FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 28.09.15 23:52
bojnik (citat):
Bravo dečki, daleko smo mi bili prije američkog repanja, no sve je to narodna kulturna baština, pa se nitko na takve stihove ne bi trebao ljutiti. (osim dotićne mlade policajke, no ima vremena naučit će)
Tako je, bojnice! Otvori temu "sta becara u srce udara" za stihove i video klipove
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 0:04
bojnik (citat):
Bravo dečki, daleko smo mi bili prije američkog repanja, no sve je to narodna kulturna baština, pa se nitko na takve stihove ne bi trebao ljutiti. (osimdotićne mlade policajke, no ima vremena naučit će)
Policajka jest zategla pracku al' se i Branimir pravi blesav. Najvjerovatnije je ugledavsi gore pomenutu namjerno potegao "plavu bluzu" da ispadne "becar" . Drustvo se smijalo, cura popizdila, nije mogla po ledjima al' jeste po novcaniku. E vidis Bojnik, da se to desilo kod mene (u pripizdini ) bio bi zasticen "slobodom govora", a ovako....
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 0:09
pera84 (citat):
bojnik (citat):
Bravo dečki, daleko smo mi bili prije američkog repanja, no sve je to narodna kulturna baština, pa se nitko na takve stihove ne bi trebao ljutiti. (osimdotićne mlade policajke, no ima vremena naučit će)
Policajka jest zategla pracku al' se i Branimir pravi blesav. Najvjerovatnije je ugledavsi gore pomenutu namjerno potegao "plavu bluzu" da ispadne "becar" . Drustvo se smijalo, cura popizdila, nije mogla po ledjima al' jeste po novcaniku. E vidis Bojnik, da se to desilo kod mene (u pripizdini ) bio bi zasticen "slobodom govora", a ovako....
Gdje to postoji sloboda govora, osim u londonskom Hajd parku?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 0:12
PORUCNIK (citat):
Gdje to postoji sloboda govora, osim u londonskom Hajd parku?
Ne smiješ ni tu protiv kraljice.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 0:12
A u Ameriku, jadan!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 0:16
pera84 (citat):
A u Ameriku, jadan!
Hm, baš kažu da može sve, ali da nije u Americi preporučljivo zajebavat se s policajcima.
S onima kad te zaustave, samo na 'sir' i 'officer'.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 0:27
pera84 (citat):
A u Ameriku, jadan!
Ima li ko da me podsjeti sto Caplin pobjeze u Svajcarsku, a Morison u Francusku? Za Polanskog razumijem i ja bih protjerao izopaceno djubre! Ili uhapsio.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 0:30
Max Blitz (citat):
pera84 (citat):
A u Ameriku, jadan!
Hm, baš kažu da može sve, ali da nije u Americi preporučljivo zajebavat se s policajcima.
S onima kad te zaustave, samo na 'sir' i 'officer'.
Naravno da mu ne mozes pominjat familiju kad te vec zaustavi, ali ne moze ti nista ako ga na ulici prozivas. I tu treba znati kako jer te mogu opizditi po ledjima zbog drugih stvari. Nedavno je bio slucaj tinejdzera koji je iz kola u prolazu viknuo "pigs" na policijsku patrol. Braca ga stigli posle dva minuta i strpali u bajbok. Kad je advokat potegnuo prvi amandman (sloboda govora, izmedju ostalog) oni su rekli da ga nisu hapsili zbog toga nego zbog ugrozavanja ucesnika u saobracaju. Umjesto da vikne kroz prozor, majmun je otvorio vrata na autu u pokretu, isturio se vani i tako dernj'o. (naravno, postoji zato "clan")
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 1:05
pera84 (citat):
Ovaj sam prvi put cuo u Babinoj Gredi, davne 82-e:
"idem shorom, ispalo mi mudo nebi dugo, ispade i drugo"
.
Iz serije "Idemo u Montevideo"
"Ajde turi ide baja curi ne voli je pa se i ne zuri"
(ili tako nekako)
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 18:02
Sudija pištoljeros....
Karton po izboru...
