FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Mariologija 12.02.18 21:00
,,Ovo je službena web stranica "Medjugorje web stranice" i ne može se očekivati da će pisati drugačije nego što je to. Sve je kompaktno u 12 točaka, što bi se trebalo dokazati napisanim. Dokazi se temelje na psihološkim istraživanjima, medicinskim istraživanjima, testovima i slično. No ono što najviše nedostaje jest da se ne može spominjati koje su metode korištene i dokazano napisane. Dugo vremena takozvane "profesionalne" rasprave ne me uvjeravaju ni u što, a najmanje o prikazivanju osobe koja je stoljećima potpuno nepromijenjena, prikazana je diljem svijeta. Još malo više će biti napisano koji su konkretni dokazi. Spomenuti najjednostavniji i najobuhvatniji pitanje: Marija izgleda odjevena u različite odjeće. I pitam se gdje u svemiru (nebo) postoji ormar i tko ga oblači.
Inače, kada govorimo o Međugorju, Gerald je vjerojatno upoznat sa sadašnjim položajem sadašnjeg Pape na prezentaciji Marije u Međugorju. Promjer, naprotiv, napisan je na web stranici. A papa je riječ posljednja.,,,,
Tu je više infor macija o liječnicima ali i metodama koje su korištene kod istraživanja.
Kada ptice utihnu.. [You must be registered and logged in to see this link.]
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 12.02.18 22:51
arcibald01 (citat):
Kult Device Marije naj bi krepil tradicijo patriarhalne ureditve v Evropi. Domnevna prikazovanja Device Marije imajo pomembno funkcijo, in sicer, da krepijo tradicionalna katoliška prepričanja in verovanja, ki so na nek način ogrožena (Carroll 1983, 205–206).
Carroll je v svoji raziskavi preučil petdeset Walshovih razprav (1906) o primerih prikazovanj Device Marije od osemdesetih, ki jih je izbral na podlagi različnih kriterijev, in sicer: videc je bil ob videnju v budnem stanju, videc je tako slišal kot videl Devico Marijo, podoba Device Marije, ki jo je videc videl ni bila fizični objekt, kot je npr. kipec Device Marije. Eden izmed kriterijev, po katerem se je Carroll ravnal med izbiranjem primerov prikazovanj Device Marije, je bil, da gre za primarnega vidca oz. osebo, ki je prva poročala o videnju Device Marije (Carroll 1983, 208). Raziskava petdesetih dobro dokumentiranih opisov prikazovanj Device Marije med leti 1100 in 1896 je pokazala, da se Devica Marija prikazuje tako moškim kot ženskam. Vidci so bili pogosto spolno zreli posamezniki, ki nimajo očitnih spolnih partnerjev oziroma še niso bili spolno aktivni. Med 45 posamezniki, ki so bili zajeti v Carrollovo raziskavo, jih je bilo od tega 40% predstavnikov duhovščine (npr. duhovniki, redovnice, redovniki itn.), 20% neporočenih najstnikov in 18% neporočenih odraslih oseb. Jasno je, da če si pripadnik duhovščine ali neporočen najstnik, ni nujno, da si spolno neaktiven, ne glede na to, v katerem družbenem okolju se nahajaš. Kljub temu je raziskava pokazala, da skoraj 80% vidcev ni imelo spolno aktivnega življenja. Spolno aktivnih vidcev, ki so bili del raziskave, je predstavljal le majhen delež (tj. 4%). Iz tega sledi, da naj bi bila prikazovanja Device Marije odraz potlačene seksualnosti. Predvidevanja, da potlačena seksualnost vodi v haluciniranje, je izpostavil utemeljitelj psihoanalize, Sigmund Freud. Na podlagi Freudove teorije lahko trdimo, da so prikazovanja Device Marije posledica potlačenih spolnih impulzov. Ti potlačeni spolni impulzi ponovno aktivirajo potlačene infantilne impulze in določajo vsebino prikazovanj. Na družbeno spoštovan način vidci izživijo potlačeno ojdipalno željo. Vidci z videnjem in čaščenjem Device Marije svojo intenzivno infantilno željo po materi izživi na drugačen način, vidkinje pa imajo s tovrstnimi videnji in čaščenji možnost izživljanja svoje infantilne želje po očetu in možnost identifikacije z Devico Marijo, ki je po katoliški pripovedi (božjega) sina spočela z Vsemogočnim očetom (Carroll 1983).
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Mariologija 13.02.18 10:23
Gerald, nekaterim ljudem se prikazujejo tudi vesoljci. Verjameš v prikazovanje vesoljcev?
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 13.02.18 10:44
Očekujem odgovore na neke nejasnoće što se tiče liječničkih komisija i njihovih nalaza nad vidiocima priloženih u tekstu iznad? Dakle radi se o potpuno zdravim osobama!
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 08.03.18 17:29
gerard ford: komentar modifikovan dana: 08.03.18 17:33; prepravljeno ukupno 2 puta
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 08.03.18 17:30
Ispovijest naj mlađeg vidioca kroz pjesmu!
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 08.03.18 18:12
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 08.03.18 18:31
Nemoguće je zatajiti veliku Gospinu ljubav...Jakov Čolo Prvih dana ukazanja od nas su tražili da sve poreknemo, tražili su da kažemo da nismo vidjeli Gospu. Rekli smo da je to nemoguće, pogotovo kad si vidio Gospu i, još više, kad si u svom srcu osjetio njezinu ljubav. Nemoguće je zatajiti veliku Gospinu ljubav. Svijet je ovakav kakav jest zato što sve želimo učiniti sami, svojim snagama, umjesto da Bogu predamo svoje srce i kažemo: Bože, evo me, predajem ti svoje srce, predajem ti svoj život i ti od danas upravljaj mojim životom. Gospa nas u Međugorju poziva da molimo za mir, u prvom redu za mir u svojim srcima. Ako nema mira u našim srcima, ne možemo doći ni do Boga, a ako nemamo Boga, ne možemo prihvatiti ni ono na što nas Gospa poziva. Svaki hodočasnik treba razmišljati o još jednoj Gospinoj poruci: Draga djeco, da znate koliko vas volim, plakali biste od radosti. Počnimo i mi voljeti Gospu, voljeti Boga, počnimo uistinu prihvaćati Boga kao oca i Gospu kao svoju majku. Pravo hodočašće međugorskog hodočasnika nastavlja se tek po povratku kući. Tek tu se vidi što smo u Međugorju primili i koje smo plodove iz njega ponijeli.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15046 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Mariologija 08.03.18 18:55
A sada poznavši Boga, ili bolje, budući poznati od Boga, kako se opet vraćate na slabe i bijedne stihije kojima opet iznova hoćete da robujete? Galaćanima 4:10
Naslov komentara: Re: Mariologija 08.03.18 20:14
' Prepoznat ćete ih po njihovim plodovima. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim, a nevaljalo stablo nevaljalim plodovima. Niti dobro stablo može roditi nevaljalim rodom, niti nevaljalo stablo dobrim rodom. Svako stablo koje ne rađa dobrim rodom siječe se i baca u oganj. Poznat ćete ih, dakle, po plodovima.
“Opet ću vam reći: Kada biste znali koliko vas volim plakali biste od sreće.“
Znamo li koliko blagoslova izvire iz ovih riječi, nisu li to najnježnije i najtoplije riječi jedne majke koja nebesku zbilju ulijeva u stvarnost naših misli i osjećaja, riječi koje pročišćuje zapuštenost duše, riječi koje se kao slap izljeva na izranjena tijela i poput melema zacjeljuje ugrize Zloga koji pošto poto želi uvjeriti samotna srca da ih nitko ne voli, ne želi i ne treba. Tko nas to uvjerava danomice da je čovjek prepušten sam sebi, neljubljen i nevoljen,odbačen i prezren ako nije u svijetu, ako se nije dao poljuljati vjetrovima pohlepe, požude i lukavštine već je jednostavno zavapio i rekao "Bože ja te trebam, sam ne mogu više". Hoćemo li klečati pred razularenom gomilom laži i dati srce prevrtljivoj ljudskoj naravi kako bi se osjećali naoko potpuni i nikad neznajući kada će nastupiti plima ili oseka i povući nas u grotlo tame i beznađa. Sami odlučujemo kome ćemo se dati voljeti i od koga ljubiti. Čemu strah od ljepote i milosti kad je dovoljan jedan iskorak prema svijetlu milosrđa od lažne sigurnosti za kojom žudi naša pala narav. Čemu sumnja kada se itekako možemo oduprijeti navalama laži, varki i tlapnja samo jednim pogledom na Onoga koji širi ruke na Križu vapeći za zagrljajem, za nama.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.03.18 13:38
Svakog 25. u mjesecu po riječima vidjelice Marije Pavlović Lunetti, Gospa u Međugorju ostavlja poruku svijetu. Tako je i ovog 25. ožujka, na Cvjetnicu, Gospa ostavila sljedeću poruku: “Draga djeco! Pozivam vas da budete sa mnom u molitvi u ovom milosnom vremenu kad se bori tama protiv svjetla. Molite, dječice, ispovjedajte se i počnite novi život u milosti. Odlučite se za Boga On će vas voditi prema svetosti i križ će vam biti znak pobjede i nade. Budite ponosni da ste kršteni i zahvalni u svome srcu da ste dio Božjeg plana. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 11.06.18 23:57
[size=35]Poznata novinarka otišla u Međugorje ismijati ga! Tad joj se ukazao Isus![/size]
Svi oko mene su pitali: Vidite li vi ovo?
