FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 11:47
Čak i sa pijanim svećenikom koji je vozio kući, stvar je stvarna. Budući da je svećenik sam to priznate, inače je njegovo stanje malo drugačije opisano, što je razumljivo, ali ostaje činjenica da je on bio u stanju u kojem sam mogao čak ni kod kuće. Možete li mi reći, draga Gerald, zašto misliš da imam halucinaciju u slučaju pijani pastor? I još nešto, kada pišete "halucinaciju", predlažem vam da provjerite što riječ uopće znači. Hallucinitis znači da je to ozbiljan poremećaj u funkcioniranju mozga. Ti ljudi vide, mirisaju, okusuju ili čuju stvari koje drugi ne čuju ili čuju glasove o njima. U slučaju pijan svećenik, napisao sam da sam pročitao, nije čuo ili vidio, dakle, pijani svećenik ne može biti stvar halucincije. Zbog svih besmislica koju pišete.
Dobro si pojasnio pojam halucinacije.Upravo ti se opisano sada događa baš na temi Međugorja.Ja bih da sam na tvom mjestu otvorio posebnu temu o takvim svećenicima.Tvoji primjeri nemaju nikakve veze sa Međugorjem i tamošnjim svećenicima.
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 14:35
gerard ford (citat):
Upravo ti se opisano sada događa baš na temi Međugorja.Ja bih da sam na tvom mjestu otvorio posebnu temu o takvim svećenicima.Tvoji primjeri nemaju nikakve veze sa Međugorjem i tamošnjim svećenicima.
Dragi moj prijatelj Gerlad, Pravijo "Blagor ubogim na duhu kajti njihovo bo nebeško kraljestvo" Prvi del zate zagotovo velja, za drugi del pa ne jamčim, da bo res tako. Da kratko ponoviva: Oliver Sacks na temo halucincije preprosto pravi, da so to glasovi ali stvari, ki jih nekdo vidi ali sliši, v bistvu pa jih ni. Na temo Međugorja nikjer nisem napisal, da sem karkoli videl ali slišal, pisal sem, da to kar si napisal, preprosto ne verjamem. Torej po definiciji jaz ne morem halucinirati.
Sicer pa, če boš prebral še kaj drugega kot Međugorski rumeni cerkveni tisk, boš ugotovil, da pišem samo to, kar govori sam papež. Pa ja ne boš dragi Gerald sedaj še trdil, da tudi papež halucinira. Papež se je na "številne čudeže" v Međugorju že odzval, povedal je, da teh čudežev ni bilo. In papež bo že vedel, vsekakor več kot ti, dragi Gerald.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 15:20
Gospina poruka preko Marije Pavlović-Lunetti, 25.6.2018.
„Draga djeco! Ovo je dan što mi dade Gospodin da mu se zahvaljujem za svakog od vas, za one što su se obratili i prihvatili moje poruke i pošli putem obraćenja i svetosti. Radujte se, dječice, jer Bog je milosrdan i sve vas ljubi svojom neizmjernom ljubavlju i vodi vas prema putu spasenja preko mog dolaska ovdje. Ja vas sve ljubim i dajem vam mog Sina da vam On dadne mir. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 15:37
Dragi moj prijatelj Gerlad, kažu: "Blagoslovljeni su siromašni u duhu, jer će oni biti njihovo nebesko kraljevstvo". Prvi dio je za vas, as druge strane, ne jamčim da će to biti. Ukratko, ponovimo: Oliver Sacks na temu halucinacija jednostavno kaže da su to glasovi ili stvari koje netko vidi ili čuje, ali zapravo nisu. Nisam pisala o Međugorju gdje god vidio ili čuo bilo što, napisao sam, da jednostavno ne vjerujem u ono što si napisao. Dakle, po definiciji, ne mogu hallucinirati.
Inače, ako pročitate više od župne župne crkve Međugorje, naći ćete da pišem samo ono što papa kaže. Pa, nisi ti dragi. Gerald je također tvrdio da i Papa također hallucinira. Papa je odgovorio na "mnoga čuda" u Međugorju, rekavši da takva čuda nema. I Papa će već znati, sigurno više od tebe, dragi Gerald.
Nitko nikoga ne obvezuje da vjeruje u Međugorske poruke ili iskustvo susreta miliona ljudi koji su došli tamo i doživjeli velike stvari ,te osjetili Duh posebnih darova Neba u ovom svetom mjestu.Papa ne halucinira nego rekao bih kao što je prvi po vlasti i časti u katoličkome svijetu on je u isto vrijeme po malo i sveti Toma.Želi se opiplljivo uvjeriti.Tako je bilo kod svih dosadašnjih priznatih ukazanja BDM.Znak vremena nam ipak stiže iz Vatikana preko nadbiskupa Hozera koji svakako nije svojom voljom u tom malom Hercegovačkom selu,jer to je Papin pravi odgovor a ne ono kaj prenese žuta štampa.Ti prijatelju ipak haluciniraš jer ne želiš vidjeti ono što jasno vide na stotine miliona drugih ljudi.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 16:23
gerard ford (citat):
...... Na inače dobro upućenom portalu catholic.org nagađaju da je povlačenje dozvola za nastupe međugorskih vidjelaca zapravo posljedica definitivnog stava vatikanske Kongregacije za nauk vjere, po kojoj su ukazanja zapravo – lažna ........
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 22:26
arcibald01 (citat):
gerard ford (citat):
...... Na inače dobro upućenom portalu catholic.org nagađaju da je povlačenje dozvola za nastupe međugorskih vidjelaca zapravo posljedica definitivnog stava vatikanske Kongregacije za nauk vjere, po kojoj su ukazanja zapravo – lažna ........
Vidioci i dalje svjedoče i Gospine poruke idu i u naj udaljenije kutke svijeta.Božije dijelo se nemože cenzurirati.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 27.06.18 10:17
gerard ford (citat):
Vidioci i dalje svjedoče
lažno, torej si stvari izmišljajo, lažejo - kot trdi Vatikan.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15057 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Mariologija 27.06.18 18:35
arcibald01 (citat):
gerard ford (citat):
Vidioci i dalje svjedoče
lažno, torej si stvari izmišljajo, lažejo - kot trdi Vatikan.
