FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Črnomelj '82. ABHO

Go down 
+3
Vojnik Graničar
purger
alexandar
7 posters
AutorPoruka
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime24.06.11 23:34

gde ste bre----
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime25.06.11 17:05

Evo gluvarimo Very Happy

Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime30.06.11 11:38

boga mi generale nadao sam se da ce vec neko da se javi ili iz moje klase ili ostali ali vidim mrka kapa
ne gubimo nadu ne kosta nas ovo nista a mozda ne bi bilo lose da das uzbunu da vidimo odakle ce izaci ostali lol!
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: RE:   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime03.08.11 21:44

[You must be registered and logged in to see this image.]

30.10.1982. Gore sa leva: Veljovic Djurica - Rudnik, Veljkovic Nebojsa - Jagodina, Vlado Krsmanovic - Banja Koviljaca, JA ,
dole sa leva: Knezevic Vojin - Backa Palanka, Vulinovic Ivica - Backa Palanka, Hrenar Ivica desetar - Zagreb i Mitrovic Milos - Bogatic

aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: 03.08.11 23:13; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: RE:   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime03.08.11 21:45

08.12.1982. Desno je desetar Stojanovski Cedo - Skoplje

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: RE:   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime03.08.11 21:47

maj.1983 Ovaj sto se skinuo je Rajic Zivorad - Brale - negde iz Sumadije

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: crnomelj 82 ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime09.01.12 9:01

Gledao sam ovu sliku pa sam se sjetio dvije stvari.!

Arrow Prva stvar "Šinjel". bounce Evil or Very Mad Rolling Eyes Wink
Ne znam da li sam ti rekao ja nikada u godinu dana koliko sam proveo u JNA nisam nosio šinjel.
Granične jedinice JNA nisu nosili šinjel zato smo svi nosili vjetrovke.
A razlog je bio taj da ljudi koji se kreću u graničnom pojasu kako u nas tako i u Austrijskom teritoriju vide kako smo mi uredna i moderna vojska.
Ja sam šinjel zadužio dok sam bio u Mariboru - u kasarni "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988, ali tada je došlo ljeto tako da ga nisam ni obukao.
Kad sam dobio prekomandu i išao na karaulu "Ceršak" V.P. 5457 - Mariborski granični odsjek, odmah smo razdužili šinjele.
Sjećam se kada je došla zima došao je na našu karauli iz Maribora jedan brico da nas ošiša i on je došao u šinjelu.
Mi smo se svi oko njega skupili i pipali smo ga nismo se mogli načuditi kako izgleda u tom šinjelu.
To je za nas bilo nešto novo.

Arrow Druga stvar "oprtači". bounce Evil or Very Mad Rolling Eyes Wink
Mislim da je to naj gluplja stvar do koje je JNA držala.
Ti oprtači nisu služili ničemu.
Ako si ti opasač dobro stegnio oprtači ti nisu bili potrebni.
Samo su klapali i bili su kao ukras.
I u ovome ratu sam imao prilike vidjeti da ih nije nitko nosio, nisu bili potrebni a JNA je držala do njih ko pijan plota.
Bože žali kože, truda i novaca.!
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime09.01.12 22:31

Slazem se Splite...ali....
SINJEL....zavisilo je i od toga u kom rodu se sluzila JNA a naravno i od toga u koje vreme se sluzila vojska.Mi smo zaduzili sinjele i mogu ti reci vrlo prakticna stvar Exclamation Kao prvo ...toplo...a kao drugo ,obuka je bila u tim "radnom" uniformama, i bilo je slucajeva da se bukvalno iskaljas po blatu i vodi, i do ujutro to je suvo, a onako osuseno vrlo lako se cisti ribacom cetkom...Jedino je ruzno izgledao taj sinjel....vidis kao "robijasi" Wink
UPRTACI...pa iskreno,mozda se i moglo bez njih ,ali tako je nalagao PS, odnosno to je bio sastavni deo opreme...imao je svrhu...

