FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Mariologija

Go down 
+10
VBČ
PORUCNIK
arcibald01
gerard ford
vladimir
Sloba1
Brkakougar
NebojsaB
Max Blitz
milutins
14 posters
Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AutorPoruka
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15044
ČLAN OD: : 2009-05-01

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Mariologija   Mariologija Icon_minitime18.02.14 20:16

Iako je sve više zahtjeva za proglašenje pete marijanske dogme, Crkva je oprezna.
Malo je vjerojatno da će je trenutni Papa Franjo proglasiti.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime04.12.16 15:00

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime02.02.17 16:29

Svakog 2. u mjesecu Gospa u Međugorju šalje poruke preko vidjelice Mirjane Dragičević. Ovoga puta, 2. veljače Gospa je poslala sljedeću poruku, za župu i cijeli svijet:
Draga djeco,vi koji nastojite svaki dan svoga života prikazati mom Sinu, vi koji pokušavate živjeti s Njim, vi koji se molite i žrtvujete, vi ste nada u ovom nemirnom svijetu!
Vi ste zrake svjetlosti moga Sina, živo evanđelje, a moji ste mili apostoli ljubavi.
Moj Sin je s vama!
On je s onima koji misle na njega, koji se mole, ali isto tako On strpljivo čeka one koji ga ne poznaju.
Zato vi apostoli moje ljubavi srcem molite i djelima pokazujte ljubav moga Sina.
To je jedina nada za vas, a to je i jedini put k vječnom životu.
Ja kao majka, ja sam tu s vama.
Vaše molitve upućene meni su najljepše ruže ljubavi za mene.
Ne mogu ne biti ondje gdje osjetim miris ruža!
Ima nade!
Hvala vam! 
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime12.02.17 10:57

PORUKE PAPE FRANJE:

Gospa nije šefica pošte da svaki dan šalje novo pismo. Ova Gospa superstar nije katolkinja

– Ali moramo govoriti o pravoj Gospi! Ne o Gospi šefici poštanskog ureda koja svaki dan šalje drukčije pismo kazujući: ‘Djeco moja, učinite to i onda drugi dan učinite drugo’. Ne, ta ne! Prava Gospa je ona koja generira Isusa u nešem srcu, koja je Majka. Ova moda o Gospi superstaru, koja je protagonistica i stavlja sebe u središte, nije katolkinja – kazao je Franjo ponovno se usprotivivši onima koji najavljuju razne Gospine poruke.

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime12.02.17 14:15

VBČ
Htio bih vidjeti tvoje mišljenje.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime12.02.17 14:56

Pa apsolutno ništa što se tiče doktrinarnih pitanja, i dalje ukazanje nije priznato.
I dalje se ne radi o svetištu.
Ovo je sve organizacijske prirode, i Papin izaslanik će zavesti red i kontrolu nad
neposlušnim hercegovačkim franjevcima. Očito da se situacija otela kontroli i samoga Biskupa,
ali i Svete Stolice. Ne radi se o pobjedi Medjugorja, već upravo suprotno.
Šta Papa, kao krajnji autoritet Crkve misli o ukazanju, nedvojbeno je rekao. Ta gospa nije katolička.
Čija je onda?!

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime12.02.17 21:26

VBČ (citat):

Pa apsolutno ništa što se tiče doktrinarnih pitanja, i dalje ukazanje nije priznato.
I dalje se ne radi o svetištu.
Ovo je sve organizacijske prirode, i Papin izaslanik će zavesti red i kontrolu nad
neposlušnim hercegovačkim franjevcima. Očito da se situacija otela kontroli i samoga Biskupa,
ali i Svete Stolice. Ne radi se o pobjedi Medjugorja, već upravo suprotno.
Šta Papa, kao krajnji autoritet Crkve misli o ukazanju, nedvojbeno je rekao. Ta gospa nije katolička.
Čija je onda?!
Nije li to između ostalog i  negiranje jurisdikcije lokalnog biskupa nad Međugorjem i tamošnjim događanjima te pastoralom koji bi trebao biti njegova briga?
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4601
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime12.02.17 22:01

Medjugorje nema nikakve veze sa vjerom. U pitanju je cista politika i pohlepa. Gospa da svakog drugog u mjesecu salje poruke??Ma daj molim te.

Doktor Živago voli ovaj upis

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime12.02.17 22:07

gerard ford (citat):

Nije li to između ostalog i  negiranje jurisdikcije lokalnog biskupa nad Međugorjem i tamošnjim događanjima te pastoralom koji bi trebao biti njegova briga?

Nije negiranje, već pomoć u radu. To nikako ne znači da je biskup nesposoban, očigledno je su se široke narodne mase
otele kontroli. Masa vjeruje u ono što želi, no nauk Crkve je jasan, i tu je biskup posve u pravu.
Tim više što se ne da ucijeniti.

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 0:08

VBČ (citat):

gerard ford (citat):

Nije negiranje, već pomoć u radu. To nikako ne znači da je biskup nesposoban, očigledno je su se široke narodne mase
otele kontroli. Masa vjeruje u ono što želi, no nauk Crkve je jasan, i tu je biskup posve u pravu.
No zar to  oko pastorala ipak nije trebao biti posao i obveza lokalnog biskupa bez obzira kakvo je njegovo privatno mišljenje o događajima u tom mjestu?
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 0:09

milutins (citat):
Medjugorje nema nikakve veze sa vjerom. U pitanju je cista politika i pohlepa. Gospa da svakog drugog u mjesecu salje poruke??Ma daj molim te.
 milutins zašto si tako siguran?
A šta ako je sve to istina?
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 1:33

gerard ford (citat):
VBČ (citat):

gerard ford (citat):

No zar to  oko pastorala ipak nije trebao biti posao i obveza lokalnog biskupa bez obzira kakvo je njegovo privatno mišljenje o događajima u tom
mjestu?

Meni sad nije jasno koga ti zastupaš u ovome slučaju. Kao katolik dužan si držati se nauka Crkve,
izražavati posluh biskupu i Papi, a ne nagadjati i voditi se masom. Jer širok je put koji vodi u propast.
Sve i da je prikaza istinita, kao što nije, nitko nije dužan vjerovati u nju, jer je objava završila u prvom stoljeću.
Privatne objave ne obvezuju nikoga.

Doktor Živago voli ovaj upis

Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 2:45

gerard ford (citat):
milutins (citat):
 milutins zašto si tako siguran?
A šta ako je sve to istina?

Te dojave/javljanja su u potpunoj suprotnosti,kao sto rekoh ranije sa vjerom-Svetim Pismom, u svom zadnjem postu VBČ ti je takodje objasnio oko objava. 
Neznam kako je u RKC,SPC oko objava drzi se strogo Sv Pisma . I sam se  Gospod u vremenu izmedju raspeca i Vaznesenja javio 10 puta.Mariji Magdaleni,apostolima bez Tome te kasnije opet apostolima sa Tomom  (nevjerni Toma)da uvjeri Tomu,mnogim apostolima i td.
Javljanje Avramu (Sara ce ti roditi sina),da ne nabrajam dalje valjda si shvatio poentu .
Znaci strogo po Svetom Pismu  
A ne ova hercegovacka javljanja svakog drugog u mjesecu-tipa "draga djeco bili ste dobri, slusali roditelje i td.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 3:40

Jbg, mene stvari poput ovih s Međugorjem odbijaju od crkve, prvenstveno Crkve kao institucije.
Jer ne rješava, nego se vrti kao mačka oko vruće kaše.... kao, ne zna što bi s tim.
Dijelom joj ta situacija paše, ali dobrim dijelom i ne. Mnogi ljudi to neće zdravorazumski prihvatit iako su vjernici. Mnogo ljudi će se podsmijavat i zbijat šale s tim. Gospa redovno najavljuje ukazanja za par odabranih...  ma dajte....
Nisam nepismena pobožna bakica, ne znam što bi drugo rekao.

Ali imaju i drugi svog putra na glavi, nije to rezervirano samo za RKC.
Tako da su mi ove teme u rubrici 'zanimljivosti i ostalo'. Neobavezno štivo.

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 9:44

VBČ (citat):
gerard ford (citat):
VBČ (citat):

gerard ford (citat):

No zar to  oko pastorala ipak nije trebao biti posao i obveza lokalnog biskupa bez obzira kakvo je njegovo privatno mišljenje o događajima u tom
mjestu?

Meni sad nije jasno koga ti zastupaš u ovome slučaju. Kao katolik dužan si držati se nauka Crkve,
izražavati posluh biskupu i Papi, a ne nagadjati i voditi se masom. Jer širok je put koji vodi u propast.
Sve i da je prikaza istinita, kao što nije, nitko nije dužan vjerovati u nju, jer je objava završila u prvom stoljeću.
Privatne objave ne obvezuju nikoga.
Ne zastupam nikoga Very Happy nego samo svoje osjećaje o ovoj stvari.Privatna objava naravno nikoga ne obvezuje ali nije ni zabranjena i katolička crkva je priznaje u mnogim slučajevima(Guadalupa,Fatima,Lurd,sv. Faustina itd.).Valjda lokalni biskup nebi trebao trčati pred rudu u svezi događanja u Međugorju i on je prva osoba u hijerarhiji crkve koja bi se trebala brinuti o pastoralu hodočasnika u tom mjestu.Zato je ova Vatikanska uredba upravo veliki poraz lokalnog Mostarskog biskupa i njegovog predhodnika.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 13:12

gerard ford (citat):
Zato je ova Vatikanska uredba upravo veliki poraz lokalnog Mostarskog biskupa i njegovog predhodnika.

Koliko mi je poznato iz napisa, nije prvi put da se lokalni fratri suprostavljaju biskupu, a gdje su ljudi karakterno tvrđi, kao npr. u Hercegovnini je to vjerojatno i izraženije.
A budući da se u RKC hijerarhija zna... teba bit 'uzmi ili ostavi'....

S tim da ne mora uvijek ni biskup bit u pravu, i on je samo čovjek.
(Osim toga, postoji i pravo žalbe vatikanskim tijelima.)
Samo jedna osoba je nepogrješiva u RKC, ako se to tako i doslovno shvaća.
Može i on postat dementan i sl. zbog godina, pa ima komisija koja bi i to utvrdila.

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 13:48

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):
Zato je ova Vatikanska uredba upravo veliki poraz lokalnog Mostarskog biskupa i njegovog predhodnika.

Koliko mi je poznato iz napisa, nije prvi put da se lokalni fratri suprostavljaju biskupu, a gdje su ljudi karakterno tvrđi, kao npr. u Hercegovnini je to vjerojatno i izraženije.
A budući da se u RKC hijerarhija zna... teba bit 'uzmi ili ostavi'....

S tim da ne mora uvijek ni biskup bit u pravu, i on je samo čovjek.
(Osim toga, postoji i pravo žalbe vatikanskim tijelima.)
Samo jedna osoba je nepogrješiva u RKC, ako se to tako i doslovno shvaća.
Može i on postat dementan i sl. zbog godina, pa ima komisija koja bi i to utvrdila.

Poslat ću ti ja krompira školjavaca za sjemena ,samo se javi.
Eto tebi ću poklonit,i ako trebaš takljanog graha samo mi se javi.
Ali ni slučajno nesmješ bacat umjetni gnjoj,što je jako važno!
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 14:08

gerard ford (citat):

Smile
Možeš mi samo preporučit dućan gdje ću kupit te namirnice, ali mi ne smije bit daleko od kuće.

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 14:20

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):

Smile
Možeš mi samo preporučit dućan gdje ću kupit te namirnice, ali mi ne smije bit daleko od kuće.

