FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 13 Jan 2014 - 8:58
bojnik (citat):
Kolega Lacoš pošalji mi koordinate podruma da mogu popuniti svoje zalihe
46 stupnjeva,14 minuta,11,87 sekundi-N 16 stupnjeva,30 minuta,11,27 sekundi-E Evo koordinata bojniće.Ključ je iznad vrata,mineralna je u frižideru,čaše u kredencu.Nož je u ladici.Nađe se i kruh,malo je stariji, 10tak dana, pa rađije ponesite friški.Točite iz lijeve bačve,iz te točim ja,a kobasice, oni duži parovi,Slavonski,su vam malo ljuče.Živjeli i dobar tek[You must be registered and logged in to see this image.]
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 13 Jan 2014 - 11:01
Lacoš, ko zna gdje ih ti šalješ. Ili si im "zaboravio" reći za dva dobermana u dvorištu.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 13 Jan 2014 - 11:07
Lacoše..to su koordinate Bojnikove pušnice,sada će morati da je dislocira..
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 13 Jan 2014 - 11:17
Ljudi ako vam je kartografija i orjentacija slabija strana oprez [You must be registered and logged in to see this image.]
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 13 Jan 2014 - 12:40
Stazio (citat):
Lacoš, ko zna gdje ih ti šalješ. Ili si im "zaboravio" reći za dva dobermana u dvorištu.
A možda su i "paštete" onako usput servirane
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 13 Jan 2014 - 13:54
Kolege svi ste prošli obuku.Put do zadovoljstva je mukotrpan i nepredvidiv [You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Thu 16 Jan 2014 - 2:53
Berba maslina u dvorištu osnovne škole 'Ostrog' u Kaštel Lukšiću, jedine škole u Hrvatskoj koju okružuje botanički vrt. Među brojnim biljnim vrstama iz cijelog svijeta, ovdje se nalazi i maslinik s 40 sorti maslina i 170 stabala.
Iako nije mi bilo drago jučer kad sam logorovao 3,5 sata na obilaznici Zagreba u autu
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:01
ercov54 (citat):
A sto se raporta tice,znase redosled.Na kraju dolazimo kod admirala da nam procita presudu
Može..zasedanje na Zlatiborskim jezerima
Presuda...
Ko se žali..
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:04
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
A sto se raporta tice,znase redosled.Na kraju dolazimo kod admirala da nam procita presudu
Može..zasedanje na Zlatiborskim jezerima
Presuda...
Ko se žali..
Ja se odricem prava na zalbu,verovatno si mislio Zlatiborskim Vodama.Ima jako bolje pristupacnije mesto,jako blizu,a mnogo mirnije
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:08
Nema nikakvog odricanja a ni zalbe-predlazem da svako ko je okrivljen i dokaze se krivica mora dati peceno jagnje da bi sprao obraz i grehe sa duse a nama u guse.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:08
& Stažo može naravno
& Ercov zar nisu ono Zlaziborska jezera,dole prema Ž.stanici
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:09
ercov vodi ih u Zarozje,u Savin mlin,tamo je mirno
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:13
milutins (citat):
Zar da se druze sa Savanovicem,a i tisi sa ovih prostora,necemo sitnicariti za nesto kilometara vise ili manje,pa mogaobi i ti da uzmes ucesca,ti ionako si sa Savom na TI
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:16
ercov54 (citat):
milutins (citat):
Zar da se druze sa Savanovicem,a i tisi sa ovih prostora,necemo sitnicariti za nesto kilometara vise ili manje,pa mogaobi i ti da uzmes ucesca,ti ionako si sa Savom na TI
Išli su u isti razred
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:21
dinosaurus (citat):
& Stažo može naravno
Zlatiborska jezera jedino ono u samom centu zlatibora,i ako nemislis na ono sto sad aktuelno zbog zagadjenosti vode za Uzice,doduse ima i ovo sto sad odveli uzicanima da ne pokrepaju bez vode,ali u blizoj okolini zlatibora ima jos u Ribnici sto se Zlatibor napaja iz njega.A jesili ti.i ne samo ti vec svi sagovornici cili za SIROGOJNO
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:27
Da li je i Sirogojno u opštini Čajetina?
