FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 23:12
I dodje vreme da se udje u karaulu.Sta reci osim jadno i zalosno .Vidise da na zidu okacena ikona,bar se meni tako cini,ali sama ikona nije mogla da zastiti karaulu od ljudske bezobzirnosti i bezobrazluka!Nemogu da shvatim umnu konstrukciju ljudskog stvorenja koje je sebi moglo da dozvoli da ovako nesto uradi karauli koja njih stitila,bila im sigurnost za slobodan zivot.Sad da analiziram zapazanja.Prvo posle razocaranja stanjem,palo mi u oci,da zelena farba iliti vec na zidu.datira jos iz mog vremena!Desno vrata vode u sobu za dezurnog i takodje tel centrala,iz iste kancelarije ulazilo se u sobu komandira karaule.Napred vidise prostor tus kabine koja bila u prvom odeljku levo,a ostala ddva dela bila wc.Krajnje levo su vrata od kuhinje.Malo ostajem bez reci jer bas jako smeta ovako nesto!
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 23:14
rade kraljevo (citat):
VOJSKO DALI STE NA OKUPU. AKO JESTE NEMORATE DA STOJITE MIRNO OPUSTITESE SLOBODNO.
Dosaosi bas u pravo vreme Rade,sad mozes da vidis kakva je nasa karaula,malo mi nedostaje pravih reci,ali jad beda i bruka,normalno ne nasa!
rade kraljevo Gušter
BROJ POSTOVA: : 64 ČLAN OD: : 2014-01-17
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 23:44
Ercov nevredi jaokati nemozemo da promenimo nista. Jasam proveo zivot u jednoj vojnoj ustanovi koja je imala jedno vreme 1200radnika davnih osamdesetih god.2005god. umrla sa 300 radnika danas je to napusteno groblje zalosno ali toje realnost. Nije lako posle 37 god.staza otici na ulicu. Boli ovo stoje u tudoj zemlji i gdesi proveo samo 10 meseci a sta mislis tek ovo odakle su se hranili clanovi porodica zaposlenih. Mogu reci daje zalosno i tamo i ovamo sveje isti scenarijo.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 23:56
rade kraljevo (citat):
Ercov nevredi jaokati nemozemo da promenimo nista. Jasam proveo zivot u jednoj vojnoj ustanovi koja je imala jedno vreme 1200radnika davnih osamdesetih god.2005god. umrla sa 300 radnika danas je to napusteno groblje zalosno ali toje realnost. Nije lako posle 37 god.staza otici na ulicu. Boli ovo stoje u tudoj zemlji i gdesi proveo samo 10 meseci a sta mislis tek ovo odakle su se hranili clanovi porodica zaposlenih. Mogu reci daje zalosno i tamo i ovamo sveje isti scenarijo.
u pravusi da je realnost takva kakvaje,ali smetami odnos tih tamo ljudi koji su onako unistili objekat,zar bas sve mora da se opljacka unisti,kakav smo to mi narod.Momak koji mi poslao slike kaze da su to unistili neki drugi neljudi a ne mestani Bituse
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 21:42
Po ovom put od sela pa do karaule omladinke su morale propješačiti samo 700m
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 21:50
Ercov koliko blizu granice ste patrolirali,jeste li bili van zelenog pojasa?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 21:55
Ej i ja sam iznenadjen razvojem dogadjaja i nagradjivanjem tj.unapredjenjima.Kako je krenulo sledece nedelje imacemo vise komandnog kadra nego li vojnika .A ko ce onda da ide u patrolu na reon uz granicu ?
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 21:56
Lacos,izlazili sasvim do same crte,cak stavise jednom prilikom i u magli malo povredili susednu drzavu,a bar je tad vladalo misljenje da tamo koraciti ravno samounistenju,a inace imala je vec utabana staza par metara za patroliranje dublje u nasoj teritoriji!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 22:01
sasa staza (citat):
Ej i ja sam iznenadjen razvojem dogadjaja i nagradjivanjem tj.unapredjenjima.Kako je krenulo sledece nedelje imacemo vise komandnog kadra nego li vojnika .A ko ce onda da ide u patrolu na reon uz granicu ?
Pa znase ko uvek postavi ledja kad je gusto,trecepozivci veterani a tajsam
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 22:19
Uvek je bilo da onaj ko najvise radi -najvise se i tera i bije,ali ja volim onu izreku da cilj opravdava sredstvo tako da te razumem u potpunosti.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 22:23
Sasa,znaosam daste vi palancani snalazljivi to stoji,ali da umete malo onako da ga dvosmisleno zamutite,to nisam znao
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 22:34
Svako se snalazi na svoj nacin kako ume tako da ti preporucujem da izmes svoje oruzje u ruke i pravac PELINKOVAC tj.pravac reon iliti krevet na zanimanje i osmatranje.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 22:51
Sasa,predlog je ok,doduse moglobi da se o njemu malo komentarise,deo po deo,ali malo bi to bilo slobodnog komentara,pa nebih ulazio u temeljnu razradu,i opet ostajem pri tvrdnji da umes da mutis Jasenicu
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 26.01.14 22:55
sasa staza (citat):
Nema potrebe da budeš skroman i iznenadjen....značku primernog vojnika si zaslužio!!
rade kraljevo Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 0:11
Vidim pitanja o patroliranju duz granice kod nas na Karauli Bitusa bila je praksa da to bude duz granicnog pojasa mislim da znate kolika je njegova sirina bilai da to bde osmatranje sa same granice jer svaka patrola je dobijala zadatak od kojeg stuba do kojeg taj dan obezbeduje granicu. U tom patroliranju desavalo se da dode do povrede granice pogotovo kada je lose vreme i magla a granica je zamisljena linija koja obelezava vazdusni prostor povrsinu zemlje podzemlje i deli nasu teritoriju od susedne zemlje. Nemoj da shvatite kao predavanje nego cisto dase malo podsetimo.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 0:17
rade kraljevo (citat):
Vidim pitanja o patroliranju duz granice kod nas na Karauli Bitusa bila je praksa da to bude duz granicnog pojasa mislim da znate kolika je njegova sirina bilai da to bde osmatranje sa same granice jer svaka patrola je dobijala zadatak od kojeg stuba do kojeg taj dan obezbeduje granicu. U tom patroliranju desavalo se da dode do povrede granice pogotovo kada je lose vreme i magla a granica je zamisljena linija koja obelezava vazdusni prostor povrsinu zemlje podzemlje i deli nasu teritoriju od susedne zemlje. Nemoj da shvatite kao predavanje nego cisto dase malo podsetimo.
sta reci,staresina jednom,staresina uvek.To kao da si procitao iz nekakve sluzbene beleznice,samo jos kadabise setio od kog do kog granicnog kamena bila nasa odgovornost?
rade kraljevo Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 0:26
Ercov mogao bih malo da nagadam ali treba daje negde ispod gde pise selo Bitusa onih par kuca stosu blize puta.Stose tice moga kasnjenja toje licno tehnicke prirode i ja tu nemogu nista tesko da dodem do kompjutera posto sinovi uvek imaju nekih radni obaveza na njemu a jos mije danas i unuk tu pa nesilazi ni on sa njega.
rade kraljevo Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 0:28
MOZDA MISE VRATI PAMCENJE PASE SETIM I TOGA.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 21:53
rade kraljevo (citat):
Ercov mogao bih malo da nagadam ali treba daje negde ispod gde pise selo Bitusa onih par kuca stosu blize puta.Stose tice moga kasnjenja toje licno tehnicke prirode i ja tu nemogu nista tesko da dodem do kompjutera posto sinovi uvek imaju nekih radni obaveza na njemu a jos mije danas i unuk tu pa nesilazi ni on sa njega.
