FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)

Go down 
+17
Vojnik Graničar
mornar71
ZAGORAC
terrra
bogdan Mrdja
mirko bratuš
dojran
duci64
gerard ford
Djida
dinosaurus
AleksKs
Kuhar-Debar.
Prke
013gonzo
ercov54
lacoš
21 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Next
AutorPoruka
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

BROJ POSTOVA: : 375
ČLAN OD: : 2015-05-22
DOB : 53
M(j)esto zenica

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime27.07.15 19:27

[You must be registered and logged in to see this image.]

evo kako je to izgledalo kod nas
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Žedni graničari piju vodu na izvoru.   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime27.07.15 19:50

mureZE (citat):
Evo kako je to izgledalo kod nas.
MureZE.
Evo jedan veliki plus za sliku: "žedni graničari piju vodu na izvoru".

Ovako je bilo i kod mene na terenu karaule "Ceršak".
Mada nismo morali baš ovoliko leći da se napijemo.
Ali generacije graničara prije moje su napravile da se voda sakuplja na visini od oko 30-ak centimetara.
Tu bi se voda sakupila u nekakvom "bazenčiću" napravljenom od kamenja i zemlje veličine nogometne lopte.
Tko je bio žedan tome nije smetalo ni trunje na vodi ni lišće ni zemlja ni životinje...
A kome je to smetalo taj je bio žedan do kraja smjene.
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime27.07.15 20:49

E moj druže Splićo (nećeš se ljutiti što ti se obraćam sa Splićo) ovo nije izvor, ovo je uvozna voda. Mi smo jedne prilike pratili gdje izvire naš potočić i krenuli prema Koritniku, ubrzo poslije toga, prateći potočić, udaljavamo se od poznate staze, ali su još u vidokrugu zimske oznake (stubići) patrolne staze.
Ne želeći ništa da rizikujemo odlazimo do prvog graničnog kamena, gdje čitamo oznaku sa gornje strane kamena i ustanovljavamo da potočić odlazi preko granice a da mi pijemo vodu iz Albanije.

Prva osoba s kojom sam išao na teren bio je momak iz Splita, Brković Slobodan, a mi ga zvali "Splićo". Sjećam se nas dvojica (on džomba ja gušter) smjena od 21,00 sati, patrola prema Koritniku. Na TV prenos košarkaške utakmice Jugoplastika  (tada su imali neko drugo ime) ne sjećam se protiv koga. Mi u pratnji ZKK otpremljeni na granicu, snijeg okovao čitavu planinu, a nas dvojica cupkamo na brežuljku iznad grudobrana. Splićo pokušava da kroz prozor trpezarije, vidi televizor koji se nalazi u ćošku prostorije. U jednom trenutku usljed traženja najbolje pozicije za gledanje TV-a, klizne niz kosinu i tras pred grudobran. Ustaje, mrmlja sebi u bradu, valjda nije smio glasno psovati jer smo se vratili u krug karaule nakon otpreme, dok ja susprežem smijeh i pokušavam pronaći mjesto u mraku  gdje neće vidjeti da sam gotov da prasnem u smijeh. Nakon toga Splićo odlazi skroz do prozora gdje se penje na nekakva drva i kraj utakmice gleda iz VIP lože. Za to vrijeme ja boga molim da pobijedi Jugoplastika, jer mi je, u slučaju poraza, obećao nezaboravno iskustvo noćne šetnje prema Koritniku. Završava se utakmica, a ja načulio uši da čujem Splićino raspoloženje, koji žurnim korakom dolazi prema meni. Ono što sam vidio i čuo nije me obradovalo. Nešto je mrmljao i psovao nekog igrača što je meni bio znak da je Jugoplastika izgubila. Prošao je pored mene i samo mi rekao da držim rastojanje. Krenuo je van kruga karaule, a ja za njim pokušavajući da održim korak. Ispočetka sam to nekako i uspjevao, ali do granice je trebalo preći 2 kilometra, pa tek onda prema Koritniku (tamo gdje je vodio potočić al ga sada nisam vidio zbog snijega). Prva neprilika za mene je bila negdje na prvom kilometru kada smo morali ući u jednu gustu šumu na kojoj nije bilo jasne patrolne staze, a kroz istu se išlo "naslijepo" ili po iskustvu. Dok smo išli po otvorenom terenu, mogla se pratiti ljudska silueta ili noćni nišan na pušci. Međutim prije nego što će ući u šumu Splićo je poklopio noćni nišan, tako da sam ja kroz šumu išao naslijepo, odnosno pokušavao da čujem škripu snijega pod Splićinim čizmama. Ne znam koliko sam puta "poljubio" drvo, ali poslije staze kroz šumu (koja je bila relativno kratka) izašao sam na patrolnu stazu koja je bila obrasla niskim rastinjem tako da se sada moglo nešto i razaznati. Naravno to je mogao neko ko je imao iskustva na granici. Isprva sam od svakog malo većeg grma mislio da je Splićo, ali poslije niza razočarenja, prestao sam da tražim kolegu, već sam se trudio da ostanem na patrolnoj stazi. Žureći za svojim vođom patrole kojeg nisam mogao razaznati prošao sam pored jednog "žbuna" koji mi se obratio riječima "ovdje ćemo malo odmoriti". Znoj koji me do tada poklopio sada se istog trenutka zaledio na meni tako da ja nisam više bio spreman napraviti ni koraka, pa makar Splićo zahtijevao da idemo ne na Koritnik već kući. Međutim taj naš odmor je potrajao do vremena kada smo se trebali vratiti iz patrole tako da je ostatak večeri prošao dobro što se mene tiče. Inače Brković Slobodan je bio martovska klasa tako da mu se valjda pod stare dane nije išlo u leglo vukova prema Koritniku, ali meni je zbog ove zgode ostao u sjećanju i ovim putem ga pozdravljam.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime27.07.15 22:07

