima od neke karaule. Na Šentilju su graničari imali najviše "posla". Naime u to vreme se švercovalo dosta kafe i sličnih artikala a sam prelaz Šentilj se nalazio ispod karaule sa velikim čistinama , kako bih se što lakše kontrolisao sam prelaz. Mogu reći da nije bilo dana a da ne bude intervencije .I to onda podigne adrenalin , ko šta dohvati trči i hvata te jadne ljude po tim livadama , hehe samo kad se setim.
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 13.11.14 19:49
Bile su neke slike karaule Sentilj na temi o njoj:
Zbog problema sa ImageShack su otisle u vecna lovista.
šepa Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 384 ČLAN OD: : 2012-04-27 DOB : 54 ZENICA
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 13.11.14 22:29
zeljoni (citat):
Pročitao sam celu temu i nigde nisam video sliku karaule Šentilj . Na njoj smo proveli skoro mesec dana menjajući vojnike koji su na redovnom odsustvu. Inače dužnost Graničnog voda je bila da poznaje do u najsitnije detalje sve reone svih karaula koje su pripadale 66 graničnom odseku Maribor. Za osam meseci provedenih u graničnom vodu tri puta smo onako u kompletu obišli svih 166 km za tri dana . A svake nedelje smo imali vežbe na reonima od neke karaule. Na Šentilju su graničari imali najviše "posla". Naime u to vreme se švercovalo dosta kafe i sličnih artikala a sam prelaz Šentilj se nalazio ispod karaule sa velikim čistinama , kako bih se što lakše kontrolisao sam prelaz. Mogu reći da nije bilo dana a da ne bude intervencije .I to onda podigne adrenalin , ko šta dohvati trči i hvata te jadne ljude po tim livadama , hehe samo kad se setim.
Na Facebook-u imaš grupu JNA Maribor Šentilj sa dosta fotografija vojnika i karaule kao i prelaza ali generacija 1988/89 takođe i jedan član ovog foruma je tamo, zapravo momci iz moje generacije
zeljoni Džomba
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 13.11.14 22:46
Hvala
milovan skoro Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-05-17
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 22.11.14 9:52
da li neko ima sliku karaule BELCA ,karaula broj 47, okrug radovljica,inače sam bio graničar na njoj od 13 decembra 1985 do skidanja,15 septembra 1986,bio vodič pasa,vučjak LORD...mislim da je drugi pas bio HEJ,isto vučjak.Tereni Blekovo i Crni Vrh,ufff,kad se samo sjetim...oko 14 km do njih.Pozdrav,za sad
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 23.11.14 23:47
Za sada sam pronasao na internetu samo ovu sliku necega sto je davno trebala biti tvoja karaula Belca.
Nik: komentar modifikovan dana: 30.09.16 15:01; prepravljeno ukupno 1 puta
zeljoni Džomba
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 14.01.15 21:17
Uh pa ovde sam bio par puta , nešto se baš nemogu da setim kako je ranije izgledala. Ustvari najbolje mi je ostala u sećanju karaula Šentilj I Đuro Đaković i ona karaula u Gornjoj Radgoni ako se nevaram
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaule JNA - Slovenija 14.01.15 21:51
zeljoni (citat):
Uh pa ovde sam bio par puta , nešto se baš nemogu da setim kako je ranije izgledala. Ustvari najbolje mi je ostala u sećanju karaula Šentilj I Đuro Đaković i ona karaula u Gornjoj Radgoni ako se nevaram
Zeljoni. Po čemu si zapamtio baš te tri karaule. Po izgledu, udobnosti, neudobnosti, poziciji, radu, neradu .....!?
