FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 09.06.14 23:03
A sta ti mene saljes u ovu barustinu ma jacu kod tebe.Jel ima neka dobra komsika za mene
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 09.06.14 23:06
guster danijel (citat):
A sta ti mene saljes u ovu barustinu ma jacu kod tebe.Jel ima neka dobra komsika za mene
cuj barustina,ovo je raj,ali sve zavisi ko kako i iz kog ugla shvata i posmatra,a za komsinku sve zavisi koliko se osecas jakim za takve sportove
guster danijel Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 09.06.14 23:12
A volim ja te sportove a ima me ohoho
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 09.06.14 23:20
Jel imas Ercov Grand televiziju gledaj doktore
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 09.06.14 23:25
guster danijel (citat):
Jel imas Ercov Grand televiziju gledaj doktore
Tako nesto prijatelju ja inace negledam,uopste takve tipove emisija ne gotivim,no to neznaci da oni koji to gledaju da su u krivu,svako ima svoje interesovanje,a mator sam ti ja za takav tip emisija
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 09.06.14 23:46
Ma ti si moj drug a cim se druzis sa mladjima onda si decko ipo
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 10.06.14 0:28
guster danijel (citat):
Ma ti si moj drug a cim se druzis sa mladjima onda si decko ipo
Gusteru,citasli ti kad,ili da preformulisem pitanje,dali koristis blagodeti PP,ako koristis,posveti malo paznje i tom nacinu komunikacije.PP te ceka
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 10.06.14 6:18
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 11.06.14 6:24
Evo nešto iz mog kraja,renovirana tvrdjava Velika Kladuša i izgled kuća prije 200 godina kao i renovirani mlin na rijeci Glinici gdje se ljeti odrzava i korida(borba bikova) i mjesto za odmor roštilj,ribolov itd.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 0:33
@lacoš,sem se spomnil nate,ko sem šel mimo Mosta na Soči. Današnja barva Soče.
Bravo Mirko,+za sliku.Prešao sam bivšu državu po dužini i širini ali tu nisam nikad bio.Prvi kud kad bude prilika svakako mi morate biti vodić. ps:sad vidim zašto je moj djeda Mato toliko pričao o toj rijeci i kraju oko nje
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 11:23
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 20:28
lacoš (citat):
Tudum ti je vu gačama .Pri nam već letima plačaju porez oni koji uzgajaju tuduma ,jedino se v Zagorju za njega dobiva poticaj
Poticaj za tudum.....a toga ti u Zagorju nema već odavno.....jedino koji trs tamo kod Zagorca.....jer on služi u medicinske svrhe....za spavanje uglavnom .....
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 20:39
Gringo (citat):
Poticaj za tudum.....a toga ti u Zagorju nema već odavno.....jedino koji trs tamo kod Zagorca.....jer on služi u medicinske svrhe....za spavanje uglavnom .....
Neznam zakaj ga onda još zoveju Jebežljivec ,ili na Zagorca tak djeluje
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 20:59
lacoš (citat):
Za nas koji ovo ne "kužimo" može prevod?
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 21:24
A od čega ono prorade sjekire i kolci,... pa bude u novinama?
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 21:51
Šta kolci....kad se toga napiješ ko mačka se za strop držiš dva dana!!!!
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 21:52
SveJug (citat):
lacoš (citat):
Jesi sad skužio?
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 21:53
dojran (citat):
Jesi sad skužio?
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.14 22:04
SveJug (citat):
dojran (citat):
SveJug (citat):
lacoš (citat):
Gringo (citat):
Jesi sad skužio?
Tudum,direktor,ravnatelj,otela,šmarnica,delivara.Porijeklo iz Amerike.I sad se neko čudi što izaziva agresivnost. Indijanci nisu mogli poslati bombardere(ko Obama)pa su poslali sortu grožđa koja je još opasnija od B-52
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.06.14 21:13
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.06.14 22:44
lacoš (citat):
Gringo (citat):
Probaj,pa buš znal.(mislim da će ti i žena bolje kuhati,sve kaj poželiš) Inače, ZAGORAC ima mješavinu porodice pinota i još ponešto. Njegovo vino ne vidi inox bačvu prije mjeseca lipnja,ne taloži,sve je "po starinski" i nikad ni bilo problema. Povremeno od brata uzme i "tuduma",prvenstveno iz zdravstvenih razloga,brat odvaja "tudum" od "cijepke",a taj je vinograd naslijedio od pokojnog oca.
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.06.14 22:54
lacoš (citat):
Tudum,direktor,ravnatelj,otela,šmarnica,delivara.Porijeklo iz Amerike.I sad se neko čudi što izaziva agresivnost. Indijanci nisu mogli poslati bombardere(ko Obama)pa su poslali sortu grožđa koja je još opasnija od B-52
Ima toga nešto pomalo još kod nas. Ta sorta, puna metilnog alkohola, poznata je kao šmarnica, direktor, šmarjak i drman. To je samorodni trs i mislim, da nije stigao kod nas iz Amerike, več se je proširila za vrijeme Marije Terezije, kad su bolesti (peronospora i oidij) te trsna uš, skoro sasvim uništile vinograde. Ima žuta i zelena, koja drma najjače, a vino je belo.
Kasnije, koliko mi se čini, precepivanjem te trte na amerikanske podlage nastale su i druge sorte, kod nas zvane Bučevina (crna) Bahorica (bela i crna) te Izabela (bela). No tih skoro da više nema i to su bile mnogo poboljšane i kvalitetnije sorte, a ipak su se ubrajale među samorodnice.
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.06.14 23:05
Četni evidentičar (citat):
Ima toga nešto pomalo još kod nas. Ta sorta, puna metilnog alkohola, poznata je kao šmarnica, direktor, šmarjak i drman. To je samorodni trs i mislim, da nije stigao kod nas iz Amerike, več se je proširila za vrijeme Marije Terezije, kad su bolesti (peronospora i oidij) te trsna uš, skoro sasvim uništile vinograde. Ima žuta i zelena, koja drma najjače, a vino je belo.
Kasnije, koliko mi se čini, precepivanjem te trte na amerikanske podlage nastale su i druge sorte, kod nas zvane Bučevina (crna) Bahorica (bela i crna) te Izabela (bela). No tih skoro da više nema i to su bile mnogo poboljšane i kvalitetnije sorte, a ipak su se ubrajale među samorodnice.
Žuta prilikom berbe curi,bobice otpadaju od peteljke čim ih dodirneš,zelena ne.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.06.14 23:09
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.06.14 23:19
Vidi, vidi; imaju ogradu, da jim ovce na padnu dole. Večina je več na ogradi.
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.06.14 23:41
Pero™ (citat):
Vidi, vidi; imaju ogradu, da jim ovce na padnu dole. Večina je več na ogradi.
Pero, mene ove Ercove fotke Zlatibora mnogu spominju na Veliko planino. Svake godine idemo za sedam dana ohladiti se, osim prošle nismo stigli, kako sam pravio štalu ili skedanj iza kuče.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 19.06.14 20:41
ZAGORAC (citat):
lacoš (citat):
Probaj,pa buš znal.(mislim da će ti i žena bolje kuhati,sve kaj poželiš) Inače, ZAGORAC ima mješavinu porodice pinota i još ponešto. Njegovo vino ne vidi inox bačvu prije mjeseca lipnja,ne taloži,sve je "po starinski" i nikad ni bilo problema. Povremeno od brata uzme i "tuduma",prvenstveno iz zdravstvenih razloga,brat odvaja "tudum" od "cijepke",a taj je vinograd naslijedio od pokojnog oca.
Saki pravi Petrofčan mora bar malo tuduma meti....
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 19.06.14 22:41
Gringo (citat):
Saki pravi Petrofčan mora bar malo tuduma meti....
Tu sam blizu kupil hidrauličku prešu
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 20.06.14 11:15