Konzum kod buregđinice u Zapruđu,tu ti je blizu sam kaj nije domaće.
Moje ti je ful domaće Smile
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 15:02

gerard ford (citat):

Ja sam ti vrst kupca koji odjednom kupuje kilu krumpira, jednu salatu, dvije-tri rajčice, jedan luk.... Smile
Usput, kad prođem pored dućana, sve drugo mi je komplicirano, tj. ne da mi se.

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime13.02.17 15:53

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):

Ja sam ti vrst kupca koji odjednom kupuje kilu krumpira, jednu salatu, dvije-tri rajčice, jedan luk.... Smile
Usput, kad prođem pored dućana, sve drugo mi je komplicirano, tj. ne da mi se.

Kilu krumpira?

Ja samo sto mi treba: 2 kumpira!

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 14:01

Biskup Perić: Gospa se u Međugorju sigurno nije ukazala

Nakon opsežnih istraživanja i proučavanja Biskupije Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, može se mirno ustvrditi da se Gospa u Međugorju nije ukazala. To je istina koje se držimo, i vjerujemo Isusovoj riječi da će nas „istina osloboditi“, navodi u svom tekstu biskup Ratko Perić.

Stranice Biskupije:

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 14:16

Pismo dobrodoslice izaslaniku Svete Stolice:

Preuzvišeni gospodine!
Primivši vijest o papinskom imenovanju Vaše Preuzvišenosti "posebnim izaslanikom Svete Stolice" s nalogom da produbite spoznaje o dušobižničkoj zbilji u župi Međugorje, koja pripada ovoj Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, sa zadaćom isključivo pastoralne naravi, želim Vam izraziti bratsku čestitku i molitve Gospodinu da Vaše poslanje doista uspije.
Preuzvišeni, jamčim Vam bratski doček i želim iskrenu dobrodošlicu u ovu Biskupiju, napose u međugorsku župu.
Očekujući dobre vijesti i dolazak Vaše poštovane osobe, upućujem Vam srdačne pozdrave i želje. 
+ Ratko Perić, biskup

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 15:22

Bilo je za očekivati da   se oglasi Biskup i to baš sada kada je Papa poslao pastoralnog gubernatora za Međugorje dok  Biskup to  sve ove godine ne preporuča svećenicima iz svoje biskupije gdje se nalazi navedeno svetište.
Što se tiče njegovog tumačenja navodnih ukazanja znam  da  velika većina njegove biskupijske pastve uključujući tu i one svećenike koji nisu franjevci ne vjeruje u ove njegove analize događanja u Međugorju  i misli da  ona nisu navodna nego stvarna.
No lijepo je da je biskup Perić i onda kada očito gubi smogao snage kazati ono što misli pa taman bilo i krivo.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 16:04

Moje misli su s onima koji su utukli novce u hotele i pansione, a što ako to 'preko noći' propadne, nije šala.

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 16:10

gerard ford (citat):
Bilo je za očekivati da   se oglasi Biskup i to baš sada kada je Papa poslao pastoralnog gubernatora za Međugorje dok  Biskup to  sve ove godine ne preporuča svećenicima iz svoje biskupije gdje se nalazi navedeno svetište.
Što se tiče njegovog tumačenja navodnih ukazanja znam  da  velika većina njegove biskupijske pastve uključujući tu i one svećenike koji nisu franjevci ne vjeruje u ove njegove analize događanja u Međugorju  i misli da  ona nisu navodna nego stvarna.
No lijepo je da je biskup Perić i onda kada očito gubi smogao snage kazati ono što misli pa taman bilo i krivo.

Ne radi se o svetištu niti vjernici smiju i mogu nešto proglašavati svetištem dok to Crkva ne učini.

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 16:45

VBČ (citat):
gerard ford (citat):

Ne radi se o svetištu niti vjernici smiju i mogu nešto proglašavati svetištem dok to Crkva ne učini.
Forma je sporedna u ovom slučaju a stvarnost je daleko iznad onoga što bi zadovoljilo puku formu tamo gdje se život odvija u molitvi i sakramentima kao što je to slučaj u Međugorju.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 17:08

gerard ford (citat):
Forma je sporedna u ovom slučaju a stvarnost je daleko iznad onoga što bi zadovoljilo puku formu tamo gdje se život odvija u molitvi i sakramentima kao što je to slučaj u Međugorju.

Je li ti stvarno potpuno zanemaruješ okretanje ozbiljne količine love na crno tamo ili se šališ?
Osim toga, barem 70% turističko-prihvatnih objekata je izgrađeno bez dozvola i 'nikome ništa'.

Hoću reć da ti analize nisu trezvene i ozbiljne.
Mislim, možemo se i šalit i koju za ozbiljno reć...

Međugorska priča je nažalost za one smanjenog IQ-a, za ozbiljno bolesne ljude ili u nevoljama koji traže slamku spasa, bilo kakvog, pa i takvog, i naposljetku za one koju zadovoljno trljaju ruke od svega toga.

A razlozi podvale političkom sustavu koji je bio, su prestali, cilj je ostvaren.

Moja sestra je jednom bila u Međugorju kad je bila u dosta lošoj životnoj fazi, a zapravo nema neke veze s istinskom vjerom. Da nije bilo problema, ne bi tamo išla.
Ne, nije se 'trajno obratila' ili nešto slično, kad su prestali problemi zaboravila je i na Međugorje. Je li joj tad pomoglo, ona zna. No big deal.

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 19:20

Ako i zanemarimo ovu novčano-poslovnu stranu Medjugorskoga ukazanja, opet teološki gledano
ovo ukazanje je nespojivo s naukom katoličke Crkve.
Ne bi bilo toliko strašno i kad bi se radilo o izmišljenim ukazanjima, pogibelj je veća ako
se uistinu radi o ukazanju koje je suprotno nauku Crkve.

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 19:31

U Medjugorju crkveni dostojanstvenici i katolička crkva bukvalno varaju lakovernu pastvu.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 19:41

milutins (citat):
U Medjugorju crkveni dostojanstvenici i katolička crkva bukvalno varaju lakovernu pastvu.

Katolička Crkva preko uvaženog Biskupa i samog Pape ne vara pastvu već kaže da to nije Gospa.

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 19:52

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):

Je li ti stvarno potpuno zanemaruješ okretanje ozbiljne količine love na crno tamo ili se šališ?
Osim toga, barem 70% turističko-prihvatnih objekata je izgrađeno bez dozvola i 'nikome ništa'.

Hoću reć da ti analize nisu trezvene i ozbiljne.
Mislim, možemo se i šalit i koju za ozbiljno reć...

Međugorska priča je nažalost za one smanjenog IQ-a, za ozbiljno bolesne ljude ili u nevoljama koji traže slamku spasa, bilo kakvog, pa i takvog, i naposljetku za one koju zadovoljno trljaju ruke od svega toga.

A razlozi podvale političkom sustavu koji je bio, su prestali, cilj je ostvaren.

Moja sestra je jednom bila u Međugorju kad je bila u dosta lošoj životnoj fazi, a zapravo nema neke veze s istinskom vjerom. Da nije bilo problema, ne bi tamo išla.
Ne, nije se 'trajno obratila' ili nešto slično, kad su prestali problemi zaboravila je i na Međugorje. Je li joj tad pomoglo, ona zna. No big deal.

Max iz ovog zaključujem 
1.Da si ti financ ili vilanac kako se tamo kaže.
2.Da si i građevinski inspektor sa iskustvom .
3. Da si i ekonomski analitičar i planer.
4.Da ti fali škroba koji se konzumacijom krompira  pretvara u šećer koji ipak  malo proširuje moždane vijuge pa sam ti zbog toga i preporučio domaći Lički krompir(postotak  škroba u krompiru se povećava proporcionalno nadmorskoj visini)
5.da si i komunalni inspektor(spominješ politiku) lol!

