FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Jel to neko mene zajebava,ili uopste ne cita sta ja pisem,.Zar moram da odem u Berovo da licno kazem Prketu da nikako neprodje levu krivinu na delu ulaska na teritoriju Bituse,ali izgleda momak vec ulazi polako u Bitusu,a moju zeljenu krivinu nije evidentirao. Izgleda ovde vise ne vrede lepe reci i molbe vec mora da se primeni taktika prisile
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 20:45
mureZE (citat):
Druze Ercov ja sam tu, imam malo više privatnih obaveza ali redovno pratim šta se dešava, a i ovo što se sada dešava na karauli Bituše je stvaranje nove dimenzije u odnosu na našu mladost. Svaka čast graničaru Prketu koji ovim fotografijama mene vraća u neka druga vremena, i ja sam saam nestrpljiv da vidim kako to izgleda sada a mogu da zamislim koliko je nestrpljenje kod vas i kako jedva čekate da vidite one predjele koji su vam ostali u sjećanju.
Zato obratite pažnju malo na forum nas Prizrenaca mislim da ste VI "krivi" za naš zastoj u pisanju ali razlog je taj što pratimo šta se dešava kod vas na Bituši a za sebe mogu reći da uživam u fotografijama i vašim komentarima i zbog toga ne bih da vas uznemiravam.
Prijatelju,navikli na tvoje prisustvo i izuzetno sadrzajno komentarisanje,pa nedostajes A Prke se malo uobrazio,sad postao glavna faca na Bitusi,negov drugar Luzajic vec izgubio zvanje glavne face A Prizrence nase velike prijatelje redovno pratimo,izgleda puno otislo na odsustvo Nevidjam glavnokomandujuceg DJIDU,a red i sluzbu odrzavaju braca DINOSAURUS i SLAVONSKI
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 21:19
Prke (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.] Podporučnik [You must be registered and logged in to see this image.] Gde li su nam osobe ,drugovi vojnici koji su ucestvovali u 1 i 2 dijelu Bituse,,dali otidjose bez pozdrava.
Druze moj, evo od kad sam ovde , moj glavni cilj je da se skupimo sto vise nas, pa zato mislio da najlakse mogu da ubedim ove moje, eto i vi sami (Ercov i ti) nekolko puta pisete da ne treba nikog moliti... ali mislim da bi to bilo ono pravo, kad bi se skupilo sto vise nas...
Molim vas, vas koji ste bili na pocetku stvaranja teme, eto iako ste dosta pricali o zivotu na karauli i o dosta drugih stvari , ponovite po neku od svojuh prica. Budite sa nama.. Bar vama je poznat onaj divan osecaj kad podelis sa nekim secanja na vreme kad smo bili mladi vojnici Jugoslovenske Narodne Armije...
E dragi moji momci,nemogu a da ne odreagujem,bar sto se tice opaske kuhara za vojnike koji ucestvovali u prva dva dela teme. Vec bezbroj puta rekao da kad poceo da vrsljam po forumu nisam nikako uspevao da zazivim. A pametni momci sa svih ostalih tema,a i oni koji slobodni setaci,ukapirali da mi treba infuzija da opstanem u zivotu,pa dosli sa svih strana da pomognu. Obzirom da momci nisu bili iz price o Bitusi,ali polakose uklapali da odrze temu u zivotu. Biloje tu kritika od momka iz uprave,cak stavise ukoliko pogledate,nazvao nas da pricamo kao stare babe,ali kako momci da budu u prici kad osim Zagorca niko i nije cuo pre za Bitusu. Bilisu onu tu i kad dosao Prke.Tekla je prica u zeljenom toku,ali zahvaljujuci nesmotrenosti jednog od nas sa Bituse,polako pocelo da se clanstvo od sjajnih momaka osipa. Kao sto se da videti,sa nama su jos uvek,a mislim da tako i ostane momci iz PRIZRENA na cemu jako zahvalan,svrate kod nas i Zagorac i jos par dobrih momaka,ali generalno svi momci sa foruma su izuzetni.Svaki je spreman za pametan razgovor,i nijedan nece odbiti bilo kakvu molbu ili savet. Mene kao coveka u poznim godinama svemu naucili o tehnici rada ovde.Odrzavali dopisne kurseve oko postavljanja postova slika i puno toga jos. Dovoljno bilo samo da kazem da zelim da mi skunu sat snimak ovog ili bilo cega drugog,i odmah stigne zeljeni snimak. Nebih vise da smaram,a mogaobih jos dugo!
