FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.06.15 13:12
kako da znaš da si u Srbiji (izdanje 213 i nastavlja se)
Potrošiš za novu ogradu od kovanog gvožđa, novu kolsku kapiju na daljinski, novu pešačku kapiju 2.180 evra (sused moje drugarice pa znam, zato što se hvalio), a ne daš 3 evra za bravu i oko 15 evra majstoru da je ugradi, već prebaciš sa stare kapije žicu !!!!
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.06.15 13:56
013gonzo (citat):
kako da znaš da si u Srbiji (izdanje 213 i nastavlja se)
Potrošiš za novu ogradu od kovanog gvožđa, novu kolsku kapiju na daljinski, novu pešačku kapiju 2.180 evra (sused moje drugarice pa znam, zato što se hvalio), a ne daš 3 evra za bravu i oko 15 evra majstoru da je ugradi, već prebaciš sa stare kapije žicu !!!!
To je radi uroka, kao crven konac
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Kako obraniti kuću od auta.!? 14.06.15 15:03
Jutros prolazim Stobrečem i zapazim ovo. Čovjeku više dozlogrdilo popravljati kuću koliko su mu je auto oštetili. I onda se on dosjetio kako obraniti kuću od auta, zabetonirao on uz kuću ova dva željeza. Pa sad tko voli neka izvoli. Slikano ovdje (gdje je na satelitskoj snimci križić).
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.06.15 10:03
Najstarija firma na svetu traje već 1437 godina !
Godine 578 osnovana je najstarija firma na svetu koja i dan danas radi. Osnovna i jedina delatnost je izgradnja i održavanje budističkih hramova, svetilišta i svega što ima sa tim veze.
Godine 2006 je otišla u likvidaciju. Tada ju je kupila “Takamatsu Konstrakšn”, kompanija koja se bavi izgradnjom tunela, i zadržala ime i delatnost.
A kako je sve počelo, u tom šestom veku? Šigemitsu Kongo, drvodeljski majstor, pozvan je sa Korejskog poluostrva u Japan dabisagradio prvi budistički hram Šiteno-đi. Njegov ktitor je bio princ Šotoku, japanski regent za koga se veruje da je doneo budizam u Zemlju izlazećeg sunca i da je napisao prvi ustav te države.
(Mala digresija: sedište “Kongo Gumija” je i dan-danas nepromenjeno i zapravo se nalazi na puškomet od hrama Šiteno-đi.)
$93 kilogram ribe na zaru? Ajde de. (Iako, "Gibsons" u Chicagu nudi kilogram jastogovog repa za 60)
Ali $5 za 0.25 Coke???
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 17:54
Tko voli, nek' izvoli, poznat je taj restoran po takvim cijenama.... Ovo se plaća, koga to impresionira... i tko ima novaca, a dolazi iz dijela svijeta gdje se rmba, a nema ni sunca ni mjeseca... (U prijevodu - tko vas j*** ) Ne, nije to radničko odmaralište, a ima po svijetu puno gorih (ružnijih) i skupljih mjesta....
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 18:41
Jabuka - 5 eura. Ja sam prodavao 100kg jabuka za 5 eura.
A sta mu je "postava stola"?
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 18:59
To mu je valjda da ne jedes na patosu za 1000 Eura.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 19:47
PORUCNIK (citat):
Jabuka - 5 eura. Ja sam prodavao 100kg jabuka za 5 eura.
A sta mu je "postava stola"?
Ama zar ne vidis da je sok od jabuke, jadan, nije jabuka. Zato je skupo.
Kad smo kod sokova i restorana ovdje kad narucis sok/colu onda ti doljevaju sve dok sjedis. Nema veze, jedna casa ili deset naplate ti samo jednom. (+/- $3.)
Pitanje za Lacosa/Maxa: kakav je obicaj kad se ostavlja baksis?
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 20:05
pera84 (citat):
Koje pitanje,kao i u USA,10% iznosa računa[You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 20:09
lacoš (citat):
pera84 (citat):
Koje pitanje,kao i u USA,10% iznosa računa[You must be registered and logged in to see this image.]