E sad cuj ovu zanimljivost kada smo kod odela....Dosao sam u vojsku, i u Crnomelju je tada bio mozda jedan vod vojnika, ne vise.
Tu je pre 05.10.82.bila neka tehnicka odnosno inzenjerijska jedinica koja je prebacena pa se formirao ovaj ABHO bataljon.Zaduzili smo "radnu" uniformu a ova nova za izlazak sa vetrovkama........nismo imali jer je nije bilo u magacinima Shocked Jednog dana smo svi regruti , isli u krojacku radionicu i tu su nam UZELI MERU za nove uniforme.....svakom po meri.....Tek dva dana pred polaganje zakletve je stigao kamion i doneo uniforme.Imali smo cast da ih prvi obucemo Wink
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: SLOVENIJA :: crnomelj 82 ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime03.02.12 19:53

Arrow General potpukovnik Aleksandar Obradović. bounce Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation

Arrow Pa druže Aleksandar ne mogu da vjerujem ponovno su te unaprijedili ali sad u čin general potpukovnika.!! Exclamation
Arrow Pa čestitke najboljem pripadniku ABHO jedinice - Črnomelj - 1982.!! bounce Twisted Evil Wink Exclamation
Rolling Eyes Mislim da će admirali i generali ponovno uvesti degradacije ili izmisliti neke nove činove.! Rolling Eyes
Wink Baš me zanima.!! Rolling Eyes
Wink Baš.! Rolling Eyes
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: crnomelj 82 ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime07.02.12 11:36

Arrow General potpukovnik Aleksandar Obradović.!! bounce Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation

Pa ovom prilikom da te izvjestim general potpukovniće Aleksandar Obradović o slovenskom policajcu TOMAŽ G. koji je tražio za ženinog oca (punca) MILAN KRANJC (na slici pod brojen 2) prijatelja sa kojim je bio skupa u JNA a zvao se je Željko Marin (na slici pod brojem 1).!?
U ovom događaju ti si general potpukovniće bio onaj koji je pokupio glavne zasluge.!!
Da tebe nije bilo njih dvojica se ni nakon 40 godina nikada ne bi našli.!!
Krenulo je tako što je Tomaž G. imao želju da pronađe Željka Marina.
On je pokušao preko telefonskog imenika ali nije išlo, nije ga pronašao.
Pokušao je preko interneta u svim mogučim kombinacijama, opet ništa.!
Zatim je pokušao preko Hrvatske granične policije (na granici sa Slovenijom) ali ni oni mu ga nisu uspjeli pronaći.!!
Zatim je na internetu pronašao Forum bivših pripadnika nekadašnje JNA i stavio je u rubriku "SVRHA FORUMA I PRAVILA - služenje u skopskem petrovcu" podatke koje je imao za Željka Marina koji glasi ovako.

Citat :
"Javljam vam se iz Slovenije, trebam jednu pomoč, pa sam se okrenuo na vas, ukoliko bi mi mogli i naravno željeli pomoči.

Ženin otac u trečem mesecu iduče godine slavi 60-ti rođendan, pa bih ga željeli iznenaditi s posetom jednog njemu vrlo dragog čoveka, koga bi pozvali na njegov rođendan.

Ta osoba je ŽELJKO MARIN, koji bi trebao živjeti u Splitu. Ima oko 60 godina, po zanimanju je avtomehaničar, poznat je po tome, što je vrlo visok, preko 2 metra.

Sa ženinim ocem služili su vojsku u Skopskom Petrovcu oko 1970 godine. Od tada se nisu videli, znači od toga je prošlo 40 godina.

Više podataka nemam, nadam se, da če to nekoliko podataka biti dovoljno, iako znam, da je Split veliki grad.

Od vas bi želio da mi javite, dali ta osoba postoji i njegov telefonski broj.

Nadam se, da čete mi moči pomoči.

Puno hvala!"

A onda si ti pročitao taj tekst, te si mu rekao:

Citat :
"Dobro nam dosao Tomaž.
Na pravom si mestu , a tvoju stvar vidim kao resenu.
Javi se ili preko PP ili postom vojniku granicaru,na nekoj njegovoj temi u slucaju da ne vidi ovaj post.
On ce ti to sigurno odraditi. Pozz
MANU PROPRIA"