Priča poznate irske novinarke Heather Parsons koja je od strane redakcije poslana u Međugorje da kao protestant koji ne vjeruje u ukazanja Blažene Djevice Marije, Međugorje objektivno prokaže kao laž doživjela je neočekivan događaj te je reportaža bila mnogo drugačija od onoga što je redakcija zamišljala. Umjesto da je Međugorje proglasila laži ona je učvrstila svoju vjeru, obratila se i krstila u Katoličkoj crkvi, čime je samo jedna od mora ljudi koji dokazuju da tko god otišao u Međugorje, nebitno je koje vjere ili poslanja, iz tog mjesta vraća se drugačiji – ojačan u vjeri u Isusa Krista!
‘Stigla sam u Međugorje 24. lipnja 1985. Sedamnaest godina ranije ušla sam u fascinantan, ali previše ciničan svijet novinarstva. Tijekom tog vremena radila sam u nacionalnim novinama i u raznim časopisima na području opće ljudskih priča, ženskih i ljudskih prava ali i istraživačkog novinarstva te općeg izvještavanja. Ako bi me netko onda pitao o karijeri rekao bih da sam bio posvuda i vidio sve- od čudnog i nestvarnog svijeta glazbe i filmskih zvijezda do susreta s majkom Terezijom iz Kalkute i s Papom. Pokrivala sam priče o velikoj ljudskoj hrabrosti i postignućima, kao i o potpunoj nečovječnosti i propasti ljudskosti’, piše ova novinarka i dodaje da je kroz sve te priče uspjela ostati potpuno objektivan. Tada je zamoljena da ode u Međugorje kao prvi irski novinar izvijestiti o ukazanjima koja su se počela događati u njoj potpuno nejasnoj dolini tadašnje komunističke Jugoslavije.
‘Baš kao i moj urednik i ja sam znala da će i prilikom ove priče moja objektivnost ostati netaknuta s obzirom na to da ja nisam rimokatolik budući da sam odgajana kao pripadnik manjinske protestantske crkve u Irskoj. Urednik je smatrao da ću kao nevjernica u Marijina ukazanja donijeti crtu objektivnosti i stvarnosti pri ovom zadatku i u potpunosti sam se složila s njim. Bili smo uvjereni da je u pitanju laž koju treba razobličiti.
Bilo je jako vruće kad sam, u četiri poslije podne, stala ispred crkve sv. Jakova u Međugorju. Dogovorila sam se s vozačem da me pokupi kasnije i odvede me u obližnje selo gdje ću provesti noć. Prvo što sam vidjela bila je gomila ljudi oko crkve. Kasnije sam shvatio da se oko 100 tisuća ljudi tog dana okupilo kako bi proslavili četvrtu obljetnicu ukazanja ‘Kraljice Mira’.
Prvo sam se predstavila osobi koja je pomogla hodočasnicima s engleskog govornog područja te sam tražila da mi se dogovori intervju s vidiocima i svećenicima koji ih služe. Intervjue sam dogovorila za sutradan, a tog dana rečeno mi je da moram ostati na večernjoj misi i programu. Ostalo mi je vremena te sam odlučio prošetati, upiti ono lokalno i zapisati sve što je bilo zanimljivo. Prvo što sam uočila i što je na mene intenzivno djelovalo bio je MIR, čudesni mir koji je bio posve nevjerojatan s obzirom na gomilu ljudi koja se kretala po mjestu, mjestu koje tada još nije imalo razvijen komercijalni dio ponude.
Pod stablima sam vidjela grupe ljudi koji su razgovarali sa svećenicima. Neki su sjedili, neki klečali sami ili u malim skupinama, molili ili čitali te tiho razgovarali na raznim jezicima. Činjenica da se samo četiri godine od prvog ukazanja ovdje okuplja mnoštvo ljudi iz cijelog svijeta zbog nečeg, po meni tada vrlo apsurdnog, me jako iznenadila.
Nedugo poslije odlučila sam sjesti na vanjski zid crkve sv. Jakova. Ljetno lipanjsko sunce bilo je snažno i sjajno. Zatvorila sam oči i naslonila se na toplinu kamenog zida. Večernja služba je započela, crkva je bila prepuna i mnogi su ostali stajati izvan nje. Preko zvučnika, na hrvatskom se jeziku služba prenosila i vani. Tek kasnije sam shvatila i naučila da su ljudi molili krunicu.
Ništa me nije posebno doticalo, sjećam se, osim sunca koje je sjalo pa sam mislila kako je dobro da ću i malo potamnjeti. Nisam sudjelovala u molitvi, samo sam zatvorila oči, naslonila se na zid, sjedila i čekala da vrijeme prođe. Zaogrnuta toplinom sunca i razmišljajući o tvrdim pitanjima koje ću sutradan postaviti vidjelicama odjednom sam postala svjesna bučnih zvukova dječjih glasova koji su pozivali roditelje da pogledaju u nebo. Otvorila sam oči te rukom štiteći se od svjetlosti pogledala prema suncu, prema mjestu koje je gomila pokazivala rukom.
Odjednom sam posumnjala u stvarnost onoga što vidim. Stajala sam zbunjeno jer sunce se iznad mene vrtjelo poput divovske lopte. Skamenjena sam promatrala ono što se događa na nebu. Crvene, žute, plave zrake kružile su oko sunca poput prstena raznih boja, a sunce se vrtjelo. Jezgra sunca postala je crvena, zatim potpuno crna, a zatim uobičajena.
Iznad sunca desno vidjela sam bijele oblake koji su samo odjednom posložili na nebu riječ MIR, na engleskom jeziku ali ipak, opisala bih to kao keltsko pismo koje su irski redovnici prije mnogo stoljeća prepisivali. Zurila sam u pojavu riječi mir koju vidim, 20 ili 30 sekundi dok nije nestalo, a za to se vrijeme Sunce vrtjelo i plesalo. Gledala sam malo reakcije ljudi, a malo u nevjerojatan spektakl na nebu i nakon nekog vremena shvatila da uopće nisam imala potrebu zasjeniti oči. Gledala sam izravno u sunce, što bi bilo nemoguće u normalnim okolnostima.
Oko mene je na stotine ljudi s nevjericom promatralo što se događa. Sunce je išlo gore dolje, odnosno zajedno sa tim vrtlogom boja sunce bi se prvo udaljilo a onda velikom brzinom približilo nama, kao da će se srušiti pa lijevo pa desno ali zanimljivo je, gledajući to – ja nisam osjetio nikakav strah.
Trenutak nakon tog događaja dogodilo se nešto što je duboko utjecalo na čitav moj život. Gledajući u to sunce i u spektakl koji nam pruža zagledala sam se te vidio da iz njega izlazi nešto što se činilo kao izvor te svjetlosti. Od malene kapljice svjetlosti izbila je cijela svjetiljka, a na moje izuzetno čuđenje na tom mjestu pojavila se blistava odjevena figura s ispruženim rukama. Sjajilo je tako da nikada riječima neću moći opisati bjelinu te odjeće. I ja sam, unatoč svojoj nevjeri u istom trenu prepoznala uskrslog Krista.
Vidjela sam jasno njegova zapešća, rub odjeće koji je doticao njegove noge ali zbog silne svjetlosti nisam mogla vidjeti njegovo lice. Iako nisam vidjela očima vidjela sam ga očima srca. Svi oko mene su pitali: Vidite li i ovo? Nastao je opći metež. Devet puta je Isus nestao te se ponovno pojavio na nebu. U jednom trenutku, sjećam se, stavila sam ruku na svoje lice kako bih sakrila svoj pogled, no unatoč tome i dalje sam Ga vidjela, kao da moje ruke uopće nije bilo. Shvatila sam da je moje lice bilo preplavljeno suzama i jedina misao koja mi je prolazila glavom bila je: Ti stojiš pred licem Boga.
Nakon toga, sunce se smirilo, Isus je nestao, ja sam spustila pogled obrisala suze te šokirana krenula razgovarati s 30-ak ljudi koji su stajali oko mene. Bez da spominjem vlastito iskustvo, upitala sam njih što su vidjeli. Mnogi su imali sličan doživljaj. Sunce koje pleše, vrti se, pada…vidjeli su svi međutim, nisu svi vidjeli Isusa. Neki su vidjeli ženu s djetetom u sredini svjetlosti, drugi su vidjeli križ. Međutim, nitko od ljudi s kojima s razgovarala nije vidio riječ mir koju sam vidjela ja ali ni Isusa.
Tek nakon povrata kući moj muž inaće rimokatolik objasnio mi je što se dogodilo te mi rekao: Zar ne shvaćaš što se dogodilo? Drugi su s vjerom bili tamo i prepoznali su Isusovo prisustvo svaki na svoj način u onome što im je trebalo, ti nisi vjerovala i Isus ti je pokazao svoje tijelo. Pokazao ti je stvarnu prisutno sebe!
Taj događaj promijenio je smjer mog života u cijelosti ali i smjer teksta koji sam donijela kući u Irsku. Iako sam silno htjela raskrinkati tu marijansku propagandu, Irskoj sam prenijela Gospinu poruku koja glasi: Vratite se mome Sinu. Obratite se. Priznajte. Molite. Promijenite svoje živote.
Osjetila sam taj poziv Majke, upoznala majku koju zbog prijašnjih uvjerenja nisam poznavala. Nakon ovog susreta s Uskrslim u Međugorju moj život se nije prestao mijenjati. Isus mi je preko mnogih ljudi progovorio, a ono što me najviše fasciniralo je živa prisutnost Isua Krista u Euharistiji.
Krenula sam na svetu misu, svaki dan. Bila je to neopisiva čežnja za Isusom u Euharistiji. Podsjećam, ja sam bila protestant još uvijek i nisam znala što se događa. Međutim, pomoću molitve Duhu Svetom koju mi je dao jedan svećenik spoznala sam da me Isus želi u Katoličkoj Crkvi, zbog čega mi je i pružio to mistično iskustvo, te sam na blagdan Bezgrešnog začeća 8. prosinca 1988, tri i pol godine nakon što sam otišla u Međugorje raskrinkati tu veliku prijevaru, zahvaljujući Međugorju krštena u Katoličkoj Crkvi.
