FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Svracao ponekad u tu kafanu.Nisu bili odbojni prema nama granicarima,mada gro stanovnistva nije bas bila naklonjena nama,za razliku od Bitusana koji bili jako vezani za nas,a i mi na njih,pogotovu nas dvojice koji svakodnevno tu prolazili! A tebi prijatelju sleduje ne samo +,vec puno vise,ali okolnosti takve,kojices dobijati od mene,doduse ukoliko ne zaboravim
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.08.15 23:38
A da nisi prebrzo usao u Rostusu prijatelju.Kolikose meni cini da morao proci pored dzamije. Mozda se pitas kakvo znacenje ima dzamija za nasu pricu,pa da pojasnim i to! Par puta svracao u dvoriste da bi po naredjenju KK pozvao lokalnog fotografa,koji stanovao bas u dvoristu,a mislim da bio ,uz izvinjenje ako gresim u nazivu odza iliti vec,i kasnije te iste slike podizao i nosio na karaulu. Mislim da dolazio za 10 meseci dva puta,i znam da bila odredjena lokacija za slikanje,jer KK jako vodio racuna da prilikom slikanja u kadru nebi bio nekakav vitalni objekat Nebih sad da pricam negativne pojave koje isti KK drugim prilikama cinio,gledajuci sa ove distance,aj neka bude da bio nepograsiv staresina!
Prke Zastavnik I klase
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 992 ČLAN OD: : 2014-11-26 DOB : 60 Berovo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.08.15 0:20
Ma druze Majore, ja samo sto sam usao u Rostuse kad ti me zamoli da objasnim sliku o kafani "Jugoslavija". Ja brate postujem cinove, i evo posle objasnjenja se vracam na ulazak u Rostuse... Evo tu je Dzamija, sasvim nova, i moj prvi utisak je bio da ima puno novih kuca i gradjevina , i da se selo promenilo od "mog" vremena.. Nadam se da ce neko od "mojih" koji prate forum - a ne pisu (ne znam iz kog razloga) ovo naterati da konacno napisu poneku rec jer to je svima u korist.. Hajde Koprivica, Novak, Dahicu, Beslicu, Luzajicu pa i Bobo Mrdja i Aleksa...i sve druge koje sam beskrajno mnogo puta molio, daj bre znam da pratite forum napisite bre poneku rec ...
Dakle evo Prvi deo puta kroz Rostuse [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Sudeci po ekskluzivnom materijalu koji doneo iz Bituse i njene okoline,ti ne samo da postanes major,vec i nesto jako vrednije. Vidim ovde ima i Admirala,a veruj prijatelju da tako nesto nisam sreo u zivotu,ili moguce da tako nesto nije ni postojalo u moje vreme Kuku lele bas sam omatorio A sad da se vratimo na temu.Ako laze koza,ne laze rog,kazu u mom kraju.Postoji pisan trag ovde kad ja TEBE prijatelju zamolih da ne kacis vise slika u jedan post.Vec rekoh da svaka slika ima svoju vrednost,a ne da ih guzvas i razbacujes oko sebe. takodje rekoh da ukoliko nekome dosadno da gleda tvojih ruku delo,sto kazu opet kod nas,sirokomu polje a da + je mojih ruku delo,za divno cudo,nisam zaboravio,a vredi i vise od+
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.08.15 23:48
Prijatelju Ercov nekad su sitnice najvaznije jer ne obaziremo se na njih misleci da one nista ne znace a za nekoga je to velika stvar inace slika mi se zaista svidja jer mnogo volim stare slike.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.08.15 23:51
Sudeci po ekskluzivnom materijalu koji doneo iz Bituse i njene okoline,ti ne samo da postanes major,vec i nesto jako vrednije. Vidim ovde ima i Admirala,a veruj prijatelju da tako nesto nisam sreo u zivotu,ili moguce da tako nesto nije ni postojalo u moje vreme Kuku lele bas sam omatorio A sad da se vratimo na temu.Ako laze koza,ne laze rog,kazu u mom kraju.Postoji pisan trag ovde kad ja TEBE prijatelju zamolih da ne kacis vise slika u jedan post.Vec rekoh da svaka slika ima svoju vrednost,a ne da ih guzvas i razbacujes oko sebe. takodje rekoh da ukoliko nekome dosadno da gleda tvojih ruku delo,sto kazu opet kod nas,sirokomu polje a da + je mojih ruku delo,za divno cudo,nisam zaboravio,a vredi i vise od+
