FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)

Go down 
+17
Vojnik Graničar
mornar71
ZAGORAC
terrra
bogdan Mrdja
mirko bratuš
dojran
duci64
gerard ford
Djida
dinosaurus
AleksKs
Kuhar-Debar.
Prke
013gonzo
ercov54
lacoš
21 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next
AutorPoruka
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 992
ČLAN OD: : 2014-11-26
DOB : 60
M(j)esto Berovo

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime19.03.15 22:51

Dragi moj postovani druze ercov Exclamation
Prvi deo teme si zavrsio negde na 67 strani kako se vidi od prilozenog, u avgustu prosle godine.
Mislim da je vreme da ovde negde okoncas i drugi deo teme , KAKO BI ZAPOCEO TRECI  Wink Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation.
Izvini meni, mnogo mladjem po cinu sto se mesam u uredjivacku politiku teme, ali bas bi bilo frajerski da pocne treci deo  Exclamation.
Sta mislis o predlogu  Question Question Question
[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime20.03.15 2:43

Vjerujem ja da ce Karaula BITUSE imati i 10 dio,pozdrav drugovi granicari.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime20.03.15 20:14

Prke (citat):
Dragi moj postovani druze ercov Exclamation
Prvi deo teme si zavrsio negde na 67 strani kako se vidi od prilozenog, u avgustu prosle godine.
Mislim da je vreme da ovde negde okoncas i drugi deo teme , KAKO BI ZAPOCEO TRECI  Wink Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation.
Izvini meni, mnogo mladjem po cinu sto se mesam u uredjivacku politiku teme, ali bas bi bilo frajerski da pocne treci deo  Exclamation.
Sta mislis o predlogu  Question Question Question
Prijatelju,zaboravi to cinovanje.
Nisam ja u zivotu vukao prave pametne poteze pa se to tokom zivota vise puta osvetilo.
Naime kad se dobijali cinovi grebanjem u vojsci,ja to nisam umeo da radim,a kad mi ponudjeno na kraju zbog kao nekakvih zaslug da biram,deset dana ranije kuci ili cin razvodnika.
A ja kao naivan svirokurac potrcao kuci ranije,umesto da uzmem cin.Tako da se kasnije taj nedostatak i tog cina jako osvetilo u bezbroj raznih ratnih i poratnih desavanja.
A stose tice zatvaranja i otvaranja teme,e to druze moj nije u nasem opisu posla,vec uprave,tj generalstaba momaka koji vode prate i drze pod kontolom ovaj forum.
A prave presek negde oko sedamdesete stane.
A zasto se mi o tome brinemo,nase da budemo uzorni smerni poslusni,a sve ostalo ima ko o tome da razmislja;)
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime20.03.15 20:23

Kuhar-Debar. (citat):

Vjerujem ja da ce Karaula BITUSE imati i 10 dio,pozdrav drugovi granicari.

Pozdrav i za tebe,jer i ti bio granicar Wink .A ukoliko VI mladji uzmete malo vise udela u radu oko Bituse bice toga jos.Vec rekoh da sto kaze neka stara pesma-gdesi zivot potrosio prijatelju moj,odnelega zene i kafane,neznaimse broj-tako i jase polako trosim,a vremeje da se vi mladji jace ukljucite,pod uslovom da VAMA stalo oko teme scratch

ercov54: komentar modifikovan dana: 20.03.15 20:33; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime20.03.15 20:28

Ne brini druze trajace ova tema koliko bude trajao i sam forum Cool
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime20.03.15 21:45

[You must be registered and logged in to see this image.]
На 19-ти во реканското село Битуше (900нмв) се слави празникот Преображение Господово. По повод овој празник мештаните како и многу гости кои доаѓаат во селото организирано посетуваат една малечка планинска црквичка (1889нмв) која се наоѓа во подножјето на врвот Голем Крчин(2341нмв).
Тргнување 19-ти Август во 06:00 часот од месноста Драга (1090нмв) кај скитот на Св. Јован Бигорски (поранешната караула) над селото Битуше (900нмв).
Во 09:30 се пристигнува до планинската црквичка(1889нмв) во подножјето на врвот Голем Крчин.
Од оваа локација врвот Голем Крчин може да биде искачен за околу еден час по маркираната патека што започнува од бачилото. Се искачува Мал Крчин (на карта Рудина 2238нмв) и покрај месноста Врток се искачува врвот Голем Крчин (2341нмв), каде што се наоѓаат остатоците на малата црквичка на самата граница со Албанија.
Технички спецификации на патеката
Патека од село Битуше до Голем Крчин
Должина – 6,6 км
Вкупна денивелација – 1195 м
Потребно време за минување 3-5 часа
Тежина на патеката – лесна до средна
Алтернативна патека !!