zeljoni Džomba
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 15.01.15 19:38
Na Šentilju sam proveo najviše vremena u "akciji" hehe . Tu su mi nekako najlepše uspomene , bilo je tu i ružnih stvari ali su slike izbledele a ono lepo ostade. Pogled na sam granični prelaz , kada smo išli prema tvom reonu morali smo preći preko samog graničnog prelaza . Zategnuti , uglancani sa lepim psom , blicevi sevaju . Par puta smo bili zamoljeni da se slikamo iako je to bilo zabranjeno. Jednom prilikom prolazimo mi kad iz autobusa neko povika : frrrrrr fazani , gušteri , bio je to naš kolega iz starije generacije , krenuo čovek u arbajt u Austriju . Uzmi , uzmi cigare , čokolade , znam da nesmete, ali ja sam džomba. A karaula Đaković me asocira na lepa druženja , na spavanja u štali , na igranje odbojke. Na njoj sam proveo desetak dana .Radgonu pamtim samo po onoj toplini , oni su se grejali na centralno , koje su dobijali iz Palome. Spavali smo na podu na onim podmetačima i nikada mi nije bilo toplije hehe.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: S l o v e n i j a 15.01.15 20:10
zeljoni (citat):
Na Šentilju sam proveo najviše vremena u "akciji" hehe . Tu su mi nekako najlepše uspomene , bilo je tu i ružnih stvari ali su slike izbledele a ono lepo ostade. Pogled na sam granični prelaz , kada smo išli prema tvom reonu morali smo preći preko samog graničnog prelaza . Zategnuti , uglancani sa lepim psom , blicevi sevaju . Par puta smo bili zamoljeni da se slikamo iako je to bilo zabranjeno. Jednom prilikom prolazimo mi kad iz autobusa neko povika : frrrrrr fazani , gušteri , bio je to naš kolega iz starije generacije , krenuo čovek u arbajt u Austriju . Uzmi , uzmi cigare , čokolade , znam da nesmete, ali ja sam džomba. A karaula Đaković me asocira na lepa druženja , na spavanja u štali , na igranje odbojke. Na njoj sam proveo desetak dana .Radgonu pamtim samo po onoj toplini , oni su se grejali na centralno , koje su dobijali iz Palome. Spavali smo na podu na onim podmetačima i nikada mi nije bilo toplije hehe.
Znam da ste morali proći proz onu kolonu vozila na graničnom prijelazu "Šentilj" da bi došli na zasjedno mjesto "Bunker - Ježevi" koje je bilo uz zasjedno mjesto "Rupa" područje odgovornosti karaule "Ceršak". Ali nisam znao da vam je komandir karaule "Šentilj" Rade Vojinović zabranio da se slikajete sa ljudima na graničnom prijelazu "Šentilj".!?
Nik Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 225 ČLAN OD: : 2012-01-12
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 16.01.15 1:25
Nik: komentar modifikovan dana: 30.09.16 15:06; prepravljeno ukupno 1 puta
zeljoni Džomba
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 17.01.15 14:56
Vojnik Graničar (citat):
zeljoni (citat):
Znam da ste morali proći proz onu kolonu vozila na graničnom prijelazu "Šentilj" da bi došli na zasjedno mjesto "Bunker - Ježevi" koje je bilo uz zasjedno mjesto "Rupa" područje odgovornosti karaule "Ceršak". Ali nisam znao da vam je komandir karaule "Šentilj" Rade Vojinović zabranio da se slikajete sa ljudima na graničnom prijelazu "Šentilj".!?
Ma zabranio nam onaj naš Slađo , ali naši ljudi oduvek vole vojsku pa još kad se nađu na putu za inosranstvo , a mi visoki , lepi ko upisani , ko se ne bi slikao sa takvom vojskom
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 30.01.15 8:34
jos jedna fotografija karaule Brje pri Komnu, GO Sezana:
Naslov komentara: ŠPIČNIK 30.01.15 12:27
KOLIKO VIDIM MNOGE FOTOGRAFIJE SU NESTALE, PA EVO NEKOLIKO FOTOGRAFIJA KARAULE ŠPIČNIK DANAS [You must be registered and logged in to see this image.]
Mirko Stojanovic Gušter
BROJ POSTOVA: : 19 ČLAN OD: : 2014-07-19 DOB : 67 Velika Plana sr Srbija
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 02.02.15 16:54
Pozdrav svim granicarima bivse JNA. Zovem se Mirko Stojanovic iz Bgd,Na karauli Jozica Flander bio od 05.06.1978 do 26.03. 1979 god.Komandir karaule bio Branko Lazarevski,a kom granicnog odseka Zivota Rendulic.Komanda kao i granicni i pozadinski vod bili u kasarni Vojvoda Misic.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: S l o v e n i j a 02.02.15 19:03
Mirko Stojanovic (citat):
Pozdrav svim granicarima bivse JNA. Zovem se Mirko Stojanovic iz Bgd, Na karauli Jozica Flander bio od 05.06.1978 do 26.03. 1979 god. Komandir karaule bio Branko Lazarevski, a kom granicnog odseka Zivota Rendulic. Komanda kao i granicni i pozadinski vod bili u kasarni Vojvoda Misic.
Mirko. Daj mi nešto objasni u vezi tvoga odlaska iz kasarne "Tone Tomšič" u karaulu "JOZICA FLANDER".!? U kojem je graničnom odsjeku bila ta karaula, je li ona u međuvremenu promjenila ime.!?
Evo popisa karaula iz moga vremena tj. 1988 - 1989 godina u graničnom odsjeku Maribor.