Prke (citat):
ercov54 (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.]
Stariji vodnik I klase

Zar nista drugo niste imali da jasete osim cesme,a da,kobilu imali privilegiju samo da jasu KK Twisted Evil ,a za vreme nase vladavine na Bitusi cesma nije postojala,osim cistog izvora Laughing

Pitanje na mestu, dali smo jahali ... Pa jesmo . Retko. Kako ko. Ugalvnom su to kuriri radili..
  Embarassed Embarassed Embarassed
Mislis i kuriri jahali kobilu Wink Twisted Evil ,za divno cudo i jasam bio kurir,ali nisam imao cast da jasem kobilu Laughing
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime27.07.15 22:11

Razvodnik
 Koju ti memoriju imas da pamtis i najsitnije detalje cheers 
Ti si osvezenje za kompletan forum,+ ne samo za memoriju,vec i za to sto te sudbina dovela i na Bitusu sunny
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime27.07.15 22:16

mureZE (citat):

evo kako je to izgledalo kod nas
Koja velicanstvena slika,i mene podsetila da i mi isto tako pili vodu na reonu.Hvala za ovako sjajne slike!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 992
ČLAN OD: : 2014-11-26
DOB : 60
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime27.07.15 22:50

mureZE (citat):
E moj druže Splićo (nećeš se ljutiti što ti se obraćam sa Splićo) ovo nije izvor, ovo je uvozna voda. Mi smo jedne prilike pratili gdje izvire naš potočić i krenuli prema Koritniku, ubrzo poslije toga, prateći potočić, udaljavamo se od poznate staze, ali su još u vidokrugu zimske oznake (stubići) patrolne staze.
Ne želeći ništa da rizikujemo odlazimo do prvog graničnog kamena, gdje čitamo oznaku sa gornje strane kamena i ustanovljavamo da potočić odlazi preko granice a da mi pijemo vodu iz Albanije.

