FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.05.15 23:31
013gonzo (citat):
Na slici se baš i ne vidi najbolje na koji način je ogromni biljojed bio bezbedan na točkovima, ali moguće da se radi o članu odlazećeg ili dolazećeg cirkusa kome nije strano održavanje ravnoteže i u otežanim okolnostima.
Prepariran?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.05.15 23:37
PORUCNIK (citat):
013gonzo (citat):
Na slici se baš i ne vidi najbolje na koji način je ogromni biljojed bio bezbedan na točkovima, ali moguće da se radi o članu odlazećeg ili dolazećeg cirkusa kome nije strano održavanje ravnoteže i u otežanim okolnostima.
Prepariran?
jok bre izguglaj slon autoput beograd
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.05.15 8:14
Optičke iluzije ili varanje čula vida su me uvek oduševljavale
Evo jedne takve, Postupi po uputstvu, Začudi se kao i ja, Prosledi onima koji nisu na forumu, Da se i oni čude
[You must be registered and logged in to see this image.] Sigurno postoji logičko objašnjenje i za ovu varalicu čula vida ali ga ja ne znam
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.05.15 8:17
Razvojni put srpske (na žalost ne samo srpske) omladine
Slon je od plastike, inace zastitni znak i deo proizvodnog programa jedne firme za pravljenje bazena iz Smedereva.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.05.15 14:34
Kemo Specijalac (citat):
013gonzo (citat):
Beogradskim delom autoputa protutnjao je nesvakidašnji putnik Snimio ga i objavio na tviteru Zoran@tzoran46
Slon je od plastike, inace zastitni znak i deo proizvodnog programa jedne firme za pravljenje bazena iz Smedereva.
Na žalost ja nisam uspeo da izguglišem takvu informaciju već samo ovakvu sliku sa tim tekstom.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.05.15 15:06
Ja se setio uputstva jednog prijatelja kad mi je objasnjavao kako da dodjem do njega...
"Smederevski put...ne skreces za Smederevo levo, nego prodjes pored slona "
Firma je nedaleko od te raskrsnice, pored obilaznice, uz drum sa desne strane...
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.05.15 16:46
Kemo Specijalac (citat):
Ja se setio uputstva jednog prijatelja kad mi je objasnjavao kako da dodjem do njega...
"Smederevski put...ne skreces za Smederevo levo, nego prodjes pored slona "
Firma je nedaleko od te raskrsnice, pored obilaznice, uz drum sa desne strane...
Kako ono reče šta će nama gugl kad imamo Graničara i Kemu sve slikaju i objasne
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Cowboys & Aliens 26.05.15 18:40
Evo danas na kompiću išao pogledati film: Cowboys & Aliens. I odmah na početku sam prasnio u smijeh kad sam vidio što je napisao "Rodjocousin".! I jednu ruku i pošteno napisano.!!!
Naslov komentara: Bivši vojnik i njegov tenk 26.05.15 19:04
BIVŠI TENKISTA I NJEGOV TENK
Eeeeh ta vojska, ratovi, tenkovi.... Kako na neke ljude utječe vojska, rat, tenk.... Ovaj bivši tenkista (nisam mogao odrediti čije vojske) a vjerojatno je bio u II svjetskom ratu je došao do tenka u kojem je bio član posade. Na gusjenice mu je stavio štap i pored njega je kleknuo. Ne bi se iznenadio da je pustio i koju suzu za ta prošla vremena. Šteta što nisam mogao pronaći više podataka.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.05.15 20:14
Vojnik Graničar (citat):
BIVŠI TENKISTA I NJEGOV TENK
Eeeeh ta vojska, ratovi, tenkovi.... Kako na neke ljude utječe vojska, rat, tenk.... Ovaj bivši tenkista (nisam mogao odrediti čije vojske) a vjerojatno je bio u II svjetskom ratu je došao do tenka u kojem je bio član posade. Na gusjenice mu je stavio štap i pored njega je kleknuo. Ne bi se iznenadio da je pustio i koju suzu za ta prošla vremena. Šteta što nisam mogao pronaći više podataka.
svaka čast zaslužio si za ovu sliku sve pluseve koji mogu da se dodele. prosledio sam kolegi na traženje detalja vezanih za nju i čim dobijem odgovor objavljujem ga pa čak i ako bude "nema detalja"
Nema tog smajlija koji bi odgovarao tvom velikom postu.
croato Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 194 ČLAN OD: : 2012-12-08
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.05.15 22:20
Radi se o ruskom tenku - spomeniku ali ne znam tocno gdje. Ne znam da li je zaista njegov tenk, rekao bih prije da odaje pocast kao i svake godine . . . kruno
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.05.15 22:47
013gonzo (citat):
svaka čast zaslužio si za ovu sliku sve pluseve koji mogu da se dodele. prosledio sam kolegi na traženje detalja vezanih za nju i čim dobijem odgovor objavljujem ga pa čak i ako bude "nema detalja"
Nema tog smajlija koji bi odgovarao tvom velikom postu.
U svakom slucaju, plus za Granicara
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15071 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 27.05.15 9:29
Pitalica kao test ličnosti
Pročitajte priču i iskreno odgovorite.
“Žena, koja je sahranjivala majku, među svetom, koji je došao na poslednji ispraćaj vremešnoj gospođi, ugleda jednog muškarca koga nije nikada pre videla. Prvo što joj je palo na pamet bilo je da izgleda fantastično. Kao iz njenih snova. U nekoliko sledećih trenutaka pomislila je - da, to je čovek njenih snova. U trenutku se zaljubila u njega, ali se nije odvažila da uzme njegov broj. Nekoliko dana kasnije ona ubija svoju sestru."
Koji motiv je imala ova žena da ubije svoju sestru?
Razmislite dobro. Odgovor se nalazi ispod videa, koji sam postavio za psihološku pauzu
Odgovor: Žena se nadala da će se isti čovek ponovo pojaviti na sahrani.
Ukoliko ste ovako odgovorili na pitanje, vi razmišljate slično kao psihopata. Ipak, to ne treba da vas brine, jer neki ljudi ispunjavaju kriterijume za psihopate, ali nedovoljno da bi pravili probleme. Štaviše, neke osobine psihopate ne moraju obavezno biti mane.
Poreklo 24sata.rs
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Ta se zgrada u novijoj istoriji zvala na različite načine Zvanični naziv je dugo vremena bio Carinarnica tj. Duana, ali prvenstveno kao magacin a ne kao služba. Za vreme Dubrovačke republike taj prostor je služio prvenstveno za smeštaj "dote" odnosno "miraza" devojkama kojima je Dubrovačka republika bila staratelj. "Devojka za udaju" se na italijanskom "ragazza da sposare" i odatle se vukao narodski nazov "Palaća Sponza". To znači nema nikakve veze sa jednom čuvenom porodicom, na žalost.
Ali zato kameni krst koji je bio na vrhu Srđa podigao je moj deda i poklonio crkvenoj opštini, koja ga nije uknjižila. Kada je izvršena cementna "rekonstrukcija" u organizaciji crkvene opštine tetka je podnela zahtev za zaštitu autorskih / vlasničkih prava i dobila spor.
I ja to uslikao bez da znam da sam posetio nesto poznato.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 27.05.15 16:44
Najnoviji izvještaj tvrtke Aon Risk Solutions, jedne od najvećih svjetskih menadžment kompanija koje se bave procjenom opasnosti od terorističkih napada.
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 27.05.15 21:20
Vojnik Graničar (citat):
Odgovor na ovo pitanje otkriva da li ste psihopata.
Graničar, pa ovo potpuno isto je već postavio '13gonzo' danas baš na ovoj stranici.....
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 27.05.15 21:22
Max Blitz (citat):
Vojnik Graničar (citat):
Odgovor na ovo pitanje otkriva da li ste psihopata.
Graničar, pa ovo potpuno isto je već postavio '13gonzo' danas baš na ovoj stranici.....
Nevjerojatno brišem.!!!
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 28.05.15 21:05
U Srbiji traje "rat" zaduženih u švajcarcima (uzeli kredite u švajcarskim francima) i banaka koje su podigle dinarske ili evrovske vrednosti rata kada je švajcarac skočio.