Напомена: За сите оние поискусни и авантуристички љубители на планината постои и кружна алтернативна дводневна патека. Се трга на 18-ти Август, се спие во шатори кај месноста Гинова чешма (прочитај погоре), се искачува Голем Крчин и се продолжува до ледничкото езеро Локув (1565нмв), сместено на планината Дешат. Постои и можност за алтернативно бесплатно спиење во селото Битуше.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime20.03.15 21:56

Prke,obrati paznju na predhodni post posebno na deo Napomena!Samo hocu opet da napomenem dobrodusnost i veliko srce mastana Bituse.Zato ukoliko ostvaris plan za posetu nasim znanim putevima i stazama,da znas sta vas tamo ceka.cheers
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime20.03.15 22:09

[You must be registered and logged in to see this image.]Повторната средба со Крчин беше навистина инспиративна, благорарејќи на прекраасното време, доброто друштво, а секако и продуховена со посетите на овие духовни места. По симнувањето долу, дознаваме дека караулата над Битуше која ја одминавме и стои напуштена доста време ќе стане нов духовен центар. Во нејзините руини ќе никне младински духовен центар, а до неа веќе се поставени темели за нова црква посветени на сесловенските просветители Кирил и Методиј. Покрај планинарските аспирации, ете уште еден прекрасен повод за наше многу скоро враќање на оваа планина.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime20.03.15 23:12

Bas lepo.
Znaci postoji i organizovana setnja do Krcina. Da da bog zdravlja i ako ne uspe ovo sa Novakom (iako se on cvrsto obecava) ja se nadam da cu naci nacina da ove godine idem u Bituse. Vec sam preko FB stekao poznanstvo sa jednim mestaninom koji zivi u Skoplju ali redovno ide u rodno Bituse. On me vec nekoliko puta pozivao da ove godine idem u Bituse. Ja se da vam iskreno kazem vise nadam i radujem Novaku , jer tako cemo (nadam se vise nas) da se vidimo i druzimo. Velika mi je to zelja pa kako rece pisac : "Ako je zelja dovoljno velika svemir ce se podrediti tako da se ona ispuni"... I love you
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime21.03.15 22:12

Prke (citat):
Bas lepo.
Znaci postoji i organizovana setnja do Krcina. Da da bog zdravlja i ako ne uspe ovo sa Novakom (iako se on cvrsto obecava) ja se nadam da cu naci nacina da ove godine idem u Bituse. Vec sam preko FB stekao poznanstvo sa jednim mestaninom koji zivi u Skoplju ali redovno ide u rodno Bituse. On me vec nekoliko puta pozivao da ove godine idem u Bituse. Ja se da vam iskreno kazem vise nadam i radujem Novaku , jer tako cemo (nadam se vise nas) da se vidimo i druzimo. Velika mi je to zelja pa kako rece pisac : "Ako je zelja dovoljno velika svemir ce se podrediti tako da se ona ispuni"... I love you
To za tebe dobra verzija,ali trebas imati na pameti da tako organizovane ture imaju svoj plan kogase pridrzavaju.Sto bi znacilo da oni nemaju plan da skitaju po selu i obilaze staze i bogaze van unapred zadate trase.
Kao sto se da primetiti da se po silasku sa planine pakuju i vrecaju na polaznu tacku,a to tebi ili bilo kome drugom od bivsih granicara nikako nebi odgovaralo.A bilo ko van Makedonije da podje u takvom aranzmanu moraobise isto sa tom grupom i vratiti.Verovatno tako organizovane ture moraju da se vrate sa istim licima sa kojima i presle granicu.A tako nesto bar meni nikako nebi odgovaralo,jer bez sedam dana nema nista manje:twisted:
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 972
ČLAN OD: : 2013-04-05

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime21.03.15 22:44

Samo za prijatelja Ercova crkva iz njegove zone odgovornosti------ Krčin Exclamation
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime21.03.15 22:55