Frende dali si ikada bio tamo i na osnovu čega možeš donositi sudove?
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 19:54

VBČ (citat):

Ako i zanemarimo ovu novčano-poslovnu stranu Medjugorskoga ukazanja, opet teološki gledano
Ne bi bilo toliko strašno i kad bi se radilo o izmišljenim ukazanjima, pogibelj je veća ako
Dali su crkveno priznata ukazanja(Guadalupa,Lurd,Fatima.....)suprotna nauku crkve ?
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 20:06

gerard ford (citat):

Nisam bio, a mislio sam svratit ako bi me put naveo blizu drugim razlogom, (a nije), samo bi to moralo bit u doba kad je najmanja gužva tamo, pa ako znaš kad je to volio bih znat.
Ako ću morat bit u nekoj gomili, i čekat redove za bilo što, neću ić.

Btw, čitao sam relativno dosta napisa o Međugorju, pa sam izvukao neke zaključke.

Palo mi je i napamet da je Gospa onako toplo majčinski mogla savjetovat i jednoj od vidjelica da recimo završi više od šest razreda osnovne škole koliko ih ta ima.

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 20:29

gerard ford (citat):
VBČ (citat):

Dali su crkveno priznata ukazanja(Guadalupa,Lurd,Fatima.....)suprotna nauku crkve ?

Nisu!

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 20:43

VBČ (citat):
gerard ford (citat):
VBČ (citat):

Nisu!
Jesu,i ne samo ta,ima ih još.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 20:44

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):

Nisam bio, a mislio sam svratit ako bi me put naveo blizu drugim razlogom, (a nije), samo bi to moralo bit u doba kad je najmanja gužva tamo, pa ako znaš kad je to volio bih znat.
Ako ću morat bit u nekoj gomili, i čekat redove za bilo što, neću ić.

Btw, čitao sam relativno dosta napisa o Međugorju, pa sam izvukao neke zaključke.

Palo mi je i napamet da je Gospa onako toplo majčinski mogla savjetovat i jednoj od vidjelica da recimo završi više od šest razreda osnovne škole koliko ih ta ima.

Stalno širiš dezinformacije jer Gospa ne govori na taj način.Naj bolje je doći za vikend.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 20:46

Medjugorska Gospa se od 24 juna 1981 ukazala vidiocima oko 50 000 puta.
I to neposredno na mjestu masakra/Prebilovci. 
Pametnom dosta.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 20:54

gerard ford (citat):

Po čemu su suprotna nauku Crkve?
Šta je to u ovim privatnim objavama suprotno crkvenome nauku?

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 20:55

Prebilovci pripadaju općini Ćapljina i više od deset km. su udaljeni od Međugorja.
Milutins.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 20:58

gerard ford (citat):
VBČ (citat):
gerard ford (citat):

Po čemu su suprotna nauku Crkve?
Šta je to u ovim privatnim objavama suprotno crkvenome nauku?
Šta bi bilo,to sam ja tebe pitao?
Baš ništa.

scratch

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 21:04

gerard ford (citat):
Prebilovci pripadaju općini Ćapljina i više od deset km. su udaljeni od Međugorja.
Milutins.
Brdo Crnica gde se prvi put ukazala je mjesto masakra, nekada je pripadalo opstini Citluk. Kasnije su malo pomjerili mjesto ukazanja, onako iz humanih razloga.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 21:05

gerard ford (citat):
Stalno širiš dezinformacije jer Gospa ne govori na taj način. Naj bolje je doći za vikend.

A što bi falilo jednoj (barem jednoj ako ne i češćoj) objavi -  "narode školujte se i obrazujte, eto tako sam i ja po savjetu Gospe dovršila barem osnovnu školu".
To bi bila krasna objava.