Vjera koja mi je došla po Isusu kristu u Euharistiji bila je temelj mog novog života a sve je počelo te lipanjske večeri u malenom mjestu – Međugorju koje me po Božjoj providnosti pozvalo k sebi!
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 12.06.18 10:38
Gerald, ti si neuničljiv! Še Janez, pisec Razodetja (pomeni: odstiranje, razkrivanje nečesa skrivnega), ti ni dorasel. Kaj dorasel, pravi vajenec je v primerjavi s tvojimi iz verske literature kopiranimi članki.
Me pa zanima nekaj drugega, Gerald. V tej tvoji "Copy - Paste" zgodbi igra glavno vlogo gospa Parsons.
Gerald, je to ta ista gospa, ki je bila nekaj časa brez službe. Zaradi česa že? Je bilo to prej ali pozneje ko ji je začel prišepetavati Jezus. Preko mnogih ljudi, kot pišeš. Da odstranimo vsak dvom, Gerald napiši koliko je to "mnogo ljudi". Še bolj pa bi ti bil hvaležen, da napišeš kateri so ti ljudje. Saj če so ljudje imajo imena, priimke, nekje živijo. nekje delajo, mogoče imajo družine.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 12.06.18 18:07
Istina je da sam prenio jedno iskustvo poznate Irkinje doživljeno u Međugorju.Ono je samo jedna ispričana priča u susretu čovjeka i Boga iz ovoga svetoga i po mnogo čemu posebnoga mjesta.Imamo takvih iskustava na stotine.Bog nam tamo preko Marije daruje inzvaredne milosti.Ljudi mijenjaju svoje živote.Ostavljaju drogu,alkohol,psovku.Ozdravljenja tjelesna i duhovna nam naj bolje svjedoče o Nebu što se tamo spustilo na ljude iz čitavoga svijeta.Bog nas sve poziva!
Nisam dobro razumio duh ovih zadnjih tvojih rečenica,pa može li malo jasnije?http://www.dnevno.hr/vjera/svjedocanstva/slucaj-koji-je-zbunio-znanost-djecak-na-samrti-ozdravio-u-medugorju-cim-je-sisao-s-autobusa-1042483/
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 12.06.18 20:38
Citat :
Istina je da sam prenio jedno iskustvo poznate Irkinje doživljeno u Međugorju.Ono je samo jedna ispričana priča u susretu čovjeka i Boga iz ovoga svetoga i po mnogo čemu posebnoga mjesta.Imamo takvih iskustava na stotine.Bog nam tamo preko Marije daruje inzvaredne milosti.Ljudi mijenjaju svoje živote.Ostavljaju drogu,alkohol,psovku.Ozdravljenja tjelesna i duhovna nam naj bolje svjedoče o Nebu što se tamo spustilo na ljude iz čitavoga svijeta.Bog nas sve poziva!
Nisam dobro razumio duh ovih zadnjih tvojih rečenica,pa može li malo jasnije?http://www.dnevno.hr/vjera/svjedocanstva/slucaj-koji-je-zbunio-znanost-djecak-na-samrti-ozdravio-u-medugorju-cim-je-sisao-s-autobusa-1042483/
No, dobro razumem, da mogoče kdo, ki je drogiran ali pijan doživi "bližnje srečanje" z Božjim sinom. Gerald pišeš, da je takšnih izkušenj na stotine. Verjetno še več pa je tistih, ki v tako, recimo temu, rahlo evforičnem stanju, doživijo srečanje z UFO (Unidentified flying object). V bistvu sploh ni pomembno ali ti ljudje srečajo Jezusa ali UFO, najpomembnejše je, da se prenehajo drogirati ali prenehajo piti. Kakšna kletvica pa lahko ostane, da si posameznik da duška. Tudi pri prebiranju tako ali drugače pristranskega tiska. Pa ni nujno da gre za rumeni tisk.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 13.06.18 10:31
arcibald01 (citat):
Citat :
No, dobro razumem, da mogoče kdo, ki je drogiran ali pijan doživi "bližnje srečanje" z Božjim sinom. Gerald pišeš, da je takšnih izkušenj na stotine. Verjetno še več pa je tistih, ki v tako, recimo temu, rahlo evforičnem stanju, doživijo srečanje z UFO (Unidentified flying object). V bistvu sploh ni pomembno ali ti ljudje srečajo Jezusa ali UFO, najpomembnejše je, da se prenehajo drogirati ali prenehajo piti. Kakšna kletvica pa lahko ostane, da si posameznik da duška. Tudi pri prebiranju tako ali drugače pristranskega tiska. Pa ni nujno da gre za rumeni tisk.
Priče o čudesnim ozdravljenjima u Međugorju sigurno spadaju među najtajanstvenija događanja koja se u posljednja tri i pol desetljeća spominju paralelno s tvrdnjama o ukazanjima Blažene Djevice Marije ili u narodu poznatije Gospe . Prijavljeno je više od šest stotina slučajeva Čudesnih ozdravljenja, Crkva na njih gleda s posebnim oprezom, a priložena dokumentacija tek pojačava znatiželju promatrača međugorskih događanja. Ozdravljenja u međugorskoj župi zapravo nitko ne propovijeda ili najavljuje, no tvrdnje o njima proizašle su tijekom ukazanja, blagoslova, predslavljanja misnih slavlja, klanjanja, molitvi, odlazaka na Brdo ukazanja ili pak na petstotinjak metara visoko brdo Križevac. Prijavljeni slučajevi ozdravljenja ljudi iz raznih krajeva svijeta čuvaju se u Informativnom centru Mir u Međugorju, uz svu priloženu dokumentaciju, koju potom pregledavaju medicinske i teološke komisije. Među najupečatljivije slučajeve svakako spada nedavno ozdravljenje talijanke Gigliole Candian (48) iz grada Fosso. Ona je doživjela je ozdravljenje u Međugorju tijekom svete mise.. Ozdravila je od multiple skleroze, a po njezinim riječima, za vrijeme slavljenja misnog slavlja u međugorskoj crkvi sv. Jakova . Tada je osjetila toplinu u nogama i uskoro nakon toga sama ustala iz invalidskih kolica i prošetala van Crkve. Brojna ozdravljenje Čudesan obrat u njezinom zdravstvenom stanju dogodio se nakon njenog najnovijeg posjeta Međugorju, u koje je redovito hodočastila. Ozdravljenje je potvrdila i međugorskom vodiču Michaelu Vasilju, s kojim se i fotografirala kraj Gospina kipa u Međugorju. Tada je kazala kako priprema opsežnu dokumentaciju tijeka liječenja, koju će donijeti sa sobom prilikom skorog dolaska u Međugorje. U Međugorju je o svom čudesnom izlječenju, nakon teške prometne nesreće, korištenja kolica i ponovnog hodanja svjedočila 21. godišnja djevojka iz Irske Meabh Carlin koja je redovita hodočasnica Kraljice Mira u Međugorju. Taksi ju je udario na cestovnom prijelazu i odletjela je u zrak. „Nisam bila spremna umrijeti rekla sam u sebi i činit ću sve da se to ne dogodi. U zraku sam se okrenula za 180 stupnjeva i završila na nogama. Znanstvenici mogu govoriti gravitacija – ja držim da je to Božje djelo. Završila sam u bolnici s jako bolnim pretragama. Nisam znala što da radim onda sam zatvorila oči i molila. I s malo snage što mi je ostalo počela sam moliti Zdravo Mariju. Od svih molitava sjetila sam se ove molitve. Slijedećeg jutra rekli su mi da sam imala mnogostruke prijelome na nogama, koljenima, kičmi. I zahvaljujući molitvi i podršci provela sam deset teških dana. Liječila sam se bolnicu u Irskoj. . Kirurg je u zadnji čas promijenio mišljenje i poslao me natrag kući. Roditelji su oklijevali zbog medicinskih rezultata. Nakon godinu i pol u kolicima ponovo su me učili hodati to je bio izazov koji je katkada bio težak. Bilo je trenutaka kad sam mislila da više nikada neću ni hodati , ni plesati. No, to se nije dogodilo hvala Bogu i njegovoj Majci .Ja nosim svoje ožiljke kao ratne trofeje i hodam uspravno i idem naprijed…Evo, pred vama ovdje u Međugorju stojim bez invalidskih kolica i štaka…“ Kazala je na kraju. Prijavljivana su u Međugorskom Informativnom centru ozdravljenja od najtežih bolesti, do nestanka vidljivih rana i slično. Među tim brojnim ozdravljenjima neka su temeljito ispitana i znanstveno teološki obrađena, pa nema nikakva ozbiljna razloga da se sumnja u njihov nadnaravni karakter.. Jedno od takvih ozdravljenja, koje je potkrijepljeno svom medicinskom dokumentacijom, doživio je i Andrea De Luca (21) Talijan iz Da Castellammare za kojeg liječnici nisu imali lijeka. Svoje čudesno ozdravljene opisao i talijanskoj televiziji Rai Uno prilikom izravnog javljanja iz Međugorja. Bolovao je od morbo di perthesa. To je bolest jedrene kosti koja povremeno nestaje, i sama se jede… smanjuje se. Kost postaje rupičastu i pomiče se, te postane meka kao sir. A imao je hrabri Andrea velike bolove. Čak su mu rekli da bi morao tu nogu i odstraniti i nakon par godina predviđali su mu i invalidska kolica. Bolest je nastala u trinaestoj godini njegova života. On kad je ozdravio osjetio je veliku toplinu na toj bolesnoj nozi. I kad je kad je došao kući u rodnu Italiju osjetio je glas. „ Sad si moj apostol hodaj i nosi svjetlo svijetu. Onda mu je nestao svaki bol koji ga do tada nije popuštao. Ozdravljenje se dogodilo u Međugorju. Svakako je upečatljivo i svjedočanstvo Amerikanaca Arthura Boyla (51) iz Hinghama kod Bostona bio je korak do smrti. Bolovao je od raka bubrega, a potom se ta bolest proširila i na pluća. Liječnici su od njega bili digli ruke i prorekli mu brzu smrt. Ozdravio je u Medjugorju na brdu Križevcu.„Bio je kišan dan. Kada sam se penjao, bio sam umoran i osjećao sam jake bolove i osjećaj kao da mi je bilo sve gore i gore... Prsa su me jako boljela, kao nikad do tada. Popeli smo se na vrh. Bili smo samo nas trojica na brdu Križevcu. Molili smo punim srcem da nam Bog oprosti sve naše grijehe i da mi pomogne ozdraviti. Nas trojica odraslih muškaraca plačući smo molili… Nakon toga pozvao sam mobitelom ženu, jer sam imao osjećaj, kao i moji prijatelji, da se nešto sa mnom čudno događalo i dogodilo baš na brdu Križevcu. 14. rujna , kad se tradicionalno slavila misa na Križevcu, umjesto da idem na operaciju i vađenje desnoga plućnog krila, otišao sam igrati golf s Kevinom i ostalim prijateljima.“ ispričao nam je Amerikanac Arthur Boyle. Iznenadio je svoje liječnike u Bostonu izlječenjem od raka, a dokumentaciju je predao u medjugorski Informativni centar Mir radi istraživanja i analiza. . U Međugorju se tako čuvaju mnoga dokumenta koja govore o ozdravljenju za koje medicina nema objašnjenje. Sličnih je primjera u posljednja tri i pol desetljeća u Međugorju bilo na stotine. Nitko ne može točno utvrditi koliko se dogodilo čuda i čudesnih ozdravljenja otkako se prije 35 godina Gospa ukazala djeci na Podbrdu u Bijakovićima, u međugorskoj župi, koje je ubrzo prozvano Brdom ukazanja. U Međugorju ih je, kako je ranije kazano, prijavljeno više od šest stotina. Mnogi od onih koji su doživjeli čudesno ozdravljenje nisu ga ni prijavili. Ozdravljenja, prema svjedočanstvima koje smo vidjeli i čuli, događala su se za vrijeme ukazanja, blagoslova, misnih slavlja, molitava za ozdravljenje, odlazaka i molitvi na Brdu ukazanja, na brdu Križevcu, susreta s vidjeocima za vrijeme ukazanja… Svjedoci vjere Ljudi koji tvrde da su ozdravili postali su snažni svjedoci vjere. Velika dokumentacija u kojoj su pohranjena sva svjedočenja i medicinski dokazi o čudesnim ozdravljenjima u ovom hercegovačkom hodočasničkom mjestu molitve i pomirenja čuva se u Informativnom centru “Mir Međugorje”. Kada svaki prijavljeni slučaj prođe medicinska i teološka povjerenstva, zadnju riječ mora dati Crkva... Događale su se i ozdravljenja, a da bolesnici ovamo nisu dolazili. Njima je netko donio u njihov dom neki blagoslovljeni predmet ili sliku. Među tim brojnim ozdravljenjima neka su temeljito ispitana i znanstveno-teološki obrađena, pa nema nikakva ozbiljna razloga da se sumnja u njihov nadnaravni karakter. Golema dokumentacija u kojoj su pohranjena sva svjedočenja i medicinske potvrde o čudesnom ozdravljenju u tom hercegovačkom mjestu molitve i pomirenja u proteklih 35 godina od Gospina ukazanja skuplja se Informativnom centru Mir Međugorje i , čeka daljnje analize i proučavanja od strane medicinskih i teoloških povjerenstava…
Međugorja! glasUrednik ožujak 25, 2014 Arhivske vijestiKomentari isključeniza Andrea De Luca : Dogodilo se čudo, ozdravila me Gospa iz Međugorja!
Priče o čudesnim ozdravljenjima u Međugorju sigurno spadaju među najtajanstvenija događanja koja se posljednjih 33 godine spominju s ukazanjima Gospe Kraljice mira. Nitko ne može točno utvrditi koliko se dogodilo čuda i čudesnih ozdravljenja do sada u Međugorju. Čudesnih ukazanja vezanih uz međugorska događanja u Informativnom centru Mir u Međugorju prijavljeno je više od pet stotina. U udarnoj televizijskoj emisiji RAI-a “Domenica In“, redovno najgledanijoj, voditelj Massimo Giletti po prvi put predstavio je talijanskoj javnosti jedan od slučaja “neobjašnjivog ozdravljenja“, 19-godišnjeg Andreu De Luca iz Castelmare di Stabia, koji je čudesno ozdravio u Međugorju, prenose slobodnadalmacija.hr te Večernji list. Roditelji su Andreu, osuđenog na invalidska kolica, s prognozama autoritativnih specijalista na sve teže stanje, u rujnu 2009. odveli u Međugorje, u Gospino svetište, “kao posljednju nadu za ozdravljenje”. I u nedjelju, izravno iz Međugorja, uz asistenciju Paola Brosija, bivšeg televizijskog reportera, Andrea je svjedočio o svojem ozdravljenju. Kosti u kuku su propadale Ozdravljenje se dogodilo u Međugorju 19. rujna 2009. Bio je smješten u jednom pansionu koji je imao Gospin kip iza kuće. Kad je išao na Podbrdo vidio je ljude koji su bili opsjednuti i jako se prepao. Kad je navečer došao u pansion, otišao je pred Gospin kip i Gospu pitao neke stvari. A njegova najveća bol u svemu tome bila je vidjeti roditelje koliko pate za njim. I tražio je od Gospe da mu dadne snagu kako bi mogao sakriti tu bol da njegovi roditelji to ne vide. Kada su bili iza kuće kraj Gospina kipa, htio je zahvaliti Gospi na daru molitve koji je dobio, koju je osjetio tada. Kad je pošao prema kipu Kraljice mira, tražio je nekoga budući da ga je u noći bilo strah sama. Tražio je društvo da bude s njim dok se bude molio. Kad se prekrstio, vidio je kako svijetli lice Gospino. Ta svjetlost je bila tako jaka da se prepao i pošao prema pansionu kako bi pozvao roditelje i prijateljicu. Došli su i približili se kipu te su svi vidjeli tu svjetlost. Mislio je da sam vidi tu svjetlost, no ubrzo su roditelji i prijatelji kazali kako i oni vide jaku svjetlost iz Gospina lica. “Od lica Gospina pošle su dvije zrake svjetlosti, jedna je išla na moja prsa, a druga na bolnu nogu. Tada sam osjetio najveću vrućinu i vrelost. To je teško objasniti”, kazao je simpatični Talijan. Toplina je bila toliko jaka da mu je zaustavila bol. Kad je išao na brdo Križevac na kojem je jako teško doći do vrha, jedna mu se štaka slomila. A kad je silazio i druga se slomila. “Razmišljao sam o tome kako je možda lomljenje štaka bio znak da ih ostavim. No, nisam to uradio”, istaknuo je Andrea. Obje štake je predao u Mostar da mu ih oprave. Bilo ga je još uvijek strah hodati bez štaka. Potom je pričao s Isusom i dao mu tu svoju bolest kao svoju žrtvu i zahvalu“. I on je za vrijeme mise došao u crkvu sv. Jakova u Međugorje i pričestio se i opet je rekao Isusu da daje svoju bol njemu za žrtvu za spasenje cijelog svijeta. U tom trenutku osjetio je opetovano toplinu koja je išla prema leđima. Kad su došli u kući u Da Castellammare Di Stabia prije nego što je izišao iz autobusa, čuo se glas: “Sada si moj apostol i idi hodaj i nosi svjetlo svijetu”. Bio je to treći put da čuje taj glas. Od tog trenutka bolovi su totalno nestali. Tada sam rekao majci: “Hajde pričuvaj štake da vidim je li točan taj glas što mi govori. Bez imalo bola sam hodao. Noge sam mogao savijati i hodati kako sam htio. To se sve dogodilo 24. rujna 2009.”, kazao nam je Andrea. Išao je liječnicima cijelo vrijeme i sada mu se kost konstruirala i narasla, a medicina nema još objašnjenja. Na naš upit zašto se odlučio na svjedočenje o svom izlječenju tek nakon pet godina, on je odgovorio. “Bio sam maloljetan i nisam se htio govoriti o tome. Onda smo od liječnika tražili sve papire kako je sve to teklo ovih godina oko liječenja da bismo ih mogli pokazati javnosti. Sa sobom u Međugorju donio je sve liječničke papire i snimke koje je dobio od liječnika koji su od njega bili digli ruke. U Međugorju je do sada bio osam puta. Ovoga puta je najsretniji jer je u i Međugorju upoznao i Isusa. Misli da mu je veći dar što je upoznao Isusa, čak i veći nego što je samo ozdravljenje. U autobusu osjetio da može hodati Andrea se s roditeljima i drugim hodočasnicima vratio kući, u Castelmare, ali je u trenutku izlaska iz autobusa, kad su mu pripremali invalidska kolica, osjetio da može hodati. I tako je krenuo… – Jednog dana, neki mladić dok je vozio biciklu, pozdravio me: Ciao, professore – ispričao je pred kamerama RAI-a dr. Pasquale Guida. Nisam mogao vjerovati da je to Andrea, čiju sam bolest tri godine pratio… Šef ortopedske klinike u Napulju, Anastasio Tricarico, bio je upoznat sa stanjem mladića, proveo je nova ispitivanja, vrlo detaljna, sa snimkama i utvrdio da je došlo do “neobjašnjivog ozdravljenja”, nije bilo ni traga propadanju kuka, niti bilo kakvog oštećenja. Andrea koji je igrao nogomet za juniore lokalnog drugoligaša, sad opet trenira, za Rai Uno za šest milijuna gledatelja svjedočio je iz Međugorja o svom čudesnom ozdravljenju ! – Jedino objašnjenje ozdravljenja je čudo Gospe od Međugorja, jer Andreina mama i tete usrdno su molile za ozdravljenje, a kulminacija se dogodila baš kad je posjetio svetište – objasnio je Brosio.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 12:35
Prvi dani ukazanja u Međugorju 1981g. [You must be registered and logged in to see this link.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 12:57
Hm, nije zafrkancija nego bih možda volio da se meni ukažu Gospa ili Isus. (Inače nema mogućnosti da povjerujem u ova navodna ukazanja.)
Zato i jer bih to iskustvo onda htio prepričati svojim tj. nekim normalnijim rječnikom, drugačijim od parola i biblijskih citata prvenstveno jer ih ne znam. Sve ovo što copy/paste-a Gerard izgleda kao da je pisao neki učeni teolog a ne običan, da ne kažem priprost, bolje reći vjerski nenačitan čovjek.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 13:47
,,Ponizni i čista srca će Boga gledati,, Isključuje se bahatost i samoljublje,zavist i prljav obiteljski, tj. bračni ili osobni život.Nikako nije dobro služenje svim gospodarima na tržištu ideoloških ponuda sa ukorijenjenom mišlju ili uvjerenjem osobne pravovjernosti .Ne može baš sve biti posao.-Nakon osmero satnog radnoga vremena ostajem samo ja sa svojom darovanom mi slobodom.Ne mogu se mijenjati ideologije samo zbog toga što se mijenjaju Države?To je nezrelost koja se tumači profesionalnom de formacijiom, a u narodu se kaže,,za sto lira u sto vira,,!
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 15:13
gerard ford (citat):
,,Ponizni i čista srca će Boga gledati,, Isključuje se bahatost i samoljublje,zavist i prljav obiteljski, tj. bračni ili osobni život.Nikako nije dobro služenje svim gospodarima na tržištu ideoloških ponuda sa ukorijenjenom mišlju ili uvjerenjem osobne pravovjernosti .Ne može baš sve biti posao.-Nakon osmero satnog radnoga vremena ostajem samo ja sa svojom darovanom mi slobodom.Ne mogu se mijenjati ideologije samo zbog toga što se mijenjaju Države?To je nezrelost koja se tumači profesionalnom de formacijiom, a u narodu se kaže,,za sto lira u sto vira,,!
Sposobnost človeka, da piše neumnosti, je neomejena.
Žal imamo še v 21. stoletju, v obdobju informacijskega izobilja posameznike, ki so osiromašeni osnovnega medicinskega in fizikalnega znanja.
Znano je, da ljudje v eksistencialnih stiskah, realnih ali namišljenih, to nam pove že zdrava pamet, radi posegajo po preprostih rešitvah. Cerkev, ali cerkve, kakor hočete, na primer pa to izkorišča na veliko! »Ogroženim«, siromašnim ljudem obljublja nebesa, ki nikoli niso obstajala. Torej kraj, v katerem se oni ne bi počutili kot poraženci.
V zasebnem življenju je dovolj prostora za ezoterično, za svojsko, iracionalno. O teh temah lahko govorimo na več načinov. Imamo ljudi, ki so verni, in druge, ki niso. In jaz, brez težav prijateljujem z globoko vernimi. Vse je O. K., dokler me kdo ne začne prepričevati, da je Bog v sedmih dneh ustvaril svet, in me sili, da se očistim grehov. Ali da je Zemlja ploskev v morju.
Vedno se mi je bilo zanimivo pogovarjati z ljudmi, ki profesionalno proučujejo delovanje možganov. Če je neko doživljanje samo proces v možganih, trdim, da je beseda "samo" povsem odveč. Vse so procesi v možganih!
Gerald, kako dobite ideje, ki jih neprestano in nekritično objavljate? Ko je človek mlad, je po definiciji neveden. Potrebuje usmerjanje. Gerald, ne delujete mladi, imam pa občutek, da še vedno potrebujete usmerjanje. Točno določeno in zelo strokovno. Saj bi vam lahko Gerald dokazal, da vse kar ste napisali ne pije vode, pa iz prakse vem, da prepričanega ni mogoče prepričati. Vi pač živite v svojem svetu. Mene pa pustite, da živim v mojem svetu in nikar me ne prepričujte kako imate samo vi prav. In ne prepričujte me, da bom, zaradi svoje nevednosti končal, kot piše Dante, v Kocitu.
Pa brez zamere, Gerald.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 17:28
arcibald01 (citat):
Gerald, ti si neuničljiv!
Gerard je pravi istinski vjernik, a ne kao ovi koje poznajem(o) i kada se manje-više sve vrti oko kuhinje i blagdanskog stola u vrijeme vjerskih praznika ili slavlja nakon primanja sakramenata gdje je glavni junak opet pun stol.
Meni je 'otkriće' jer uživo ne znam takve ljude i ipak bi mi bio malo draži da ne masira toliko, ali tko sam ja da postavljam kriterije glede toga.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 18:56
Max Blitz (citat):
Gerard je pravi istinski vjernik, a ne kao ovi koje poznajem(o) i kada se manje-više sve vrti oko kuhinje i blagdanskog stola u vrijeme vjerskih praznika ili slavlja nakon primanja sakramenata gdje je glavni junak opet pun stol.
Meni je 'otkriće' jer uživo ne znam takve ljude i ipak bi mi bio malo draži da ne masira toliko, ali tko sam ja da postavljam kriterije glede toga.
Dovolj sem star, da vidim, da je v Geraldovem pisanju kar veliko provociranja. Kar samo po sebi ni nič narobe. Mogoče je celo pravi resnični vernik. Kdo ve, najbolj Gerald sam. Gre za drugo, teksti so neživljenski (da uporabim ta, zelo blag izraz). In ker so teksti namenjeni vsem, tudi meni, me Geraldovo pisanje rahlo žali. Saj napisanega niti duševno prizadeti (nekoč smo jih imenovali debili ali tudi imbecili), ne bi vzeli resno. In to je razlog, da občasno na kakšen Geraldov tekst napišem kaj si o tekstu mislim. Moji odgovori so namenjeni izključno tekstu in ne Geraldu. On se bo pač moral sam zagovarjati pred obličjem vsemogočnega, če provocira v toliki meri, da njegovi teksti izpadejo že prav bebasto in dosežejo nasprotno od tega kar bi Gospod želel.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 21:10
arcibald01 (citat):
Dovolj sem star, da vidim, da je v Geraldovem pisanju kar veliko provociranja. Kar samo po sebi ni nič narobe. Mogoče je celo pravi resnični vernik. Kdo ve, najbolj Gerald sam. Gre za drugo, teksti so neživljenski (da uporabim ta, zelo blag izraz). In ker so teksti namenjeni vsem, tudi meni, me Geraldovo pisanje rahlo žali.
Je, isto sam primijetio, tekstovi su mu šablonski, svi isti, kao nekad bilteni Politbiroa CK, ne znam je li tko kad to sve čitao osim autora. A i to se prepisivalo onovremenim 'copy/paste-om'. Inače, cijeli komentar vam je pun pogodak.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 22:13
Max Blitz (citat):
Je, isto sam primijetio, tekstovi su mu šablonski, svi isti, kao nekad bilteni Politbiroa CK, ne znam je li tko kad to sve čitao osim autora. A i to se prepisivalo onovremenim 'copy/paste-om'. Inače, cijeli komentar vam je pun pogodak.
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 22:21
Pa zar nije tako?
Ti se dosta kužiš u materiju, ali ne biflaš napamet nego nešto razumljivo objasniš. Može te razumjet i onaj tko nema pojma, osrednje i teolog.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 22:25
Sposobnost osobe da napiše glupost je neograničeno.
Nažalost, još uvijek imamo u 21. stoljeću, u doba obilje informacija, pojedinaca koji su siromašni osnovnim medicinskim i fizičkim znanjem.
Poznato je da ljudi u egzistencijalnoj nevolji, stvarni ili zamišljeni, to je ono što nas štedi, vole se miješati u jednostavna rješenja. Na primjer, crkva ili crkva, kako vam se sviđa, to u velikoj mjeri iskorištavaju! "Ugroženi", obećava siromašnim ljudima nebesa koja nikada nisu postojala. Tako mjesto gdje se ne bi osjećali kao gubitnici.
U privatnom životu postoji dovoljno prostora za ezoterično, za svoje, iracionalno. O ovim temama možemo razgovarati na nekoliko načina. Imamo ljude koji su vjerni i drugi koji nisu. I ja, bez ikakvih problema s mojim prijateljima s duboko vjernim. Sve je O. K. dok mi netko ne počne nagovoriti da je Bog stvorio svijet za sedam dana i prisiljava me da očistim grijehe. Ali ta Zemlja je zemljište u moru.
Uvijek je bilo zanimljivo razgovarati s ljudima koji profesionalno proučavaju funkcioniranje mozga. Ako je iskustvo samo proces u mozgu, tvrdim da je riječ "samo" potpuno suvišna. Svi su procesi u mozgu!
Gerald, kako dobivate ideje koje stavljate stalno i nekritično? Prema definiciji, kada je čovjek mladi, on je neznalica. Potrebno je usmjeravanje. Gerald, ne djelujete mlade, ali još uvijek osjećam da vam je potrebna pomoć. Točno i vrlo profesionalno. Gerald vam može dokazati da sve što ste napisali nije pila vodu, ali iz prakse znam da se osuđenika ne može uvjeriti. Živite u svom vlastitom svijetu. Ali dopusti mi da živim u mom svijetu, i nemoj me uvjeriti da si u pravu. I nemojte me uvjeravati da ću, zbog moje neznanja, završiti, kako piše Dante, u Kociti.
Pa, nema uvrede, Gerald.