Djida (citat):
Samo za prijatelja Ercova crkva iz njegove zone odgovornosti------ Krčin Exclamation
Hvala prijatelju sto svratio kod nas.Doslisu neki mladi momci,ali deca kao deca nikako da steknu radnu naviku,da malo bolje brze i cesce rade ovde Rolling Eyes ,ali vreme radi za njih,proradicese oni nekad Evil or Very Mad.Ti znas da kod nas obicaj da svakog gosta ceka slatko kafa i neizostavno domaca prepecenica,ali toga ovde nema,jedino sto imamo a toje ++++Wink
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime22.03.15 23:19

ercov54 (citat):
Prke (citat):
Bas lepo.
To za tebe dobra verzija,ali trebas imati na pameti da tako organizovane ture imaju svoj plan kogase pridrzavaju.Sto bi znacilo da oni nemaju plan da skitaju po selu i obilaze staze i bogaze van unapred zadate trase.
Kao sto se da primetiti da se po silasku sa planine pakuju i vrecaju na polaznu tacku,a to tebi ili bilo kome drugom od bivsih granicara nikako nebi odgovaralo.A bilo ko van Makedonije da podje u takvom aranzmanu moraobise isto sa tom grupom i vratiti.Verovatno tako organizovane ture moraju da se vrate sa istim licima sa kojima i presle granicu.A tako nesto bar meni nikako nebi odgovaralo,jer bez sedam dana nema nista manje:twisted:

Onda je ipak najbolja varijanta sa Novakom .  Very Happy

....
Znam, znam ima puno problema oko organizovanja sveg ovoga... Ali ipak mislim da se mora poceti od nekud, jer je IDEJA da se svi mi sretnemo jednostavno Super ! Nimalo ne zelim da zvucim i izgledam kao neko brzopleto deriste koje  se lako pali na nemoguce stvari... Ali cini mi se da ovo NIJE NEMOGUCE...  Exclamation Exclamation Exclamation
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime23.03.15 1:25

Sretan vam put i lijepo druzenje na Bitusi. Crying or Very sad
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime23.03.15 22:14

Prke (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Bas lepo.

Onda je ipak najbolja varijanta sa Novakom .  Very Happy

....
Znam, znam ima puno problema oko organizovanja sveg ovoga... Ali ipak mislim da se mora poceti od nekud, jer je IDEJA da se svi mi sretnemo jednostavno Super ! Nimalo ne zelim da zvucim i izgledam kao neko brzopleto deriste koje  se lako pali na nemoguce stvari... Ali cini mi se da ovo NIJE NEMOGUCE...  Exclamation Exclamation Exclamation
Ideja jeste prava i sjajna.Vec rekoh za tebe potpuno reala,a za nas van Makedonije malo problematicna,ali kao sto ti rece,nije nemoguce Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime23.03.15 22:17

Kuhar-Debar. (citat):
Sretan vam put i lijepo druzenje na Bitusi. Crying or Very sad
To za Prketa samo pitanje odlucnosti,ali nemoze se izvuci a da ne ode tamo,bar da imamo pravi izvestaj sa lica mesta cheers
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime23.03.15 22:43

Izvjestaj i slike se naravno ocekuju.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime23.03.15 23:11

Kuhar-Debar. (citat):
Izvjestaj i slike se naravno ocekuju.
Trbaobi ti da imas nesto slika iz tvog bitisanja dole.Valjalobi da i mi to vidimo.Imam ja nesto slika,ali nisam dobar sa logistikom za prikaz istih,no neznaci da nece biti na uvid sirem auditorijumu Rolling Eyes
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime23.03.15 23:13

Na zalost druze zaista nemam slika iz tog kratog perioda na Bitusi a volio bih da imam mnogo bi mi znacile. Sad
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime23.03.15 23:51

[You must be registered and logged in to see this link.]
Stariji vodnik I klase

Necete ni verovati drugovi granicari (i bogami biste bili u pravu), ali ja jos uvek ocekujem slike od Luzajica. Obecao mi opet covek, ali je puno zauzet.  Twisted Evil
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime24.03.15 15:48

Ne znam dali je ranije objavljivana ova snimka na temi Bituse, ali evo je jer ... Potseca... I love you

Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 101
ČLAN OD: : 2015-01-19

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime24.03.15 19:27

Prke (citat):
Stariji vodnik I klase

Necete ni verovati drugovi granicari (i bogami biste bili u pravu), ali ja jos uvek ocekujem slike od Luzajica. Obecao mi opet covek, ali je puno zauzet.  Twisted Evil
Pozdrav granicari  salutiranje Prke pa da odem ja do Kraljeva to nije daleko od mene pa da uzmem te slike od Luzajica
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime24.03.15 20:48