Građani su pronašli rupu u zakonu o kancelarijskom poslovanju gde piše da se podnesak / prigovor može podneti SAMO u PISANOJ formi, ali zakonodavac zaboravio da specificira na čemu može / sme da se piše.
Rezultat propusta zakonodavca pročitajte i pogledajte da ne prepričavam (koga interesuje normalno)
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.05.15 10:06
Lepa reč i gvozdena vrata otvara
Od kada su ovakve table postavili na nikad dovršenu zgradu Tri lista duvana, u centru bgd, niko više ne šara / crta / ispisuje poruke niti lepi plakate.
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15071 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.05.15 18:56
Njemačko selo terorizira nepoznati počinitelj kesama izmeta.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.05.15 19:02
Evo nešto ljepše od ovoda gore iz Njemačke. Zaprosio djevojku u centru Splita kao rimski legoionar. Više ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.]
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.06.15 7:52
013gonzo (citat):
U Srbiji traje "rat" zaduženih u švajcarcima (uzeli kredite u švajcarskim francima) i banaka koje su podigle dinarske ili evrovske vrednosti rata kada je švajcarac skočio.
Građani su pronašli rupu u zakonu o kancelarijskom poslovanju gde piše da se podnesak / prigovor može podneti SAMO u PISANOJ formi, ali zakonodavac zaboravio da specificira na čemu može / sme da se piše.
Rezultat propusta zakonodavca pročitajte i pogledajte da ne prepričavam (koga interesuje normalno)
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.06.15 8:05
013gonzo (citat):
Danas sam pročitao da se i u Hrvatskoj vodi isti "rat"
Da ljudi se bore za prava.Ljudi su utužili banke te su neki i dobili sudske procese u svoju korist,neki su i izgubili.Takva je izgleda sudska praksa na ovim prostorima,za istu stvar dva suca donose različite odluke. Problem je u tome što država nema namjere priskočiti u pomoć,vezane joj ruke,jer državni aparat služi kao servis tim stranim bankama.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.06.15 8:17
Evo šta sam pročitao, nasmejao se kao IT stručnjak, probao i uverio se da je ispravno. Kada pronađem kako se ovo isključuje u IE i Chromi objaviću ali mi treba par dana.
Ubrzajte surfovanje netom,
Bivši softverski inženjer u kompaniji Mozilla, Monika Ču, i istraživač komputerskih nauka Georgis Kontakis,
ispitali su 200 najboljih informativnih sajtova i otkrili da se oni učitavaju 44 odsto brže kada uključe opciju Tracking Protection u Firefox brauzeru.
I ne samo to, oni su zabeležili smanjenje od 39 odsto u korišćenju internet podataka.
Možda nećete primetiti poboljšanje na svim sajtovima, ali oni su zabeležili poboljšanje od 20 do 90 odsto u brzini učitavanja sajtova.
Evo kako da uključite ovu opciju u Firefox brauzeru:
1. Ukucajte about:config u polju za pretragu i pritisnite “enter”.
2. Videćete znak upozorenja da na taj način možda ugrožavate garanciju. Pritisnite “I’ll be careful, I promise!” (Biću pažljiv, obećavam).
3. Tražite privacy.trackingprotection.enabled.
4. Duplim klikom potvrdite da je opcija aktivirana.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.06.15 1:21
Kod IE je nije built in funkcija vec je browser add on sto znaci mora da se skine sa neta i instalira. IE je sa svakom novom verzijom sporiji i gori.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.06.15 6:43
BEOGRAD (citat):
Kod IE je nije built in funkcija vec je browser add on sto znaci mora da se skine sa neta i instalira. IE je sa svakom novom verzijom sporiji i gori.
Da je gori možda Ali da je sporiji nije, već kao i večina računarskih korisnih i nekorisnih programa (igre pogotovo), sa svakom novom verzijom ODLIČNO rade na novoj verziji računara. Ne znam ko kome finasira razvoj, Proizvođaći računarske opreme ili proizvođaći računarskih programa??? A možda je vlasnik i jednih i drugih ista osoba / kompanija???
evo i obećanog uputstva za IE uključivanje / isključivanje opcije "Do Not Track"
Uključiti i / ili isključiti opciju "Do Not Track" u IE 10
1. Startovati IE i pod Tools otvoriti Internet Options 2. Otvoriti stranu Advances i pod Settings u odeljku Security označiti ili skinuti oznaku opcije za praćenje.