AleksKs Džomba
BROJ POSTOVA: : 101 ČLAN OD: : 2015-01-19
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 21:52
PRKE hvala puno od srca za sve slike i dalje je moja memorija blokirana dosta toga mi je izbledelo secam se kafane i dzamije (ali ova dzamija je novija). Pozdrav svim granicarima na forumu
AleksKs Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 21:58
ercov54 (citat):
Prke (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.] Podporučnik [You must be registered and logged in to see this image.] Gde li su nam osobe ,drugovi vojnici koji su ucestvovali u 1 i 2 dijelu Bituse,,dali otidjose bez pozdrava.
Druze moj, evo od kad sam ovde , moj glavni cilj je da se skupimo sto vise nas, pa zato mislio da najlakse mogu da ubedim ove moje, eto i vi sami (Ercov i ti) nekolko puta pisete da ne treba nikog moliti... ali mislim da bi to bilo ono pravo, kad bi se skupilo sto vise nas...
Molim vas, vas koji ste bili na pocetku stvaranja teme, eto iako ste dosta pricali o zivotu na karauli i o dosta drugih stvari , ponovite po neku od svojuh prica. Budite sa nama.. Bar vama je poznat onaj divan osecaj kad podelis sa nekim secanja na vreme kad smo bili mladi vojnici Jugoslovenske Narodne Armije...
E dragi moji momci,nemogu a da ne odreagujem,bar sto se tice opaske kuhara za vojnike koji ucestvovali u prva dva dela teme. Vec bezbroj puta rekao da kad poceo da vrsljam po forumu nisam nikako uspevao da zazivim. A pametni momci sa svih ostalih tema,a i oni koji slobodni setaci,ukapirali da mi treba infuzija da opstanem u zivotu,pa dosli sa svih strana da pomognu. Obzirom da momci nisu bili iz price o Bitusi,ali polakose uklapali da odrze temu u zivotu. Biloje tu kritika od momka iz uprave,cak stavise ukoliko pogledate,nazvao nas da pricamo kao stare babe,ali kako momci da budu u prici kad osim Zagorca niko i nije cuo pre za Bitusu. Bilisu onu tu i kad dosao Prke.Tekla je prica u zeljenom toku,ali zahvaljujuci nesmotrenosti jednog od nas sa Bituse,polako pocelo da se clanstvo od sjajnih momaka osipa. Kao sto se da videti,sa nama su jos uvek,a mislim da tako i ostane momci iz PRIZRENA na cemu jako zahvalan,svrate kod nas i Zagorac i jos par dobrih momaka,ali generalno svi momci sa foruma su izuzetni.Svaki je spreman za pametan razgovor,i nijedan nece odbiti bilo kakvu molbu ili savet. Mene kao coveka u poznim godinama svemu naucili o tehnici rada ovde.Odrzavali dopisne kurseve oko postavljanja postova slika i puno toga jos. Dovoljno bilo samo da kazem da zelim da mi skunu sat snimak ovog ili bilo cega drugog,i odmah stigne zeljeni snimak. Nebih vise da smaram,a mogaobih jos dugo!
Druze majore ne bih ja tu nista menjao niti dodao sve je vec receno (evo me opet )
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 21:59
Sad gledam da neko nije sliknuo naseg Prketa gore oko crkvice Sve ja moguce,trebase zapitati dali ga samo zelja za karaulom vukla tamo,ili ima jos tu nesto,da se nije nekad davno zapaljena vatra opet zapalila
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 22:04
Djesi ti Aleksa druze ,izgleda stigle "lude"godine pa ni sami neznate kud i usta udarate Dako vas to uskoro prodje pa dodjete da se malo vise druzimo. vidis kako vredi kad dodjes i uzmes ucesca u nasoj Bitusi!
AleksKs Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 22:08
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Evo jos jedne krivine kako ne bih dosao do raskrca na brzaka.. [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
A onda raskrnica Bituse-Velebrdo. Mozete primetiti da jos od ove tacke put prema Bitusi je u losijem stanju nego put do ovde. Na ovom raskrscu mi se desila jedna neprijatna epizoda koju ne bih mogao da javno ispricam ali bio sam sa kuvarom Veroljubom Đurđanovićem , pa nas dvojca znamo o cemu se radi... Nikad necu zaboraviti taj incident jer smo kuvar i ja jedva izvukli zive glave.. Ako slucajno dodje na forum setice se - milion posto.. To je mozda jedina tamna tacka koja mi se desila dok sam sluzio na karauli... Ali bilo - pa proslo... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Ej prijatelju,rekoh ja tebi da nikako neprodjes ostru levu krivinu prema ulazu u Bituse Kao sto tebe vezu nekakve uspomene,tako i mene vezu uspomene,ali za krivine.Izgleda ja rodjen na krivini pa se nekakva dogadjanja vredna pamcenja dogadjala na krivinama A vec pocinje da me hvata trema kako se priblizavate Bitusi A moj kuharu ok je tvoje razmisljanje oko zasluga Prketa i MAXA.Bitno da momci odradili veliki posao na kome jako zahvalan Nista ja sam nebih mogao uraditi moji prijatelji da nije bilo prvenstveno Prketa i tebe kuharu,a nesto nema momka iz Zenice,sto se tica teme,a veliku zahvalnost dugujem,a takodje posto ovo i vasa tema,momcima koji u startu jako pomogli da tema zazivi,a mozese videti u prva dva dela koji momci zdusno pomagali i na tome veliko hvala. Jakomi smeta sto momak koji u pocetku bio samnom i sa ostalim prijateljima,koji trpeo kritike zbog lozenja vatre da se ne ugasi,sad vise nije sa nama. Par puta ja se izvnuh za nepravdu koja njemu ucinjena,bez licne krivice,ali izgleda to moje izvinjenje nije adekvatno shvaceno,ali sta da se radi,svako ima pravo na svoje misljenje i svoje zakljucke
I vec rekoh prijatelju Prke da slucajno ne prodjes tu levu krivinu,a vec i vrapci znaju da i krivina ispred izlaska na plato prema karauli,jako bitna za neka dogadjanja u mojih 19 tadasnjih godina
Gde li su nam osobe ,drugovi vojnici koji su ucestvovali u 1 i 2 dijelu Bituse,,dali otidjose bez pozdrava.
Prke da li ja znam nesto o tom incidentu (podseti me )
AleksKs Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 22:13
Djesi ti Aleksa druze ,izgleda stigle "lude"godine pa ni sami neznate kud i usta udarate Dako vas to uskoro prodje pa dodjete da se malo vise druzimo. vidis kako vredi kad dodjes i uzmes ucesca u nasoj Bitusi!
Pozdrav tebi ... pa neke stvari si u pravu malo sam mozda i ja prenaglio u nekim komentarima bar tako kaze i moja supruga da stanem malo na loptu, pa ako sam nekog na forumu uvredio na ovaj ili onaj nacin imate moje izvinjenje
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 22:32
Pozdrav tebi ... pa neke stvari si u pravu malo sam mozda i ja prenaglio u nekim komentarima bar tako kaze i moja supruga da stanem malo na loptu, pa ako sam nekog na forumu uvredio na ovaj ili onaj nacin imate moje izvinjenje
Nadamse da onaj na koga se ovo izvinjenje odnosi primi k znanju A ja sam malo u drugom smislu rekao za vase "lude"godine Mislio da tvoju generaciju izgleda ponovo trese onaj period od 16 do 20 godina
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 22:41
Na srecu pomalo se vracamo forumu sto je sjajan znak i veoma sam sretan zbog toga,znam bar po prici i po svemu sto je dosad uradio Prke je jedna izuzetno dobra licnost a to nam pokazuje i po tome sto bi svaki dan nacin molio da se dodje na forum u Bituse sto je odlika samo dobrih i pravih ljudi,e da ne zaboravim druga Ercova jer bojim se bez njegovog ucesca na Bitusi zaista iskreno imam osjecaj da bi tema Bitusa zamrla kao i mnoge druge na forumu koje samo stoje kao mrtvo slovo na papiru.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 23:27
Nasi tereni,ali nas nema,a i naseg prestavnika,Ali na mladjima svet ostaje
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 23:39
Kuhar-Debar. (citat):
Na srecu pomalo se vracamo forumu sto je sjajan znak i veoma sam sretan zbog toga,znam bar po prici i po svemu sto je dosad uradio Prke je jedna izuzetno dobra licnost a to nam pokazuje i po tome sto bi svaki dan nacin molio da se dodje na forum u Bituse sto je odlika samo dobrih i pravih ljudi,e da ne zaboravim druga Ercova jer bojim se bez njegovog ucesca na Bitusi zaista iskreno imam osjecaj da bi tema Bitusa zamrla kao i mnoge druge na forumu koje samo stoje kao mrtvo slovo na papiru.
Za Prketa prijatelju to stoji,izuzetan dobrodusan posten momak. Veliko postovanje sto otisao u Bitusu,jer kroz njegove fotke i mi vracamo secanja na te nase dane provedene tamo,a za moju malenkost,i nije toliko vredna,jer bez vas ni ja nebih puno toga mogao uraditi a tebi +,ne zarad pozitivnosog misljenja,jer znam da to iskreno kazes,vec zbog toga sto radis sa nama uvek kad imas vremena
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 1:16
Trudim se druze da ucestvujem koliko mogu jer za Bituse mora uvijek biti vremena a za drugo sto kazu ameri Who cares.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 1:32
[You must be registered and logged in to see this image.] Nekad kad se i malo sportom bavilo,Bituse kuhinja-septembar 89 god.
Prke Zastavnik I klase
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 992 ČLAN OD: : 2014-11-26 DOB : 60 Berovo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 9:20
Hej.. pa tu se dosta komentara nakupilo.. Najpre moje izvinjenje sto me dva dana nema na forumu, ali bio sam otsutan iz Berova i biosam dosta zauzet. Misli su mi stvarno bili tu sa vama, i evo pokusacu da nadoknadim ovo sto sam propustio..
Ej Aleks dobri moj druze tu si... Nemas pojma koliko me ispunjava radoscu svaki komentar koj vidim na Forumu jer nas trojca (ja , ercov i kuhar) kao i nekoliko njih dobrih momaka iz drugih foruma odrzavamo vatru na Bitusi.. Ja te dobro poznajem i imam samo pozitivne uspomene sa tobom i znam da si ostao takav kakvog te poznajem od onih dana.. O incidentu cu te potsetiti kasnije, kao sto vidis ja se priblizavam karauli metar po metar mozes to slediti po slikama..
Ercovre druze. Nismo druze jos stigli do pred Bituse... Ove poslednje slike su od raskrsca prema Bitusi a ova zgrada jos nije deo Bitusa.. Postoji tabla na putu malo dalje gde se ulazi u Bituse i tvoja krivina je tu..
Druze kuhar. Kao sto imam slike sa svakog centimetra puta imam slike i od unutrasnosti karaule. Moram te preduprediti da je kuhinja vec nesto sasvim drugo, i da je gotovo citava karaula izmenjena , kako napolju tako i iznutra. Sjajna ti je slika... pozadi tebe je mozda frizider a na zidu jelovnik ?
Drugovi, Znam da sam malo vise odsustvovao ali nema ljutis.... Idemo dalje...
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 9:57
Ja slike postavljam na svaki desetak metara. Mozda nemate taj utisak ali ne ispustam nijedan vazan deo puta. Evo ova je prilicno nevazna ali da bi se dobilo u kontinuitetu... Samo sto smo prosli pored zgrade sa prethoden slike... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 20:50
Ercovre druze. Nismo druze jos stigli do pred Bituse... Ove poslednje slike su od raskrsca prema Bitusi a ova zgrada jos nije deo Bitusa.. Postoji tabla na putu malo dalje gde se ulazi u Bituse i tvoja krivina je tu..
izgleda da se ja i ti ne razumemo.Danima pricam,ali mene niko ne slusa.Izgleda sve mora svojerucno da se odradi ,ali sacekacu i to tvoje resenje,tako da ovaj sa vaspitnom palicom za sada samo upozorava
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 21:04
Kuhar-Debar. (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Nekad kad se i malo sportom bavilo,Bituse kuhinja-septembar 89 god.
Aj malo da analiziramo naseg kuhara! Momak formiran samo tako,za svaku pohvalu,ali postoji par nejasnoca Izgleda malo bilo posla u i oko kuhinje kad imao vremena da natezes tegove i vec cime formirao razne bicepse tricepse i sl E malo pada u oci i ogrebotina na licu,bogami prilicno duboka i dugacka.Postavljase pitanje odkuda. Na reon nisi isao da se izgrebes na fazno trnje i drvece Na zanimanje iliti nastavu u prirodi npr-odelenje u odbrani i napadu-nisi isao Ostaje zadnja i najrealnija opcija,a to da to uspomena od nocnih izlazaka u selo,a verovatno nisi to zaradio od drugara iz sela jer po pricanju jednog iz vaseg vremena od mestana,momci jako dobro funkcionisali sa vama granicarima,sto znaci da to "zaradio"u bliskom kontaktu sa nekom od zenskog zivlja
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 21:51
ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Aj malo da analiziramo naseg kuhara! Momak formiran samo tako,za svaku pohvalu,ali postoji par nejasnoca Izgleda malo bilo posla u i oko kuhinje kad imao vremena da natezes tegove i vec cime formirao razne bicepse tricepse i sl E malo pada u oci i ogrebotina na licu,bogami prilicno duboka i dugacka.Postavljase pitanje odkuda. Na reon nisi isao da se izgrebes na fazno trnje i drvece Na zanimanje iliti nastavu u prirodi npr-odelenje u odbrani i napadu-nisi isao Ostaje zadnja i najrealnija opcija,a to da to uspomena od nocnih izlazaka u selo,a verovatno nisi to zaradio od drugara iz sela jer po pricanju jednog iz vaseg vremena od mestana,momci jako dobro funkcionisali sa vama granicarima,sto znaci da to "zaradio"u bliskom kontaktu sa nekom od zenskog zivlja
Hvala na lijepom opisu slike i komplimenata sto si ih dao,a nejasnoca sa ogrebotinom je vrlo lako objasnjiva,to je od obicne hemijske olovke napravito jer je slika prilicno stara i nekako se desilo da je ogrebana i nazalost nije od zenskog zivlja mada ja licno nebih imao nista protiv ako je od njihove strane,lijep pozdrav druze moj.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 21:53
Prke (citat):
Hej.. pa tu se dosta komentara nakupilo.. Najpre moje izvinjenje sto me dva dana nema na forumu, ali bio sam otsutan iz Berova i biosam dosta zauzet. Misli su mi stvarno bili tu sa vama, i evo pokusacu da nadoknadim ovo sto sam propustio..
Ej Aleks dobri moj druze tu si... Nemas pojma koliko me ispunjava radoscu svaki komentar koj vidim na Forumu jer nas trojca (ja , ercov i kuhar) kao i nekoliko njih dobrih momaka iz drugih foruma odrzavamo vatru na Bitusi.. Ja te dobro poznajem i imam samo pozitivne uspomene sa tobom i znam da si ostao takav kakvog te poznajem od onih dana.. O incidentu cu te potsetiti kasnije, kao sto vidis ja se priblizavam karauli metar po metar mozes to slediti po slikama..
Druze kuhar. Kao sto imam slike sa svakog centimetra puta imam slike i od unutrasnosti karaule. Moram te preduprediti da je kuhinja vec nesto sasvim drugo, i da je gotovo citava karaula izmenjena , kako napolju tako i iznutra. Sjajna ti je slika... pozadi tebe je mozda frizider a na zidu jelovnik ?
Drugovi, Znam da sam malo vise odsustvovao ali nema ljutis.... Idemo dalje...
Upravo tako druze sve si pogodio,frizider je iza i vjerujem jelovnik odnosno menu na zidu ,dobra stara vremena.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 22:50
Sledeca krivina... Idemo idemoooo... Znam da vam nije dosadan put, jeli ? [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 23:06
Posle .... Poznato vam je ovo zar ne ? [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 23:12
Prke (citat):
Posle .... Poznato vam je ovo zar ne ? [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Ja cekam moju krivinu a nikako put nije dosadan.Bolje ovako polako,a ne da sve strpas ubrzanim tempom.Sad nesto razmisljam da ta moja krivina meni u secanju kao ciste okoline,bez rastinja,a vidim ceo ovaj put bas sav obrastao u sumi!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.09.15 23:32
Jelovnik Nikako nemoze biti na zidu uokviren uramljen moj druze iz Berova Bar kod mene bio u formatu A-4 u obliku sveske sa opisom i nomenklaturom svih jela kojase spremala na karauli. u tom istom jelovniku bio odradjen utrosak svih cinilaca za oderedjeno jelo,cak stavise i so,i nikako se nije smeo promasiti utrosak. A na drugoj strani,to tek kasnije shvatio puno toga se radilo na ustrb vojnika,tj knjizeno kao potrosnja u kuhinji,a to odlazilo sasvim regularno u privatnu upotrebu van karaule.Ali da sad nebih iznosio prljav ves,nek osane tako kako jeste. Tad u to vreme u svojoj naivnosti i verovanju u staresinski kadar kao olicenje realnosti postenja i cojstva nisam sebi mogao dozvoliti da poverujem bas u onu pravu istinu
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 08.09.15 19:44
Ok. Mozda nije jelovnik. Znas da ne volim da se prepirem o stvari u koje nisam siguran. ... Pa ipak mislim da nikako ne mogu biti ni duznosti strazara , niti dnevna zapovest.. Mislim da je najlogicnije da je bio nedeljni jelovnik. To moze rascistiti samo kuhar. Ajd druze kuhar, ne obaziri se na cinove , pa presudi : Dali je kako major Ercov kaze ili je kako zastavnik Prke kaze...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 08.09.15 21:23
Prke (citat):
Ok. Mozda nije jelovnik. Znas da ne volim da se prepirem o stvari u koje nisam siguran. ... Pa ipak mislim da nikako ne mogu biti ni duznosti strazara , niti dnevna zapovest.. Mislim da je najlogicnije da je bio nedeljni jelovnik. To moze rascistiti samo kuhar. Ajd druze kuhar, ne obaziri se na cinove , pa presudi : Dali je kako major Ercov kaze ili je kako zastavnik Prke kaze...
E sad ides na vojnicku solidarnost Jelovnik sigurno nije,a vec staje znace nas kuhar ,i ovo nikako ne shvataj kao prepirku,taman posla prijatelju
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 2:51
ercov54 (citat):
Prke (citat):
E sad ides na vojnicku solidarnost Jelovnik sigurno nije,a vec staje znace nas kuhar ,i ovo nikako ne shvataj kao prepirku,taman posla prijatelju
Pa moj procjeni licno zaista mislim da nije jelovnik jer je uramljen a to se u moje vreme nije radilo e sad sta je mislim da je neka plaketa za nesto ali vjerujte nemogu se sjetiti za sta je bila,stoga mozda je drug major vise u pravu bez ljutne drugovi moji,lijep pozdrav.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 11:02
Hahahhaa ma kakva ljutnja, zivi mi vi bili... Mislim da logicno ne moze se Jelovnik uramiti, ali ne mogu da pretpostavim sta je ..
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 20:45
Prke (citat):
Hahahhaa ma kakva ljutnja, zivi mi vi bili... Mislim da logicno ne moze se Jelovnik uramiti, ali ne mogu da pretpostavim sta je ..
Prijatelji moji! Morase logicki razmisljati.Kuhar potpuno u pravu da se jelovnik nikako nemoze ramiti,a da je nekakvo priznanje pohvalnica iliti vec,prebi bilo u zajednickoj prostoriji,trpezariji iliti klubu gde se vojska okuplja u slobodno vreme,mada tamo nikad nije bilo slobodnog vremena Nasem kuharu ostaje u zadatk da se seti sta tu pise Ali i nije bitno,staje pisalo pisalo,sad vise nije validno Mi ocekujemo Prketa i MAXA da nastave svoj put prema nasoj karauli,ali obzirom kako se postavljaju na uvid dokumenta,kao da su isli pesaka
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 22:00
Ma nismo isli peske , ali mora se obuhvatiti svaki deo puta , i svaki deo vremena , kako smo gde isli.. Pa, idemo ... Ovde su redosledno 3 slike, znaci bez obzira sto osecam nestrpljenje i maaalcice dosadu od duzine puta ja sam sa namerom da vam pokazem svaki delic.. Ako je moja namera isuvise jednolicna slobodno mi recite... Znam da smo kad smo bili mladi ovaj put bio dugaaacak iako smo isli uglavnom peske po njemu (a neko bogami i na kobili) sad je put snimljen aparatom iz Dzipa .. Pa uzivajte u voznji... Ne, ma zezam se. Ajd jos malo pa ce Bituse . Izdrzite..
Nema zurbe prijatelju nigde.Polako tisi uhvatio ritam bas odgovarajuci. Neka se slike malo ohlade ovde kod nas na temi,nek zazive,nek imaju vreme za eventualni komentar,pa tek onda sledecu. Samo se plasim da moras ponovo da se vratis nazad,da pregledas vec predjenu rutu nebili nasao moju krivinu. Tisi nju dragi moj zastavnice prosao
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 22:36
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Prijatelji moji! Morase logicki razmisljati.Kuhar potpuno u pravu da se jelovnik nikako nemoze ramiti,a da je nekakvo priznanje pohvalnica iliti vec,prebi bilo u zajednickoj prostoriji,trpezariji iliti klubu gde se vojska okuplja u slobodno vreme,mada tamo nikad nije bilo slobodnog vremena Nasem kuharu ostaje u zadatk da se seti sta tu pise Ali i nije bitno,staje pisalo pisalo,sad vise nije validno Mi ocekujemo Prketa i MAXA da nastave svoj put prema nasoj karauli,ali obzirom kako se postavljaju na uvid dokumenta,kao da su isli pesaka
Razmisljao sam malo i mislim da se nemogu sjetiti jer ne zelim lupati bez veze to nema smisla,ali sam siguran da je u vezi kuhinje pa sta je neka nam svima bude tajna.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 22:38
Nema zurbe prijatelju nigde.Polako tisi uhvatio ritam bas odgovarajuci. Neka se slike malo ohlade ovde kod nas na temi,nek zazive,nek imaju vreme za eventualni komentar,pa tek onda sledecu. Samo se plasim da moras ponovo da se vratis nazad,da pregledas vec predjenu rutu nebili nasao moju krivinu. Tisi nju dragi moj zastavnice prosao
Tvoja krivina druze majore je kako si rekao neposredno pre ulaska u Bituse... Jos malo ce Bituse... Valjda je tu i krivina.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 22:44
Tvoja krivina druze majore je kako si rekao neposredno pre ulaska u Bituse... Jos malo ce Bituse... Valjda je tu i krivina.
