FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Gonzo, gonzo, gonzo.!!! Što ja znam od Splita do Trogira ne postoji auto cesta.!? Mada sam čuo da je ovaj u invalidskim kolicima vozio od Sotobreča pa do Solina. Na snimci se vidi policajac koji ga je presreo možda oko 1 kilometar prije Solina i tu ga je policajav prisilili da se prestroji u desnu traku a kasnije i da iziđe sa ove brzce ceste koja nije auto put.!!! Navodno tamo kod Solina ima neki dom za umirovljenike u kojem je on živio.!
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Gonzo, gonzo, gonzo.!!! Što ja znam od Splita do Trogira ne postoji auto cesta.!? Mada sam čuo da je ovaj u invalidskim kolicima vozio od Sotobreča pa do Solina. Na snimci se vidi policajac koji ga je presreo možda oko 1 kilometar prije Solina i tu ga je policajav prisilili da se prestroji u desnu traku a kasnije i da iziđe sa ove brzce ceste koja nije auto put.!!! Navodno tamo kod Solina ima neki dom za umirovljenike u kojem je on živio.!
Ako laže koza (gonzo), ne laže rog (24sata.hr). Da li je sada autocesta ili nije ne znam. Poslednji put sam bio u Splitu 1988 godine na proputovanju za Komižu na Visu i tada do Solina sigurno nije bila autocesta.
Ovde je elektronsko izdanje 24sata.hr koje je tako nazvalo članak i sam video zapis.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.07.15 6:34
Iskopao posle skoro 30 godina neizostavan deo pribora u JNA. Prodavao se po trafikama, a mislim da su ga svi imali.Neverovatno je da sam isti sacuvao, a nije mnogo ni zardjao posle toliko godina.
prosao sam nekoliko sati kasnije, ni traga od piva...
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.07.15 12:54
Sta je bilo sa onim pivom koje se nije razbilo-razgrabio narod kada je za dzabe.....
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.07.15 20:04
sasa staza (citat):
Sta je bilo sa onim pivom koje se nije razbilo-razgrabio narod kada je za dzabe.....
Lasnje mi je na srcu sto nije 'niksicko'. A to je vidljivo i po tome sto nema ni jedna smedja flasa.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.07.15 21:30
Vojnik Graničar (citat):
Ultra Europe festival: Tisuće partijanera iz cijelog svijeta napravile fantastičan ugođaj na Poljudu!
Sjajan komentar jednog čitatelja web portala...
"Jel ides na Ultru a? Jesi užica lovu u babe i dide? Jesi zalevatia materi šta para iz takujina? Jesi kuva švercera da ti ubode za koju kunu manje? Užica si ga jel? Jesi sritan a? Jel ti gušt nosat narukvicu? Jesi je slika i prilipeta na Fejs? Jesi jel? Jesi udria šta na nos pola ure prije? Kad si uša na stadion jel te počelo prat? Jesi diza ruke i urlika ko 1991? Jesi najluđi a? Jesi se okitia narukvicama šta svitle? Svitliš jel? Jesi li se sitia ponit zastavu? Luđi si od Thompsona jel tako? Kad te prosralo jesi iša u wc ili si sra po tribini? Jel ti biža pogled prema VIP loži i mislia kako su oni debili? Jesi upozna šta strankinja? Jesi učia engleski dva tjedna prije Ultre? Jesi ponia babine Andole od doma? Jesi jel? Oš ih prodat ka ekstaze? Zajeba si strance, koji si kralj a? Jesi udria 100 slija sa sjevera a? Jel pa i selfi sa izriganim partijanericama? Jesi cool a? Jesi slika tuđu bocu i stavia je na svoj zid? Jesi jel? Kad si iša ča jesi gleda po podu ima li sta sriće? Jesi jel? Ides li i sutra? Ućeš priko ograde a? Jel tako? Spalato"
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.07.15 19:44
jedna odlična optička iluzija Iskreno ni ja u početku nisam video krugove a kamo li da ih brojim. Pažljivo gledaj i pojave se !
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.07.15 17:57
Ja to znam i bez testa na jeziku koji nwe razumijem
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.07.15 18:00
Mislio sam da li ovo da postavim u reklame, ili u 'priroda u mom kraju', ili u 'pokretno logorovanje', ali i na ovoj temi moze: Dogadjaj u mojoj mjesnoj zajednici
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.07.15 15:30
[You must be registered and logged in to see this image.] Za ljubitelje parkova i zelenila jedna fantastična izvedba crkve od drveća.Novozelanđanin Beri Koks je došao na tu ideju 2011 i trebalo mu je četiri godine mukotrpnog rada oko toga.Crkva je postala pravi hit za posjete,vjenčanja kao i za molitvu.Kapacitet joj je stotinjak osoba uz još 60 u šator podignut nedaleko od crkve.Usluge se naplaćuju i naravno uloženi trud se isplatio.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Čitam danas, pišu da si bankrotira. To me jako pogodilo. Bio si i u dnevniku, odma nakon priloga iz BiH.
