FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 02.04.15 23:19
Prke (citat):
gerard ford (citat):
Prke (citat):
duci64 (citat):
tačno tako prke ti beše treći vod a slavko je bio samnom prvi vod
Evo tebi plusic, klaso . Jesi li prepoznao Monara u vocnjaku ..
Jeli Monar ili Molnar,Prke ?
Monar je. Ja sam pokusao da ga trazim kao Molnar ali su mi ljudi koje sam upoznao preko FB-a iz Ruskog Krstura rekli da je Monar..
ha,ha,ha..
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.04.15 0:50
Dakle riječ je o Malnar Slavku iz Krstura Ruskog,kako mi kaže medij radi se o visokom i dobroćudnom crnom momku uvijek nasmijanom i dobre volje. Ovaj mi je gadno ostario,ali Prke vjerujem ti.
Prke Zastavnik I klase
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 992 ČLAN OD: : 2014-11-26 DOB : 60 Berovo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.04.15 17:17
gerard ford (citat):
Dakle riječ je o Malnar Slavku iz Krstura Ruskog,kako mi kaže medij radi se o visokom i dobroćudnom crnom momku uvijek nasmijanom i dobre volje. Ovaj mi je gadno ostario,ali Prke vjerujem ti.
Pa svi smo ostarili...Sad dali bas "gadno" ili "slatko" . Monar je lafcina. I mi smo.. . Pa covece bili smo granicari pre 30 godina...
duci64 Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 208 ČLAN OD: : 2012-08-15 DOB : 60 NOVI KNEZEVAC
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.04.15 19:42
tako je klaso bili smo graničari pre 32 godine naš drug je malo izgubio kose ali ja sam ga odmah poznao
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.04.15 22:40
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 03.04.15 23:36
Prke (citat):
gerard ford (citat):
Pa svi smo ostarili...Sad dali bas "gadno" ili "slatko" . Monar je lafcina. I mi smo.. . Pa covece bili smo granicari pre 30 godina...
Upravo tako prijatelju.Vidim imas talenat da privuces jos momaka ovde,svaka cast tako treba Pogledaj da nemas negde jos koga od skrivenih aduta,da malo omasovimo temu
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.04.15 21:00
[You must be registered and logged in to see this image.] Prke prijatelju,ovaj stanovnik Krcina nekog ceka.Ali obzirom da vi imate neke nerasciscene racune,jase licno nebih usudio da krenem na Krcin:affraid:
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.04.15 21:06
[You must be registered and logged in to see this image.] I sa ovom kozom imas nekih nerasciscenih racuna.Jedna iz njenog stada naisla na vasu zasedu kod Dzinove cesme,e to sto jadna svratila da popije malo vode,to je kostalo zivota:twisted:
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.04.15 22:50
Ja bih prije rekao da je ovo jarac druze.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 04.04.15 23:00
Kuhar-Debar. (citat):
Ja bih prije rekao da je ovo jarac druze.
Ma prijatelju jarac ili koza,jedno od tih dvoje naletelo na zasedu kod Dzinove cesme
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 05.04.15 9:49
Mi smo vec u prednosti nad ovim cetvoronoznim prijateljima. Cuvali smo im koze na tavanu.. I ponovni susret nas ne bi uplasio..
P.S. Fali nam neko iz generacije koji je upoznat sa dranjem koza ovih "granicara"..
Fali nama prijatelju vise generacija,ali dolaskom tebe poceli pomalo da se pojavljuju neki novi momci. Stase poradi sa tim vasim Luzajicem,nije on toliko bas neophodan koliko slike koje ima kod sebe.Rece Aleksa da ide da to pokupi Bas mi nedostaju slike granicnog kamena iznad letnje karaule:roll:
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 05.04.15 21:22
Mi smo vec u prednosti nad ovim cetvoronoznim prijateljima. Cuvali smo im koze na tavanu.. I ponovni susret nas ne bi uplasio..
P.S. Fali nam neko iz generacije koji je upoznat sa dranjem koza ovih "granicara"..
PRKE pa svi znaju da generacija 82/83 nema veze sa ubijanjem i dranjem ovih nam dragih zivotinja. Verovatno drug Ercov nesto vise zna oko ubijanja i dranja tih zivotinja posto cesto potencira tu temu
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 05.04.15 21:37
PRKE pa svi znaju da generacija 82/83 nema veze sa ubijanjem i dranjem ovih nam dragih zivotinja. Verovatno drug Ercov nesto vise zna oko ubijanja i dranja tih zivotinja posto cesto potencira tu temu
Aleksa prijarelju,ja bio deset godina pre vas na Bitusi,tako da nisam u toku tih zbivanja.U moje vreme nisu ni praktikovane zasede kao u vase vreme,tako da te zivotinje i nisu mogle naici na nase zasede,a i da se tako nesto i dogodilo u to vreme,sudeci po tadasnjem komandnom kadru na karauli,garant dobilibi sudjenje
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 05.04.15 22:06
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 05.04.15 23:45
[You must be registered and logged in to see this link.] Vodnik [You must be registered and logged in to see this image.]Ma ok prijatelju,ni ja ni ti nismo ovde zarad +,vec da nesto poradimo zarad vracanja secanja u najbolje periode bar mog zivota,i da nadjemo nase drugare sa kojima delili zlo i dobro godinu dana.Doduse ja bejah 15 meseci,verovatno glupava generacija pa trebalo vise vremena za nesto nauciti
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 21:49
Pronasao sam jos jednog granicara Dahic Ediba iz Tuzle desetara , moja oktobarska klasa , ali tesko bre naterati ih da dodju na Forum. Dali im je rec "Forum" malo zastrasujuca , iako svim silama ih ubedjivam da dodju, da nije nista komplicirano, da je lepo druzenje i sve to , nekako im se cini nemoguce ili veoma tesko da sve to urade :registracija , tema, itd... Ja se svima bez iskljucaka nudim da pomazem ali tesko ih je ubediti... Evo trenutno sto preko Skajpa sto preko FB ili e-mail om komuniciram sa : -Aleksandrom Bogojevicem ( on je vec na ovde) - Ivanom Beslicem iz Vinkovaca -Davorinom Novakom (trenutno u Kini) -Raskom Luzajicem iz Kraljeva -Slavkom Molnarom iz Ruskog Krstura -Aronom Stembergerom iz Rijeke ( prekjuce smo pricali i videli se preko Skajpa) - Dahic Edib iz Tuzle (culi smo se preko Vibera i komuniciramo preko e-maila), -Suadom Besirovicem iz Bleda (bio pre moje generacije na karaulu - komuniciramo preko FB)
... a poruke,SMS poruke i pitanja po FB profilima sa sadrzajem : "Dali ste vi..... koji je sluzio na karauli Bituse... ni sam ne znam koliko...
Moramo da dovedemo jos nekog na Forum , moramo... .
Imam NOVE SLIKE... Poslao mi pomenuti Dahic Edib
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 21:55
Desetar Dahic Edib u opustenoj varijanti pored strazarske kucice koja svakako svima budi uspomene
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 21:59
Mujakovic Salko iz Kalesije (cini mi se ?) , u sredini najviseg ne mogu da prepoznam ( mozda Halapija Bozo ? ) do njega Aron Stenberger iz Rijeke, ispred svih Edib Dahic iz Tuzle. [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 22:05
[You must be registered and logged in to see this link.] Vodnik [You must be registered and logged in to see this image.]Sta reci prijatelju,osim sve pohvale za tvoj rad.Verovatno i ovi iz generalstaba imaju uvid u tvoje zalaganje,pa ako ONI cene da to zasluzuje priznanje,to i bude.Samo samo da si malo vise prisutan ovde,ali ipak odradjujes veliki posao .Pojaviose momak koji bio na Zirovnici negde tvoje generacije.Trebalobi momka prihvatiti kod nas dok se neko od njegovih ne pojavi .A ovaj Dahic bas lici na dobrodusnog momka.Nebi trebalo da bio drcan +++++++++ [You must be registered and logged in to see this link.]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 22:10
Prke (citat):
Mujakovic Salko iz Kalesije (cini mi se ?) , u sredini najviseg ne mogu da prepoznam ( mozda Halapija Bozo ? ) do njega Aron Stenberger iz Rijeke, ispred svih Edib Dahic iz Tuzle. [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Momci opustena verzija,a ti tvrdis da bila kriza pa morali i zasede da pravite,a sad sta na te zasede lovili nebih jer Aleksa ima primedbe ,a kad vec ovako lepe slike a i momci na njima,bar pojasni gde slikane.Ti i momci znate,ali ja neznam
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 22:26
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Momci opustena verzija,a ti tvrdis da bila kriza pa morali i zasede da pravite,a sad sta na te zasede lovili nebih jer Aleksa ima primedbe ,a kad vec ovako lepe slike a i momci na njima,bar pojasni gde slikane.Ti i momci znate,ali ja neznam
Uh da ne ispadne da sam neznalica za puno stvari, nesto mi se vrzma po glavi o objektu kojeg su zaposeli granicari .. Ali da ostavim da Aleks prepozna gde je bio objekt ... Ili cu pitati Ediba...
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 22:28
Ma ipak mislim da je to to .. Ovo je slika koju mi je ranije poslao Aleksa (on je na slici) . Cini mi se da je i na novoj slici cesma... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Prke: komentar modifikovan dana: 06.04.15 22:31; prepravljeno ukupno 1 puta
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 22:30
[You must be registered and logged in to see this link.] Vodnik [You must be registered and logged in to see this image.]Bice da negde u blizini karaule.jer ovako raspojasani nebi valjalo da bili negde van ,da nije na cesmi pokraj karaule Upravo ova fotka tacno dokumentuje da na cesmi pokraj karaule.Samo u moje vreme ta cesma nije bila uradjena,samo bio jak izvor
ercov54: komentar modifikovan dana: 06.04.15 22:33; prepravljeno ukupno 1 puta
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 22:32
ercov54 (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.] Vodnik [You must be registered and logged in to see this image.]Bice da negde u blizini karaule.jer ovako raspojasani nebi valjalo da bili negde van ,da nije na cesmi pokraj karaule
Da da ipak je to nasa cesma vec sam siguran.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 06.04.15 22:42
[You must be registered and logged in to see this link.] Vodnik [You must be registered and logged in to see this image.]Vodnice,doziraj te slike polako.Nemoj sve rafalno da ispucas,pa kad ostanemo bez materijala ja kacim po kozna koji put slike Krcina slikanih iz raznih uglova,pa nije ni cudo sto vec neki dusebriznik poceo da seva sa -,a nezna da to mene bas nimalo nesmeta.To samo govori o njemu samom.Ukoliko doticnom smeta moje pisanje iliti vec,nista lakse,zaobidjeme u sirokom luku
Ako doticnom pomaze to da leci svoju bolesnu psihu,e tad je opravdano:scratch:
AleksKs Džomba
BROJ POSTOVA: : 101 ČLAN OD: : 2015-01-19
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.04.15 19:58
Prke (citat):
Pronasao sam jos jednog granicara Dahic Ediba iz Tuzle desetara , moja oktobarska klasa , ali tesko bre naterati ih da dodju na Forum. Dali im je rec "Forum" malo zastrasujuca , iako svim silama ih ubedjivam da dodju, da nije nista komplicirano, da je lepo druzenje i sve to , nekako im se cini nemoguce ili veoma tesko da sve to urade :registracija , tema, itd... Ja se svima bez iskljucaka nudim da pomazem ali tesko ih je ubediti... Evo trenutno sto preko Skajpa sto preko FB ili e-mail om komuniciram sa : -Aleksandrom Bogojevicem ( on je vec na ovde) - Ivanom Beslicem iz Vinkovaca -Davorinom Novakom (trenutno u Kini) -Raskom Luzajicem iz Kraljeva -Slavkom Molnarom iz Ruskog Krstura -Aronom Stembergerom iz Rijeke ( prekjuce smo pricali i videli se preko Skajpa) - Dahic Edib iz Tuzle (culi smo se preko Vibera i komuniciramo preko e-maila), -Suadom Besirovicem iz Bleda (bio pre moje generacije na karaulu - komuniciramo preko FB)
... a poruke,SMS poruke i pitanja po FB profilima sa sadrzajem : "Dali ste vi..... koji je sluzio na karauli Bituse... ni sam ne znam koliko...