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 22:18

milutins (citat):
gerard ford (citat):
Milutins.
Brdo Crnica gde se prvi put ukazala je mjesto masakra, nekada je pripadalo opstini Citluk. Kasnije su malo pomjerili mjesto ukazanja, onako iz humanih razloga.
Mjesto prvih  ukazanja  se nikada  nije mijenjalo a Prebilovci su dalje na istok.Ok.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 22:22

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):
Stalno širiš dezinformacije jer Gospa ne govori na taj način. Naj bolje je doći za vikend.

A što bi falilo jednoj (barem jednoj ako ne i češćoj) objavi -  "narode školujte se i obrazujte, eto tako sam i ja po savjetu Gospe dovršila barem osnovnu školu".
To bi bila krasna objava.

Tamo je više ljudi sa visokom stručnom spremom od Državnog prosjeka a uz to gotovo svi govore po nekoliko jezika.To bi bilo dobro no teško je starce od sedamdesetak godina slati na fakultet u Zagreb,no nikad se nezna.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime27.02.17 22:50

gerard ford (citat):
milutins (citat):
gerard ford (citat):
Milutins.
Mjesto prvih  ukazanja  se nikada  nije mijenjalo a Prebilovci su dalje na istok.Ok.
Pomjerali su i te kako. 
Odlukom politickog vrha tadasnje SRH.Medjugorje je politicka odluka,nema to nikakve veze sa religijom. 
Naravno imas pravo da vjerujes u bilo sta pa i u tih 50 000 ukazanja.

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime28.02.17 13:40

milutins (citat):
gerard ford (citat):
milutins (citat):
gerard ford (citat):
Milutins.
Pomjerali su i te kako. 
Odlukom politickog vrha tadasnje SRH.Medjugorje je politicka odluka,nema to nikakve veze sa religijom. 
Naravno imas pravo da vjerujes u bilo sta pa i u tih 50 000 ukazanja.
Zaboravio si zemljopis jer to   mjesto je u državi  BIH?

A misliš ono kada je rahmetli Branko Mikulić držao govor na Tijentištu pa pomješo geografske pojmove?
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime28.02.17 14:29

Da sam zaboravio zemljopis to je tacno,posle 30 + godina vani to je sasvim normalno.Cinjenica je da taj deo pripada BiH.rekao bih geografski samo.Po svim ostalim parametrima ipak je to sastavni deo RH.
Nije u tome poenta nego u 50 000 ukazanja Medjugorske Gospe.
Ta prica je orkestrirana iz najviseg politickog i vjerskog vrha RH.
Medjugorje nije ni bilo prva opcija ukazanja.Upravo zbog tih jakih veza sa tadasnjom SRH je odabrano.
Cisto politicki projekat.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime28.02.17 15:00

milutins (citat):
Da sam zaboravio zemljopis to je tacno,posle 30 + godina vani to je sasvim normalno.Cinjenica je da taj deo pripada BiH.rekao bih geografski samo.Po svim ostalim parametrima ipak je to sastavni deo RH.
Nije u tome poenta nego u 50 000 ukazanja Medjugorske Gospe.
Ta prica je orkestrirana iz najviseg politickog i vjerskog vrha RH.
Medjugorje nije ni bilo prva opcija ukazanja.Upravo zbog tih jakih veza sa tadasnjom SRH je odabrano.
Cisto politicki projekat.

Medjugorje nije politički projekt ikoga pa ni tadašnje SRH.
On je teološki fenomen. Tamo se uistinu nešto nadnaravno dogadja. 
Vidjelice uistinu vide to što tvrde da vide, ali to nije bl. Marija.

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime28.02.17 15:22

A kakav je onda projekat.Kakav je to teoloski fenomen ?Ma daj to je prica za malu djecu I lakoverne.
Ponavljam svako moze I ima pravo da veruje u bilo sta.
Gluposti.

Mariologija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Mariologija   Mariologija Icon_minitime

Na vrh Go down

Mariologija
Na vrh 
Stranica 1/10Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next