FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.11.14 21:32
Kolega Lacos-u-dali je ovo MOZDA tvoj vinograd jer mi je nesto poznat ???
zeljoni Džomba
BROJ POSTOVA: : 180 ČLAN OD: : 2014-11-12 DOB : 56 Novi Sad
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.11.14 21:58
Moj rodni kraj Bajina Bašta , planina Tara i reka Drina [You must be registered and logged in to see this image.]
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.11.14 22:15
zeljoni (citat):
Moj rodni kraj Bajina Bašta , planina Tara i reka Drina [You must be registered and logged in to see this image.]
Mislim,da je tvoja fotografija posneta v bližini te table.Lepi kraji,lepa reka samo malo bolj bi morali skrbeti za njeno čistočo.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.11.14 22:30
lacoš (citat):
Jesen je stigla
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.11.14 22:31
zeljoni (citat):
Gde je to? Kod Zvornika?
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
zeljoni Džomba
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.11.14 23:06
To je hidrocentrala Perućac oko 100 km uzvodno od Zvornika a 60 km nizvodno od Višegrada . Bajina Bašta je 13 km . Sada se i vodi kakva takva kontrola što se tiče zaštite ove jedinstvene prirodne lepote. Ako niste znali od ove hidrocentrale uzvodno počinje kanjon koji je drugi po dubini u svetu. Posle Kolorada .Preko puta je Bosna i Hercegovina odnosno Bosna i Hercegovina .[You must be registered and logged in to see this image.]
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 15.11.14 7:22
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 15.11.14 19:34
Ovde sam naučio da plivam , reka Drina [You must be registered and logged in to see this image.]
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 15.11.14 19:48
zeljoni (citat):
Ovde sam naučio da plivam , reka Drina [You must be registered and logged in to see this image.]
Tu izgleda jako pitomo .Ja se je sječam u puno močnijem izdanju.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
zeljoni Džomba
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 15.11.14 19:54
Sada uživam u svim lepotama ravnice . kanal DTD , Dunav Tisa Dunav [You must be registered and logged in to see this image.]
zeljoni Džomba
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 15.11.14 19:58
lacoš (citat):
zeljoni (citat):
Tu izgleda jako pitomo .Ja se je sječam u puno močnijem izdanju.
Drina menja vodostaj bar dva puta dnevno.Hidrocentrala Perućac radi samo kada su najveći udari u potrošnji struje odnosno ujutro i uveče , tako da se voda podigne i do tri četiri metra . Vi ste je videli u takvom stanju hehe
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 16.11.14 8:22
[You must be registered and logged in to see this image.] Barve po Martinu-Otočec
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 16.11.14 8:58
mirko bratuš (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Barve po Martinu-Otočec
Lijepa boja .To je izgleda sorta portugizac.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 20.11.14 21:34
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 20.11.14 23:26
[You must be registered and logged in to see this image.] I ovo je Zlatibor,samo sto se meni vise svidja cista priroda bez ovih vestackih trava i potok na strruju,ali sve stvar ukusa:roll:
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.11.14 6:03
Nisi napisao koje je mesto, pa ko nije bio ne zna. Da li je to selo Sirogojno centar sela?
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.11.14 17:16
Nisi napisao koje je mesto, pa ko nije bio ne zna. Da li je to selo Sirogojno centar sela? [You must be registered and logged in to see this image.]
Mislio da bude citljivo u zaglavlj slike,jeste Sirogojno tkz centar _________________
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.11.14 18:45
ercov54 (citat):
Nisi napisao koje je mesto, pa ko nije bio ne zna. Da li je to selo Sirogojno centar sela? [You must be registered and logged in to see this image.]
Mislio da bude citljivo u zaglavlj slike,jeste Sirogojno tkz centar _________________
e moj zemljače izgleda da si dobro pekao mučenicu pa sve gladan gutaš slova HA HA HA dobićeš posle ponoći plusič zato što sam današnju kvotu spucao.
Upravo uspeo plusič za centar Sirogojna ....
Ako svraćaš u Rožanstvo prođi kroz Meloviće ...
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo: komentar modifikovan dana: 22.11.14 0:04; prepravljeno ukupno 2 puta
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.11.14 21:08
[You must be registered and logged in to see this image.] Sem jih kupil lansko leto v Sirogojnu.
zeljoni Džomba
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.11.14 22:34
Ovo je prvi hotel na Tari , Pravljen mislim između dva velika rata kao sanatorijum.I kako mi reče moj seljak Radoje kad sam ga pitao kako sanatorijum ; jes , jes ludnica Željo moj . Zvao se Šljivovica , a i kako drugačije u Srbiji hehe . No ovako izgleda posle one ludnice od vremena.[You must be registered and logged in to see this image.]
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.11.14 22:59
83' sam sa porodicom proveo divnih desetak dana oko prvog maja u tom hotelu. Baš sve moramo da urušimo što ne donosi samo meni profit od bar 200% .
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 19:58
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 21:01
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
e moj zemljače izgleda da si dobro pekao mučenicu pa sve gladan gutaš slova HA HA HA dobićeš posle ponoći plusič zato što sam današnju kvotu spucao.
Moj zemljace,hvala za +,ali to verovatno zbog Sirogojna ,a sudeci po kritici za gladno gutanje slova,mogao proci i sa -,ali ja sam svoje skole davno zavrsio,tako da ocene nista neznace ,a osim Melovica ima dole i Ristovica,Milosavljevica Tomasevica,a sta da ti navodim kad i sam znas
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 21:07
ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
Moj zemljace,hvala za +,ali to verovatno zbog Sirogojna ,a sudeci po kritici za gladno gutanje slova,mogao proci i sa -,ali ja sam svoje skole davno zavrsio,tako da ocene nista neznace ,a osim Melovica ima dole i Ristovica,Milosavljevica Tomasevica,a sta da ti navodim kad i sam znas
jbg do ove godine sam dolazio u svojtu od Uskrsa pa do kraja septembra bar jednom mesečno, a ove godine na žalost ni jednom. Biće bolje na proleće pa kad prolazim kroz Užice uvek svratim na lepinju sa pretopom (da se odmorim) kod Gudurića, pa da se i vidimo.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 21:21
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
jbg do ove godine sam dolazio u svojtu od Uskrsa pa do kraja septembra bar jednom mesečno, a ove godine na žalost ni jednom. Biće bolje na proleće pa kad prolazim kroz Užice uvek svratim na lepinju sa pretopom (da se odmorim) kod Gudurića, pa da se i vidimo.
Nesto me asocira da se licno poznajemo,ali otom potom
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 21:26
mirko bratuš (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Sem jih kupil lansko leto v Sirogojnu.
Sto kazu kod nas-cizma glavu cuva,subara je krasi-,kupiosi tople mekane udobne carape
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 21:31
ercov54 (citat):
mirko bratuš (citat):
Sto kazu kod nas-cizma glavu cuva,subara je krasi-,kupiosi tople mekane udobne carape
a niko ne pominje treću rukavicu ???
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 22:06
ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
Nesto me asocira da se licno poznajemo,ali otom potom
poslao sam ti PP ali mi stoji u sandučetu "Za slanje" ??? Da li ti treba da ju pročitaš / primiš pa da pređe u "Poslate" ?
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 22:28
013 gonzo jesi li mislio na ovu zimsku zaštitu? [You must be registered and logged in to see this image.]
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 22.11.14 22:55
semsudin (citat):
013 gonzo jesi li mislio na ovu zimsku zaštitu? [You must be registered and logged in to see this image.]
DAAAAAA i to se u Srbiji zove NA?URNJAK, a evo kod koga može da se naruči u raznim veličinama, dezenima i bojama