AleksKs (citat):
Prke (citat):
Stariji vodnik I klase

Pozdrav granicari  salutiranje Prke pa da odem ja do Kraljeva to nije daleko od mene pa da uzmem te slike od Luzajica
Aleksa pa toje jako dobra ideja da ti odes kod tog vaseg Luzajica.Nije sad toliko neophodno da se radi o nekim sasvim obicnim slikama,ali Prke kaze da ima slike samih granicnih stubova gore iznad letnje karaule cheers ,a meni licno bas pred ocima taj deo sa granicnim stubom kod koga uvek imali zadatak iliti raspored da od tog stuba krenemo u izvidjanje scratch .A kod tog stuba uradjena primoprdaja par koza sa jaricima koji presli sa komsijske strane na nasu teritoriju.Koja to procedura odradjena samo zarad vracanja koza.Gledajuci sa ove vremenske distance,cisto smaranje sa glupim pravilima Twisted Evil
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime25.03.15 0:15

Prke (citat):
Ne znam dali je ranije objavljivana ova snimka na temi Bituse, ali evo je jer ... Potseca... I love you

Lijepo i bas podsjeca vjerovatno mnoge na prosla vremena.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime25.03.15 15:51

Moj FB profil.
Dobili smo poziv i od mestana letos da posetimo Bituse...

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime25.03.15 20:37

Prke (citat):
Moj FB profil.
Dobili smo poziv i od mestana letos da posetimo Bituse...

Pa to bas ubavo,samo sagovornik iliti fb prijatelj da nije malce pomali Wink ,ali salimse,svisu oni jako dobri,od najstarijeg do najmladjeg sunny
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime27.03.15 10:11

Jos malo pa formirace se vodopadi, kad sneg pocne da se topi.. Secate li se ovog prizora..[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime28.03.15 21:12

Vodnik
[You must be registered and logged in to see this image.]Fotke jesu prelepe,ali sad nesto preturam po memoriji,ali ovako nesto nema kod mene u memoriji.Doduse puno godina proslo i razumetije Twisted Evil
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime28.03.15 21:19

Zaista prelijepe slike ja im se divim.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime29.03.15 15:57

Ja sam kao sto sam nekoliko puta rekao dosao marta meseca na karaulu, tako da snega sam relativno kratko vremena zatekao ali prizor formiranja vodopada pamtim. To je bilo u prolece kad se veliki sneg s planina naglo pocne topiti, kasnije u leto vodopadi nestaju...Tako se bar secam...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime29.03.15 20:31

Prke (citat):
Ja sam kao sto sam nekoliko puta rekao dosao marta meseca na karaulu, tako da snega sam relativno kratko vremena zatekao ali prizor formiranja vodopada pamtim. To je bilo u prolece kad se veliki sneg s planina naglo pocne topiti, kasnije u leto vodopadi nestaju...Tako se bar secam...
Meni u secanju prolecne lavine,ali sa Bistre.Kojaje to bila tutnjava poput zemljtresa ka pocne da se valja sneg sa vrha Bistre affraid
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime30.03.15 21:57

Evo jedne slike od Aleksa  koju nisam objavljivao.  Prepoznajem samo Aleksu, a s obzirom da je on julska klasa slika je verovatno slikana pre mog dolaska na karaulu tako da ostalu dvojcu Question  ....Mozda je jedan od njih Meho Muminovic - sa dvogledom... Question Question ??

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime30.03.15 22:20

Vodnik
[You must be registered and logged in to see this image.]A Vodnice jelti Aleksa bejase ovaj sa rukama u dzepovima.Izgleda to bilo neko opusteno vreme,ali samovas davila ta neka komisija,a vidim da se pominje i na nekim drugim temama.Pa bar nesto da bilo,a da vas malo davi Twisted Evil
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime30.03.15 22:37

Tako je, Aleksa je ovaj sa rukama u dzepovima. Pa bilo je opusteno vreme, iako se nekad bogami i JAKO zatezalo... GINA je kolko se secam bila nocna mora svih nas... Ja sam je moram da priznam u dobar deo izbegnuo jer sam u to vreme kad je dosla bio na redovnom.. Ali me je ipak malo "zakacila" jer se secam da nas je neki major gnjavio sa pitanjima MPVO - a . Imaliste i vi MPVO , zar ne kapetane, u vase vreme.. ? Secam se takodje da smo neke stvari koji nisu bili "za karaulu" ( kao koza mecke i divokoze s tavana) cyclops ,kad je dosla GINA sakrili u sumi... Kolko se secam cak i neke produkte iz kuhinje... Neznam zasto smo ih krili, mozda zbog roka trajanja, ne pamtim.. Mozda ce se Aleks setiti ...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime30.03.15 23:35