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:29
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
& Stažo može naravno
Zlatiborska jezera jedino ono u samom centu zlatibora,i ako nemislis na ono sto sad aktuelno zbog zagadjenosti vode za Uzice,doduse ima i ovo sto sad odveli uzicanima da ne pokrepaju bez vode,ali u blizoj okolini zlatibora ima jos u Ribnici sto se Zlatibor napaja iz njega.A jesili ti.i ne samo ti vec svi sagovornici cili za SIROGOJNO
Ercov,prodje se centar pa uz pijacu pravo....zatim se odvaja put za onaj novi deo koji se gradi...a zlatiborska jezera su na levu stranu pa niz brdo do kraja... Nisu baš jezera,već kao neka manja reka koja je pregradjena.Tu ima restoran u etno stilu...Na to sam mislio. Sirogojno..naravno....ali nikako da odem,mislim da tu postoje ako se nevaram pećine,za koje kažu da treba obavezno posetiti...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:30
Stazio (citat):
Da li je i Sirogojno u opštini Čajetina?
Upravo tako,izgleda znase i malo dalje,a ne samo do druge opstine
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:33
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
& Stažo može naravno
Ercov,prodje se centar pa uz pijacu pravo....zatim se odvaja put za onaj novi deo koji se gradi...a zlatiborska jezera su na levu stranu pa niz brdo do kraja... Nisu baš jezera,već kao neka manja reka koja je pregradjena.Tu ima restoran u etno stilu...Na to sam mislio. Sirogojno..naravno....ali nikako da odem,mislim da tu postoje ako se nevaram pećine,za koje kažu da treba obavezno posetiti...
Stopica pecina,pre ulaska u Sirogojno 7 km,ima puno drugih sadrzaja koje vredi pogledati
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:39
Cekaj malo-zlatiborska jezera-jel vi mislite na ono vjestacko jezero-gdje ono bjese,ispod Tornika??
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:41
milutins (citat):
Cekaj malo-zlatiborska jezera-jel vi mislite na ono vjestacko jezero-gdje ono bjese,ispod Tornika??
E jbg onda ja nisam ni bio pijan kako su mi rekli...kada ta jezera i ne postoje
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:42
milutins (citat):
Verovatno mislis na vestacko jezero u Ribnici za vodosnabdevanje Zlatibora i Cajetine,pa i ti poznajes ove krajeve,svaka cast
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:45
dinosaurus (citat):
milutins (citat):
E jbg onda ja nisam ni bio pijan kako su mi rekli...kada ta jezera i ne postoje
Admirale,u pravusi ti,vec smo ih locirali,nisu u neposrednoj blizini Zlatibora,ali ima ih
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:45
hm,meni se cini da tamo ima hidroakumulaciono jezero,brana,moguce da je i hidrocentrala,da me ubijesh nemogu se sjetiti tacne lokacije-pretpostavljam da je opstina Cajetina.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:49
milutins (citat):
hm,meni se cini da tamo ima hidroakumulaciono jezero,brana,moguce da je i hidrocentrala,da me ubijesh nemogu se sjetiti tacne lokacije-pretpostavljam da je opstina Cajetina.
Ima brana sa hidrocentralom,ali to si video u Kokinom Brodu kadsi dolazio na zlatiborske terene a takodje ima brana i na ribnickom jezeru,ali sluzi kao sto rekoh za vodosnabdevanje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:50
Tornik i to jezero su sa leve strane kad se ide ka N.Varoši ali to nisu jezera o kojima pišem
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:53
Jedan dio ove priče ću preseliti na temu "Priroda u mom kraju", ovdje je već dosta pošla u off.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:54
dinosaurus (citat):
Tornik i to jezero su sa leve strane kad se ide ka N.Varoši ali to nisu jezera o kojima pišem
Tornik ja sa desne strane kad se ide sa Zlatibora prema Vodicama,Borovoj Glavi Novoj Varosi
Naslov komentara: zlatiborska jezera Mon 27 Jan 2014 - 23:56
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
Tornik ja sa desne strane kad se ide sa Zlatibora prema Vodicama,Borovoj Glavi Novoj Varosi
E onda nemam pojma ni gde je šta bilo
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Mon 27 Jan 2014 - 23:59
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
E onda nemam pojma ni gde je šta bilo
Razumem ja tebe,biosi ti ovde,ali sve bilo u prolazu,a i nije bilo razloga sve pamtiti
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) Tue 28 Jan 2014 - 0:01
Stazio (citat):
Jedan dio ove priče ću preseliti na temu "Priroda u mom kraju", ovdje je već dosta pošla u off.
Praticu pricu na novoj adresi,malo sam radoznao "Priroda u mom kraju"
Naslov komentara: zlatiborska jezera Tue 28 Jan 2014 - 0:02
Ma kakvi Ercov zadnje tri godine sam bio po 20 dana,rodjak ima stan tu kod autobuske
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme)