FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-17 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:04 am
Danas su mi bile na vratima dve jehovke, pa jih nisam primio ali moram reči, kako su me i ove dve lepe Gringove slike, podsjetile na njih. Lepe i slikovite, kao da su rajske, iz prve strane Stražarske kule. +++
_________________ Audaces fortuna iuvat
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-28
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:09 am
Pa Zagorje ti je bajka na dlanu ili Raj na zemlji....kaj nisi znal sve počinje u Zagorju kaj to niste znali i prvome smo čovjeku ime dali!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:12 am
Četni evidentičar (citat):
Danas su mi bile na vratima dve jehovke, pa jih nisam primio ali moram reči, kako su me i ove dve lepe Gringove slike, podsjetile na njih. Lepe i slikovite, kao da su rajske, iz prve strane Stražarske kule. +++
Obavezno to uzmem, kad mi dođu, i lijepo se zahvalim. I čitam kasnije.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:14 am
Evo to su ti Moje Tolice s brega breg Škrnik..... a tamo u Daljini jeStrahinčica a malo lijevo ne vidi se je Dunačka Gora u Rogacu Slovenija uglavnom 20 kilometara
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:19 am
Max Blitz (citat):
Ja sam od njih dobio bibliju (sa starim i novim zavjetom), ali sa njihovim prevodom.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:30 am
PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):
Ja sam od njih dobio bibliju (sa starim i novim zavjetom), ali sa njihovim prevodom.
I ja bih jih primio ali su danas bile dve stare babure, pa sam jim kroz prozor rekao, da nemam vremena. Ali da su bile mlade ili da je bila barem jedna, ako još zgodna, ko Gringove slike, primio bi jih sigurno i divanili bi mi i imao bi vremena.
Pustile su one meni več davno, mnogo Stražnih stolpa i isto tako malu bibilju. Ali u poslednje vreme ne dolaze več tako često odkako imam pse u ogradi oko kuče.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:39 am
Ali u poslednje vreme ne dolaze več tako često odkako imam pse u ogradi oko kuče.
Koliko znam, ne smiju više ić od vrata do vrata ili na ulici povlačiti za rukav.
Smiju stajati na ulici negdje sa strane (sa svojim materijalom), a započeti razgovor ako im netko zainteresiran priđe.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:40 am
mirko bratuš (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Pa še enkrat-Zlatibor
I sad nemojte opet navaliti i odmah stavljati postove. Zaslužuje ta slika, da malo postoji i ako nije tako dobra ko ona iz vašara.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:41 am
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:42 am
Ja sam volio s njima da polemisem... Cesto su navracali kod mene, ali nikad dvije. Ubjedjivali me da me vole i da ce biti spaseno 140 000 dusa i da mi nude spasenje. Od svih rodjenih od pocetka svijeta, nisam bas siguran da zasluzujem da budem spasen.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:43 am
E, jbg, Gringo. Ali ti je oprošteno, što je mnogo, mnogo lepa ta slika. Tu bi se moglo živeti. Gde je to?
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:45 am
mirko bratuš (citat):
I sad nemojte opet navaliti i odmah stavljati postove. Zaslužuje ta slika, da malo postoji i ako nije tako dobra ko ona iz vašara.
Meni je ova ljepsa, od one krivonoge trebe, sa misicima jacim od Surjakovih. Ne bih o ukusima.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:47 am
Max Blitz (citat):
Ali u poslednje vreme ne dolaze več tako često odkako imam pse u ogradi oko kuče.
Koliko znam, ne smiju više ić od vrata do vrata ili na ulici povlačiti za rukav.
Smiju stajati na ulici negdje sa strane (sa svojim materijalom), a započeti razgovor ako im netko zainteresiran priđe.
Što se sve ne smije, pa se ipak praticira.
Dolaze prodavati polivinil kesice na vrata, kao srednješkolci skupljaju za maturantski izlet, a imaju 37 godina.
Pa cigani prodavaju borovnice...
A sve se to ne smije.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:48 am
PORUCNIK (citat):
Meni je ova ljepsa, od one krivonoge trebe, sa misicima jacim od Surjakovih. Ne bih o ukusima.
Poručniče, po ovom pitanju među nama vlada jednoumlje.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:49 am
PORUCNIK (citat):
mirko bratuš (citat):
To ti je samo zato ljepša, što je sa četiri nogu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:50 am
Što se sve ne smije, pa se ipak praticira.
Pa cigani prodavaju borovnice...
A sve se to ne smije.
Da, ali bi neki državni organi njihovim starješinama mogli doć i malo o tome porazgovarat. Oni djeluju kao grupa, a ne svatko tko lunja po cesti.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:51 am
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
A šta to bi između vas dva? Da, su vam ukusi tako isti.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:54 am
Komentirali smo ovog Schwarzeneggera slikanog s leđa, koji je nekome dobra p...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:55 am
Max Blit (citat):
Oslabio mi "pitomacki komleks"
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 6:58 am
PORUCNIK (citat):
Citat :
To ti je samo zato ljepša, što je sa četiri nogu.
kao sto rekoh - ne bih o ukusima
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:00 am
Max Blitz (citat):
U neku ruku bi se moglo reči, ne samo da je dobra, več idealna.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:05 am
Citat :
"Ova bi nosila dva snopa na ledjima - krsna!" - rekla bi moja pokojna baba. ka sam, nekako, za njezniju verziju, no - necu vise o ukusima.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:17 am
PORUCNIK (citat):
Citat :
"Ova bi nosila dva snopa na ledjima - krsna!" - rekla bi moja pokojna baba. ka sam, nekako, za njezniju verziju, no - necu vise o ukusima.
Nije to stvar ukusa moj dragi prijatelju. Da se tu više ne krije slabina ili nešto drugo latentno prikriveno.
Treba imati čvrstu snagu i izdržljivost takvu mašinu svladati i zadovoljiti. To ti je za muškarčine - maratonce, a ne one anoreksične manekenke što su za papučare.
Neka, neka, nosila bi ona puno toga na ledjma.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:25 am
PORUCNIK (citat):
Nije to stvar ukusa moj dragi prijatelju. Da se tu više ne krije slabina ili nešto drugo latentno prikriveno.
Treba imati čvrstu snagu i izdržljivost takvu mašinu svladati i zadovoljiti. To ti je za muškarčine - maratonce, a ne one anoreksične manekenke što su za papučare.
Neka, neka, nosila bi ona puno toga na ledjma.
Nikad nisam volio 'oranje' i sumo rvanje u krevetu. A za njezne, kazu - u maloj se bocici otrov drzi.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:29 am
PORUCNIK (citat):
Ja sam volio s njima da polemisem... Cesto su navracali kod mene, ali nikad dvije. Ubjedjivali me da me vole i da ce biti spaseno 140 000 dusa i da mi nude spasenje. Od svih rodjenih od pocetka svijeta, nisam bas siguran da zasluzujem da budem spasen.
Trabao si joj pustiti, da te spasi ili joj predložiti, da i sam proteruješ sotonu iz nje. Osim ako se nisi ustročavao, kao što se kod one jake na ledjima.
Koristi priliku drugi put. Kad te neko voli i želi te spasiti, trebaš ga udovoljiti, a ne da si egoista.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:32 am
Citat :
To ti je za muškarčine - maratonce, a ne one anoreksične manekenke što su za papučare. [You must be registered and logged in to see this image.]
U mom kraju se kaze: Jebo krme koje nece svakakvog napoja.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:38 am
pera84 (citat):
Citat :
To ti je za muškarčine - maratonce, a ne one anoreksične manekenke što su za papučare. [You must be registered and logged in to see this image.]
Odlično kažu. Ima tu neke veze sa dlakom i rdjavom kupcom.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:49 am
PORUCNIK (citat):
Trabao si joj pustiti, da te spasi ili joj predložiti, da i sam proteruješ sotonu iz nje. Osim ako se nisi ustročavao, kao što se kod one jake na ledjima.
Koristi priliku drugi put. Kad te neko voli i želi te spasiti, trebaš ga udovoljiti, a ne da si egoista.
Njihova ciljna grupa su 'poluinformisani vjernici', koji vjeruju, ali ne poznaju svete knjige. Kod ateista i racionalnih vjernikaa - nemaju sanse. Razmisljao sam da im se pridruzim, popijem par piva i rasturim im koncepciju na nekom sastanku. Trijeznom, bilo bi mi mrsko da se obuvam, da bih otisao tamo.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:52 am
pera84 (citat):
Citat :
A u mom: "slabom kuPcu svaka dlaka smeta" , Ali, proslo vrijeme kad je organizam reagovao i kad na tarabi procitam imenicu zenskog polnog organa
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 7:57 am
Ja sam nekoliko godina zivio u Novoj Varosi ispod Zlatara. Ljeti milina bozija i poznata vazdusna banja gdje su na rehabilitaciju dolazili srcani bolesnici. Zimi, sakloni Boze!
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 11:18 am
Gringo (citat):
Evo to su ti Moje Tolice s brega breg Škrnik..... a tamo u Daljini jeStrahinčica a malo lijevo ne vidi se je Dunačka Gora u Rogacu Slovenija uglavnom 20 kilometara
"Pampers breg"
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 11:22 am
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Sep 12, 2014 10:48 pm
lacoš (citat):
Graševina,ima truleži,ali se nekako još drži
lacoš (citat):
Rizling,katastrofa
Pak čemo više piti Graševino.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sat Sep 13, 2014 1:45 am
ZAGORAC (citat):
Gringo (citat):
"Pampers breg"
Ha ha točno vragi te trgali kaj i to znaš?????
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sat Sep 13, 2014 1:55 am
pera84 (citat):
Gringo, kako je tu zimi?
Ja sam nekoliko godina zivio u Novoj Varosi ispod Zlatara. Ljeti milina bozija i poznata vazdusna banja gdje su na rehabilitaciju dolazili srcani bolesnici. Zimi, sakloni Boze!
Zime su relativno blage i uglavnom s malo snijega ponekad padne koja pahuljha više nije prehladno uglavnom je dva tri stupnja toplije več u kontionentalnom dijelu Sjeverozapadne Hrvatske sasvim ugodno za život, možda ljeti ima malo više vlage u zraku ali ne pretjerano, tu je Rehabilitacijski centar za bolesti srca i krvnih žila imamo ortopediju u ortopedsku kliniku Akromion i kardiološku i kardiokiruršku kliniku Magdalenu uz Bolnicu za reumatske bolesti i rehabilitaciju imamo i bolnicu za djecu sa posebnim potrebama te jaku neurološku rehabilitaciju, donedavno smo imali i Dijalizu ali se zbog nerentabilnosti zatvorila pa sad objekat zjapi prazan a u Toplicama ima nekoliko stambenih zgrada i naravno puno kuća, Toplice broje kao općina oko 5 tisuća stanovnika što je taman ne previše za ugodan život!!! svi imaju dosta prostora slobodnog za vinograde i vrtove i još dosta zemlje stoji neobrađeno i nesikorišteno glavna grana je turizam i poloprivreda industrije nema u krugu od 100 kilometara!
Krapinske Toplice su čuveno termalno lječilište i jedan od najidiličnijih kutaka Hrvatskog Zagorja, smještene među pitomim zagorskim "bregima". Od Zagreba su udaljene 46 km, a samo mjesto je smješteno u kotlini koja je otvorena prema jugu, Nadmorska visina na kojoj se nalaze je 164 m. A sad usporedi svoj kraj koji je na nadmorskoj visini 1000 m....pa vjerujem i zato je tako oštra klima!!!!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sat Sep 13, 2014 2:03 am
Da si više šprical po grojzdju a manje po pupku...okolo i pri susjedama.....i t6ko zna kud sve ne.... bi ti i trsje bolje zgledeleo, a ti si rekel ženi idem ja špricat, i otišel si ali ne u gorice!!!samo a kam.....se vidi sad iz priloženog!!!!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-06
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sat Sep 13, 2014 2:29 am
Gringo (citat):
Da si više šprical po grojzdju a manje po pupku...okolo i pri susjedama.....i t6ko zna kud sve ne.... bi ti i trsje bolje zgledeleo, a ti si rekel ženi idem ja špricat, i otišel si ali ne u gorice!!!samo a kam.....se vidi sad iz priloženog!!!!
Ve vidim da sam trebal još više okoli špricati,bilo bi više vajde
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sat Sep 13, 2014 2:52 am