Ne bih rekao da vidjelice lažu. Oni mogu imati vizije, ali to ne moraju bit, niti jesu vizije Kristorodice.
Naslov komentara: Re: Mariologija 30.06.18 11:51
[size=33]Homoseksualnost, pobačaj i obraćenje u Međugorju[/size]
Dobro se sjećam onoga dana u veljači. Bila sam na sveučilištu. Svako malo gledala sam kroz prozor i pitala se je li Sara već otišla. Sara je bila zatrudnjela u jednoj kratkoj vezi koju je u međuvremenu već prekinula. Obratila mi se za pomoć, nije znala što bi. Govorile smo: “To je tek nakupina stanica.” Odluka je pala. Bila sam ponosna što sam joj preporučila pobačaj. Čvrsto sam vjerovala da žena ima slobodu i pravo odlučivati o svom tijelu, čak posve isključiti majčinstvo. Odbaciti djecu.
Toga se dana u veljači u meni nešto slomilo. Jesam li bila tako sigurna u sebe? Svake se godine prisjećam toga poslijepodneva, mirisa bolnice, Sarinih suza… Zašto se toga s dubokim žaljenjem sjećam kad god vidim neko novorođenče? Odgovor sam dobila nekoliko godina poslije, tijekom jednog pro-life seminara. Tamo sam otkrila što je doista pobačaj: ubojstvo. Bolje rečeno, ono što nazivamo pravom na pobačaj zapravo je pravo na ubojstvo u kojemu je glavna žrtva dijete, ali i majka koja doživljava unutarnju smrt. Pripadala sam toj skupini. Činjenica da sam podupirala pobačaj u meni je izazivala nutarnji razdor kojeg nisam bila svjesna. Bila je to mala šupljina u srcu na koju nisam obraćala pozornost jer sam se previše bavila karijerom koju sam tek počela graditi i liberalnom atmosferom u koju sam bila uronjena. Unutarnja zabuna
Zalagala sam se za Treći svijet i borila za sve vrste prava koja bi mogla društvo učiniti jednakijim i pravednijim u skladu s idejama kulturne avangarde. Bila sam antiklerikalna: meni je Crkva bila pojam za skandale, pedofiliju, bogatstvo, svećenike krcate manama. Postojanje Boga? Meni je Bog bio zanimacija za bakice i umirovljenike. Upoznala sam mnoge muškarce koji su bili u krizi s obzirom na svoju muškost, preplašeni zbog agresivnosti žena, nesposobni za donošenje odluka. Upoznala sam žene (među kojima sam i ja) koje su bile umorne od veza s muškarcima koji se ponašaju poput prestrašene i nezrele djece. Imala sam sve manje povjerenja u muški spol i sve sam se više vezivala uz žene, što se još i pojačalo kada sam počela zalaziti u neke društvene krugove i udruge. Rasprave i radionice meni su bili trenutci sučeljavanja s društvenim temama, među kojima je i nestabilnost ljudskoga postojanja. Zagovaralo se prolaznu ljubav, slobodno iživljavanje emocija. Smatralo se da naravna obitelj nije u stanju držati korak s društvenim promjenama. Trebalo je, po toj logici, odbaciti lance muško-ženskih odnosa koji su više konfliktni nego komplementarni. U takvu sam grozničavu okruženju ubrzo ušla u homoseksualni odnos. Sve je bilo jako jednostavno. Osjećala sam zadovoljstvo i vjerovala da sam našla nutarnju puninu. Bila sam sigurna da ću samo uz ženu doći do puna ostvarenja one dobre kombinacije između emocija i ideala. Emocionalne veze koje sam uspostavljala sa ženama počele su malo-pomalo produbljivati osjećaj nutarnje praznine koji sam otkrila kada je Sara počinila pobačaj. Zalažući se za pobačaj, počela sam ubijati svoj majčinski osjećaj, ubijati samu sebe. Poricala sam nešto što uključuje odnos između majke i djeteta, ali ne samo to. Svaka žena je majka ako zna prihvatiti i tkati društvene, obiteljske i prijateljske veze. Žena u sebi ima „prošireno majčinstvo“ koje nosi život: to je dar koji daje smisao odnosima, koji ih ispunja sadržajem, koji ih njeguje. Odbacujući taj dragocjeni dar, odbacila sam i svoj ženski identitet, a ona „praznina u srcu“ rasla je i pretvorila se u provaliju kada sam počela živjeti svoju homoseksualnost. Kroz odnos s jednom drugom ženom pokušavala sam naći ženskost koju sam odbacila. Neočekivan poziv Usred tih nutarnjih potresa primila sam neočekivan poziv na putovanje u Međugorje. Došao je od moje sestre. Iako nije bila ekstremna poput mene, ni ona nije bila neki prijatelj Crkve, što mi je pomoglo prihvatiti njezin poziv. Ona je nekoliko mjeseci prije bila tamo sa skupinom prijatelja. Otišla je iz čiste radoznalosti, a sada je sa mnom htjela podijeliti to „revolucionarno“ iskustvo, kako sama kaže. „Nemaš pojma što to znači!“ govorila mi je. To mi je tako često ponavljala da sam konačno prihvatila. Htjela sam vidjeti što je to. U nju sam imala povjerenja, znala sam da je razumna osoba. Ako je pod takvim dojmom, znači da ju je nešto doista pogodilo. Ja sam svejedno i dalje bila uvjerena da od religije ne može doći nikakvo dobro, napose ne od mjesta gdje šestero ljudi tvrdi da imaju nekakva ukazanja. Meni je to bila tek banalna kolektivna autosugestija. Na put sam pošla s takvim mislima u glavi – i doživjela iznenađenje! U Međugorje sam pošla uvjerena da je sve laž zato što sam mislila da je religija bila izmišljena kako bi ugnjetavala lakovjerne ljude. Riječi osoba koje su proživljavale taj fenomen (neposredni protagonisti, mještani, liječnici koji su proučavali vidioce) uvjerile su me da sam bila puna predrasuda i da su me te predrasude zaslijepile, da mi nisu dale vidjeti stvarnost kakva jest. Što to ima u Međugorju? U Međugorju sam našla nešto opipljivo: mnoštvo ljudi iz cijeloga svijeta. Kako može biti laž nešto što traje više od trideset godina? Laž ne može dugo trajati, ona biva brzo razobličena. Ljudi koji su slušali svjedočanstva u Međugorju po povratku kući počeli su živjeti vjeru i primati sakramente. Rješavale su se dramatične obiteljske situacije, bolesni su ozdravljali – napose od onih bolesti duše koje zovemo tjeskoba, depresija, paranoja, onih koje nas tjeraju na samoubojstvo. Što to ima u Međugorju da se život tolikih ljudi tako mijenja? Ili bolje, tko je tamo? Brzo sam to otkrila. Bio je to živi Bog koji se po Marijinim rukama brine za svoju djecu. Konkretne plodove vidjela sam u svjedočanstvima ljudi koji su odlučili ostati u Međugorju, živjeti u nekoj zajednici i svjedočiti o tome kako Majka svoju djecu strpljivo i mukotrpno izvlači iz tjeskobe. Osjećaj praznine koji me pratio bio je znak duševna stanja koje sam mogla podijeliti samo s onima koji su imali iskustva slična mojima i koji su, za razliku od mene, prestali lutati. Od tog sam se trenutka počela pitati što me može dovesti do punine? Vodi li me moj način života prema istinskom dobru ili je to zlo koje još produbljuje moje duševne rane? U Međugorju sam doživjela konkretno iskustvo Boga. Patnja ljudi podvojena identiteta bila je i moja patnja, a slušanje svjedočanstava o njihovu „uskrsnuću“ otvorilo mi je oči, te iste oči koje su u prošlosti na vjeru gledale s predrasudama. Iskustvo Boga koji nikada ne napušta svoju djecu, napose ne u patnji i u očaju, iskustvo koje sam doživjela u Međugorju, nastavilo se kroz redovite odlaske na svetu Misu. Bila sam žedna istine i snagu sam nalazila na izvoru žive vode koji se zove Božja riječ. Tu sam našla upisano svoje ime, svoju životnu priču, svoj identitet. Malo-pomalo shvaćala sam da Gospodin ima jedinstven naum za svako svoje dijete kojemu je dao talente i mogućnosti koji ga čine jedinstvenim. S novim očima Sljepoća koja je zatamnjivala moj razum polako je nestajala i počela sam sumnjati da su ljudska prava u koja sam uvijek vjerovala zapravo prikriveno zlo koje ne dopušta da se moje istinsko ja u potpunosti izrazi. S tim novim očima počela sam shvaćati istinu o svom identitetu. Sudjelovala sam u pro-life seminarima i susretala ljude koji su imali iskustva slična mojima. Radila sam na sebi sa psihoterapeutima i svećenicima koji su bili stručnjaci u pitanjima vezanima uz identitet. Konačno sam odbacila ideološke očale i počela živjeti u realnosti. Povezala sam komadiće komplicirane slagalice svoga života. Komadići su prije bili razbacani i pogrješno povezani. Sada su pronalazili red koji je ukazivao na određen naum: moja je homoseksualnost bila posljedica identiteta koji je oblikovan feminizmom i pobačajem. Ubijalo me upravo ono za što sam godinama mislila da me može potpuno ispuniti; punilo me lažima koje su se prodavale pod istinu. Polazeći od te spoznaje, počela sam prihvaćati svoj ženski identitet. Uzela sam natrag ono što mi je bilo oteto: samu sebe. Danas sam udana i uz mene je David koji me pratio cijelim putem. S nama je Onaj koji nas jedini može dovesti do onoga što doista jesmo. Samo treba znati da smo Božja djeca, da treba reći da i ne pokušavati uništiti Božji naum lažnim ideologijama koje ne mogu promijeniti našu duboku žensku i mušku narav.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Mariologija 30.06.18 12:17
gerard ford (citat):
Sara je bila zatrudnjela u jednoj kratkoj vezi koju je u međuvremenu već prekinula. Obratila mi se za pomoć, nije znala što bi.
Ma jedno dijete (ako se 'dogodi') može imati/zadržati i solo žena i solo muškarac, nije nikakav problem, treba se malo organizirati i imati nekakve prihode koji uopće ne moraju biti veliki. Samohrani roditelj ima i prednost za jaslice i vrtić, dječji doplatak.. itd. Okolina nerijetko moralizira i odmaže (ovisi o sredini, u Zg je to malo koga briga), a bilo bi najbolje da u tom slučaju ne poduzima ništa i gleda svoja posla. Ljudi tu drame bezveze, btw imam i iskustva. Više djece je već druga stvar, a 'događanje' više djece, znači ako nije planirana obitelj koja dogovorom želi imati više/puno djece, smatram malo je reći neodgovornim. U tom kontekstu je i pobačaj kao metoda kontracepcije neodgovorno ponašanje. Postoje druge neinvazivne tj. prvenstveno preventivne metode.
Ja bih sad imao jednu malenu bebicu samo za sebe , taman bi mi dobro došlo, ionako imam viška vremena, ali istovremeno se boriti i nadjebavati s drugom odraslom osobom suprotnog spola je već ozbiljnija stvar. Traži živaca kojih baš i nemam u izobillju. Kćeri koju već imam, (iz prošlog braka) je skoro 11 godina i to sve ide lijepo svojim tokom, a baš mi se opet mijenjaju pelene i griju bočice s bebimilom, a da me nitko pri tome ne uznemirava.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 14:27
Gospina poruka preko vidjelice Mirjane, 02.05.2018.
“Draga djeco, moj Sin koji je svjetlo ljubavi, sve što je činio i čini, iz ljubavi je činio. Tako i vi ,djeco moja, kada živite u ljubavi ljubite svoje bližnje, vršite volju moga Sina. Apostoli moje ljubavi, učinite se malenima! Svoja čista srca otvorite mome Sinu da može djelovati preko vas. Uz pomoć vjere ispunite se ljubavlju, ali djeco moja, ne zaboravite da je Euharistija srce vjere. To je moj Sin koji vas hrani svojim tijelom i jača svojom krvlju, to je čudo ljubavi, moj Sin koji uvijek iznova dolazi živ da oživi duše. Djeco moja, živeći u ljubavi vršite volju moga Sina i On živi u vama. Djeco moja, moja majčinska želja je da ga uvijek ljubite više jer On vas zove svojom ljubavlju, daruje vam ljubav da biste je vi širili svima oko sebe. Po njegovoj ljubavi kao majka sam s vama da bi vam govorila riječi ljubavi i nade, da bi vam govorila vječne riječi pobjednice nad vremenom i smrću, da bi vas pozvala da mi budete apostoli ljubavi. Hvala vam!”
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 17:08
Ma da li je moguce...u stvari ko li placa ovaj epp?
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 17:42
Gerald, pa se zavedaš, da tem tvojim neumnostim nihče ne verjame. S kopiranjem s spletne strani pa si tudi o tebi mislim svoje. Pa verjetno še kdo na tem forumu.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 19:30
gerard ford (citat):
“Draga djeco, moj Sin koji je svjetlo ljubavi, sve što je činio i čini, iz ljubavi je činio.
Nikakva posebna spoznaja. Zna svatko iole religiozno obrazovan.
Citat :
Tako i vi ,djeco moja, kada živite u ljubavi ljubite svoje bližnje, vršite volju moga Sina. Apostoli moje ljubavi, učinite se malenima!
Mi nismo djeca Marije već djeca Božja. Ili se prikaza stavlja na mjesto Boga?
Citat :
Svoja čista srca otvorite mome Sinu da može djelovati preko vas. Uz pomoć vjere ispunite se ljubavlju, ali djeco moja, ne zaboravite da je Euharistija srce vjere.
Vjera je preduvjet euharistiji, a ne obrnuto. Euharistija bez vjere, čistog srca i uma ne pomaže ništa već je nasuprot osuda.
Citat :
To je moj Sin koji vas hrani svojim tijelom i jača svojom krvlju, to je čudo ljubavi, moj Sin koji uvijek iznova dolazi živ da oživi duše.
To znamo i bez Medjugorja.
Citat :
Djeco moja, živeći u ljubavi vršite volju moga Sina i On živi u vama. Djeco moja, moja majčinska želja je da ga uvijek ljubite više jer On vas zove svojom ljubavlju, daruje vam ljubav da biste je vi širili svima oko sebe.
Opet zauzimanje mjesta božjega.
Citat :
Po njegovoj ljubavi kao majka sam s vama da bi vam govorila riječi ljubavi i nade, da bi vam govorila vječne riječi pobjednice nad vremenom i smrću, da bi vas pozvala da mi budete apostoli ljubavi. Hvala vam!”
Pobjednik nad smrću je Krist. Opet grabljenje atributa koji nikome drugom ne pripadaju, a kamo li stvorenom biću.
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 20:31
Što prenosi Gerard je pisao neki svećenik ciljano za ovdašnju publiku gdje iako u patrijarhalnoj sredini, žena, majka, domaćica zauzima važno mjesto jer drži 'tri kantuna kuće'. Tako je barem bilo. VBČ, kako objašnjavaš je komplicirano i nepotrebno toj istoj publici za razbijat glavu na taj način. Jedva pročtaju koji naslov u novinama. Kad Majka kaže Djeco moja, to je to, ne treba puno više.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 21:11
Max Blitz (citat):
Što prenosi Gerard je pisao neki svećenik ciljano za ovdašnju publiku gdje iako u patrijarhalnoj sredini, žena, majka, domaćica zauzima važno mjesto jer drži 'tri kantuna kuće'. Tako je barem bilo. VBČ, kako objašnjavaš je komplicirano i nepotrebno toj istoj publici za razbijat glavu na taj način. Jedva pročtaju koji naslov u novinama. Kad Majka kaže Djeco moja, to je to, ne treba puno više.
Ne bih rekao da je ovo pisao neki svećenik. Ovo su pogubne teološke nauke. Nema Crkve koja bi naučavala da je itko pobjedio smrt osim Krista.
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 21:21
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
Ne bih rekao da je ovo pisao neki svećenik. Ovo su pogubne teološke nauke. Nema Crkve koja bi naučavala da je itko pobjedio smrt osim Krista.
Katolički izvor:
Krist živi. To je velika istina koja našoj vjeri daje sadržaj. Isus, koji je umro na križu, uskrsnuo je, On je pobijedio smrt, tamu, bol i strah. Ne bojte se! – taj su pozdrav anđeli uputili ženama koje su išle na grob. Ne bojte se! Vi tražite razapetog Isusa Nazarećanina. Uskrsnuo je! Nije ovdje (Mk 16, 6; Evanđelje iz mise za uskrsnu nedjelju). Haec est dies quam fecit Dominus, exultemus et laetemur in ea – Ovo je dan što ga stvori Gospodin: kličimo i radujmo se njemu (Ps 118, 24; graduale iz iste mise).
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 21:33
U Hr se općenito "malo više" štuje Marija, postoje dosta pohođena Marijanska svetišta, a dosta je bitan i blagdan Velika Gospa 15.8. (Nakon Božića i Uskrsa važan je i bogat blagdanski stol taj dan, te dolazak gastarbajtera doma, osobito ranije.)
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 04.07.18 21:45
Max Blitz (citat):
U Hr se općenito "malo više" štuje Marija, postoje dosta pohođena Marijanska svetišta, a dosta je bitan i blagdan Velika Gospa 15.8. (Nakon Božića i Uskrsa važan je i bogat blagdanski stol taj dan, te dolazak gastarbajtera doma, osobito ranije.)
Može se štovat koliko tko hoće, ali neki atributi joj se nikad ne mogu pripisati, osobitno ne oni koji su isključivo božji.
Naslov komentara: Re: Mariologija 05.07.18 1:36
Što više napadate Gerarda, on će biti jači i nepokolebljiviji. To ga hrani. Znate već onu - "Što je više kleveta i laži..." E, baš tako.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 05.07.18 11:40
Sve bolje od boljeg...
Mamić vodio molitvu u Međugorju
"Zdravko Mamić među okupljenim mnoštvom u Međugorju na mikrofonu vodi molitvu krunice... Na snimci se čuje Mamićev glas kako na mikrofon moli "Zdravo Marijo". Masa svijeta ga sluša..."
Naslov komentara: Re: Mariologija 05.07.18 15:14
VBČ (citat):
Točno tako! Glede Medjugorja su dugo tumačili mjesni Biskup, biskupska konferencija, Sveta stolica, Papa. Sve se svodi na nepriznavanje ukazanja.
Jasno im je da su nemoćni zaustaviti, zabraniti ili 'isprazniti' Međugorje.
Ne ide to VBČ po njemačkom sistemu reda i discipline.
Čega li sve ima pod okriljem RKC u svijetu... Latinskoj Americi, Karibima, Africi, Aziji... nije ni ta Crkva toliko luda da dopusti dalje cijepanje, lakše je žmiriti i 'razmišljati' pa koliko god trebalo.
A vidi npr. ovo, kult Gospe od Svete Smrti među katolicima u Meksiku. Nije nitko ekskomuniciran, niti će biti, bez brige budi.
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 0:06
MEĐUGORSKE TAJNE
Bio je Božić 1982., blagdan nade, posebne radosti. U životu vidjelice Mirjane Dragičević, tada 17-godišnje djevojke, događale su se nove dramatične promjene - posljednje redovito viđenje Djevice Marije. Točno godinu i pol dana od njezina prvog čudesnog susreta s najljepšom ženom koju je ikad vidjela, morala se suočiti s bolnom istinom da joj Nebeska Majka više neće dolaziti svaki dan. Mirjana je bila prva od šestero međugorskih vidjelaca koja je to iskusila. Neizreciva je bila njezina tuga, mjesec dana bila je potištena, povlačila se u samoću i neutješno plakala. No toga dana, u tih 45 minuta ukazanja, dogodilo se još nešto nesvakidašnje: Gospa je mladoj vidjelici povjerila posljednju, desetu tajnu i ostavila joj "predmet" koji već četvrt stoljeća raspiruje maštu poznavatelja međugorskog fenomena. O čemu je riječ? Neuništivi predmet
Tajanstveni "predmet", veličine A4 papira, nije zemaljskog podrijetla te se ne zna od kakve je tvari napravljen, no Mirjana kaže kako je podsjeća na pergament. Bjelkaste je boje i ima neobična svojstva: može se zgužvati, saviti, ali se ni na koji način ne može potrgati! "Neuništiv je", sa smiješkom nam govori Mirjana i otkriva da je na njemu zapisano svih deset tajni koje joj je povjerila Gospa. Međutim, tekst tajni zasad je vidljiv samo njoj. Nitko drugi, čak i kad bi držao pergament u ruci, ne može pročitati njihov sadržaj.
[You must be registered and logged in to see this image.]U nekoliko navrata molili smo Mirjanu da nam pokaže neobični predmet, da ga vidimo barem izdaleka, ali naša je molba ostala neuslišena. Kaže da ga je jednom davno u isto vrijeme pokazala svojoj prijateljici i jednoj rođakinji, no Gospa joj je poslije toga savjetovala da ga više nikomu ne pokazuje.
– Bilo je to još dok sam živjela u Sarajevu – sjeća se Mirjana. – Jedna je vidjela tekst molitve, netko moli nekoga nešto, a druga je vidjela molitvu upravljenu Bogu. U isto vrijeme vidjele su dvije različite stvari. Da nije tako, nikamo ne bih mogla ići bez pergamenta, morala bih ga stalno skrivati, strepila bih da ga lopovi ne odnesu...
No zanimljivo je, kad dođe vrijeme ostvarenja međugorskih tajni, tekst s pergamenta bit će vidljiv i fra Petru Ljubičiću, hrvatskom svećeniku kojega je Mirjana odabrala za posebnu misiju. On će, naime, čovječanstvu objaviti što skriva svaka pojedina tajna. Kako će se to događati?
- Kad dođe vrijeme ostvarenja tajni – objašnjava Mirjana – najprije ću to reći fra Petru. Bit će to deset dana prije određenog događaja. Sedam dana provest ćemo u postu i molitvi, a tri dana prije ostvarenja tajne on će to objaviti cijelom svijetu. Fratar koji će objaviti tajne
Fra Petar Ljubičić (rođen 1946. godine) bio je zatečen kad je čuo kakva mu je misija namijenjena, nije mogao vjerovati da se nebo smilovalo baš njemu. Čime sam zaslužio takvu milost, pitao se iznenađeno, a zatim se pomolio i radosno prihvatio povjereni mu zadatak. Danas više nema izbora, kaže Mirjana, prihvatio je tu misiju i treba je ispuniti onako kako je Božja volja. Evo što fra Petar kaže o objavi prve međugorske tajne:
– To će se zbiti u Međugorju. Deset dana prije događanja prve tajne, Mirjana će me obavijestiti ma gdje se u tom trenutku nalazio. Zatim ću se odmah uputiti u Međugorje, a možda će i providnost htjeti da tamo već budem. Nakon toga provest ću punih sedam dana u molitvi i postu da bih i sam, preplavljen mudrošću Duha Svetoga, potpunije shvatio značenje poruke i bolje proniknuo u njezinu tajnu, a onda je, tri dana prije početka najavljenih zbivanja, objavio svijetu – navješćuje fra Petar događaje koji će očito izazvati planetarno uzbuđenje.
O tome je, dakako, razgovarao s Mirjanom i ona mu je rekla kako Gospa želi da što više ljudi dozna što će se dogoditi, jer je objava tajne važna za cijelo čovječanstvo. Kako će je predočiti javnosti, još ne zna, ali je siguran da će se poruka brzo proširiti jer će se za to pobrinuti Djevica Marija.
– Eto, kad kucne čas – napominje fra Petar – na pergamentu će sadržaj prve tajne biti vidljiv i mojim očima, a poslije sedam dana i očima svih ostalih ljudi jer će prestati biti tajnom. Tako će se to ponavljati sve dok svijet ne dozna svih deset tajni i ono što će one donijeti.
Priča o deset tajni najveća je zagonetka međugorskog fenomena. Toliko je intrigantna i neobična da mnogi u nju ne mogu povjerovati, osobito zato što se ne može usporediti ni sa jednim službeno priznatim Marijinim ukazanjem. U Fatimi je, primjerice, "Bijela gospođa" vidjelici Luciji povjerila samo jednu tajnu, razdijeljenu u tri dijela, a u Lourdesu nije bilo nijedne tajne. U Međugorju pak, tvrde vidioci, riječ je o čak deset tajni! Vicki, Ivanu i Mariji, kojima se Gospa i danas svakodnevno ukazuje, povjereno je devet, a Mirjani, Jakovu i Ivanki svih deset tajni. Što je njihov sadržaj, kad će se početi ostvarivati, pretkazuju li strašnu budućnost čovječanstva, kao što su neki skloni vjerovati, znaju samo vidioci.
Gospa će ostaviti trajan znak
– Gospa kaže da ne razgovaramo o tajnama, nego da molimo – ističe Mirjana i napominje da se ne treba bojati. – Tko osjeća nju kao svoju majku i Boga kao svoga oca, ne boji se ničega. Ona kaže da se tajni plaše samo oni koji još nisu upoznali ljubav Božju. Uči nas da budemo spremni ovaj čas doći pred Boga, a ne u budućnosti. Uvijek će biti Božja volja, a naše je da je spremni čekamo. Pogledajte nas vidioce, i mi imamo obitelji, veseli smo, radujemo se svakom danu. U Božjim smo rukama.
Što o tajnama zna fra Petar, koji je u nekoliko navrata prisustvovao ukazanjima? Posvjedočio nam je da je dvaput vidio Mirjanu kako plače u ekstazi. Kad ju je poslije pitao zašto je plakala, odgovorila mu je da je vidjela patnju male djece, ali da o tome ne smije govoriti.
– Znam da su prve tri tajne vezane za Međugorje – kaže fra Petar. – Prve dvije tajne bit će opomena i veliko upozorenje, potvrdit će svijetu da se Gospa ukazivala u Međugorju i da su vidioci govorili istinu. Treća tajna bit će neuništivi znak pred kojim će se obratiti mnoge duše, a ostale će tajne najvjerojatnije biti potresni događaji koji će uzdrmati svijet i biti poziv mnogima da se obrate i ničega ne boje.
O trećoj tajni najviše se zna. Vidioci kažu da je riječ o "velikom znaku" koji će se u točno određeno vrijeme iznenada pojaviti na mjestu prvih Gospinih ukazanja, na Podbrdu. Bit će vidljiv, trajan i neuništiv. Time će Gospa ispuniti svoje davno obećanje da će ostaviti jasan dokaz svoje prisutnosti u Međugorju. Vidioci kažu, "na poseban način ostavlja ga za one koji su još daleko od Boga".
– To je više Gospin dar, da se zna da je bila s nama – objašnjava Mirjana. – Vidjet će se da je to nemoguće napraviti ljudskom rukom, da je to nešto uistinu od Boga.
Naravno, neizbježno je pitanje kad će se tajne početi ostvarivati. Hoće li to biti u vrijeme kad i ostalih troje vidjelaca dobije desetu tajnu? Hoće li tada prestati međugorska ukazanja? Sudeći prema svemu, očekuju nas burna vremena.
Pergament zaboravljen u Sarajevu
Uz tajanstveni pergament vezana je još jedna zanimljiva priča koju nam je ispričala vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo. Ona je, naime, u vrijeme rata (početkom 1990-ih) otišla iz rodnoga Sarajeva, a sa sobom nije ponijela taj neobični predmet. Kao da je na njega zaboravila. Nekoliko godina poslije, zajedno s njezinim osobnim stvarima, donio joj ga je jedan vojnik iz postrojbi Ujedinjenih naroda koje su čuvale mir u Bosni i Hercegovini. Dakako da nije imao pojma što je imao u rukama.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 17:28
Adminu predlagam, da te idiotizme, ki jih kopira Gerald, briše. Ne nazadnje je to predvsem vojaški forum, Gerald na naj svoje prispevke pošilja na kakšen drug forum. Mogoče obstaja kašen z imenom "vsakega 2. v mesecu v Međugorju" ali kaj podobnega.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 17:35
arcibald01 (citat):
Adminu predlagam, da te idiotizme, ki jih kopira Gerald, briše. Ne nazadnje je to predvsem vojaški forum, Gerald na naj svoje prispevke pošilja na kakšen drug forum.
Ne bih se složio jer je, kako god klišeizirano zvučalo, sloboda i demokracija, a vremenom su se i kako kažete vojnom forumu pootvarale razne tzv. duhovne teme.
Ovo bi moglo biti vrlo opasno u nesekularnom društvu /državi, a iako i ovako nije sasvim bezazleno (mene osobno malo plaši i ne osjećam se najugodnije), ipak je na slobodan izbor uzmi ili ostavi, što je najvažnije.
I nije loše imati razne informacije/podatke o ovome za biti budniji.
Također, prosječan "vjernik", tj. onaj koji se tako upisao na popisu stanovništva, odnosno kojom prigodom koji put pohodi crkve i ispoštuje po koji stari običaj kad su vjerski blagdani, u ovo što Gerard prenosi uglavnom - ne vjeruje. Tako da zapravo nema straha.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 20:23
Max Blitz (citat):
ipak je na slobodan izbor uzmi ili ostavi, što je najvažnije.
Tako da zapravo nema straha.
Točno tako kot si napisal, Max. Vzemi ali pusti, ali z drugimi besedami, to je to, če nisi zadovoljen, lahko greš drugam. Vendar stvar ni tako enostavna, preprosta, gledano s stališča tistega, ki mu mi vseeno, kaj se na forumu dogaja. Kvaliteta na forumu se meri s kvaliteto zapisanih in obravnavanih tem in ne s številom n. pr. prijavljenih članov na forumu. Če so teme nezanimive, ljudje forum zapuščajo. Že tako so forumi vedno bolj redki, zamenjujejo jih druga socialna omrežja. In škoda bi bilo, da bi dober forum, kar Forum bivših pripadnikov nekdanje JLA zagotovo je, ugasnil zaradi nekaterih, ki jim je nujno potrebna posebna pomoč. In ni niti nujno potrebno, da tisti, ki piše v napisano tudi verjame. Kot veš so nekateri dobri poznavalci vojaških tem, forum že trajno zapustili. Da omenim samo svojega znanca Polkovnika in še kar nekaj jih je.
Tako da Max, nikakršnega strahu ni, preprosto greš drugam, pa še posloviti se ni treba.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 21:03
Slažem se s vama da se forum kojem je u imenu naglasak na "bivši pripadnici JNA" previše proširio na razne druge teme koje nemaju veze s JNA, pa je to u stvari forum grupe građana koji pričaju o bilo čemu.
Ipak, da je samo uska JNA tematika meni osobno bi forum već odavno dosadio.
Već se neko vrijeme mučim, pa i prisiljavam staviti ili komentirati koji prilog o JNA, jbg. Na FB sam u sličnom malo sudjelovao i sve (na)pustio.
Doduše, tamo nema ograničenja (puno manje), pa se svede na glorifikaciju i uz to vezano kukanje i plač ili vrijeđanje i svađu. A za naći davno izgubljen kontakt s konkretnom osobom imenom i prezimenom, jasno, bolje su druge društvene mreže.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 21:34
Da se dijelom vratim na temu, ono što želim reći potkrijepio bih primjerom iz realnog života koji nije copy/paste izvadak.
Moja kćer (sad će peti razred o.š.), ide na školski vjeronauk. Jednim okom povremeno pratim što se tamo zbiva i za sad mogu reći da nema(mo) problema (ja ih nemam, a ni ona) s onim što tamo čuju, ali npr. da ih uče kako je prenio Gerard u zadnjem postu, odmah bih je ispisao.
Arcibald, pitanje može biti da ili ne cijela ova tema, ako jest, onda k vragu i cenzura. Osobno bih, također, na duhovnim temama mogao naći po mojim kriterijima hrpetinu raznih gluposti, ali ne mogu odmah skakati kao oparen.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 22:51
arcibald01 (citat):
Adminu predlagam, da te idiotizme, ki jih kopira Gerald, briše. Ne nazadnje je to predvsem vojaški forum, Gerald na naj svoje prispevke pošilja na kakšen drug forum. Mogoče obstaja kašen z imenom "vsakega 2. v mesecu v Međugorju" ali kaj podobnega.
Ne razumijem zašto ti toliko smeta kopiranje jer svi to rade?U drugim stvarima ne bi trebao biti problem jer kako si i sam rekao ideš po onoj staroj ,,uzmi ili ostavi,,.Ti lijepo ostavi ovu temu , imaš puno drugih raznih i zanimljivih.Neumjesno bi u 21 .stoljeću cenzurirati temu na ovom forumu ako nije politička ili ako ne poziva na neke dobro poznate nam niske strasti?Međugorje je jedan fenomen koji je podijelio ljude i o njemu su sa svih strana svoje rekli mnogi eminentni i na sudove pozvani ljudi..ponavljam ne i na osude bez jasnih argumenata.Naravno argumenti vjernika i ateiste su uvijek različiti no oni koji stoje iza njih ne moraju biti suprostavljeni u mjeri da jedan drugome niječe pravo na bilo koju vrstu slobode.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 23:04
Max Blitz (citat):
Osobno bih, također, na duhovnim temama mogao naći po mojim kriterijima hrpetinu raznih gluposti, ali ne mogu odmah skakati kao oparen.
Naslov komentara: Re: Mariologija 10.07.18 23:20
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
Osobno bih, također, na duhovnim temama mogao naći po mojim kriterijima hrpetinu raznih gluposti, ali ne mogu odmah skakati kao oparen.
Kao kojih?
Ehhh... Dobio sam na prethodnoj stranici poruku da ne zakuhavam, a u stvari uopće nisam bitan jer ionako previše komentiram što me se puno ne tiče, niti je predmetom mog iznimnog interesa. Više jer se nema što posebno drugo komentirati. Moja osobna uvjerenja i stavovi su dobili prilično čvrst i nepromjenjiv oblik tako da.... Negdje sam rekao da bih za dalje morao imati posebna neposredna čulna iskustva. Ne pijem i ne drogiram se pa možda nisam ni loš materijal.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.07.18 2:47
gerard ford (citat):
Naravno argumenti vjernika i ateiste su uvijek različiti no oni koji stoje iza njih ne moraju biti suprostavljeni u mjeri da jedan drugome niječe pravo na bilo koju vrstu slobode.
Vjernika i ateiste kažeš? Znači varijanta A i varijanta B i nema drugo? Dobro znaš da u našim uvjetima nije tako, a onaj tko ne vjeruje u međugorska ukazanja može biti "također" dobar i istinski vjernik.
Te tvoje "vjernike i ateiste" bih preveo u vjerske fundamentaliste i ratoborne ateiste odnosno ateističke 'filozofe', koji moraju negirati boga u svakoj prilici.
I jedni i drugi su naporni i osobno ih izbjegavam, a ukupno su u priličnoj manjini jer je većina ljudi između to dvoje.
Zna se reći - "ili si vjernik ili nisi" ali jednostavno među živim ljudima u svakodnevnom životu to tako jednostavno crno-bijelo nije.
Miješaju se pojmovi vjernik i pripadnost kršćanskom kulturnom i civilizacijskom krugu, ne multi-kulti melting potu, nego kako sam napisao, kršćanskom. Ok, ako hoćete i uže, katoličkom kad se radi o Hr. Teško bih se mogao nazvati vjernikom, pogotovo ne po ovome izboru "ili si vjernik ili nisi", ali svakako pripadam kršćanskoj kulturi. Ni agresivno ateističkoj, ni islamskoj, ni hinduističkoj, ni budističkoj, ni itd..., nego kršćanskoj. Nadam se da je jasno što govorim, a mislim da sam odgovorio i VBČ-u. Kako ovo izgleda iz perspektive života u Njemačkoj ili u nekoj drugoj zemlji, nemam pojma, pričam kako je tu.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.07.18 12:24
_
Ako se prava Gospa, Isusova Majka, nije ukazala – kao što nije – onda su sve to samozvani vidioci, tobožnje poruke, tzv. vidljivi znak i navodne tajne”, navodi biskup Perić.
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.07.18 12:27
“Za 9.000 eura doživjet ćete čudo u Međugorju. Omogućit će vam to vidjelica Vicka Ivanković Mijatović, koja godinama ima svakodnevna ukazanja Gospe. Dovoljno je da uplatite taj iznos na račun organizacije ‘Opus Mariae’”.
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.07.18 13:35
VBČ (citat):
“Za 9.000 eura doživjet ćete čudo u Međugorju. Omogućit će vam to vidjelica Vicka Ivanković Mijatović, koja godinama ima svakodnevna ukazanja Gospe. Dovoljno je da uplatite taj iznos na račun organizacije ‘Opus Mariae’”.
VBČ najavljuješ ne istine ili teške laži u senzacionalnom stilu.Što se vidjelice Vicke i drugih vidioca tiče od njih se može dobiti obećanje samo za molitvu krunice ne i nekakve gluposti povezane sa njihovim osobnim društvenim ili materijalnim probitcima.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.07.18 13:52
VBČ (citat):
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.07.18 14:13
VBČ (citat):
Ima tu
Ima Bogu hvala! Međugorje je je svih ovih godina naj plodnija njiva za Kristovo sjeme vjere na cijelome svijetu !
Za sve kršćane i protestante naravno!
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.07.18 14:20
VBČ (citat):
_
Ako se prava Gospa, Isusova Majka, nije ukazala – kao što nije – onda su sve to samozvani vidioci, tobožnje poruke, tzv. vidljivi znak i navodne tajne”, navodi biskup Perić.
On je moderni Veliki svećenik.Vjerujem da će ipak na kraju postati Gamaliel a za poslanje svetoga Pavla mu je malo kasno.Tu čast i taj križ su za njega nosili i nose i danas mnogi franjevci iz njegove provincije..neki i zbog Međugorja a puno više njih zbog Tesarova sina.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.07.18 15:19
Zna biskup šta je a šta nije. Treba poštivat njegov sud.
Naslov komentara: Re: Mariologija 13.07.18 17:16
Sad se navodno počeo porukama obraćat i sam Bog Otac:
“Moja draga djeco, moja Crkvo,
blagoslivljam vas i sve vas grlim. Zahvaljujem vam na hodu koji ste napravili i za odluku koju ste donijeli da budete Crkva Isusa Krista svega svemira, koja pripada Presvetom Trojstvu.
Djeco moja, ja sam vam darovao život i život je vaše najveće blago. Započinje za vas i za cjelokupno čovječanstvo svemira jedno novo vrijeme: vrijeme života. Smrt će biti izbačena iz svega stvorenja. Ja ću učiniti sve novo, preko moga Sina Isusa Krista u Duhu Svetomu.
Crkva Isusa Krista u svemiru se spustila s neba po mom Sinu Isusu, nastavlja se spuštati po njegovom Srcu. I još će se spustiti u svoj njezinoj sili na kraju vremena. Kada se moj Sin vrati na Zemlju, cijeli svemir će ga vidjeti. On će doći ubrati sve što Crkva bude posijala. Crkva sije život i život će cvjetati u svemu svemiru; moj Sin će doći ubrati njezine plodove. Sve što bude pripadalo smrti, bit će ostavljeno sa Luciferom, gospodinom smrti. Vi, djeco pripadate nebu i ja sam vas predvidio od vječnosti za ovo vrijeme.
Sada očekujem od vas dvije stvari: prva je da smatrate vaš život kao jedan uzvišeni dar. Ako ne cijenite vaš život kao jedan dar, ne možete sijati život. Također i ako trpite ili ste bolesni, život nastavlja biti jedan dar jer, po mom Sinu Isusu, svaki križ se pretvara u uskrsnuće i život trijumfira nad smrću. Stoga djeco, ljubite vaš život! U mjeri u kojoj budete ljubili život Božji u vama, taj će se život širiti preko vas, ne samo na Zemlji nego u svim dimenzijama svemira, jer u duhu nema granica. Tko može zaustaviti život? Tko može zaustaviti jednu rijeku koja teče prema moru? Vi ste jedna rijeka koja teče; izvire iz izvora i uranja se u more života.
Druga stvar koju očekujem od vas je da velikodušno darujete moj život svima onima koje ćete susresti. Nisu vam potrebne velike propovijedi niti velike riječi. Život nema potrebu za velikim sredstvima jer ima u sebi svu snagu da se potvrdi. Dovoljan je jedan osmijeh da se komunicira život, ali treba biti jedan iskren osmijeh. Život se rađa i prenosi se u iskrenosti. Uklonite od vas svako licemjerje i ova će Crkva biti snažna; moj će život počivati u svakomu od vas i među vama. To je Kraljevstvo Božje: život koji se potvrđuje iznad smrti.
Ja vas šaljem sijati moj život. Mnogi će vas prihvatiti, mnogi drugi će vas odbaciti ali ne bojte se. Uspjeh se ne sastoji u velikim masama koje se obraćaju. Ne očekujem velike brojeve, no očekujem da moj život trijumfira. Oni koji vas odbacuju bit će suđeni od Boga. Vi ne osuđujte nikoga nego nastavljajte sijati život i život će procvjetati.
Blagoslivljam vas danas sa blagoslovom života, kako bi započelo vaše poslanje. Bili ste rođeni od ljubavi i predodređeni živjeti u ljubavi. Ljubav je život i život je ljubav. Idite i sijte moj život.
Blagoslivljam vas u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga.“
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.07.18 12:47
Vlašić nema veze sa Međugorjem još od 1986g..Od 2009 g. nije više ni svećenik prem da je bio u Italiji nakon odlaska bolje reći nakon opravdanog protjerivanja iz Međugorja.Ako aludiraš na nekakve para psihološke fenomene ili utjecaje nekih drugih sila na djecu od strane njega ili nekog drugog svećenika ..njega nema a tamo još uvijek traje i povećava se pobožnost popraćena svakojakim dobrim plodovima. Iv 14,7-14 7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga." 8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" 9Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte. Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću." To se u Međugorju ostvaruje!