FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.07.15 12:32
Pročitajte ovo pažljivo i razmislite drugi put da li će te dozvoliti da neko u firmi kinji pripravnika ili stažistu!
[You must be registered and logged in to see this image.] Na frižideru u firmi stoji žuto blokče na kojem zaposleni često ostavljaju poruke i napomene. Ljutiti stažista je napisao svoju poruku na poslednjem listiću u bloku znajući da će tako te reči vrebati, a biće potrebno vreme da neko naleti na njih. Znao je da će mesecima ljudi pisati po bloku ne znajući šta ih čeka na kraju. Poslednja poruka glasi:
"U trenutku kada vi ovo budete čitali, ja ću već uveliko biti daleko od te rupe. Nadam se da ste uživali dok ste me kinjili. Kladim se da ste mislili da ste face",
stoji u poruci koja ima vrlo gadan kraj. U poslednjem redu piše:
"Baš se pitam kako se sada osećate kada znate da sam vam pljuvao u kafu svaki dan".
Poreklo: 24sata.rs
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.07.15 14:18
He.....
Valalta je nudistički kamp kod Rovinja na ulazu u Limski kanal.
Joj da mi je u živo videti JungeFrau, kako kuca ili još bolje kako otvara vrata kada joj se kaže SLOBODNO UĐI
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.07.15 22:02
013gonzo (citat):
Joj da mi je u živo videti JungeFrau, kako kuca ili još bolje kako otvara vrata kada joj se kaže SLOBODNO UĐI
Jehovine svjedoke još bolje!
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.07.15 22:03
Max Blitz (citat):
013gonzo (citat):
Jehovine svjedoke još bolje!
jbg već sam glasao danas
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.07.15 22:41
Jazavac popio sedam piva, pronašli ga na plaži onesviještenog od alkohola
Jazavac je pronađen okružen sa sedam praznih flaša piva i još dvije skrivene u obližnjem žbunju, za koje se smatra da ih je ukrao od ljudi koji su boravili na plaži.
[You must be registered and logged in to see this image.] Foto: Ilustracija Ženka jazavca trenutno se oporavlja u centru za napuštene životinje u Poljskoj, dva dana nakon što su je pronašli onesviještenu na plaži zbog previše popijenog alkohola, piše Guardian.
"Ah, ta mladost i to ljeto...", našalila se radnica centra za životinje Dzika Ostoja na Facebook postu u kojem je napisala kako su životinju pronašli pijanu, nakon što je popila sedam flaša piva.
"Još dvije flaše smo našli u žbunju, tako da je moguće da je zabavu počela tamo", napisala je Ostoja.
Vjeruje se kako je životinja ukrala pivo od ljudi s plaže i čepove otvorila zubima.
Dva dana je bila u nesvijesti, nakon čega se probudila i pila vodu čitav dan.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Pijani jazavac. 30.07.15 22:58
Kapetane Šemsudine. Evo jedan plusić za pijanog i onesvještenog jazavca.!
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.07.15 23:07
Moze li ovaj jazbavac da ide na treznjenje 12 sati a posle na sud kod sudije za prekrsaje zbog prekomerne upotrebe alkohola ????
Druze SEMSUDINE-stvarno si me nasmejao sa ovim komentarom i bices nagradjen jednim prekorednim izlaskom, a dok se taj izlazak ne realizuje evo jedan PLUS-za ulozeni trud....
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.07.15 6:32
Plusič i od mene,
Shvatio sam da je sve počelo u žbunju ? A dalje .... (he he he ne kaže se uzalud matoro pe?verzno)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.07.15 12:08
Kairo, Dictrict of Embaba....
Pokušajte zamislit što se sve tu događa, a što nikad nitko neće znat..... Nedostupno vatrogascima, hitnoj pomoći, policiji..... Znaju se vidjeti i stada ovaca na krovovima zgrada.......
Naslov komentara: Banane u Splitu i Podstrani. 01.08.15 6:58
SUNČANI PLODOVI DALMACIJE
Jutros ja šetam gradom kad vidim ovu trgovinu i na njoj ovaj natpis. "Sunčani plodovi dalmacije" "Domaće i zdravo".! A kad kroz izlog gledate vidite da se na policama nalaze banane.!? Otkud banane u Dalmaciji.!? Nisam ni znao da rastu u Dalmaciji.