Uključiti i / ili isključiti opciju "Do Not Track" u IE 11
1. Startovati IE pomeriti Windows sa desna u levo i pritisnuti Settings (ako koristite miša postavite kursor u donji desni ugao ekrana, i pomerite kursor gore pa kliknite na Settings 2. Kliknite na Privacy 3. Sada postavite na On ili Off položaj
Uključiti i / ili isključiti opciju "Do Not Track" u IE 11 desktop računar
1. Kliknuti desni klik na IE ikonu, pa Tools 2. Kliknuti na Safety a onda uključiti ili isključiti opciju praćenja
Za Chromu za sada nisam našao gde se ovo podešava što ne znači da nema. Ako nađem ili ako nađem da nema objaviću kao dodatak
013gonzo: komentar modifikovan dana: 02.06.15 20:58; prepravljeno ukupno 3 puta (Reason for editing : Ubacio podešavanje za IE 10 i 11, dodao objašnjenje za Chromu)
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.06.15 16:00
Stolica za doček papa Franje BiH 06.06.2015 Stolarska radnja iz Zavidovića je aplicirala i dobila posao izrade stolice za papu koja je rađena ručnom tehnikom šupljeg duboreza.Stolicu je uradio vlasnik stolarske radnje Salim sa dva unuka Edin i Benjamin Hajderovac uz odricanje određenog dijela prihoda. [You must be registered and logged in to see this image.]
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.06.15 11:47
Stolica veoma lepo napravljena, cini mi se da je malo uska ili je pri slikanju malo izduzena, u svakom slucaju bravo za majstore, a gost mora biti zadovoljan.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.06.15 16:07
Stvarno blokira proverio sam na Windowsu
Ako primite poruku na Skajpu sa karakterima - [You must be registered and logged in to see this link.] - to će dovesti do blokiranja i gašenja programa ako radi na Windows, Android ili iOS platformi. Problem je prvi put predočen na Skajpovim forumima, a kompanija je i sama potvrdila postojanje ovog baga, i dodala da radi na rešenju.
Sin mi je javio sinoć (radi u skajpu) da je za Windows za sada ISPRAVNA JEDINO verzija 7.3 i da samo nju treba za sada instalirati ako je u pitanju XP onda mora da se instalira od Micrsofta Dot.Net Framework 4
Skajp 7.3 ne mogu da pronađem na zvaničnom Skajp sajtu ali evo link na bezbedan sajt
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.06.15 20:57
[You must be registered and logged in to see this image.] Ovog filmskog glumca se sigurno svi sjećamo u western filmovima Winnetou.Pierre Brice je glumio apačkog poglavicu Winnetou u 11 filmova gdje je u 7 filmova ulogu Old Shaterhend partner bio Lex Barker,3 puta Stewart Granger i 1 put Rod Cameron.Filmovi su snimani 60-tih godina u Jugoslaviji(Plitvička jezera i okolica.Živio je oženjen njemicom u Garmisch-Partenkirchenu.Umro je u bolnici kraj Pariza u 87-oj godini života.Bit će sahranjen u Njemačkoj.
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.06.15 21:47
Mislim, da bi kolega SveJug mogao da komentariše ovo... Dali je to stalna praksa u auto školi...
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.06.15 22:03
Osim u ovom klipu, u kojim jos filmovima glume ove dve vesele plavuse?
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.06.15 22:05
Dali je ovo gluma ili je istina-odlucite sami jer ja nisam mogao.....a da se ne nasmejem....
013gonzo Podporučnik
On je, naime, ničim izazvan izlanuo da su mirovni ugovor o prestanku rata u Vijetnamu potpisali Henry Kissinger i Dak To. A Lê Đức Thọu bi se vjerojatno štucalo da je živ.
Lê Đức Thọ i Henry Kissinger nakon potpisivanja mirovnog sporazuma: