FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)

Go down 
+31
gigi63
humka83
Matrix
milutins
dojran
Max Blitz
Stazio
Pero™
Boske
SekiCet
ćato2
duci64
šepa
FOSIL
Patrick
Gringo
Juan
missar
pera84
dixi
pelister1
Kemo Specijalac
tose
SherifMCloud
vladimir
Kaplar M
nerona
alexandar
purger
Vojnik Graničar
ZAGORAC
35 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20  Next
AutorPoruka
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Empty
KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983.   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.08.12 19:13

aleksandar obradovic (citat):
Opusteno generacijo........ Smile
Navalio samo "ne spominji imena....ne spominji imena..." Wink

A sta cu ja sto sam ga napis'o.....????
Very Happy

GENERALE, GENERALE, HE HE HE HE HE..!!!!!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Od mene za danas za ovaj komentar[You must be registered and logged in to see this image.] imaš jedan veliki + tako ti reputaciju podižem sa Arrow 75 ma Arrow 76.!!! he he he he [You must be registered and logged in to see this image.]
A ti Zagorac...!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983.   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.08.12 19:44

pelister1 (citat):
Zagorac,neznam dali si o tome pisao,ali interesuje me kakve su vam bile radne obaveze u toku zime ,sigurno niste mogli da se krecete po istim stazama kao i kad nije bilo snega. I dali ste imali neku "jaciju" odecu nego ostala vojska u kasarni ,jer ipak planina je to. Arrow Arrow  Arrow Splicu bolje i da ne pitam kako mu le bilo kod Maribora ,jadnik mora da je navukao  neku reumu... Smile Very Happy  bounce  Shocked  Rolling Eyes  Wink Sad 

Arrow  Arrow  Arrow PELISTER 1...!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Arrow Ovo sam snimio samo za tebe.!!!! Twisted Evil Wink  Very Happy  Smile  bounce
Vidim da si se zabrinio za mene.!![You must be registered and logged in to see this image.]
Pa da vidiš kako mi je danas.!!
Ja sam preživio Slovensku zimu na[You must be registered and logged in to see this image.] Karauli "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godine.[You must be registered and logged in to see this image.]
Tako je i Zagorac preživio Makedonsku zimu na[You must be registered and logged in to see this image.] Karauli "Drenak" - V.P. 6052/9 - 1982/1983 godine.[You must be registered and logged in to see this image.]
I  ja i on smo i dan danas živi i zdravi. [You must be registered and logged in to see this image.]
Pa da ne duljim pogledaj me kako danas izgledam i kako se provodim.!!

[You must be registered and logged in to see this image.]

Arrow  Arrow  Arrow I za kraj PELISTER 1, ŽIVIOOOOO....[You must be registered and logged in to see this image.]  

Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.08.12 20:03

Slike za 5!
Još da je koji toples u kadru...... Very Happy

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.08.12 21:24

Ja bi rađe vidio osobu koja ga je slikala! Wink
Sudeći po opremi na plaži,valjda je to njegova "bolja polovica"! queen
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.08.12 22:03

ćato2!!!!!!

Ti ne čitaš privatne poruke Question Question Question Question
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.08.12 22:05

Lepo Splite nema sta.
A cuj ti generala sta bi da je u kadru... Exclamation , pa zastavnika "pregleda opremu na plazi".... Exclamation
Evo vam ko je slikao dok se Split kupa affraid

Bezmo na ovu stranicu sa ovim ...... Wink

[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983.   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime25.08.12 8:13

purger (citat):
Slike za 5!

Pa generale.!!!??? Exclamation Question Suspect Embarassed
Stavio bi ja i koji toples, ali Zagorac kaže da to ne spada pod Makedoniju koja nema mora i karaulu "DRENAK"...!!! Exclamation Exclamation
Na vrh Go down
pelister1
Džomba
Džomba
pelister1

BROJ POSTOVA: : 101
ČLAN OD: : 2011-08-02

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime25.08.12 20:13

Dragi Splico , sad mi je pao kamen sa srca ! Drago mi je sto nisi imao posledice i sto iz Mariborske sume i brda imas  dobrom uspomene  

lol!
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime25.08.12 23:41

Vojnik Graničar (citat):
purger (citat):
Slike za 5!

Pa generale.!!!??? Exclamation Question Suspect Embarassed
Stavio bi ja i koji toples, ali Zagorac kaže da to ne spada pod Makedoniju koja nema mora i karaulu "DRENAK"...!!! Exclamation Exclamation

Nisam baš ja tak "zajeban" i neću se buniti protiv toplesa,ali ako taj toples i ne staviš na Drenak,neću se ljutiti Wink Wink Wink Wink !
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime25.08.12 23:46

Lepo Splite nema sta.
A cuj ti generala sta bi da je u kadru... Exclamation, pa zastavnika "pregleda opremu na plazi".... Exclamation
Evo vam ko je slikao dok se Split kupa affraid

Bezmo na ovu stranicu sa ovim ...... Wink

[You must be registered and logged in to see this link.]

cheers Generacijo,stvarno lijepo,a što se tiće opreme na plaži....neke navike se ne zaboravljaju ni nakon 30 godina  Wink  Suspect

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983.   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime26.08.12 7:20

pelister1 (citat):
Dragi Splico , sad mi je pao kamen sa srca ! Drago mi je sto nisi imao posledice i sto iz Mariborske sume i brda imas dobrom uspomene lol!

Arrow Arrow Arrow PELISTER 1...!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Arrow Je li sada lakše.!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Ne umiremo mi graničari tako lako, mi smo kao mačke [You must be registered and logged in to see this image.] , imamo po 7 - 8 života.!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
A kad još Zagorac postavi svoje slike Wink Wink Wink kako danas izgleda pa da vidiš sa kim imaš posla. Rolling Eyes Shocked Smile Very Happy Wink
A mogao bi se i ti potruditi da vidimo kako je tebe zgužvala JNA a kako danas izgledaš i zato...!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983.   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.08.12 9:37

Arrow  Arrow  Arrow ZAGORAC...!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Ovo je granična linija između Sjeverne Koreje i Južne Koreje.!!
Ovo su graničari jedne i druge države.!!!
Sa naznakom da su uz graničare južne koreje i pripadnici američke vojske.!
Ovako se čuva državna granica [You must be registered and logged in to see this image.]a ne kao mi malo ovdje malo tamo, jedna patrola krenila, druga patrola nije još došla, ovi na zasjedi, oni se vračaju dubinskom stazom, ovi ovako ovi onako.!!!
Pogledaj njih, 24 sata na dan na istom mjestu, ista razdaljina, isti pokreti, ista pravila, ista taktika, sve isto od "27 jula 1953 primirjem između Sjeverne i Južne Koreje čime je granica vraćena na 38. paralelu tj. stanje kakvo je bilo i prije početka rata".
Na ovoj snimci pred kraj obrati pažnju kako se (nisam siguran da li se radi o vojnicima, podoficirima ili oficirima) slikavaju jedan po jedan na samoj graničnoj liniji.  [You must be registered and logged in to see this image.]
A ti iskoristio priliku pa se slikaješ po šumama i gorama Jugoslovensko - Albanske granice.
Nisi slikao ni jednog albanskog vojnika ni iz zasjede ni bez zasjede.

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime31.08.12 21:52

Vojnik Graničar (citat):

A kad još Zagorac postavi svoje slike Wink Wink  Wink  kako danas izgleda pa da vidiš sa kim imaš posla. Rolling Eyes Shocked  Smile  Very Happy  Wink
A mogao bi se i ti potruditi da vidimo kako je tebe zgužvala JNA a kako danas izgledaš i zato...!!! [You must be registered and logged in to see this image.]

To te ja pitam!!! lol!

Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime05.09.12 22:20

Generacijo.....puno je dobrih postova bilo u ovoj "tvojoj" temi.Dosta lepih i vrednih slika, misljenja i prisecanja.Culi smo naravno i iskustva sa dosta drugih karaula. Interesuje me sledece.
Proslo je Bogu hvala, evo punih 30 godina od tada. Very Happy Necemo naravno ulaziti u nemila dogadjanja i godine koje je najbolje zaboraviti.Stekli smo zivotna iskustva i ozbiljno mozemo dati sud o tim godinama, odnosno vremenu provedenom u JNA.
Gledajuci sve vojnike na karauli, vasu obucenost, revnost, oficire, opremu, smestaj.......znaci sve, mozes li nam reci, da li je na primer JNA mogla da se svrsta medju 5 evropskih armija? Da li bi JNA uspela ili bar uspesno pokusala da se odbrani od eventualnog agresora u to vreme? Znaci kakvo je bilo raspolozenje medju granicarima tada? Da li je tehnicka opremljenost i naoruzanje bilo adekvatno i u funkciji? Jeste li imali razradjenu strategiju u slucaju agresije , i jeste li vezbali eventualne situacije i radnje koje je trebalo preduzeti? Kakva je atmosfera vladala u patrolama? Da li je postojala odgovornost ili je to bilo "da se otarasi smena"? Kakvi su bili medjuljudski odnosi?
Evo malo da ozivimo temu, a i da cujemo tvoj sud i ocenu.Znaci realno , onako kako smatras i procenjujes da je bilo na Drenku Very Happy
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime06.09.12 19:24