Ja neznam drugacije nego plusem jer vredi ovo i mnogo vise od pozitivnog znaka.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.08.15 0:58
Ipak moram da bih zaokruzio neku celinu da okacim i slike sa centra Rostusa . Bice ih jos . Za sada samo dve . Do kafane "Jugoslavija"... kako bi se prica delimicno uoblicila... [You must be registered and logged in to see this image.][/img] [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.08.15 21:13
Kuhar-Debar. (citat):
Prijatelju Ercov nekad su sitnice najvaznije jer ne obaziremo se na njih misleci da one nista ne znace a za nekoga je to velika stvar inace slika mi se zaista svidja jer mnogo volim stare slike.
Potpuno u pravu prijatelju,zato i ja kazem,nema zurbe,sve polako temeljno raditi
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.08.15 21:17
Polako stizemo pred postu,a nisam imao utisak da ovako uske ulice,ili tad ja bio manji pa mogao da se zavucem bez problema a da,na vreme da se kasnije ne zaboravi+ ,zasluzujes ti to moj prijatelju!
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.08.15 21:53
Polako stizemo pred postu,a nisam imao utisak da ovako uske ulice,ili tad ja bio manji pa mogao da se zavucem bez problema a da,na vreme da se kasnije ne zaboravi+ ,zasluzujes ti to moj prijatelju!
Ne brini dragi moj majore, posta je tamo ali je bila zatvorena kad smo mi bili... O tome cemo malo kasnije , jer da vam objasnim situaciju... Ja i Max smo najpre otisli gore na karaulu, pa tek posle sisli u kafanu "Jugoslavija" , tako da ipak hocu da idem redosledno kako je bilo. Hocu da dozivite deo puta koji smo najpre prosli... Sledeca slika, ce preskociti postu jer sam kasnije slikao ceo ovaj deo, detaljno, ali te slike ce biti kad stignemo kao sto rekoh redosledno do njih... Znaci - Put posle poste...
Nesto ovde desno nevidim da jos radi tkacnica,ali verovatno kad kod nas sve propalo,taj virus nije zaobisao ni dole Rostusu,a sto tu bilo jako lepih devojaka pa i zena,ali otom potom
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.08.15 0:17
Nesto ovde desno nevidim da jos radi tkacnica,ali verovatno kad kod nas sve propalo,taj virus nije zaobisao ni dole Rostusu,a sto tu bilo jako lepih devojaka pa i zena,ali otom potom
Lijepih djevojaka je bilo u to uopste ne sumnjam nekih se i danas sjecam.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.08.15 0:37
Lijepih djevojaka je bilo u to uopste ne sumnjam nekih se i danas sjecam.
vidi momka ,dobro je dok te secanje sluzi
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.08.15 3:31
Sjecanja su jos uvijek nekako prisutna a sve ostalo imam osjecaj da je napustilo davno moj prijatelju ali sa ovim Prketovim slikama nekako sve ide lakse jos ako je imao mogucnost pa da udje u kuhinju i mozda dole gde je bio cuveni stol za tenis nebi od mene bio nitko sretniji.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.08.15 23:09
Kuhar-Debar. (citat):
Sjecanja su jos uvijek nekako prisutna a sve ostalo imam osjecaj da je napustilo davno moj prijatelju ali sa ovim Prketovim slikama nekako sve ide lakse jos ako je imao mogucnost pa da udje u kuhinju i mozda dole gde je bio cuveni stol za tenis nebi od mene bio nitko sretniji[You must be registered and logged in to see this image.]