Ili se zaokruži na prvu okruglu cifru iznad he he he normalno ne deseticu već stotinu (dinara ne evra)
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 20:29
lacoš (citat):
pera84 (citat):
Pa nije bas tako. Obicno je 15%, ako je usluga bila perfektna onda i 20%. Pojedini restorani automatski zaracunavaju 18% za vece grupe gostiju. To su kao neki standardi. A niko ti ne brani da ostavis i vise, samo da znas kako platis racun tako se konobarica osmjehuje drugom gostu, ti si proslost.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 20:34
pera84 (citat):
Pa nije bas tako. Obicno je 15%, ako je usluga bila perfektna onda i 20%. Pojedini restorani automatski zaracunavaju 18% za vece grupe gostiju.
Ja sam mislio na ove prave Amere(10%),a da vi Ameri sa Balkana dajete i više,u to ne sumnjam
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 20:42
lacoš (citat):
pera84 (citat):
Pa nije bas tako. Obicno je 15%, ako je usluga bila perfektna onda i 20%. Pojedini restorani automatski zaracunavaju 18% za vece grupe gostiju.
Ja sam mislio na ove prave Amere(10%),a da vi Ameri sa Balkana dajete i više,u to ne sumnjam
15%
To sto vi "pravi" balkanci znate samo podijeliti/pomnoziti sa 10 ne znaci da se mozete po svijetu ponasat k'o magarci.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.06.15 20:53
pera84 (citat):
lacoš (citat):
pera84 (citat):
15%
To sto vi "pravi" balkanci znate samo podijeliti/pomnoziti sa 10 ne znaci da se mozete po svijetu ponasat k'o magarci.
Ja sam jučer platio večeru za mene i kolegu iz Katovica(poljska) 50€ i ni nakraj pameti mi nije bilo da ostavljam bilo kakav bakšiš-napojnicu ili kako je ko zove. Otišao sam spavati sa mišlju kako sam za te pare premalo popio i pojeo ,i sa nadom da se neču noču probuditi od gladi.[You must be registered and logged in to see this image.]
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Ptići u poštanskom sandučiću u Žrnovnici 22.06.15 19:02
Evo jedna zanimljivost uz mjesta Žrnovnica istočno od Splita Tu sam bio danas 22.06.2015. god. u ulici Svetog Ante kod broja 11, koja se nalazi ovdje.
Naslov komentara: Sjenice u poštanskom sandučiću u Žrnovnici 23.06.15 18:40
mirko bratuš (citat):
Še en plus za "oko sokolovo"
Mirko hvala, hvala, hvala.... Evo i ja tebi jedan plusić za oko sokolovo (je li bilo teško pročitati poruku na poštanskom sandučiću). Evo baš sam danas razgovarao sa vlasnikom tog poštanskog sandučića ime mu je Gojko D. Rekao mi je da su u poštanskom sandučiću ptice sjenice te da im je ovo drugo leglo u poštanskom sandučiću. Kud će ptice nego kod dobrih ljudi.
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 23.06.15 19:06
Vojnik Graničar (citat):
mirko bratuš (citat):
Še en plus za "oko sokolovo"
Mirko hvala, hvala, hvala.... Evo i ja tebi jedan plusić za oko sokolovo (je li bilo teško pročitati poruku na poštanskom sandučiću). Evo baš sam danas razgovarao sa vlasnikom tog poštanskog sandučića ime mu je Gojko D. Rekao mi je da su u poštanskom sandučiću ptice sjenice te da im je ovo drugo leglo u poštanskom sandučiću. Kud će ptice nego kod dobrih ljudi.
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.06.15 22:15
Nikako da stanu-ala sam se napio...
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.06.15 22:32
sasa staza (citat):
Nikako da stanu-ala sam se napio...
