FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: SVAŠTARA 01.04.13 19:35
Da oplete po tušu, hladnoj vodi ili komentaru? (Jesam li nešto preskočio? )
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.04.13 19:47
Pera, brate, nemogu više, drugovi nastavite tamo gdje sam ja stao..............
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.04.13 11:36
pera84 (citat):
Za sve one koji su juce pretjerali s holesterolom evo jedan jednostavan recept (koji sam nekad cuo od jedne komsinice )
Potrebno je:
Jedan (1) bojler vruce vode Pet (5) casa hladne vode
A evo kako se koriste:
1)sex-tusiranje-casa-hladne vode 2)sex-tusiranje-casa hladne vode 3)... 4).... ponavljati dok se ne potrosi hladna voda drzati pomenutu terapiju 7-10 dana
Mislim da tusiranje i hladna voda nije potrebno. Neki strucnjaci su izracunali prosecnu potrosnju kalorija tokom seksualnog odnosa koja je opet direktno uslovljena njegovom duzinom . Duzinom odnosa, naravno!
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.04.13 15:45
U St. Louisu, 23. Maja, igraju Manchester i Chelsea.
42000 karti prodato za 13 minuta!!! Trideset dolara karta (najjeftinija) trenutno kod tapkarosa se prodaje za 130-150.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.04.13 15:54
pera84 (citat):
U St. Louisu, 23. Maja, igraju Manchester i Chelsea.
42000 karti prodato za 13 minuta!!! Trideset dolara karta (najjeftinija) trenutno kod tapkarosa se prodaje za 130-150.
Koliko realno po tebi Amerikanci prate europski nogomet, odnosno koliko ih zanima kao nas i je li uopće saživio? Često je u američkim filmovima da netko igra nogomet, osobito djeca, i to djevojčice. To je sigurno dio smišljene reklame.
Na SP 1994. su stadioni bili poluprazni koliko se sjećam.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.04.13 16:04
Sve vise i vise. Mislim, jos je to daleko od americkog fudbala i basketa ali mnogo se vise prati nego prije dvadeset godina. Nije "propaganda trulog zapada", igra se po skolama. Tacno je i to da ga igraju dosta i djevojcice a povecanoj popularnosti je doprinjela i zenska reprezentacija cije se utakmice pomno prate a i igracice su jako popularne. Dosta americkih koledza po prvi put daje stipendije za "evropski" fudbal i to je najbolji znak da se stvari mijenjaju.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.04.13 16:09
pera84 (citat):
Sve vise i vise. Mislim, jos je to daleko od americkog fudbala i basketa ali mnogo se vise prati nego prije dvadeset godina. Nije "propaganda trulog zapada", igra se po skolama. Tacno je i to da ga igraju dosata i djevojcice a povecanoj popularnosti je doprinjela i zenska reprezentacija cije se utakmice pomno prate a i igracice su jako popularne. Dosta americkih koledza po prvi put daje stipendije za "evropski" fudbal i to je najbolji znak da se stvari mijenjaju.
Kod nas (u Hr) se zadnjih par godina dobro smišljenom reklamnom kampanjom ponovo popularizirao hokej na ledu, kroz 'Medveščak' i regionalnu EBEL ligu. Ne znam koliko si to možda pratio. Sad i ja odem ponekad na utakmicu i zanimljivije mi je od nogometa, mada mi nije bitan rezultat. Prije sam znao pogledat na TV, ali nije to to kao uživo....
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.04.13 16:19
Max Blitz (citat):
pera84 (citat):
Sve vise i vise. Mislim, jos je to daleko od americkog fudbala i basketa ali mnogo se vise prati nego prije dvadeset godina. Nije "propaganda trulog zapada", igra se po skolama. Tacno je i to da ga igraju dosata i djevojcice a povecanoj popularnosti je doprinjela i zenska reprezentacija cije se utakmice pomno prate a i igracice su jako popularne. Dosta americkih koledza po prvi put daje stipendije za "evropski" fudbal i to je najbolji znak da se stvari mijenjaju.
Kod nas (u Hr) se zadnjih par godina dobro smišljenom reklamnom kampanjom ponovo popularizirao hokej na ledu, kroz 'Medveščak' i regionalnu EBEL ligu. Ne znam koliko si to možda pratio. Sad i ja odem ponekad na utakmicu i zanimljivije mi je od nogometa, mada mi nije bitan rezultat. Prije sam znao pogledat na TV, ali nije to to kao uživo....
Max, zanimljivije od nogometa? Jeli si sinoc gledao Paris-Barca?
Doduse u hokeju se puno sto sta brze desava pa interesantnije, seli se onda u Kanadu ili u Svedsku. Vala ovde savaki drugi dan prenose nesto na TV tako da na kraju i to dojadi.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.04.13 16:41
SveJug (citat):
Max, zanimljivije od nogometa? Jeli si sinoc gledao Paris-Barca?
Doduse u hokeju se puno sto sta brze desava pa interesantnije, seli se onda u Kanadu ili u Svedsku. Vala ovde savaki drugi dan prenose nesto na TV tako da na kraju i to dojadi.
Nogomet ne pratim baš jer mi se zgadio zbog svih popratnih stvari koje idu uz njega, počevši od namještanja utakmica, huliganizma, mafijaša u redovima menadžera i sličnog. Iako sam igrao veliki nogomet do 14-te godine.