Ne znam što bi reka... evo mi suza suzu goni, a ja ih jezikom berem, nedam da sa obraza kaplju. Zva sam i mater u Liku, da joj velim za tebe.
Odma je po glasu znala da nešto ne valja... pitala me “Sine... što je bilo!?“... ja joj reka da sjedne... a onda... reko... “Mati... Fifti Sent je bankrotira“.
Tišina je bila mučna. Trajala je nekoliko sekundi, a meni se činila ka vječnost... a onda sam začuo mater gdje jeca,
i govori mi “Sine, reci da lažeš!?!?“... reko “Ne lažem mati, istina je!“... 2 smo sata zajedno plakali.
Viče mati “Sjećam ga se ka dan danas sa onim zlatnim lancem od 9 kila okovrata!“... a ja grizem jastuk, plačem, urlam,
samo da me mati ne čuje te ju dalje čujem kako kroz suze govori “Ja ka da ga sad vidim, ona mu kapa ukoso, hlače napo guzice,
potkošuljca neka nanjem... jooooooj!!!“... pa opet plač.
Noćas oka sklopit neću... neću i ne mogu. Mati i ja smo se dogovorili, ona će ti proslijediti cijelu sljedeću penziju
a ja se odričem mjesečne naknade sa biroa. To će ti sve zajedno biti oko 300 eura. Znam da ti to nije dosta ni za ugradnju zlatnog zuba,
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.07.15 19:28
Svaka cast druze Gonzo na ovim mislima i slikama,a najvise mi se svidja ona izreka sta se najvise voli. Za ulozeni trud od mene plusic kao vrata.....
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.07.15 20:43
Bas sam nepismen. Mislio sam da crtica ide iznad slova S(kao skola) a ne S(kao sova) i iznad Z (kao zaba) a ne Z(kao zec)
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.07.15 21:10
sasa staza (citat):
Svaka cast druze Gonzo na ovim mislima i slikama,a najvise mi se svidja ona izreka sta se najvise voli. Za ulozeni trud od mene plusic kao vrata.....
Samo da vrata ne budu u podrumu, ups, to je neka druga rima, ali nema veze dok je rime biće ....... U svakom slučaju HVALA za plusič. Plusič po plusič, a onda minusić...
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.07.15 21:16
Zrno po zrno-POGACA-,plusic po plusic-veci cin i napredovanje u sluzbi.....
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.07.15 21:23
sasa staza (citat):
Zrno po zrno-POGACA-,plusic po plusic-veci cin i napredovanje u sluzbi.....
A ne ja čak spajam u jedan post kada je više3 poruka - postova na istu temu.... Jedino se trudim da uvek (valjda) okačim lopticu skočicu...
013gonzo Podporučnik
Ima nekoliko dana u Hrvatskoj haraju požari. Na terenu su Hrvatska vojska, policija, vatrogasci, kanadari, helikoptetri.... A sve to izgleda ovako. Za još slika pogledajte ovdje:
Ima nekoliko dana u Hrvatskoj haraju požari. Na terenu su Hrvatska vojska, policija, vatrogasci, kanadari, helikoptetri.... A sve to izgleda ovako. Za još slika pogledajte ovdje:
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.07.15 14:43
Isto bi bilo i ovdje...... Mlađi se zafrkavaju.... stariji možda nemaju..... a sve skupa boli briga........
Radije daju novac narkomanu nego beskućniku s djetetom.... U skrivenoj kameri Coby Persin se odjenuo kao beskućnik i pretvarao da prosjači. Najprije je uz sebe držao natpis na kojem je pisalo: “Beskućnik treba novac za drogu, travu i alkohol” i u samo sat vremena uspio je skupiti pristojnu sumu novca. Međutim, stvari su se promijenile kada je postavio drugi natpis na kojem je stajalo: "Beskućnik samohrani otac treba novac za obitelj", a na pločniku mu se pridružila i mala djevojčica.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 27.07.15 20:37
žOvo je bila prva klasa (ali i jedina) Imperial Airlines iz 1936. godine
Gulajući naziv "Ripping Panel" zaključujem da je to ipak slika kabine balona / dirižabla, a ne aviona. Slobodan prevod: "Veliki poklopac (long patch) na balonu koja treba da se izvadi / oslobodi potezanjem kabla (rip cord), prilikom sletanja, da bi se omogućilo trenutno ispuštanje gasa i pražnjenje balona".