FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Mariologija

Go down 
+10
VBČ
PORUCNIK
arcibald01
gerard ford
vladimir
Sloba1
Brkakougar
NebojsaB
Max Blitz
milutins
14 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AutorPoruka
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15057
ČLAN OD: : 2009-05-01

Mariologija - Page 8 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime15.01.21 17:39

Poljakinjama zbog transparenta Djevice Marije i duginih boja prijeti zatvor

TRIMA Poljakinjama se sudi zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja izrađivanjem transparenata na kojem se prikazuje najsvetija poljska ikona Djevica Marija s duginom aureolom, piše Politico.

Prijete im dvije godine zatvora ako im se dokaže krivnja.

Suđenje, koje je započelo u srijedu, privlači međunarodnu pozornost kako zbog upotrebe kontroverznog zakona koji štiti vjerske osjećaje, tako i zbog ponovnog pokretanja pitanja LGBTQ prava u Poljskoj.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 13028
ČLAN OD: : 2020-07-15
DOB : 57
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime15.01.21 20:52

VBČ (citat):
Poljakinjama zbog transparenta Djevice Marije i duginih boja prijeti zatvor

TRIMA Poljakinjama se sudi zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja izrađivanjem transparenata na kojem se prikazuje najsvetija poljska ikona Djevica Marija s duginom aureolom, piše Politico.

Prijete im dvije godine zatvora ako im se dokaže krivnja.

Suđenje, koje je započelo u srijedu, privlači međunarodnu pozornost kako zbog upotrebe kontroverznog zakona koji štiti vjerske osjećaje, tako i zbog ponovnog pokretanja pitanja LGBTQ prava u Poljskoj.

Ni Poljska nije otvorena prema različitima od većine. Vrijedi isto sto sam napisao u ranijem postu..za onu presudu suda za ljudska prava u Strasbourgu koju je donio hrv.sud. Donekle, ali samo donekle i Poljska i Hrvatska imaju opravdanje za to..jer su drzave sa vecinskim katolickim stanovnistvom, konzervativnim i tradicionalnim drustvima.
No ukazujem da je Zakon jednak za sve i sudac kada sudi mora zaboraviti sto je u privatnom zivotu i ostati sudac do kraja objektivan i u cijelosti se pridrzavati slova Zakona.
Iz osobnog iskustva znam da je nekada to jako jako tesko..ali se mora.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime15.01.21 21:07

Opravdanja nema za napadat i tuć druge gradjane, bez obzira bila to zemlja s katoličkom ili inom većinom.

Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime15.01.21 21:11

VBČ (citat):

Opravdanja nema za napadat i tuć druge gradjane, bez obzira bila to zemlja s katoličkom ili inom većinom.
Apsolutno si u pravu. No ti zivis u uljudbenoj zemlji a mj dmo daleko od toga...samo se busamo u prsa da smo dio Europe..ali smo u glavi nesto sasvim drugo.
Kod nas su sve vrijednosti iskrivljene...politika je sve...a struka je nula
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime17.01.21 14:30

study

Marija je bila grješno ljudsko biće baš kao svi ostali, i trebala je Isusa Krista kao svoga Spasitelja, baš kao i svi ostali (Propovjednik 7,20; Rimljanima 3,23; 6,23 1. Ivanova 1,8 )

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime26.02.21 16:12

Naj novija Gospina poruka

Gospa ili Majka svih ljudi bez obzira na  njihovu vjeru nas jednako  poziva..
Marija majka Isusova je kroz svoje poruke  najavila propast komunizma već u početcima Međugorskih zbivanja.
To se znalo i osjetilo po pendrecima bivše milicije i ćelijama Mostarskih kazamata  i Đavao je vrlo revno  informirao  sve obavještajne zajednice od Moskve pa sve   do  centara moći u Jugoslaviji i širom svijeta i one desne  kao i  lijeve  tkz, liberalne (one su i sada prilično aktivne) .

Bio je  u tome vremenu strašan pritisak na svećenike i ljude koji su tamo išli ili hodočastili  samo se moliti Bogu.Uz katoličku većinu bilo je
u svim tim godinama prije krvavog rata tamo i drugih ljudi i uvjerenja. Marija je svijet kao i danas kroz svakodnevne poruke  pozivala na Mir,samo na Mir bez oružja i nasilja ...Taj natpis je bio svima  vidljiv na nebu i desetak godina prije znad Međugorja..
Klupko se odmotava i vrlo brzo svi mi biti ćemo novoga svijeta sa izvorom u malom i neznatnom siromašnom Hercegovačkom selu i porukama Neba koje nam od tamo već desetljećima stižu.

Doktor Živago voli ovaj upis

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime28.03.21 13:44

Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1557
ČLAN OD: : 2015-01-15

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime28.03.21 15:18

Ako mislis na pojavu rascepa Africkog kontinenta docice do pomeranja tektonskih ploca u sredozemlju a to je velika mogucnost i povlacenja kopna u primorju, u tom slucaju veliki deo Dalmacije bio bi u opasnosti od potopa, a Medjugorje je bas blizu...
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime27.06.21 17:41

study

MEĐUGORSKA vidjelica Mirjana Dragičević, koja tvrdi da komunicira s Gospom, lani je objavila da više neće imati javna ukazanja niti će primati Gospine poruke. Dragičević, podsjetimo, tvrdi da je od Gospe redovito primala poruke od 1987. godine.

Nedavno je za Medjugorje-news.com rekla kako joj je Gospa rekla koliko ljudi ide u raj nakon smrti.

"Pitala sam je jedanput o tome, a ona je rekla da danas većina ljudi ide u čistilište, nakon toga najveći broj njih ide u pakao, a samo nekolicina ide izravno u raj", rekla je Dragičević.

Uh je joj i rekla veliku tajnu. To samo znali i bez "Gospe".

Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime27.06.21 17:49

Nema nam Geralda Forda da nam to stručno protumači...nema ga vec dugo.
Ako si vjernik trebas biti ispravan koliko god je to moguce prema svakom covjeku a onda Bog odlučuje gdje ces završiti
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime27.06.21 18:02

Ne samo ova "tajna" već i sve ono što "ukazanje" već decenijama priča je uvijek ista ploča koja se samo vrti. Post, molitva, misa, ispovjed, mir, ljubav... uvijek jedno te isto. Ali, to sve znaju katolici i bez "ukazanja". Mogi su, umjesto da čitaju Pismo, odvučeni ovim finim pričama. U Pismu piše sve što je potrebno i nužno.

Pismo kaže, osnosno Isus:

“Uđіtе nа uѕkа vrаtа, јеr šіrоkа vrаtа і рrоѕtrаn рut vоdе u рrораѕt, і mnоgо іh је kојі іdu nјіm. Каkо ѕu uѕkа vrаtа і tіјеѕаn рut kојі vоdі u žіvоt, і mаlо іh је kојі gа nаlаzе!” Маtеј 7,12

Ovdje je davno rečeno nešto u šta kršćani vjeruju već 2 tisuće godina, odavno poznato - ništa novo, i ne treba pitat "Gospu" već čitat Pismo!

Sekularne države su nam omugućile pismenost, pa ju treba i koristit.

Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime27.06.21 18:26

Ma sve je jasno ovdje..ja sam ranije napisao sto o tome svemu mislim i to je moj stav i moje misljenje
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime27.06.21 18:41

study

Fenomenu Medjugorja se može prilaziti s teološke i sociloške strane. Ja sam ovdje više potencirao teološki pristup, no i sociološki gledano - fenomen je krajnje diskutabilan.

Ono što pada u oči je to da nitko od vidjelica nije završio u samostanu bosonogih Karmelićanki, u Kalkuti ili bar u nekom komfornijem samostanu. Svi su profitirali od vidjelištva, a neki bukvalno ne znaju gdje šta imaju. Kao u slučaju pomenute Mirjane Dragičević, kad nije znala da ima vilu na Hvaru.

"Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati", začuđena je bila vidjelica kad su je novinari pitali o vili i betoniranoj plaži.

Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime27.06.21 19:17

Ma vidi..nije morala poci u Kalkutu..imamo mi takav samostan u Lasinji blizu Petrinje.
S druge strane ja nemam dovoljno znanja da bih o tom fenomenu mogao vise reci..jeli su se dogodila ili nisu. Osobno ne vjerujem u vidjelice i njihove gotovo svakodnevne razgovore sa Gospom.
Upada u oči ovo sto si napisao..da nitko od njij nije stupio u sveti red.
I uLurdu i u Fatimi su vidioci zavrsili u samostanu..barem netko od njih.
Crkva se koliko znam nije služb.oglasila.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.08.21 22:35

Ljudi su duhovno bolesni  a oni su puni životne radosti.Sa njihovih lica očitava se Mir dok je svijet prepun nemira...
Traje Mladi fest u Međugorju.Pozdrav .

Na vrh Go down
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime04.08.21 0:06

Svijet je bolestan zbog raznih razloga..no lijepo je vidjeti sretne mlade ljude bilo gdje u svijetu.
Ja vidim jako puno sretnih ljudi na godisnjem odmoru..koji su došli do daha nakon korona mjera..lijepo ih je vidjeti sretne...opet..no pitanje je do kada. Dao Bog da se riješimo ovog zla. Pozdrav i tebi!
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime26.09.21 1:33

study

Da su stvarno vidjeli Mariju, Vicka i ekipa bi se razbježali

A neke priče o Mariji prelaze i granice morala – tako čitamo legendu da se među hramskim svećenicima jednim magijskim obredom odlučivalo tko će oženiti dvanaestogodišnju Mariju. Danas se zgražamo na vijesti o tome kako talibani žene djevojčice u toj dobi, ali taj "lijepi" narodni običaj nisu izmislili talibani, evo ga još u drevnim kršćanskim spisima. Priča dalje veli da je ona pripala starom Josipu, prestarom da bi se uopće upuštao u kakve spolne odnose s djevojčicom, pa je ona, eto čuda, ostala djevica.

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.10.21 1:24

Zanimljivo:

gerard ford voli ovaj upis

Na vrh Go down
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.10.21 9:40

To je za kolegu Gerarda Forda..
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.10.21 13:57

Je li o tome ranije igdje pričala?

PORUCNIK: komentar modifikovan dana: 03.10.21 18:08; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.10.21 14:15

Ne znam i ne vjerujem bas u to. To sam i ranije napisao...
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.10.21 14:17

PORUCNIK (citat):
Je li o tomeranije igdje pričala?

Jest.

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.10.21 18:14

Ovo što ona naziva čistilištem sam vidio jednom, u snu... Ili mislim da je bio san.

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.10.21 18:50

PORUCNIK (citat):
Ovo što ona naziva čistilištem sam vidio jednom, u snu... Ili mislim da je bio san.

Ispričaj ako nije previše osobno.

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime04.10.21 10:00

VBČ (citat):
PORUCNIK (citat):

Ispričaj ako nije previše osobno.
Ne znam kako sam se našao tamo. Nekako kao da sam znao da sam mrtav. Nije bilo ni straha, ni tuge, ni radosti. Nekakva ravnodušnost.
To sivilo sam doživio kao gustu maglu. Čuo sam druge ljude, ali ih nisam vidio.

Neko mi je govorio, ali se ne sjećam da sam vidio čovjeka, ili sam samo čuo glas.

Kraj mene je bila kao neka gomilica tartufa. Kako mi je glas objašnjavao, to je bila moja zarada za vrijeme života. I za to je trebalo da kupim mjesto. Bilo mi je čudno da se i TU nešto plaća i pitao zar je to pravda: ko ima više - imaće bolje. Dobio sam odgovor da jeste i da sam to zaslužio dobrim djelima. Svatio sam da imam premalo toga. Šta ako neko ima puno toga? Naravno, bira mjesto prema količini tog platežnog sredstva. A oni koji nemaju ostaju u toj magli. Bilo je malo iritirajuće u toj magli. Nije bio mrak, samo magla, ali tolika da se ne vidi skoro samo ona.

Zar vječnost provesti u toj magli?

Pitao sam šta mogu da uradim sa onim što sam imao zarađeno, nisam baš očekivao neki "raskoš". Vrlo oskudno, jedva nešto iznad te potpune magle. Odgovoreno mi je da mogu da kupim to što može, ili da ostanem u toj magli, a i da se vratim na ovaj svijet i pokušam da zaradim još. Ne znam da li je trebalo da se reinkarniram ili oživim, ali to je bio jedini način.