Prijatelju previše muke i truda samo da razuvijeriš svoj ego(viudim da ti neda mira) u napamet naučene jednažbe koje u konačnici ništa ne znače pa čak ni tebi samome?.Ja sam samo naveo neka iskustva iz Međugorja koja su već davno prije tebe ili mene podvrgnuta sudu znanosti ili javnosti i ostala su ne oskrvnjena.Pustimo Dantea jer nitko ozbiljan ne dovodi u pitanje njegovo znanje nego njegovu neozbiljnost pa je upravo i zbog toga velikan rane Talijanske renesanse.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 14.06.18 22:38
Max Blitz (citat):
Pa zar nije tako?
Ne mogu reći jer nisam čitao biltene Politbiroa CK. Ja osobno mogu razumijeti Gerardove postove, iako počesto ne dijelim njegov stav - no to proizilazi iz različitih teoloških pozicija. Teologija čudesa nije nešto što bi me fasciniralo, niti uopće zanimalo. Osim toga suviše je moj teološki stav orijentalan da bi se ikad teološki negdje sreli. Možda tek na pola puta.
Naslov komentara: Re: Mariologija 16.06.18 16:09
Ovo iskustvo jednom je hodočasniku potpuno promijenilo život! Međugorje je mjesto predivnih Božjih plodova i milosti i samo zbog toga ono usprkos brojim napadima od samih početaka nije pobijeđeno! Ovo je samo jedno u nizu čuda koja se svakodnevno u srcima brojnih ljudi događaju u Međugorju: – Bio sam blagoslovljen doći u Međugorje dva puta. I da to je čisti poziv koji me vratio mojoj katoličkoj vjeri. Dopustite mi da vam ispričam čudo koje me vratilo mojoj svetoj Katoličkoj crkvi. Penjao sam se na brdo ukazanja sa skupinom ljudi iz Italije koje nikada nisam sreo prije svog putovanja. Gospodin je gore vodio i jednu ženu. Ako ste ikada bili u Međugorju, znate kako je put gore težak i stjenovit. U jednom trenutku ona je pala ravno na to kamenje. Mogao sam čuti kako joj kosti pucaju. Bilo je to oko devet ujutro i bilo je jako vruće. Iz nekog razloga izvukao sam pokrivač koji je bio u mom ruksaku i pokrio je kako bi joj napravio hlad. A onda, onda sam počeo moliti za nju. No, ono što se zapravo dogodilo je čudo. Ja sam počeo moliti na svojem engleskom jeziku, a iz mene je izlazio talijanski jezik. Molio sam na talijanskom jeziku koji ona razumije, iako uopće ne znam talijanski. Ona je u isto vrijeme zahvaljivala na molitvi. Bila je potpuno izvan sebe i sačekali smo medicinsku pomoć koja ju je nosila niz brdo. Kako je bila pod tim pokrivačem, ona mene nije niti dobro vidjela. Kasnije te večeri otišao sam na svetu misu, tamo sam pjevao, plesao, slavio Boga i hvalio Isusa. I u jednom trenutku ona živa i zdrava dolazi do mene i grli me, zahvaljuje mi na molitvi i Isusu što me poslao. Ovaj trenutak potpuno je promijenio moj život zauvijek. Shvatio sam da je riječ o čudu, čudu kakva se u Međugorju događaju svaki dan! – posvjedočio je hodočasnik za Mystic Post.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 21.06.18 12:30
[size=30]VELIKO ČUDO MEĐUGORJA: Oživio dječak koji je službeno proglašen mrtvim![/size]
Nakon dva dana u mrtvačnici, dječak se počeo micati..
Isus je činio čudesa. Isus je volio činiti čudesa. Isus je podizao mrtve u žive, on je ozdravljao, činio sve novo a i uvijek napominjao da su ta čudesa oni plodovi koje može učiniti samo Bog. Može li mrtvog čovjeka u život podići netko drugi, nego Stvoritelj? Naravno, da ne. Mnogi prije dolaska u Međugorje nisu niti bili vjernici, a kao vjernici su se vratili, a neke je bolest natjerala da dođu u posljednjoj nadi za ozdravljenjem pa su promjenili svoje živote, ne samo ozdravili od bolesti. Ovo su dva svjedočanstva koja su možda najviše posvjedočila snagu molitve i stvarnu prisutnost Boga koji ljubi, oživljava i ozdravlja svoju djecu, u Međugorju, uz naravno, zagovor naše nebeske majke koja nas od tamo, uvijek poziva Isusu. Nakon dana u mrtvačnici, čudo! Dječak Danijel je s roditeljima i prijateljima više puta prisustvovao festivalu mladih u Međugorju. Tijekom jednog od tih hodočašća Danijel, njegov prijatelj i roditelji otišli su na obližnji vodopad Kravice. Danijel se utopio, preciznije rečeno, bio je pod vodom punih sedam minuta dok je prijatelj primijetio da ga nema. Oživljavanje je bilo bezuspješno, odvezli su njegovo ukrućeno tijelo u bolnicu u Mostar. Ispumpali su mu vodu iz pluća, no samo su mogli konstatirali smrt. Kad se to dogodilo jedan franjevac je u Međugorju istupio pred mnoštvo mladih i zamolio ih na zajedničku molitvu za Danijela. Svi su se zajedno molili, ne znajući o kome je riječ i što se dogodilo. Sljedećeg jutra nakon proglašenja od strane bolnice da je kod mladog dječaka Danijela nastupila smrt, on je počeo micati prstima i na čuđenje bolničkog osoblja i obitelji Danijel je bio živ. Prve riječi koje je rekao, ne prepoznavši majku bile su: “Ja te baš ne prepoznajem, ali hoćeš li se sa mnom moliti Isusu?” “Hej, pa ja govorim!” Pascale Gryson-Selmeci, Belgijanka, udana, majka dvoje djece, koja je punih 14 godina bolovala od leuko-encefalopatije, rijetke i neizlječive bolesti čiji simptomi nalikuju onima multiple skleroze nije mogla niti govoriti niti hodati, bolest je uzela maha, no unutarnji poriv ju je tjerao da posjeti Međugorje. 3. kolovoza 2012. godine nakon što je za vrijeme svete mise u Međugorju primila svetu pričest osjetila je neku snagu koja joj je prošla tijelom. Na iznenađenje muža, organizatora hodočašća, ustala je iz kolica i počela govoriti. Nikada nisam sumnjala u Njegovu ljubav prema meni, iako čovjek uz takvu bolest može posumnjati u Božju ljubav prema ljudima, rekla je nekoć teško bolesna Pascale Gryson-Selmeci. Okrenula sam se prema mužu i pokušala mu reći: Osjećaš li taj miris? On mi je odgovorio kao da je to najnormalnija stvar na svijetu: „Ne, nos mi je malo začepljen”, a moj glas nije bio čuo već više od godinu dana! Da mu to posvijestim, rekla sam mu: Hej, pa ja govorim, ti me čuješ! To mi je bio znak da je Bog na djelu. S vjerom sam izvukla noge iz kolica i ustala. Svi koji su bili oko nas shvatili su što se u tom trenutku događa, svoje trenutke čudesnog ozdravljenja opisala je Belgijanka. Bog je čudesan, zar ne? Slava Mu.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 25.06.18 12:49
Ove su poruke proglašene autentičnim od strane Vatikana
U nedjelju se u Međugorju uz blagdan Ivana Krstitelja slavila i 37. obljetnica ukazanja Blažene Djevice Marije, odnosno Kraljice Mira na tom mjestu. Prošlo je dakle 37 godina od ukazanja koja su nevjerojatnom brzinom osvojila čitav svijet i milijune hodočasnika koji svake godine dolaze u Međugorje u kojem se i nakon 37 godina događaju velika čudesa, a jedno od najvećih je svakako sakrament svete ispovjedi po kojem se događaju brojna ozdravljenja duha i tijela. Iako se, što mnogi ne znaju, konačni sud Vatikana o Međugorju ne može donijeti dok god su vidioci živi i primaju poruku, Kongregacija za nauk vjere koja je 2016. godine raspravljala o fenomenu, sa 13 od 14 glasova odlučila je kako je nadnaravna priroda prvih sedam ukazanjau Međugorju autentična, pa vam s međugorje info donosimo poruke koje su tih dana poslane svijetu. Jedna od najvažnijih je svakako Gospin poziv: Neka se čovjek izmiri s Bogom i čovjekom.
Prvi dan
Spomenutog dana oko 18 sati djeca: Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović vidjeli su na predjelu zvanom Podbrdo (na brdu Crnica) divnu, mladu ženu s djetetom u naručju. Taj put im ona nije ništa rekla, nego je samo rukom davala znak da joj se približe. Ali oni, iznenađeni i prestrašeni, nisu joj ipak pristupili bliže, iako su odmah pomislili da je to Gospa.
Drugi dan
Drugog dana, 25. lipnja 1981. djeca su, po dogovoru, opet u isto vrijeme pošla prema mjestu gdje im se prethodnog dana ukazala Gospa, u nadi da će je opet vidjeti. I odjednom je bljesnulo svjetlo. Djeca su ugledala s njim i Gospu, ali bez djeteta u rukama. Bila je neopisivo lijepa, radosna i nasmijana. Rukama im je davala znak da joj se približe. Djeca su se ohrabrila i došla do nje. Odmah su pala na koljena i počela moliti Oče naš, Zdravo Mariju i Slava Ocu. I Gospa je s njima molila, osim “Zdravo Marijo”.
Poslije molitve počela je razgovarati s djecom. Ivanka ju je najprije upitala za svoju majku, koja je neka dva mjeseca prije toga umrla. A Mirjana je tražila od Gospe neki znak da se vidi da djeca ne lažu i da nisu luda, kako su poneki na njih potvarali.
Gospa je na kraju otpustila djecu riječima: “Zbogom, anđeli moji!” Prije toga, na pitanje djece hoće li im se opet sutra ukazati, odgovorila je potvrdno naklonom glave.
Sav taj prizor bio je, po svjedočanstvu djece, neopisiv. Toga dana, od djece koja su prethodnog dana vidjela Gospu, nisu bili na Brdu ukazanja Ivan Ivanković i Milka Pavlović. Umjesto njih došli su Marija Pavlović i Jakov Čolo. Otada se tim šestorma djece, po njihovu svjedočanstvu, Gospa redovito ukazuje. A Milka Pavlović i Ivan Ivanković, koji su bili prvog dana s ostalim vidiocima, više je nikad nisu vidjeli iako su se poslije priključivali ostalim vidiocima u želji opet je vidjeti.
Treći dan
Dana 26. lipnja 1981. djeca su jedva dočekala ono isto vrijeme, oko 18 sati, kad im se Gospa prije ukazivala. Pošla su opet prema istom mjestu, da se s njom sretnu. Bila su vrlo radosna, ali je ta radost bila malo pomiješana sa strahom zbog nesigurnosti što će sve od toga biti. Unatoč svemu tome, djeca su osjećala da ih neka nutarnja sila privlači Gospi.
Ubrzo je, dok su djeca još bila na putu, triput bljesnulo svjetlo. To je i njima i ostalima, koji su ih pratili, bio znak gdje je Gospa. Taj se put ukazala nešto naviše nego prijašnjih dana. U to je jedan čas Gospe nestalo. Ali, kad su djeca počela moliti, ona se ponovno pojavila. I tada je bila divna, vedra, vesela i nasmijana.
Još na polasku od kuće, na poticaj starijih žena, jedan je čovjek iz pratnje, koja se s djecom uputila na mjesto ukazanja, ponio sa sobom blagoslovljene vode, da bi djeca njome poškropila prikazu i tako se osigurala od sotone. Kad su bili s Gospom, Vicka je uzela te vode i njome je poškropila govoreći: “Ako si Gospa, ostani s nama; ako nisi, idi od nas! ” Gospa se na to samo nasmiješila i ostala s djecom. Tada ju je Mirjana još upitala kako joj je ime, a ona je odgovorila: “Ja sam Blažena Djevica Marija.”
Toga istog dana, na silasku djece s Podbrda, Gospa se još jednom ukazala, ali samo Mariji, i rekla: “Mir, mir, mir – i samo mir!” Iza nje je bio križ. Uz to je kroz plač dvaput ponovila: “Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, a i između ljudi!” To mjesto nalazi se otprilike na polovici puta uspinjanja prema mjestu ukazanja.
Četvrti dan
Dana 27. lipnja 1981. Gospa se ukazala djeci triput. I tom su je prilikom štošta pitala, a ona je odgovarala. Za svećenike je rekla: “Neka svećenici čvrsto vjeruju i neka čuvaju vjeru naroda!” I opet su je Mirjana i Jakov molili da ostavi kakav znak, jer se počelo pronositi da su djeca lažljivci i drogeraši. Gospa im je na to odgovorila: “Vi se ništa ne bojte!”
Na pitanje, pred rastanak, hoće li opet doći, Gospa je naklonom glave rekla da hoće. Na silasku s Podbrda još se jednom ukazala i potom se rastala s djecom riječima: “Zbogom, anđeli moji! Pođite u miru! “
Peti dan
Dana 28. lipnja 1981. već izrana počeo se skupljati silan svijet sa svih strana. Do podne iskupilo se kojih petnaest tisuća ljudi. Toga istog dana župnik fra Jozo Zovko ispitivao je svu djecu o svemu što su vidjela u tih nekoliko prošlih dana.
U uobičajeno vrijeme Gospa se opet ukazala. Djeca su s njom molila, a potom su je pitala za neke stvari. Vicka ju je, na primjer, upitala: “Gospe moja, što želiš od nas?” i “Gospe moja, što ti želiš od naših svećenika?”, a ona je odgovorila: “Neka se narod moli i čvrsto vjeruje!” A glede svećenika, odgovorila je neka čvrsto vjeruju i neka drugima u tome pomažu.
Toga je dana Gospa više puta dolazila i odlazila. Jednom prilikom upitala su je djeca zašto se ne bi ukazala u župnoj crkvi gdje je sav svijet može vidjeti. Ona je na to odvratila: “Blago onima koji ne vidješe, a vjeruju!”
Iako je dan bio sparan, a svijeta, koji je s različitim pitanjima navaljivao, mnogo, djeca su se osjećala kao u raju.
Šesti dan
Dana 29. lipnja 1981. djeca su bila odvedena u Mostar na liječnički pregled, i nakon ispitivanja proglašena zdravom. Glavna je liječnica tada izjavila: “Nisu luda djeca, nego je lud onaj koji ih je ovamo doveo.”
Svijeta je toga dana na Brdu ukazanja bilo više nego ikada. A čim su djeca došla na uobičajeno mjesto i počela moliti, odmah im se Gospa ukazala. Tom prilikom ona je pozvala sav svijet na vjeru: “Neka narod čvrsto vjeruje i neka se ničega ne boji!”
Toga je istog dana i liječnica, koja je pratila djecu i promatrala ih za vrijeme ukazanja, zaželjela da se dotakne Gospe. I kad je, po uputi djece, svojom rukom dohvatila njezino rame, osjetila je kako kroz nju prolaze neki trnci. To je ona, koja je inače nevjernica, sama poslije priznala i nadodala: “Ima tu nešto čudno!”
Na taj isti dan Gospa je čudesno ozdravila jedno dijete, Danijela Šetku, koje su roditelji donijeli i molili da ga ozdravi. Ona je to obećala, ali pod uvjetom da se roditelji mole, poste i čvrsto vjeruju. Na to je dijete ozdravilo.
Sedmi dan
Dana 30. lipnja 1981. dvije su djevojke predložile djeci da ih izvedu autom nekamo u šetnju, a zapravo su ih htjele odvesti daleko od mjesta ukazanja i zadržati dok ne prođe vrijeme ukazanja. Međutim, iako su djeca bila daleko od Podbrda, ona su, u uobičajeno vrijeme ukazanja kao po nekom nutarnjem nagovoru, zatražila da iziđu iz auta. I čim su izišla i pomolila se, Gospa im je s brda ukazanja, udaljenog više kilometara, došla u susret i s njima je molila sedam Očenaša… Tako varka tih djevojaka nije uspjela. Brzo poslije toga policija je počela ometati dolazak i djeci i narodu na Podbrdo, na mjesto ukazanja. Djeci, a poslije ni svijetu, nije više bilo dopušteno onamo dolaziti. Ali Gospa im se i dalje ukazivala na skrovitim mjestima, u njihovim domovima i u polju. Djeca su se već ohrabrila, otvorenije razgovarala s Gospom i rado slušala njezine savjete, opomene i poruke. Tako je to trajalo sve do 15. siječnja 1982.
U međuvremenu župnik je počeo hodočasnike svraćati u crkvu da bi sudjelovali u moljenju krunice i slavljenju Euharistije. I djeca su dolazila i predmolila krunicu. I tu im se Gospa ukazivala nekoliko puta. I sam je župnik fra Jozo Zovko jednom, u vrijeme moljenja krunice, vidio Gospu i taj čas prekinuo molitvu i spontano nastavio s pjesmom “Lijepa si, lijepa, Djevo Marijo”. Cijela je Crkva primijetila da se s njime nešto neobično događa. Poslije je i sam potvrdio da je tom prilikom zbilja vidio Gospu. I on, koji je sve dotle bio ne samo sumnjičav, nego i protiv glasova o ukazanjima, postao je njihov pobornik, što je naknadno posvjedočio i zatvorom.
Od 15. siječnja 1982. djeca vide Gospu u jednoj pokrajnjoj prostoriji župne crkve. To im je zbog novonastalih poteškoća i opasnosti omogućio župnik. A na to je prethodno djeci dala suglasnost i Gospa. Od mjeseca travnja 1985. na zahtjev dijecezanskog biskupa, djeca su napustila pokrajnju prostoriju crkve kao mjesto ukazanja i zamijenila je jednom sobicom u župnom domu.
Kroz cijelo to vrijeme, od početka ukazanja do danas, samo pet dana nitko od djece nije vidio Gospu.
Gospa se nije uvijek pokazivala na istom mjestu, ni skupini, ni pojedincima, niti su njezina ukazanja uvijek jednako trajala. Nekada je to bilo samo dvije minute, nekada i sat vremena. Isto tako, Gospa se nije uvijek ukazivala kad su to djeca htjela ili poželjela. Nekada se nije nikako ukazivala. Nekada su djeca molila i čekala, ali se Gospa nije ukazivala toga časa nego poslije, i to neočekivano i nenajavljeno. A nekad se ukazala jednima, a ne drugima. Ako nije unaprijed obećala da će se ukazati u određeno vrijeme, nitko nije mogao predvidjeti hoće li se i kad će se ukazati. Nije se ukazivala samo navedenim vidiocima, nego i drugim ljudima koji su bili najrazličitijih uzrasta, naobrazbe, dobi, rase i zanimanja. Sve to govori da ukazanja nisu u ljudskoj režiji, da ne ovise ni o vremenu, ni o mjestu, ni o želji, ni o molitvi vidjelaca i naroda, nego o volji one koja se ukazuje.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 25.06.18 16:16
Gerald, pa v tvojem Međugorju so je v nekaj letih zgodilo več čudežev kot po vsem svetu v nekaj stoletjih. Imaš srečo, da živiš v kraju neštetih čudežev. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo tudi tebi zgodil čudež. Upam, da nam boš potem o tem tudi kaj napisal. To kar sedaj pišeš je že malo dolgočasno. Je pa bilo zadnjič zanimivo brati, ko so mrtvo pijanega župnika na vozu peljali domov, potem ko je opravil mašo v cerkvi. Veš kaj več o tem, dragi Gerald. Mogoče veš, če se je tudi njemu takrat prikazala Marija?