Slićne analize su ratni generali tražili od ratnih pukovnika,u svakom slučaju generacijo ,dobit češ iscrpan,iskren i nadasve
točan odgovor! study Suspect king
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime13.09.12 16:23

Pozadina,kao iz bajke,uz neizostavni štap za ostavljanje poruka!  cheers  cheers  cheers

Ruski "smena8"  tongue

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime13.09.12 19:31

Panorama je doista nezaboravna, zamisli da si imao neki fotić s današnjim mogučnostima kako bi to tek onda izgledalo !!!!

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime13.09.12 21:44

Gringo (citat):
Panorama je doista nezaboravna, zamisli da si imao neki fotić s današnjim mogučnostima kako bi to tek onda izgledalo !!!!

I ovako je solidno Wink ,zasad boljih nema No Suspect
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

BROJ POSTOVA: : 735
ČLAN OD: : 2012-05-21
DOB : 71

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime14.09.12 0:16

ZAGORAC (citat):

Pozadina,kao iz bajke,uz neizostavni štap za ostavljanje poruka! cheers cheers cheers

Ruski "smena8" tongue

Graničar Zagorac " na krovu sveta" !!! Pored tvoje leve noge ,u dolini ,nazire se nešto plavičasto.
Da li je to Crni Drim ili deo Debarskog jezera ? Inače, fotka je za zidne novine u kasarni.Od mene
zasluženi vikend ,doma. [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime14.09.12 9:54

missar (citat):
ZAGORAC (citat):

Pozadina,kao iz bajke,uz neizostavni štap za ostavljanje poruka! cheers cheers cheers

Ruski "smena8" tongue

Graničar Zagorac " na krovu sveta" !!! Pored tvoje leve noge ,u dolini ,nazire se nešto plavičasto.
Da li je to Crni Drim ili deo Debarskog jezera ? Inače, fotka je za zidne novine u kasarni.Od mene
zasluženi vikend ,doma. [You must be registered and logged in to see this image.]

Postoji i treča mogučnost,Ohridsko jezero.
Što misliš?
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime14.09.12 20:40

ZAGORAC (citat):

Postoji i treča mogučnost,Ohridsko jezero.
Što misliš?

Ma, verujem ti da je Ohridsko jezero. Živo me zanima ,gde je snimljena fotografija?
U neposrednoj blizini karaule Drenak ili možda " negde u ophodnji". Rolling Eyes
pozz cheers
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime14.09.12 21:38

ZAGORAC (citat):

Sad smo na početku rejona karaule Lakavica,ovaj dolje mi je previše zašao u 32. granićni odsjek.

Kad bi došao na ovo "brdašce"iza desetara vidio bi mali dio Struge i Ohridskog jezera. Žao mi je što to nisam slikao.
Ono iza lijeve noge,što si spomenuo je vidljivo Debarsko jezero.

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime14.09.12 21:42

Zaboravio sam spomenuti da je to slikano kod E-27,tu je bio kraj našeg,a počinjao je rejon karaule Lakavica iz 32.
graničnog odsjeka Ohrid.
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime14.09.12 22:58

ZAGORAC (citat):
ZAGORAC (citat):

Sad smo na početku rejona karaule Lakavica,ovaj dolje mi je previše zašao u 32. granićni odsjek.

Kad bi došao na ovo "brdašce"iza desetara vidio bi mali dio Struge i Ohridskog jezera. Žao mi je što to nisam slikao.
Ono iza lijeve noge,što si spomenuo je vidljivo Debarsko jezero.