U svojoj arhivi sam pronašao jednu sliku iz Podstrane (Istočno od Splita) oko 10-ak kilometara. Točna lokacija je ovdje (gdje je križić na sredini ekrana).!!! A vlasnik ove banane kaže da plodovi banana započnu rasti ali nikada ne narastu veliki. Pa su vlasnika savjetovali sa svim i svačim što da uradi ali nikada pravih banana. Čak su ga i savjetovali da stablo banane prepila negdje na 50 cm visine (vidi se na slici da je jedno deblo prepilio) pa da će bolje rasti i da će tada dati bolje plodove. Ali za sada nikad ništa.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Majstor postavio klima uređaj na kuću. 01.08.15 8:42
Ovako to izgleda kad klima majstor postavi klimu na kuću u Splitu u ulici Penića ulica 1.
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.08.15 11:13
Max Blitz (citat):
Kairo, Dictrict of Embaba....
Pokušajte zamislit što se sve tu događa, a što nikad nitko neće znat..... Nedostupno vatrogascima, hitnoj pomoći, policiji..... Znaju se vidjeti i stada ovaca na krovovima zgrada.......
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.08.15 11:23
Vojnik Graničar (citat):
Otkud banane u Dalmaciji.!? Nisam ni znao da rastu u Dalmaciji. A vlasnik ove banane kaže da plodovi banana započnu rasti ali nikada ne narastu veliki.
Hm, ovo me malo čudi da ne znaš da banane rastu u Dalmaciji. Kao ukrasna biljka, jer ipak ne mogu davati plod. Najviše što se dogodi je da plod počne rasti, ali ostane mali i zakržljao, te otpadne.
Donosili su ih pomorci u Dalmaciju još od davnina, nije to nova moda. Ima ih na Čiovu relativno dosta, kad budeš prolazio, zagledaj malo ljudima u vrtove što sve imaju. (Ljudi inače ni ne znaju kako izgleda 'stablo' banane, pa im ne zapadne za oko, ili misle da je neka palma.)
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Banane u Splitu i Podstrani. 01.08.15 15:39
Max Blitz (citat):
Hm, ovo me malo čudi da ne znaš da banane rastu u Dalmaciji. Kao ukrasna biljka, jer ipak ne mogu davati plod. Najviše što se dogodi je da plod počne rasti, ali ostane mali i zakržljao, te otpadne.
Donosili su ih pomorci u Dalmaciju još od davnina, nije to nova moda. Ima ih na Čiovu relativno dosta, kad budeš prolazio, zagledaj malo ljudima u vrtove što sve imaju. (Ljudi inače ni ne znaju kako izgleda 'stablo' banane, pa im ne zapadne za oko, ili misle da je neka palma.)
Max Blitz. Je li možda znaš zašto u Dalmaciji banane ne mogu davati plodove i zašto plodovi ostaju mali i zakržljali te otpadaju.!?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.08.15 16:06
Vojnik Graničar (citat):
Max Blitz. Je li možda znaš zašto u Dalmaciji banane ne mogu davati plodove i zašto plodovi ostaju mali i zakržljali te otpadaju.!?
Prilično jasno. U Dalmaciji ipak nije toliko toplo (cijele godine) i vlažno koliko treba banani da bi dala plod. Treba joj tropska/suptropska klima.
Na kontinentu tako poneko sadi agrume (u posude), sistemom unutra/van u zavisnosti kako je vani, ali to nema značajnijih rezultata iako samo drvo može preživjet. Ima i smokava po kontinentalnom dijelu nešto, pa neki kažu da imaju plodove, a neki da ne.
Eksperimentira se i s maslinama, ali ne podnosi manje od -10 (-15).... sve je to puno truda ni za što....
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Radnici na stambenoj zgradi 01.08.15 17:00
Kada radnici koji grade stambenu zgradu u Splitu predio grada (Kila) sebi daju malo oduška. Onda pred vrhom stambene zgrade napišu plavom bojom da svi okolni stanari znaju.
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.08.15 17:04
Vojnik Graničar (citat):
Kada radnici koji grade stambenu zgradu u Splitu predio grada (Kila) sebi daju malo oduška. Onda pred vrhom stambene zgrade napišu plavom bojom da svi okolni stanari znaju.
Pise da je Trocki u toj kuci zivio 4 godine, a ne da je njegova. Naslov je bombastican, zaista. A da li je zivio sam, sa porodicom i koristio cijelu kucu? Ubirao rentu??? Ne treba svemu vjerovati, cak ni coca-cola reklamama!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.08.15 4:21
PORUCNIK (citat):
Citat :
Pise da je Trocki u toj kuci zivio 4 godine, a ne da je njegova. Naslov je bombastican, zaista. A da li je zivio sam, sa porodicom i koristio cijelu kucu? Ubirao rentu??? Ne treba svemu vjerovati, cak ni coca-cola reklamama!