Evoti kuharu kuhinje.Sigurno takvu ti ostavio kad otisao kuci,jer sudeci po svim ostalim fotkama,gazdovanje posle JNA bilo "tanko"
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 27.08.15 0:43
Samo jos plocice daju signal da je tu mozda nekad bila kuhinja a ostalo ni najmanje,ali na zalost to je jedna realnost sa kojom se danas nosimo i zivimo u ovom cudnom vremenu,ali dobro je opet bar se jos zivi.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 27.08.15 15:03
Kuhar-Debar. (citat):
Samo jos plocice daju signal da je tu mozda nekad bila kuhinja a ostalo ni najmanje,ali na zalost to je jedna realnost sa kojom se danas nosimo i zivimo u ovom cudnom vremenu,ali dobro je opet bar se jos zivi.
Sada je situacija jos razlicitija... Ali polako drugovi moji, da stignemo do karaule.. Ima fotografija , sve je dokumentovano, samo polako... Necu da se jos jednom zatrcim za kuhinjom na karauli kao sto sam zurio do kafane "Jugoslavija".. Polako. Jos nismo ni iz Rostusa izasli...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 27.08.15 22:40
Prke (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Sada je situacija jos razlicitija... Ali polako drugovi moji, da stignemo do karaule.. Ima fotografija , sve je dokumentovano, samo polako... Necu da se jos jednom zatrcim za kuhinjom na karauli kao sto sam zurio do kafane "Jugoslavija".. Polako. Jos nismo ni iz Rostusa izasli...
Tako treba druze,za tako pametno razmisljanje + Samo nemoj da pretrcis put od sela do karaule.Imam nekakva jaka secanja za jedan deo puta od sela do karaule
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 27.08.15 23:15
Prke druze samo polako i nemoj nista preskakati onako spontano sve nam prikazi sto si zabiljezio.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 28.08.15 9:19
Naravno da cu detaljno da objavljujem... Evo sledeci deo puta, znaci 2 slike - krivina i odma posle nje...
Proslo prijatelju puno godina. U secanju samo osnovni objekti u Rostusi,kao sto vec rekoh,pocevsi od dzamije,kafane,poste i naravno pogona tkacnice.Doduse ima jos jedan objekat meni jako poznat,ali iz neke druge price,doduse ja i Matic posluzili samo kao kuriri za prenos poruka izmedju Romea i Julije
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 31.08.15 22:10
Nije Prketova,samo pokusavam da doticnog probudim. Nesto previse odmara,i nijese puno zamarao na planinarenju po Bitusi,da se ovoliko izlezava A na nasem igralistu polako nice crkva!
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.09.15 9:17
Posle krivine.. Jos uvek u Rostusi... Ne odmaram druze Majore, bas sam u frci, ali slika ima za celu godinu objavljivanja... Mislim da je dinamika taman...