Tako su svi glavni podaci došli do mene.!
Ja sam otišao na adresu i utvrdio da to nije Željko Marin koju je tražio Tomaž G..!?
Tu je bio kraj potrage za Željko Marin, više se nije dalo ništa učiniti.
I onda mi je jedne noći palo na pamet da je prošlo 40 godina i da je Milan Kranjc vjerojatno nešto zaboravio.!
Tako je i bilo Milan Kranjc je zaboravio njegovo prezime.
U Hrvatskoj postoji ime i prezime Željko ali postoji i ime i prezime Marin.!?
Tek sad vidiš koliko je to mogučnosti i kombinacija.!!
I onda sam otkrio da se prava osoba zove ŽELJKO MARINOV, i ne živi u Splitu već u Stobreču kod Splita.
Otišao sam u Stobreč i utvrdio da je to Željko Marinov prijatelj od pazi sad ovo "desetara Milana Kranjca".!
Vidio sam da i on ima iste slike koje mi je poslao slovenski policajac Tomaž G. :

Zatim mi se slovenski policajac obrača putem e mail poruke:

Citat :
"Zdravo, prijatelju!
Cenzura:-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kad dođemo u Split, sigurno čemo pozvati i tebe, da se vidimo, upoznamo i tako dalje.
Možda dođe nekad šansa, da ti uzvratim za to, što si mi učinio uslugu.
Zasad ti se puno zahvaljujem na apomoči.
Mi (ja in još jedno 2-3 druga) planiramo da dođemo u Split oko 15.02., tada bi se našli sa tobom i naravno sa našim traženim Marinom.
Lep pozdrav u Split,
Tomaž
Cenzura:--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"

Arrow Uglavnom nakon 40 godina će se dva prijatelja naći skupa.!!! bounce Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation

Arrow Opet ćeš reći general potpukovniće nije to moja zasluga, ali ti si ta glavna karika koja je okončala ovan slučaj.!!
Ja sam samo dočelao loptu i snažno je udario i zabio gol iz povoljne situacije.!!!

Kako će se dogovoriti Tomaž i Željko oko posjete Milanu u Sloveniji još ne znam, sad je lopta kod Tomaža i Željka i oni nastavljaju igrati utakmicu.!
Ja sam sada samo gledaoc sa tribina stadiona.!!! Arrow bounce Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Smile

Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 07.02.12 22:52; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime07.02.12 13:36

Ma kakav Sherlock Holmes,ma kakva Agatha Christi Graničar i i Aco su king -evi

Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime07.02.12 16:16

Objasnjenje celog dogadjaja i pohvala na moj racun,od strane Vojnika granicara je zaista u stilu primernog vojnika Exclamation
A kakav bi ja bio "general" kada moj odgovor ne bi bio u stilu "general-podpukovnika" Wink ...sala mala Wink
Ja sam procitao komentar koji je tomaz napisao i mislio sam da ce biti najbolje da ga uputim na Vojnika granicara, obzirom da je iz Splita.Na neki nacin sam samo" posredovao", jer Split ume nekada da se malo "ulenji" pa ne cita sve komentare Wink Posle smo Vojnik granicar i ja razmenili pp i ja sam tu potrosio 5-6 minuta vremena a Split sigurno 5-6 dana Exclamation Neka clanovi Foruma prosude koliko se ko istinski zauzeo.Verujem da je ovakvih slucajeva i bilo, i da ce ih biti,a na kraju jedna recenica koja mi je davno ostala u secanju....to je deo nekog citata ili pesme, nisam siguran.....
i andjeli vole da saznaju,.... zasto ljudi vole da su .....ljudi study
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Crnomelj 82 ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime21.02.12 10:22

Arrow Arrow General potpukovnik Aleksandra Obradovića.!! sunny bounce

Arrow Kakve su to stranice "Crnomelj 82 ABHO" na kojima ljudima nisi objasnio ni pokazao tvoje oružje tvoje mladosti sa kojim si proveo 6 mjeseci svoga života.!! bounce Sad Very Happy Rolling Eyes Wink Exclamation
Pa kad ti nećeš evo onda sam se ja potrudio general potpukovniće.!!
Deder da se podsjetiš i da ne zaboraviš u slučaju da bude vježba "Ništa nas ne smije iznenaditi" hoću da budeš spreman.!!!

Arrow Arrow Arrow Da se General potpukovniće podsjetiš: No Very Happy

[You must be registered and logged in to see this link.]

Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 21.02.12 15:13; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime21.02.12 14:22

Mocno .....al' nek miruje.... Exclamation sto kazu babe "pu, pu puuu,.......osim ako se bude snimala neka "Neretva" opet... Wink
Na vrh Go down
saban
Vodnik
Vodnik
saban

BROJ POSTOVA: : 431
ČLAN OD: : 2011-06-15

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime23.02.12 18:06

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime23.02.12 18:25

Covece gde nadje sliku..... Very Happy ....ovo je kasarna "Bela Krajina" u Crnomelju.....Zadnji put sam je video u septembru 1983.kada sam se skidao....Ufff....vidim da je bila i zbirni centar No Svakako drago mi je da je vidim Very Happy Sabane od mene+ lol!
Na vrh Go down
Nik
Razvodnik
Razvodnik
Nik

BROJ POSTOVA: : 225
ČLAN OD: : 2012-01-12

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime23.02.12 19:04

A sto ti Generale nisi rekao da zelis da vidis slike Very Happy

Ne znam kako ces da reagujes na ove-nije  kasarna bas sacuvana!

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime23.02.12 20:43

A zasto ti NIK, nisi rekao da imas slike Wink
Stavi jos neku ako imas "izvor".....ili podatke sta je sada sa kasarnom.Po ovome sto vidim, nista se nije promenilo, osim sto je instalirano parno grejanje.Mi smo lozili peci...Svakako drago mi je da vidim sve ove slike.....jadno izgleda ali setimo se lepoga, pre........ 30 godina No
Za danas sam se ispucao + sutra... Wink
Na vrh Go down
Nik
Razvodnik
Razvodnik
Nik

BROJ POSTOVA: : 225
ČLAN OD: : 2012-01-12

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime23.02.12 20:57

aleksandar obradovic (citat):
A zasto ti NIK, nisi rekao da imas slike Wink
Stavi jos neku ako imas "izvor".....ili podatke sta je sada sa kasarnom.Po ovome sto vidim, nista se nije promenilo, osim sto je instalirano parno grejanje.Mi smo lozili peci...Svakako drago mi je da vidim sve ove slike.....jadno izgleda ali setimo se lepoga, pre........ 30 godina No
Za danas sam se ispucao + sutra... Wink

Ja ti poslah PP pa ti odluci.......... Very Happy
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Crnomelj 82 ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime02.05.12 11:29

Arrow Arrow Arrow GENERAL POTPUKOVNIK ALEKSNDAR OBRADOVIĆ...!!! sunny bounce

Arrow Pa dobro General potpukovniće kakve su ovo preinake... Rolling Eyes Shocked No pale
Arrow Na prvu ruku sam pomislio da nije neka greška, da program foruma nije poludio, kad ono........ pale Embarassed No Shocked
Arrow General potpukovnik u novome ruhu.... Shocked Cool
Arrow Kako si donio odluku o napuštanju znaka Arrow Arrow Arrow "ABHO" i od jednom se vinio visoko u visine u svakom pogledu.!!! bounce Very Happy Smile Laughing
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime02.05.12 12:04

Odgovor u "svastari"...ne kvari temu Spliteeee.... Wink
Na vrh Go down
brod
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2016-11-17

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime17.11.16 23:43

kasarna BELA KRAJINA --- CRNOMELJ .    88-89 MART----ABHO----POZZZ
Na vrh Go down
brod
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2016-11-17

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime18.11.16 0:41

alexandar (citat):
Covece gde nadje sliku..... Very Happy ....ovo je kasarna "Bela Krajina" u Crnomelju.....Zadnji put sam je video u septembru 1983.kada sam se skidao....Ufff....vidim da je bila i zbirni centar No Svakako drago mi je da je vidim  Very Happy Sabane od mene+ lol!
KASARNA BELA KRAJINA 
CRNOMELJ   88-89 MART
POZZZ
Na vrh Go down
sorban
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2018-04-30
DOB : 64

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime27.11.18 18:49

ABHO Ljubljana/Črnomelj 6485/3 1982-83
Na vrh Go down
Sponsored content

Črnomelj '82. ABHO Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Črnomelj '82. ABHO   Črnomelj '82. ABHO Icon_minitime

Na vrh Go down

Črnomelj '82. ABHO
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Črnomelj 1978 - 1990
» ABHO
» ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov
» Zenica 1986/87
» SVŠ KoV smer ABHO 25. klasa