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Bečarski stihovi 29.09.15 18:48
bojnik (citat):
Ma dotićna policajka se nešto uvrijedila ko mlada pred svatove, a da ćuje mene i moje društvo kada bacimo bečarac, dobili bi najmanje 20 godina Golog otoka. Slušaj amo, samo mali primjeri: "baba zeta sa kreveta vuče bježi zete zdropit češ mi djete" "naša mlada izašla je žuta, ej dobila je osam devet puta" "mene moji naučili strici, il se ženi, ili si ga odsici"
PORUCNIK (citat):
A meni se danas cijeli dan od ustajanja vrti u glavi ono: "poder'o sam opanak na peti uvjek mi je rupa na pameti"
Evo da se i ovi bečarski stihovi ne zaborave:
“Mala moja, dobro si mi sjela, čim te uzmem, orosiš se cijela”, “Kad sam kući, zabijem u trenu, al’ slađe je na tuđem terenu”, “Mala moja, prirodno se nosi, nikad svoju livadu ne kosi” “Mojoj snaši bolji sam neg’ Messi, svako večer hat-trick mi se desi”.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Kada čovjek ne zna da se snima film u njegovoj blizini 29.09.15 21:06
Kada čovjek ne zna da se snima film u njegovoj blizini.!? Što se tada desi.!
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.09.15 22:30
Vojnik Graničar (citat):
Kada čovjek ne zna da se snima film u njegovoj blizini.!? Što se tada desi.!
Svaka cast!
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.10.15 1:42
E zaradih - od nekog koji zaostao u razvoju.Intelektmu na nivou beskicmenjaka. Ali ako taj - pomaze da bar malo u svojim ocima bude veliki i pametan,aj lupi jos jedan,pokusaj bar malo zadovoljiti svoju bolesnu zajedljivu kvarnu poganu dusu,akoje i imas,ali sudeci po reakciji na sasvim bezazlen post,tebe nemogu izleciti ni najelitnije ustanove poput Laze Lazarevica kod nas. Sto bi rekao Patrijarh Pavle-Oprosti im boze,neznaju sta rade-
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.10.15 0:33
Meni je ova slika cool, samo ne volim pirseve po licu, ostalo je ko bog....
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.10.15 0:35
Max Blitz (citat):
Meni je ova slika cool, samo ne volim pirseve po licu, ostalo je ko bog....
Hebi ga i meni ovako deluje cool...nedostaje samo leptir mašna
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.10.15 0:37
dinosaurus (citat):
Hebi ga i meni ovako deluje cool...nedostaje samo leptir mašna
Ma ne, to bi bilo za maškare, ovo je za jedan fini cjelovečernji provod.
Koji počinje koncertom, a poslije.... sve je moguće.....
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.10.15 18:51
Namojte ljudi-KO BOGA VAS MOLIM.....TOLIKO JE BUNARA U OKOLINI A SVI BACAJU SAMO U MOJ....
-Sad kad se nisam slogirao-nikad necu....
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4617 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.10.15 0:24
Ako neko voli da cita toplo preporucujem Hasana Kikica i njegovu pripovijetku "Ho,ruk".Osim podsjecanje na neko doba od prije 100-ak godina mogle bi se povuci paralele izmedju onog vremena kada je kapitalizam prvi puta ushao u Bosnu i danas. Ko je Hasan Kikic? Rodjen u Gradaccu 1910 gdje je proveo djetinjstvo,zavrsavio je uciteljsku skolu u Derventi gdje je organizovao cuveni djacki strajk za koji je bio sudjen.Mada tragicno zavrsava svoj mladi zivot 1943 ,vec do tada je ostvario znacajan literalni opus i mogao bi se uvrstiti medju najvaznije socijalno angazovane pisce izmedju dva rata na citavom jugoslovenskom prostoru.Kao seoski ucha sluzbovao je na Ozrenu. Najbolje literralno djelo mu je roman "Bukve". Ho,ruk je bunt seoskog uche protiv eksploatatora(prvog Josipa ),careva i carevica koji su dosli u nas kraj da bi eksploatisali shumu,nama su davali tek toliko da prezivimo da bismo mogli sjeci balvane na ho,ruk. Kada se divite ljepotama Beca prisjetite se malo da je u njega ugradjena gradja sa Ozrena i Trebave-eto tada je moj kraj vec bio u EU,( u Bec smo izvezli preko milion kubika drvne gradje i trupaca) samo sto Hasan Kikic i Petar Kocic to nesto nisu bash voljeli. A mi,mi smo valjda pametniji od njih. Ho,ruk.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.10.15 14:32
Majica u izdanju Tehničkog muzeja 'Nikola Tesla' Zagreb...
Molim one koji su upuceni u ovo da mi malo to objasne. Niz godina putujem u rodni kraj ( i ostale delove bivse SFRJ) bez prijavljivanja. Nekako mi zvuci glupo sobzirom da idemo prema EU gde je slobodno kretanje a ovde se mora prijavljivati. kao da smo u Stalinizmu. Mislim da se u Srbiji i netretiram strancem sobzirom da sam tamo rodjen pa prema tome imam i pravo na drzavljanstvo.
Navodno to ce se ovo primenjivati u Srbiji: Novi zakon je uvid u razgovore o ukidanju viznog režima sa šengenskim zemljama. Od pet hiljada do 25.000 dinara platiće građanin Srbije ukoliko u roku od 12 sati ne prijavi da mu je u posetu došao strani državljanin, navedeno je u Predlogu zakona o strancima koji je vlada ove nedelje uputila u parlament. U skladu sa propisima EU, propisima šengenskog sporazuma i novim Ustavom, predloženi zakon treba da zameni postojeći iz 1980. godine i precizira vizna pravila i rokove boravka za strance u Srbiji.
Iz Zakona o strancima: Članak 143. Osobna iskaznica za stranca izdaje se strancu kojem je odobren stalni boravak s rokom važenja od 5 godina. Osobna iskaznica za stranca izdaje se strancu kojem je odobren privremeni boravak, a nema važeću putnu ispravu, na rok na koji mu je odobren privremeni boravak. Članak 144. Zahtjev za izdavanje osobne iskaznice za stranca može podnijeti stranac koji je navršio 16 godina. Stranci iz članka 143. dužni su u roku od 8 dana od dana odobrenja stalnog, odnosno privremenog boravka podnijeti zahtjev za izdavanje osobne iskaznice za stranca.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 16:57
SveJug (citat):
Molim one koji su upuceni u ovo da mi malo to objasne. Niz godina putujem u rodni kraj ( i ostale delove bivse SFRJ) bez prijavljivanja. Nekako mi zvuci glupo sobzirom da idemo prema EU gde je slobodno kretanje a ovde se mora prijavljivati. kao da smo u Stalinizmu. Mislim da se u Srbiji i netretiram strancem sobzirom da sam tamo rodjen pa prema tome imam i pravo na drzavljanstvo.
Svi koji dolaze turistički u stranu zemlju, dužni su prijaviti boravak, i platiti boravišnu taksu na dnevnoj bazi, tako je prema zakonu. I to u principu nema veze sa slobodom kretanja. Također i domaći državljani plaćaju boravišnu taksu kad su turistički u drugom dijelu zemlje. E, sad koliko dugo točno ne znam, a zna se da u praksi to baš i ne funkcionira sasvim.
Ako nemaš pasoš R. Srbije, stranac si, to ti je tako. Prije toga trebaš dobit/izvadit 'Uvjerenje o državljanstvu', i onda dalje s njim druge dokumente. (Kako je konkretno ovdje za dvojno, ne bih znao.)
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15077 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:07
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
Svi koji dolaze turistički u stranu zemlju, dužni su prijaviti boravak, i platiti boravišnu taksu na dnevnoj bazi, tako je prema zakonu. Također i domaći državljani plaćaju boravišnu taksu kad su duže vrijeme u drugom dijelu zemlje. E, sad koliko dugo točno ne znam, a zna se da u praksi to baš i ne funkcionira sasvim.
To nije tako u svim zemljama, recimo u SRNJ turisti nisu uopće dužni prijavljivati boravak niti plaćati bilo kakvu boravišnu taksu.