Ok prijatelju,mladjisi momak,znas kako i sta treba raditi,samo manjka tj nedostaje pojasnjenje slika koje postavljas Upozorenje da slucajno nepreskocis levu ostru krivina na ulazu na teritoriju Bituse,mislim da treba sad da naidje
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.09.15 21:15
Ok prijatelju,mladjisi momak,znas kako i sta treba raditi,samo manjka tj nedostaje pojasnjenje slika koje postavljas Upozorenje da slucajno nepreskocis levu ostru krivina na ulazu na teritoriju Bituse,mislim da treba sad da naidje
Mislim da je ovo deo puta gde se moze malo sta komentarisati... Put je bio relativno dobar bez rupa,jedino malo tesan, videlo se da je prilicno novi asfalt, sve do Bitusa gde je put bio prilicno los.. ali cek da stignemo do ulaza u Bituse... Najpre da stignemo do puta koji se razdvaja ka Velebrdu... Znaci najpre pogled sa puta ka Velebrdu... Secam se da kad sam prvi put pogledao ovo mesto, marta 1983, delovalo mi je kao da je iz bajke.. Onako nacickane kuce po brdu, kao da su izrasle iz stena ... Stvarno mi je ostala lepa slika u secanju... Sada je kao malo izmenjeno. Priznajem da nisam imao "onaj" utisak kad sam ga video posle 32 godina.. Nekako je previse da ne kazem "moderno", jer cu mozda biti pogresno shvacen... Nema vise one magije... Ili su moje oci omatorile da bi registrovale taj osecaj magicnosti... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.09.15 21:58
[You must be registered and logged in to see this image.] E ovo jako vredi,a nista manje ne vredi i tvoje pojasnjenje. A da,sinoc jedan momak trazi tu tvoju generaciju jer kaze da dane i noci proveo gore sa granicarima na karauli.Uputiosamga da pogleda na temi jer ima puno slika sa momcima iz sela! Trazi momak generaciju 88/89
humka83 Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 368 ČLAN OD: : 2013-01-09
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.09.15 23:45
Mislim da je ovo deo puta gde se moze malo sta komentarisati... Put je bio relativno dobar bez rupa,jedino malo tesan, videlo se da je prilicno novi asfalt, sve do Bitusa gde je put bio prilicno los.. ali cek da stignemo do ulaza u Bituse... Najpre da stignemo do puta koji se razdvaja ka Velebrdu... Znaci najpre pogled sa puta ka Velebrdu... Secam se da kad sam prvi put pogledao ovo mesto, marta 1983, delovalo mi je kao da je iz bajke.. Onako nacickane kuce po brdu, kao da su izrasle iz stena ... Stvarno mi je ostala lepa slika u secanju... Sada je kao malo izmenjeno. Priznajem da nisam imao "onaj" utisak kad sam ga video posle 32 godina.. Nekako je previse da ne kazem "moderno", jer cu mozda biti pogresno shvacen... Nema vise one magije... Ili su moje oci omatorile da bi registrovale taj osecaj magicnosti... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Prke bili smo mladji i razumljivo je to sto kazes, ali nesmeta nama koji te pratimo i koja vecina nema tu mogucnost da posjeti svoje mjesto gdje smo sazrijevali, samo naprijed uzivamo skupa stobom, prelijepa je ta Makedonija, nadam se da cu se i ja jednog dana posjetiti svoj dio. LP [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 02.09.15 1:11
Svaka cast Prke kod ovih zadnjih slika zaista dah zastaje.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 02.09.15 13:25
Prke bili smo mladji i razumljivo je to sto kazes, ali nesmeta nama koji te pratimo i koja vecina nema tu mogucnost da posjeti svoje mjesto gdje smo sazrijevali, samo naprijed uzivamo skupa stobom, prelijepa je ta Makedonija, nadam se da cu se i ja jednog dana posjetiti svoj dio. LP