Hokej je kod nas bio zamro, skoro zaboravljen sport, pa je sad ponovo oživljen, zato mi je interesantan. Nije kao kod vas da je stalno prisutan. Dosadit će nam opet valjda, ne znam. Sad je stvarno 'in'. Nema nikakvih problema i nereda na utakmicama za razliku od nogometa.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.04.13 1:52
Povela se široka rasprava na nekim temama o gaćama u vojsci , pa evo jedna prigodna na tu temu, dobio sam na PP od vrlo uglednog i obaviještenog forumaša!
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.04.13 23:08
Meni je ova malo bolja, 'original':
Fructal
(Zvuk je loš... )
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.04.13 23:15
Ovu reklamu su do nedavno vrtili na HTV-u, odnosno, počeli su je ponovo prikazivati u originalnom izdanju! Sad je nema, jer su izgleda uništili Dalmacijavino, pa nema ni Pipija više.
Ana Sasso Pipi
Ne znam kako je moguće da propadne firma kao što je 'Dalmacijavino' , kad svi piju, odnosno loču, ne piju.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.04.13 10:25
Ne znam kako je moguće da propadne firma kao što je 'Dalmacijavino' , kad svi piju, odnosno loču, ne piju. - kaže Max Max,zaboravio si na onaj stari dobri obićaj da sve što se popije i pojede treba i platit
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.04.13 15:46
lacoš (citat):
Ne znam kako je moguće da propadne firma kao što je 'Dalmacijavino' , kad svi piju, odnosno loču, ne piju. - kaže Max Max,zaboravio si na onaj stari dobri obićaj da sve što se popije i pojede treba i platit
Ne znam što sam krivo rekao. Cugu platiš odmah valjda i u dućanu i u birtiji, nema tamo na dug. Najprije se to plati, pa onda režije i ostalo, nije li tako. Za cugu uvijek mora bit. Pa kako može propast firma koja nema nikavih problema s plasmanom proizvoda i za njenim artiklima je veća potražnja nego ponuda? Ajde mi sad stvarno to objasni....
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 28.04.13 8:00; prepravljeno ukupno 1 puta
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.04.13 16:06
Klasična priča sa ovih prostora.
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.04.13 1:38
Unapred izvinjenje jednom našem članu, ali ovaj je "Ludi Slovenac" 100%
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.04.13 7:22
purger (citat):
Klasična priča sa ovih prostora.
Nije ipak skroz propalo Dalmacijavino, išlo je u stečaj, ali su ipak nekako nastavili proizvodnju! Malo sam gledao što ima novo o tome! Ima i Pipija! U Splitu u znak podrške se u kafićima i ne pije drugo bezalkoholno piće osim Pipija!
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4601 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.04.13 15:32
Neznam to o Dalmacija Vinu,iskreno receno nikada nisam probao niti jedan njihov proizvod,ne sumnjam da su kvalitetni. Interesuje me sta je sa "Maraska"Zadar,da li jos uvijek proizvode onako kvalitetne likere?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.04.13 15:46
milutins (citat):
Neznam to o Dalmacija Vinu,iskreno receno nikada nisam probao niti jedan njihov proizvod,ne sumnjam da su kvalitetni. Interesuje me sta je sa "Maraska"Zadar,da li jos uvijek proizvode onako kvalitetne likere?
Kako ne! Malo prođi po stanicama, sigurno si nešto od ovoga pio, možda si trenutno zaboravio.
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4601 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.04.13 16:02
Upravo tako,u septembru 2000-e sam pre leta sa Plesa za Zurich u free shopu (zaista su imali kvalitetan,ekstravagantan asortiman)kupio njihov chery ,vlahov i kruskovacu,koja cini mi se nije bila njihova.Vlahov je bio njihov sigurno,secam se da je na etiketi bila slika grada. Vrhunski likeri,aperitivi po meni u svetskom rangu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.04.13 16:13
Vlahov je Badelov iz Zagreba, Vlahovac ima Maraska, Dalmacijavino nema. Poznata je Vecchia od Dalmacijavina....
Moža si pomiješao neke proizvođače. Sigurno bi se i u Americi nešto od ovoga dalo nabavit. Ni jedna naša firma ne moža opskrbljivat Ameriku, jer toga jednostavno nema puno. Htjeli su i mineralnu vodu Jamnica prodavat u SAD-u. I kažu ovi, dobro, može.... ali te vode ima za par američkih shopova. Kolika je Amerika, ne može toga svugdje bit.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.04.13 16:24
Vjerovatno je bio Vlahovac,secam se etikete u crno beloj tehnici sa slikom grada Zadra,ima ovdje dosta etno proizvoda sa ex Yu prostora. Upravo sto si naveo i jeste najveci problem,kao i neredovno snabdijevanje-vrlo cesto su ti proizvodi ovdje,kada je rec o prehrambenim,sa isteklim rokom trajanja. A Maraskin Vlahovac,tada sam kupio 2 litre je bio zaista prvoklasan
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.04.13 18:51
milutins (citat):
Micko, ja ovdje kupujem njihovu sljivovicu. Dize iz mrtvih. O's da ti posaljem jednu flasu?