FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 53 ČLAN OD: : 2015-04-21 DOB : 61 Aleksandrovo,Banat,Vojvodina
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 0:15
ko se seća devojaka karaulskih
Prke Zastavnik I klase
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 992 ČLAN OD: : 2014-11-26 DOB : 60 Berovo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 0:17
bogdan Mrdja (citat):
ko se seća devojaka karaulskih
Naravno KURIRI... A bogami sakupilo se ovde dosta vas kurira... Samo ih veceras nesto nema na forumu...
bogdan Mrdja Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 0:20
sećam se i igranki u bitušama
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 0:25
bogdan Mrdja (citat):
Naravno i tu su glavne zverke bili KURIRI. Mi obicni, smo bili samo nepoznate face ... Samo su nas KURIRI mogli upoznati sa devojkama..
bogdan Mrdja Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 0:29
Prke (citat):
bogdan Mrdja (citat):
Naravno i tu su glavne zverke bili KURIRI. Mi obicni, smo bili samo nepoznate face ... Samo su nas KURIRI mogli upoznati sa devojkama..
i ja sam bio jedan od kurira samo da se zna
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 2:03
ercov54 (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.] Zastavnik [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.]Sjajan momak,ali nestomi ne licis na kuhara.Bez uvrede za tu bransu,ali bar sto ja ovu dvojicu znao sa Bituse,njima zaprska virila iz ociju,a toga kod tebe nema:D:lol:
Hvala druze na lijepim rijecima,a sto se tice kuhanja pa eto nisam ja to odabrao da su mene pitali i ja bih hodao svaki dan po tim rejonima i tackama o kojima pricate svaki dan i znao bi vjerovatno gde je Dzinovska cesma,lijep pozdrav i nek nam zivi Bitusa bar na forumu.
duci64 Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 208 ČLAN OD: : 2012-08-15 DOB : 60 NOVI KNEZEVAC
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 24.04.15 21:44
da li je sadašnje aleksandrovo nekada bilo velike livade druze mrdja
bogdan Mrdja Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.04.15 21:22
duci64 (citat):
da li je sadašnje aleksandrovo nekada bilo velike livade druze mrdja
jeste Velike Livade
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.04.15 22:14
Karaula Žrnovnica je u ona vremena (1983g.) bila nešto što nitko nije želio jer se nalazila daleko od civilizacije,i služenje tamo je po pričanju sudionika bilo posebno iskustvo.Tamo se išlo autom,pa je do dolaska na cilj slijedilo pješačenje od nekoliko sati i onda mrak do kraja vojnog roka... Tu se živjelo i umiralo a u Debar ili do nekakvog puta su dolazili samo kuriri i njihove dostavne rage. Ima li tko živ?
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.04.15 22:50
Vidis u to vreme Zirovnica je vjerovatno bila jedna karaula na koju je malo tko volio ici ali krajem 80 tih mislim da je tu ulogu preuzela karaula Strezimir.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.04.15 22:57
Kuhar-Debar. (citat):
Vidis u to vreme Zirovnica je vjerovatno bila jedna karaula na koju je malo tko volio ici ali krajem 80 tih mislim da je tu ulogu preuzela karaula Strezimir.
Zbog čega,Strezimir je ipak bio pristupačniji i bliži?
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.04.15 23:01
Neznam zbog cega jer nisam tamo boravio ali po pricama koje su tad kruzile to je ustvari bila neka kaznena karaula,ali da nebi previse otisli sa teme jer ipak je ovo tema Bituse a mozda bi se trebala otvoriti tema Strezimir pa da vidimo zbog cega je to tako bilo,ali znam ako nesto zabrljas u Debru govorili su poslace te na Strezimir.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 25.04.15 23:18
U mojoj generaciji nije vrijedilo nekakvo nepisano pravilo o kažnjavanju sa udaljenim karaulama,mada se i tad o tome pričalo ,mislim da su svi koji su otišli tamo to učinili potpuno slučajno. Mi smo došli iz Bitole i bili na platou ispred komande ,slijedila je obična redovna prozivka pa se tek nakon toga određivalo gdje tko ide..onako više dijeljenjem kao ovčijeg stada,nego smišljeno. Jednu grupu među kojima sam bio i ja su nazvali Graničim vodom,a drugi su već taj dan negdje otišli,tj. išli su na karaule.