Njegova ili ne bas je ziveo isposnicki u 900 kvadrata. I u Meksiku je imao neku skromnu vilu. Posle se covek pita odakle nasim revolucionarima sklonost prema vilama. Porucnice, opstepoznata je stvar da samo treba verovati dnevniku 2 u 7:30.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.08.15 15:28
BEOGRAD (citat):
PORUCNIK (citat):
Citat :
Njegova ili ne bas je ziveo isposnicki u 900 kvadrata. I u Meksiku je imao neku skromnu vilu. Posle se covek pita odakle nasim revolucionarima sklonost prema vilama. Porucnice, opstepoznata je stvar da samo treba verovati dnevniku 2 u 7:30.
Ja zivim u kuci (zgradi) od nekoliko hiljada kvadrata i kazem- 'moja zgrada', a u sustini moje je samo 36 kvadrata. E, moj Beograde, ne vjerujem im ni vremensku prognozu
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.08.15 18:53
mirko bratuš (citat):
13 ili 14?
Oni su napisali 13.!!! Ima i susjedna zgrada koju nisam slikao na njoj su isto plavom bojom svaki kat označili brojevima.!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Kad bake zaveslaju.! 02.08.15 22:32
Čuvarice tradicije: Žene na Krapnju odveslale četvrtu regatu u gajetama
Da se mene pitalo ja bih stavio naslov: KAD BAKE ZAVESLAJU.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.08.15 22:43
Vojnik Graničar (citat):
Čuvarice tradicije: Žene na Krapnju odveslale četvrtu regatu u gajetama
Da se mene pitalo ja bih stavio naslov: KAD BAKE ZAVESLAJU.
Ne znam za ove na slici, ali inače u prošlosti ovakve veslačice redom nisu znale plivati, jer plivanje i kupanje u moru za žene nije bilo u najmanju ruku pristojno!
Plivanje je bilo za muškarce i (onda rijetke) turiste.
Moja pok. baka (r. 1914.) iz Dalmacije je znala plivati, pričala je da je naučila poskrivečki kao mlada djevojka, dobro pazeći da je otac ne ulovi što radi.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.08.15 23:41
19:29....19:30...DNEVNIK
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.08.15 7:26
dinosaurus (citat):
19:29....19:30...DNEVNIK
Dino nisi otkrio Ameriku,samo si fasovao minus bezveze . Isti takovi djelatnici rade i u našem novinarstvu.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.08.15 11:45
lacoš (citat):
Dino nisi otkrio Ameriku,samo si fasovao minus bezveze . Isti takovi djelatnici rade i u našem novinarstvu.
Šta da kažem......malo je reći da sam zabezeknut minusom.... ... Evo deseti put premotavam klip....i očigledno je da novinar izmišlja ....sve je izmislio...
P.S. zahtevam istragu povodom minusa
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.08.15 13:16
dinosaurus (citat):
Jeli se plača sudjelovanje u istražnoj komisiji? Ako da,ja bi se uključio. Primam sve valute,bijelu tehniku,prehrambene artikle i sl.(od obiju strana u istrazi) .
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.08.15 14:13
lacoš (citat):
dinosaurus (citat):
Jeli se plača sudjelovanje u istražnoj komisiji? Ako da,ja bi se uključio. Primam sve valute,bijelu tehniku,prehrambene artikle i sl.(od obiju strana u istrazi) .
Pa ne ali bi bio počasni državljanin...Teksasa....recimo..
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.08.15 14:21
dinosaurus (citat):
Pa ne ali bi bio počasni državljanin...Teksasa....recimo..
Nemoj brate Texas,vole mnogo da pucaju. Ako mogu birati,ja bih u Missouri ili Arizona.Tamo imam neke poznate
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.08.15 17:55
Entizijasta... I ovdje, na forumu, neki drugovi su pravi entuzijasti u kolekcionarstvu...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.08.15 22:17
[You must be registered and logged in to see this image.] Gledanjem u crnu tačku,nestaje siva površina
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Biljar za sirotinju. 03.08.15 22:29
Biljar za sirotinju.!!! Samo kuglice su nejednake i stol je malo neravan.!!!