FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Apr 24, 2015 6:11 am
013gonzo (citat):
mirko bratuš (citat):
lacoš (citat):
Ali doma je najljepše
Pozdravljen.Ali je dimnik nov,ali ga premalo uporabljaš?
pa po slikama vidiš da je više van kuće nego li kod kuće, pa i da je najstariji (dimnjak), nema ga ko koristiti / ložiti (...) ovo se ne sme javno napisati
Ne razumem,kaj je z mojim šaljivim vprašanjem narobe.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Apr 24, 2015 7:35 pm
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sun Apr 26, 2015 8:41 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Stublo - Zlatibor -
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sun Apr 26, 2015 8:54 pm
013gonzo (citat):
Ponoć već je prošla, ali Marijana nije došla... ups to je druga tema. Evo i Ercovu sam dao plusić za nadigravanje slikama.
Da se ja i ti prijatelju razumemo.Ja ovo nikako neradim zarad nekakvih ocena + iliti -,mada jakome nerviralo kad se nekakava nedorecena spodoba odvazi pa lupi - na nekakvo moje pisanije. Vec sam rekao da mi to nesmeta ukoliko toj spodobi to pomaze da leci svoju bolesnu psihu,jer nije skup lek ako pomaze u ozdravljenju .Toliko o toj temi + - Sad trebalobi da malo poradimo i oko te Mirjane Prebirajuci po mojim secanjima,dali mislimo ja i ti o istoj Mirjani prijatelju MELOVICU;).Mora da sretali istu
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sun Apr 26, 2015 10:08 pm
lacoš (citat):
Citat :
Hvala drugar,ali obečao si i čegrtušu .
Zaturio sam je negde. Nego, jel' moze da prodje koralna kao zamena?
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 4:42 am
ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
Ponoć već je prošla, ali Marijana nije došla... ups to je druga tema. Evo i Ercovu sam dao plusić za nadigravanje slikama.
Da se ja i ti prijatelju razumemo.Ja ovo nikako neradim zarad nekakvih ocena + iliti -,mada jakome nerviralo kad se nekakava nedorecena spodoba odvazi pa lupi - na nekakvo moje pisanije. Vec sam rekao da mi to nesmeta ukoliko toj spodobi to pomaze da leci svoju bolesnu psihu,jer nije skup lek ako pomaze u ozdravljenju .Toliko o toj temi + - Sad trebalobi da malo poradimo i oko te Mirjane Prebirajuci po mojim secanjima,dali mislimo ja i ti o istoj Mirjani prijatelju MELOVICU;).Mora da sretali istu
pa već sam se žalio na onog nemca što mi krade sećanja i brka mi slova i imena....
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 5:18 am
BEOGRAD (citat):
Živiš u zemlji čegrtuša,a ti staviš sliku zmije iz terarija,i to koraljnu .(Da se nisi odselio u Australiju možda)
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 8:47 am
BEOGRAD (citat):
lacoš (citat):
Citat :
Hvala drugar,ali obečao si i čegrtušu .
Plemenita i korektna zivotinja. Nikad ne napada bez upozorenja, a i tada samo kad smatra da je ugrozena...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 9:42 am
PORUCNIK (citat):
Plemenita i korektna zivotinja. Nikad ne napada bez upozorenja, a i tada samo kad smatra da je ugrozena...
Što je ima u CG? Ili je možda hvališ zbog usporedbe zmije i ......
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 9:54 am
lacoš (citat):
Hvala Gorane,ali mislim da to nije prava.Ova je izgleda iz Nevade,Arizonske su malo drugačije .
Nema na čemu kolega. Iskreno, nisam je razmotavao da ustanovim odakle je, a i da sam bio u prilici vjerojatno bih je zaobišao u ššššiiiiiiiiiiiiirokkoooooooomm krugu Drago mi je da sam saznao nešto novo. Naime nisam znao da ih ima više vrsta. Općenito, gmazovi baš i nisu nešto gdje bih se predugo zadržavao i tu imam veoma površno znanje.
p.s. a zar ti se ne čiti da je ova ipak nekim kanalima doputovala u Arizonu? Možda je i u sklopu razmjene
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 10:14 am
lacoš (citat):
Citat :
Živiš u zemlji čegrtuša,a ti staviš sliku zmije iz terarija,i to koraljnu .(Da se nisi odselio u Australiju možda)
Koralne zmije zive i ovde. Normalno da je iz terarija. Da ne mislis da jurim zvecarke po dvoristu?
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 10:15 am
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 10:27 am
goran9030 (citat):
Ovo jako podsjeća na Ivan(š)čicu i pogled sa nje...
A ne Gorane,u krivu si.Stavit ču ti sliku Ivanščice,slikanu od mene,ako uspijem danas otići na kupicu-dvije .