Moramo da dovedemo jos nekog na Forum , moramo... .
Imam NOVE SLIKE... Poslao mi pomenuti Dahic Edib
PRKE svaka cast ti si neumoran
AleksKs Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.04.15 20:02
Prke (citat):
Mujakovic Salko iz Kalesije (cini mi se ?) , u sredini najviseg ne mogu da prepoznam ( mozda Halapija Bozo ? ) do njega Aron Stenberger iz Rijeke, ispred svih Edib Dahic iz Tuzle. [img=(800px,600px)][You must be registered and logged in to see this link.]
Sjajna ekipa ( Salko dobar fudbaler)
AleksKs Džomba
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.04.15 20:06
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Mujakovic Salko iz Kalesije (cini mi se ?) , u sredini najviseg ne mogu da prepoznam ( mozda Halapija Bozo ? ) do njega Aron Stenberger iz Rijeke, ispred svih Edib Dahic iz Tuzle. [img=(800px,600px)][You must be registered and logged in to see this link.]
Druze Ercov nemam ja nikakvih primedbi kad nesto bolje razmislim mozda je i porucnik ubio te zivotinje. Slike su nastale kod cesme van karaule a tamo je uvek bilo opusteno.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 07.04.15 22:01
[You must be registered and logged in to see this link.] Džomba [You must be registered and logged in to see this image.]Aleksa prijatelju,salimse ja,neshvatajme ozbiljno za zivotinje.Nadamse da dodju momci koji bili svedoci tih radova,a za sliku sa cesme pored karaule,e to logikom zakljucili. Dobro da sacuvao slike,to u vase vreme i smelo da se slika,a kod mene samo organizovano radjeno.Po dogovoru KK i lokalnog fotografa iz Rostuse,odredise dan za fotkanje.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 08.04.15 0:08
Nazalost pamtim i ja porucnika i po nekim losim stvarima, iako nije mozda u redu da pricam. Aleks sigurno pamtis da je znao doci nocu na karaulu pijan jer ga je zena oterala, i onda je spavao ko zaklan preko dana.Nekolko godina kasnije kad sam studirao upoznao sam nekog decka iz Rostuse i on mi rekao da je nekolkio godina posle nas nekakva kontrola (mozda i GINA) uhvatila porucnika mrtvog pijanog negde u blizini karaule i da je zavrsio karieru kao vojno lice. Mozda cu saznati vise od mestana s kojim sam sada prijatelj ali jos nije doslo vreme da ih pitam.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 08.04.15 22:59
Jos jedna slika od Aleksa [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 08.04.15 23:38
Prke (citat):
Nazalost pamtim i ja porucnika i po nekim losim stvarima, iako nije mozda u redu da pricam. Aleks sigurno pamtis da je znao doci nocu na karaulu pijan jer ga je zena oterala, i onda je spavao ko zaklan preko dana.Nekolko godina kasnije kad sam studirao upoznao sam nekog decka iz Rostuse i on mi rekao da je nekolkio godina posle nas nekakva kontrola (mozda i GINA) uhvatila porucnika mrtvog pijanog negde u blizini karaule i da je zavrsio karieru kao vojno lice. Mozda cu saznati vise od mestana s kojim sam sada prijatelj ali jos nije doslo vreme da ih pitam.