Nisam znao da li ću uspjeti da zaslužim više, ili ću izgubiti i zarađeno, ali sam mogao dobiti šansu.

Iz magle se pojavio neki čovjek. Na izgled ni po čemu nije bio poseban. Znao sam da to nije Isus a.s. Bio je ravnodušan, a i ja sam bio ravnodušan. Pitao sam je li to vođa. Odgovoreno mi je da je to "instruktor" (ili možda "mentor" nisam siguran).

Pitao me je ravnodušno šta sam odlučio. Odgovorio sam, takođe ravnodušno, da se vratim "na Zemlju" (koliko se sjećam, tako sam se izrazio).
I to je sve. Ne znam jesam li se probudio, vjerovatno jesam kad sam zapamtio to.

Pakao se nije ni pominjao, niti sam bio svjestan njegovog postojanja. A ni raj (dženet) nisam vidio. Samo naslutio.

Na vrh Go down
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime04.10.21 10:24

Nevjerojatno i vrlo zanimljivo.. to je bio san..Poručniče, jeli ti se ikad taj san ponovio, takav ili sličan, ili ti se to dogodilo samo jednom?
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime04.10.21 15:54

PORUCNIK (citat):

Zar vječnost provesti u toj magli?

Ti si očito duhovna osoba, tragač za spoznajom. Još kao dijete si osjećao potrebu za duhovnim stvarima i tražio ih.
Kasnije, u nekoj odrasloj dobi si se morao odreći te potrage i potrebe, morao si ju potisnuti, pa i odbaciti.
Tako si ustvari nastojao ubiti ono najljepše u sebi. No taj dar se ne gubi, i ne ubija... Ponovo si se vratio Izvoru.

U ovome slučaju, bilo da se radi o snu, viziji ili iskustvu onostranoga - kroz njega progovara tvoja duša u tebi poznatim slikama.
Onostrano se ni ne može drukčije pojmiti do kroz nama poznate slike. Duša ti se samo odazvala Izvoru:

LEBEJK ALLAHUME LEBEJK!

(Odazivam ti se odazivam Bože moj!)

PORUCNIK voli ovaj upis

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime05.10.21 10:59

Svašta ja snijevam... I dobro i loše... Da Bog sačuva!

Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime05.10.21 11:03

Sačuvat će tebe Bog, ne brini...vjeruješ u Njega i On u tebe! Možeš biti potpuno miran

PORUCNIK voli ovaj upis

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime11.12.21 3:55

study

Zbog korone Gospa otkazala dolaske: nema više javnih ukazanja

[You must be registered and logged in to see this image.]

Mirjana je do sada tvrdila da joj se Gospa ukazivala svakog dana do 1987. godine, kada joj je rekla da će je posjećivati samo na njezin rođendan. Nije poznato kada se predomislila i počela dolaziti svakog drugog u mjesecu.

Mnogi vjernici su razočarani i pitaju se zašto je Gospa dolaske otkazala baš u vrijeme pandemije koronavirusa.

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime11.12.21 10:39

gerard ford (citat):
Je li se dogodilo nešto u Međugorju što je uzdrmalo svijet, ili će to biti u narednih dvije dekade?

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime15.12.21 20:07

Ništa se neće dogodit što će uzdrmat svijet!

Dogodit će se samo nešto manje poput pojave vrela vode, pa će onda za to tvrdit da je to - to.

Medjutim, istina oslobadja!

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime15.12.21 23:47

VBČ (citat):

Dogodit će se samo nešto manje poput pojave vrela vode, pa će onda za to tvrdit da je to - to.

Makar šta, da ne ispadne da sveštenici lažu više od političara...

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime16.01.22 21:48

VBČ (citat):

Medjutim, istina oslobadja!
Ipak hoće i već se događa.Mnogi  ljudi se upravo tamo  obraćaju!

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime17.01.22 21:02

Ova Vicka kao navijena ploča, uvijek jedno te isto prepričava.

No, dobro. Nije sporno da su djeca nešto vidjela. Nisu ni prvi ni posljednji koji imaju vizije.
Problematično je samo to što se prikaza izdaje za nešto što nije.

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime18.01.22 22:47

VBČ (citat):

Ova Vicka kao navijena ploča, uvijek jedno te isto prepričava.

No, dobro. Nije sporno da su djeca nešto vidjela. Nisu ni prvi ni posljednji koji imaju vizije.
Problematično je samo to što se prikaza izdaje za nešto što nije.
VBČ  Tvoji  zaključci su krhki jer čudesa u kršćanstvu se počev od Uskrsnuća ili još prije kroz Stari zavjet  nisu mogla objasniti samo raciom nego isključivo vjerom i prije nego je znanost ostala bez riječi, te   je čuda Boga živoga  naj češće  prešutjela .
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime19.01.22 0:46

Pa, kad je sredinom 19. stoljeća Ellen White počela imat nebeske vizije, mnogi joj nisu vjerovali - ali neki i jesu pa se iz toga izrodila i Crkva Adventista sedmoga dana. Oni je i danas štuju kao proročicu i njene knjige slove za riječ proročku. Zašto ne vjerovati Ellen White, a vjerovati Vicki? Ili obrnuto? A njihove vizije ne mogu biti točne i jedne i druge. Ellen kao protestantkinja nije vjerovala u bogorodicu, pa u njenim bezbrojnim vizijama ove niti nema. Dapače, bogorodica niti ne postoji - sukladno protestantskome nauku. A, Vicka opet sa svoje strane vidi nešto u što ona vjeruje. Joseph Smith začetnik mormona je opet vidio nešto treće, zašto ne vjerovati njemu? Brojne su i druge vidjelice, a svi vide nešto drugo - i uvijek u skladu sa svojim vjerovanjem. Sve te različite vizije su kontradiktorne jedne drugima, i ne mogu sve bit točne. Teološki se to objašnjava time, da postoje duhovna bića koja se krivo predstavljaju. To i odgovara onome da vizije odgovaraju "kalupu" vjere vidjelice. S druge strane, Bog se nikad ne pretvara i ne predstavlja za nešto drugo.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime19.01.22 17:06

gerard ford (citat):

Na ovom linku stoji što je Prikaza rekla o smrti.

Da proanaliziramo:

Čovjek se rađa samo jednom a tijelo, pokopano u zemlju, raspada se nakon smrti i nikad se više ne vraća u život. U tom trenutku Čovjek prima preobraženo tijelo koje na posljetku odlazi u Raj , Čistilište ili Pakao.

Ovo je oprečno kršćanskome nauku o uskrsnuću tijela. Apostolsko vjerovanje (koje je obvezujuće i za katolike) kaže:

Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni. Amen.

U Nicejsko-Carigradskome vjerovanju se kaže: I išćekujem uskrsnuće mrtvih.

Uskrsnuće tijela je jedna od centralnih nauka kršćanstva. Prikaza pak tvrdi da u času smrti dobijamo preobraženo tijelo koje odlazi u Raj, Čistilište ili Pakao, pa stoga očito nema porebe za uskrsnućem tijela. Ljude iz preobraženoga tijela vratiti u zemaljsko bi bio nazadak, za one u Raju čak i kazna. I postavlja se pitanje šta onda?! Hoće li uskrsnuto zemaljsko tijelo biti opet po drugi put preobraženo? Čemu ta zbrka?

Crkva od najranijih dana naučava da ne ide tijelo na nebo, ni zemaljsko ni preobraženo, već duša koja je bestjelesna.

Osim toga Prikaza tvrdi da to navodno tijelo ide u Raj, Pakao ili Čistilište. Jako zanimljivo. Izuzev katoličke Crkve, niti jedna druga Crkva niti denominacija ne pozna Čistilište. U najstarijoj Crkvi svijeta Svetoj apostolskoj i katoličkoj crkvi Istoka, nema čistilišta. Nema ga ni u pravoslavnoj Crkvi niti u orijentalnim Crkvama. Nema ga ni kod Protestanata, a čak ni kod Starokatolika. Nema ga ni u Bibliji niti kod crkvenih otaca.

Nauk o čistilištu je unikatno rimokatolički i razvio se u srednjemu vijeku. Taj nauk je kasnije otvorio put prodaji oprosnica.

Katolici dakako imaju pravo vjerovat u što žele, iako nitko drugi od kršćana u to ne vjeruje. Ali, u konačnici to znači da ova Prikaza može biti samo katolička. Kad bi se Bogorodica i pojavila, ona bi valjda bila svekršćanska, ali pošto ona ispovjeda nešto u što drugi kršćani ne vjeruju, onda ona ne može biti njihova.

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime19.01.22 18:15

A je li ona ista osoba poznata kao hazreti Hava (Eva Adamova)? Ako nije, onda kako shvatiti izjavu da je ona majka svim ljudima (i ženama)?

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime20.01.22 12:05

PORUCNIK (citat):
A je li ona ista osoba poznata kao hazreti Hava (Eva Adamova)? Ako nije, onda kako shvatiti izjavu da je ona majka svim ljudima (i ženama)?

Naravno da nije ista osoba.

To da je Marija majka ljudima naučava (samo) katolička Crkva. Druge Crkve je smatraju (samo) majkom Spasitelja.

Pravoslavci i orijentalni kršćani ju takodjer smatraju Bogorodicom i iskazuju joj posebnu čast, ipak ne pretjeruju u pripisivanju joj atributa kojih nema ni u Pismu ni u tradiciji.

Asirska ili Sveta apostolska i katolička Crkva Istoka, kao najstarija samostalna Crkva, oduvjek odbacuje dogmu o Bogorodici i priznaje ju samo za Kristorodicu. Tako nekako je i kod protestanata, Marija je samo majka Isusa Krista - i ništa više od toga.

Od kud dolazi ovo specifično katoličko vjerovanje, koje ne poznaje nijedna druga Crkva?

Papa Pavao VI. je na Drugom Vatikanskom Koncilu 1964 proglasio Mariju »Majkom Crkve«, majkom svega Božjeg naroda, vjernika i pastira.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime21.01.22 14:43

dr.Tomislav Ivančić

Mi smo poput djeteta u utrobi majke koje stalno pita: “Kako će to biti kad se rodim? Hoću li se uistinu roditi ili ću biti ubijen kad iziđem iz utrobe majke?” Iz tog je razloga u nama uvijek prisutno pitanje: “Što je zapravo smrt?” Mi plačemo kad ljudi umiru i odlaze od nas. A kamo odlaze? Žive li dalje ili ne? Hoćemo li se s tim pokojnicima opet susresti? Je li to svršetak ili tek početak? Postoji li život samo ovdje na zemlji, ili postoji i negdje drugdje? Ta su pitanja uistinu vrlo važna, jer život smo imali i devet mjeseci prije rođenja. U utrobi majke bili smo u posve drugačijem svijetu. Sad živimo ovdje, na zemlji, pedeset, osamdeset ili devedeset godina, ako nam dobro ide.

No, nakon toga živjet ćeš vječno. Zbog toga nije potrebna reinkarnacija niti ponovno rođenje. Nećeš se više ovdje vratiti. Točno se zna – ti odlaziš, i to je kraj. Iz ovog svijeta se ne vraćamo u utrobu majke, već odlazimo u drugi svijet. To nam je znanje donio Isus Krist, a Isus je Bog. On nam je dao tu informaciju o svijetu. Ako on to kaže, onda sam siguran da ne postoji reinkarnacija i da ne postoji kraj, nego novi početak života.

Buda i hinduistički mudraci ne mogu nam dati ispravne informacije o tome, jer su samo ljudi. Oni su pokušali svijet i čovjekov duh istraživati odozdo. Isto su tako sve religije čovjekovo djelo. I zato ne postoji religija koja bi nas mogla spasiti, sve religije ostaju u grijehu. Svi su izvanredni i plemeniti ljudi poput Bude, Lao Tsea, Konfucija i Muhameda bili u grijehu. Kako bi nas onda mogli spasiti? I sami trebaju spasenje. Svi ljudi koji su u utrobi majke ne mogu djetetu dati informacije o drugom svijetu. Samo onaj koji dolazi izvana to može učiniti. Budući da smo svi u jednakom neznanju, nitko nam ne može dati informaciju ili snagu koja bi nas mogla spasiti. Zbog toga postoji samo jedan Spasitelj na ovom svijetu – Isus Krist.