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 10:35 am
lacoš (citat):
goran9030 (citat):
Ovo jako podsjeća na Ivan(š)čicu i pogled sa nje...
A ne Gorane,u krivu si.Stavit ču ti sliku Ivanščice,slikanu od mene,ako uspijem danas otići na kupicu-dvije .
Ma asociralo me na pogled koji sam imao prilike vidjeti odande. U svakom slučaju, bio sam siguran da je slikano negdje blizu Varaždina. Nadam se da ona glista ne čuva tvoju klet. Kako bi ti društvo došlo na kupicu? Onda bi ti vino ostalo, pa bi ga morao prodavati
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 10:46 am
goran9030 (citat):
Ma asociralo me na pogled koji sam imao prilike vidjeti odande. U svakom slučaju, bio sam siguran da je slikano negdje blizu Varaždina. Nadam se da ona glista ne čuva tvoju klet. Kako bi ti društvo došlo na kupicu? Onda bi ti vino ostalo, pa bi ga morao prodavati
Ma u klet može slobodno svako.Mi te gliste držimo na pipi od bačve
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 10:51 am
lacoš (citat):
goran9030 (citat):
Ma u klet može slobodno svako.Mi te gliste držimo na pipi od bačve
Znam da se kaže da piroćanci imaju zmiju / glistu u džepu (gde je novčanik), ali da ju neko drži oko pipe na bačvi, još nisam čuo! svaka čast
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 1:58 pm
hmmm, to bih baš da vidim. zagorci i gliste mi nisu spojivi
inače, jedno off topic pitanje: znaš li koji je glavni grad zagorja?
_________________ In medias (t)res...
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 3:30 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Kmetija na 1000 metrih.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 7:42 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Jablanica - Zlatibor
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Mon Apr 27, 2015 8:09 pm
mirko bratuš (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Kmetija na 1000 metrih.
Rekao bih da je stavio solarne panele na krov pomoćne zgrade??? Pametno pa čak i ako je samo za toplu vodu / grejanje.
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Tue Apr 28, 2015 4:38 am
013gonzo (citat):
mirko bratuš (citat):
Rekao bih da je stavio solarne panele na krov pomoćne zgrade??? Pametno pa čak i ako je samo za toplu vodu / grejanje.
Fotovoltaične celice za proizvodnjo elektrike.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Tue Apr 28, 2015 9:13 am
mirko bratuš (citat):
013gonzo (citat):
Fotovoltaične celice za proizvodnjo elektrike.
Ovi paneli su i kod nas postali popularni. Mislim da je bilo i nekih sufinanciranja. Do sada se smatralo da su solarni paneli rezervirani samo za primorje i krajeve sa puno sunčanih dana.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Tue Apr 28, 2015 9:26 am
ja iz ravnice mogu poslati samo ovakve slike. na kraju one najčešće liče jedna na drugu. tu je prednost "brdsko-planinskih" koje su raznovrsnije.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Wed Apr 29, 2015 1:43 am
PORUCNIK (citat):
Svakog aprila, godinama, ova suma gori. Zar ne izgleda romanticno
Porucnice
cisto iz radoznalosti , kako vam to polazi za rukom? Obicno kada suma izgori, treba barem nekoliko godina da nesto izraste, a kod vas gori svake godine.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Wed Apr 29, 2015 1:50 am
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Wed Apr 29, 2015 3:28 am
BEOGRAD (citat):
PORUCNIK (citat):
Svakog aprila, godinama, ova suma gori. Zar ne izgleda romanticno
Porucnice
cisto iz radoznalosti , kako vam to polazi za rukom? Obicno kada suma izgori, treba barem nekoliko godina da nesto izraste, a kod vas gori svake godine.
Nije pozar dovoljno jak da zapali i stabla. Tek osteti nekoliko, a onda 'piromani' traze dozvolu da posjeku ta ostecena stabla i prodaju ih za ogrijev. Zato i mislim da se pozari namjerno podmecu. Vidis da izmedju dvije vatrene linije ostaju zelena stabla. Cak niko ne reaguje, ni stanovnici cije su kuce u blizini, ni vatrogasci. Drugo je kad se zapali cetinarska suma.
Da ne stavljam samo prazne slike, evo tri prikaza Đakova iz "prirodne" perspektive. Tako da nisam sasvim off topic
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Apr 30, 2015 11:20 am
Bosut je širok pojam [You must be registered and logged in to see this image.] Evo jedne moje sa Bosuta-Sopot,Vinkovci (isto bez ulova)
Pa iskreno, nisam ga pitao gdje on točno odlazi, ali stalno je na relaciji Biđ-Bosut. U ovom slučaju sam Bosut postavio jer dobrim dijelom prolazi Slavonijom i pripada ravnici. A što se tiče ulova, sve je ok, samo se nemoj kući vratiti sa smrznutom, morskom ili filetiranom ribom
_________________ In medias (t)res...
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme)