FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
[You must be registered and logged in to see this image.] Nisam ni sumnjao,jer nikako nista kvarno nemogu ni ocekivati od nosioca priznanja -Primeran Vojnik-.Imali gde Alekse,momak se izgubi,a terrra takodje ode bez pozdrava,a o nekim novim licima ni pomena
Pozdrav drugovi granicari .... malo me uspavalo lepo vreme, malo je i guzva na kompu ( kod mene kuci) ali tu sam
Aleksa prijatelju poslusaj ovu pesmu i shodno tome postupi kod sebe kuci,samo pre toga ipak obezbedi sebi adekvatan azil
Hahahaha.... dobra ti je ova pesma. Kod mene vazi ona narodna "Zna se ko vozi traktor, a ko otvara kapiju (ja)", a ima i ona druga " Ko kosi a ko vodu nosi (opet ja vodonosa). Cestitam druze majore na unapredjenju
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 20.04.15 21:46
[You must be registered and logged in to see this link.] Džomba [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.]Hvala na cestitki ili ci:oops:,ovde se jedino ceni rad,ali da ova unapredjenja dosla u pravo vreme kad mogla da se materijalizuju,ovako osta zal za nekim proslim vremenima,ali viste mladi momci,znate kako i sta raditi da u mojim godinama nemate razlog za zal. A to ko kosi a ko vodu nosi,ma to tako vazda bilo biva i bice;)
Prke Zastavnik I klase
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 992 ČLAN OD: : 2014-11-26 DOB : 60 Berovo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 20.04.15 21:52
Znam da su cestitanja na drugom mestu , ali druze majore dozvolite da ovde (kuci) CESTITAM OD SRCA na unapredjenju .
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 20.04.15 21:52
lacoš (citat):
Bračni par Nikoloski,Malinka i Kosta, Bituše 1933god.Vidi se na koga je unuka
Ja licno glup da resavam rebuse prijatelju. Slika jeste vredna,ali unuka bar meni necuvena,ali nesumnjam da nije nekakva javna licnost cim ti malo prevrnuo istoriju zarad nje
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 20.04.15 22:00
Prke (citat):
Znam da su cestitanja na drugom mestu , ali druze majore dozvolite da ovde (kuci) CESTITAM OD SRCA na unapredjenju .
Prvoklasni Vodnice,nosioce priznanja Primeran Vojnik,hvala,ali zar da popijemo kritike zbog promasene teme iliti spama kako ovi momci iz uprave kazu,mada nisam bas desifrovao SPAM,a veruj i nema razloga da se trudim. Ako momci kazu da toga bilo i ima,momcima treba verovati,i stoicki podneti ukor iliti vec.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 20.04.15 22:06
[You must be registered and logged in to see this image.] Prijatelju,vidim znam da uspesno baratas sa kompom,i sa tim raznim drustvaenim mrezama,daj pokusaj naci negde jos koji podatak iliti sliku stare iliti letnje karaule.Osim fotke od terrra i jedne slike sa neta,nista vise nemamo.Neznam dalise mozda nalazi na slikama Luzajica,jer ako slikana sama granicna linija,verovatno nije zaobidjena ni ta bivsa karaula!
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 20.04.15 23:48
Cestitke druze i od mene ne postaje se Major svaki dan
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 20.04.15 23:57
Kuhar-Debar. (citat):
Cestitke druze i od mene ne postaje se Major svaki dan
Samo ti moj prijatelju budi prisutniji u komentarima,pa i ti budes ne major vec i general
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 20.04.15 23:59
Pa mozda jednog dana budemo svi generali tko zna sta nam zivot donosi,mada dalek je put ali nije nemoguc.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:12
Da iskoristim ove zimske slike , jer ce posle biti kasno. Prepoznajete li Bistru..?
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:13
Kuhar-Debar. (citat):
Pa mozda jednog dana budemo svi generali tko zna sta nam zivot donosi,mada dalek je put ali nije nemoguc.