Prva osoba s kojom sam išao na teren bio je momak iz Splita, Brković Slobodan, a mi ga zvali "Splićo". Sjećam se nas dvojica (on džomba ja gušter) smjena od 21,00 sati, patrola prema Koritniku. Na TV prenos košarkaške utakmice Jugoplastika  (tada su imali neko drugo ime) ne sjećam se protiv koga. Mi u pratnji ZKK otpremljeni na granicu, snijeg okovao čitavu planinu, a nas dvojica cupkamo na brežuljku iznad grudobrana. Splićo pokušava da kroz prozor trpezarije, vidi televizor koji se nalazi u ćošku prostorije. U jednom trenutku usljed traženja najbolje pozicije za gledanje TV-a, klizne niz kosinu i tras pred grudobran. Ustaje, mrmlja sebi u bradu, valjda nije smio glasno psovati jer smo se vratili u krug karaule nakon otpreme, dok ja susprežem smijeh i pokušavam pronaći mjesto u mraku  gdje neće vidjeti da sam gotov da prasnem u smijeh. Nakon toga Splićo odlazi skroz do prozora gdje se penje na nekakva drva i kraj utakmice gleda iz VIP lože. Za to vrijeme ja boga molim da pobijedi Jugoplastika, jer mi je, u slučaju poraza, obećao nezaboravno iskustvo noćne šetnje prema Koritniku. Završava se utakmica, a ja načulio uši da čujem Splićino raspoloženje, koji žurnim korakom dolazi prema meni. Ono što sam vidio i čuo nije me obradovalo. Nešto je mrmljao i psovao nekog igrača što je meni bio znak da je Jugoplastika izgubila. Prošao je pored mene i samo mi rekao da držim rastojanje. Krenuo je van kruga karaule, a ja za njim pokušavajući da održim korak. Ispočetka sam to nekako i uspjevao, ali do granice je trebalo preći 2 kilometra, pa tek onda prema Koritniku (tamo gdje je vodio potočić al ga sada nisam vidio zbog snijega). Prva neprilika za mene je bila negdje na prvom kilometru kada smo morali ući u jednu gustu šumu na kojoj nije bilo jasne patrolne staze, a kroz istu se išlo "naslijepo" ili po iskustvu. Dok smo išli po otvorenom terenu, mogla se pratiti ljudska silueta ili noćni nišan na pušci. Međutim prije nego što će ući u šumu Splićo je poklopio noćni nišan, tako da sam ja kroz šumu išao naslijepo, odnosno pokušavao da čujem škripu snijega pod Splićinim čizmama. Ne znam koliko sam puta "poljubio" drvo, ali poslije staze kroz šumu (koja je bila relativno kratka) izašao sam na patrolnu stazu koja je bila obrasla niskim rastinjem tako da se sada moglo nešto i razaznati. Naravno to je mogao neko ko je imao iskustva na granici. Isprva sam od svakog malo većeg grma mislio da je Splićo, ali poslije niza razočarenja, prestao sam da tražim kolegu, već sam se trudio da ostanem na patrolnoj stazi. Žureći za svojim vođom patrole kojeg nisam mogao razaznati prošao sam pored jednog "žbuna" koji mi se obratio riječima "ovdje ćemo malo odmoriti". Znoj koji me do tada poklopio sada se istog trenutka zaledio na meni tako da ja nisam više bio spreman napraviti ni koraka, pa makar Splićo zahtijevao da idemo ne na Koritnik već kući. Međutim taj naš odmor je potrajao do vremena kada smo se trebali vratiti iz patrole tako da je ostatak večeri prošao dobro što se mene tiče. Inače Brković Slobodan je bio martovska klasa tako da mu se valjda pod stare dane nije išlo u leglo vukova prema Koritniku, ali meni je zbog ove zgode ostao u sjećanju i ovim putem ga pozdravljam.

Jako lepo ispricano. kad bi imao prava stvio bih mnogo vise od jednog +... 
Pamti se prvi izlazak na rejon , vecito. Ja na srecu sam isao negde krajem marta sneg je vec kopnio i nismo isli skroz do granice jer je jos bio dubok , nego se islo do mesto za zasedu. To su bila dva mesta: prema letnjij karauli  "DVA DRVETA" i prema Krcinu  Dzinova cesma. 
Inace mi na rejonu smo imali jezerca...[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Slobodan Brković - Split   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime28.07.15 7:09

mureZE (citat):
Prva osoba s kojom sam išao na teren bio je momak iz Splita, Brković Slobodan, a mi ga zvali "Splićo".

MureZE.!
Jesi li siguran da je ovaj Slobodan Brković iz Splita.!?
Večinom su vojnici da bi lakše nekome dočarali otkuda dolaze kažu naj bliži i naj veči grad kod kojeg žive.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime28.07.15 12:36

Druze, dobro se sjećam imena i čak bih mogao da opišem i njegov izgled. Nisam imao razloga da sumnjam u njegove riječi, rekao je da je iz Splita a tako su ga zvali svi na karauli i prije nego što sam ja došao. Možda tebi po prezimenu može biti bliži nekom mjestu u blizini Splita, ali ja to tada nisam znao bilo mi je dovoljno da kaže grad iz kojeg dolazi, kao što je većina vojnika i činila.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime28.07.15 12:39

Ako je ovo dio granice gdje si služio JNA onda, druze Prke, mogu da kazem da ste vi bili sretnici, kakva samo ljepota, a tek korist od jezera, nadam se da su bila tu čitave godine, odnosno da nisu nestajala tokom ljetnih vrućina.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Kljaci - Split   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime28.07.15 19:56

mureZE (citat):

Druze, dobro se sjećam imena i čak bih mogao da opišem i njegov izgled.
Nisam imao razloga da sumnjam u njegove riječi, rekao je da je iz Splita a tako su ga zvali svi na karauli i prije nego što sam ja došao.
Možda tebi po prezimenu može biti bliži nekom mjestu u blizini Splita, ali ja to tada nisam znao bilo mi je dovoljno da kaže grad iz kojeg dolazi, kao što je većina vojnika i činila.

MureZE.
Brković Slobodan ti je iz sela Kljake.
To se nalazi ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.]

Udaljenost od Splita zračne linije 32 kilometra.
U tom selu imam jednog prijatelja mogu pokušati doći do Slobodana ako hoćeš.
Tu sjevero istočno od Slobodana oko 2 kilometra u jednom selu živi jedan jako popularan pjevač na ovim prostorima.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: K.K. Jugoplastika.   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime28.07.15 20:06

mureZE (citat):

Prva osoba s kojom sam išao na teren bio je momak iz Splita, Brković Slobodan, a mi ga zvali "Splićo".
Sjećam se nas dvojica (on džomba ja gušter) smjena od 21,00 sati, patrola prema Koritniku.
Na TV prenos košarkaške utakmice Jugoplastika  (tada su imali neko drugo ime) ne sjećam se protiv koga.
Tako je Jugoplastika je zbog sponzorstva mjenjala ime.
Dok je imala ime Jugoplastika bilo je lako glasno navijati (Ju go plastika).!!!
Ali stvorio se problem kada je došao drugi sponzor i kada je klub promjenio ime pa se zvao "POP 84" pa sad ti navijaj sa tim imenom, ha ha ha ha...
A onda su se zvali "Croatia osiguranje" pa hajde ti navijaj i sa tim imenom.!

Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 8:59

Bilo bi lijepo kada bi se Slobodan Brković javio da napiše svoja sjećanja iz JNA. Međutim, ja sam bio gušter na karauli a on je brojao sitno do kraja tako da sumnjam da se on može sjetiti mene ali zato bi imali drugih tema za razgovor. Ukoliko je to taj Brković S. trebao bi da je negdje oko 70 godišta, visine oko 185 cm, mršav, smeđe valovite kose kako ga se ja sjećam.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 9:01

Znao sam da je Jugoplastika promijenila ime u POP 84, tada su iz Italije donosili farmerke te marke, ali isto tako sam znao da su se zvali još nekako pa zato nisam bio siguran koje je ime imala tada.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 9:09

Nego negdje sam napisao da sam zavidan drugovima koji su bili graničari u Sloveniji iz razloga što njihove karaule nisu razrušene i mogu i sada dobiti mnogo fotografija mjesta gdje su služili JNA. Međutim moja karaula "25. Maj" ili "Krstac" kako se kasnije zvala u mjestu Dragaš, Kosovo je razrušena 1999. godine tako da su jedine uspomene na to mjesto neke moje fotografije koje prikazuju pistu na karauli, stražarsku kućicu ili dijelove dvorišta.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Slobodan Brković - Splićo   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 18:42

mureZE (citat):
Bilo bi lijepo kada bi se Slobodan Brković javio da napiše svoja sjećanja iz JNA.
Međutim, ja sam bio gušter na karauli a on je brojao sitno do kraja tako da sumnjam da se on može sjetiti mene ali zato bi imali  drugih tema za razgovor.
Ukoliko je to taj Brković S. trebao bi da je negdje oko 70 godišta, visine oko 185 cm, mršav, smeđe valovite kose kako ga se ja sjećam.

Hajde da pokušam stupiti u kontakt sa Slobodanom Brkovićem.
Prvi problem.
Provjeravao sam ali na njegovoj adresi nema niti jedan prijavljeni telefonski broj.
Drugi problem.
Pitanje je da li on ima internet tu gdje živi.

Prije nego započmem lov na Slobodana ako sam dobro razumio vas dvojica ste bili skupa u karauli ""25 Maj" ili "Krstac".
Ako uspijem doći do njega što ću mu reći tko je za njega pitao.!?
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 18:52

mureZE (citat):
Ako je ovo dio granice gdje si služio JNA onda, druze Prke, mogu da kazem da ste vi bili sretnici, kakva samo ljepota, a tek korist od jezera, nadam se da su bila tu čitave godine, odnosno da nisu nestajala tokom ljetnih vrućina.

Da slika je sa delom granice gde sam ja sluzio..
Jezerca su bila u prolece puna , a kasnije je tu bilo samo malo vode... Pricam za jezerca gore u blizini granice, jer je dole u podnozju uvek bilo dosta vode i u teku susnog perioda, koliko se secam.. (moram da kazem "koliko se secam" jer je ispadalo za puno stvari da sam zaboravio kako su bile.. Ipak je bre eheeeej proslo preko 30 godinaaaa..). Ajd neka me neko od ovih mojih potseti dali pamte jezerca ...