unuk lici na dedu,nije ni deda u svije vreme silazio ,ali nek je on ziv i zdrav,pa i ako lici na dedu,nema tu nicega loseg razmisli malo o strategiji da se jos neko od klase dovuce ovde,osdadosmo ja i ti sami,doduse da nije ovih ostalih momaka sto svracaju kod nas bas bi bilo smorno.Ti si ionako dokon,nemas obaveza,tako da bi mogao malo da poradis na nalazenju pogubljenih drugova.Nista ti nije tesko,Trstenik ti u komsiluku,a ni Valjevo ti nije daleko.Ja cu pokusati nesto da poradim oko Josipovica,ali nadamase da ce neko naleteti svojevoljno,a ne da ga strazarno privodimo
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 22:10
sasa staza (citat):
Ja predlazem da se napravi patrola koja ce pokupiti zaboravljene i izgubljene drugove.Ja se javljam dobrovoljno.....
Svaka cast,ti bi ionako mogao da pretreses Smederevo,bese jedan momak iz predhodne klase Perisic Milisa,a momak je bio kao od brda odvaljen,gromada od momka.Moglibi da se nadjemo na kiseljaku,bar tad je bilo jako lepo,ne puno prenatrpano gradnjom,a koliko se secam prema kiseljaku prolazilo se pored kasarne
ercov54: komentar modifikovan dana: 27.01.14 22:11; prepravljeno ukupno 1 puta
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 22:25
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
Samo da pozdravim dobre momke koji se okupljaju na karauli Bituša...
Hvala Admirale,ali ti i dalje ostajes onaj cist domaci momak,bez obzira sto si uznapredovao u sluzbi
Služba je služba a družba je družba ...što neko kaže ali nemam pojma ko
I kod nas se isto kaže.
Ali odradili smo mi svoje, odslužili smo, neki duže neki krače. Ali mislim da smo svi častno i pošteno.
Sada ostaje samo još druženje!
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 22:26
ercov54 (citat):
OK Admirale,odmah se ogradjujes od ustupaka i grebanja,ja i kad je trebalo ili nisam umeo,ili to radio pogresno
Pa kako Ercov sa tom kriglom misliš u komandu ...ja tek sada mogu da istaknem preduzeće
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 22:37
dinosaurus (citat):
A gde nam je Saša?...sakuplja patrolu pa zbrisao ...evo i Pera je tu
A sjajniste,ti,Pera,Sasa,Zagorac,ima jos per momaka svrate malo na razgovor,doduse i ja njih ponekad isprepadam nenajavljen
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 22:43
ercov54 (citat):
Lacos,izlazili sasvim do same crte,cak stavise jednom prilikom i u magli malo povredili susednu drzavu,a bar je tad vladalo misljenje da tamo koraciti ravno samounistenju,a inace imala je vec utabana staza par metara za patroliranje dublje u nasoj teritoriji!
Utabanu stazu
Mi smo imali uz granicu neki manji putič, ali daleko od granice, nekih 100m, jedino na jednom delu je prišao na 20m toliko da se može nekim terenskim autom da se krene južnije i severnije od nas. Inače prema rejonu na istok, je išao put od karaule, jedva za Pinza ili slično. Prema severu je bio istaban, od JNA čizma, još se danas vidi na Google maps. Ali posle jednog dela, kad se krene prema kamenjima, put/trag nestaje. Uz samu granicu je bo izboru vođe patrole, tako da se ništa nije videlo.
Osim na jednom mestu, nikde nije bilo nekih drveča, samo trava i ponekde borovinke.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 22:44
sasa staza (citat):
Samo vas posmatram kao Stepa Stepanovic Kolubarsku bitku i pitam se-pitam se ...
Slobodno pitaj,ali ne ocekuj nekakav valjan odgovor,bar ne od mene,"Godine su mnoge prosle,snjima moja mladost ode,ljubavisu dolazile kao kapi bistre vode"
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 22:46
ercov54 (citat):
Slobodno pitaj,ali ne ocekuj nekakav valjan odgovor,bar ne od mene,"Godine su mnoge prosle,snjima moja mladost ode,ljubavisu dolazile kao kapi bistre vode"
Saša se pita..pita kad će te omladinke da ne silazi dzabe
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 23:10
sasa staza (citat):
Slusam sve sto je lepo za uvo-samo ne slusam one sto piju drogu.A sto se tice raporta,slobodno zovite jer znam da ja ali i ostali nismo nista uradili sto netreba.A mozda nas Admiral pocasti sa po jednu domacu rakiju-onako drugarski.
Ja nesumnjam u Admirala,ali bio sam ja u tvom kraju,i kod tebe ima jako dobro da se popije,i viste jako pozitivni kao narod,mada vas pemtim i u nekom drugom izdanju.ali gledajuci sa ove distance,sve se to pise u vojni rok
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 27.01.14 23:28
Pero™ (citat):
Mi smo imali uz granicu neki manji putič, ali daleko od granice, nekih 100m, jedino na jednom delu je prišao na 20m toliko da se može nekim terenskim autom da se krene južnije i severnije od nas. Inače prema rejonu na istok, je išao put od karaule, jedva za Pinza ili slično. Prema severu je bio istaban, od JNA čizma, još se danas vidi na Google maps. Ali posle jednog dela, kad se krene prema kamenjima, put/trag nestaje. Uz samu granicu je bo izboru vođe patrole, tako da se ništa nije videlo.
Osim na jednom mestu, nikde nije bilo nekih drveča, samo trava i ponekde borovinke.
Mismo patrolirali uz samu granicu,sad mi pred ocima sav taj predeo kuda granica prolazila.Bila su to jedna divna vremena,mada svi znamo da biti granicar nimalo nije bezazleno i lako
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 18:47
Aloooo vojsko jeste li dosli sa reona i zarobiste li nekoga tamo pored granice ? Ajde necu vas dirati mozda ste umorni od pesacenja i zaseda .
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 19:40
sasa staza (citat):
Moze-moze mlade i nabubrele omladinke ali tek kada skinemo uniformu.
Misliš na " ohoho napupele omladinke " što bi rekao drug.... Ercov sve čestitke za temu, rado je pratim ali se nemešam jer slabo poznajem običaje graničara i generalno karaule a nebi voleo da lupam ali pomoću tvoje teme kao i temama drugih se upoznajem i vrlo mi je interesantno
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 20:31
sasa staza (citat):
Aloooo vojsko jeste li dosli sa reona i zarobiste li nekoga tamo pored granice ? Ajde necu vas dirati mozda ste umorni od pesacenja i zaseda .
Za vreme moje smene nije bilo nikakvih dogadjanja,a vidim desetar Rade nije ni ostavio zapisnik o njegovom patroliranju sinoc ,morecese snjim porazgovarati,poceo je puno da se opusta,morace Admiral da mu odrzi slovo o pravilima sluzbe
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 20:35
Mikula 67 (citat):
sasa staza (citat):
Moze-moze mlade i nabubrele omladinke ali tek kada skinemo uniformu.
Misliš na " ohoho napupele omladinke " što bi rekao drug.... Ercov sve čestitke za temu, rado je pratim ali se nemešam jer slabo poznajem običaje graničara i generalno karaule a nebi voleo da lupam ali pomoću tvoje teme kao i temama drugih se upoznajem i vrlo mi je interesantno
Nama drago kad svratis,o sto se lupanja tice,e moj druze,nalupaosamse ja za nas sve,tako da to vise niko i ne uzima za zlo.Pratim i ja tvoj rad,ali to su neke jako umnije ozbiljne teme,a ovo kod nas je razbibriga
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 20:37
Kolega ercov evo ja reskirah privođenje zbog fotografiranja ovog objekta koji ima velike veze sa tobom.Možeš li se sjetiti nekih detalja.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 20:45
Lacos,koliko god se trudio,nemogu sebe da povezem sa fotkom,a sto se tice privodjenja,to ja za te neke,nemoguca misija,tisi neuhvatljiv,ipak hvala sto se trudio.Sad gledam fotku,ali nelicimi na Smederevsku Palanku,a ni na Bitusu,a nebih rakao ni da lici na komandu Debar,ali ti drzis resenje zagonetke
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 20:49
Smederevska Palanka ercov,danas ujutro.Nisam smio izači iz auta iako sam planirao,baš je došla smjena straže-bijeli kombi.Izlaz iz Palanke prema V.Plani,rampa preko pruge.Koliko sam vidio ima više kapija ali ta mi se činila glavna.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 20:56
lacoš (citat):
Smederevska Palanka ercov,danas ujutro.Nisam smio izači iz auta iako sam planirao,baš je došla smjena straže-bijeli kombi.Izlaz iz Palanke prema V.Plani,rampa preko pruge.Koliko sam vidio ima više kapija ali ta mi se činila glavna.