Ovo u zemljama bivše SFRJ je ostatak policijske države gdje se mora prijaviti i najmanji boravak. Kao strani državljanin to ne činim kad sam dolje. Znam da kršim zakon, ali se uvijek nadam da me neće kazniti, i nisu nikad. Trik je u tome što ne treba pokazivati putovnicu, već osobnu iskaznicu u koju ne mogu udariti žig kad si ušao. Stoga kad izlaziš oni ne znaju kad si ušao, pa možeš reći da si na proputovanju.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:17
VBČ (citat):
To nije tako u svim zemljama, recimo u SRNJ turisti nisu uopće dužni prijavljivati boravak niti plaćati bilo kakvu boravišnu taksu.
Kako piše u linku koji je stavio SveJug, zakoni o prijavljivanju stranaca izgleda postoje, ali ih se nitko ne pridržava. Nije ni u RH to tako jako strogo, hoteli i legalni privatni iznajmljivači mislim da prijavljuju automatski, a ako si tu na drugi način i ne prijaviš se, nikome ništa.
U Austriji je, kako nam je rečeno u ambasadi, propisana obaveza građana ne samo da policiji prijavljuju posete stranaca, već i da joj se sami prijave ukoliko odu u posetu na nekoliko dana u drugi grad. ...Međutim, ne stoji tvrdnja da je prijava boravka stranaca obaveza „u celom svetu”. U francuskoj i grčkoj ambasadi „Politici” je rečeno da je takav propis u tim zemljama naprosto nezamisliv i da bi – kada bi bio predložen parlamentu – bio doživljen kao atak na slobodu građana. U Austriji i Nemačkoj slični zakoni postoje, ali niti ih se građani pridržavaju, niti se, što je bitnije, predstavnici vlasti pozivaju na njih...
Ova boravišna taksa je zapravo zamišjena da se malo turisti dodatno ogule (ali nisu to veliki iznosi) i da se popravi proračun lokane samouprave......
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:22
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
Svi koji dolaze turistički u stranu zemlju, dužni su prijaviti boravak, i platiti boravišnu taksu na dnevnoj bazi, tako je prema zakonu. I to u principu nema veze sa slobodom kretanja. Također i domaći državljani plaćaju boravišnu taksu kad su turistički u drugom dijelu zemlje. E, sad koliko dugo točno ne znam, a zna se da u praksi to baš i ne funkcionira sasvim.
Ako nemaš pasoš R. Srbije, stranac si, to ti je tako. Prije toga trebaš dobit/izvadit 'Uvjerenje o državljanstvu', i onda dalje s njim druge dokumente. (Kako je konkretno ovdje za dvojno, ne bih znao.)
Razumen da su to uveli tamo gde se bave turizmom. Ali ako ja posetim bratice negde bogu iza ledja, gde je najbliza turisticka agencija trista kilometara?
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:25
Ovisi opet kamo ideš. Ne znam kako je u Srbiji. U Hrvatskoj i Bosni nitko ne pita kad si ušao i kad izlaziš. Opet vjerojatno zbog toga što ja pokazujem samo osobnu iskaznicu.
Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo Sve Jug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:30
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
Svi koji dolaze turistički u stranu zemlju, dužni su prijaviti boravak, i platiti boravišnu taksu na dnevnoj bazi, tako je prema zakonu. Također i domaći državljani plaćaju boravišnu taksu kad su duže vrijeme u drugom dijelu zemlje. E, sad koliko dugo točno ne znam, a zna se da u praksi to baš i ne funkcionira sasvim.
Ovo u zemljama bivše SFRJ je ostatak policijske države gdje se mora prijaviti i najmanji boravak. Kao strani državljanin to ne činim kad sam dolje. Znam da kršim zakon, ali se uvijek nadam da me neće kazniti, i nisu nikad. Trik je u tome što ne treba pokazivati putovnicu, već osobnu iskaznicu u koju ne mogu udariti žig kad si ušao. Stoga kad izlaziš oni ne znaju kad si ušao, pa možeš reći da si na proputovanju.
Kako je meni poznato, u Svedsku nije obaveza prijavljivanja. Sobzirom da nepostoje granicne kontrole nema ni dokaza kada si usao u zemlju (ako nemas neku vrstu karte).