Sumadinac,pa jesili ti nekad i trezan,da malo skupis hrabrost da odradis one slikice kiseljaka i okoline
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.06.15 22:36
Malo pijan a malo vise trezan-od radosti ali i onako zbog svega i svacega. Slike nemogu da napravim ali sam juce video da su ispred glavnog ulaza u zgradu iza prijavnice sklonjena ina dva mala topa koja su tu godinama stajala...Verovatno otisla u zaborav kao i sve,,,,,
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.06.15 23:11
sasa staza (citat):
Malo pijan a malo vise trezan-od radosti ali i onako zbog svega i svacega. Slike nemogu da napravim ali sam juce video da su ispred glavnog ulaza u zgradu iza prijavnice sklonjena ina dva mala topa koja su tu godinama stajala...Verovatno otisla u zaborav kao i sve,,,,,
Sumadinac malose salim prijatelju za pijancenje,ali za slike bio ozbiljan,ne razumem da nemozes mob da u prolazu nesto sliknes za pijatelja,ili da ja dodjem tamo pa da izvrnem kasarnu poput izvrnutog dzepa
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.06.15 21:02
Zadnjih dana nisam cuo bolji predlog-ajd dodji i idemo zajedno da slikamo pa makar zajedno u zatvor posle......
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.07.15 7:40
HE HE HE nisam ženomrzac, ali ova pogađa " U SRIDU "
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.07.15 19:50
Neprevaziđene i još uvek savremene "mudrosti" Žike Pavlovića Dragomir Bojanić Gidra, kao Žika Pavlović, obeležio je odrastanje mnogih generacija, a u njegovim neponovljivim rolama uživaju mnogi i danas. On spada u legende regionalne kinematografije. Replike koje je on izgovarao u filmovima osamdesetih godina i danas su deo svakodnevnog humora, ovaj umetnik umeo je da uđe u srž našeg mentaliteta.
Mnoge scene iz "Žikine dinastije" naterale su nas da plačemo od smeha, njegove fore koriste se u svakodnevnom životu, a evo i popularnih mudrosti koje bi trebalo da primenite.
Nisam ja krava da jedem travu i lišće. Hoću da jedem meso, slaninu, sarmu, podvarak... Bolje da umrem sit nego da živim gladan. Drvo se oslanja na drvo, vo na vola, a čovek na čoveka. U životu ko cvika može da se slika. Uh što volim ovaj režim, svi rade, a ja ležim. Nikad nije kasno da se ljubi strasno.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.07.15 7:32
Ovo može u Nekad i Sad, Auto HM kutak, ali zbog šaljivosti (surova stvarnost) stavio sam ovde
Dve metalne konstrukcije osvanule su u naselju Cerak vinogradi na sred ulice koja vodi do parking mesta i potpuno zbunile vozače. Ove naprave prepreka su kamiondžijama, dok automobili mogu da prođu, ali "za dlaku".
Zagrađena ulica koristi se za prilaz parking mestima i paralelna sa Ulicom pilota Mihaila Petrovića. Kamioni su tu već duže vreme redovni gosti i čitav parking pretvaren je u improvizovanu zelenu pijacu.
Nekada (pre konstrukcije) [You must be registered and logged in to see this image.]
Sada (sa konstrukcijom) dok komunalna policija ne ukloni, kamiondžije podnele prijavu ????? [You must be registered and logged in to see this image.]
Poreklo: Blic.rs
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.07.15 10:55
013gonzo (citat):
Ovo može u Nekad i Sad, Auto HM kutak, ali zbog šaljivosti (surova stvarnost) stavio sam ovde
Dve metalne konstrukcije osvanule su u naselju Cerak vinogradi na sred ulice koja vodi do parking mesta i potpuno zbunile vozače. Ove naprave prepreka su kamiondžijama, dok automobili mogu da prođu, ali "za dlaku".
Zagrađena ulica koristi se za prilaz parking mestima i paralelna sa Ulicom pilota Mihaila Petrovića. Kamioni su tu već duže vreme redovni gosti i čitav parking pretvaren je u improvizovanu zelenu pijacu.
Nekada (pre konstrukcije)
Sada (sa konstrukcijom) dok komunalna policija ne ukloni, kamiondžije podnele prijavu ?????
Poreklo: Blic.rs
Dobro je, ovo je trebalo ranije. Nadam se da ce ovako ostati jer kada dodjem sledeci put, lakse cu prici parkingu pri poseti svastiki.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30