duci64 Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 208 ČLAN OD: : 2012-08-15 DOB : 60 NOVI KNEZEVAC
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 10:59
druze mrdja imaš privatnu poruku
terrra Džomba
BROJ POSTOVA: : 139 ČLAN OD: : 2014-11-19 DOB : 54 Zemun
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 17:08
gerard ford (citat):
Karaula Žrnovnica je u ona vremena (1983g.) bila nešto što nitko nije želio jer se nalazila daleko od civilizacije,i služenje tamo je po pričanju sudionika bilo posebno iskustvo.Tamo se išlo autom,pa je do dolaska na cilj slijedilo pješačenje od nekoliko sati i onda mrak do kraja vojnog roka... Tu se živjelo i umiralo a u Debar ili do nekakvog puta su dolazili samo kuriri i njihove dostavne rage. Ima li tko živ?
Karaula Zirovnica, karaula broj 2, se 1990-te nalazila u selu Zirovnica. Kad kazem u selu, mislim bas u ulici u selu! To je bila najlepsa karaula u granicnom odseku, a bio sam na osam od devet karaula. Bilo je i mnogo gorih od nje.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 19:04
terrra (citat):
gerard ford (citat):
Karaula Zirovnica, karaula broj 2, se 1990-te nalazila u selu Zirovnica. Kad kazem u selu, mislim bas u ulici u selu! To je bila najlepsa karaula u granicnom odseku, a bio sam na osam od devet karaula. Bilo je i mnogo gorih od nje.
..neznam dali je bilo tako i davne 1983g.no vojnike sa te karaule smo rijetko viđali u kasarni jer većina njih nije silazila osim onda kada su bolesni ili idu kući,jer bila je to naj udaljenija od svih karaula.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 19:11
Pogled ka rejonu odgovornosti Zirovnice sa Krcina... (novembar 2014)
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 21:34
bogdan Mrdja (citat):
dobro veče
Pozdrav za Bogdan Mrdja.Za dobrodoslicu i nadu da se dugo druzimo na ovim temama +
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 21:55
Prke (citat):
Evo dakle,kapelica je postojala ali mi NISMO isli po toj stazi po kojoj su verovatno isli generacije pre nas... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Prijatelju jos malo o toj kapelici iliti ostacima pravoslavne crkve.Objekat se nalazi na samom vrhu Krcina i sama patrolna staza nikako nije vodila preko vrha vec ispod.Moje misljenje da svaka generacija uvek isla istom patrolnom stazom jer nevidim razloga da se pravac kretanja menja,jer navike na reonu prenosilese sa generacije na generaciju novih granicara. Znaci pomenuti objekat se mogao videti samo penjanjem na vrh Krcina,a to bar nikakad planovi patroliranja nisu predvidjali. Vec sam rekao da i nama savetovano od predpostavljenih da se ne penjemo gore,ali ja i jos dvojica momaka ipak se gore popeli.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 22:00
bogdan Mrdja (citat):
Prke (citat):
Bogdane a dali se secas kad smo isli na taj deo rejona odakle smo se vracali na karaulu... kojim putem.. I to je dilema ovde...
išli na suve bare pa na letnju karaulu i onda dole na dva drveta
Kako momak ima sjajnu memoriju,a ne kao neki od nas zaljubljenih i senilnih,a jasam ova druga verzija,a ostali verovatno sebe nadju u ovoj prvoj verziji,pogotovu moj prijatelj Prke
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 22:13
Prke (citat):
Pogled ka rejonu odgovornosti Zirovnice sa Krcina... (novembar 2014)
Imas oko sokolovo prijatelju ,daj malo i naseg reona,ali u svakom slucaju dosta toga daosi i do sada.Sve pohvale za tvoj rad,a pogotovu na usmeravanju novih momaka sa BITUSE
terrra Džomba
BROJ POSTOVA: : 139 ČLAN OD: : 2014-11-19 DOB : 54 Zemun
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 22:38
gerard ford (citat):
terrra (citat):
gerard ford (citat):
..neznam dali je bilo tako i davne 1983g.no vojnike sa te karaule smo rijetko viđali u kasarni jer većina njih nije silazila osim onda kada su bolesni ili idu kući,jer bila je to naj udaljenija od svih karaula.
I ja sam 90-te bio u granicnom vodu u Debru. Obilazili smo sve karaule na po nekoliko dana. Karaula Zirovnica je licila na malu kasarnu u selu. Imala je veliko dvoriste, izgradjena od kamena i ogradjena kamenim zidom. Vise je licila na dalmatinsku vilu ili samostan. Secam se da je bila preko puta dzamije. Bukvalno je od ulaza u karaulu do ulaza u dzamiju bilo 5 metara! Mozda ima i nekih fotografija na net-u, jer Zirovnica nije malo selo.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 26.04.15 23:07
terrra (citat):
gerard ford (citat):
terrra (citat):
gerard ford (citat):
I ja sam 90-te bio u granicnom vodu u Debru. Obilazili smo sve karaule na po nekoliko dana. Karaula Zirovnica je licila na malu kasarnu u selu. Imala je veliko dvoriste, izgradjena od kamena i ogradjena kamenim zidom. Vise je licila na dalmatinsku vilu ili samostan. Secam se da je bila preko puta dzamije. Bukvalno je od ulaza u karaulu do ulaza u dzamiju bilo 5 metara! Mozda ima i nekih fotografija na net-u, jer Zirovnica nije malo selo.
Citam komentare o losim uslovima u i oko Zirovnice,ali tamo sam imao druga Kobal Marina iz klase koji dosao samnom iz Smederevske Palanke,ja dobio Bitusu a on Zirovnicu.celo vreme sluzbovanja bilismo u kontaktu,ali nikakose nije zalio na tako nekakve teske uslove. Cak stavise momak koji bio na Bitusi,a po zanimanju stolar Susakovic Petar bio po pitanju struke odredjeno vreme i u Zirovnici,ali nije se zalio. Cak imam i njegovu sliku slikana u krugu karaule,mozda je i postavim ako logistika bude valjana,a to da se nije islo u grad osim izuzetnih prilika to stoji. Takvi uslovi za izlazak van kareaule bili i na Bitusi:!:
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 27.04.15 10:42
gerard ford (citat):
Ovo je opis ljetne karaule Strezimir i terena Tri česme,Crna čuka i Kobilino polje.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 27.04.15 11:32
Evo slike jedinog preostalog granicnog kamena ( po informaciji jednog mestanina) na nasem rejonu.. [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 27.04.15 21:28
Prke (citat):
Evo slike jedinog preostalog granicnog kamena ( po informaciji jednog mestanina) na nasem rejonu.. [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
E ovo jako vredi.E ovi i ovakvi granicni stubovi meni u secanju.Zahvalise momku u moje ime sto ti dao ovako vredne slike,a za tebe prijatelju sve pohvale za doprinos temi Birtuse Moja tvrdnja da sa komsijske strane granicnog stuba stoji RPSH tacna,mada sam nalazio neke sasvim drugacije navode ovde na nekoj od tema Vi mladjani momci sa Bituse uz malo razmisljanja moglibi da locirate mesto gde se stub nalazi.Po meni sudeci po visoravni na kojoj je,desno od Krcina na delu koji ti prijatelju vec skidao sa malim lednickim jezercetom. Ajde potruditese malo,inace ja zamolim ZAGORCA i momak odmah nepogresivo da pojasnjenje
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 28.04.15 1:31
Nesto razmisljam kako je ovo jedini preostali kamen ,dali su ta kamenja se namjerno vadila ili sta se desilo sa njima i kako je ovaj opstao ili je bio prevelik ili neznam sto,jer su se mogli upotrebiti i za ove novonastale drzave jer valjda granica mora negde biti i trebala bi na neki nacin biti oznacena.
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 28.04.15 21:39
Kuhar-Debar. (citat):
Nesto razmisljam kako je ovo jedini preostali kamen ,dali su ta kamenja se namjerno vadila ili sta se desilo sa njima i kako je ovaj opstao ili je bio prevelik ili neznam sto,jer su se mogli upotrebiti i za ove novonastale drzave jer valjda granica mora negde biti i trebala bi na neki nacin biti oznacena.
Za sada nemam odgovora gde su i sta se desilo sa ostalim granicnim kamenjem. Ali evo i drugi mestani mi potvrdjuju da je taj jedini ostao na nasem rejonu. Kad saznam nesto novo, posto kontaktiram sa nekoliko njih odmah cu pisati na Forum. Ili cu KONACNO saznati letos, zdravlje od boga, kad posetim na licu mesta granicu ..
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 28.04.15 21:52
Prke (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Za sada nemam odgovora gde su i sta se desilo sa ostalim granicnim kamenjem. Ali evo i drugi mestani mi potvrdjuju da je taj jedini ostao na nasem rejonu. Kad saznam nesto novo, posto kontaktiram sa nekoliko njih odmah cu pisati na Forum. Ili cu KONACNO saznati letos, zdravlje od boga, kad posetim na licu mesta granicu ..
Pozdrav za prijatelja,a zasto ne pokusas nekog od mestana da dovedes na forum,jasam pokusao sa Draganom profesorom,ali osim jednog posta od njega nista vise. Cenim da ti pametniji imas pametniji prilaz pa neceti biti tesko da od tih momaka "dovedes"kod nas da napravi bar reviziju dosad pisanog
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 29.04.15 0:29
Gledam ovaj kamen i vidim da mu je vrh dosta ostecen pa razmisljam dali namjerno ili je to zub vremena uradio
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 29.04.15 9:25
Kuhar-Debar. (citat):
Gledam ovaj kamen i vidim da mu je vrh dosta ostecen pa razmisljam dali namjerno ili je to zub vremena uradio
Cini se da je namerno otsecen. Vide se i tragovi udaraca, valjda neko je pokusao da ga slomi ili srvani sa zemljom. Po kazivanju mog prijatelja iz Bitusa, ovo je stvarno jedini granicni kamen ostao na rejonu , nalazi se na oko 1 km od letnje karaule ... Inace, obecao mi je da ce doci na forum, sto bi bilo jako dobro..
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 29.04.15 21:22
Prke (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Cini se da je namerno otsecen. Vide se i tragovi udaraca, valjda neko je pokusao da ga slomi ili srvani sa zemljom. Po kazivanju mog prijatelja iz Bitusa, ovo je stvarno jedini granicni kamen ostao na rejonu , nalazi se na oko 1 km od letnje karaule ... Inace, obecao mi je da ce doci na forum, sto bi bilo jako dobro..
Dobro zapazanje prijatelju da namerno ostecen,samo bog zna koji razlozi.Cenim da Bitusani to nisu uradil Znaci 1 km prema Krcinu,a mislim da se ne uklapa u moj zakljucak da kod malog jezera,jer od letnje karaule ima prilicno km do podrucja oko Krcina,a ti kao ucen momak to bi i mogao da utvrdis,koliko km otprilike bilo u nasoj odgovornosti. ali u svakom slucaju bitno da sa naseg reona .