Evo neke novije slike od naseg rejona da se potsete...
[You must be registered and logged in to see this image.][/img]

Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 18:55

Evo i slike sa neke drage znacke koje mi poslao Aleks...

Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 21:40

Vojnik Graničar (citat):

Hajde da pokušam stupiti u kontakt sa Slobodanom Brkovićem.
Prvi problem.
Provjeravao sam ali na njegovoj adresi nema niti jedan prijavljeni telefonski broj.
Drugi problem.
Pitanje je da li on ima internet tu gdje živi.

Prije nego započmem lov na Slobodana ako sam dobro razumio vas dvojica ste bili skupa u karauli ""25 Maj" ili "Krstac".
Ako uspijem doći do njega što ću mu reći tko je za njega pitao.!?

Karaula se zvala "25. Maj" i nalazila se iznad sela Krstac u opštini Dragaš i pripadala je 28. GO Prizren. Kao što sam rekao ja sam na karaulu došao u januaru 90 a on je otišao u martu (ili maju) iste godine. Vjerovatno mu moje ime ništa ne znači ali ako stupiš u kontakt sa njim samo mu reci da je u večernjoj patroli prema Koritniku sa jednim momkom iz Zenice. Inače ZKK je bio iz Zenice a njega se mora sjetiti.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 21:44

Prke "+" za fotografije, mislim da ste mogli uživati na reonu vaše karaule, a značke.......gdje se zaduzuju ja sam septembarska klasa, a raspored mi je VP 6899 Prizren.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 22:03

Evo mene odmaram na bunkeru. Ja sam onaj što drži pušku.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 22:05

Inače u mom sjećanju je ostao i ovaj bunker jer je bio sudionik zanimljivog događaja koji se odvijao kroz malo duze vrijeme.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime29.07.15 22:35

Prke (citat):
mureZE (citat):

Da slika je sa delom granice gde sam ja sluzio..
Jezerca su bila u prolece puna , a kasnije je tu bilo samo malo vode... Pricam za jezerca gore u blizini granice, jer je dole u podnozju uvek bilo dosta vode i u teku susnog perioda, koliko se secam.. (moram da kazem "koliko se secam" jer je ispadalo za puno stvari da sam zaboravio kako su bile.. Ipak je bre eheeeej proslo preko 30 godinaaaa..). Ajd neka me neko od ovih mojih potseti dali pamte jezerca ...

Evo neke novije slike od naseg rejona da se potsete...

Cuj samo 30 godina,e moj prijatelju,pamtim ja ne samo jezerca vec i sve izvore na putu od karaule do granice,a tamo bio pre 40+ godina,a da,ukolikosi mislio na moju malenkost "ovi moji" Wink
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime30.07.15 15:04

Pozdrav drugovi granicari ma gde bili a posebno naravno pozdrav za Bituse.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime30.07.15 23:30

Kuhar-Debar. (citat):
Nestomi lici kuharu da to tvoje odsustvo malo poduze potrajalo mimo ps. Wink
Ali za dobrog vojnika  sve kao sto ti,nema kritike Very Happy
Dobro dosao na Bitusu! sunny
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime31.07.15 1:03

Nas prijatelj Prke prilozio pravac svog kretanja na BITUSU! sunny
Neka ti prijatelju bude sretan put,a o dopunskim detaljima budemo jos dogovorili! cheers
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime31.07.15 8:46

ercov54 (citat):

Neka ti prijatelju bude sretan put,a o dopunskim detaljima budemo jos dogovorili! cheers

Tako je . Put je planiran odavno. Nek bude od boga zdravlja imacete prave, sa licu mesta informacije. U ogromnim kolicinama. Za sada mi je plan da odem 18 i 19 avgusta jer se tad skupljaju mestani gore na crkvici ispod Krcina, ali posto necu da idem sam moze ispasti da ce drustvo sa kojim cu ici bude slobodno nesto ranije pa ce i odlazak ka Bitusi biti ranije... Imacete drugovi granicari blagovremene informacije...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime31.07.15 14:48

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Nestomi lici kuharu da to tvoje odsustvo malo poduze potrajalo mimo ps. Wink
Ali za dobrog vojnika  sve kao sto ti,nema kritike Very Happy
Dobro dosao na Bitusu! sunny
Hvala ti druze sto razumijes situaciju,a ja se nadam u daljem periodu nadoknaditi ono sto sam propustio u prosle 3 sedmice,hvala jos jednom na dobrodoslici. Cool
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime31.07.15 14:54

ercov54 (citat):

Sad kad pogledam ovu kartu nije mi jasno zasto sam ja u prekomandu iz Skoplja isao preko Ohrida kada je preko Tetova i Gostivara mnogo blize scratch
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime31.07.15 21:49

Tako je . Put je planiran odavno. Nek bude od boga zdravlja imacete prave, sa licu mesta informacije. U ogromnim kolicinama. Za sada mi je plan da odem 18 i 19 avgusta jer se tad skupljaju mestani gore na crkvici ispod Krcina, ali posto necu da idem sam moze ispasti da ce drustvo sa kojim cu ici bude

slobodno nesto ranije pa ce i odlazak ka Bitusi biti ranije... Imacete drugovi granicari blagovremene informacije...