Zaista si me zbunio,pomislio sam da je fotograf kod izrade okrenuo negativ pa je levo postalo desno.Vrlo ozbiljno
pratim karaulu Drenak i ubeđen sam da će na ovogodišnjem  svearmijskom takmičenju ubedljivo osvojiti prvo mesto
u kategoriji karaula!!  I u to ime što bi rekli .... da smo živi i zdravi, još godina sto.......    [You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime14.09.12 23:05

Ako bolje pogledaš,vidljivo je da su "brdašca"na obje slike slična,ali nikako ista.Koliko me pamčenje služi,udaljena su jedno od drugog oko 400 metara,na onom od Lakavice,vidi se malo patrolna staza.(iza leđa desetara)
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime14.09.12 23:34

Nadji brdasca na onoj karti pa vidi daljinu... Wink
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime15.09.12 21:49

Generacijo.....puno je dobrih postova bilo u ovoj "tvojoj" temi.Dosta lepih i vrednih slika, misljenja i prisecanja.Culi smo naravno i iskustva sa dosta drugih karaula. Interesuje me sledece.
Proslo je Bogu hvala, evo punih 30 godina od tada. Very Happy Necemo naravno ulaziti u nemila dogadjanja i godine koje je najbolje zaboraviti.Stekli smo zivotna iskustva i ozbiljno mozemo dati sud o tim godinama, odnosno vremenu provedenom u JNA.
Gledajuci sve vojnike na karauli, vasu obucenost, revnost, oficire, opremu, smestaj.......znaci sve, mozes li nam reci, da li je na primer JNA mogla da se svrsta medju 5 evropskih armija? Da li bi JNA uspela ili bar uspesno pokusala da se odbrani od eventualnog agresora u to vreme? Znaci kakvo je bilo raspolozenje medju granicarima tada? Da li je tehnicka opremljenost i naoruzanje bilo adekvatno i u funkciji? Jeste li imali razradjenu strategiju u slucaju agresije , i jeste li vezbali eventualne situacije i radnje koje je trebalo preduzeti? Kakva je atmosfera vladala u patrolama? Da li je postojala odgovornost ili je to bilo "da se otarasi smena"? Kakvi su bili medjuljudski odnosi?
Evo malo da ozivimo temu, a i da cujemo tvoj sud i ocenu.Znaci realno , onako kako smatras i procenjujes da je bilo na Drenku Very Happy

Ispričavam se što ti dosad nisam odgovorio,malo berba,malo neke druge stvari,sory.
Ta tvoja pitanja ču podijeliti na četiri poglavlja,te tako odgovoriti.
Mislim da ću sa time i završiti,pozdrav! cheers
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime15.09.12 21:56

Daj bre sta zavrsiti........pa zar treba da dozvolimo sebi takav luksuz da ne mozemo virtualno da se druzimo Question
Pa sunce mu j.... sta bi bilo da smo seli za sto.A upravo je to cilj Foruma da se nadjemo pa i okupimo.Da razmenimo stavove evociramo uspomene. Jednostavno ne mogu i necu da verujem da nismo svesni svoje nesvesti u nekim trenutcima. Exclamation
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime15.09.12 22:11

Kako je rečeno tako će biti i učinjeno!
Pozdrav od jednog bojnika cheers !
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime15.09.12 22:25

Pa sta je sada to..... Question
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime15.09.12 22:33

Pa sta je sada to..... Question

Ništa posebno generacijo,dobiti ćeš odgovore i sa time ja završavam boravak na forumu.
Odgovoriti ću na tvoja pitanja jer ne volim ostati dužan.
Samo to.
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime15.09.12 22:41

Tvoja volja, ali ja bih razmislio. Exclamation
Na kraju krajeva, kako jedan bojnik moze ostati duzan jednom obicnom Aleksandru Obradovicu. Question (moja zvanja i zasluge su moji)
Kada je odluka takva , smatraj i moja pitanja povucenim i nebitnim........zelim ti sve najbolje u zivotu i radu i da izvedes decu na pravi put . Pozdrav, s' postovanjem Aleksandar Smile
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime15.09.12 22:54

Tvoja volja, ali ja bih razmislio. Exclamation
Na kraju krajeva, kako jedan bojnik moze ostati duzan jednom obicnom Aleksandru Obradovicu. Question (moja zvanja i zasluge su moji)
Kada je odluka takva , smatraj i moja pitanja povucenim i nebitnim........zelim ti sve najbolje u zivotu i radu i da izvedes decu na pravi put . Pozdrav, s' postovanjem Aleksandar Smile

Svoje obaveze uvijek izvršavam,a jedna od tih su i odgovori na tvoja pitanja.
Obzirom da sam takav kakav jesam,minimum poštovanja prema tebi je i to da ti odgovorim.(opča kultura,kultura dijaloga)
Odgovori slijede(po poglavljima),kad budeš smatrao da si ih "apsorbirao" molim te da orgiraš kod administracije da nestane
Drenak i svi moji komentari na svim temama.
Mislim da ne tržim previše i da se to ne kosi sa pravilima foruma.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime16.09.12 19:28

