FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.04.15 21:07
sasa staza (citat):
Ima ne samo NIKSICKO-nego i svo ostalo pivo-samo da se presudi po pravdi.
Sto nisam negde pored mora da se suncam preko cele godine a ovako lozim pec na drva SAMO 6 meseci u godini....
Bem ti srecu.....
Pa moj prijatelju,zasto ne lozis istu tu pec i ostalih 6 meseci,ako te to cini srecnim ,a nemoj da se zalis,ti ionako zivis u najlepsem delu nase lepe Sumadije
A vidim gore zakazaosi i dvoboj,a vec i formirao strucni stab u vidu sekundanta. Ok prihvatam izazov,a meni netreba strucni stab,iako vec momak dobrovoljno nudi svoje usluge kao savetnik sekundant. Posto ionako izgubis dvoboj ne Kiseljaku,jer iza mene ima vise godina iskustva u raznim vidovima zivotnih dvoboja,a ja kao dusa od coveka,nebih da te stavljam na vece troskove u vidu ica i pica:roll:
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.04.15 22:25
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.04.15 23:07
ercov54 (citat):
Pa moj prijatelju,zasto ne lozis istu tu pec i ostalih 6 meseci,ako te to cini srecnim ,a nemoj da se zalis,ti ionako zivis u najlepsem delu nase lepe Sumadije
A vidim gore zakazaosi i dvoboj,a vec i formirao strucni stab u vidu sekundanta. Ok prihvatam izazov,a meni netreba strucni stab,iako vec momak dobrovoljno nudi svoje usluge kao savetnik sekundant. Posto ionako izgubis dvoboj ne Kiseljaku,jer iza mene ima vise godina iskustva u raznim vidovima zivotnih dvoboja,a ja kao dusa od coveka,nebih da te stavljam na vece troskove u vidu ica i pica:roll:
Kako godj da to nazovemo, lijepo bi bilo da se druzimo
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 18.04.15 23:12
Upravo tako,samo nesto sumadinac mnogo ratoboran,ali generalno dobrisu to ljudi:D:cheers:
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 19.04.15 10:04
Nisam ratoboran nego samo trazim razlog za druzenje i pijanku. Cekamo malo vreme da se prolepsa i idemo u nove radne pobede a posle mozemo na druzene....
Ne plasim se starijih od mene jer znam da je mladost na mojoj strani -jer mogu brze da trcim-od ovih starijih ako zagusti..
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 19.04.15 21:07
sasa staza (citat):
Nisam ratoboran nego samo trazim razlog za druzenje i pijanku. Cekamo malo vreme da se prolepsa i idemo u nove radne pobede a posle mozemo na druzene....
Ne plasim se starijih od mene jer znam da je mladost na mojoj strani -jer mogu brze da trcim-od ovih starijih ako zagusti..
Dobrati strategija prijatelju-bjezte braco,jacu ispred vas-no u mom slucaju takva strategija nepotrebna.Bice prilike za licno vidjenje,cist prijateljski razgovor uz kafu na kiseljaku,jer tu nekad davno pili kafu!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 19.04.15 21:14
Mnogo mi se svidja Zlatibor. Cesto sam prolazio tuda, ali nisam imao prilike za boravak. nek je zdrava MZ Cajetina
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 19.04.15 23:51
PORUCNIK (citat):
Mnogo mi se svidja Zlatibor. Cesto sam prolazio tuda, ali nisam imao prilike za boravak. nek je zdrava MZ Cajetina
Zlatibor je jako vredan sjajan,ali po meni van samog centra,poput ovih slika.E ovoje raj na zemlji.Nepregledne visoravni,bez guzve galame automobila.Opustis nerve i polako setas pored cistih potocica,a izvora ima na svakom koraku
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 20.04.15 1:27
ercov54 (citat):
Zlatibor je jako vredan sjajan,ali po meni van samog centra,poput ovih slika.E ovoje raj na zemlji.Nepregledne visoravni,bez guzve galame automobila.Opustis nerve i polako setas pored cistih potocica,a izvora ima na svakom koraku
To je to. Izem ti izlet ako nije pored vode, makar i izvorka. Steta sto je klima ostra. Si to sad dobio cin
PORUCNIK: komentar modifikovan dana: 24.04.15 0:18; prepravljeno ukupno 1 puta
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 59 Đakovo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 20.04.15 9:04
ercov54 (citat):
Na Zlatiboru nisam bio nikada, makar imam u planu doći. Ovaj tvoj komentar me podsjetio na Žumberak. Na sve strane izvori, potoci, šume...
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: lale - tulipani 20.04.15 11:08
u prirodi su izgledale još tamnije skoro crne a te su izuzetno retke. bgd,bul.kr.aleksandra,univerzitetska bibl.svetozar marković
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.04.15 2:55
Bogami, ne moze se covjek odluciti sta je ljepse - Markovi slovenacki i Ercovi zlatiborski motivi... Uzivajmo u fotkama do prilike da to ostvarimo uzivo
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.04.15 19:46
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.04.15 21:12
Zasluzna Mletacka republika
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.04.15 14:22
[You must be registered and logged in to see this image.] Divje jezero pri Idriji
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.04.15 21:29
[You must be registered and logged in to see this image.]Visocka banja-kanjon velikog Rzava
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.04.15 7:05
[You must be registered and logged in to see this image.] Od izvira do izliva.Reka Jezernica,dolga 55 metrov.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.04.15 7:25
Mirko i Ercove,
Na polzu svih nas koji cenimo prirodne lepote naših krajeva (vala dosta mi je Velikog kanjona i Jelouston parka...), samo se Vas dvojica nadigravajte ovako lepim slikama za dobar jutar ili laku noć, kako je kome.
Sada plusić samo Mirku a Slavku, pardon, Ercovu posle ponoći.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.04.15 10:48
013gonzo (citat):
Mirko i Ercove,
Na polzu svih nas koji cenimo prirodne lepote naših krajeva (vala dosta mi je Velikog kanjona i Jelouston parka...), samo se Vas dvojica nadigravajte ovako lepim slikama za dobar jutar ili laku noć, kako je kome.
Sada plusić samo Mirku a Slavku, pardon, Ercovu posle ponoći.
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.04.15 12:32
Pozdravljen.Ali je dimnik nov,ali ga premalo uporabljaš?
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 24.04.15 8:00
mirko bratuš (citat):
lacoš (citat):
Ali doma je najljepše
pa po slikama vidiš da je više van kuće nego li kod kuće, pa i da je najstariji (dimnjak), nema ga ko koristiti / ložiti (...) ovo se ne sme javno napisati
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 24.04.15 8:09
mirko bratuš (citat):
Miri,nažalost premalo. Ovo nije kod mene slikano,kod prijatelja,on ga malo više koristi.To je dimnjak od pečenjara,znači za janjce,jariće i odojke,pa nije baš često u upotrebi