FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 28.12.14 15:09
Po slikama postavljeno od kolega izgleda da je na Balkanu hladnije i vise snega nego ovd na severu (osim primorja).
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 28.12.14 15:23
Evo i ovdje snijega na vrhovina planine Mosor. Snimio danas 28.12.2014. godine oko 10:30 sati odavde.
Ovo brdo što sam ga označio žutom strelicom, bez šume i bez nekog raslinja. To vam nije brdo prirodno. Tu vam grad Split od svoga postojanja organizirano odlaže smeće i zatrpavaju ga zemljom. Pogledajte to na satelitskoj snimci ovdje.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 02.01.15 8:07
ZAGORAC (citat):
Lucni porezani,sad se čeka 22. siječanj.
Da,da na Svetog Vinka trebala bi početi sezona rezidbe.Ko zna kakvo bude vrijeme.Ja imam svejedno obavezu, jer na Svetog Vinka imamo misu kod našega križa u vinogradu, a poslije mise red je da se i malo pričestimo
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 03.01.15 7:36
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 03.01.15 10:28
Prijatelju odkud ti na drugoj strani USA?U čijem si to rezervat zalutao,Apača ili Šošona? [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 19:41
[You must be registered and logged in to see this image.] Malo zelenja v tej zimi ne škodi.
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 21:20
mirko bratuš (citat):
Malo zelenja v tej zimi ne škodi.
Lepo za oko. Kar nekaj kaktusov v lončnicah je opaziti še v ozadju. Mi, pa ni jasno, kako ti, ki so posajeni prezimijo pri tebi, saj je videti da so posajeni zunaj, ali pa si slikal kje v toplejših krajih?
Rad imam kaktuse in pravim, da sem sam kakor kaktus - Izjemno lepi cveti, a se naj lahko nabodeš, če si nesramen...
Imam kaktus, ki ga je babica (ne moja prava babica, temveč tista, ki skrbi za novorojenčke - le kako bi to prevedel v službeni jezik JNA?) prinesla v dar, ko sem se rodil. Vedno sem govoril, da ko bo prišel moj čas, bo usahnil tudi ta kaktus.
Jebela cesta, ampak zdaj sem pa zaskrbljen, ker se je kaktus pričel sušiti in usiha. Sem ga že presadil, veliko njega odstranil in ločil zdrave dele, ampak me skrbi...
_________________ Audaces fortuna iuvat
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 21:30
Četni evidentičar (citat):
Imam kaktus, ki ga je babica (ne moja prava babica, temveč tista, ki skrbi za novorojenčke - le kako bi to prevedel v službeni jezik JNA?) prinesla v dar, ko sem se rodil. Vedno sem govoril, da ko bo prišel moj čas, bo usahnil tudi ta kaktus.
Jebela cesta, ampak zdaj sem pa zaskrbljen, ker se je kaktus pričel sušiti in usiha. Sem ga že presadil, veliko njega odstranil in ločil zdrave dele, ampak me skrbi...
I u Srbiji se kaže babica, koja pomaže pri porođaju i brine se za novorođenčad dok ih majka ne preuzme... To nije lekarka / lekar, već ona / on ima zvanje ginekolog - akušer. Moja supruga je radila u bolnici Narodni front, i kaže da NIKAD NIJE ČULA da je bio medicinski brat sa zvanjem babica, pa čak ne znaju ni kako bi to bilo u muškom rodu npr. babac he he he
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo: komentar modifikovan dana: 04.01.15 21:55; prepravljeno ukupno 1 puta
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 21:50
[You must be registered and logged in to see this image.] Ti kaktusi so posneti v Sečovljah.Vrt kaktusov Seča. Priporočam ogled teh lepotcev.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 21:58
Evo jednoga koji prezimljuje vani.Izgleda grandiozno,uslikah ga proljetos na Hvaru
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 22:01
lacoš (citat):
Evo jednoga koji prezimljuje vani.Izgleda grandiozno,uslikah ga proljetos na Hvaru
Da li je to kada se obiđe rt od Križne luke pa izađe na otvoreno more prema Pokonjem Dolu? a ispred je otočič sa svetionikom (nemac mi ukrao ime) letovao sam svako leto, po celo leto, od 60' do 69' u Hvaru na otoku Hvaru...
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 22:09
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 22:13
013gonzo (citat):
I u Srbiji se kaže babica, koja pomaže pri porođaju i brine se za novorođenčad dok ih majka ne preuzme... To nije lekarka / lekar, već ona / on ima zvanje ginekolog - akušer. Moja supruga je radila u bolnici Narodni front, i kaže da NIKAD NIJE ČULA da je bio medicinski brat sa zvanjem babica, pa čak ne znaju ni kako bi to bilo u muškom rodu npr. babac he he he
Gonzo, imao sam prijatelja, koji je nekad, kad se radilo - o koji ne baš najlepši ženi, znao reči; Uuu, al je ružna, kao da je babici pala iz ruku.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 22:17
013gonzo (citat):
Gonzo, imao sam prijatelja, koji je nekad, kad se radilo - o koji ne baš najlepši ženi, znao reči; Uuu, al je ružna, kao da je babici pala iz ruku.
Ovde se to kaže za bebca, ali uz obavezno pljuvanje u stranu protiv uroka....
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 22:20
Ipak su oni kaktusi iz Sečovlja u stakleniku, a hvarski u svom prirodnom ambijentu, zato ću staviti ovo:
Ne znam da li spada u porodicu kaktusa? Takođe, sliku sam pozajmio sa interneta, sad mije kasno da izlazim u dvorište da "uslikam" onu moju.
To ti je najbolji lek kad boli uvo - nakapaš u njega i bolovi idu. Mi smo upale uši, kod starijeg sina tako izlečili i odtad imam kod kuče. Može rasti skoro iz kamena. To je tzv. Pazikuča - Netresk, kod nas - odporan je na mraz i nije iz porodice kaktusa.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 04.01.15 22:29
.......................nije iz porodice kaktusa.
E ovo nisam znao Ostalo mi je jasno
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 05.01.15 0:05
plusič za slike mesta moje mladosti, Poklanjala si, al' si krala, i nevjerna si bila ti ...
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 05.01.15 8:01
East&West (citat):
Ipak su oni kaktusi iz Sečovlja u stakleniku, a hvarski u svom prirodnom ambijentu, zato ću staviti ovo:
Ne znam da li spada u porodicu kaktusa? Takođe, sliku sam pozajmio sa interneta, sad mije kasno da izlazim u dvorište da "uslikam" onu moju.
To ti je najbolji lek kad boli uvo - nakapaš u njega i bolovi idu. Mi smo upale uši, kod starijeg sina tako izlečili i odtad imam kod kuče. Može rasti skoro iz kamena. To je tzv. Pazikuča - Netresk, kod nas - odporan je na mraz i nije iz porodice kaktusa.
Mislio sam da su to babine price samo u mom kraju!
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 05.01.15 8:18
SveJug (citat):
East&West (citat):
Mislio sam da su to babine price samo u mom kraju!
Kod mene to zovu 'cuvarkuca' i zaista pomaze...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.01.15 17:38