Ma znam ja da ste svi koji ste ovde na Forumu moja krvna grupa. Znam da kroz mene , svoje misli upucujete mestu gde ste sluzili JNA. Ja sam cekao 32 godine da posetim moju karaulu. Iako sam bi iz Makedonije put me za tih 32 godine nikad nije naveo tamo. Ali eto resio sam... Otisao sam direkno. Do sada sam komunicirao sa mnogo "mojih" odnosno sa onima koji sau sluzili samnom, i svi oni su zajedno sa milslima bili ove godine samnom na nasu karaulu. Zao mi je sto nisu na Forumu ... Ja jos uvek pokusavam da ih dovedem. Na FB -u imam grupu "Pronadji drugove iz bivse JNA" ali tamo namerno ne saljem slike od moje posete u Bituse. Nadam se da ce ih to primorati da dodju ovamo. .... Ne brinite drugovi. Snimljen je gotovo svaki minut mog puta i boravka u to divno mesto. Ne zelim ispustiti nisto. Ja i moj drug MAX smo glavni junaci ove price, koje cu nesebicno podeliti sa svima vama. Raduju me komentari i pitanja. Meni je lakse da spodelim sve to sa vama , jer tako ce karaula Bituse ziveti na ovom Forumu.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 02.09.15 13:27
Kuhar-Debar. (citat):
Druze moj, dali se secas kad si prvi put pogledao u Velebrdo...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 02.09.15 22:13
Prke bili smo mladji i razumljivo je to sto kazes, ali nesmeta nama koji te pratimo i koja vecina nema tu mogucnost da posjeti svoje mjesto gdje smo sazrijevali, samo naprijed uzivamo skupa stobom, prelijepa je ta Makedonija, nadam se da cu se i ja jednog dana posjetiti svoj dio. LP
Ma znam ja da ste svi koji ste ovde na Forumu moja krvna grupa. Znam da kroz mene , svoje misli upucujete mestu gde ste sluzili JNA. Ja sam cekao 32 godine da posetim moju karaulu. Iako sam bi iz Makedonije put me za tih 32 godine nikad nije naveo tamo. Ali eto resio sam... Otisao sam direkno. Do sada sam komunicirao sa mnogo "mojih" odnosno sa onima koji sau sluzili samnom, i svi oni su zajedno sa milslima bili ove godine samnom na nasu karaulu. Zao mi je sto nisu na Forumu ... Ja jos uvek pokusavam da ih dovedem. Na FB -u imam grupu "Pronadji drugove iz bivse JNA" ali tamo namerno ne saljem slike od moje posete u Bituse. Nadam se da ce ih to primorati da dodju ovamo. .... Ne brinite drugovi. Snimljen je gotovo svaki minut mog puta i boravka u to divno mesto. Ne zelim ispustiti nisto. Ja i moj drug MAX smo glavni junaci ove price, koje cu nesebicno podeliti sa svima vama. Raduju me komentari i pitanja. Meni je lakse da spodelim sve to sa vama , jer tako ce karaula Bituse ziveti na ovom Forumu.
Upravo tako prijatelji,a vec rekao Prke da kroz tebe i jasam bio tamo.A tvoj zakljucak da osecanje kad prvi put dosao tamo,sasvim drugacije od sadasnjeg,verovatno kroz zivot prosao jako puno sto pozitivno sto negativno,tako da osecanja pomalo otupela. Isti slucaj i kod mene.Verovatno sam susret sa Bitusom selom nebi mirno podneo,a vec izlazeci gore na visoravan prema karauli,e vec to neka druga prica. Opet kazem,tebi i MAXU hvala sto smogli snage da odradite to sto odradili.MAXU vise hvala,jer ti imao jak razlog to se podrazumeva,a on iz cisto prijateljskih razloga pratio tebe na nimalo lak i predvidiv put A stose tice tih tvojih drugara sto nece da se pojave na temi,pa prestani da ih nagovaras,nisu oni mala deca da podlozni ubedjivanju,dovoljno samostalni da sami donose odluke,ocigledno kako ti rece,nisu tvoja krvna grupa,doduse ni ja nemogu da razumem takvo hladno ophodjenje,ali sto kazu kod nas-koliko ljudi,toliko cudi-
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.09.15 3:29
Prke (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Druze moj, dali se secas kad si prvi put pogledao u Velebrdo...
