FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Turisti u gradu Splitu. Sun Aug 09, 2015 5:39 pm
I tako ja odlučio da prošetam do kompleksa bivše vojne bolnice u Splitu da slikam kako sada izgleda fasada renovirane glavne zgrade. Dok sam prilazio krugu vojne bolnice vidim sa druge strane glavne ulice u gradu, najbolje turiste grada Splita. Krema Hrvatskog turizma u Splitu. Najbolji strani turisti u gradu Splitu. Najbolji strani potrošači u Splitu. Iscrpljeni strani turisti u Splitu našli su skromno mjesto za kampiranje..!
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun Aug 09, 2015 8:13 pm
Vojnik Graničar (citat):
Krema Hrvatskog turizma u Splitu. Najbolji strani turisti u gradu Splitu. Najbolji strani potrošači u Splitu. Iscrpljeni strani turisti u Splitu našli su skromno mjesto za kampiranje..!
Uobičajen prizor u Zagrebu, Beču, Rimu, Ateni, Londonu, Berlinu, Madridu, Budimpešti, Pragu, Moskvi, Tokiju, New Yorku.....
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun Aug 09, 2015 11:07 pm
Naslov komentara: Kupećim gaćama protiv diranja i krađe motora Tue Aug 11, 2015 7:24 pm
KUPAĆIM GAĆAMA PROTIV DIRANJA I KRAĐE MOTORA
I ovo su biseri u mome gradu. Da mu netko ne bi dirao ili možda ukrao motor vlasnik ovoga motora je na volan stavio dvoje kupaće gaće.!? Do danas je imao običaj držati samo jedne ali evo večeras vidim da je pojačao na dvoje.!
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 11, 2015 8:02 pm
Trebao je jos i napisati-NE CACKAJ MECKU JER IMA ALARM-od viska glava ne boli,tako da je bolje da motor cuvaju dvoje gace nego jedne...
P.S. A gde je vlanik ako je ostavio ovde kupace gace i gde je njegov-a saputnica....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 11, 2015 8:29 pm
Vojnik Graničar (citat):
KUPAĆIM GAĆAMA PROTIV DIRANJA I KRAĐE MOTORA
Da mu netko ne bi dirao ili možda ukrao motor vlasnik ovoga motora je na volan stavio dvoje kupaće gaće.!?
Rekao bih da je razlog vrlo jednostavan, čovjek ide s kupanja i htio je da mu se kupaće gaće osuše, jer ih dugo držanje mokrim oštećuje (skraćuje vijek trajanja).
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 11, 2015 8:58 pm
Max Blitz (citat):
Rekao bih da je razlog vrlo jednostavan, čovjek ide s kupanja i htio je da mu se kupaće gaće osuše, jer ih dugo držanje mokrim oštećuje (skraćuje vijek trajanja).
Poggrešno. On to radi i zimi, i ljeti, i u jesen i na proljeće.!!!
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 11, 2015 9:06 pm
Da nije pandur,pa mu služe kao rotacija....
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 11, 2015 9:13 pm
dinosaurus (citat):
Da nije pandur,pa mu služe kao rotacija....
Nisam imao prilike nikada da ga sretnem.!?
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 12, 2015 7:46 am
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 12, 2015 7:08 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Farko Ajrus Си мислам, јас сум од една проклета генерација која цел живот беше све у некои транзиции, те ни уведуваа усмерено, те војска 14 месеци, те приемни испити за факултет, па и Тито ни умре, и Анте Марковиќ не‘ подлажа....и братство единството го ебавме, се испозаклавме ко ќурки за божиќ, три пути знаме мењавме, преживеавме и приватизација и трансформација и демократизација и институционализација, ја пројдовме секоја - ЦИЈА ја што ја смислил светов. И школи завршивме, и деца изродивме, и од таа заебан–ЦИЈА никако, бре да искочиме. Дваесет и кусур години држава кобајаги правиме. Те едни, те други на власт. Едните бетер од другите! Како бе, не се погодија некои што си ја сакаат државава појше од својот џеб?? Како бре, не се родија такви што ќе речат, Ееееј, ми дадоа моќ, ми дадоа сила, сега му е мајката да му помогнам на мојот народ ! Да си ги остварам соништата ко се замишљав Блек Стена, Командант Марк, Бошко Буха, Супермен? Да оставам нешто позади да речат, еееј, господ здравје да му даде на овој, што јунак беше...