Obučenost vojske,može se reći da je bila solidna.Obuka koju smo prošli na poligonima garnizona je bila izuzetno zahtjevna.
Posebno ona na Krivolaku.
Radilo se sa svim vrstama lakog pješačkog naoružana i minsko-eksplozivnim sredstvima,bacanje ručne bojeve bombe,detoniranje
eksplozivnih sredstava (dinamit sa sporogorečim štapinom i kapisla M-Cool.
Vježbalo se i postavljanje minskih polja(sistem "karo").Tu su bile protivtenkovske mine,"paštete",odskočne i jedna vrsta nagazne mine sa drvenim kučištem,modela se nemogu sjetiti.Osobito se vježbalo protivdesantnu i protivtenkovsku borbu.
Što se tiće bojnih otrova,zatvotili bi nas u prostoriju 4x5m,poručnik je imao masku,aktivirao bi suzavac i komandovao "otrovi".
Mnogi su zaboravili zatvoriti oči i zaustaviti disanje,maske su im se orosile,nisu ništa vidjeli,a bilo je i suza.
Oprema i smještaj u Velesu,bez ikakve zamjerke.Na Drenku,"prva liga".O oficirima nemogu puno.U Velesu smo imali dva poručnika,
Stevan Vampola koji je bio komandir čete,te njegov zamjenik Marko Angelovski koji je bio komandir protivoklopnog voda.
Vampola je bio na bolovanju,pa nas je na Krivolaku vodio Angelovski.Tamo nam se napio krvi i iscijedio sav znoj iz nas.
Dva dana prije povratka sa Krivolaka,vratio se Vampola sa bolovanja,cijela četa u stroju skandira:"hočemo Marka".
To govori sve o njima i nama.Poslije smo svi dok smo čekali prekomandu,lagano išli na raport kod bezbednjaka.
Po onome što sam ja prošao,mislim da je JNA mogla ući među prvih 5 u evropi.
Raspoloženje na granici je bilo dobro.Pazili smo jedni na druge jer smo mogli računati samo na sebe.Atmosfera na rejonima je
bila dobra kao i na karauli.Vježbali smo sa psima,a i mi situacije na terenu,na poligonu iznad pumpne stanice.Tu su dakako bile
prisutne i nočne vježbe.
Što se tiče strategije,karaula se trebala braniti dok se ne izvuče streljivo,koje je trebao nositi Brnjo i onda povlačenje prema
hidrocentrali Globočica gdje je trebala biti formirana linija obrane.Povlačenje se je trebalo izvršiti stazom ispod "vrta" i poljskog
Wc-a.Staza je bila dosta strma i zahtjevna.Patrolama na rejonima se situacija trebala javiti radiostanicom,šifrirano.
Zbog svih tih stvari po naputku Gavre,na rejonu nikad nije smjelo biti više od jednog pripadnika "trojke".Tako se i radio raspored.

Generacijo,ispričavam se što nisam odgovorio u 4 poglavlja,ipak bi bilo malo preopširno.Sory!
Mislim da sam i ovako rekao ono bitno.

Svako dobro tebi i tvojima  cheers !

......i to je to....

Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Tema: Karaula Drenak - V.P. 6052/9 - 1982/1983.   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime21.09.12 23:47

Zagorac , pa ja dobio čin !!!!! Very Happy Moj prvi u životu a nikog da mi čestita ... Mad
Mislim i nije neki čin , ali tako počinje vojnička karijera.Bog zna koliko daleko ću dogurati Laughing
Moraću da pustim brkove, zbog ozbiljnosti...... Nego, Zagorac, ajde završavaj taj dopust i vraćaj
se na karaulu.Nije mi lako da pokrivam i karaulu i kasarnu. Naporno, brate a plata ista.. Cool
pozz cheers
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.09.12 21:16

Zagorac je u tajnoj misiji "pretakanja" Very Happy

missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.09.12 21:45

purger (citat):

A tooooo, e sad mi je lakše.Nego Druže Generale ,oće li biti neke degustacije dotičnog proizvoda ( koji se prenosi sa kolena
na koleno )? Da to istestiramo ljudski, pa ako kod nas prodje ,ondak je Zagorac zaista pravi majstor. Very Happy
Pozz cheers
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime24.09.12 22:00

nerona (citat):
purger (citat):
...šećera u alkohol Smile

Zaboga miloga nerona, nemoj odavati "tajne zanata".Dobro znaš kakav je Zagorac, pa sve će nas postrojiti..... Laughing
Kaj ni tak?
pozz cheers
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime07.10.12 21:51