Sve zavisi koliko kao covek kvalitetan bio KK da mu se zaboravi poneki los postupak prema vojnicima. Kao sto ti rece,nebih da iznosim bas sve,ali kad se slegli utisci i secanja,mogaobi puno toga negativnog navesti,a pogotovu sto mi pricao moj predhodnik kurir,pa kad povazes kasnija zbivanja,tek tad stvoris pravu sliku o coveku. Ali vremeje pred nama,sve polako secamo i otkrivamo.Niko ni nas nije stedeo zar ne
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.04.15 14:09
[You must be registered and logged in to see this link.] (citat): Sve zavisi koliko kao covek kvalitetan bio KK da mu se zaboravi poneki los postupak prema vojnicima. Kao sto ti rece,nebih da iznosim bas sve,ali kad se slegli utisci i secanja,mogaobi puno toga negativnog navesti,a pogotovu sto mi pricao moj predhodnik kurir,pa kad povazes kasnija zbivanja,tek tad stvoris pravu sliku o coveku.[You must be registered and logged in to see this image.] Ali vremeje pred nama,sve polako secamo i otkrivamo.Niko ni nas nije stedeo zar ne [You must be registered and logged in to see this image.]
Pa mogli bi polako da pocnemo s pricama.. Ja sam vec ispricao ponesto ali evo da pocnem bas iz pocetka ..
Moj dolazak na karaulu Bio sam u Bitolj na obuci od 6 oktobra 1982 do 7 marta kad sam dobio prekomandu na jugoslovensko-albanskoj granici. Znate kako je, imali ste svi isti onaj osecaj da ce poceti nesto sasvim novo, novi deo vojnog roka. Moja ceta je gotovo cela otisla na albansku granicu osim svakako onih koji su ostali u Bitolj kao desetari, razvodnici i... po neki izuzetak koji je otisao na jugoslovensko-grckoj granici (I tada je bilo onih "preko veze"). Uglavnom koliko se secam nakon rastanaka u Bitolj sa vojnicima koji su ostali, autobusom smo stigli u Debar u komandu. Tu smo rasporedjivani po karaulama ili neki su ostali u granicnom vodu u Debru. Jos dok smo cekali, oko nas su dosli starija vojska "zemljaci" koji su nas informisali kakve su karaule , i uslovi u njima. Secam se da su za Strezimir svi pricali da je "bogu iza ledja " i da je to gotovo "kaznjenicka" karaula. Moram priznati da je kod svih nas bio neki nemir jos u Bitolj jer je granica s Albanijom bila na losem glasu posto su i sami znate odnosi sa tom zemljom u to vreme bili ne bas najbolji. Sam fakt da smo tu granicari, na "opasnoj" granici, kod nas je stvarao nemir , karaule su nam se cinile nesto strasno misteriozno, nismo imali pojme kako funkcionise sve to tamo na granici, pa su jos i price starije vojske doprinosili da se osecamo malo izgubljeno. Secam se samo da je svakom od nas najvaznije bilo da bude s nekim koga dobro poznaje , nekog ko je zajedno sa nama bio na obuci, nekog iz tvog voda ili nekog iz cete koga si poznavao. Dok sam tako bio u neizvesnosti znam da sam cuo da idem na "trojku" - karauli Bituse. Znam da je Miljevic Mile moj drug iz Sanskog Mosta s kim sam bio u istom vodu u Bitolj i koj je spavao u krevetu do mog u Bitoli , kad je cuo da sam i ja tamo (on je vec bio rasporedjen na "trojci" ) reakao :DOBRO JE !. Isto sam i j pomislio, "dobro je MIle je tu" , a i ostale momke sam poznavao iz cete : Monar Slavka, Holcinger Branka, Mujakovic Salka, Luzajic Raska, Macanovic Aladina... "Zemljaci" su nam odmah rekli da smo dobili jednu od najboljih karaula. TV u boji, ves masina, u blizini nekoliko sela... To su bili prvicni podaci. Nama je malo kao laknulo (sto nismo na "strasnom" Strezimiru ) , i tako... Kampanjola nas je odnela do Bitusi, u selu smo sisli jer nas je cekao vojnik da nas povede na Karaulu. Secam se da je imao interesantno prezime Sekula. Sekula Vladimir. Jos je bilo snega, tovarili smo transportne rance na kobilu , (nasa Vera) i polako smo krenuli ka karauli. Sve mi je bilo nestvarno, evo jos i danas posle vise od trideset godina secam se kako sam se osecao kao neko ko je iz velike kasarne u velikom gradu odjednom dosao na vrh sveta u divljoj i predivnoj planini. Ja obozavam prirodu i dan danas posto i danas zivim u planinskom mestu, dolazak na karaulu mi je bio kao da sam se preporodio... Zato sam kad sam prvi put video ovaj forum i moju karaulu na slici odmah pomislio na ono hladno martovsko vece kad su nas je Sekula i Vera vodili ka karauli, na kojoj sam proveo sest meseci....