A sto se tice prijavljivanja u zemlje bivse SFRJ, mislim da je to ostalo od starog rezima.
Znam iz licnog izkustva da se kao vlasnik nepokretnosti u CG, NISAM duzan da se prijavljujem makar da u turisticku agenciju to zahtevaju radi statistike i tada se placa jedna administrativna taksa ob 50 centi.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:34
VBČ (citat):
Ovisi opet kamo ideš. Ne znam kako je u Srbiji. U Hrvatskoj i Bosni nitko ne pita kad si ušao i kad izlaziš. Opet vjerojatno zbog toga što ja pokazujem samo osobnu iskaznicu.
Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo SveJug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?
Ja Svedsko drzavljanstvo posedujem od 1977 god. Kao takav sam i sluzio JNA.
Srpsko valjda imam pravo na osnovu rodjenja!?
SveJug: komentar modifikovan dana: 04.10.15 17:37; prepravljeno ukupno 1 puta
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:37
VBČ (citat):
Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo Sve Jug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?
A ako pak vozis auto? Mislim da onda moras pokazati pasos. Barem meni uvek traze to kada uzimam rentacar.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:41
SveJug (citat):
Ja Svedsko drzavljanstvo posedujem od 1977 god. Kao takav sam i sluzio JNA.
Srpsko valjda imam pravo na osnovu rodjenja!?
Pa, imao si onda i jugo državljanstvo, zar ne?
Da, trebao bi imat pravo na SRB državljanstvo, ali se dvojna državljanstva rješavaju bilateralnim sporazumima između država, nema jedinstvenog propisa.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.10.15 17:49
SveJug (citat):
VBČ (citat):
A ako pak vozis auto? Mislim da onda moras pokazati pasos. Barem meni uvek traze to kada uzimam rentacar.
EU-Putovnica se ne mora pokazivati pri ulasku u Hrvatsku i Bosnu, možda je u Srbiji drukčije.
A možda ti već imaš srbijansko državljanstvo bez da znaš za njega. Trebaš otići u adekvatnu službu i raspitati se, jer neposjedovanje osobnih papira ne dokazuje da nemaš to državljanstvo već samo da ih nisi izvadio. A ako si služio JNA onda si imao SFRJ državljanstvo i nisi ga izgubio.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.10.15 0:21
VBČ (citat):
Ja sam "Amerikanac"
Nit' se prijavljujem ni odjavljujem. Iako mi na bosanskoj granici kazu: prijavi se u MUP kad dodjes na odrediste.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.10.15 7:43
pera84 (citat):
Ja sam "Amerikanac"
Nit' se prijavljujem ni odjavljujem. Iako mi na bosanskoj granici kazu: prijavi se u MUP kad dodjes na odrediste.
Ti bar znaš što si . Inače državljani EU za ulazak u druge zemlje koje nisu članice trebaju samo Osobnu/ličnu kartu,osim kad putuju zrakoplovom/avionom,pa tako i u Srbiju(bar ja tako ulazim). Vi sa dvojnim državljanstvom se netrebate prijavljivati,osim ako ne glumite Engleze ,a mi koji spavamo u hotelu, ili nekoj sličnoj ustanovi,to uradi personal hotela.Kad spavam kod rođaka,trebao bi se prijaviti u MUP mjesta gdje boravim.Za taj prijavak dobije se potvrda/dokumenat,koji na izlazu iz zemlje ima pravo zatražiti granični policajac,a kazne su novčane,dosta visoke.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.10.15 9:26
lacoš (citat):
Ti bar znaš što si .
Inače državljani EU za ulazak u druge zemlje koje nisu članice trebaju samo Osobnu/ličnu kartu,osim kad putuju zrakoplovom/avionom,pa tako i u Srbiju(bar ja tako ulazim). Vi sa dvojnim državljanstvom se netrebate prijavljivati,osim ako ne glumite Engleze ,a mi koji spavamo u hotelu, ili nekoj sličnoj ustanovi,to uradi personal hotela.Kad spavam kod rođaka,trebao bi se prijaviti u MUP mjesta gdje boravim.Za taj prijavak dobije se potvrda/dokumenat,koji na izlazu iz zemlje ima pravo zatražiti granični policajac,a kazne su novčane,dosta visoke.