Sjajansi,sad tek povezah detalje,napred posle rampe trbalobi da put za kiseljak,a mislim i za Gosu,bar znam da su na istom delu grada,znam daje Gosa bila odmah iza kruga kasarne.Bas ti hvala,jos jedno ali drago secanje na neka moja prosla vremena :cheers:a da,akoje glavna kapija,a mislim da jeste,i nastavlja se put za kiseljak
ercov54: komentar modifikovan dana: 28.01.14 20:58; prepravljeno ukupno 1 puta
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:02
Mikula 67 (citat):
ercov54 (citat):
Nama drago kad svratis,o sto se lupanja tice,e moj druze,nalupaosamse ja za nas sve,tako da to vise niko i ne uzima za zlo.Pratim i ja tvoj rad,ali to su neke jako umnije ozbiljne teme,a ovo kod nas je razbibriga
Gde me nađe sa umnim temama, zar ti ja delujem kao neki umolog više sam ti ja za razbibrigu ili za nešto ovako kao Lacoš što vrši ispitivanje terena
Lacos je fenomen,od njega niko i nista nedase sakriti,snima iz satelita,a imaga gde nikad nebi mislio da tu moze da bude,ali nema lazi,nema prevare,sve dokumentovano,a vidim imas ti jake teme,radis ambleme iliti vec za forum,imas jako pametne komentare o EU,tanaksam ja za te teme
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:16
ercov54 (citat):
Lacos je fenomen,od njega niko i nista nedase sakriti,snima iz satelita,a imaga gde nikad nebi mislio da tu moze da bude,ali nema lazi,nema prevare,sve dokumentovano
Kolega ercov naređenje je naređenje.Dobio sam zadatke i izvršio ga kako sam najbolje znao.Sljedeči put bit če bolje,možda ulovim više vremena pa uključimo sašu.Ipak je on tu domaći.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:21
ercov54 (citat):
Lacos je fenomen,od njega niko i nista nedase sakriti,snima iz satelita,a imaga gde nikad nebi mislio da tu moze da bude,ali nema lazi,nema prevare,sve dokumentovano,a vidim imas ti jake teme,radis ambleme iliti vec za forum,imas jako pametne komentare o EU,tanaksam ja za te teme
Ma manimo se mi politike, tamo sam ostavio komentar, dva i dosta. Nego u tvoju temu zalazi dosta graničara a ja sam jednom kao klinac sa starim (dok je službovao u Vršcu) bio u jednoj karauli, koliko se sećam nalazila se negde između Vršca i Gudurice, granica prema Rumuniji, ne sećam se kako se zvala, možda je neko nekad bio ili službovao tamo ili bar išta zna o njoj.
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:24
lacoš (citat):
ercov54 (citat):
Lacos je fenomen,od njega niko i nista nedase sakriti,snima iz satelita,a imaga gde nikad nebi mislio da tu moze da bude,ali nema lazi,nema prevare,sve dokumentovano
Kolega ercov naređenje je naređenje.Dobio sam zadatke i izvršio ga kako sam najbolje znao.Sljedeči put bit če bolje,možda ulovim više vremena pa uključimo sašu.Ipak je on tu domaći.
