FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
ZAGORAC.!!! Ovo mi nisi prijavio dosada.!!! Da vam je greničnu liniju sa Albanijom čistila inžinjerija.!!! Kod mene na karauli "Ceršak" - granični odsjek Maribor, to je bilo prepušteno nama vojnicima sa karaule.!!! Dok sam ovu rečenicu pisao prasnio sam u smijeh he he he he he.!!!! Vjerojatno nisu iz kasarni iz Maribora htjeli dovoditi nikoga od vojske da čisti graničnu liniju sa Austrijom da ne bi netko od vojnika pobjegao preko granice u Austriju.!!! To bi bila sramota i za JNA i za Jugoslaviju .!!!! Još me nešto na ovoj slici zanima kuda je granična linija išla baš uz desni rub šume ili negdje kroz šumu.!!!??? A ovdje po snijegu se niste trebali puno mučiti obilaziti granicu i tražiti neke tragove jer se po snijegu vidilo je li netko prolazio ili prelazio graničnu liniju između Jugoslavije i Albanije.!!!
Nekoliko sam puta "pročešljao"svoje komentare na karauli Drenak i nisam uočio gdje sam spomenuo inžinjeriju i čiščenje granićne linije! Kad budem imao strplenja,opet ću sve pažljivo pogledati! Mora negdje to biti,nisam sanjao!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 09.08.12 19:08
Pak se zbudi onda....Nada je kruh siromaha.
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
ZAGORAC...!!! Ostavi se Inženjerije na miru, ostavi ih neka i dalje čiste graničnu liniju između Jugoslavije i Albanije.!!! Daj mi ovo objesni.!!??? Kakve su ovo JNA inovacije na ovome vojniku.!!! Ovo sam samo na tvojoj karauli vidio i nigdje u JNA.!!!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.08.12 18:41
To je po uzoru na partizane, to su oni "divni" ljudi koji su nas oslobodili, ak se ne sjećaš!!!
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.08.12 21:01
ZAGORAC...!!! Ostavi se Inženjerije na miru, ostavi ih neka i dalje čiste graničnu liniju između Jugoslavije i Albanije.!!! Daj mi ovo objesni.!!??? Kakve su ovo JNA inovacije na ovome vojniku.!!! Ovo sam samo na tvojoj karauli vidio i nigdje u JNA.!!!
Nije to bilo koji i bilo kakav vojnik! (mislim ćisto vojnićki,da nebude zabune) Zima na Drenku nije bila baš ugodna,pa smo od kuće u paketima dobili vunene rukavice i čarape. Gavro nije radio nikakve probleme,a kakve su bile vojnićke čarape 82" neki znaju.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 10.08.12 21:05
ZAGORAC...!!! Što.!!! Ovome prvome je bilo teško čarape staviti ispog hlača a ovaj drugi ih je mogao staviti ispod hlača.!!! On je poseban pa ih je morao staviti iznad da svi vide da on ima čarape koje su mu roditelji poslali od kuće.!! Ko crna ovca među bijelima ovcama. I ja sam na karauli "Ceršak" - Granični odsjek Maribor 1988-1989, za zimu od svojih od kuće dobio plave termo čarape. Nije mi palo na pamet da ih držim iznad hlača da se vide kao ovaj tvoj sa karaule "Drenak". Dobro je rekao Kapetan Gringo.!!
Citat :
To je po uzoru na partizane, to su oni "divni" ljudi koji su nas oslobodili, ak se ne sjećaš!!!
Mene prije podsjeća na partizane sa onoga "Igmanskog marša".!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 13.08.12 0:05
ZAGORAC...!!! Što.!!! Ovome prvome je bilo teško čarape staviti ispog hlača a ovaj drugi ih je mogao staviti ispod hlača.!!! On je poseban pa ih je morao staviti iznad da svi vide da on ima čarape koje su mu roditelji poslali od kuće.!! Ko crna ovca među bijelima ovcama. I ja sam na karauli "Ceršak" - Granični odsjek Maribor 1988-1989, za zimu od svojih od kuće dobio plave termo čarape. Nije mi palo na pamet da ih držim iznad hlača da se vide kao ovaj tvoj sa karaule "Drenak". Dobro je rekao Kapetan Gringo.!!
Citat :
Mene prije podsjeća na partizane sa onoga "Igmanskog marša".!!!
Točno kolega,ovaj "prvi"je bio jedan od posebnih! Što se tiće "drugog",u pitanju su samo rukavice,tako da.... Na karauli Drenak nije bilo "ovaca",ni ovaca "konja" i konja je bilo,ali svi znamo kakva je razlika između "konja"i "ovce"! Rekao sam već,da ni Gavro nije radio probleme,a isto sam tako ranije u svojim komentarima spomenuo da smo mi na Drenku na neki naćin bili posebni,pa ta slika kao i neke pojedinosti na drugima to potvrđuju. Treba se samo prisjetiti PS-a,razumjeti uvjete,vrijeme i to je to... To što smo bili bolji od Vas......(opet ćisto vojnićki,pa da nebude zabune).
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 14.08.12 20:43
Tu se ne vidi baš impozantna pozadina....... Znalo je muški puhati gore...
ZAGORAC...!!! Nije bitno što se ne vidi dobro pozadina. Nego kažeš ovo: "Znalo je muški puhati gore".!!! Kad bolje pogledam ovu sliku i da to nisi rekao vidi se po krajoliku da je tu zajebano. Nema niti jednoga stabla u blizini. Sve je vjetar otpuhao, nije im dao priliku ni da niknu. Vidim da si i kapu navukao junački. Zapazio sam da ova tvoja vjetrovka koju si nosio, nekako mi čudno izgleda. Vidi se da sa tvoje desne strane puše vjetar. Ali ta vjetrovka mi izgleda kao da si iz nje izvadio postavu koju ona ima. Jer da ima postavu onda nebi izgledala ovako lepršavo.!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 15.08.12 20:37
Tu se ne vidi baš impozantna pozadina....... Znalo je muški puhati gore...
ZAGORAC...!!! Nije bitno što se ne vidi dobro pozadina. Nego kažeš ovo: "Znalo je muški puhati gore".!!! Kad bolje pogledam ovu sliku i da to nisi rekao vidi se po krajoliku da je tu zajebano. Nema niti jednoga stabla u blizini. Sve je vjetar otpuhao, nije im dao priliku ni da niknu. Vidim da si i kapu navukao junački. Zapazio sam da ova tvoja vjetrovka koju si nosio, nekako mi čudno izgleda. Vidi se da sa tvoje desne strane puše vjetar. Ali ta vjetrovka mi izgleda kao da si iz nje izvadio postavu koju ona ima. Jer da ima postavu onda nebi izgledala ovako lepršavo.!!!
Tko bi se sad sjetio podstave,nakon 30 godina? Istina je da smo je ponekad skidali. Puhalo je,da,ali ima u tom kraju specifićne ljepote. Po tko zna koji put,o tome tko je na slikama,neću
ZAGORAC: komentar modifikovan dana: 15.08.12 22:21; prepravljeno ukupno 1 puta
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 15.08.12 22:08
Duci64,ovaj sa PM-om što nosi borbeni ranac sa rezervnim streljivom je tvoja klasa i došao je iz Bitole! Mislim da pozadina sa ove slike malo koga može ostaviti ravnodušnim!
duci64 Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 208 ČLAN OD: : 2012-08-15 DOB : 60 NOVI KNEZEVAC
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 15.08.12 22:47
TAČNO TAKO U PRAVU SI U BITOLJU SMO SE ZAJEDNO SLIKALI BILI SMO ISTI VOD KOD VODNIKA RIBAČA
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 15.08.12 22:55
duci64 (citat):
TAČNO TAKO U PRAVU SI U BITOLJU SMO SE ZAJEDNO SLIKALI BILI SMO ISTI VOD KOD VODNIKA RIBAČA
Dolje znam svaku travku,a kamoli nebi znao tko je kad i otkud došao!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 15.08.12 23:00
duci64 (citat):
Jesto li poznavali koga iz Saniteta tamo u Bitoli jednog Zagorca možda
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
duci64 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 15.08.12 23:02
E MOJ M****** MISLIM DA TI IME NISAM POGREŠIO BAŠ MI JE DRAGO ŠTO SI ODGOVORIO ZELIM TI SVE NAJLEPŠE U ZIVOTU
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 16.08.12 11:26
duci64 (citat):
E MOJ M****** MISLIM DA TI IME NISAM POGREŠIO BAŠ MI JE DRAGO ŠTO SI ODGOVORIO ZELIM TI SVE NAJLEPŠE U ZIVOTU
Ovo ne razumijem,pojasni mi makar u pp.