Sto rece jedan zemljak: Zovi me kako hoces samo nemoj da me bijes!
Ulaz/izlas u/iz EU zemlje sa licnom kartom? Meni su uvek trazilili pasos. Sobzirom da je Hrvatska clanica EU i prelazis u Srbiju sa licnom kartom? Jeli to nesto lokalnog dogovora?
A za prijavljivanje pri noicenju u hotelu je internacionalno pravilo.
To prijavljivanje u SUP, znam da je bilo za vreme SFRJ i jednom su mi to trazili pri izlasku iz zemlje kod Subotice.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.10.15 9:31
SveJug (citat):
lacoš (citat):
Ti bar znaš što si .
Inače državljani EU za ulazak u druge zemlje koje nisu članice trebaju samo Osobnu/ličnu kartu,osim kad putuju zrakoplovom/avionom,pa tako i u Srbiju(bar ja tako ulazim). Vi sa dvojnim državljanstvom se netrebate prijavljivati,osim ako ne glumite Engleze ,a mi koji spavamo u hotelu, ili nekoj sličnoj ustanovi,to uradi personal hotela.Kad spavam kod rođaka,trebao bi se prijaviti u MUP mjesta gdje boravim.Za taj prijavak dobije se potvrda/dokumenat,koji na izlazu iz zemlje ima pravo zatražiti granični policajac,a kazne su novčane,dosta visoke.
Sto rece jedan zemljak: Zovi me kako hoces samo nemoj da me bijes!
Ulaz/izlas u/iz EU zemlje sa licnom kartom? Meni su uvek trazilili pasos. Sobzirom da je Hrvatska clanica EU i prelazis u Srbiju sa licnom kartom? Jeli to nesto lokalnog dogovora?
A za prijavljivanje pri noicenju u hotelu je internacionalno pravilo.
To prijavljivanje u SUP, znam da je bilo za vreme SFRJ i jednom su mi to trazili pri izlasku iz zemlje kod Subotice.
Nije to nikakav lokalni dogovor.Lokalno smo mi iz RH imali sa Slovenijom,Mađarskom i Italijom prije ulaska u EU,ovo je sad pravilo. Kad slijedeči put ulaziš,daj im osobnu kartu i glumi Europljana,sigurno ulaziš
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.10.15 12:30
Započeli su radovi na izgradnji 3.1 milijardu dolara vrijednog prijekta 'Beograd na vodi'...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.10.15 15:56
lacoš (citat):
Ti bar znaš što si . Inače državljani EU za ulazak u druge zemlje koje nisu članice trebaju samo Osobnu/ličnu kartu,osim kad putuju zrakoplovom/avionom,pa tako i u Srbiju(bar ja tako ulazim). Vi sa dvojnim državljanstvom se netrebate prijavljivati,osim ako ne glumite Engleze ,a mi koji spavamo u hotelu, ili nekoj sličnoj ustanovi,to uradipersonal hotela.Kad spavam kod rođaka,trebao bi se prijaviti u MUP mjesta gdje boravim.Za taj prijavak dobije se potvrda/dokumenat,koji na izlazu iz zemlje ima pravo zatražiti granični policajac,a kazne su novčane,dosta visoke.
Nemam dvojno drzavljanstvo. Bosna "priznaje" dvojno drzavljanstvo ali sve je to kurvaluk zbog glasova na izborima i uzimanja para za nove dokumente koje mijenjaju svako malo. Spavao sam i po hotelima, jesu li sta prijavljivali ili ne, nemam pojma.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.10.15 16:32
Konkretno: planirao sam na proljece da, akobogda, turisticki, odem u EU. Boravio bih u Njemackoj (duze) i, eventualno, u Sloveniji, Hrvatskoj i Svajcarskoj. Koje su mi obaveze?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.10.15 16:38
PORUCNIK (citat):
Boravio bih u Njemackoj (duze) i, eventualno, u Sloveniji, Hrvatskoj i Svajcarskoj. Koje su mi obaveze?