Stariji vodnik I klase

Meni licno jako drago ukoliko ostvaris odlazak u Bitusu,
Nije po meni toliko bitno doneti snimke nase karaule,jer puno toga vec videli,ali sama tvoja poseta selu i svim onim mestima koje mi prolazili,jako raduje.
Imam osecanje da sa tobom i kroz tebe budem i ja prisutan,da se zahvalim tim divnim ljudima na svemu onome sto nama i sa nama proziveli.
Znam da verovatno neki od tih ljudi koje ja poznavo nisu vise u zivotu,ali svejedno,ostao mladji narastaj koji u svojim genima zadrzao sve ono pozitivno od svojih starijih,a vec negde ranije,mislim u prvom delu teme objaviosam jedan proglas momka iz Bituse,u kome velica neki zajednicki zivot u nekoj nasoj bivsoj drzava,a da tu istu drzavu i nije zapamtio,ali to ostalo u genima,da ukoliko nevolis druge,nemozes ni voleti samog sebe.

Ali kako to biva,jasam ziveo u tom vremenu,sretao razlicite ljude,i znam da i medju nama jos uvek ima bolesnih ogranicenih ludih glava,da osim sebe nikog vise ne da nevole,vec ne zele da ti neki drugi i postoje,osim samo njih i oko sebe uzan krug osoba!

Zato prijatelju Prke i u moje ime prosledi iskren pozdrav Bitusanima,uz zelju da ostanu takvi kakvi bili i njihovi stariji,a sve cinjenice govore da bili jesu i bice poput svojih starijih!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime02.08.15 13:34

ercov54 (citat):
Tako je . Put je planiran odavno. Nek bude od boga zdravlja imacete prave, sa licu mesta informacije. U ogromnim kolicinama. Za sada mi je plan da odem 18 i 19 avgusta jer se tad skupljaju mestani gore na crkvici ispod Krcina, ali posto necu da idem sam moze ispasti da ce drustvo sa kojim cu ici bude

slobodno nesto ranije pa ce i odlazak ka Bitusi biti ranije... Imacete drugovi granicari blagovremene informacije...

Stariji vodnik I klase

Meni licno jako drago ukoliko ostvaris odlazak u Bitusu,
Nije po meni toliko bitno doneti snimke nase karaule,jer puno toga vec videli,ali sama tvoja poseta selu i svim onim mestima koje mi prolazili,jako raduje.
Imam osecanje da sa tobom i kroz tebe budem i ja prisutan,da se zahvalim tim divnim ljudima na svemu onome sto nama i sa nama proziveli.
Znam da verovatno neki od tih ljudi koje ja poznavo nisu vise u zivotu,ali svejedno,ostao mladji narastaj koji u svojim genima zadrzao sve ono pozitivno od svojih starijih,a vec negde ranije,mislim u prvom delu teme objaviosam jedan proglas momka iz Bituse,u kome velica neki zajednicki zivot u nekoj nasoj bivsoj drzava,a da tu istu drzavu i nije zapamtio,ali to ostalo u genima,da ukoliko nevolis druge,nemozes ni voleti samog sebe.

Ali kako to biva,jasam ziveo u tom vremenu,sretao razlicite ljude,i znam da i medju nama jos uvek ima bolesnih ogranicenih ludih glava,da osim sebe nikog vise ne da nevole,vec ne zele da ti neki drugi i postoje,osim samo njih i oko sebe uzan krug osoba!

Zato prijatelju Prke i u moje ime prosledi iskren pozdrav Bitusanima,uz zelju da ostanu takvi kakvi bili i njihovi stariji,a sve cinjenice govore da bili jesu i bice poput svojih starijih!