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mariologija 25.06.18 16:51
gerard ford (citat):
Nisam još čuo da su proglašene autentičnima! No i da jesu, pitam se zašto samo sedam dana? Što nije i osmi dan autentičan? Ili dvanaesti? Prema mjesnome biskupu nije ni jedan dan autentičan, a to je i moje skromno mišljenje. Hoće li Sveta Stolica pobijat i biskupa i biskupsku konferenciju?
Naslov komentara: Re: Mariologija 25.06.18 17:09
Gerald, u vašem Međugorju, za nekoliko godina, više se čuda dogodilo nego u cijelom svijetu za nekoliko stoljeća. Imate sreće živjeti na mjestu bezbrojnih čuda. Jedino je pitanje vremena kada će vam se i čudo dogoditi. Nadam se da ćete kasnije nešto napisati. Ono što pišete sada je malo dosadno. Ali zadnji je put zanimljivo čitati kada je mrtvi pijani župni svećenik odvezao kući na vlak nakon obavljanja masaže u crkvi. Znaš više o ovome, dragi Gerald. Možda znaš da li mu je Mary tada pokazao?
,,Blaženi čista srca jer oni će Boga gledati,, Molim te da ne haluciniraš i izmišljaš o događajima o Međugorju po gotovu o svećenicima .
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 25.06.18 17:18
VBČ (citat):
gerard ford (citat):
Nisam još čuo da su proglašene autentičnima! No i da jesu, pitam se zašto samo sedam dana? Što nije i osmi dan autentičan? Ili dvanaesti? Prema mjesnome biskupu nije ni jedan dan autentičan, a to je i moje skromno mišljenje. Hoće li Sveta Stolica pobijat i biskupa i biskupsku konferenciju?
Ovo se provlači kroz našu i svjetsku štampu no vidjet ćemo dali je istina? Nema logike zašto sedam a ne osam i dalje. Čekamo.Ne lokalnoga biskupa koji je konačno opravdano izuzet ,nego čekamo što će dalje reći kardinal Hozer i Vatikan.Što se mene tiče ali i miliona ljudi Međugorskih hodočasnika iz cijeloga svijeta stvari su potpuno i bez sumnje jasne.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 25.06.18 18:50
gerard ford (citat):
Molim te da ne haluciniraš i izmišljaš o događajima o Međugorju po gotovu o svećenicima .
Gerald, kje sem napisal, da so pijanega župnika vozili na vozu domov v Međogorju? Napisal sem, da sem prebral v časopisu. In zakaj ne bi smel pisati o župnikih? Veš grozljive stvari sem videl in slišal na njihov račun, ko sem bil še aktiven.
Pa te prosim Gerald, da enkrat za spremembo prenehaš pisati o čudežih in komentiraj ta resnični primer: Župnik je dalj časa zlorabljal malo duševno prizadetega otroka. Na enem od zdravniških šolskih pregledov je zdravnica ugotovila, da se otroka zlorablja in je zadevo prijavila pristojnim službam. Ko se je zadeva razvedela so predstavniki cerkve prišli k staršem otroka (tudi starša sta bila delno duševno in telesno prizadela) in zahtevali, da zadevo zanikajo, da si je otrok vse skupaj izmislil. V nasprotnem bodo vse izobčili iz cerkve.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 25.06.18 22:19
arcibald01 (citat):
gerard ford (citat):
Molim te da ne haluciniraš i izmišljaš o događajima o Međugorju po gotovu o svećenicima .
Gerald, kje sem napisal, da so pijanega župnika vozili na vozu domov v Međogorju? Napisal sem, da sem prebral v časopisu. In zakaj ne bi smel pisati o župnikih? Veš grozljive stvari sem videl in slišal na njihov račun, ko sem bil še aktiven.
Pa te prosim Gerald, da enkrat za spremembo prenehaš pisati o čudežih in komentiraj ta resnični primer: Župnik je dalj časa zlorabljal malo duševno prizadetega otroka. Na enem od zdravniških šolskih pregledov je zdravnica ugotovila, da se otroka zlorablja in je zadevo prijavila pristojnim službam. Ko se je zadeva razvedela so predstavniki cerkve prišli k staršem otroka (tudi starša sta bila delno duševno in telesno prizadela) in zahtevali, da zadevo zanikajo, da si je otrok vse skupaj izmislil. V nasprotnem bodo vse izobčili iz cerkve.
I kakve ovo ima veze sa temom?
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Mariologija 25.06.18 22:21
Ne verujem da ce to Vatikan prihvatiti da se cudo desilo u Medjugorju a ne u Vatikanu, u tom slucaju Papa ce morati premestiti Svetu stolicu u Medjugorje, jer ovo postaje sveto mesto vece i od same Svete stolice u Vatikanu....ovo postaje veoma zanimljivo.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 10:43
Brkakougar (citat):
Ne verujem da ce to Vatikan prihvatiti da se cudo desilo u Medjugorju a ne u Vatikanu, u tom slucaju Papa ce morati premestiti Svetu stolicu u Medjugorje, jer ovo postaje sveto mesto vece i od same Svete stolice u Vatikanu....ovo postaje veoma zanimljivo.
Seveda Vatikan teh Međugorskih čudežev ne priznava. Znano je papeževo stališče do teh čudežev. Jasno i glasno je povedal, da gre v vseh primerih za marketinško potezo, za privabljanje ljudi v Međugorje z namenom, da se služi. Po domače bi se reklo, da gre za goljufijo in norčevanje iz ljudi. Papež je celo ta romanja v Međugorje odsvetoval saj Međugorje ni romarski kraj. Vatikan je ustanovil celo posebno komisijo, ki je sprejela zaključke, ki sem jih napisal. Po mojem mnenju je to Geraldu prav dobro znano, zakaj pa znova in znova piše eno in isto, ve le sam. Mogoče računa, da se bo le našel kakšen bedak, ki bo verjel njegovemu pisanju in prišel v Međugorje in tam pustil nekaj evrov.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 10:55
Gospi zahvaljuju za sina
U Međugorju je krajem ožujka 2006 boravila mlada obitelj Oguz iz grada Vaxjo u Švedskoj. Došli su zahvaliti Gospi jer vjeruju da su po njenom zagovoru dobili sina Samuela. Afram i Ramona Oguz bili su u braku pet godina a djeteta još nije bilo. Njihovi su roditelji iz Turske došli u Švedsku prije trideset godina jer su kršćani sirijsko-pravoslavnog obreda, pa su kao manjina u Turskoj imali poteškoća sa življenjem svoje vjere. Izabrali su jednu kršćansku zemlju, Švedsku. Budući da su tamo pravoslavci malobrojni, Afram i Ramona su na Misu išli u katoličku crkvu. Vjeruju da razlike između katolika i pravoslavnih nisu tako velike da ne bi moglo doći do jedinstva, pa mole i na tu nakanu. Jedne nedjelje nakon Mise čuli su za Međugorje od jedne osobe koja je organizirala hodočašće. Nisu se mislili pridružiti, ali ih je dan-dva prije odlaska hodočašća nešto ponukalo da zapitaju ima li još slobodnih mjesta. Organizatorica hodočašća rekla im je da je jedan bračni par nekoliko sati ranije otkazao odlazak, pa su se dva mjesta oslobodila. Bilo je to u travnju 2004. U Međugorju, za vrijeme večernje svete Mise, molili su s vjerom za dijete i obećali su da će doći na hodočašće zahvalnosti prije djetetovog prvog rođendana. Dok je Ramona molila, jedna joj se žena približila i rekla da ima za nju poruku. Rekla je: «Vaše su molitve uslišane i rodit ćete mnogo ploda.» Tu su ženu poslije Mise tražili, ali ju nisu našli. Sin se rodio nekoliko sati nakon smrti Pape Ivana Pavla II. Nazvali su ga Samuel, po Samuelu iz Biblije koji je isto tako bio plod molitve. Na ovo hodočašće zahvalnosti došli su tjedan dana prije Samuelovog prvog rođendana.
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Mariologija 26.06.18 11:10
gerard ford (citat):
arcibald01 (citat):
gerard ford (citat):
I kakve ovo ima veze sa temom?
Kaj res ne vidiš kakšna je zveza s to temo, pravzaprav s tem kaj si napisal. Trdiš, da haluciniram, posebej še ko gre za duhovnike. Pa sem napisal resničen primer o župniku (zadevo je obravnavalo sodišče in župnika obsodilo) in te prosil, da k temu napišeš svoj komentar. Samo to, napiši komentar. Ali pa še vedno misliš, da imam halucinacije in si stvari izmišljam, posebej še na račun duhovnikov. Če tako misliš, ti bom napisal še ne primer, ali pa mogoče dva v katerih sta bila udeležena duhovnika. Vendar v teh primerih ni bil žrtev duševno prizadet deček temveč še ne 10 let stari deklici.
Pa tudi glede pijanega župnika, ki so ga vozili domov bo zadeva kar resnična. Saj je sam župnik to priznal, sicer je svoje stanje malo drugače opisal, kar je razumljivo, ostane pa dejstvo, da je bil v stanju, ko ni mogel sam niti domov. Mi lahko dragi Gerald poveš, zakaj misliš, da imam v primeru pijanega župnika halucinacije? Pa še nekaj, ko napišeš "halucinacija" ti predlagam, da preveriš kaj beseda sploh pomeni. Halucinirati namreč pomeni, da gre za resno motnjo pri delovanju možganov. Ti ljudje vidijo, vonjajo, okušajo ali slišijo stvari, ki jih drugi ne ali slišijo govoriti glasove o njih. V primeru pijanega župnika sem napisal, da sem to prebral, ne slišal ali videl, torej pijani župnik ne more biti stvar halucincije. Za razliko vseh neumnosti, ki jih ti pišeš.