како бе, срце не ви плаче да си го гледате народот да ви чепка по канти, да ги гледате децана у училници со ќумбе на дрва, магариња и коњи по булевари да ви шетаат со вреќи за стара пластика? Како бе, хохштаплери едни, и бивши и сегашни, ви се живее у 18 век кога цел свет влага у 22? Не ли ве фаќа мерак нешто добро да направите, да си го видите народот стокмен, дотеран насмеан, редици да чекаат за театар, а не за у народни кујни у дупнати гумени чизми? Да му дадете крилја да работи, да учи, да ствара, да раѓа, да гради.... Да не оди со свиткана глава у странство, налепници по коли да му лепат, да му е ќеф химна ко се свири и знаме ко се вее. Од што фамилии искочивте, мајку вам божју, што васпитање добивте за да преварите, украдете, да заебете? Не ли ви е срам од родителите што ве створиле и од децата што ќе ги стварате? Како бе, не си го сакате ова парче земја, со кола за два саата се поминува, рај на земјата да стане... до кога бе нас ќе ни бидат криви и комунисти, и Турци и Бугари и Грци и марсовци? И странски служби и домашни предавници? Аман бре, преку такво сте ни сите Куртовци и Муртовци, ќе дојде ли ден кога сонце ќе не‘ огрее а да не е само на знамето, кога нема да прашуваме дали комшијата е Албанец или Македонец, дали е геј или стрејт, туку дали е дома за да го викнеме на скара...кога ќе дојде ден кога нема да имаме појма кои ни се министри пошто ич нема да ни е гајле ни како се викаат ни како изгледаат...аман бре, и едни и други, од што пластелин ве праат ич око да не ви чуе да ве пљукаат и колнат по весници и портали. Ајдецата од дома што си ги избркавме, па и ние ли да бегаме на овие години? Сакате ли прикаски на правнуците да им кажуваме „си беше еднаш една Македонија“? Преку такво ни е веќе, алооо... Curtesy : Lukrecija Maljkovic Atanasovska, Mirjana Gligorova
Svaki komentar suvisan. Samo mogu da kazem da puno nas moze sebe da nadje u ovoj prici,a ako neko kaze da ne razime jezik,taj ne govori istinu
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 12, 2015 7:35 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Mlaj-110 let gasilstva v našem kraju
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu Aug 13, 2015 5:59 am
Dok sam čitao članak čiji deo prenosim, setio sam se kineske mudrosti:
Mudrac i Budala, ne vide na isti način isto drvo!
Pokazali smo muškarcima i ženama ISTU fotku - njihovi komentari su nas naterali da se zapitamo
Kako žensko telo vide muškarci, a kako žene?
Testirali smo na primeru modela Kejt Apton, koju muški deo smatra jednom od najvrelijih cica na svetu,
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu Aug 13, 2015 7:48 am
Zanimi odgovori ,bi bili,če bi bil na sliki moški.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu Aug 13, 2015 8:59 am
013gonzo (citat):
Pokazali smo muškarcima i ženama ISTU fotku - njihovi komentari su nas naterali da se zapitamo
Kako žensko telo vide muškarci, a kako žene?
A ovo su neki od njihovih odgovora!
Na konkretnu sliku, moji komentari bi bili ovi ženski.....
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu Aug 13, 2015 4:53 pm
A moji muski-i to na KVADRAT.....
Sto me bog ne casti za svoj rodjendan jednim ovakvim poklonom-ne treba masnica i one trakice....
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Vez za hidroavione u Splitu u trajektnoj luci Thu Aug 13, 2015 5:19 pm
Evo u trajektnoj luci u Splitu otvoren je vez za hidroavione. Još nisam imao prilike da ga vidim kako slijeće i pristaje. Kad buden imao priliku i to ću slikati.
Srednji kurs evra na današnji dan 1 evro = 120.0890 dinara serbskih
Ne znam kakva je razlika evro dizela, ja sam tek sada primetio.? Nisam kupovao gorivo već zamolio kolegu da stane da snimim temperaturu.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Fri Aug 14, 2015 3:39 pm
Ja sam jos prosle godine primetio da je dizel skuplji od benzina. Nekada su ljudi kupovali dizele zbog jeftinijeg goriva, sada to nema nikakvog smisla.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Fri Aug 14, 2015 3:41 pm
BEOGRAD (citat):
Ja sam jos prosle godine primetio da je dizel skuplji od benzina. Nekada su ljudi kupovali dizele zbog jeftinijeg goriva, sada to nema nikakvog smisla.
da li je takav odnos cena benzin - dizeli i u americi ?
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Fri Aug 14, 2015 4:30 pm
013gonzo (citat):
Citat :
da li je takav odnos cena benzin - dizeli i u americi ?
Trenutno dizel je malo jeftiniji, oko 0.20 po galonu ali zna da bude i skuplji.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sat Aug 15, 2015 7:11 pm
Obratiti pažnju na prste DJ-a na usporenom snimku, kada dodiruje klavijaturu i dirke miksete
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sat Aug 15, 2015 7:38 pm
Nije da se hvalim ali Beta je objavila u svom foto biltenu ya pretplatnike moju sliku 50 stepeni
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Aug 17, 2015 4:43 pm
Istovar...
Danas 17.08.15. oko 09:00 snimio sam kako izgleda kada kamion "istovari" tovar armaturnog gvožđa na raskrsnici Nemanjine i ulice Svetozara Markovića, u Beogradu.
Srećom pa iza kamiona, koji je krenuo malo brže kada se upalio zeleni semafor, u momentu "istovara" nije bilo ni jedno vozilo.