Mislim da je svako od nas koji je sluzio na Bitusi zapamtio ponasanje civila sa garnicarima. Uvek i na rejonu i u selima su bili prisutni prijateljski odnos prema vojsci a verujte mi ja komuniciram sa nekoliko njih i trenutno prek FB , jos imaju u sebi onaj drugarski druzeljubili odnos...
Druze moj ercov, drugovi moji granicari.
 Prenecu ja koliko je u mojoj moci silinu nostalgicne zelje  svih vas koji ste na forumu , jer to je sila koja je i glavni razlog sto je tema Bituse u svom trecem delu, na 50 i nekoj stranici... sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime02.08.15 21:17

Kod Bitusana ima pravilo iliti izreka-Svuda podji,ali za Ilindan u Bituse dodji-

[*] 29 других кажете да вам се свиђа ово.
[*][You must be registered and logged in to see this image.]
[*]Davorin Novak to je tam kod karaule
2 сата · Свиђа ми се · 1
[*]Wacek Apostolov davorin to je dole u selo mesto se zove 'dobje' do crkve sv. ilijre pozdrav wacek klub
1 сат · Свиђа ми се · 1
[*]Wacek Apostolov cestitki do bitushani za ilindenskata proslava
1 сат · Свиђа ми се · 2

• Vojdan Matevski Da, bas tamo je...pozz
    1 сат · Свиђа ми се
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime02.08.15 21:34

E ovo je-Za uspomenu i dugo secanje-Bitusani Na Ilindan!
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 972
ČLAN OD: : 2013-04-05

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime02.08.15 22:05

Druže Ercove,nabasao sam danas na jednu fotografiju vaše Bituše iz 1907.godine.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime02.08.15 23:03

Djida (citat):

Hvala prijatelju sto nabasao na Bitusu. sunny
Jes doduse iz ranijeg perioda,ali da ne sitnicarim,ja i fotka tu negde vrsnici Rolling Eyes
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime02.08.15 23:19

Mladi Bitusani na okupu danas!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime03.08.15 18:51

ercov54 (citat):
Djida (citat):

Hvala prijatelju sto nabasao na Bitusu. sunny
Jes doduse iz ranijeg perioda,ali da ne sitnicarim,ja i fotka tu negde vrsnici Rolling Eyes
Ovo je zaista bilo davno,mnogo davno.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime03.08.15 21:27

ercov54 (citat):

Mladi Bitusani na okupu danas!

Поздрав до сите Битушани кои го следат Форумот и темата Битуше. Некои од вас веќе се мои пријатели на ФБ , а се надевам и дека ќе се видиме со повеќето  ако биде здравје и живот , бидејки планирам овој месец да дојдам во Битуше, да се потсетам на војничките денови. Поздрав до вас и секако + на ерцов за сликата.  Very Happy Very Happy Very Happy sunny
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime04.08.15 22:46

Najnovija slika stanja oko nase karaule.Dase primetiti da karaula sa sitnim izmenama ostala izvorna,a crkva dobija svoj izgled,a gradise na mestu mojeg odbojkaskog igralista!
Veliku zahvalnost dugujem darodavcu slika,a pokusacu preko naseg predstavnika da se licno zahvalim,a znase da nas clan granicarske reprezentacije uskoro krece u posetu Bitusi,doduse momci zvali sve nas u goste,ali zbog opstih uslova,nekom drugom prilikom.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime04.08.15 22:49

Vjerujem taj desni mali prozor u prizemlju je od prostorije gde je bio stol za stolni tenis.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime04.08.15 23:02

Kuhar-Debar. (citat):
Vjerujem taj desni mali prozor u prizemlju je od prostorije gde je bio stol za stolni tenis.
Ne prijatelju,prvi prozor je od magacina hrane,a prozorcic ispod kuhinje bio od magacina za tehnicki pripor(manevarska municija,tromblonske skolske mine i ostala eksplozivna skolska sredstva za obuku),a stoni tenis bio sa desne strane kad sidjes u prizemlje u prvoj prostoriji,a u prostoriji do nje,bar mi tad drzali kacu za kiseli kupus i nekakav sitan inventar!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime04.08.15 23:04

Moguce je da sam pobrkao prozore prijatelju,ostavljam mogucnost za gresku Smile
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime04.08.15 23:10

Kuhar-Debar. (citat):
Moguce je da sam pobrkao prozore prijatelju,ostavljam mogucnost za gresku Smile
Govorim podatke iz mog vremena,ali verovatno i u vase vreme bio isti raspored,jer vojska tesko ulazi u nekakve izmene,radije ide utabanim stazama svojih predhodnika Laughing
Prostorija od magacina hrane bila prilicno veca od preko puta komsije koja sluzila za stoni tenis. Rolling Eyes
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime05.08.15 18:22

Vidis prijatelju nekako mi najvise u sjecanu ostala ta prostorija sa tim stolom,valjda je to bilo moje omiljeno mjesto za razbibrigu i za lijepe trenutke.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime05.08.15 22:43