Naravno da se secam bilo je to jedno popodne u Augustu 89 god.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.09.15 3:37
Upravo tako prijatelji,a vec rekao Prke da kroz tebe i jasam bio tamo.A tvoj zakljucak da osecanje kad prvi put dosao tamo,sasvim drugacije od sadasnjeg,verovatno kroz zivot prosao jako puno sto pozitivno sto negativno,tako da osecanja pomalo otupela. Isti slucaj i kod mene.Verovatno sam susret sa Bitusom selom nebi mirno podneo,a vec izlazeci gore na visoravan prema karauli,e vec to neka druga prica. Opet kazem,tebi i MAXU hvala sto smogli snage da odradite to sto odradili.MAXU vise hvala,jer ti imao jak razlog to se podrazumeva,a on iz cisto prijateljskih razloga pratio tebe na nimalo lak i predvidiv put A stose tice tih tvojih drugara sto nece da se pojave na temi,pa prestani da ih nagovaras,nisu oni mala deca da podlozni ubedjivanju,dovoljno samostalni da sami donose odluke,ocigledno kako ti rece,nisu tvoja krvna grupa,doduse ni ja nemogu da razumem takvo hladno ophodjenje,ali sto kazu kod nas-koliko ljudi,toliko cudi-
I ja bih malo da se nadovezem na sve ovo sto ste rekli ovde,slazem se sa drugom Ercovom i njegovom konstatacijom da ne treba nikog moliti da dodje na forum ako on nece svojom dragom voljom i ostajem pri tome,druga stvar nebih se slozio sa majorom da je Max zasluzniji od Prketa za posjetu i slike jer vjerujem da nije bilo Prketa od te akcije i posjete i ovog ogromnog izvora slika nebi bilo nista,stog mislim da Prke zasluzuje najvisu ocenu tu a naravno i Maxu hvala od srca,za sada toliko lijep pozdrav za sve ucesnike teme Bituse a tu svakako moram naglasiti Ercova i Prketa jer bez njih ova tema bi vjerovatno presusila.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.09.15 9:18
Evo jos jedne krivine kako ne bih dosao do raskrca na brzaka.. [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
A onda raskrnica Bituse-Velebrdo. Mozete primetiti da jos od ove tacke put prema Bitusi je u losijem stanju nego put do ovde. Na ovom raskrscu mi se desila jedna neprijatna epizoda koju ne bih mogao da javno ispricam ali bio sam sa kuvarom Veroljubom Đurđanovićem , pa nas dvojca znamo o cemu se radi... Nikad necu zaboraviti taj incident jer smo kuvar i ja jedva izvukli zive glave.. Ako slucajno dodje na forum setice se - milion posto.. To je mozda jedina tamna tacka koja mi se desila dok sam sluzio na karauli... Ali bilo - pa proslo... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.09.15 21:17
Prke (citat):
Evo jos jedne krivine kako ne bih dosao do raskrca na brzaka.. [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
A onda raskrnica Bituse-Velebrdo. Mozete primetiti da jos od ove tacke put prema Bitusi je u losijem stanju nego put do ovde. Na ovom raskrscu mi se desila jedna neprijatna epizoda koju ne bih mogao da javno ispricam ali bio sam sa kuvarom Veroljubom Đurđanovićem , pa nas dvojca znamo o cemu se radi... Nikad necu zaboraviti taj incident jer smo kuvar i ja jedva izvukli zive glave.. Ako slucajno dodje na forum setice se - milion posto.. To je mozda jedina tamna tacka koja mi se desila dok sam sluzio na karauli... Ali bilo - pa proslo... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Ej prijatelju,rekoh ja tebi da nikako neprodjes ostru levu krivinu prema ulazu u Bituse Kao sto tebe vezu nekakve uspomene,tako i mene vezu uspomene,ali za krivine.Izgleda ja rodjen na krivini pa se nekakva dogadjanja vredna pamcenja dogadjala na krivinama A vec pocinje da me hvata trema kako se priblizavate Bitusi A moj kuharu ok je tvoje razmisljanje oko zasluga Prketa i MAXA.Bitno da momci odradili veliki posao na kome jako zahvalan Nista ja sam nebih mogao uraditi moji prijatelji da nije bilo prvenstveno Prketa i tebe kuharu,a nesto nema momka iz Zenice,sto se tica teme,a veliku zahvalnost dugujem,a takodje posto ovo i vasa tema,momcima koji u startu jako pomogli da tema zazivi,a mozese videti u prva dva dela koji momci zdusno pomagali i na tome veliko hvala. Jakomi smeta sto momak koji u pocetku bio samnom i sa ostalim prijateljima,koji trpeo kritike zbog lozenja vatre da se ne ugasi,sad vise nije sa nama. Par puta ja se izvnuh za nepravdu koja njemu ucinjena,bez licne krivice,ali izgleda to moje izvinjenje nije adekvatno shvaceno,ali sta da se radi,svako ima pravo na svoje misljenje i svoje zakljucke
I vec rekoh prijatelju Prke da slucajno ne prodjes tu levu krivinu,a vec i vrapci znaju da i krivina ispred izlaska na plato prema karauli,jako bitna za neka dogadjanja u mojih 19 tadasnjih godina
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Neprijatna situacija u karauli Bituša. 04.09.15 0:14
Prke (citat):
Evo jos jedne krivine kako ne bih dosao do raskrca na brzaka..