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 02.02.15 19:23
Vojnik Graničar (citat):
Pozdrav svim granicarima bivse JNA. Zovem se Mirko Stojanovic iz Bgd, Na karauli Jozica Flander bio od 05.06.1978 do 26.03. 1979 god. Komandir karaule bio Branko Lazarevski, a kom granicnog odseka Zivota Rendulic. Komanda kao i granicni i pozadinski vod bili u kasarni Vojvoda Misic.
Mirko. Daj mi nešto objasni u vezi tvoga odlaska iz kasarne "Tone Tomšič" u karaulu "JOZICA FLANDER".!? U kojem je graničnom odsjeku bila ta karaula, je li ona u međuvremenu promjenila ime.!?
Evo popisa karaula iz moga vremena tj. 1988 - 1989 godina u graničnom odsjeku Maribor.
Po onome što sam ja otkrio, redosled karaula gledajući na karti s leva na desno bi trebalo da bude sledeći: Gornja Radgona, Kerenčić, Slatki Vrh, Ceršak, Šentilj, Špičnik, (Gaj-Jožica Flander), Hećimović, Đaković, Šarh, Kveder, Kapunar, Brezovnik. Dakle i meni ostaje zagonetka samo za karaulu Jožica Flander, za koju sam pronašao i naziv Gaj, mada mi ni jedan ni drugi naziv nisu ostali u sećanju. Molio bih Mirka ako se seća i ostalih naziva karaula da ih napiše.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Karaule JNA - Slovenija 02.02.15 19:44
halo 92 (citat):
Po onome što sam ja otkrio, redosled karaula gledajući na karti s leva na desno bi trebalo da bude sledeći: Gornja Radgona, Kerenčić, Slatki Vrh, Ceršak, Šentilj, Špičnik, (Gaj-Jožica Flander), Hećimović, Đaković, Šarh, Kveder, Kapunar, Brezovnik. Dakle i meni ostaje zagonetka samo za karaulu Jožica Flander, za koju sam pronašao i naziv Gaj, mada mi ni jedan ni drugi naziv nisu ostali u sećanju. Molio bih Mirka ako se seća i ostalih naziva karaula da ih napiše.
Halo 92. Da nisi malo falio.! Jesi mislio sa desna na lijevo.!? Ne može nikako karaula "Šentilj" biti s desne strane karaule "Ceršak" može biti jedino sa lijeve strane.!
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 02.02.15 20:06
Kad se vec toliko puta spomenuo Djuro Djakovic, evo i slike te karaule:
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 02.02.15 20:47
i da sravnimo ove spiskove karaula:
• Gornja Radgona, • Zgornje Konjišče = Kerenčić • Sladki Vrh, • Ceršak, • Šentilj, • Špičnik, • Gaj = Jožica Flander • Veliki Boč = Nikola Hećimović • Duh = Djuro Djakovic • Kapla = Kveder ? • Brezni Vrh = Alfonz Šarh • Kapunar, • Brezovnik
Levo su nazivi sa kojima smo mi do sada baratali, i koji poticu sa wikipedie. Nazivi su prema najblizem mestu. Desno su zvanicni nazivi karaula po secanju clana Halo92. Trudio sam se da ih poredjam po redosledu mesta
halo 92 Desetar
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 02.02.15 21:43
Vojnik Graničar (citat):
halo 92 (citat):
Halo 92. Da nisi malo falio.! Jesi mislio sa desna na lijevo.!? Ne može nikako karaula "Šentilj" biti s desne strane karaule "Ceršak" može biti jedino sa lijeve strane.!
Moja greška, u pravu si.
halo 92 Desetar
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 02.02.15 21:53
Kemo Specijalac (citat):
i da sravnimo ove spiskove karaula:
• Gornja Radgona, • Zgornje Konjišče = Kerenčić • Sladki Vrh, • Ceršak, • Šentilj, • Špičnik, • Gaj = Jožica Flander • Veliki Boč = Nikola Hećimović • Duh = Djuro Djakovic • Kapla = Kveder ? • Brezni Vrh = Alfonz Šarh • Kapunar, • Brezovnik
Levo su nazivi sa kojima smo mi do sada baratali, i koji poticu sa wikipedie. Nazivi su prema najblizem mestu. Desno su zvanicni nazivi karaula po secanju clana Halo92. Trudio sam se da ih poredjam po redosledu mesta
(Ovaj znak pitanja pored "Kveder" je "Dušan".) Iskreno se nadam da se Mirko Stojanović seća naziva ostalih karaula i da će potvrditi ove "moje" nazive, jer je po vremenu služenja vojnog roka najbliži meni, razlika je dve godine od njegovog skidanja do moje prekomande u GO. Tu moju nadu temeljim i na imenu komandanta GO, Života Rendulić, kojeg sam se setio kada ga je on napisao u svom postu.