Bar ovde je sve moguce moj prijatelju.Samo budi cesce ovde,da nebudem pristrasan da trazim da budes na Bitusi,taman posla,ima ovde sijaset tema gde mozes da nadjes sebi zanimaciju.Ako imas kakvih fotki iz vremena JNA okaci da i mi ostali vidimo. Imam ja puno toga,ali falimi logistika,ali vremenom i tose da srediti!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:16
Prke (citat):
Da iskoristim ove zimske slike , jer ce posle biti kasno. Prepoznajete li Bistru..?
Slika prelepa,samo grozimse zime snega.A i tamosam proveo celu zimu,znam kako to tesko biva,a pogotovu kad na strazi nocu obilazis oko kraule,a gore iznad krecane zavijaju vukovi a kerovi reaguju svojim zavijanjem!
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:20
Slazem se druze sa tvojim obzervacijama,ucestvujem vec na dosta tema i ima tu zaista za svakoga ponesto samo treba imati vremena a ja moram priznati ga imam koliko zelim,sto se tice slika stavio sam nekoliko slika na drugim temama pa nebih da se ponavljam ali mislim da ih imam jos pa bice neka i ovde jer koliko vidim Bituse je dosta azurna tema da ne kazem najazurnija zahvaljujuci tebi,Prketu,Aleksu i jos nekim drugim,samo tako nastavite i bog vam dao zdravlja.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:24
Major [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.] Druze majore, sad ste prvi put setili KRECANU kolko se secam. Ja sam je nekoliko puta setio, vec sam mislio da u vase vreme nije postojala..Ne mogu tacno da se setim ali cini mi se da je bilo nekih belih stena, zato se tako zvalo mesto , ili se varam, to je bilo na reonu na putu prema letnjoj karauli
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:27
Ma nema veze sto si okacio slike na drugim temama druze, ja mislim da bi trebalo i ovde da ih vidimo. Karaula Bituse je najaktivnija tema, pa moze neko da prepozna nekog sa slike...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:31
Kuhar-Debar. (citat):
Slazem se druze sa tvojim obzervacijama,ucestvujem vec na dosta tema i ima tu zaista za svakoga ponesto samo treba imati vremena a ja moram priznati ga imam koliko zelim,sto se tice slika stavio sam nekoliko slika na drugim temama pa nebih da se ponavljam ali mislim da ih imam jos pa bice neka i ovde jer koliko vidim Bituse je dosta azurna tema da ne kazem najazurnija zahvaljujuci tebi,Prketu,Aleksu i jos nekim drugim,samo tako nastavite i bog vam dao zdravlja.
Zasto sebe ne navedes u zasluzne za zivot Bituse.I ti dajes prilicno dosta udela.Necemo meriti ko kako i koliko.Neksmo svi zivi i zdravi,a koliko ko moze,nekse i posveti Bitusi.Meni licno jako drago sto dosli vi momci,sad jako lakse disati u Bitusi
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:34
Ma nema veze sto si okacio slike na drugim temama druze, ja mislim da bi trebalo i ovde da ih vidimo. Karaula Bituse je najaktivnija tema, pa moze neko da prepozna nekog sa slike...
Sto kaze stara poslovica-svaki ciga svoga konja hvali-pa i ti moj prijatelju.A kolikose meni cini ti dobio zadatak,nemoj se pravdati da nisi,jer postoje pisani tragovi
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 0:40
Ostaci bivse ili letnje karaule. Slika je kao sto vidite 2008.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 1:26
ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Zasto sebe ne navedes u zasluzne za zivot Bituse.I ti dajes prilicno dosta udela.Necemo meriti ko kako i koliko.Neksmo svi zivi i zdravi,a koliko ko moze,nekse i posveti Bitusi.Meni licno jako drago sto dosli vi momci,sad jako lakse disati u Bitusi
Nemogu ja jos sebe stavljati u zasluzne jer ja nisam bio prisutan na forumu kada je tema otvorena i dugo posle toga ali lijepo mi je svaki dan kada vidim komentare na temu o karauli na kojoj sam i ja proveo neko vrijeme,a zasluzni se znaju EPA i ostali,samo tako nastavite a ja cu ucestvovati koliko mogu.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 21:39
Prke (citat):
Ostaci bivse ili letnje karaule. Slika je kao sto vidite 2008.