A onda raskrnica Bituse-Velebrdo. Mozete primetiti da jos od ove tacke put prema Bitusi je u losijem stanju nego put do ovde. Na ovom raskrscu mi se desila jedna neprijatna epizoda koju ne bih mogao da javno ispricam ali bio sam sa kuvarom Veroljubom Đurđanovićem , pa nas dvojca znamo o cemu se radi... Nikad necu zaboraviti taj incident jer smo kuvar i ja jedva izvukli zive glave.. Ako slucajno dodje na forum setice se - milion posto.. To je mozda jedina tamna tacka koja mi se desila dok sam sluzio na karauli... Ali bilo - pa proslo...
Mogao si nam bar natuknuti neki detalj ako ne želiš sve da kažeš. Jeste li vas dvojica zakuhali situaciju ili netko od civila.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 3:40
Prke (citat):
Bilo pa proslo Prke lose stvari treba zaboravljati a dobre drzati u sjecanju ,moje misljenje je da i na takav nacin covjek postaje bolja osoba.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 3:45
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Ej prijatelju,rekoh ja tebi da nikako neprodjes ostru levu krivinu prema ulazu u Bituse Kao sto tebe vezu nekakve uspomene,tako i mene vezu uspomene,ali za krivine.Izgleda ja rodjen na krivini pa se nekakva dogadjanja vredna pamcenja dogadjala na krivinama A vec pocinje da me hvata trema kako se priblizavate Bitusi A moj kuharu ok je tvoje razmisljanje oko zasluga Prketa i MAXA.Bitno da momci odradili veliki posao na kome jako zahvalan Nista ja sam nebih mogao uraditi moji prijatelji da nije bilo prvenstveno Prketa i tebe kuharu,a nesto nema momka iz Zenice,sto se tica teme,a veliku zahvalnost dugujem,a takodje posto ovo i vasa tema,momcima koji u startu jako pomogli da tema zazivi,a mozese videti u prva dva dela koji momci zdusno pomagali i na tome veliko hvala. Jakomi smeta sto momak koji u pocetku bio samnom i sa ostalim prijateljima,koji trpeo kritike zbog lozenja vatre da se ne ugasi,sad vise nije sa nama. Par puta ja se izvnuh za nepravdu koja njemu ucinjena,bez licne krivice,ali izgleda to moje izvinjenje nije adekvatno shvaceno,ali sta da se radi,svako ima pravo na svoje misljenje i svoje zakljucke
I vec rekoh prijatelju Prke da slucajno ne prodjes tu levu krivinu,a vec i vrapci znaju da i krivina ispred izlaska na plato prema karauli,jako bitna za neka dogadjanja u mojih 19 tadasnjih godina
Gde li su nam osobe ,drugovi vojnici koji su ucestvovali u 1 i 2 dijelu Bituse,,dali otidjose bez pozdrava.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 8:47
Vojnik Graničar (citat):
Prke (citat):
Evo jos jedne krivine kako ne bih dosao do raskrca na brzaka..