šepa Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 03.02.15 11:19
Vojnik Graničar (citat):
Zar to nije bio naziv karaule Gaj, lijevo od Špičnika, kod graničnog prelaza Jurij, ispravi me ako griješim ali ovaj sam naziv čuo mnogo puta.
Mirko Stojanovic Gušter
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 03.02.15 16:28
Jozica Flander,a kasnije Gaj.Upocetku je imene gaj bunio pa sam otisao na gugle maps i utvrdio da su je nazvali po ulici gaj,
Mirko Stojanovic Gušter
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 03.02.15 16:35
Upravu si mi smo obezbedjivali prelaz Jurij do kamena 369,to je bio desni reon,a levi do N.HACIMOVICA,zadnjeg kamena nemogu da se setim
Mirko Stojanovic Gušter
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 03.02.15 19:10
Ostale karaule secam se G.Radgone,Sladki vrh,za Cersak ni sam siguran,Sentilj, Spicnik,Kapunar,za ostale nisam siguran.Ime Gaj mozda je karaula dobila kasnije i po mestu Gaj nad Mariborom koje se nalazi par kilometara iznad karaule.
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 04.02.15 1:42
Karaula Krvavi potok, jos jedna slika, ovaj put iz oglasa za prodaju iste:
Sazna se usput puno korisnih stvari, izmedju ostalog da je sagradjena 1950 i da je povrsine 263 m2...
halo 92 Desetar
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 04.02.15 8:14
Upravu si mi smo obezbedjivali prelaz Jurij do kamena 369,to je bio desni reon,a levi do N.HACIMOVICA,zadnjeg kamena nemogu da se setim
Mirko, već sam napisao da si ti najbliži meni po služenju vojnog roka u GO Maribor, da li ti nešto znače imena starešina kapetan I kl. Vukelić ( 1981 je bio zamenik komandanta GO), kapetan I kl.Vuksanović (zamenik komandanta GO za političko delovanje ili teko nešto), stariji vodnik Perhoč (komandir odeljenja veze), zastavnik Ikl. Adamović (oficir za bezbednost), pošto su to bile starešine u komandi GO kada sam ja bio tamo?
Mirko Stojanovic Gušter
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 04.02.15 9:28
Proslo je dosta vremena tako da imena se ne secam.Rendulu sam zapamtio zato sto je cesto isao u kontrolu.Ni imena komandira ostalih karaula se ne seca,cini mi se da ih nisam ni video sem komandira N.Hacimovica zato sto je cesto dolazio kod mog zastavnika Lazarevskog,inace je bio pod ugovorom.Za Kemu,secam se karaule Kveder,ali tacno gde je bila nije mi poznato.
Mirko Stojanovic Gušter
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 04.02.15 17:49
Mito Spasevski vodnik prve klase bio kom.pozadinskog voda.Vukelic komadant kasarne,a Adamovic kom.garnizona.Takvu sam informaciju dobio od drugara koji je bio u pozadinskom vodu
grašarević Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2013-11-24
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 04.02.15 20:31
drug ono ti nije karaula zirovnica...
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 04.02.15 20:49
grašarević (citat):
drug ono ti nije karaula zirovnica...
ne znam na koju sliku mislis...dileme oko slike zirovnice smo razjasnili na temi o njoj...
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 04.02.15 20:55
Mito Spasevski vodnik prve klase bio kom.pozadinskog voda.Vukelic komadant kasarne,a Adamovic kom.garnizona.Takvu sam informaciju dobio od drugara koji je bio u pozadinskom vodu
Pošto ste vi bili u drugoj kasarni očigledno je bio i drugačiji raspored starešina.
djurap Gušter
BROJ POSTOVA: : 44 ČLAN OD: : 2015-02-12
Naslov komentara: Re: Karaule JNA - Slovenija 12.02.15 14:53
Poz svima. juce do kasno prelistah svih 20 strana ove teme i ne nadjoh nista za moju karaulu. ima li neko neke slike karaule 7.5 Serazin Robert mesto Veliki Dol.pripadala je granicnom odseku Sezana ili da je bio tamo . ja sam bio od januara do kraja septembra 87 bilo bi mi drago ako je neko bio tamo da razmenimo utiske. u moje vreme komandir je bio Slovenac Lutman Zdenko lik koga pamtim PO SVEMU LOSEM. svako dobro Djuro