duci64 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 16.08.12 12:56
SEĆAŠ LI SE DRUGOVA ..PUHA,MITIĆA.SMAJIĆA,PUŠIĆA,MIROSAVLJEVIĆA,PAVIĆA,JEZDANOVA I OSTALIH
duci64 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 16.08.12 21:31
DA LI SE SEĆAŠ VODNIKA GOCEV PREDRAGA ZVALI SMO GA SISAVAC
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 17.08.12 6:17
duci64 (citat):
Nisan siguran ali mi se čini da si pogriješio ako aludiraš na sanitet jer ja nisam bio tamo već u Strumici ali je bilo nekoliko mojih kolega s posla pa te zato pitah poznajeliš li koga iz H. Zagorja
ćato2 Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2012-07-30
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 17.08.12 9:24
pozdrav generacijo
ćato2 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 17.08.12 10:51
julska 82 ŠTIP_BITOLA--DEBAR--KARAULA DRENAK kad vidim ove stare kuke pa i nije bilo tako loše
duci64 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 17.08.12 14:37
ne mogu stvarno nikog da se setim iz H ZAGORJA hajde malo pomozi HVALA
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 17.08.12 19:42
Skupljamo se izgleda da je Makedonija najjača!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 18.08.12 12:50
ćato2 (citat):
julska 82 ŠTIP_BITOLA--DEBAR--KARAULA DRENAK kad vidim ove stare kuke pa i nije bilo tako loše
Sjećaš li se koga sa Drenka?(siječanjska klasa 82" i travanjska 82")
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 18.08.12 12:53
duci64 (citat):
DA LI SE SEĆAŠ VODNIKA GOCEV PREDRAGA ZVALI SMO GA SISAVAC
On je došao na Drenak 83"?
duci64 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 18.08.12 13:00
KAZI MI KOG MESECA JE DOŠAO NA DRENAK
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 18.08.12 13:04
Pitao sam dali je on došao na Drenak,jer znam da je vodnik Bogdan Angelovski,(Gavro)u ožujku 83" još bio komandir Drenka. U kolovozu 83",komandir Drenka je bio neki drugi vodnik.
duci64 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 18.08.12 13:10
ONDA SE BAŠ NISMO DOBRO RAZUMELI JER JA SAM SE SKINUO DECEMBRA 83 ON JE JOŠ BIO KOMANDIR GRANIČNOG VODA
Vojnik Graničar Pukovnik
ZAGORAC - Karaula "DRENAK"...!!! Neću spominjati ovaj vaš način oblačenja jer vidim da je to kod vas dolje na Jugoslovensko-Albanskoj granici na karauli "DRENAK" bilo "uobičajno". Zanima de nešto drugo.!!?? Gdje je ova slika snimljena, negdje oko karaule ili negdje na terenu.!? Jer vidim vojnik u košulji, raskopčan, nigdje puške, rapa, ostale JNA odjeće, ali zato nož u ruci..??? Što se je tu radilo pa da drži nož u ruci ili je ovo sjedenje na ovoj gomili kamenja sa nožem u ruci samo radi slikanja.!?
Vojnik Graničar Pukovnik
Pa Zagorac, moje čestitke na dobivanju čina zastavnika.!!![You must be registered and logged in to see this image.] Pokorit ćeš Makedoniju i karaulu "DRENAK" ako ovako nastaviš. Svaka čast.[You must be registered and logged in to see this image.] Još ćeš me i pristići i zato....[You must be registered and logged in to see this image.]
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 19.08.12 15:40
Vojnik Graničar (citat):
ZAGORAC (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Ovdje će mi kolega iz Splita opet prigovarati zbog čarapa...[You must be registered and logged in to see this image.]
ZAGORAC - Karaula "DRENAK"...!!! Neću spominjati ovaj vaš način oblačenja jer vidim da je to kod vas dolje na Jugoslovensko-Albanskoj granici na karauli "DRENAK" bilo "uobičajno". Zanima de nešto drugo.!!?? Gdje je ova slika snimljena, negdje oko karaule ili negdje na terenu.!? Jer vidim vojnik u košulji, raskopčan, nigdje puške, rapa, ostale JNA odjeće, ali zato nož u ruci..??? Što se je tu radilo pa da drži nož u ruci ili je ovo sjedenje na ovoj gomili kamenja sa nožem u ruci samo radi slikanja.!?
Slika je snimljena kod E-24/4,znači na terenu kod osmatračkog mjesta. Nož nije zbog slikanja,malo je duža priča i o tome ću drugi put!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 19.08.12 16:21
Pa Zagorac, moje čestitke na dobivanju čina zastavnika.!!![You must be registered and logged in to see this image.] Pokorit ćeš Makedoniju i karaulu "DRENAK" ako ovako nastaviš. Svaka čast.[You must be registered and logged in to see this image.] Još ćeš me i pristići i zato....[You must be registered and logged in to see this image.]
Hvala,ali čin nije toliko bitan. Pokoriti Makedoniju i Drenak?Neee... Makedonija je na svoj način meni lijepa i draga,a Drenak,najdraži komadić te zemlje. Ove godine sigurno ne,ali sljedeće,otići ću dolje da vidim, stoji li još E-25 na svom mjestu,ako bog da zdravlja. Možda odem i do "famoznog"E-27,patrolne su staze vjerojatno zarasle,tu granicu sad ne čuvaju,ali hvala bogu,put znam. Svratiti ću i u Modrić po litru mastike,valjda nije u trgovini još i sad zemljani pod. U povratku ,bio bi red da bar popijem kavu u Lukovu,a u Debru bi bilo dobro provjeriti postoji li još "Čardak".
pelister1 Džomba
BROJ POSTOVA: : 101 ČLAN OD: : 2011-08-02
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 20.08.12 8:45
Zagorac,neznam dali si o tome pisao,ali interesuje me kakve su vam bile radne obaveze u toku zime ,sigurno niste mogli da se krecete po istim stazama kao i kad nije bilo snega. I dali ste imali neku "jaciju" odecu nego ostala vojska u kasarni ,jer ipak planina je to. Splicu bolje i da ne pitam kako mu le bilo kod Maribora ,jadnik mora da je navukao neku reumu...
ćato2 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 21.08.12 11:53
SJEĆAM SE ĆATE JER SAM GA NASLIJEDIO A DOBRO SE SJEĆAM I OVOG VOJNIKA SA SLIKE SA NOŽEM.MISLIM DA SAM SA NJIM IMAO NAJVIŠE PATROLA NA TERENU.DA SE NE UVRIJEDI ZNAO SAM MU REĆI DA IMA I MALO BOSANSKE KRVI.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 22.08.12 9:39
ćato2 (citat):
SJEĆAM SE ĆATE JER SAM GA NASLIJEDIO A DOBRO SE SJEĆAM I OVOG VOJNIKA SA SLIKE SA NOŽEM.MISLIM DA SAM SA NJIM IMAO NAJVIŠE PATROLA NA TERENU.DA SE NE UVRIJEDI ZNAO SAM MU REĆI DA IMA I MALO BOSANSKE KRVI.
Pozdrav, ćato2! Pogledaj stranice "Drenka",negdje piše koga se ja sječam. Od 25 stranice ti počinju slike,pa ti opiši koga prepoznaš,kao što si spomenuo bosansku krv za onog sa nožem. Molim te samo nemoj spominjati njihova imena ,nek se jave sami! Ako imaš nešto posebno,pošalji mi pp!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 22.08.12 11:18
pelister1 (citat):
Zagorac,neznam dali si o tome pisao,ali interesuje me kakve su vam bile radne obaveze u toku zime ,sigurno niste mogli da se krecete po istim stazama kao i kad nije bilo snega. I dali ste imali neku "jaciju" odecu nego ostala vojska u kasarni ,jer ipak planina je to. Splicu bolje i da ne pitam kako mu le bilo kod Maribora ,jadnik mora da je navukao neku reumu...
U toku zime,brinuli smo o Brnji,Rexu i Binu,te čistili snijeg oko karaule i sa piste(vidljivo na slikama). Odjeća standardna,zimska,kao i svugdje,samo mi nismo imali radnu(onu sa šinjelom),nego smo dužili 2 svečane. Od kuće smo u paketima dobili termo čarape i bolje rukavice od vojnićkih. Na terenu smo se snalazili,išli smo onuda gdje je bilo prohodno i manji snijeg,ali unutar granićnog pojasa,bliže granićnoj liniji.
ćato2 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 22.08.12 12:57
Drago mi je da sam na spisku pobrojanih.Sjećam se još nekih koji se nalaze na ovoj grupnoj slici a nisu spomenuti.Pored svih napora nemogu da se sjetim prezimena ovog vojnika pored graničnih stubova siguran sam da je aprilska klasa.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 22.08.12 17:30
ćato2 (citat):
Drago mi je da sam na spisku pobrojanih.Sjećam se još nekih koji se nalaze na ovoj grupnoj slici a nisu spomenuti.Pored svih napora nemogu da se sjetim prezimena ovog vojnika pored graničnih stubova siguran sam da je aprilska klasa.
Imena i prezimena ne spominji,a kakav je tko bio,slobodno kažeš.(napiši ispod slike) Što se tiče kolegine "bosanske krvi",sjeti se kome si to prvi puta spomenuo,bilo je to na rejonu 1.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 22.08.12 21:27
Opusteno generacijo........ Navalio samo "ne spominji imena....ne spominji imena..."
A sta cu ja sto sam ga napis'o.....????
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 22.08.12 21:32
aleksandar obradovic (citat):
Opusteno generacijo........ Navalio samo "ne spominji imena....ne spominji imena..."
A sta cu ja sto sam ga napis'o.....????
Pozdrav!!! TI SI NAPISAO SVOJE I TO JE TVOJA ODLUKA, JA SAM POSTAVIO NJIH NA SLIKAMA,RED JE DA POŠTUJEM NJIHOVU INTIMU!!!!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme) 23.08.12 20:49
pelister1 (citat):
Zaboravio sam spomenuti da su stražari kod karaule, po potrebi imali bunde kavu vidiš na jednoj od slika.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)