On je pokazao izvanrednu mudrost, on je imao vlast nad prirodom. To su možda u ograničenoj mjeri imali i drugi. No, on je opraštao i grijehe, a to nitko drugi nije mogao. Nitko u povijesti čovječanstva i povijesti religija nije mogao opraštati grijehe. Prije svega nitko nije imao moć nad đavolskom silom, budući da smo svi u grijehu. Samo Isus Krist ima moć odagnati Zloga i uništiti sve negativno i grešno.

Radikalno gledano, putem religija ne nastaje novi svijet. Ona je samo psihičko, duhovno okretanje prema nutrini, odnosno određeno čišćenje, no ne stvara novi svijet. Novi svijet je nastao u Isusu Kristu i njegovom uskrsnuću. U njemu se dogodio prodor u novi svijet. On je Bog, on dolazi izvana i donosi informacije o tome kako to uistinu jest. On ima sina i samo je u njemu moje spasenje. Zbog toga Crkva mora propovijedati Isusa Krista, svog jedinog Spasitelja. Nijedan drugi ne postoji. Svi se ljudi, naime, spašavaju samo po Isusu Kristu! Svi! Jedni jer su s njim svjesno povezani, a drugi jer žive po vlastitoj savjesti. Budući da u religijama ljudi žive po savjesti, tako su i oni povezani s Isusom Kristom. I svi koji se žele spasiti isto su tako s njim povezani. I ateisti su s njim povezani, ako žive po svojoj savjesti i djeluju u skladu s njom jer na taj se način povezuju s Isusom Kristom. Samo se, naime, po Bogu možemo spasiti. U tom je smislu točna rečenica: “Bez Crkve nema spasenja.” To se, naravno, može razumjeti i krivo, ako pod tim mislimo da će biti spašeni samo oni koji su kršteni vodom i Duhom, dakle, oni koji pripadaju vidljivoj Crkvi. No, to nije točno već zbog toga što postoje mnogi koji su u Crkvi, ali ne mogu biti spašeni ako nisu prihvatili Isusa Krista. Tako nam to tumači II. vatikanski koncil.

Dakle, svatko tko živi po savjesti bit će spašen jer se na taj način povezuje s Isusom Kristom. Zbog toga govorimo o krstu želje. To je krštenje koje duša želi jer je otvorena Bogu. Kad bi toj osobi propovijedali o Isusu Kristu, ona bi ga prihvatila.

Ako tako razmišljamo, onda su svi oni koji su povezani s Isusom Kristom u Crkvi. Isus Krist je, naime, Crkva. Crkva je njegovo tijelo. Mi smo njegovo opipljivo tijelo, vidljivi Isus Krist u svijetu.

Prema tome, Bog sve ljude, iz čitave povijesti svijeta spašava po svom Sinu, Isusu iz Nazareta. I mi, kršćani, ne smijemo ostati u sigurnosti: “Da, mi smo spašeni!” Štoviše, naš je zadatak prihvatiti to spasenje onako kako nam ga daje Isus Krist i donijeti ga drugima. Spašeni smo već i time što smo kršteni. Time smo već postali djeca Božja. Iz snage tog krštenja trebamo pomoći drugima u svijetu i uvjerljivo im reći: “Gledaj, mi smo to čuli, doživjeli smo spasenje koje nam je Isus Krist donio! On je Bog!” Ako tako govorimo, onda je to dobro. No, ako želimo samo praviti reklamu za Crkvu, tada to nema smisla.

Crkva je izvana kao i sve druge religije. Ona ne izgleda ništa bolje! No, gledajući iznutra, s Isusom Kristom i Duhom Svetim, postoji razlika između religija i kršćanstva. U kršćanstvu je Bog došao k nama i nama se pokazao, a u religijama su ljudi oni koji traže Boga.

Ova je razlika jako važna budući da miješamo kršćanstvo i religije, a to je pogrešno. Kršćanstvo u ovom smislu, kako kaže Dietrich Bonhoeffer, i nije religija. Ono je povijesno djelo spasenja. Kršćanstvo je stvarnost koja je došla u svijet da bi čovjeku dala upravo ono što on u religijama traži. Kršćanstvo je ispunjenje religija.