Nesto nema Alekse a ni Bogdana Mrdje.Nikako da se malo vise grupisemo,jedan dodje,a drugi ode.Samo cuvamo strazu ja ti i kuhar
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 29.04.15 21:53
Kaze mi prijatelj iz Bitusa ,koji trenutno radi u Skoplju,da kad je zadnji put bio gore na granici u avgustu 2014 , kad je i slikao granicni kamen ,da je cak video albance kako sakupljaju na nasu stranu lincuru, to je valjda neka trava, niko ne cuva granicu kaze ko kako hoce je prelazi ... Mozda je i ostecenje i vadjenje granicnih kamena delo albanaca, bez uvrede ali mislim da Bitusani tako nesto ne bi uradili.... Prijatelj jos kaze da moze da se ide na albansku stranu, i on redovno ide do mekog pojasa. Evo sliku sta je od njega ostalo...[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 29.04.15 22:18
Prke (citat):
Kaze mi prijatelj iz Bitusa ,koji trenutno radi u Skoplju,da kad je zadnji put bio gore na granici u avgustu 2014 , kad je i slikao granicni kamen ,da je cak video albance kako sakupljaju na nasu stranu lincuru, to je valjda neka trava, niko ne cuva granicu kaze ko kako hoce je prelazi ... Mozda je i ostecenje i vadjenje granicnih kamena delo albanaca, bez uvrede ali mislim da Bitusani tako nesto ne bi uradili.... Prijatelj jos kaze da moze da se ide na albansku stranu, i on redovno ide do mekog pojasa. Evo sliku sta je od njega ostalo...[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Malo neobicno tako opusteno ponasanje na granici,za razliku iz naseg vremena.Tad nismo smeli ni prst staviti preko granicne linije Prijatelju moj,lincura je biljka koja se koristi za neka srcana oboljenja.Vadise koren i stavlja u rakiju,kojase kasnije pijuci,ali u malim dozama,koristi kao lek;) Vec rekoh da bilo kakvu negativnost Bitusani nisu mogli raditi,jer nije to njima u genima.Toje nadasve iskren posten i dobrodusan narod A po kozna koji put kazem da si postao nezamenljiv u ovim nasim pricama oko Bituse++++++++++++
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 30.04.15 0:42
Razumijem sto je sa strane nase ovako opusteno stanje i granica se skoro i necuva kako vidim ali me cudi sa Albanske strane zar to nije ona ista drzava kao i prije ,naravno politicke stvari su se promjenile ali me cudi da se granica tako olako ispusta,a ne kao nekad cuvati kao zjenicu oka svoga,pozdrav prijatelji.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 30.04.15 14:15
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 30.04.15 20:46
Kuhar-Debar. (citat):
Razumijem sto je sa strane nase ovako opusteno stanje i granica se skoro i necuva kako vidim ali me cudi sa Albanske strane zar to nije ona ista drzava kao i prije ,naravno politicke stvari su se promjenile ali me cudi da se granica tako olako ispusta,a ne kao nekad cuvati kao zjenicu oka svoga,pozdrav prijatelji.
Upravo tako prijatelju,jako puno nelogicnosti.Makedonskoj policiji u nadlestvu da obezbedjuje granicu,ali verovatno ko zeli i ima razloga,nacice nacin da predje.A i stace granica kad idu u evropu bez granica,a oni,mislim na Makedoniju a takodje i RPSH ucice u uniju nikad,a mozda ni tad,a normalno u tu grupu koja udje nikad je i Srbija
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 30.04.15 20:51
[You must be registered and logged in to see this link.] Podpukovnik [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav za mog prijatelja,a stace granicna obelezja kad i u evropskoj uniji nema granica,a crkve trebaju,jer jedino jos tamo ostalo da mozes nekom verovati i boljemse moliti i nadati,a od ovih obicnih smrtnika,nema bolje sutra:roll:
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 30.04.15 21:53
ercov54 (citat):
Pozdrav za mog prijatelja,a stace granicna obelezja kad i u evropskoj uniji nema granica,a crkve trebaju,jer jedino jos tamo ostalo da mozes nekom verovati i boljemse moliti i nadati,a od ovih obicnih smrtnika,nema bolje sutra:roll:
Neznam prijatelju ko ti je to rekao(boldano)ali vjeruj mi da za neke iz unije postoje granice i da če postojati još dugo vremena. A što se tiče molitve za bolje i nadu za bolje sutra,ne pomaže ni katedrala na
Mount Everestu
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 30.04.15 22:50
[quote="lacoš"]Granične kamene ruše,ali crkve obnavljaju
[You must be registered and logged in to see this image.] Prelijepa slika.A valjda je crkva građena na litici i tvrdoj stijeni i sa kvalitetnim vezivnim materijalom pa se teško ruši.A izgleda ovako na prvi pogled da je može srušiti malo jači vjetar.Tko joj drži ključeve i imali još bogoslužja unutar nje,ili je tu samo kao spomenik kulture?