Odlicno Vodnice,za trud u iznalazenju ove slike dobices nagradni vikend . Meni u secanju da iznad karaule odmah sama granicna linija.Tu bese granicni kamen od koga se uvek kretalo u obilazak reona.Mislim da desno penjese granica jako visoko,ali tu nikad nismo isli,neznam razlog zasto,a znam da negde iza te planine pocinjala odgovornost Zirovnice.Pojaviose momak granicar iz Zirovnice,ali verovatnose razocarao sto nema nista o Zirovnici,pa otisao bez pozdrava
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 22:02
[You must be registered and logged in to see this link.] Major [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.] Odlicno Vodnice,za trud u iznalazenju ove slike dobices nagradni vikend [You must be registered and logged in to see this image.] . Meni u secanju da iznad karaule odmah sama granicna linija.Tu bese granicni kamen od koga se uvek kretalo u obilazak reona.Mislim da desno penjese granica jako visoko,ali tu nikad nismo isli,neznam razlog zasto,a znam da negde iza te planine pocinjala odgovornost Zirovnice.Pojaviose momak granicar iz Zirovnice,ali verovatnose razocarao sto nema nista o Zirovnici,pa otisao bez pozdrava [You must be registered and logged in to see this image.]
Tacno tako, granicna linija je bila iznad karaule i odmah preko srta su se videli albanski bunkeri. Imam sliku sa jednog granicnog kamena slikana na nasem rejonu. Po pricanju mestanina iz Bituse, sada niko ne cuva granicu (tako je rekao - nazalost) i kaze da je to JEDINI granicni kamen koji je OSTAO na tom delu granice. Patrola u moje vreme je isla levo gledajuci ka granici , a desno je nedaleko odatle pocinjala odgovornost Zirovnice. Nadam se da ce momak sa Zirovnice opet svratiti jer su to bile nase komsije, a hteo bih ( ako je bio iz mog vremena -mozda ga poznajem) da saznam ponesto i o mojim drugovima sa kojima sam bio u Bitoli na obuci a dosli na Zirovnicu.... Znaci Zirovnicane VRATI SE...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 21.04.15 22:18
Prke prijatelju.Momak se registrovao kao -alenxx- a bio u Zirovnici 87/88.menije pustio PP odmah u dolasku.Pokusaosam da ga svratim kod nas dok neko od njegovih ne dodje,ali nisamga primetio da svraca u komsiluk.ALENXX svrati kod prvih komsija sa BITUSE
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 22.04.15 1:31
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo jedna slika iz kasarne u Debru prije nego sto sam otisao na Bituse.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 22.04.15 11:05
Kuhar-Debar. (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo jedna slika iz kasarne u Debru prije nego sto sam otisao na Bituse.
Koje godine je tacno slikano ovo druze, pitam te jer imam jednog druga u Berovo koji je kasnije od mene bio u Debru u granicnom vodu...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 22.04.15 22:02
[You must be registered and logged in to see this link.] Zastavnik [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.] Sjajan vojnik bio,mogao za reprezentaciju;).Jakomi drago sto se odvazio da postavis svoju sliku.U ocekivanju za jos fotki + za podrsku:sunny:
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 22.04.15 22:41
Ocekujem jos jednog granicara na Forum ,koji se vec registrovao, koji je bio samnom i sa Aleksom na Bitusi, januarska klasa ...
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 22.04.15 22:53
Prke (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Koje godine je tacno slikano ovo druze, pitam te jer imam jednog druga u Berovo koji je kasnije od mene bio u Debru u granicnom vodu...
Slika je nastala u jesen 89 godine.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 22.04.15 23:00
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo druze Ercov jos jedne iz kasarne u Debru iz 89 god.samo zato sto si u iscekivanju.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 22.04.15 23:46
Prke (citat):
Ocekujem jos jednog granicara na Forum ,koji se vec registrovao, koji je bio samnom i sa Aleksom na Bitusi, januarska klasa ...