Prke (citat):
Tako je, Aleksa je ovaj sa rukama u dzepovima. Pa bilo je opusteno vreme, iako se nekad bogami i JAKO zatezalo... GINA je kolko se secam bila nocna mora svih nas... Ja sam je moram da priznam u dobar deo izbegnuo jer sam u to vreme kad je dosla bio na redovnom.. Ali me je ipak malo "zakacila" jer se secam da nas je neki major gnjavio sa pitanjima MPVO - a . Imaliste i vi MPVO , zar ne kapetane, u vase vreme.. ? Secam se takodje da smo neke stvari koji nisu bili "za karaulu" ( kao koza mecke i divokoze s tavana) cyclops ,kad je dosla GINA sakrili u sumi... Kolko se secam cak i neke produkte iz kuhinje... Neznam zasto smo ih krili, mozda zbog roka trajanja, ne pamtim.. Mozda ce se Aleks setiti ...
Very Happy Embarassed Evil or Very Mad MPVO-ukolikobi to malo pojasnio,mozda i nadjem nesto tragova o takvom necemu affraid ,ali nesto u tom smislu u nase vreme nije bilo scratch
Malo nejasno zasto skrivali hranu zbog roka trajanja iliti vec kad vi tome bas nimalo niste krivi,jedino da zastitite komandira karaule i kuvare,jer oni bili jedni odgovorni za tu oblast.A sad kazes da ne samo da klepnuli mecku koja jadna naisla na vasu zasedu:roll:,vec i jadna koza stradala:twisted:+ za azurnost
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime31.03.15 14:57

Kapetan I klase

MPVO ili  Moralno Politicko Vaspitanje i Obrazovanje . Moralismo znati definicije Marksizma i td. 
"Marksizam je naucna i revolucionarna misao o razvitku coveka, drustva i sveta..." jos uvek pamtim prvu recenicu.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime31.03.15 19:43

Prke (citat):
Evo jedne slike od Aleksa  koju nisam objavljivao.  Prepoznajem samo Aleksu, a s obzirom da je on julska klasa slika je verovatno slikana pre mog dolaska na karaulu tako da ostalu dvojcu Question  ....Mozda je jedan od njih Meho Muminovic - sa dvogledom... Question Question ??

Pozdrav granicari.... na slici pored mene cuci Meho Muminovic ( mislim da zivi u Svedskoj) a ovaj sa dvogledom bi trebalo da bude momak iz Borce ali se nemogu setiti imena (e da je Beslic tu on zna svakom ime i prezime)
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime31.03.15 19:54

Prke (citat):
Pa sto se tice GINE malo toga se secam, znam da smo detaljno ocistili potok pored karaule. I mislim da smo dobili uzbunu da odemo u pomoc karauli Zirovnica. To se sve ocenjivalo ali smo mi tada pukli.....a za koze se secam da su  sklonjene. Ali pored koze od mecke i divokoze mislim da je bila koza i od divlje svinje. Mislim da je u to vreme GINU predvodio general Stevan Mirkovic ( a da li je u to vreme imao cin generala nemogu da se setim).
A sto se tice opustanja pa leto je bilo a porucnik nije tu i onda zivela sloboda  Basketball Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime31.03.15 20:42

Prke (citat):
Kapetan I klase

MPVO ili  Moralno Politicko Vaspitanje i Obrazovanje . Moralismo znati definicije Marksizma i td. 
"Marksizam je naucna i revolucionarna misao o razvitku coveka, drustva i sveta..." jos uvek pamtim prvu recenicu.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Osim svako jutro prvi cas bio,propitivanje o sadrzaju dnevnika sa tv koji morao da se gleda,drugog moralno politickog vaspitanja nije bilo.Ili mi bili glupavi za tako nesto da shvatimo,ili nije bilo odgovarajuceg kadra za takvo predavanje scratch
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime01.04.15 1:54

Pa Aleksa je namjerno stavio ruke u dzepove tako da bi mi danas o tome mogli raspravljati Smile
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime01.04.15 17:56