Kuhar-Debar. (citat):
Vidis prijatelju nekako mi najvise u sjecanu ostala ta prostorija sa tim stolom,valjda je to bilo moje omiljeno mjesto za razbibrigu i za lijepe trenutke.
 Ja sam ovde prvi put u zivotu igrao ping-pong
 Bilo je kako sam vec rekao izvrsnih igraca a mene je ucio Miljevic Mile iz Sanskog Mosta (koga po bezbroj kanala pokusavam da pronadjem i dan danas - i ne uspeva mi na zalost). Znam da je odlicno igrao i Aleks koji je redovno pobedjivao porucnika a ovaj se nervirao jer je mislio da je najbolji ne svetu Twisted Evil Laughing ... 
Dobro je igrao i Macanovic Aladin (danas Veterinarni doktor iz Sarajeva - i njega uporno pokusavam da iskontaktiram) ..
Elem mene je ucio znaci Mile i davao mi foru 20 poena , i reeeeeetko kad sam osvajao onaj jedini uglavnom kad je on gresio, pa mozete da zamislite koliko je on bio dobar a koliko sam ja bio los Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Embarassed
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime05.08.15 22:50

Kad smo pomenuli ping-pong evo sad sam se setio jednog vojnika koji je kratko vreme bio na karauli, kao neka zamena za kuvara mozda ili za kerovodju, stvarno se ne secam. On je bio tu na Bitusi nekih mozda dve -tri nedelje , i znam da je bio "dobar" u ping-pongu kao i ja.
Secam se njegovog imena  Markov Velisav , znam da je bio negde iz Vojvodine ( mozda Novi Sad) i nase partije ping-ponga su bile strasno "zanimljive" ... Bili smo na istom nivou... To su bile partije.....
Ali mi smo uzivali iako smo bili losi sa reketima...  bounce bounce bounce bounce
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime05.08.15 23:21

Prke iz ovog tvog texta se vidi koliko si dobar covjek jer tako pricati o sebi da si bio los u pp mogu samo zaista iskrene osobe ijako ja smatram da oni zaista nisu toliko bolji od tebe nego jednostavno nisi to do tada igrao i to je to,sa malo vjezbe i praktisa stigao bih ti njih vec,lijep pozdrav od velikog ljubitelja pp.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime05.08.15 23:24

Prke (citat):
Kad smo pomenuli ping-pong evo sad sam se setio jednog vojnika koji je kratko vreme bio na karauli, kao neka zamena za kuvara mozda ili za kerovodju, stvarno se ne secam. On je bio tu na Bitusi nekih mozda dve -tri nedelje , i znam da je bio "dobar" u ping-pongu kao i ja.
Secam se njegovog imena  Markov Velisav , znam da je bio negde iz Vojvodine ( mozda Novi Sad) i nase partije ping-ponga su bile strasno "zanimljive" ... Bili smo na istom nivou... To su bile partije.....
Ali mi smo uzivali iako smo bili losi sa reketima...  bounce bounce bounce bounce
Tako je u sportu nemora uvijek da pobjeda donosi glavnu draz,bitno je ucestvovati i biti dio tog sporta tko zna jednog dana mozda pobjede budu dolazile a ti nisi ni siguran kako.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime05.08.15 23:53

Kuhar-Debar. (citat):
Prke (citat):
Tako je u sportu nemora uvijek da pobjeda donosi glavnu draz,bitno je ucestvovati i biti dio tog sporta tko zna jednog dana mozda pobjede budu dolazile a ti nisi ni siguran kako.

Druze moj, kasnije sam jako zavoleo PP i sada sam u PP ako ne drugo bar "nezgodan protivnik"  Cool....za mnoge.
Ali oni moji poceci su bili stvarno nezaboravni  Twisted Evil
Jako sam voleo i odbojku i tu sam bio jedan od boljih na karauli (da se malo i pohvalim  Embarassed).
Za fudbal sam ostao "veciti talenat" sto bi se reklo... Voleo sam taj sport ali tu na karauli je bilo jako dobrih u fudbalu. Pre svega Mujakovic Salko, Aleks (opet) , Muminovic Meho... i ... 
Lepi su bili ti trenuci kad smo se trudili zbog cistog mladalackog prestiza da budemo bolji i da zezamo jedne druge kad smo gubili...
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime05.08.15 23:57

Ponekad smo sto iznosili napolje, zbog prostora i tu je bio pravi turnir majstora.
Evo naseg stola drugovi a evo i Aleksa u akciji..
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 16 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
Na vrh 
Stranica 16/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)