Sasu kao domaceg treba ubaciti unutra da uradi popis osnovnih sredstava opet tebi hvala,ipak sjajnosi odreagovao u datom trenutku kad se pruzila sansa,ali moje hvala je iskreno jer si to snimio ne bez razloga
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:34
ercov54 (citat):
Sasu kao domaceg treba ubaciti unutra da uradi popis osnovnih sredstava opet tebi hvala,ipak sjajnosi odreagovao u datom trenutku kad se pruzila sansa,ali moje hvala je iskreno jer si to snimio ne bez razloga
Sjetio se ja vojničine koji je tu gulio pa da okinem,možda ga uspijem vratiti kojih 40 godina u mladost. Angažirat čemo sljedeči put sašu svakako,ali za popis osnovnih sredstava imam ja čovjeka koji to može 100%. Tvoj komandir kasarne iz Palanke moj je tetak,pa ako on ne može nemože niko
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:47
Kada si jutros Lacose prolazio kroz Palanku sto se ne javi da popijemo kafu pa makar ja kao domacin platio ,jer sam bio na Kiseljaku ???????????
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:48
lacoš (citat):
ercov54 (citat):
Sjetio se ja vojničine koji je tu gulio pa da okinem,možda ga uspijem vratiti kojih 40 godina u mladost. Angažirat čemo sljedeči put sašu svakako,ali za popis osnovnih sredstava imam ja čovjeka koji to može 100%. Tvoj komandir kasarne iz Palanke moj je tetak,pa ako on ne može nemože niko
Da znas da me vratio u one prve dane,ali bas oni prvi dani bejahu kao u bunilu.Uz izvinjenje,ali biosam poceo da se kurcim,ali sabise braca da sam i sopstveno ime zaboravio.Nisam cetke i krpe za razna ribanja ispustao iz ruku,a o prekorednom pozarstvu da i ne govorim,a moram ovaj slucaj da ispricam,kao pokazatelj koji namcor sam bio.Krece jedinica na rucak,i normalno kretalose marsevskim korakom,ali namerno sam krenuo sa medjukorakom tako da sledovala komanda -ostav zbog ercova-krene komanda-napred mars-opet ja mangup medjukorak,ali nelezi vraze,drugaru ispred mene to bilo isuvise,drug se okrece i zalepimi takav samar da se Palanka okrenula oko mene,a ne samo kasarna.E od tad ercov jako dobar i fino vaspitan
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:51
sasa staza (citat):
Kada si jutros Lacose prolazio kroz Palanku sto se ne javi da popijemo kafu pa makar ja kap domacin platio ,jer sam bio na Kiseljaku ???????????
Saša došao jučer u pola deset uveče,legao danas u pola tri ujutro a otišao u deset.Oprosti biče još prilike a i više vremena nadam se.
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:56
Ma daj sto si takav ,neces da se druzimo.Ajde daj mi casnu oficirsku rec da sledeci put obavezno najavis svoj dolazak da.........Osim ako ti nije ispod casti da sedis i pijes sa vojskom......
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 21:56
sasa staza (citat):
Kada si jutros Lacose prolazio kroz Palanku sto se ne javi da popijemo kafu pa makar ja kao domacin platio ,jer sam bio na Kiseljaku ???????????
Nemoj Sasa tolike suze,mislice Lacos da ti stvarno zao,zovi mene,jasam na puskomet
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 22:15
Ko god prolazi kroz Palanku slobodno neka se javi onako ili ovako uvek sam na raspolaganju za druzenje.A normalno da oni koji su sluzili JNA u Palanci imaju prednost....
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 22:19
sasa staza (citat):
Ko god prolazi kroz Palanku slobodno neka se javi onako ili ovako uvek sam na raspolaganju za druzenje.A normalno da oni koji su sluzili JNA u Palanci imaju prednost....
Sta reci,snalazljiv si momak nema sta.Osecam se pocastvovan sto sluzio u tvom kraju Malo se salim,ali kad podvicem crtu,opet po kozna koji put kazem da to bili za mene najbolji dani
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 28.01.14 22:37
Bas mi je zao sto nisam video Lacos-a danas kada je vec bio u Palanci i zbog toga treba da dobije od mene jedan VEEEEELIKI MINUS,ali dacu mu priliku da se iskupi i popravi.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)