(Bog preobražava)

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime21.01.22 15:41

Kakve veze ima ovo s mariologijom? scratch

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime27.02.22 13:20

Gospine poruke

Poruka, 25. veljača 2022
„Draga djeco! S vama sam i molimo zajedno. Pomozite mi dječice molitvom da sotona ne prevlada. Njegova moć smrti, mržnje i straha, pohodila je Zemlju. Zato dječice vratite se Bogu i molitvi, postu i odricanju, za sve one koji su pogaženi, siromašni i nemaju glasa u ovom svijetu bez Boga. Dječice, ako se ne vratite Bogu i njegovim zapovijedima, nemate budućnosti. Zato je mene poslao vama da vas vodim. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“
Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2963
ČLAN OD: : 2013-12-19

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime27.02.22 19:58

gerard ford (citat):
Gospine poruke

Poruka, 25. veljača 2022
„Draga djeco! S vama sam i molimo zajedno. Pomozite mi dječice molitvom da sotona ne prevlada. Njegova moć smrti, mržnje i straha, pohodila je Zemlju. Zato dječice vratite se Bogu i molitvi, postu i odricanju, za sve one koji su pogaženi, siromašni i nemaju glasa u ovom svijetu bez Boga. Dječice, ako se ne vratite Bogu i njegovim zapovijedima, nemate budućnosti. Zato je mene poslao vama da vas vodim. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Bolj kot gospodovo sporočilo mi vsebina deluje kot, da pedofil nagovarja otroke pred kakšno osnovno šolo. Da se odzovejo njegovemu pozivu, da jih vodi. Samo ugibam lahko kam. 

Gerard, oprosti, čisto osebno vprašanje: ti rad piješ?
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime03.03.22 22:03

arcibald01 (citat):
gerard ford (citat):
Gospine poruke

Poruka, 25. veljača 2022

Bolj kot gospodovo sporočilo mi vsebina deluje kot, da pedofil nagovarja otroke pred kakšno osnovno šolo. Da se odzovejo njegovemu pozivu, da jih vodi. Samo ugibam lahko kam. 

Gerard, oprosti, čisto osebno vprašanje: ti rad piješ?

Više od džentlmenske poruke, sadržaj mi se čini kao da se pedofil obraća djeci ispred neke osnovne škole. Odazvati se njegovom pozivu da ih vodi. Mogu samo nagađati gdje. Gerarde, oprosti, čisto osobno pitanje: voliš li piti?

Da volim popiti dobro vino i neka  odlična Slovenska naravno a   kaj se pedofila tiče ima tog zla na žalost i u crkvi ali puno puno više u svjetovnim sferama života.Dakle tamo gdje djeluje Bog(djeluje i sotona) a Bog je svugdje i u tebi prijatel jer te On želio i poslao u ovaj svijet a ti se ono  kaj moreš u očitoj ogorčenosti životom  moreš si spit koji gemištec i lagano ići svome kraju,ili maknuti iz sebe onaj dio darovane ti od Boga slobodo koju je očito zaposjel zli ...Razmisli  i biraj Život, onak čisto džentlmenska poruka
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime25.03.22 18:58

Upravo smo pratili molitveni program i posvetu Rusije i Ukrajine Bezgrešnom srcu Marijinu!Bilo je dirljivo i puno milosti Duha svetoga.Neka vas blagoslovi Gospodin i neka vas čuva...

Na vrh Go down
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime25.03.22 22:09

Prekrasna pokornička služba koju smo sa zanimanjem i puni Duha svetoga pratili iz Bazilike sv.Petra u Rimu.
Ponizan i povijesni trenutak. Nikada se prije to nije dogodilo iako kardinal Bertone tvrdi da jest. Ali, to je njemu na dušu.
Sad je sve u Božjim rukama.
Nisam primjetio da je ikome pala vlas s glave!
Molimo za mir u Ukrajini i cijelom svijetu.

gerard ford voli ovaj upis

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime22.07.22 15:57

Od posvećenja Rusije i Ukrajine, rat se još više rasplamsao. U svijetu zavladale nestašice, inflacija hara, skupoće...

Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime22.07.22 16:55

Ništa ne traje dovijeka, pa neće ni ovo.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime22.07.22 17:11

Ma da i to posvećenje kao blagoslovljena vodica, nit šteti nit pomaže.

Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija - Page 8 Icon_minitime

Na vrh Go down

Mariologija
Na vrh 
Stranica 8/10Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next