Pa djeje taj konacno.Nekako puno njih se registruje,ali molo ko se odvazi da se pojavi ovde sa nama
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 7:42
Kuhar-Debar. (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo druze Ercov jos jedne iz kasarne u Debru iz 89 god.samo zato sto si u iscekivanju.
Odlicna slika druze, verovatno si i ranije pisao da si bio 89 u Debru, ali lakse je ovako kad direktno napises. Provericu koje je godine bio ovaj moj iz Berova ali sa sigurnoscu znam da je bio u granicnom vodu. Je le se secas nekog iz Makedonije ? Znam da si pisao da si bio i po karaulama izvesno vreme , ali verovatno si najcesce bio u Debru, jel tako ? Ne zameraj mi sto mozda ponovo pitam za stvari koje si vec pisao jer ....zaboravljam
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 21:10
[You must be registered and logged in to see this image.] Zaboravljas cuj momka ,a smanji malo ritam zivota,pa neces zaboravljati,a ne bavitise bog zna cime jos,osim izuzeto dobrog bavljenja muzikom tj pevanjem.Neznam zasto to tvoje pevanje malo ne publikujes u temama za to namenjenim.Osim sto jako dobro vladas vojnim temama,isto tako jako dobro i pevas,ali kadbi malo nesto pevao za nasu dusu,tj nesto dvojki,nebitno nek i makedonske,samo nek bude malo i za sire narodne mase,a ne samo pop rok i ostali rodovi muzike
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 21:15
[You must be registered and logged in to see this link.] Zastavnik [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.]Sjajan momak,ali nestomi ne licis na kuhara.Bez uvrede za tu bransu,ali bar sto ja ovu dvojicu znao sa Bituse,njima zaprska virila iz ociju,a toga kod tebe nema:D:lol:
bogdan Mrdja Gušter
BROJ POSTOVA: : 53 ČLAN OD: : 2015-04-21 DOB : 61 Aleksandrovo,Banat,Vojvodina
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 23:40
dobro veče
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 23:43
bogdan Mrdja (citat):
dobro veče
Dobro dosao na temu Druze moj , granicaru... Pozdrav ...
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 23:45
Bogdane odmah jedno pitanje : Dali se secas rejona ka Dzinove cesme i ka Krcinu..
bogdan Mrdja Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 23:47
Prke (citat):
Bogdane odmah jedno pitanje : Dali se secas rejona ka Dzinove cesme i ka Krcinu..
da Dzinova Česma Galova Česma koliko se sećam pa suve bare
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 23:49
bogdan Mrdja (citat):
Prke (citat):
A kad smo isli od dzinove cesme ka Krcinu, dali smo Krcin obilazili sa leve ili desne strane...
bogdan Mrdja Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 23:52
Prke (citat):
bogdan Mrdja (citat):
Prke (citat):
A kad smo isli od dzinove cesme ka Krcinu, dali smo Krcin obilazili sa leve ili desne strane...
zavi si koliko smo imali vremena ako smo žurili išli desno ako po ps onda levo
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 23:57
bogdan Mrdja (citat):
Prke (citat):
bogdan Mrdja (citat):
Prke (citat):
A dali se secas porusene kapelice (crkve) na vrhu...
bogdan Mrdja Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 23.04.15 23:59
Prke (citat):
bogdan Mrdja (citat):
Prke (citat):
bogdan Mrdja (citat):
Prke (citat):
A dali se secas porusene kapelice (crkve) na vrhu...
nesećam se ja sam išao skoro uvek prečicom da bi bio više na bačilu gore
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 0:03
Evo dakle,kapelica je postojala ali mi NISMO isli po toj stazi po kojoj su verovatno isli generacije pre nas... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 0:05
Cak sam saznao da je jedan deo kapelice bio u Albaniji... Mozda zbog toga nismo smeli da idemo tamo... Nje staza isla tamo...