,ali za svaki slucaj cekate .Ako laze koza ne laze rog.Odavno pricam da "moja"krivina jako ostra na levo,a desno od te krivine ostaje Vele brdo.Doduse moguce da ti u pravu,jer gledajuci sa snimka odozgo sa neba iznad te krivine sa desne strane pocinje naselje Bituse,dok sa leve strane puta ima jos da se ide do prvih kuca
AleksKs Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 23:06
Prke (citat):
Drugovi moji to je ukaz o najboljoj karauli u istoriji Debarskog odseka genegacije 82-83 kao sto se vidi tu su potpisi svih generala (GINE) OVO SE SALIM NARAVNO Pa po nekom mom misljenju mislim da su to neka pravila ljudima koji rade u kuhinji ali posto ja imam najslabiju memoriju od svih vas sva vasa misljenja uvazavam (Beslic najverovatnije sve zna ali.....) pozdrav
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 23:19
OK druze majore... Evo tebi za ljubav detaljnije cu ici malo po putu do ulaska u Bituse. Evo nekolko slika pre nego sto oficijalno dodje natpis "Bituse" ... Znaci od poslednje slike sto sam gore postavio idemo mic po mic...10 slika. [You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img][You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 23:22
AleksKs (citat):
Prke (citat):
Drugovi moji to je ukaz o najboljoj karauli u istoriji Debarskog odseka genegacije 82-83 kao sto se vidi tu su potpisi svih generala (GINE) OVO SE SALIM NARAVNO Pa po nekom mom misljenju mislim da su to neka pravila ljudima koji rade u kuhinji ali posto ja imam najslabiju memoriju od svih vas sva vasa misljenja uvazavam (Beslic najverovatnije sve zna ali.....) pozdrav
nije tacno Aco da imas najslabiju memoriju. Ti si mene potsetio na puno stvari.. Svi mi imamo nekkvu memoriju, i svi se nadopunjavamo. Ivane Beslicu, opet te zovemo !!! Ti si ipak najbolji u memorisanju...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 23:25
AleksKs (citat):
Prke (citat):
Aleksa Aleksa,ja se poradovah da ta vasa GINA bas vas promovisala kao najbolje,jar znam u moje vreme nas St Zastavnik prvoklasni Miroslav Paunovic KK uporno primoravao sto nas granicare,i sto upravu u Debru,da bas njegova karaula BITUSE bude uvek i u svakom pogledu prva! A izgleda da ti ipak imas najbolju memoriju,jer po nekoj logici,bas to i uramljeno,pravila i samo pravila ,a za tvoju memoriju i svacanje ovde gde i pripadas +
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 23:38
Ureduje prijatelju.Teren se jako promenio od onog sto meni ostalo u memoriji,a tad bejase put bez imalo primese bilo kakvog rastinja,a ovde citava dzungla od drveca.Izvini na smaranju Produzi ti svojim uhodanim ritmom polako do Bituse
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.09.15 23:40
Ureduje prijatelju.Teren se jako promenio od onog sto meni ostalo u memoriji,a tad bejase put bez imalo primese bilo kakvog rastinja,a ovde citava dzungla od drveca.Izvini na smaranju Produzi ti svojim uhodanim ritmom polako do Bituse