Evo jos jednog granicara Slavka Monara, pronasao sam emisiju na RTS u o kalemljenju i prepoznao starog druga. 
Ja sam ga nekoliko puta vec pominjao na ovom Forumu, a evo ga moj drug iz Ruskog Krstura je bio TV zvezda. 
Nekolko puta sam pokusao da stupim u kontakt s njim cak sam nasao i ljude iz Ruskog Krstura koji ga znaju, ali osim nekoliko neuspelih pokusaja preko Skajpa nista vise... 
E pa druze moj, mi se tebe secamo, ajd izvoli na Forum... 
Inace ja i Slavko smo dosli iz Bitolja gde smo bili  u istoj ceti s Brankom Holcingerom, Miljevic Miletom, Luzajic Raskom, Mujakovic Salkom , Aladinom  iz Sarajeva kom ne znam  prezime ... Ja i Slavko smo se skinuli istog dana 20.09.1983 , pa sam ga poveo kod mene u Berovo nekoliko dana u goste... Smile
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime01.04.15 20:24

Prke (citat):
Evo jos jednog granicara Slavka Monara, pronasao sam emisiju na RTS u o kalemljenju i prepoznao starog druga. 
Ja sam ga nekoliko puta vec pominjao na ovom Forumu, a evo ga moj drug iz Ruskog Krstura je bio TV zvezda. 
Nekolko puta sam pokusao da stupim u kontakt s njim cak sam nasao i ljude iz Ruskog Krstura koji ga znaju, ali osim nekoliko neuspelih pokusaja preko Skajpa nista vise... 
Inace ja i Slavko smo dosli iz Bitolja gde smo bili  u istoj ceti s Brankom Holcingerom, Miljevic Miletom, Luzajic Raskom, Mujakovic Salkom , Aladinom  iz Sarajeva kom ne znam  prezime ... Ja i Slavko smo se skinuli istog dana 20.09.1983 , pa sam ga poveo kod mene u Berovo nekoliko dana u goste... Smile
Vi neka jako napredna generacija,sve visoko obrazovanje,muzicari,filmski montazeri,tv zvezde.Imali koji obican smrtnik Rolling Eyes
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.04.15 1:26

Ima ih koliko hoces druze ali nisu u prvom planu nikad bili Smile
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.04.15 8:40

Kapetan I klase

Svi smo obicni smrtnici. U to vreme je oktobarska klasa sluzila `12+3 meseca. Znaci 12 meseci a ako si upisao fakultet oktobarci su trebali dosluzivati jos tri meseca u slucaju da su prekinuli skolovanje ili kad bi zavrsili fakultet. Kasnije je retko ko dosluzio, to se ukinulo.
 Zato je oktobarska klasa uglavnom bila sastavljena od " skolaraca"... 
Fakulteti su pocinjali oktobra meseca , dobijali smo uglavnom 15 dana skracenja tako da smo kuci isli malo ranije. Ja sam u vojsku otisao 6 oktobra 1982 a skinuo se zahvaljujuci skracenja od 15 dana 20 septembra 1983. 
Secam se da je bilo jako tuzno na rastanku od drugova koji su bili oktobarci a sluzili punih 15 meseci... 
Ma tuzno je bilo na rastanku od svih... 
Suze i velika nada da cemo se opet negde sresti...
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.04.15 13:28

lol!
Prke (citat):

Slavko Malnar lol!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.04.15 14:41

gerard ford (citat):
lol!
Prke (citat):

Slavko Malnar lol!

Question Question Question Question Question Question Question . Povodom cega je ovaj lol! , druze  Question Question Question Question Question  [You must be registered and logged in to see this link.].
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.04.15 16:26

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] . Povodom cega je ovaj  , druze   [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this link.].

..pogledao sam video,izgleda mi da je  neki dobar čovjek,a oprosti gdje ste bili prije Debra,jeste bili skupa u istom vodu u Bitoli?
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.04.15 16:30

Džomba

Bili smo u istoj ceti u Bitoli, on je bio prvi vod kod vodnika Ribaca , a ja sam bio treci vod. 4519/17 generacija 1982/83
Na vrh Go down
duci64
Razvodnik
Razvodnik

BROJ POSTOVA: : 208
ČLAN OD: : 2012-08-15
M(j)esto NOVI KNEZEVAC

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.04.15 19:33

tačno tako prke ti beše treći vod a slavko je bio samnom prvi vod
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.04.15 20:22

duci64 (citat):
tačno tako prke ti beše treći vod a slavko je bio samnom prvi vod

Evo tebi plusic, klaso  cheers. Jesi li prepoznao Monara u vocnjaku Question ..
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
Na vrh 
Stranica 2/20Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)