A onda raskrnica Bituse-Velebrdo. Mozete primetiti da jos od ove tacke put prema Bitusi je u losijem stanju nego put do ovde. Na ovom raskrscu mi se desila jedna neprijatna epizoda koju ne bih mogao da javno ispricam ali bio sam sa kuvarom Veroljubom Đurđanovićem , pa nas dvojca znamo o cemu se radi... Nikad necu zaboraviti taj incident jer smo kuvar i ja jedva izvukli zive glave.. Ako slucajno dodje na forum setice se - milion posto.. To je mozda jedina tamna tacka koja mi se desila dok sam sluzio na karauli... Ali bilo - pa proslo...
Mogao si nam bar natuknuti neki detalj ako ne želiš sve da kažeš. Jeste li vas dvojica zakuhali situaciju ili netko od civila.
Nismo mi zakuhali, mozda smo samo malo vise popili... Dvojca civila koji su celo vreme bili sa nama u selu, na kraju kad su nas ispracali... Tu je bio i pistolj... A ja i kuvar smo bili u selo gotovo ceo dan, da ugovorimo igranku... Naravno mi bez oruzja... Vojska je kasnije krenula da nas trazi.. Ja sam jedva vukao Veroljuba jer je bio dosta pijan.. ITD... Veroljub zna celu pricu.. A evo sad delimicno i svi vi..
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 9:10
[You must be registered and logged in to see this link.] Podporučnik [You must be registered and logged in to see this image.] Gde li su nam osobe ,drugovi vojnici koji su ucestvovali u 1 i 2 dijelu Bituse,,dali otidjose bez pozdrava.
Druze moj, evo od kad sam ovde , moj glavni cilj je da se skupimo sto vise nas, pa zato mislio da najlakse mogu da ubedim ove moje, eto i vi sami (Ercov i ti) nekolko puta pisete da ne treba nikog moliti... ali mislim da bi to bilo ono pravo, kad bi se skupilo sto vise nas...
Molim vas, vas koji ste bili na pocetku stvaranja teme, eto iako ste dosta pricali o zivotu na karauli i o dosta drugih stvari , ponovite po neku od svojuh prica. Budite sa nama.. Bar vama je poznat onaj divan osecaj kad podelis sa nekim secanja na vreme kad smo bili mladi vojnici Jugoslovenske Narodne Armije...
mureZE Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 375 ČLAN OD: : 2015-05-22 DOB : 53 zenica
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 11:43
Druze Ercov ja sam tu, imam malo više privatnih obaveza ali redovno pratim šta se dešava, a i ovo što se sada dešava na karauli Bituše je stvaranje nove dimenzije u odnosu na našu mladost. Svaka čast graničaru Prketu koji ovim fotografijama mene vraća u neka druga vremena, i ja sam saam nestrpljiv da vidim kako to izgleda sada a mogu da zamislim koliko je nestrpljenje kod vas i kako jedva čekate da vidite one predjele koji su vam ostali u sjećanju.
Zato obratite pažnju malo na forum nas Prizrenaca mislim da ste VI "krivi" za naš zastoj u pisanju ali razlog je taj što pratimo šta se dešava kod vas na Bituši a za sebe mogu reći da uživam u fotografijama i vašim komentarima i zbog toga ne bih da vas uznemiravam.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.09.15 15:35
Ajdemo, idemo ka Bitusi.. Kad danas gledam slike voleo bih da sam mogao da saznam sve o objektima oko puta, eto nesto se tu kopalo.. Ali trebalo bi mi puno vremena.. Ja sam prikupio dosta informacija u prici sa civilima, ali bilo je toliko vremena da pitam samo osnovne stvari... Idemo sa slikama na svakih desetak metara ka Bitusi i karauli... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]