E, kak je ovde sve pusto, a doskora bila najbolja karaula u JNA. Kao da na ovim prostorima postoji pravilo da sve što je lepo,
jednog dana prekriju snijegovi ,ruzmarin i šaš. E, Drenak ,taka ti sudbina.....
pozdrav za najbolju karaulu cheers
Na vrh Go down
SekiCet
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 141
ČLAN OD: : 2011-10-20
M(j)esto CETINJE

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime07.10.12 23:57

poslao sam sledovanje na drenak ,,,,no se probudite da istovarite kamion
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime08.10.12 0:17

SekiCet (citat):
poslao sam sledovanje na drenak ,,,,no se probudite da istovarite kamion

Vala, da su zaslužili... bogme nijesu. Ostavili poruku da su u obilasku reona !!! Istovarićemo to kuvar i ja očas. Laughing
Ništa se ne sekiraj. Sve po P.S.-u. Vidimo se u Debru.
drugarski pozdrav cheers
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime29.10.12 21:32

Zagorac, eto mene ponovo na karauli. Bogami ,dolazi zima ,duga i hladna... (obožavam ovu pesmu ). Brzo će to i onako
prekriti snijegovi .... bijeli. Svratio u Debar i ovi tvoji (Nerona, SekiCet i Duci64 ) pomogli mi da ispečem ovo živinče.
Poznaju Debar bolje od mene. Kažu ,ako naiđeš da im javim ..( zvaćeš valjda i još neke kolege, mislim red je... )   Very Happy

I moja dobra prijateljica iz Minhena je obećala da će doći ,da zajedno proslavimo ovaj  "ovaj događaj". Ona je "ekspert" za pivo..

P.S. Zagorac, umalo zaboravih ,mogao bi ti poneti i malo svog vina. Bije te glas da si majstor za vino. Pa da testiramo... Kaj veliš?
Čekam te, i požuri , pre snegova..... Cool
Vidimo se   cheers

Na vrh Go down
SekiCet
Džomba
Džomba

M(j)esto CETINJE

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime30.10.12 17:42

ajde rucajte pa da idemo papa.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
cherry
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime30.10.12 18:06

SekiCet (citat):
ajde rucajte pa da idemo papa.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
cherry

Ajde, što si na kraj srca, pa pozvaće Zagorac sve nas na prasetinu i pivo ( i vino ). drunken
Vidim ja , nema tebi ovde života bez mene. Laughing Ko li nas samo sastavi ovakve? JNA ti je čudo, jedno... Cool
pozz cheers
Na vrh Go down
SekiCet
Džomba
Džomba

M(j)esto CETINJE

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime30.10.12 23:46

znam samo misar da ste vi dobri komunisti Evil or Very Mad
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime31.10.12 0:04

SekiCet (citat):
znam samo misar da ste vi dobri komunisti Evil or Very Mad

Dobro prijatelju, ko te tako naljuti, pa sad po meni drvlje i kamenje.A ovo za komuniste ti nije trebalo, griješiš
dušu,jadan. Shocked Nikad nisam bio član partije (komunista) , niti bilo koje druge. Obraza mi moga, vjeruj. Cool
pozz cheers
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime31.10.12 16:57

Od njega ni glasa!!!! Sad

Džomba
Džomba

M(j)esto CETINJE

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime31.10.12 23:12

evo mene a evo i glas..................misar to se kod nas govori dobar drug i komunista //////////////a sto se tice uvreda ne to grijesis,,,,,,ne volim da vrijedjam poz iz /./.././././././ crne gore
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime31.10.12 23:48

SekiCet (citat):
evo mene a evo i glas..................misar to se kod nas govori dobar drug i komunista //////////////a sto se tice uvreda ne to grijesis,,,,,,ne volim da vrijedjam poz iz /./.././././././ crne gore

Aaa, pa nisam znao za takav adet kod vas. E, sada su svi nesporazumi izglađeni i idemo u nove pobede (radne). bounce
pozdrav iz FNRJ cheers
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)   Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)
Na vrh 
Stranica 11/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
» Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)
» Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)
» SVAŠTARA
» Priroda u mome kraju (prvi dio teme)