duci64 Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 208 ČLAN OD: : 2012-08-15 DOB : 60 NOVI KNEZEVAC
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.04.15 14:20
pa ti bi klaso mogao napisati knjigu o tvom boravku na karauli ziveo
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.04.15 15:47
duci64 (citat):
pa ti bi klaso mogao napisati knjigu o tvom boravku na karauli ziveo
Ma nisam ja pisac, klaso. Samo obicni redov koji je proveo deo zivota , na nacin koji danas ne postoji... Budi mi ziv i zdrav i aktivan u ovoj vrsti druzenja ...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.04.15 19:12
[You must be registered and logged in to see this link.] Vodnik I klase [You must be registered and logged in to see this image.]Kao i uvek sjajansi prijatelju,secanjete dobro sluzi.I jasam tim istim putevima prosao,samo mnogo neizvesnijim i tezim.Zahvaljujuci sjajnim momcima sa kojima imao cast da provedem,sa jednom klasom pet,a sa mojom deset meseci,ti dani ostali kao najbolji u mom zivotu!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 09.04.15 22:11
Двокатната војничка зграда, каде што последниот војник замина откако полицијата ги презеде ингеренциите за гранична контрола, со години беше празна и напуштена, па како што се случува со сѐ што нема стопан, на неа останаа само ѕидовите. Ја празнеле кој како ќе стигнел. Мајсторите велат дека просториите биле буквално соголени. Но, сега, иако се работи само еден месец, караулата полека почнува да наликува на древните манастирски конаци на Бигорскиот манастир, кој се наоѓа отспротива на Бистра планина.
Neki pisani tragovi koji potkrepljuju moje prve slike nase karaule!
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 10.04.15 10:12
Ovo je prva slika koju sam video kad sam prvi put dosao na forum. Ova slika je jedan od "krivaca" sto sam ostao "zarobljen" na druzenje sa granicarima na temi Bituse !! [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 10.04.15 11:56
Imam ekskluznivne snimke drugovi granicari. Dobio ih od mestana - Bitusana. Najpre osvetivanje crkve u krugu karaule [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 10.04.15 16:16
Prke (citat):
Imam ekskluznivne snimke drugovi granicari. Dobio ih od mestana - Bitusana. Najpre osvetivanje crkve u krugu karaule
Prke o čemu je ovdje riječ,temeljima neke stare crkve u krugu karaule ili nešto drugo,možda nova crkva.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 10.04.15 16:53
gerard ford (citat):
Prke (citat):
Imam ekskluznivne snimke drugovi granicari. Dobio ih od mestana - Bitusana. Najpre osvetivanje crkve u krugu karaule
Prke o čemu je ovdje riječ,temeljima neke stare crkve u krugu karaule ili nešto drugo,možda nova crkva.
Nova crkva . Bice nova crkva a nasa karaula ce biti za konake. Evo kako ce izgledati.