Jos jedan od nasih velikana se preselio na ljepse mjesto, tamo gdje su oni koji to mjesto zasluzuju. Pocivaj u miru, slava ti i hvala, i od Alaha vjeciti rahmet!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 18, 2015 8:13 am
mirko bratuš (citat):
Ponavadi se mreža natovori na stranico za kabino,da ne zdrsne nazaj. To bi šofer moral vedeti.
Otišao sam u Mladenovac, pa su mi kolege prepričali utovar. Doveli su trojicu "fizikalaca" a zaboravili da je odozgo ona velika bala koja je vezana. Normalno nisu mogli ni da je pomere već je došao viljuškar i za desetak minuta "utovario" nazad. Ne zna se da li je vozač ovaj put proverio da li je tovar ispravno učvršćen ili je vozio do sledećeg "istovara".
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 18, 2015 11:46 am
Točno je tako, od riječi do riječi, ako ćemo pošteno....
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 19, 2015 5:41 am
[You must be registered and logged in to see this image.] Dvorišče idrijskega gradu. V njem ni bilo nikoli graščaka.Rudnik ga je uporabljal za svoje potrebe,med drugim za skladiščenje dragocenega živega srebra.
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 19, 2015 10:33 am
Kad neko kaže "na glavi je 123589526 kose" niko ne ide i prebrojava ali kad na klupi u parko stoji obaveštenje "sveže obojeno" svaki to proveri sa prstom.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Ista kuća dvije različite addrese , Mejaši II broj 8A i Poljarski put broj 1. Wed Aug 19, 2015 5:42 pm
Ovo je moguće samo u Splitu.!!! Nemojte misliti da je ovo fotomontaža. Jedna kuća, jedan ulaz, dva kućna broja i dvije ulice.!? Kako god okrenuli dobro došli na adresu u Splitu Mejaši II broj 8A i Poljarski put broj 1, na pravoj ste adresi.!
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu Aug 20, 2015 11:40 am
OVO SU NAJČEŠĆA PREZIMENA U EVROPI
[You must be registered and logged in to see this image.] Foto: Screenshot (Najčešće prezime u Evropi je špansko prezime Garsija)
U svakoj zemlji mogu se pronaći prezimena koja se izdvajaju. U Bosni i Hercegovini najčešće je prezime Hodžić, u Srbiji Jovanović, na Kosovu je najčešće prezime Hodža. Slovenci, Česi i Poljaci su najčešće Novaci. Samo u Sloveniji ima 11.000 ljudi nosi porodično ime Novak.
Najčešće prezime u Hrvatskoj je Horvat i nosi ga 22.000 ljudi, a isti je slučaj i u Slovačkoj.
Najčešće prezime u Evropi je špansko prezime Garsija i samo u Španiji ga ima oko 1.378.000 ljudi ili 3,48 posto španske populacije. Smitovi dominiraju Engleskom, Martini Francuskom, a Mileri Njemačkom. U Mađarskoj, to je porodično ime Nađ koje ima čak 2,4 odsto populacije ili oko 235.000 ljudi.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu Aug 20, 2015 3:25 pm
Malo me zbunjuje prezime Novak koje se u Sloveniji spominje,ali mi je nejasno recimo ime Novak koje nosi poznati vrhunski srpski teniser Đoković.Pošto mi je k-dir voda bio Šatara Novak sad mi nije tu jasno šta je tu ime a šta prezime.Godine 87 mislio sam da je moj k-dir po prezimenu Novak ali danas kad znam da ima i ime Novak(Đoković) nisam siguran.Tko se razumije u ovo rodoslovje molim komentar i mišljenje.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8064 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu Aug 20, 2015 3:32 pm
tesko pitanje. samnom u JNA je bio Satara Sakib a u srednjoj skoli Husein Husein . sta je tu ime a sta prezime bog zna.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu Aug 20, 2015 3:33 pm
semsudin (citat):
Malo me zbunjuje prezime Novak koje se u Sloveniji spominje,ali mi je nejasno recimo ime Novak koje nosi poznati vrhunski srpski teniser Đoković.Pošto mi je k-dir voda bio Šatara Novak sad mi nije tu jasno šta je tu ime a šta prezime.Godine 87 mislio sam da je moj k-dir po prezimenu Novak ali danas kad znam da ima i ime Novak(Đoković) nisam siguran.Tko se razumije u ovo rodoslovje molim komentar i mišljenje.
U pojedinim delovima bivše SFRJ kao ime je ono što je u drugim prezime. Ime mog sina je Grgur i do petog razreda su ga vodili na prvoj strani dnevnika kao prezime, i sav važan me je posle prvog dana u petom razredu, zvao na posao da mi kaže da je na trećoj strani dnevnika. A ja sam u gimnaziji imao druga imenom Ivan a prezimenom Grgur !!! Dok je profesor likovnog u već spomenutoj gimnaziji se zvao Marko Milan i dan danas ne znam šta je njemu bilo ime a šta prezime. Isto sa prezimenima koja mogu da budu imena muzičar Milić Vukašinović !!!