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 0:41
Volim sto sam rodjen u onoj prosloj drzavi i sto sam imao priliku boraviti neke vreme na Bitusi i Debru jer da sam rodjen u ovo vreme to nikad nebih mogao jer nema granica pa stoga nema ni granicara
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 0:50
Evo sta sam pronasao o crkvi ... [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
ОВА Е ЦРКВИЧКАТА СВ.ПРЕОБРАЗЕНИЕ ИЗГРАДЕНА ОКОЛУ 1925 год,А ПОДОЦНА ОБНОВЕНА ОД МЕСНОТО НАСЕЛЕНИЕ ОД СЕЛОТО БИТУШЕ.ПРЕДНИЧЕЛ МОМИР ИЛКОВСКИ.ЦРКВИЧЕТО Е ПРЕСЕЛЕНО ОД ВРВОТ НА ГОЛЕМ КРЧИН ОД 2400мнв БИДЕЈКИ ВЛЕЗОТ ТОГАШ БИЛ ОД АЛБАНСКА ТЕРИТОРИЈА.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 14:52
Šta se desilo sa letnjom karaulom
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 21:04
bogdan Mrdja (citat):
Šta se desilo sa letnjom karaulom
Prijatelju,letnja karaula porusena.Imas nesto slika u ova prva dva dela teme.Neznam jesili isao na te teme.Imas jako puno slika u i oko nase karaule.A nadamose da i ti imas nekakvih slika,pa da i to pogledamo.Bitno da si ovde,a sve ostalo bude lako!++++++++++ za radoznalost
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 21:20
Evo sta je ostalo od letnje karaule . Slikano 2012 godine.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 21:31
[You must be registered and logged in to see this link.] Stariji Vodnik [You must be registered and logged in to see this image.]Oooo vidi momka.Nestote nema ovih vremena,doduse radis puno na Bitusi,samo neznam kako uspevas da sav ovaj materijal prikupis,ali koje sposoban on je bas sposoban .Pronadji jos one dve slike letnje karaule,jedna od terrra i druga moja skinuta sa neta.Malo preturaj po onia dva dela teme,ipak tisi mladji i treba da matorog coveka tj mene postedis dodatnih poslova
A stose tice fotki crkvice i podataka o njoj,vidis da matorom coveku treba verovati,ja na vreme govorih o ovim podacima,ali mladost ludost,nikom ne veruje:evil: Hvala za ovako divne slike unutrasnjosti crkvice.Dugujemti +,ali sad nemam,a time podseti sutra,jer ja slabo pamtim moj prijatelju:twisted:
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 21:53
Kuhar-Debar. (citat):
Volim sto sam rodjen u onoj prosloj drzavi i sto sam imao priliku boraviti neke vreme na Bitusi i Debru jer da sam rodjen u ovo vreme to nikad nebih mogao jer nema granica pa stoga nema ni granicara
Prijatelju,delimo isto misljenje.A da nije tako,zastse i druzimo ovde,vec da ta prosla vremena zadrzimo sto duze u secanju
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 22:12
Tako je druze ako su nam uzeli drzavu sjecanja na nju nikad nemogu.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) 01.05.15 22:36
[You must be registered and logged in to see this link.] Zastavnik [You must be registered and logged in to see this image.]Upravo tako prijatelju,i zarad tih proslih dobrih vremena potrudise pa daj jos nekakvu sliku,mozda neki tvoj iz klase primeti poznati lik,pa se javi
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)